AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Suojaosuutta ei ole?

Suojaosuutta ei ole?

8 Vastausta 482 Lukukertaa
Osaako kukaan neuvoa keneltä kysyä seuraavaa:suojaosuuteni on yhden lapsen kanssa noin 28 e/pvä.Onko todellakin niin että ulosotto voi ulosmitata päiväkohtaisesti.Olisi tulossa liiton päivärahaa 247 euroa, se on ainoa tulo koko kuussa ja ensimmäinen liitosta tänä vuonna, niin ulosotto on vienyt siitä 132 ja risat euroa joten käteen jää 114 e ?Tuo summa on kahdelta viikolta, en ole vielä saanut päätöstä moneltako päivältä kun tuosta on mennyt päältä omavastuu jne.Tuntuu uskomattomalta että tuollaisesta summasta ulosotolla on oikeus viedä.
Suojaosuus 14 * 28 euroa = 392€

Tulo 247 €

Ei kyllä tajuu ton UO:n logiikkaa, miten tuosta vielä voi jäädä ulosmitattavaa?
Jos tämä ei ole provo niin, virheen tuo ulosotto on tehnyt!
Suojaosuus lasketaan veropäiviltä eli 2viikon jaksossa se on 14pv x 28,41€. Ei pitäis jäädä ulosmitattavaa tuosta tulosta. Huomaa että virheen on tehnyt sun liittos työtekijä eli se kuka on laskenut tuon suojaosuuden. Ota siihen kusipäähän ensimmäisenä yhteys ja käske maksaa ne omistaan.

-veikkaan että provosoit, mut ei se mitään-
Onneksi olin väärässä!Ulosottoa oli reilu 9 euroa tuosta summasta, loput olikin rästijäsenmaksua.Silti oudot on ulosoton tiet, tililläni oli käyty ottamassa 60 euroa ja pankista sanoivat että se oli kertaluonteinen otto.Luulin että aina kun pankkitili ylittää suojaosuuden, siltä ylimenevä osa ulosmitataan.

Ulosotostahan nämä pitäisi kysyä, mutta ulosottomies selittää asiat niin ympäripyöreästi ettei siitä saa selkoa. Kysyin tuota alkuperäistä asiaa sieltä ennenkuin liitto kertoi että reilu 9 euroa on ulosottoa, niin ulosotto ei ihmetellyt asiaa, selitteli vain että se riippuu miltä ajalta ja onko päiväkohtainen mittaus ja asiaan kuulemma vaikuttaa monet seikat.

Pitäisi jaksaa selvittää ja selvittää...joulukuun lopussa sain rääppiäiset eräästä työpäikasta, jossa olin lopettanut marraskuun alussa.Nettosumma oli muistaakseni jotain 300 euroa, siitä oli kyllä viety ulosottoa yli puolet, mutta olin jo uudessa paikassa ja kiire enkä jaksanut alkaa selvittämään asiaa.

Nyt kysäisin samalla siitä niin mies sanoi siihenkin ettei osaa sanoa mikä siinä on ollut.Tuo 300 oli ainoa summa jonka sain siitä paikasta siinä kuussa, joten kai se oli jotenkin laskettu suhteutetuksi marraskuun palkkaan tms.

Vaikka laki on olemassa, tuntuu että ulosotolla on niin paljon kaikkia porsaanreikiä että niitä on tietämättömän turha alkaa selvittää.
Se on kuule se palkanlaskija joka ne ulosottopidätykset laskee ja se ammattikunta ei todellakaan aina laske niitä oikein (kokemusta on), että kyselepä sieltä ensin. Ei se vouti tiedä miten se palkanalskija on niitä laskenut, jos on epäilystä että mennyt liikaa, niin palkkalaskelmien kanssa ulosottomiehen luokse, se kyllä tarkistaa onko pidätykset oikein laskettu.
Jos on peritty liikaa ulosottoa, niin uo-mieheltä voi anoa takaisin liikaa maksettua osuutta. Kyllä sen saa takaisin, nimim. kokemusta on. Minä sain uo-mieheltä tilityksen liikaa maksetusta ulosotosta pelkällä puhelulla ja sähköpostitse lähetetyllä ilmoituksella/pyynnöllä. Ensin on tietysti selvitettävä palkanlaskennasta ja uo-miehen kanssa, että onko peritty liikaa uo-maksua. Uo-mies sen parhaiten tietää, mikä on suojaosuus.
Suojaosuuslaskurilla ei olisi pitänyt mennä tuota 9 euroakaan, laskin myös vanhemmista pienistä eristä niin laskuri näyttää nollaa euroa, silti on ulosmitattu.Ei noissa itse pysy perässä ja ihan sama mitä mistäkin menee, velan alkusumma näyttää olevan suunnileen sama vaikka viimevuonnakin ulosottoon meni useita tuhansia.Ne on menneet korkoihin ja muihin ilmeisesti.

Kun ulosotto mittaa toisesta päästä, toisesta menee lisää kun ei ole maksuvaraa, perintätoimisto soittelee aikaajoin ja pyytelee sopimuksia...mitenkä maksaa kun ei ole mistä maksaa ja sopimuksia pitäisi tehdä ehkä 10...

Ulosotto on käynyt tililläkin joten toivoa ei ole.Vakityötä ei ole joten ei saa takuusäätiön lainaakaan.Keikkatyötä tarjolla jolloin on vahdissa 24 h/vrk joka ei ole nyt mahdollista.Umpikuja.

Ystävällä on saatavia ulosotossa melkein kymppitonni, eipä saa ulosotto perittyä velalliselta, kumma että minun minituloista kyllä mitataan 9 euroa ja tililtä otetaan 60 euroa jne.No, leipänsähän se on tienattava ulosotonkin ja kivasti saa näprättyä papereita ja kiusattua noilla muutamilla euron vienneillä.

Kuinkahan usein ne saa tilillä käydä ja mistä se tilin suojaosuus tulee, minulla näyttää olevan vajaa 1300 eli pidätetään kaikki sen ylimenevä.En viitsi soitella ulosottoon, olisi kiva tietää onko tuo jatkuva määräys että jos tilillä sattuisi olemaan joskus toisenkin kerran yli tuon summan niin kaikki menee.

Jaaha, kokonaissaldo on 12 tuhatta, enemmän kuin koskaan vaikka viime vuonna monta tonnia meni ulosottoon.Eikä tuossa ole uusia velkoja...yksi 7 tuhannen laina vanhenee nyt syksyllä ja pyyhkiytyy pois, sekin oli alunperin noin 20 000 markkaa muistaaakseni.
Ahaa, nyt olisi maksussa 1 päivän ansiosidonnainen netto 60 euroa, ulosottoon menee 20 euroa eli se kolmasosa.Kysyin ulosotosta niin se lasketaan päiväkohtaisesti. Hurjalle kuullostaa, mitä pirnrmpi summa näköjään sitä enempi menee .Miten tän kestää.
Pankkitilillä saa olla 1,5 kertaa suojaosuus 627,00, siihen ei saa kajota.Ylimenevä säästö saattaa häipyä.
Mitnköhän UO miehet käsittelevät sellaisia henkilöitä, kenellä oli ennen pelkkä kansaneläke (sama kuin suojaosuus) ja saivat sen 101 euron korotuksen?
Teoriassa saisi nyt ulosmitata 2/3 osaa 101 eurosta!
 /   /  /  / Suojaosuutta ei ole?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta