Kotitalousvähennys, onko omistajan oltava laskun maksaja ?

JRATU

Pitääkö omistajan itse maksaa kotitalousvähennykseen oikeuttava lasku saadakseen vähennyksen, vai voiko avopuoliso maksaa sen ? Ei aikaisemmin naimisissa, eikä yhteisiä lapsia. Avopuoliso ei siis vaadi vähennystä itselleen.

38

1408

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

      Jos kysymys on kotitalousvähennyksestä asuntoon/vapaa-ajan asuntoon liittyen, edellytyksenä on, että
      - käyttää asuntoa itse ja
      - on maksanut kulut.
      Omistuksella ei ole merkitystä.

      Sinun tilanteessasi näyttäisi siltä, kun avopuolisosi käyttää asuntoa, hän laskun maksajana saa vähennyksen.

      Saitko vastauksen? Osallistuthan asiakaskyselyymme! Vastaaminen vie puolisen minuuttia. Kyselyyn: https://www.survette.com/28417-22605-43@vastaaja&jyuirs.

      Terveisin Seija Vero-tiimistä

    • Tuikkiskettu

      Hei! Saanko hyödyntää kotitalousvähennyksen seuraavassa tilanteessa: muutin pysyvästi erilleni aviopuolisostani heinäkuussa 2010 (avioero v. 2011) ja muutin samalla nykyisen avopuolisoni taloon. Hän oli aloittamassa/aloittanut kattoremontin tekoa remonttifirman kanssa touko/kesäkuussa 2010 ja sopimuspapereissa on näin ollen vain hänen nimensä (silloin kun ei ollut vielä toista asujaa = minua saman katon alla). Remontti käynnistyi varsinaisesti heinäkuussa ja päättyi elokuussa 2010, edelleenkään papereissa/laskuissa ei ollut kuin avopuolisoni nimi. Remontin arvo on noin 15000 e, syksymmällä tarvitsimme myös putkiasennusfiman palveluja n. 800 e edestä, ko. firman laskuissa on vain avopuolisoni nimi, vaikka minä olinkin varsinaisesti työn tilaaja (avopuolisoni oli työmatkalla silloin). En ole varsinaisesti maksanut suoraan laskuja remontti-/putkifirmalle, avopuolisoni on maksanut ne ja minä olen maksanut avopuolisolleni suuremman summan käteisrahaa remonttikuluja varten sekä olen toki maksanut muita "normielämisen" kuluja kuten ruokaa, bensaa, huonekaluja, puhelinmaksuja yms. osallistuen näin omalta osaltani yhteiselämämme kustannuksiin. Avopuolisoni omistaa tällä hetkellä yhteisesti asumamme talon, tarkoituksenani on lunastaa omaksi osuudeksi puolet tänä vuonna (tällä ei liene merkitystä kotitalousvähennykseen?). Voinko hyödyntää kotitalousvähennystä vai pitääkö ko. firmoilta pyytää uudet laskut molempien nimillä (tosiasiallisesti olen kyllä maksanut ko. kuluja vaikka kaikkia niitä ei tiliotteella näykään, pitääkö tämä todistaa jotenkin verottajalle?) Kysymykseni tulee vähän viime tipassa, veroilmoituksen palautusaika on 17.5... voihan tähän hakea jotain muutosta jälkikäteen jos nyt emme osaa täyttää lomakkeita oikein? Etukäteen jo vastauksesta kiittäen!

      • Hei!

        Sinä olet oikeutettu vähennykseen, kun olet maksanut vähennykseen oikeuttavia kustannuksia ja asut asunnossa.

        Jos verottaja kysyy sinulta tositteita maksuista, sinun tulee pystyä esittämään kuitit maksuista, esimerkiksi tilisiirroista kopiot. Huomaathan, että näihin normaaleihin elantomenoihin osallistuminen ei oikeuta vähennykseen vaan maksujen täytyy kohdistua nimenomaan siihen remonttiin.

        Toki olet oikeutettu hakemaan verotukseesi oikaisua myös jälkikäteen. Mikäli lähettämissäsi lomakkeissa on jotakin epäselvää, verottaja ottaa kyllä sinuun yhteyttä.

        Ystävällisesti Aila Vero-tiimistä


      • Lareksi74
        vero-tiimi kirjoitti:

        Hei!

        Sinä olet oikeutettu vähennykseen, kun olet maksanut vähennykseen oikeuttavia kustannuksia ja asut asunnossa.

        Jos verottaja kysyy sinulta tositteita maksuista, sinun tulee pystyä esittämään kuitit maksuista, esimerkiksi tilisiirroista kopiot. Huomaathan, että näihin normaaleihin elantomenoihin osallistuminen ei oikeuta vähennykseen vaan maksujen täytyy kohdistua nimenomaan siihen remonttiin.

        Toki olet oikeutettu hakemaan verotukseesi oikaisua myös jälkikäteen. Mikäli lähettämissäsi lomakkeissa on jotakin epäselvää, verottaja ottaa kyllä sinuun yhteyttä.

        Ystävällisesti Aila Vero-tiimistä

        Moi

        Minulla on tilanne jossa omistan kiinteistön jossa Äitini asuu, kesällä tehtiin pihaalueet ja sadevesiviemäröinti uusiksi, minulla on Äitini lupa ja tilinhallintaoikeus hoitaa laskutus asiat.....lasku töistä tuli minun nimellä ja sovittiin Äitini kanssa että maksan sen hänen tililtään, mutta kuinkas tuo kotitalousvähennyksen kanssa, meneekö se laskun maksajalle (Äitini tililtä) vai voimmeko siirtää hyödyn minulle (valtakirjalla) joka kävisi Äidilleni

        Lasku on jo maksettu, jos ois tajunnut ois sen voinut jakaa kai?..


    • Hei!

      Kotitalousvähennykseen on oikeus sillä, jonka nimissä lasku on maksettu. Teidän tilanteessanne vähennysoikeus on siis äidilläsi.

      Muutoinhan vähennyksen voi saada myös vanhempien ja isovanhempien käytössä olevan asunnon- tai vapaa-ajan asunnon kunnossapito- tai perusparannustöistä. Tämähän edellyttää, että vähennyksen hakija (lapsi tai lapsenlapsi) maksaa laskun.

      Jos olisitte maksaneet laskun puoliksi, olisitte voineet jakaa vähennyksen keskenänne. Tällöin myös sadan euron omavastuu vähennettäisiin molemmilta.

      Terveisin
      Pirjo Verotiimistä

    • Tilttis

      Hei!

      Haluan vielä varmistaa, joten vääntäisittekö rautalangasta!
      Taloomme tehtiin uudet rännit viime vuonna ja lasku on kirjoitettu avomieheni nimellä. Se on maksettu yhteiseltä tililtä. Voinko ottaa kotitalousvähennuksen nimiini?

      Ymmärtäisin että voin, koska lasku on maksettu yhteiseltä tililtä. Haluan kuitenkin varmistaa!

    • Hei!

      Kun kysymys on avopuolisoista, varminta on laittaa kotitalousvähennys avomiehen verotukseen, koska laskukin on hänen nimellään.

      Terveisin
      Seija K Verotiimistä

    • Hei!

      Vääntääkää minullekin rautalangasta. Onko niin, että teettämämme keittiöremontista kotitalousvähennystoikeus on vain minulla eikä aviopuolisollani, kun laskut ovat pelkästään minun nimissä ja olen maksanut tilitäni. Keittiöremontti teetetty yhteisessä omistuksessamme olevassa asunnossa?

    • Hei!

      Oikeus kotitalousvähennykseen on erilainen riippuen siitä onko kyseessä avo- vai aviopari. Aviopuolisot voivat molemmat saada vähennyksen kun kustannuksia on riittävästi vaikka lasku olisikin vain toisen puolison nimissä. Molemmilta menee kuitenkin 100 euron omavastuuosuus, jos lasku jaetaan. Jos vähennystä vaatineen puolison verot eivät riitä vähennyksen tekemiseen, vähentämättä jäänyt määrä siirretään verottajan toimesta toiselle aviopuolisolle.

      Lisätietoa kotitalousvähenyksestä löytyy osoitteesta: http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Kotitalousvahennys

      Terveisin
      Seija K verotiimistä

    • Topi_katti1

      Hei!

      Olimme avopari viimevuonna ja teetettiin yhdessä omistamaamme rivitalokolmioon
      kylpyhuoneremontin. Lasku on ainoastaan toisen nimissä. Voimmeko hakea molemmat kotitalousvähennystä?

      T.Nyt naimisissa

    • Hei nimimerkki Topi_katti1 ja kiitos kysymyksestä.

      Ratkaisevaa on se milloin menitte naimisiin. Jos olitte ennen vuoden loppua naimisissa, teitä käsitellään verotuksessa aviopuolisoina.

      Aviopuolisot voivat molemmat saada vähennyksen kun kustannuksia on riittävästi vaikka lasku olisikin vain toisen puolison nimissä.

      Muutoin on varminta hakea vähennystä sen jonka nimissä lasku on ja joka on tosiasiallisesti laskun maksanut.

      Oheisesta linkistä lisätietoja kotitalousvähennyksestä, lue osio 16 Kotitalousvähennys puolisoilla http://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Henkiloasiakkaan_tuloverotus/Vahennykset_ansiotulosta_ja_verosta/Kotitalousvahennys


      Ystävällisin terveisin
      Sari R Verotiimistä

    • jeppe20

      Hei!

      Olemme avopari ja olemme teettäneet remonttia yhteisessä asunnossamme. Kaikki laskut työstä ovat avopuolisoni nimellä, mutta ne on maksettu minun toimestani yhteiseltä tililtämme. Voimmeko jakaa työstä maksetut summat ja saada molemmat kotitalousvähennyksen?

    • Avioero

      Hei,
      Muutin erilleni aviopuolisosta heinäkuussa 2012 ja yhteinen talomme siirtyi puolisoni nimiin joulukuussa 2012. Avioero astui voimaan maaliskuussa 2013. Voinko vähentää kotitalousvähennyksenä taloon tehdyt perusparannukset, joiden eräpäivä on elokuussa 2012?

    • Hei nimimerkki Avioero ja kiitos kysymyksestäsi.


      Voit tehdä kotitalousvähennysvaatimuksen viime vuoden verotukseesi.


      Ystävällisin terveisin
      Sari T Verotiimistä

    • avovaimo

      Tein omistamassani talossa, jossa asuin avopuolisoni kanssa, salaojaremontin viime vuonna. Voiko avopuolisoni saada kotitalousvähennyksen myös 2000 euron ylimenevältä osuudelta? Laskussa on minun nimeni. Vaatiiko verottaja jonkinlaiset todisteet siitä, että olemme avopari? Mieheni posti esim ei tullut samaan osoitteeseen vaan hänen firmansa osoitteeseen. Mikä on verottajan määritelmä avopuolisosta tässä tapauksessa?
      Voinko vuoden 2012 kotitalousvähennyksiä siirtää seuraavan vuoden verotukseen, koska teetin myös saunaremontin vuonna 2012 ?

      • Hei nimimerkki avovaimo ja kiitos kysymyksestäsi!

        Verotuksessa puolisoilla tarkoitetaan henkilöitä, jotka ovat keskenään avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa. Puolisoina käsitellään myös avoliitossa asuvia, mutta vain jos heillä on (tai on aikaisemmin ollut) yhteinen lapsi tai he ovat aiemmin olleet naimisissa keskenään. Pelkkä yhdessä asuminen ei siis tee henkilöistä verotuksellisia puolisoita.

        Myös miehesi voi saada kotitalousvähennyksen sinun nimissäsi olevasta laskusta, mikäli teidät katsotaan verotuksessa puolisoiksi. Jos vähennystä vaatineen puolison verot eivät riitä vähennyksen tekemiseen, tai jos vähennykseksi vaadittu määrä ylittää säädetyn enimmäismäärän, veroviranomainen vähentää vähentämättä jääneen määrän toisen puolison veroista. Tämä tarkoittaa, että jos sinä vaadit vähennystä kokonaan itselläsi, sinulle hyväksytään vähennystä maksimimäärän verran eli 2000 euroa ja se osuus laskusta, jota ei voitu enää vähentää sinulla, siirtyy automaattisesti puolisollasi vähennettäväksi.

        Kotitalousvähennys ja sen omavastuu ovat kalenterivuosikohtaisia. Vähennys myönnetään palkan, palkan sivukulujen tai työkorvauksen maksuvuonna, kun niiden perusteena oleva työ on tehty. Vuonna 2012 maksetuista laskuista voidaan siksi myöntää vähennys vain vuoden 2012 verotuksessa eikä vähennystä voi siirtää vuoden 2013 verotukseen.

        Lisätietoa kotitalousvähennyksestä löytyy ohjeesta sivulla http://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Henkiloasiakkaan_tuloverotus/Kotitalousvahennys.

        Ystävällisin terveisin

        Päivi Verotiimistä


    • sekaisin veroista

      Kumpi ratkaisee kotitalousvähennyksessä, laskun päivämäärä vai eräpäivä?Saanko vähennyksen remontista, joka on tehty marras-joulukuussa 2012 laskun päivämäärän (joulukuu -12) vai eräpäivän (tammikuu -13) mukaan?

      • Hei nimimerkki sekaisin veroista ja kiitos kysymyksestäsi!

        Nimimerkki zarr42 vastasikin tuossa jo aivan oikein, eli laskun maksupäivä ratkaisee sen, minkä vuoden verotuksessa kotitalousvähennys myönnetään. Jos lasku on maksettu jo joulukuussa 2012, vähennyksen saa vuoden 2012 verotuksessa, mutta jos maksupäivä on ollut vasta tammikuussa 2013, tulee vähennys vuoden 2013 verotukseen.

        Ystävällisin terveisin

        Päivi Verotiimistä


    • susipari

      Kumpi ratkaisee kotitalousvähennyksessä, laskun päivämäärä vai eräpäivä? Jos työ on tehty vuoden 2012 lopulla ja laskun päivämäärä on joulukuulla, mutta eräpäivä tammikuulla 2013?

      Muutin avopuolisoni kanssa uuteen asuntoon alkuvuodesta -13. Asunto on minun nimissäni, avopuolisoni maksaa minulle vuokraa. Saako avopuolisoni kotitalousvähennystä ennen muuttoamme joulukuu -12 tehdystä remontista?

      Jos menemme tänä vuonna naimisiin, saammeko molemmat tämän vuoden puolella tehdyistä remonteista kotitalousvähennyksen, vaikka laskut ovat minun nimelläni?

      • zarr42

        Se milloin lasku on maksettu. Eli jos maksoitte reilusti ennen eräpäivää eli joulukuun puolella niin saatte 2012 vähennyksiin. Eräpäivähän kertoo vain milloin laskuttaja alkaa ehkä pitää meteliä puuttuvista rahoistaan - verottajaa kiinnostaa se milloin raha on liikkunut. Tuossa tapauksessa varmaan kannattaa laskun lisäksi arkistoida tilitapahtuma verkkopankista...


      • Hei nimimerkki susipari ja kiitos kysymyksestäsi!

        Kotitalousvähennyksessä laskun maksupäivä on ratkaiseva. Joulukuussa 2012 maksetusta laskusta vähennyksen saa vuoden 2012 verotuksessa, mutta tammikuussa 2013 maksetusta laskusta vähennys tulee vasta vuoden 2013 verotukseen.

        Avopuolisosi oikeus kotitalousvähennykseen riippuu siitä, katsotaanko teidät verotuksessa puolisoiksi vai ei. Edellytykset, joilla henkilöitä pidetään puolisoina, on kerrottu edellä nimimerkille avovaimo annetussa vastauksessa.

        Jos teitä pidetään puolisoina jo sen vuoden verotuksessa, jolloin remontin laskut on maksettu, voi puolisosi saada niistä kotitalousvähennyksen. Mikäli siis menette naimisiin tänä vuonna, voitte molemmat saada kotitalousvähennyksen tänä vuonna maksamistanne remonttikuluista, vaikka laskut olisivat vain sinun nimelläsi.

        Ystävällisin terveisin

        Päivi Verotiimistä


      • zarr42 kirjoitti:

        Se milloin lasku on maksettu. Eli jos maksoitte reilusti ennen eräpäivää eli joulukuun puolella niin saatte 2012 vähennyksiin. Eräpäivähän kertoo vain milloin laskuttaja alkaa ehkä pitää meteliä puuttuvista rahoistaan - verottajaa kiinnostaa se milloin raha on liikkunut. Tuossa tapauksessa varmaan kannattaa laskun lisäksi arkistoida tilitapahtuma verkkopankista...

        Hei nimimerkki zarr42!

        Aivan oikein, laskun todellinen maksupäivä ratkaisee vähennyksen saamisvuoden. Laskun eräpäivällä tai laskun kirjoituspäivällä ei ole merkitystä, vaan ainoastaan sillä, milloin raha on tosiasiassa liikkunut.

        Ystävällisin terveisin

        Päivi Verotiimistä


    • karhu2

      Olemme avopari. Meillä käy siivoaja 2krt/kk ja maksan nimelläni olevan laskun minun ja avopuolisoni yhteiseltä tililtä. Avopuolisoni ei tule hakemaan kotitalousvähennystä, vaan minä, joka olen laskutettava ja maksan laskut (vaikkakin yhteisnimellämme olevalta tililtä) hakisin kotitalousvähennyksen koko vuoden siivouksista. Olenko oikeutettu kokonaiseen vähennykseen, vai vaan puoleen, koska teoriassa yhteistilillämme olevat varat ovat yhteisiä?

    • Hei ja kiitos kysymyksestäsi.


      Olet oikeutettu kokonaiseen kotitalousvähennykseen. Ratkaisevaa tässä on se, että lasku on sinun nimissäsi.


      Ystävällisin terveisin
      Sari T Verotiimistä

    • pöljä

      olemme avopari.saako avopuoliso kattoremontista kotitalousvähennystä,ei yhteisiä lapsin.maksetaan yhteiseltä tililtä.

    • Olemme varautuneet vastaamaan tällä palstalla kiinteistöverotuspäätöksiä koskeviin kysymyksiin 3.3.-2.4.2014.

      Kotitalousvähennystä koskevassa asiassa ota ystävällisesti yhteyttä palvelunumeroomme 020 697 002

      Ystävällisin terveisin Minna verotiimistä

    • Pakollako naimisiin

      2.4.2014 meni jo. :)

      Eli onko tosiaan niin epäoikeudenmukaisesti, että 30 vuotta avoliitossa olleet henkilöt (ei yhteisiä lapsia tai entistä avioliittoa) eivät saa molemmat hyödyntää puoliksi omistamaansa asuntoon tehdyn remontin kotitalousvähennystä (remontti maksetaan puoliksi ja työn osuudesta riittäisi jaettavaksi molemmille)?

    • takku-

      Hei!

      Tämä oli ensimmäinen kotitalousvähennystä koskeva keskustelu, joten kommentoin tähän, toivottavasti vero-tiimi ehtii vastaamaan!

      Eli meille asennettiin viime vuonna parvekelasit ja tänä vuonna laseihin aurinkosuojaverhot. Tajusin verholaskun saapuessa, että lasien asennuksesta olisi varmaan saanut tehdä viime vuonna kotitalousvähennyksen. Asennustyön osuus laskun loppusummasta oli n. 700 euroa. Nythän esitäytetyn veroilmoituksen jättöaika on jo päättynyt, koska en tätä aiemmin tajunnut.

      Saako kotitalousvähennystä huomioitua viime vuoden osalta enää muuten kuin verotuspäätöksen oikaisun kautta? Kannattaako sitä lähteä (omavastuulla huomioituna) 600 euron takia tekemään?

    • Hei "takku-" ja kiitos kysymyksestäsi!

      Voit hakea verotukseesi muutosta vielä verotuksen päättymisen jälkeenkin. Muutosta haetaan tekemällä oikaisuvaatimus verotuksen oikaisulautakunnalle. Oikaisuvaatimus on tehtävä 5 vuoden kuluessa verotuksen päättymisestä.

      Oikaisuvaatimus tehdään kirjallisesti, ja se on allekirjoitettava. Oikaisuvaatimuksen tekemiseen voi käyttää lomaketta 3308 (http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Muutoksenhaku/Oikaisuvaatimus_verotuksen_oikaisulautak) Hakemuksen voi tehdä myös vapaamuotoisesti.

      Lisätietoa osoitteesta http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Muutoksenhaku

      Terveisin
      Mirka Verotiimistä

    • selvitystätekemään

      Kyllä sitä viime vuoden veroilmoitustakin voi täydentää syksyyn asti, ei tarvitse oikaisuvaatimusta vielä tehdä.
      Ei muuta kuin kotitalousvähennystä hakemaan. Ja kannattaa: vähennys on 45 % työn osuudesta - 100 e omavastuu ja vähennys tehdään suoraan veroista.

    • takku-

      Hei ja kiitos vastauksistanne!

      Millä lomakkeella (tai miten) viime vuoden veroilmoituksen täydentäminen tapahtuu?

    • samalla asialla

      Sinun pitää täyttää lomake 14A Kotitalousvähennys yritykselle maksetusta työkorvauksesta. Ja sitten siirtää työn osuus lomakkeen ohjeen mukaisesti esitäytetylle veroilmoitukselle kohtaan 12.1 Kotitalousvähennyksen kustannukset. Älä vähennä omavastuuta. Palauta molemmat lomakkeet mahdollisimman pian verotoimistoon, että se ehtii käsittelyyn. Vuoden 2013 verotus valmistuu syksyllä. Näin minua ohjeistettiin :)

    • takku-

      Kiitos paljon!

      On kyllä loistavaa, että täältä keskustelupalstalta saa ohjeita verotukseen liittyen. Ei tarvitse itse pähkäillä asioiden kanssa tai jonotella verotoimistoon tai puhelinpalveluun :)

    • Hei ”takku-” ja kiitos kysymyksestäsi.

      Kuten ”samalla asialla” jo asiasta mainitsi, kotitalousvähennyksistä ilmoitat lomakkeella 14A. Tältä lomakkeelta siirrät tiedon esitäytettyyn veroilmoituslomakkeeseen 3001.

      Mukava kuulla että palstasta on ollut apua.

      Juhannusterveisin
      Tea Verotiimistä

    • siivousta tarvitaan

      HEI, iäkkäät vanhempani ovat miettimässä siivouspalvelun käyttämistä. Heillä ei ole nettipankkia. Laskut jotka eivät mene automaattisesti tililtä annetaan rahan kanssa lasten maksettavaksi omien nettipankkien kautta koska halutaan välttää pankkien palvelumaksut. Jos saan vanhemmiltani rahan ja maksan laskun omalta tililtäni niin kuka on oikeutettu kotitalousvähennykseen. Onko vanhempien antama käteiskuitti pätevä osoittamaan sen että vanhempani ovat laskun tosiasiallisia maksajia. Tiedosta kiittäen.

    • Hei nimimerkki ”siivousta tarvitaan” ja kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestäsi!

      Mikäli vanhempasi antavat sinulle käteiskuitin, jolla pystyvät osoittamaan että he ovat laskun tosiasiallisia maksajia, on kuitti pätevä todiste tästä. Tämän lisäksi vanhempien täytyy olla merkittynä laskun sopimuksen osapuoliksi. Vanhempasi voivat kyllä hakea kotitalousvähennystä omassa verotuksessaan.

      Lisätietoa kotitalousvähennyksen hakemisesta löytyy osoitteesta: http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Kotitalousvahennys/Ilmoita_kotitalousvahennys_Verohallintoo

      Syysterveisin

      Päivi Verotiimistä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2161
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe