AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  / facebook/vasemmassa sivupalkissa näkyvät kaverit

facebook/vasemmassa sivupalkissa näkyvät kaverit

5 Vastausta 5 229 Lukukertaa
miten facebook valitsee ketkä kavereista näkyy profiilisivun vasemmassa sivupalkissa? Useinhan siinä pyörii samat naamat, vaikka kavereita olisi satoja, joten joku systeemi siinä on käytössä millä perusteella siihen naamat valikoituu.

Käyntimäärien perusteella se ei ainakaan suoraan mene, koska "ykkössija" ja muut sijat vaihtelee parin sekunnin välein jos sivun lataa uusiksi näkyviin lyhyin väliajoin.

Yksi mikä siinä varmaan vaikuttaa, on yhteiset kaverit, jotka näkyy listalla useammin. Eli jos käyn kaverin sivulla ja sitten menen toisen kaverin sivulle, niin se ensimmäinen frendi näkyy jossain vaiheessa (esim samana iltana tai seuraavana päivänä) sen toisen listalla. Mutta ei sekään minkään logiikan mukaan tunnu menevän vaan vaihtelee milloin mitenkin.

Ja olen huomannu että paras frendini, jonka sivulla vierailen useiten, ei näy muitten kavereitteni listoilla kovin usein. Facebook varmaan arpoo osaksi, ja osittain sitten käyttää jotain painotettua kerrointa homman pyörittämiseen, tehty tahallaan monimutkaiseksi.
Kopsattu facebookin ohjeista:
Oletusarvoisesti Kaverit-otsikon alapuolella näkyy vaihtuva valikoima kavereita profiilisi vasemmassa sarakkeessa. Valikoimassa on monia kavereita, joiden kanssa olet eniten yhteydessä julkisesti. Julkista yhteydenpitoa ovat esimerkiksi seinäkirjoitukset, kommentit ja tapahtumat, joihin olette molemmat osallistuneet — Facebook ei näytä kavereita sen perusteella, kenen profiileja tarkastelet, kenelle lähetät viestejä tai kenen kanssa käyt keskusteluja.

Mutta itsekään en ymmärrä miten tuo voi pitää paikkansa. Siis mun yhden kaverin kuva on aina siinä vas.reunassa :o vaikkei koskaan kommentoida toisille mitään, yhteisiä tapahtumia ei ole. Mitään julkista yhteydenpitoa ei ole! Ja olen kaiken lisäksi piilottanut hänet, eli en näe hänen päivityksiään..
Keskustellaan vaan siinä chätissä usein (hänen aloitteesta), ei muuta.
"Useiten"...?
Mitä sillä on väliä?
Ei naamassa mitään arpajaisia suoriteta...
Nokun ei se voi noinkaan mennä. Mulla on pyörinyt siinä jonkin aikaa ystävä, joka on kuollut n. vuosi sitten. o.O
Koitin selvittää samaa ja googletin tämän keskustelus. Vasemmassa reunassa näkyy mullakin aina 3 tyyppia siitä riippumatta ovatko he online eli "vihreänä" vai ei.Nämä henkilöt ovat minun offline listalla eikä pitäisi koskaan onlinea näkyäkään. Yhteisenä nimittäjänä näille tyypeille näyttäisi olevan se että fb ilmoittaa viestin menevän heille mobiliin.
Kertokaa ihmeessä miten ne henkilöt saa pois siitä vasemman puoleisesta keskustelusta jotka ovat offlinessä, mutta viesti toimitetaan mobiiliin. Häiritsee suunnattomasti kun sellaset henkilöt siellä ovat :D Haluun että siinä näkyis vaan ne jotka oikeasti on paikalla onlinessa facebookissa
 /   /  / facebook/vasemmassa sivupalkissa näkyvät kaverit

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta