huoltajuusoikeudenkäynti

Äippäliini

Näitäkin ketjuja täällä varmaan on jo paljon, mutta aloitan uuden. Elikkä, huoltajuusoikeudenkäynti tulossa. Erosimme hiljattain, tähän asti ollut viikko-viikko systeemi, mies on ollut lähivanhempi. Allekirjoitin pitkin hampain kauhean painostuksen alla... Jokin aika sitten exä vei lapset humalassa minun luota, soitin poliisti perään. Isä asuu aivan naapurissa, joten lapset eivät olleet vaarassa kauaa. Tilanne kärjistyi, poliisit raahasivat isän lasten silmien edestä putkaan. Isä vastusti poliisia ja puhallutusta. No lastensuojeluilmoitushan tästä tuli ja meikäläistä kohtaan kauheat kostotoimet, esim perättömiä ilmiantoja ja täysin valheellinen rikosilmoitus varkaudesta... En tiedä mikä mielenhäiriö isällä on kun kiistää olleensa humalassa. Puhalsi 1,3 promillea... Näillä eväillä tämä työtön, ulkomaalainen isä haluaa lähteä väen vängällä oikeuteen... Itsetunto on ainakin kunnossa.
Minä haen yksinhuoltajuutta.

Aika karu prosessi varmaan tulossa??

10

1760

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kohtalotoveri

      Nyt ensimmäiseksi käyt juttelemassa monien lastensuojelun sossujen kanssa. Kerrot kuinka väkivaltainen mies on. Pyydä sossuja tekemään päätös, että hän saa tavata lapsia vain valvotuissa tapamaispaikoissa. Ex- mies teki minusta sellaisen, joka perustui vain hänen keksimiinsä rikoksiin. Minä olin aina ollut yli 100 km päässä ns. rikospaikalta.

      Älä kertaakaan erehdy antamaan lapsia enää hänelle, minä tein sen virheen ja lapset on nyt isällään, vaikka ex- mies on tuomittu kahdesta vakavasta ruumiin vamman tuottamuksesta 6v lapselle. Kun tuomiot viimein tulivat, lapsien elämä oli jo vakiintunut isälle.

      Laita joka ikinen miehestä oleva paperi talteen - kaikkea voi myöhemmin käyttää häntä vastaan. Esim. työttömyyskorvauksen maksulappu, sakko lappu yms. ovat erittäin arvokkaita todisteita. Kerää myös kaikki ns. todennäköisesti tarpeeton hänestä. Käytä apuna hänen kavereitaan, jos saat jonkun juottamana hänet uudelleen huonoon kuntoon siitä sitten vaan videoa ja voihan jotain muutakin tarttua mukaan....

      Hanki heti tuo poliisin tehtäväraportti, jossa on tuo 1,3 promillea. Maksa siitä, vaikka sinun pitäisi asianosaisena saada se maksutta. Älä usko, ettei sitä löydy!

      Kerro naapureille ja myös miehen sukulaisille kauhujuttuja miehestä - pian he eivät enää muista mitä ovat itse nähneet ja mitä sinä olet kertonut. Perättömät ilmiannot ex- mies voi kirjauttaa totuutena sossun papereihin ja sitten niitä on mahdoton korjata. Saman voi tietysti tehdä sinäkin.

      • xxcccc

        Sossu ei voi päättää valvotuista tapaamisista, sen voi tehdä vain oikeus. Ja miten ihmeessä työttömyyskorvauksen maksulappu on erittäin arvokas todiste?
        Ota rauhallisesti, mutta jos oikeuteen mennään tarvitset lakimiehen.


    • Äippäliini

      Hoh hoijaa..... Hieman hysteerinen vastaus.....
      Voisiko joku normaali vastata?

      • 3+6

        Hanki itsellesi asianajaja.


    • Ktprls

      Toivottavasti saat yksinhuoltajuuden. Miksi allekirjoitit paperin miehen lähihuoltajuudesta? Ei mihinkään tuollaiseen paperiin pidä panna nimeään. Hanki kunnon asianajaja.

    • Olisinko normaali ??

      Koita sopia asiat ilman riitelyä ka ilman sen suurempaa / turhempaa eristämistä lapset-isänsä.

      Jos sinulla on hänen kanssaan sukset ristissä niin silti lapsille hän on vielä se ainoa isä ja rakas. Melko varmasti hän on parhaimmillaan hyvä ihminen ja provosoituna / katkerana, suututettuna riitelevä ja väitteesi mukaan väkivaltainen, onko hän käynyt kiinni ja hakannut usein vai vain kerran kun esim et ole kuunnellut häntä ja hän on turhautunut ?

      Eroamaan tulette joka tapauksessa, kukaan ei aja sinua takaisin, en minäkään. Koita vain erota niin että siitä ei jää lapsille mitään traumaa.
      Siihen saat apua parhaiten sosiaalitoimen kautta, kun järjestätte sinne yhteisen palaverin siitä miten hoidatte eroamisen.

      Jos mies ei siellä osaa / pysty käyttäytymään oikein, on kaikki perusteet olemassa siihen että hän ei ole turvallista seuraa lapsillekkaan ilman valvontaa.

    • adsdasdas

      Ihan oma vika, jos itse allekirjoittaa paperin.Nuo sakkolaput ymv eivät ole isoja asioita ts niillä ei huoltajuutta ja asumista saa muutettua. Suurin virhe oli että jättää lapset isälle eli antaa tavata lapsia. Sinulle on kerrottu väärää tietoa täällä eli jos olisit lähivanhempi ts olisit ottanut lapset muukaasi ja ilmoittanut sossuille, että lapsia saa tavata vain valvotusti, isä olisi voinut suostua tai olla suostumatta kunnes hakee tapaamisoikeudet käräjiltä. Toki jos äidillä on mielenterveys tai alko-ongelma, sitten sossut jo voivat vaatia, että lapset viedään isän kotiin mutta ei sossut voi muute mitään jos äiti ottaa lapset, ei anna muuten isälle kuin valvotussa virallisessa tapaamispaikassa. Sitten käräjien kautta isä voi hakea tapaamiset. Siinä ajassa olosuhteet ehtii vakiintua äidille,joten jos äiti normaali, ei todistettavasti mielenterveys eikä alko-ongelmaa, äiti pysyy varmasti lähivanhempana. Näitä varten otetaan perheoikeuksiin erikoistunut juristi eikä asiaa ihmetellä nettipalstoilla...

    • Naistentyyli

      Olen mies ja minulla oli tänään 7v tyttären huoltajuusoikeudenkäynti käräjäoikeudessa. Päätöstä ei ole vielä annettu, mutta vaimo tulee voittamaan suurella todennäköisyydellä. Käsittämättömän taitavaa toimintaa, ei voi muuta sanoa. Kun ämmä oli jäänyt kiinni pettämisestä ja sanoin, että halusin päättää suhteen alkoi järjestelmällinen perättömien rikosilmoitusten tehtailu ja itkeminen sosiaaliviranomaisille -> jotta saisi jonkun näytön huoltajuusoikeudenkäynnissä. Hakee väliaikaispäätöstä siitä, että lapsi jää asumaan hänen kanssaan. Ja kun tämän saa, niin sosiaaliviranomaisten selvitykset kestävät 8 kk. Siihen mennessä tilanne on ehtinyt vakiintua ja lapsi tulee jäämään äidille. Jos valitan hoviin, sama peruste ja nolla tulos. Eniten säälittää tyttö, olen vastannut hänen hoitamisesta merkittävästi ja ollut esimerkillinen isä. Nyt hänet revitään irti elämästäni - enkä tiedä, miten tämän voi lapselle selittää.

      Parasta oli naisen esitys ja peruste pettämiselle: hän oli lihonut 20 kiloa muutamassa vuodessa ja kun tästä hänelle huomautettiin, hän halusi todistaa että hän kelpaa muill sellaisena. Eli on minun syytä, että pettää. Tähän päälle suuri määrä kyyneliä. Siis käräjäoikeudessa!

      Ja läpi meni.

      Miehillä ei ole mitään mahdollisuuksia näissä jutuissa.

      • ff afg r

        Huoltajuusoikeudenkäynnissä on tarkoitus katsoa lapsen etua, ei vanhemman etua. Se, että henkilö on ollut puolisona huono (esim. pettänyt), ei tarkoita sitä, että hän olisi kelvoton vanhempi, joka ei osaisi pitää lapsesta huolta jne. Huoltajuusoikeudenkäynnin tarkoituksena ei ole rangaista välirikon aiheuttanutta puolisoa eikä lähihuoltajuudella ole tarkoitus palkita toista (petettyä) vanhempaa. Sillä, kumpi on pettänyt, ei välttämättä ole mitään merkitystä.

        Olisiko mahdollinen vaihtoehto ollut se, että olisit antanut anteeksi puolisollesi niin, että olisitte voineet jatkaa yhdessä ja lapsi olisi voinut jatkaa elämää kummankin kanssa?

        Tottakai saat olla vihainen exääsi kohtaan. Mutta, pystytkö erottamaan häntä kohtaan tuntemissasi tunteissa sitä, mikä kohdistuu häneen puolisona ja mikä taas vanhempana? Siis, pystytkö arvioimaan hänen vanhemmuuttaan ja huoltajakykyään puolueettomasti?

        "hän oli lihonut 20 kiloa muutamassa vuodessa ja kun tästä hänelle huomautettiin"

        En muista tiedä, mutta ainakin minä olisin pahoittanut todella suuresti mieleni siitä, jos puolisoni olisi tuollaisesta huomauttanut, ja itsetunto olisi laskenut suunnilleen nollaan.


    • Kokemusta löytyy

      Ellet asu valmiiksi jollain "vanhoillisella alueella", niin muuta sellaiselle. Esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaalla ja Pohjanmaan muissakin osissa lapset menee lähestulkoon automaattisesti äidille ilman sen suurempia vääntöjä. Näin siis myös niissä tapauksissa, joissa tosiasiassa koko äidistä ei olisi edes minkäänlaiseksi huoltajaksi....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2894
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      539
      2755
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1895
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1887
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1768
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      303
      1704
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1362
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      62
      1163
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      90
      1154
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1122
    Aihe