AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Jäätyneen akun elvyttäminen

Jäätyneen akun elvyttäminen

8 Vastausta 1 583 Lukukertaa
Minulla on nyt sisällä huoneenlämmössä kovassa pakkasessa tyhjänä jäätynyt 2-3kk sitten kaupasta ostettu Hankook- merkkinen henkilöauton starttiakku.

Kysymys kuuluu:
Saanko elvytettyä? Miten? Voinko viedä ulos pakkaseen latautumaan, vai jäätyykö se siellä uudelleen? (ei huvittaisi haistella sisällä noita lataus-höyryjä). Kauan sitä täytynnee ladata?

Akku on nyt jo sulanut. Ominaispainomittari meni täpärästi punaisen puolelle. Laturina tuollainen perinteinen pieni 10A- laturi. Ei mikään älymalli.

ymmärsinkö vai en

tyhjä akku joka on 2-3kk vanha ja päässyt jäätymään. Kuinka liki uusi akku on tyhjä? Kuinka se on päässyt jäätymään?
Kaikkea sitä näkee. Ilmeisesti ostettu tyhjänä ja täytetty pelkällä vedellä.

Lataa sisällä vaan

Akku saattaa olla jäätymisen jälkeen lopullisesti entinen, mutta voihan tuota kokeilla. Ulos vieminen on turhaa ja haitaksi sekä akun kunnolle että latautumiselle. Lataat ihan vaan siinä olohuoneen nurkassa pikkulaturilla vähintään vuorokauden, mieluummin kaksi. Siitä ei synny haitallisissa määrin mitään höyryjä, jos asunnossa on normaali ilmanvaihto. En kuitenkaan suosittele katselemaan kennoihin sisälle avotulen kanssa.

Kun virta

Akun lataus sisällä huoneelämmössä ja paikassa jossa on riittävä tuuletus.
Akku on latautunut, kun se ei ota enää virtaa kovin paljon vastaan, oisko n. 1 A ja alle hyvässä akussa rajana.

Akku on voinut hajota jäätymisestä, jolloin lataus ei auta tai se ei pidä enää lataustaan.
Sökön akun tunnusmerkit, ladatessa lataus loppuu nopeasti eli se ei kykene ottamaan varausta vastaan tai sitten virtaa kulkee ja ainoa mitä tapahtuu on akun "keittäminen" (ja vetyhöyryä ilmaan). Ja käytössä purkaantuu nopeasti tai siinä ei ole mitään kapasiteettia. => illalla ladattu akku ja aamulla startatessa "kev..vä..äm...mäl...lä".

Se on

sökö akku jos on päässyt jäätymään ja täten täysin tyhjäksi, ei muuta kun akkukauppaan ja eri merkkinen.
Lähti toimimaan, kun latasin pari päivää.

Kiitos vastauksista.
Ei välttämättä ole sökö vaikka jäätyy, jääty pakkasakku niin että kaikki kylet pullistu. sulatin ja mätkin kuminuijalla kylkiin ja tiputtelin muutaman kerran maahan ja kas kummaa akku toimi monta vuotta sen jälkeen. uskoo ken tahtoo, mutta näin oli.
Kiva keskustelu. Minulla tyhjeni kaksi vuotta vanha akku, sain uuden takuuseen. Mutta miten eteenpäin? Huoltoneuvoja sanoi että lataa akkua silloin tällöin. Onko nykyautoissa liian paljon sähkövempeleitä, ettei auton oma laturi ehdi ladata akkua, jos pakkasella ajaa vain lyhyitä matkoja?Huoltoneuvoja myöskin sanoi latauksesta, että akku jäätyy pakkasella ja se ei ota vastaan latausta. Onko niin, että pakkasella pitäisi ajaa pitempään, että akku lämpiää ja alkaa ottaa vastaan latausta?
 /   /  /  / Jäätyneen akun elvyttäminen

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta