Omakotitalon kuntokartoitusraportti

sks000

Olen harkitsemassa erään 1964 rakennetun omakotitalon ostamista.
Omakotitalo on puurunkoinen, tiiliverhoiltu, tasakattoinen.
Talo lähes alkuperäisessä kunnossa. Vesikatto on uusittu 1994.
Talo on alueen hintatasoon nähden edullinen ja se on ollut jo pitkään myynnissä.
Taloon on tehty kuntokartoitus ja talosta on löytynyt paljon korjattavaa.
Kuntokartoitus löytyy osoitteesta: http://www.elisanet.fi/sks/kuntokartoitus.doc

Jos viitsitte lukea kuntokartoitusraportin ja kertoa mitä mieltä olette talosta.
Onko talo teidän mielestänne vielä remontoitavassa kunnossa? Kannattaako sitä teidän mielestänne ostaa jos itse pystyy tekemään ainakin pintaremontit. Muut isommat työt jäisivät ammattilaisen tehtäväksi. Jos päädyn talosta jättämään tarjouksen, mitä lisätutkimuksia suosittelette kaupan ehdoksi, että välttyisin ostamasta purkukuntoista hometaloa?

Tässä muutama asia jotka jäivät erityisesti mietityttämään talon kunnossa:

1. Talon lattiat ovat painuneet yhdeltä sivulta muutaman sentin. Miten tämä painuminen on korjattavissa ja paljonko maksaa?

2. Talon katto on vuotanut ennen 1994 tehtyä kattoremonttia.
Onko normaalia että 1994 tehdyn kattoremontin yhteydessä ei ole tehty sisäkatolle mitään, vaan kosteusjälket näkyvät edelleen sisäkatossa? Onko vuotanut katto voinut aiheuttaa homevauroita katossa oleviin eristeisiin, vai onko ne mahdollisesti vaihdettu "yläkautta" kattoremontin yhteydessä?

3. WC:ssa ja kylpuhuoneessa havaittiin selvää kosteutta. Minkälaisia tuhoja tuo kosteus on voinut aiheuttaa?

4. Talon ulkoseinien tiiliverhoilu on likaantunut muutamasta kohtaa talon ulkoseinien alaosista.
Voiko värjääntyminen johtua vain maanpinnalta tulleista sadeveden aiheuttamista multaroiskeista, vai voiko ulkoseinissä olla vakavampikin kosteusvaurio?

Kiitos kaikille jotka jaksoivat lukea viestini kuntokartoitusraportin ja kertoivat että kannattaako kyseisestä taloa ostaa

28

1011

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En koskis tikullakaa

      Lueskelin kuntoraportin ja tulin siihen tulokseen, että talosta ei löydy yhtään kunnossa olevaa paikkaa.
      Kaikkein pahin virhe löytyy perustuksista, savikolle perustettu talo on liikkunut ja aiheuttanut vaurioita rakenteisiin.
      Taloa ei kannata korjata ja savimaan tontillakaan ei ole paljon arvoa, joten kiertäisin kaukaa moisen kohteen.

    • ´+

      Textin ja kuvien perusteella joutuu tekee aika ison rempan.Katto esim, muuttaa harjakatoksi ja kaikki sisä pinnat auki..Jos oma tekeminen rajoittuu pinta remppaan ni kannattaa unohtaa.On teetettynä liian kallis.

      • Purkukuntoinen

        Kannattaa kiertää kaukaa, halvemmaksi tulee rakentaa uusi.


    • Joopa joo

      Osta pois vaan , ja sitte vejät myyjän käräjille. Tämähän se näyttää olevan käytäntö.

      • prosessin läpikäynyt

        Saattaa olla todellakin hyvä kauppa. Järjetöntä ajatellakkaan purkamista jos tarvitset todellakin näin isoa ja uudenveroista taloa, joka tästä aihiosta syntyy peruskorjattuna. Harjakaton rakentamisen seurauksena tulee täysin uutta auinpinta-alaa mahtavat määrät. Ainoa huolettava seikka on rakennuksen sijoittuminen ympäröivään maastoon ja naapurit.
        Taitaa olla aika hankalaa tällaisen kuntokartoituksen perusteella suunnitella hinnanalennusvedätystä!


    • ddssksksksk

      No huh mikä kämppä! Pelkästään kun katsoo sokkelista kasvavia isoja puita, kertoo paljon talon ylläpidosta. Salaojat lähes varmuudella tukossa, ja kattokin saanut osansa puista.

      Älä osta tuota taloa. Siinä saa korjata aivan kaikki ja koska et itse pysty remppoja tekemään, laskusta tulee suolainen. Samalla hinnalla saat uuden talon!

    • Hahhaa

      Raportin luettuani vaikea keksiä mitään syytä ostaa talo. Ainoastaan jos meinaa purkaa talon ja rakentaa uuden tilalle. Talossa pitää remontoida aivan kaikki, perustuksista kattoon. Hometta löytyy 100 % varmiidella, olisi mielenkiintoista esim. kurkata yläpohjaan.

      Älä hyvä mies osta tuota taloa!!!!

    • maaaaaailmaa nähnyt

      Elä hyvä ihiminen sekaannu tuohon...vaikka saisit ilmaiseksi. Purkuun joutaa koko mörskä.

    • kkdkkdkdd

      Ehdottomasti ei kannata ostaa!

      Jos talosta pitäisi tehdä asuttava, kaikki olisi korjattava/rakennettava uudestaan ja koska et itse osaa tai ylipäätään ymmärrä talotekniikasta mitään, mahdoton yhtälö.

      Jos talon remontoisi, lähes kaikki pitäisi korjata/rakentaa uudelleen. Ensin pitäisi selvittää betonilaatan eläminen, joka ilmeisesti jatkuu edelleen? Vaatii tod.näk paalutuksen. Sitten katto kuntoon eli harjakaton rakentaminen. Sen jälkeen sisätilojen kimppuun eli paljon purkamista ja jopa kuukausien kuivattamista jos betonirakenteita kostunut. Sen jälkeen uusia väliseiniä, vesijohtoja, sähköjä, täysin uudet pesu- ja saunatilat, keittiö, lattiapinnat jnejnejne.

      Hatusta vedettynä uskon että ulkopuolisella ammattilaisella teetettynä remonttien hinta lähempänä 100 t€. Pelkkä sauna ja kylppäriremppa maksaa helposti 20 tonttua, ja keittiöönkiin saa uppoamaan saman verran.

      Joten, älä osta ja lopeta jatkuvat uudet kysymykset palstalle! Suomessa on muitakin taloja myytävänä!

    • sdsddsfcs

      Näkyy talo olevan Seutulassa ja hp. 178 t€!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Ei jumalauta, vanha milli tollaisesta homepesästä. No, pk-seutulaiset maksavat iloisesti hinnan.

    • sdfafv3

      Tässä on kyllä esimerkki loppuun asutusta ja pian sortuvasta talosta. Syrjäseudulla tuollaisesta talosta saattaisi joku maksaa esim. 5000€, jos se sattuisi olemaan rantatontilla, ja jos talossa voisi esimerkiksi yhden kesän lomailla ennen kuin sen työntää traktorilla nurin.

      Ongelmia, ongelmia on luvassa tämän ostajalle. Vanha milli ja mitään kunnossa olevaa ei ole.

    • Seutulan alue

      No huh. Arvasin että oli tuo Järvenpän kohde kyseessä jo kun näin hinnan ja rakennusvuoden. Kyseisellä alueella on paljon vastaavan kuntoisia taloja ja alueen taloilla on oma maineensa. Halpoja taloja siellä myydään, verrattuna alueen keskiarvohintoihin mutta maksaako tuollaisesta kuitenkin periaatteessa asumiskuntoisen talon hinta ja sen jälkeen tehdä ihan täysi remontti, joka tulee kalliimmaksi kuin uuden rakentaminen. Talon arvo ei nouse sillä että siihen tehdään rakenteiden korjaukset ja pintaremontit, sähköt, putket, tontin vedenohjaukset yms. Vahinko on jo tapahtunut, eikä tuollaisen korjaamiseen kannata lähteä rahaa laittamaan. Jos terveyshaittaa ei nykyisessä kunnossa ole, mitä epäilen niin osta ja asu siinä jokunen vuosi ja koita myydä sitten eteenpäin samanlaisena, samanlaiselle ostajalle.
      Sitten kun tuollaista lähtee avaamaan ja alapuolinen kosteus on saletisti mädättänyt puurungot, ei voi muuta kuin purkaa kaikkii rakenteet auki ja rakentaa uudelleen. Jäljelle jää perustus (ei toimiva) ja tiiliverhous (onko tuossa tiili vai harkko, siellä on molempia.

      Joku tee-se-itse mies jolla on hyvät suhteet jokapaikkaan ja saa materiaaleja halvalla tai kierrätysperiaatteella niin mikä ettei. Lapsia en tuollaiseen veisi asumaan, jos ei siis vielä terveyshaittaa niin korjaamattomana ainakin pian on. Remontin aikana tuossa ei voi asua ja remontti on aikaa ja rahaa vievä.

      • www132e4

        Lisäksi eteenpäin myynti on todella hankalaa, ei välttämättä löydy toista hölmöä joka maksaisi tuosta miljoonan.


    • !tavarantarkastaja

      Asiallisesti ja rehellisesti sanottuna tuon kiinteistön arvo on yhtä kuin tontin arvo miinus rakennuksen purkukustannukset.

      Tuon tyyppisestä talosta ei saa korjaamallakaan asumiskelpoista. Talotyyppi on malliesimerkki kaikista mahdollisista home- ja kosteusvaurioriskirakenteista, mitä on olemassa.

    • RkmMestari

      Älä osta. Todennäköisesti sokkeli on matala ja ympäröivä maanpinta on lähestulkoon samalla tasolla kuin lattiapinta. Saat ikuisen vaivan. Korjauskulut ovat ovat niin suuret ettei kannata. Näkemättä arvioini on että rungon alaosa on huonokuntoinen, rakennuksen tiiveys on olematon jne. Raportissa pitäisi näkyä onko niitä villoja vaihdettu vai ei!!!!! Jos ei näy raportti on arvoton!!!!

    • HäHä

      Älä hyvä mies osta. Purkuvalmis tapaus, kuntotarkastus on karmivaa luettavaa.
      Tässä ei korjaukseen 100K€ riitä mihinkään ja jos kiinteistössä mahdollisia homeitiöitä, niin niistä ei pääse eroon millään. Tee itsellesi palvelus ja osta jokin muu kiinteistö.

    • Korjaus kokemusta on

      Talo on virhehankinta, jos peukalo on keskellä kämmentä, mutta ei se käsistään kätevälle mikään ongelma ole. Remonttia siinä piisaa ja katto on vaihdettava harjakatoksi, mutta samalla siihen saa toisen kerroksen, koska rakennusoikeutta on vielä jäljellä. Alle 50 tonnia riittää materiaaleihin. Savipohjan saa kovaksi salaojilla ja silloin savi vastaa lähes betonilaattaa.

      Homeitiöistä ei pääse missään eroon, ne kuuluvat normaaliin luonnon kiertokulkuun, joten niistä on turha niuhottaa.

      • hooteetee

        No jopas on "korjauskokemusta"!

        Ensiksi tulee mieleen että pitäiskö itkeä vai nauraa. Sitten iskee vain kyllästyneisyys tähän tilanteeseen, kuinka paljon tuollaisia idiootteja Suomessa onkaan? Aivan liikaa joka tapauksessa!

        Tuollaisten "kätevien", omasta mielestään "rakentamisesta kaiken tietävien" tyyppien vuoksi Suomi on pullollaan kertaalleen tai jopa useampaa kertaan väärin korjattuja taloja, jotka olisi pitänyt alun perin vain purkaa. Mutta rahan ahneuden vuoksi aina noita ehdotettuja stailauskorjauksia vaan tehdään ja roska pannaan kiertämään.


    • Katso ympärillesi

      Mitä se talon purkaminen auttaa, kun uusi kuitenkin rakennetaan sateessa ja on jo valmiiksi homeessa kun asukkaat muuttavat sisään, vai oletko jossakin nähnyt rakennettavan taloa teltassa tai muuten sateelta suojassa.
      Mitenkä kosteusasiat on hoidettu ulkomailla, kokolattiamatot kylpyhuoneessa eivät varmasti ole homehtumattomia. Normaali rakennus maailman laajuisesti on hometalo.

    • Rakennusmestari

      Näinhän se menee, ensin ostetaan kastunut talo ja sitten ruvetaan ruikuttamaan, kun lattialle kaatuu vettä, että talo on purettava, kun se rupeaa homehtumaan.

      Mihin on unohtunut järjen käyttö näissä kosteusasioissa

    • mk

      Talo on täysi pommi ja jos 5000€ saat niin voit ostaa mutta kun perustukset ovat pettäneet ja laajat kosteusvauriot niin sisällä kun sokkelissa ulkona niin korjaus maksaa enemmän kuin uuden rakentaminen. Korjaus 50000€-200000€ ja hinta riippuu siitä mitä perustuksille täytyy tehdä mutta itse en koskisi olenkaan purkukuntoiseen taloon.

    • Miettikää ennen.....

      Miten sinä voit täällä esitellä talon raporttia, se ei ole yleiseen jakeluun aiottu paperi. Äly hoi älä jätä.

      • miettikää ennen.....

        No eihän tuossa näy osoitetietoja


    • raksamiesq

      Kuntotarkastukset ovat sellaisia että niihin kirjoitellaan maksajaa miellyttävää tekstiä varsinkin tehoinssit on lahjottavissa ja ko firman raportti ei voi olla luotettava. meillä o0n siitä kokemusta.
      sitten elä osta omakotitaloa jossa ei ole tuulettuvaa rossipohjaa lattian alla
      nissä on varsinkin ulkoseinien alaohjauspuut lahoina ja homeessa ja niissä
      on radonriski suurempi ja jos on vanhat muovimatot sellaisessa asunnossa niin
      ehdottomasti vanhat muovimatot kannattaa poistaa ja uusia.
      1960 sisäkaton höyrysulku on monesti tehty sellaiseksi että siihen nousee
      sisäilmasta kosteutta ja siellä on sellaisia länttejä jos avaat pinta levyt.
      1960-1970 oluvulla rakennetuissa asunnosissa on täynnä kaikenlaisia rakenne
      ym ongelmia .Enkä ostaisi ollenkaan sellaista muurtakuin purettavaksi kokoasunnon ja rakentaen uuden tilalle

      • Tuskin olet raksmies

        Eli olet sitä mieltä, että kaikki kuntotarkastuksia tekevät kirjoittelevat maksajaa miellyttävää tekstiä. Ymmärään pettymyksesi ole yrittänyt myydä epäkuranttia tavraa ja jäänyt sen kanssa ns. hosut kintuissa kiinni.


    • rouva remppaaja

      Lattian purku ja maa-aineksen vaihto. Katon avaus sisältä käsin ja tutkailu, että miten pahasti on rakenteet hapertuneet.
      Lattia on sieltä täältä vajunnut tai kosteus on tullut esiin. Millään pintarempalla tuota ei tosiaan korjata.
      Ainoa ok-asia talossa on tiilet ja ehkä ikkunat. Eli tiiliseinät olisi pystyssä ja kaikki muu pitäisi vaihtaa. Siitä voi lähteä.

      Ihan säälittää kun ihmiset luulee, että noinkin selvät viat on helppo "tapetilla" ja sisäkaton pinnalla uusia.
      Nämä kuntokartoitukset ovat sellaisia, että kartoittajan täytyy olla hiukan kieli keskellä suuta. Tekstissä ihan selvästi sanotaan, ettei vauriot selviä ilman reipasta purkamista. NO jos talon keskellä on joku lattialista tai väliseinä kokenut kosteushäikkää niin sitä kosteutta voi olla ihan koko lattian osuudella. Ei vaan ole VIELÄ tullut ihan jokapaikasta läpi.

      Eli mökki nurin ja uusi tilalle. Tontin hinnalla tuo pitäisi saada. Talon purku sinänsä ei paljon maksa mutta jäte, joka siitä tulee, saattaa olla hyvinkin kallista jäteasemalla.
      Talon nurin tuuppaaminen ei kaivurilta ota kuin tunnin. Toinen siihen, että siirtää rojut lavalle.

    • pehtoori59

      hyvä harjoituskohde palokunnalle,mutta virheistä voi valittaa 5 3 vuotta.

      • Ei vaan 5 vuotta.

        Miksi ihmeessä muuten edes ostaa asuntoa pientalosta? Jos hyvin on, niin se ehkä on homeeton vielä kahden vuoden ikäisenä. Tai betoninen on tietenkin homeettomampi vielä 30 v ikäisenä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3940
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3742
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      605
      3738
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      14
      2383
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      72
      2332
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      328
      1995
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      124
      1976
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1816
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1489
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1382
    Aihe