Yhdysvalloissa oleskelu 90 vuorokauden jälkeen

Sirpaliisa83

Hei! Olen lähdössä matkalle ensi kuun aikana ja käsittääkseni maassa saa olla ilman erillisiä viisumeita sen 90 vuorokautta, jonka jälkeen pitää käydä kääntymässä suomessa että saa lisää oleskeluaikaa.

Mutta entäpä jos ylitän tuon vaikka kuukaudella tai parilla? Mitä seuraamuksia siitä tulee? Voinko millään perusteella anoa esimerkiksi puolen vuoden oleskelulupaa? Kyseessä on kuitenkin vain "huvireissu" kaverin luokse, joten mitään opiskeluja tai työntekoa tähän ei liity.

24

6792

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20

      Ylita vaan, saat porttikiellon maahan, sitakin jo katsotaan pitkaan jos kayt vain 'kaantymassa' Suomessa. Viranomaisten mieleen tulee ensimmaiseksi etta teet laitonta tyota silla eihan kenellakaan ole kuukausikaupalla lomaa ja sinut voidaan kaannyttaa kentalta takaisin.

      Lisaaikaa et voi anoa USAssa, kaikki viisumit on saatava ennen lahtoa Suomessa.

      Miksi suomalaisten pitaa aina yrittaa kiertaa lakia vieraassa maassa?

      • 12+12

        Taitaa siella 'maailman parhaassa maassa' olla asiat huonommin kuin mita mainostetaan kun monella palstalla on naita joiden pitaa paasta Amerikkaan vaikka milla laittomalla vippaskonstilla.


      • Anonyymi
        12+12 kirjoitti:

        Taitaa siella 'maailman parhaassa maassa' olla asiat huonommin kuin mita mainostetaan kun monella palstalla on naita joiden pitaa paasta Amerikkaan vaikka milla laittomalla vippaskonstilla.

        Sillä on hallitus, joka yrittää kilpailla Kuuban kommunistien kanssa.


    • Siinna

      Jos ylitat VWP:lla sallitun oleskelun edes yhdella paivalla et voi sita enaa ikina uudelleen kayttaa.
      Ja poistuminen maasta hetkeksi ja samantien takaisin tuleminen ei juuri asiaa auta, todennakoisesti joudut palaamaan seuraavalla koneella Suomeen.
      Jos haluat olla USA:ssa yli 90 paivaa tulisi sinun hakea B1/B2 viisumia ennen Jenkkeihin lahtoa, mutta suomalaisen on sita hyvin vaikea saada pelkan lomailun perusteella. Viisumia varten on oltava todella hyva syy olla USA:ssa yli 90 paivaa, seka pakottava syy palata Suomeen sen jalkeen (vuokra-asunto, tyopaikka odottamassa yms yms...)

    • .ulkosuomi

      Ja vielä sekin lisättäköön että viime kädessä päätöksen tekee se maahanmuuttovirkailija rajalla. Hänen päätoksestä ei voi valittaa.

      • tgw45tyw344

        Eikös nuo maahanmuuttovirkailijat ole poikkeuksetta niitä totaalisen lahjattomia, joita ei päästetty poliisikouluun?


      • Anonyymi
        tgw45tyw344 kirjoitti:

        Eikös nuo maahanmuuttovirkailijat ole poikkeuksetta niitä totaalisen lahjattomia, joita ei päästetty poliisikouluun?

        Osa on, osa ei. JFK:lla lähtiessäni kotiin päin jäi virkailija ihmettelemään passini ääkkösiä. Kesti pienen hetken ja esimies oli paikalla. Lyhyt koulutus virkailijalle eurooppalaisten hassuista aakkosista, hymy ja hyvän matkan toivotukset.


    • america2467

      Hei!

      Itse olen viettänyt 90 päivää maassa, ollut euroopassa pari kuukautta ja jälleen ollut maassa 90 päivää. Tämän jälkeen kun 180 päivää on tullut täyteen, olen hakenut työviisumia ja saanut ensin yhden vuoden viisumin ja sen jälkeen 2 1 vuoden viisumin.
      On mahdollista että porttikielto maahan kosahtaa, jos 90 päivää ylittyy. Homeland Security saattaa katsoa sitä sormien läpi jos se ylittyy päivällä parilla mutta jos olet 1-2 kuukautta he saattavat nähdä asian niin, että sinulla on halu jäädä maahan eivätkä näin ollen "uskalla" päästää sinua seuraavalla kerralla sisään. Tiedän ihmisiä jotka ovat olleet tyyliin 3kk ja meneet pois, tulleet alle 1kk päästä takaisin ja olleet taas 2,5kk ja menneet pois ja tulleet taas kuukauden sisällä ja tässä vaiheessa on katottu vähän kieroon ja otettu puhutteluun. Edes opiskelu- tai työviisumia haettaessa ei ole terveellistä näyttää sitä, että haluaa muuttaa PYSYVÄSTI Amerikkaan, sillä sinäkin aikana sinun on näytettävä ainakin näennäisesti että tämä on vain väliaikainen ratkaisu. Vasta greencardia haettaessa ja saadessa voi näyttää ne true colors ja heiluttaa amerikan lippua korkealla ja kovaa ;) Muista että sinulla täytyy olla voimassa oleva paluulippu, muuten et pääse edes koneeseen Amerikkaan lähtiessä ja mikäli selität homeland securitylle että asut ystäväsi luona 90 päivää, tämä voi herättää kysymyksiä paljonko sinulla on rahaa mukana ja mitä aiot tehdä tuona aikana.

      • matkalla taas

        Eihan noin yksinkertaista se ei enää ole. Olin maassa alle 90 vrk ja tulin takaisin Suomeen tammikuun puolessa välissä. Tulin takaisin Yhdysvaltoihin nyt kesäkuun lopulla ja jouduin maahantuloviranomaisen kuulusteluun. Syy tähän oli uskoakseni se, että asuin ja asun yksityiskodissa.

        Minulta kysyttiin kaikkea mahdollista, mm lomista ja niiden pituudesta, tuloista ja henkilöstä jonka luona asun. Onneksi minulla oli kaikki asiat kunnossa, puhuin totta ja omat tietoni löytyivät työnantajan nettisivuilta, joten pääsin maahan.

        Kepulikonsteilla tänne on nykypäivänä ihan turha enää edes yrittää. Tietosi tarkistetaan jo lähtökentällä ja jos passiisi ei tule hyväksyntätarraa, et pääse edes koneeseen.


      • komhoijarit

        Visa waiver on tarkoitettu lomalla kaymiseen. Yli 3 kuukautta on kaikkialla maailmassa jo suhteettoman pitka loma.

        Vuosia sitten onnistui sellainen etta kavi ennen tuon 90 paivan rajaa 'kaantymassa' jossain muualla mutta jokainen tajuaa etta jotain on silloin pielessa - se ei ole normaali lomamatka jos on oltu lomailemassa jo 90 paivaa ja heti yritetaan takaisin. Nykyaan kai viranomaiset sentaan vahan yrittavat valvoa saantoja ja tuo ei kuulemma enaa mene lapi.

        Paitsi etta:

        Meksikolaiset voivat kylla olla maassa laittomasti niin paljon kuin haluavat ja vaativat viela lisaa erioikeuksia, ilmaista terveydenhuoltoa, kansalaisuutta jne.

        Samoin Venajan juutalaiset saavat automaattisesti green cardin.


    • k

      Itse kävin maassa ekan kerran toukokuussa 2009 ja saman vuoden syyskuussa uudestaan. Seuraava reissu oli jälleen toukokuussa 2010 ja maahantulotarkastuksessa kyseltiinkin vähän tarkemmin. Kuitenkin pääsin maahan ilman mitään kuulusteluja ja Visa Waiverin mulle jäävään osaan lätkäistiin aikaa tasan 6 kuukautta. Harmi ettei niitä voinut käyttää kun oli työt odottamassa koti-Suomessa. En tiedä miten muilla on mennyt vastaava tilanne ja miten tuon jälkeen voisi lähteä hakemaan esim. viisumia, mutta noinkin voi siis käydä kun reissaa usein, muttei liian.. ;)

    • yli 90 pv,,,.,

      Onko homoille joku erillinen viisumi. Miten toi Adam Lambertin suomalainen poikaystävä voi oleskella siellä jo vuoden verran. Onko sen status siellä jonkun lehden blogistina vai mikä. Saanu "työluvan" lehden kautta. Hä ?

    • lomalainen6

      Hei, haluaisimme oleskella yhdysvalloissa kuusi kuukautta, mutta viisumin hakeminen on todella työlästä ja kallista, eikä lupaa kuitenkaan välttämättä saa, ja vaikka saisikin, rajaviranomainen voi loppukädessä päättää vierailun kestoksi mitä vain. Tarkoitus on vain lomailla ja palata puolen vuoden päästä takaisin Suomen töihin. Tiedättekö riittääkö rajanylitys toiseen maahan uusimaan maassaololuvan? Kuulin, ettei rajavaltioden ylitys kelpaa vaan usempi raja tulisi ylittää. Pitääkö tämä paikkansa? Miten on sitten esim. saarivaltioiden laita kuten Bahaman saaret? Tiedättekö ketään, joka olisi oleskellut USA:ssa näin yli 90 päivää?

      • 20

        Sinusta virallisen viisumin hakeminen on tyolasta ja kallista mutta olet valmis yrittamaan vaikka mita laitonta kikkailua kunhan vaan saat tehda niinkuin sinulle parhaiten sopii.

        Luuletko etta USAn rajaviranomaiset ovat tyhmia? Kylla ne ovat jokaisen tempun nahneet. Mista tyosta saa 6kk.lomaa?


      • Anonyymi
        20 kirjoitti:

        Sinusta virallisen viisumin hakeminen on tyolasta ja kallista mutta olet valmis yrittamaan vaikka mita laitonta kikkailua kunhan vaan saat tehda niinkuin sinulle parhaiten sopii.

        Luuletko etta USAn rajaviranomaiset ovat tyhmia? Kylla ne ovat jokaisen tempun nahneet. Mista tyosta saa 6kk.lomaa?

        Idiootti


    • juupas

      Mitä jos voittaa lotossa ja haluaa mennä koko kaudeks kattelee NHL pelejä?

      • eipas

        Kato telkkarista.


    • arizonababy

      Mitäs. mitäs... Itse olin 2007 reilu 4 kuukautta arizoonassa. 90 päivän jälkeen ei tarvinnut käydä kun meksikon puolella kääntymässä, niin sai toiset 90 päivää aikaa. En tiedä miten nykyään....

    • rahallasaaa

      Jos olet miljonääri ja ei tarvitse tehdä työtä elantonsa eteen niin saako USA sta pysyvän oleskeluluvan ja voi asua USAssa vapaasti. Pitääkö miljonäärienkin perustaa USAhan yritys, tai olla osakas että voi muuttaa sinne pysyvästi. Luulis että jos miljonääri ostaa USAsta asunnon ja makselee 100 000 dollarin vuosittaista kiinteistöveroa pääsisi Amerikkalaiseen unelmaan.

    • EliasTapaniKarhu76

      Jos raha ei ole ongelma niin on tervetullut mihin tahansa valtioon. 1 000 000$ sijoitus esim uuden sairaalan rakentamiseen ja tällä saa suoraan green cardin. Rahatkin saa jollain aikavälillä takaisin.

    • meksikaano

      Jos laittaa rahaa 1 milj. dollaria sairaalan rakenntamiseen tai on osakas jossakin USA yrityksessä, niin ilmeisesti velatkin on sitten yhteisesti maksettava, tai miljardin dollarin joukkokanne.

      Taitaa olla helpompi olla Kuubalainen tai Meksikaano jotta pääsee USA asumaan.

      Miksi kaikki julkkikset vain muuttavat USA asumaan, ja niillä ei ole ongelmia maassaoloon. Monella toki on sukulaiset USAssa jotka ovat ehdoton edellytys että saa oleskeluluvan USAhan. Italialaisilla taitaa jokaisella olla yksi kaukainen sukulainen joka takaa oleskeluoikeuden Jenkeissä.

      United States Permanent Resident Card, tunnetaan myös nimellä Green Card (johtuen sen edellisten versioiden väristä), on henkilökortti, jolla osoitetaan ulkomaalaisen pysyvä oleskelulupa Yhdysvalloissa ja se oikeuttaa myös työskentelemään laillisesti.

      Jos Alex Amith tuomitaan salakatselusta niin pääseekö se USA edes lomalle?

    • oleskeluvapaa

      Helpoin tapa päästä maahan asumaan on halpa asunto ja halvat elinkustannukset. Kun palkkasi on enemmän kuin asumiseen liittyvät elinkustannukset saat oleskeluluvan maahan kuin maahan.

      Jos "menosi" on 100 000 vuodessa, pitää sinun ansaita yli 100 000 vuodessa että pystyt elättämään itsesi ja peheesi. Sillä ei ole merkitystä paljonko pankkitilillä on rahaa. Työ pitää olla vaikka olisit varakas, jos haluat asua vakituisesti Amerikassa. Siinä mielessä loogista koska varallisuus voi aina mennä, toki voi työkin ja maasta ulos.

    • Timppa____

      Olen ajatellut itse talven viettämistä Floridassa, mutta arveluttaa kuinka hankalaa tuo 6kk viisumin saamminen on? Itse teen töitä netin kautta, ja virallisesti minulla ei ole työpaikkaa, omistusasunto tosin löytyy Suomesta.

      Ilmeisesti pitäisi myös pystyä osoittamaan että varallisuus on riittävä kyseisen ajan viettämiseen USA:ssa, onko tietoa missä muodossa tämä varallisuus pitäisi olla ja paljonko kuukautta kohden mahdetaan katsoa riittäväksi?

      Onhan kolme kuukauttakin parempi kuin mitään, mutta asumiskulut sun muut tulevat heti alas jos pystyy vuokraamaan pidemmäksi aikaa.

      • Anonyymi

        Jos ei hae B1/B2 viisumia, vaan menee ESTA:lla, niin yksi peliliike on olla 3 kk USA:ssa ja jatkaa siitä esimerkiksi Australiaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      201
      3338
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1935
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1361
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe