Mistä Delphi kehittäjiä?

Masa-1970

Tuolla näkyi olevan viime jo vuoden puolelta vähän saman tyyppinen kysely, että mistä Delphi koodareita nykyään löytää. Keskustelu on niin pitkä ja rönsyilevä, että esitetään uudessa ketjussa sama kysymys. Siis mistä kannattaisi Delphi-osaamista nykyään kysellä?

Itse löysin tällaisia rekrytoinnin linkkejä joissa myöskin Delphi-osaaminen mainitaan yhtenä plussana työpaikan hakijalle.
http://vacancies.fi/job/ohjelmistosuunnittelija-69/
http://vacancies.fi/job/ohjelmoija-37/
http://vacancies.fi/job/ohjelmoija-35/
http://vacancies.fi/job/ohjelmistosuunnittelija-106/
http://vacancies.fi/job/net-spesialisti/

Jostakin syystä tuolla yhdellä saitilla Delphi mainitaan useassa hakuilmoituksessa. Mutta muita vastaavia saitteja ei sattunut hakuriini.

Monesti haetaan .NET ja JAVA, PHP, AJAX ym. ohjelmoijia, ja Delphi on jäänyt niiden jalkoihin. Itse duunaan työkseni likimain yksinomaan Delphillä.

Nyt näyttäisi että voisi olla avautumassa pidempiaikainen toimeksianto, jossa omaa vuosia toiminutta Delphi-sovellustamme kehitettäisiin ja laajennettaisiin asiakkaan tarvitsemaan suuntaan. Tähän mahdollisesti meillä tarvittaisiin Delphi-osaajaa, jonkinlaisella sopimuksella.

Vaikea vielä hahmottaa millainen se yhteistyökuvio voisi tarkalleen olla, pidempi päätoiminen palkkasuhde ehkä ei kuitenkaan. Jos tehtävän homman pystyisi riittävän selkeästi kuvaamaan niin silloin ehkä tuntityönäkin teettäen.
Mutta kun se tarkempi käyttöliittymän lopullinen suunnittelu kuitenkin tapahtuu vasta työn edetessä, niin vaikeata tuokin etukäteen annettuna on.

Eipä niitä Delphillä osaavia ohjelmoijia taida minkään työvoimatoimiston tukityöllistettävien kauttakaan löytyä? Vai löytyykö, sellaisia jotka eivät ole aivan deekuja ja puoleen päivään nukkujia kuitenkaan?

Mahdetaanko Delphi-ohjelmointia enää edes opettaa ainoassakaan oppilaitoksessa? Jostakin Haaga-Heliaan liittyen löytyy jotakin Delphi-linkkejä, että joku ainakin joskus on siitäkin jotakin tiennyt. http://tinyurl.com/6haggk5
Jos joku osaava kesäharjoittelija vaikka löytyisi, vaikka koulun ilmoitustaulujen kautta tms? Onko kukaan kokeillut tällaista hakemista, vaikka muunkin kuin Delphi-koodarin hakemisessa, miten on toiminut?
. . . .
No, kunhan tässä kirjoittelin mitä mielessä pyörii. Jos jollakin on jotakin kommentoitavaa, tällä aika hiljaisella Delphi-foorumilla, niin kertokaa mitä tiedätte asiasta, tai muuten ajattelette.

15

1082

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vinkkaajaD

      olisit ny7t vaan laittanut mukaan puh. numeron, johon voi soittaa, jos on kiinnostunut Delphi -tehtävistä ...

      • Masa-1970

        >olisit ny7t vaan laittanut mukaan puh. numeron, johon voi soittaa,
        >jos on kiinnostunut Delphi -tehtävistä ...

        Varmaan voisi, tai olisi siinä vaiheessa viimeistään pakko laittaakin, jos olisi olemassa jo varma sopimus ja myöskin yksiselitteiset speksit jonka mukaan jollakin voisi alkaa teettää.

        Seuraava neuvottelu asiasta on ensi viikolla. Sitäkään ei tiedä mitenkä tämä tulossa oleva kesäkausikin pitkittää kuvioita kaikkiaan.

        Omin voimin kyllä tehdään koodausta asian eteen jo nyt kaiken aikaa. Yleiskäyttöistä ja muillekin asiakkaille tarpeellista toiminnallisuutta ja duunia on Delphillä koodattavaksi ihan riittämiin.

        Tuolle ehkä epämääräiseltä näyttäneella aloitusviestilläni yritän jollain lailla sondeerata, että onko Delphi osaajia vielä olemassa ja saatavilla.

        Ja millaisin ehdoinkin hommia pystyy teettämään ja on tekijöillä kiinnostusta ja aikaa. Kuitenkin rajallisen mittaiseen tiettyyn tekemisen tarpeeseen. Mistä kannattaa tekijöitä kysellä jne.

        Ehkä voisi jonkin tätä tarkoitusta varten avattavan e-mailosoitteen tänne laittaa? Jonne mahdolliset kiinnostuneet voisivat laittaa alustavia tietoja itsestään.
        Itseä vain alun perin arvelutti että näyttääkö sellainen jonkin head-hunterin tms. tutkaajan kysely- ja keräilyilmoitukselta. Jolla vain keräillään tietoja johonkin tarkoitukseen.

        Tilanne on se että mitäänhän ei täältä puolen ainakaan tässä vaiheessa pysty kellekään lupaamaan.

        Toisella puolen itseä arveluttaa että millaisiin toimituskontrahteihin ja aikatauluihin itsekään pystyy edes sitoutumaan. Jos osoittautuu että kaikki tekohalukkaat ja osaavat Delphi koodarit ovat yksinkertaisesti kadonneet jo markkinoilta muihin hommiin.


    • Ei MOL:ista kokemust

      >>Siis mistä kannattaisi Delphi-osaamista nykyään kysellä?

      Ihan täältä Työkkärin MOL ja sieltä CV-sivut. Sieltäkin löytyy ainakin jotakin Delphi-taitoisia. https://asiointi.mol.fi/cvhaku/haku

      Kovin lyhytaikaisiin (1..2..4 kk tms) projekteihin noista ei välttämättä apua löydy. Prehdyttämiseen uudelle toimialalle, tiettyihin komponenttikirjastoihin jne. voi mennä yllättävän paljon aikaa.

      Voi olla että helpommalla saattaa saada valmista jos pystyy ostamaan vaikka omalla Toiminimellä tekevältä. Ja tuntiveloituksen sijasta jollakin etukäteen sovittavalla kiinteällä könttähinnalla. Sitä mukaa maksaa kuin valmista alkaa syntyä.

    • Työsuhde

      Onko Delphi osaajaa vailla työtä? Kokopäiväistä työtä olisi tarjolla yhdelle henkilölle.

      • Delphi ohjelmoija

        Minulla on 13 vuota työkokemusta Delphi ohjelmoijana. Onko tarjous vielä voimassa?


    • töitä olisi

      Kielitaitoiselle ja matkustusvalmiille kokeneelle Delphi-koodarille olisi töitä nopeasti kasvavassa kansainvälisessä pikkufirmassa pääkaupunkiseudulla.

      Toimialamme on koneiden valmistus ja modernisointi. Työnkuva olisi käyttöliittymän koodaus sekä koneiden käyttöönotto työhönsä vahvasti sitoutuneen tiimin jäsenenä.

      Vastaa tähän viestiin jos olet mielestäsi sopiva henkilö ja kiinnostunut keskustelemaan aiheesta yrityksen tj:n kanssa.

      • Delphikoodaaja

        Delphi -ohjelmointi kyllä kiinnostaisi. Ja kokemusta Delphistä, mukaanlukien windows -API:n käyttö Delphi -ohjelmasta käsin löytyy.

        Vakituinen asuinpaikkani on Helsinki, mutta tällä hetkellä ulkomailla.
        Tämä tarkoittaa sitä, että jos työt pitää aloittaa heti, niin siinä tapauksessa kyseeseen tulee tässä vaiheessa ainoastaan ohjelmointityö etätyönä, toki mukaan lukien dokumentointi, esim. käyttö -ja asennusohjeiden laadinta.

        Vaikka ammatillinen osaamiseni onkin pääasiassa ohjelmointia, niin harrastuspohjalta olen tutustunut myös elektroniikkaan, eli tarvittaessa ohjeistukseen osaan sisällyttää myös esim. kytkentäkaaviot siltä osin kuin esim. PC -koneeseen tulee jokin lisäkortti, jonka avulla Delphi -ohjelma kommunikoi ulkoisen laitteen kanssa.

        Olen jonkun verran ehtinyt tutustua myös Atmel AVR -mikrokontrollereihin sekä FTDI:n valmiskaapeleihin, jotka sisältävät USB-RS232 -muunnosmikropiirin USB -liittimen kuorien sisään piilotettuna. Näille löytyy suoraan DLL, jonka tarjoamaa API -rajapintaa käyttäen pystyy Delphi -ohjelmasta käsin ohjaamaan ulkoisia tyypillisesti mikrokontrolleripohjaisia laitteita.

        Suomeen palattuani voi työtehtäviin toki sisällyttää myös esim. asennustehtäviä niin laitteisto- kuin ohjelmistoasennustenkin osalta. Pelkät ohjelmistoasennukset toki eivät edellytä paikan päällä käyntiä, niitä varten voi tehdä asennusohjelman.
        Samoin ohjelmiston päivitys netin yli uudempaan versioon ei ole mikään ongelma, ja tarvittaessa voidaan kaikki nettiliikenne salata tietoturvan varmistamiseksi.

        Yhteydenotot asiasta:

        639159707346

        Hinnaltaan edullisin tapa soittaa on käyttää hotcom.fi -palvelua.
        Jos hotcom -rekisteröinti ei miellytä, toiseksi halvin taitaa olla Telealen 99533 -ulkomaantunnuksen käyttö.

        Puhelujen hinnat

        Hotcom: 0,119 EUR/min puhelumaksu kotimaan lankanumeroon (sisältyy moniin puhepaketteihin ja hintaetuihin)

        Teleale: 0,26 EUR/min pvm

        Globetel 992: 0,40 EUR/min pvm

        Globetel 99588: 0,55 EUR/min pvm

        Saunalahden 991 -tunnusta käyttämällä maksaakin sitten 1,56 EUR/min pvm


    • 1a3

      Kiinnostusta Delphi ohjelmointiin kyllä löytyy. Mutta paikat on toisella puolen Suomea ja edellytetään tuota matkustamista.

      Jos tarjolla olisi mahdollisuuksia osallistua projekteihin etätyönä. Esim. selvät dokumentit, joiden pohjalta tehdä. Saattaisi tekijöitäkin paremmin löytyä..

    • Muitakin arvoja

      Ei ihan vielä kiinnosta muutto Helsingin seudulle. Elintasoni ei vielä ole laskenut sille tasolle että muuttaisin sinne. Elämässä on muitakin arvoja!

    • Pentti vaan

      Olen 47 v ja koodannut D:llä vuodesta 1995, eli D1:stä lähtien. Referenssejä on isoistakin projekteista, mutta eipä tunnu kiinnostavan. Delphikoodaria etsivät firmat eivät tämän ikäiselle vastaa, eikä osaamista edes kysellä.

      Luultavasti löytävät jonkun nuoren, joka on joskus kuullut Delphistä ja sanoo, että "joo, tuttu on".

      Päätin muutama vuosi sitten, etten enää hae delphipaikkoja. En myöskään ole muutamaan vuoteen enää päivittänyt omassa käytössäni olevaa Delphiä.

      • laza1

        Pentti. oletko tutustunut Lazarukseen. Voit näyttää osaamisen tasoa tekemällä avointa Lazarus projektia. Samalla osaaminen lisääntyy muissakin järjestelmissä kuin windowsissa.


      • 39v mies..

        Itsekkin koodasin Delphi 2:sta lähtien 1996 - 2011. Sitten piti vain vaihtaa työpaikkaa ja kieltä, Linux/PHP/JavaScript (jQuery) puolelle. Delphi/Windows ympäristö oli ihan mukava kyllä koodailla, ei sen puoleen.


    • Pentti vaan

      No niin kuin vihjaisin tuossa, niin eipä oikeastaan kiinnosta enää. Ellen sitten harrastuksen vuoksi innostu siitä uudesta Androidillekin kääntävästä Delphistä.

    • MartinOiva

      Yksi lähetystymistapa on se, että löydetään kokenut sovelluskehittäjä, joka ei vieroksu/pelkää ohjelmoitikielen (sekä IDE:n) vaihtoa. Kun kyseessä on olemassaolevan projektin ylläpito sekä jatkokehitys, kynnys kielestä toiseen on matalampi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe