Inspiraatio hukassa

mortalinstruments

Olen kauan haaveillut että kirjoittaisin kirjan. Pidän kirjoittamisesta ja oon siinä hyväkin, mutta en vaan siis millään keksi mistä voisin kirjoittaa. Kaikki ideat on ollut ihan tylsiä ja tehty jo. Jotain nuorille tarkoitettua fantasiatyylistä haluan kirjoittaa. Muut ulottuvuudet, enkelit ja demonit kiinnostavat todella paljon, ja myöskin haluaisin sijoittaa tarinan nykyaikaan. Mutta kaikki sellaiset on tehty jo.. Mitään omaperäistä juonta en keksi. Voisiko joku vähän helpata? Mistä saisin inspiraatiota tai onko teillä auttavia kommentteja? :)

12

5201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mortalinstruments

      vampyyritkin ovat kiva aihe mutta ne on jo varmaankin kulutettu loppuun, samoin ihmissudet :(

    • Eräs kirjoittaja

      1. Kirjan kirjoittaminen on tuskaa ja armotonta työtä, joka palkitsee kirjoittajansa vasta kirjoittamisen alettua tai sen loputtua. Ei koskaan sitä ennen. Ideointi on haaveilua, ei kirjoittamista. Ideoinnista tulee kirjoittamista vasta kun ideat kirjoitetaan paperille tai koneen muistiin. Siispä ala kirjoittaa ideoita muistiin.

      2. Fantasiaa kirjoittaessa kannattaa lähteä olettamuksesta, että et voi kirjoittaa mitään tai mistään, mitä ei olisi jo kirjoitettu. Nykykirjailijan kannattaa yhdistää jo olemassa olevia tarinoita uudella, omaperäisellä tavalla. Unohda täysin orginaalit ajatukset, niitä ei noin vain keksitäkään. Jokainen kirjailija haluaa kirjoittaa orginaalin tarinan, joten täysin uusia ideoita alkaa olla äärimmäisen hankala keksiä. Tolkienin Taru sormusten herrasta perustui pitkälti olemassa olleiden asioiden kierrättämiseen uudella tavalla.

      3. Kuinka orginaali-idea keksitään? "Helpoin" tapa on lähteä aivan toisesta näkökulmasta liikkeelle. Jos kirjoitat fantasiaa, ota talouslehti, sisustuslehti tai vaikkapa tiedelehti käteen. Älä koske kepilläkään fantasiakirjoihin tai fantasia-aiheisiin kirjoituksiin tai elokuviin. Jos haet orginaalia ideaa, et löydä sellaista fantasiasta; ne ideathan ovat jo käytössä! Siispä lähde jostain hyvin yllättävästä liikkeelle, vaikkapa pörssikursseista. Miten pörssikurssit voisivat liittyä fantasiamaailmaan? Voisiko fantasiamaailman kaupankäynti perustua maagisille pörssikursseille, joita kerätään ympäri kuningaskuntaa? Voisivatko velhot kerätä taikakeinoin valtakunnan "pörssikurssitietoja"? Voisiko jokin maaginen kenttä "vainuta" kaupankäynnin tai tavaroiden arvon, niin että sitä voitaisiin käyttää hyödyksi fantasiamaailman kaupankäynnissä? Tai voisiko taikuus "määritellä" maagisina käyrinä jonkin asian arvoa, jota voidaan myydä ja ostaa? Tai kenties kyseessä ei olekaan velho vaan ihan uudenlainen ammatinharjoittaja: velho pörssimeklari=velhomeklara eli melklamaagi tms.. Mitä tällainen ammattilainen voisi tehdä ja mihin hän voisi päästä?

      Tarinan mahdollinen juoni: Nerokas melklamaagi on keksinyt keinon, kuinka kaapata osan kuningaskunnan kaupankäynnistä itselleen. Suunitelma kuitenkin räjähtää käsistä, kun kuningaskunnan koko "pörssi" tulee vahingossa meklamaagin omistukseen. Kuningaskunnan talous kaatuu, ja meklamaagi joutuu syytteeseen. Tarina kertoo siitä, kuinka meklamaagi selviää syytöksistä ja kuinka hän pelastaa kuningaskunnan vararikolta ja samalla vieraan valtakunnan valloitusyritykseltä.

      Eli tällä tavoin orginaaleja ideoita voi kehitellä. Ne eivät suinkaan lähde tunnetuista fantasiaelementeistä vaan fantasian ulkopuolelta. Orginaali-idea tuo jotakin uutta fantasiakirjallisuuteen. Tuo tuo uusi tulee jostain genren ulkopuolelta. Mielikuvituksellista aloitusideaa kannattaa muokata, kunnes se tuntuu hyvältä, jolloin se implementoidaan fantasiatarinaan sopivaksi. Jos alkaisin kirjoittaa tarinaa tuosta ideasta, ottaisin toki muitakin orginaaleja ideoita mukaan, että tarinasta tulisi todella omaperäinen, mitä lukijat ehkä haluaisivat lukea ja mistä he voisivat innostua. Eli hulluista ja mielikuvituksellisista ideoista kannattaa lähteä liikkeelle ja niitä tulee muokata omaperäisellä tavalla että niistä tulisi alkuperäisiä ideoita.

      Toiset orginaali-ideat toimivat ja menestyvät, toiset eivät.

      Toivottavasti tästä oli apua ideointiin.

      • Tunturisusi

        Oikeassa. Mä kirjoitan tuollasia.


    • commonZense

      Minua kiinnostaisi lukea tarina, jossa tekniikka ja taikuus nivoutuvat osaksi samaa kokonaisuutta. Monen arkikokemushan on että tietokoneet ovat niin mutkikkaita että ne ovat kuin henkimaailman hommia - entä jos ne ovatkin? Ja kääntäen, entä jos perinteisemmät henkimaailman hommat voisi analysoida tieteellisesti mikroskoopilla, ja siten hallita niitä uudella tavalla? Kyseessä olisi siis täysin anti-harripottermainen asetelma, jossa tekniikka ja taikuus ovat saman asian kaksi puolta, eivät suinkaan vastakkaisia lähestymistapoja.

    • Tulee vähän myöhässä viestiketjuun mutta eikös periaatteessa tekniikka-taikuus -ideaa käytetty jo eoin colferin artemis-kirjasarjassa keijujen taikuus ja nykytekniikka sekoituksena?

    • Unihömpöttäjä...

      Mä saan joskus inspiraatiota unista. Omista tai muiden unista. Tai kyseisestä aiheesta.

    • xkmjxkx

      Itse sain inspiraation unesta. Laitoin ajatukset paperille ja siitä se koko asia sitten levis yheks helkkarin isoks kokonaisuudeks minkä toivon joskus saavani valmiiks.

      Ahmi fantasiakirjoja/elokuvia ja kehitä niille tarinoille erilainen loppu, miten sinun mielestäsi olisi homma toiminut paremmin.

      Jonkun ajan kuluttua olet muuttanut monia tarinoita omanlaiseksi, ehkä saat niistä nivottua yhteen ihan oman tarinasi. Palanen sieltä, palananen täältä ja pikku hiljaa alat luomaan omaa tarinaasi.

      Kokeile myös vain kuunnella elokuvien musiikkia/mahtipontista klassissta musiikkia. Musiikki saattaa iskeä sinuun ja luoda mieleesi kuvan jostain tapahtumasta.

      • Anonyymi

        olen kuunnellut paljon Toby foxin Undertale musiikkia. olen saanut siitä valtavan idea ryöpyn. ja olen alkanut suunitella myös omaa RPG peliä. :)


    • Asako

      Kysy 3-5 ihmiseltä mitä heille tulee ensimmäisenä mieleen ja sitten koita niistä saada jotain aikaiseksi... :)

    • Anonyymi

      On ihan totta, että käytännössä kaikki on jo tehty niin fantasiassa, scifissä kuin vaikkapa dekkareissakin. Loppujen lopuksi ei ole kuin yksi tarina: etsintä. Tarkoitus ei olekaan jäädä odottelemaan jotain säihkyvän uutta ja omaperäistä ideaa, vaan kertoa haluamansa tarina omista lähtökohdistaan. Itselleni on ainakin tärkeintä ollut se, että saa tarinan kirjoitettua alusta loppuun, raakatekstin. Kun jonkunlainen runko on kasassa, niin sitä voi sitten editoida mielensä mukaan ja lisäillä kaikenlaista mitä kirjoitusprosessin aikana on tullut mieleen. Äläkä hyvä ihminen yritä kirjoittaa heti alkuun kirjaa, aloita novelleista, niin voit joskus saadakin tarinan valmiiksi. Jos pidät eeppisistä jutuista, niin ainahan novellit voivat liityä toisiinsa. Inspiraatiota kirjoittamiseen saa parhaiten lukemalla, paljon. Kirjoitusoppaita kannattaa myös lukea ja etenkin tästä on varmasti apua: http://tieteiskirjoittajat.net/julkaisut/kirjoitusoppaat/#kummallisenkirjoittajat
      Fantasiakirjoittajana kannattaa muutenkin hakeutua samanhenkisten piiriin jos mahdollista.

      • Anonyymi

        Siis kirjoita oma elämäkerta. Siinä riittää ainesta, ja on mielenkiintoinen.

        Elämän oppikirja muille. Varmasti myyntimenestys.

        Ja totta,ei mitään fiktiota. Kirjoita nimettömästi vaikka.


    • Anonyymi

      Enkelien ja demonien sota? 14 vuotias Sophie joutuisi vahingossa mukaan tähän sotaan? Sophie puolustaisi jompaakumpaa osapuolta ja joutuisi hurjaan seikkailuun?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2072
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe