Gibson les paul studio?

Moi! Olen ostamassa kitaraa ja päätynyt Les paul malliseen kitaraan. Olen harkinnut Gibson Les Paul studiota.
Onko kellään mitään kokemuksia kyseisestä kitarasta tai tietääkö joku ylipäätään onko se hintansa arvoinen?
Entä onko jotain muita hyviä les paul kitaroita mitä sais suunnilleen sen Gibson Les paul studion hintaan

Niin, ja minkälaisia kokemuksia teillä on thomannilta? Koska sieltä tuntuis saavan aika halvalla kitaroita.

Kiitos jo etukäteen kaikille vastaajille

20

4215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mika2

      Kyllä se studio mielestäni on hintansa arvoinen noin pääpiirteittäin. Aina on mahdollista, että kun aikaa kuluu niin siihen alkaa vuosien saatossa kehittyä myös vintagearvoa, jolloin tulevaisuudessa voi olla yllättävänkin kysytty kapine. Samaan hintaluokkaan suosittelisin tutustumaan Tokai LesPauleihin, jotka parhaimmillaan kestävät vertailun G-pajan tuotteiden kanssa.

      Thomania pidetään yleisesti ihan luotettavana kauppana ja monet sieltä ovat ostaneet vaikkakaan en itse. EI se niin itsestään selvästi ole halvin, vaan joissakin tuotteissa saattaa paikallisesta kaupasta saada edullisemminkin. Ilman muuta kannattaa kysyä paikallisesta liikkeestä tarjous yllättävän usein ovat hintoja hilanneet kilpailukykyisemmiksi ja saattavat olla halukkaita tekemään kauppaakin.

    • bGisooon

      Liikkeessä kokeiltuna kyllä tykkäsin. Soittelin Fated Studiolla jossa ei viimeistelyyn ole niin panostettu, mutta ääni on aito Gibson. Kaasuttelisi nyt aika paljon sellaisen hankkiminen kun hintakin on kohtuullinen...

    • Jussi Holmasto

      Harkitse ostamista käytettynä! Käy jossain musiikkiliikkeessä kokeilemassa uutta / pariakin kappaletta ja mene sitten katsomaan käytettyä - onko mitään eroa? Naarmuja tulee uuteenkin kitaraan ennemmin tai myöhemmin...postitse kun ostat, et pääse kokeilemaan juuri sinun kitaraasi...melko riskaabelia ostaa näkemättä ja kokeilematta

    • LP

      Jos noin vähän tuntee kitaroita niin ehkä kannattaa kuitenkin aloittaa jostain halvemmasta, vaikka Les Paul kopiosta.

    • LP, en pyytänyt sua kommentoimaan tietämystäni kitaroihin. Eikö se soittotaito ole tärkein?

    • Gibson4ever

      Olen tykännyt omasta Gibson LP studiostani.Ainoo huonous on ehkä se kun kaulan sivuilla ei ole listaa,niin nauhojen päät hankaavat sormia kun oikein vauhdikkaasti"vatkaa".Standartissa näkyis jo olevan sellainen.Sekä Tokain les paul mallissa oli myös,mutta en ole kyseistä merkkiä koskaan kokeillut.Gibsonissa on myös aika paksu kaula,joten vaatii vähän aikaa totuttelua.Aikaisemmin oli Ibanez jossa ohut kaula,se oli hyvä kitara myös.Jostain syystä saman studion hintaa on nostettu satasella Thomannissa,eli se on saman kun paikallisessa liikkeessä.

      • mika2

        Ole onnellinen vain ettei ole sitä listaa. Nimittäin kyllä ne nauhat saattavat kaulan kuivuessa alkaa törröttää siinä stankussakin, mutta nauhanpäiden hionta on paljon kalliimpi ja hankalampi operaatio siinä listallisessa mallissa. Nauhojen törröttäminen ei tosin tunnu kämmenpohjissa, koska se lista kulkee siinä edessä, mutta törröttävä nauhanpää kyllä tökkää sen listan kuhmulle.

        Kaulan profiili on makuasia, vaikka onhan sekin soiva osa kitaraa. Gibsoneita on kyllä erilaisilla kaulaprofiileilla, vaikka itsekin kyllä pidän paksukaulaisista kitaroista enemmän.


      • Gibson4ever
        mika2 kirjoitti:

        Ole onnellinen vain ettei ole sitä listaa. Nimittäin kyllä ne nauhat saattavat kaulan kuivuessa alkaa törröttää siinä stankussakin, mutta nauhanpäiden hionta on paljon kalliimpi ja hankalampi operaatio siinä listallisessa mallissa. Nauhojen törröttäminen ei tosin tunnu kämmenpohjissa, koska se lista kulkee siinä edessä, mutta törröttävä nauhanpää kyllä tökkää sen listan kuhmulle.

        Kaulan profiili on makuasia, vaikka onhan sekin soiva osa kitaraa. Gibsoneita on kyllä erilaisilla kaulaprofiileilla, vaikka itsekin kyllä pidän paksukaulaisista kitaroista enemmän.

        Siinäkin on sitten puolensa kun ei ole listaa.Eikä ne nauhanpäät nyt niin kovasti hankaa.Nyt oli kaverin fenkku lainassa,niin kyllä se tuntui aikas rimpulalle Gibsonin jälkeen.Gibsonin soundi on kyllä sentään ROCK! Tarkkana kannattaa kyllä olla ostovaiheessa.Silloin kun valkkasin omaa kitaraani,niin kaupassa oli oikein nätti valkoinen studio.Tarkemmin sitä kun katselin,niin siitä löytyi lakkauksesta melko paljon halkeamia ja paikoittain lakka oli kupruillut.Sekä otelaudassa oli aika syviä"kraatereita"jos niin vois sanoa.Se kuuemma lähti tehtaalle takaisin,kun huomautin myyjälle puitteista.Eihän se soittoa olisi haitannut,mutta aatelin että ehkä joskus myytäessä eteenpäin saattaa tulla sanomista.Silloin Elokuussa kun ostin omani,niin siellä Kanadassa jossa studiot valmistetaan oli kuulemma ollu isot tulvat.Myyjä kertoi että nyt ei Gibsoneita saa pitkään aikaan.


    • Paprikaaa...........

      Katteleppa Top-Soundin sivuilta, halvempaa ku Thomanilla, tosin tilasin sieltä Gibson Les Paul Studio 60`s tribute worn ebony limited run slim neck:in(joo on aika pitkä nimi mut minkäs teet) ja sen toimituksessa on kestänyt kohta kuukauden(Ei sitä mallia ei myydä enää vaikka top-sound:in sivuilla niin väitetään).

    • Guitarhero22

      Ei top-soundista ikinä enään mitään!! hirvee asiakaspalvelu ja ylimielisiä myyjiä kaikki! Jos seinäjoelle meette niin käykää kurkkaas markun musiikki.

      • Järkevää näin about vuoden vanhaan ketjuun vastata, mutta vastaanpa kuitenkin :). Olin soittanut reilut 8 vuotta semmoisella "nimettömällä", halvalla, kitaralla ja jokin aika sitten sain ahaa -elämyksen että nyt pitää saada parempi keppi. Tuo halpiskitara ei vaan kerta kaikkiaan pysynyt enää vireessä. Se oli ns. Stratocaster -kopio. Tilasin Thomannilta Gibson Les Paul Studio -kitaran: http://www.thomann.de/fi/gibson_les_paul_studio_faded_ebs.htm

        Riskin otto kannatti koska tunnen monia kitaristeja (mm. Andy McCoy) joiden kanssa vaihdoin kokemuksia Gibsonin "Studio" -malleista. Osa kitaroista on todellisia Helmiä ja verrattavissa täysin esim. kalleimpiin Les Paul -malleihin, osa taas vähän huonompia. Vaikka olen soittanut tällä Les Paulilla vasta joitakin kymmeniä tunteja niin soittotuntuma on Täydellinen. Kitara pysyy täydellisesti vireessä tuntien soittosession ajan ja soundi on juuri se mikä erottaa Gibsonin muista kitaroista. Kannattaa kokeilla!


    • Studiomees

      Halusin Gibsonin ja tuli parikuukautta sitten myös hommattua Gibsonin studio. Henkilökohtaisesti tykkään erittäin paljon. Jos ei kuitenkaan tiedä mitä haluaa niin suosittelen menemään liikeeseen ja kokeilemaan erilaisia malleja sekä merkkejä. Jokainen soitin on yksilö ja jos on mahdollisuus käydä koe ajamassa niin aina parempi. Jos ostaa netin kautta niin kannattaa tarkastaa mitä palautusoikeus sisältää.

      Tän linkin takaa löytyy aikamonesta kepistä arvioita pääsääntöisesti ilman toisten mollaamista.
      http://www.ultimate-guitar.com/reviews/electric_guitars/gibson/les_paul_studio/index.html

    • Testattuani ja harkittuani ostin Gibson SG:n, enkä kyllä ole hetkeäkään katunut sitä!! Vaikken ostanutkaan sitä Les Paul Studiota, niin kaikista asiallisista kommenteista oli paljon apua. Kiitos kaikille vastaajille!!!!

    • Rock-Mike

      Alright. Ketju on avattu aikaa sitten, mutta näyttää olevan ollut elossa pari kk sitten, joten uusille lukijoille sanottakoon hyvää Gibson Les Paul Studiosta. Henkilökohtaisesti voin sanoa, että on kyllä arvoisensa. Moneltakin kantilta.

      Tulin hankkineeksi Studion 2012-mallin. SIinä on erilaisia ominaisuuksia kuin "normaalissa". Mukana on uusien kammiointien lisäksi split-coil mikit lisäämässä soundivariaatioita, sekä yleisestä poiketen 60's slim taper neck, joka sopii ainkin pienikätiselle erinomaisesti. Kaulan malli on tottumiskysymys. Kuka mistäkin pitää. Thomann on hyvä liike, varma kuljetus ja luotettava. Ko. mallia ei Suomesta tilaamatta saa ja vasurina tuo kokeilu ei ole käytännössä mahdollista, joten oli pakko luottaa ratkaisuuni, eikä tarvinnut pettyä.

      Yli tonnin Studio vastaa Standardia, mutta on riisuttu malli. Siitä puuttuu koristeellisia ominaisuuksia ja samalla hintaa säästyy noin tonni. Henkilökohtaisesti en puuttuvaa reunaa kaipaa. Lakkaus on erinomainen, kitara on hyvää puuta ja vire säilyy erinomaisesti. Kitara tuli Saksasta vireessä, joten laadultaan kitara on erinoiman työhevonen. Mukana tuleva istuva kova kotelo on hyvä paikka säilyttää kitaraa.

      Kannattaa kuitenkin aina kun mahdollista testata livenä. Ja kartoittaa mitä haluaa. Eri kitaroilla on erilaisia ominaisuuksia ja aina ei ole pakko hankkia sitä kovinta merkkiä. Epiphonet ovat ok vaihtoehtoja, kiinan Tokait ovat kokemani mukaan aika vaihtelevaa laatua, mutta toinen kokeilemistani oli okei. Japanilaiset Tokait ovat nykyään suhteellisen kalliita ja maksavat Studion hintaa. Esim mikit eivät sitten ole lähelläkään Gibsonin tasoa. Käsittääkseni rungoltaan laadukkaita ovat kuitenkin. Yksi harkinnan kohteeni oli Hagström Swede. Kannattaa ottaa käsittelyyn 500 euron hintaluokassa.

    • jusu,

      Totuushan on että Kiinassa tehdään nykyään maailman parhaat kitarat.
      Lisäksi tässä pätee sellainen erikoisuus että mitä halvempi sitä parempi

    • pertti loise

      Jaahas mitäs te studiota ostatte? Ihan himassako sitä studio kitaraa sitten renkutatte?? Kehtaaks sitä edes keikoille ottaa mukaan tuskin? Eiks keikoille pidä olla ihan omat vehkeet vaik standard kertokaas.

      • niin vastauksia??

        Niin vastauksia??


      • Mika.....
        niin vastauksia?? kirjoitti:

        Niin vastauksia??

        Kyllä studiolla voi keikkailla ihan siinä missä muillakin ja olen nähnyt niitä käytettävän, vaikka itse en ole käyttänyt. Kutenkaikkia muitakin kitaramerkkejä ja malleja. Ehkä niitä kaikkein kalleimpia ja hienoimpia kitaroita (varsinkaan arvokasta vintagea) ei raatsi keikalle viedä röydettäväksi, mutta studiot ovat asiallisa työkaluja myös ammattilaisten kätösiin.

        Esimerkiksi Heikki Silvennoinen kertoi käyttävänsä keikkakeppinä modaamaansa Fernandesia koska ei raatsi niitä arvokkaimpia keppejään enää keikoille ottaa mukaan eikä se siinä lavan edessä pyörivä kuraeero piittaa onko sulla aito -64 strato vai Fernandes.


      • NoJust...
        niin vastauksia?? kirjoitti:

        Niin vastauksia??

        Minusta "en ilkee tällasella kitaralla soittaa julkisesti" -tyylisiä kommentteja kuulee lähinnä melkolailla alkuvaiheessa kitaransoittoharrastusta olevien suusta. Sitäpaitsi kyllä ainakin minulta irtoo enemmän respectiä sille että joku soittaa hyvin halvoilla kamoilla, kun että soittaa hyvin huippulaatuisilla kamoilla.

        Ei ne ammattilaiset niitä laatukitaroita osta puhtaasti minkään imagokysymyksen takia, vaan kyllä niillä kitaroilla usein on ihan oikeasti mukavampi ja miellyttävämpi soittaa. Yhtälailla jos on joku työkseen paljon ajava kaupparatsu, niin kyllä sillä uudella mersulla on vaan niin paljon mukavampi ajella, kun Nissan Micralla vaikka lopputulos...eli perille pääsy varmasti yhtälailla toteutuu Nissanillakin.

        Eihän suhteellisuudella ole monestikkaan mitään tekemistä asian kanssa, kun puhutaan kitarakamojen hankinnasta. Mitä järkeä on maksaa 3000 euron custom shoppia, kun sitä ei 700 euron meksikolaisesta keikalla erota varmasti yksikään kuulija:D


      • Mika....
        NoJust... kirjoitti:

        Minusta "en ilkee tällasella kitaralla soittaa julkisesti" -tyylisiä kommentteja kuulee lähinnä melkolailla alkuvaiheessa kitaransoittoharrastusta olevien suusta. Sitäpaitsi kyllä ainakin minulta irtoo enemmän respectiä sille että joku soittaa hyvin halvoilla kamoilla, kun että soittaa hyvin huippulaatuisilla kamoilla.

        Ei ne ammattilaiset niitä laatukitaroita osta puhtaasti minkään imagokysymyksen takia, vaan kyllä niillä kitaroilla usein on ihan oikeasti mukavampi ja miellyttävämpi soittaa. Yhtälailla jos on joku työkseen paljon ajava kaupparatsu, niin kyllä sillä uudella mersulla on vaan niin paljon mukavampi ajella, kun Nissan Micralla vaikka lopputulos...eli perille pääsy varmasti yhtälailla toteutuu Nissanillakin.

        Eihän suhteellisuudella ole monestikkaan mitään tekemistä asian kanssa, kun puhutaan kitarakamojen hankinnasta. Mitä järkeä on maksaa 3000 euron custom shoppia, kun sitä ei 700 euron meksikolaisesta keikalla erota varmasti yksikään kuulija:D

        no just näin:-)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2550
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe