Rautavaara

evp rautavaaralainen

Millainen paikka Rautavaara on nykyään? Asuin siellä joskus -90 luvulla kävin peruskoulun ym..Onko nuoriso vielä yhtä vittumaista porukkaa kuin ennenkin?

118

6068

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elämääääääääääääääää

      nuorisosta en tiedä, mutta vanhentunut ex-nuori on siirtynyt munahaukaksi turvatakaseen toimeentulon itselleen, kun ei päivääkää ole töitä viitsinyt tehdä..

      kohteena ukkomiehet sekä paikkakunnalla, että ympäristössä....

      • ee oo totta

        ka tällasta paskanjauhantaa kyllä kylillä riittää iha iliman sinunkin nokan tunkua toisten asioihi...taas näitä ihmisiä jotka juoruvvaa ties mitä pitkin kyllii...esim. erehhyt pierassee kylän alueella nii toesessa piässä puhutaa et paskoit housuihin....:D


      • pylly vasten pyllyä
        ee oo totta kirjoitti:

        ka tällasta paskanjauhantaa kyllä kylillä riittää iha iliman sinunkin nokan tunkua toisten asioihi...taas näitä ihmisiä jotka juoruvvaa ties mitä pitkin kyllii...esim. erehhyt pierassee kylän alueella nii toesessa piässä puhutaa et paskoit housuihin....:D

        Joka tapauksessa, monet ukkomiehet ovat olleet hetken onnellisia..........

        Maine on kiirinyt etelä-Suomeenkin


      • ihmeellista kumma

        Kyseinen munahaukka ei vain ole saanut ketään kynsiinsä jäänyttä pysymään.

        Ainakin yhessä episodissa joutui itsekin huijatuksi pahemman kerran. Tutustui ukkomieheen, joka kehui rahoillaan ja omaisuudellaan...Munahaukka pyysi ostamaan asunnon ja kosi ko. ukkomiestaä..........

        Siihen loppui rakkaus, kun ilmeni miehen maksukyvyttömyys.........kumpikin kohtasi veraisena................................


      • pillux

        kuka on muna haukka


      • akat kateellisia

        Pitää sitä pillua saada korven asukkaankin,älkää olla akat kateellisia.Osoittaa huonoa itsetuntoa,katsokaa peiliin.Voi olla,että se havukka on parempi sängyssä.


      • Ppartanen
        pylly vasten pyllyä kirjoitti:

        Joka tapauksessa, monet ukkomiehet ovat olleet hetken onnellisia..........

        Maine on kiirinyt etelä-Suomeenkin

        On siellä panomieskin. Kokoomuksen pikkupatu Jyväskylästä kulkee astumassa Kiuruveden möhömahoja.


      • Anonyymi
        ee oo totta kirjoitti:

        ka tällasta paskanjauhantaa kyllä kylillä riittää iha iliman sinunkin nokan tunkua toisten asioihi...taas näitä ihmisiä jotka juoruvvaa ties mitä pitkin kyllii...esim. erehhyt pierassee kylän alueella nii toesessa piässä puhutaa et paskoit housuihin....:D

        Haarojen väli.


    • kyselen

      Mitä Rautavaaralle kuuluu tänään?

      • Cultturelli

        Ihan hyvä kesäteatteri. Tosin tämän suven "teos" oli väkisellä väännetty. Muuten varmaan sitä samaa vaan.


    • sisärajaton Suomi

      Olen monta kertaa ihmetellyt, mitä varten Suomessa on näin paljon kuntia. Tällä hetkellä näyttää siltä, että niistä ei ole kuin haittaa yksityiselle ihmiselle. Suuria byrokraattisia alueita, oikeita organisaatiohämähäkkejä. Niiden ylläpito maksaa paljon kuntalaisille ja jos palveluita tarvitsee(niin ja jos sattuu saamaan), kaikesta on kuitenkin maksettava erikseen, vaikka veronsa maksaa kunnalle.

      Jospa tämä uusi hallitus saisi tehtyä järkeviä päätöksiä ja lyötyä yhteen pieniä kuntia isompien kuntien yhteyteen. Vähenisipä ainakin päällekkäisiä toimintoja ja nekin rahat käytettäisiin asukkaiden palveluihin. Tulisi vähän vastinetta maksetuille veroille. Tällä hetkellä ne valuvat tosiaan byrokratian ylläpitoon eivätkä tahdo riittää siihenkään.

      Puhutaan katteesta kuntataloudessa. Sillä ei kun hämätään kuntalaisia, jotka tosiaan luulevat kunnan tuottavan voittoa. Puhuttaisiin mieluummin kunnan taloudesta. Se joko menee hyvin tai ei mene. Sitten voisi kertoa ymmärrettävästi syyt ja kertoa myös, mistä se raha tulee ja mihin se menee.

      • katteet palveluihin

        Jos ymmärsin muuatta kunnan esityslistaa oikein, on taas katetta tulossa.

        Minusta on turha puhua katteista niin kauan kuin palvelut ontuvat. ... ja ne ontuvat.


    • kesä matkaajana

      kesällä kävin siellä ja olihan hiljasta ja kuollut kylä??kaunis paikka on kokonaisuudessaan.Kylän keskustassa kirkossa oli meneillään joku korjaus,ja mietittiinkin siinnä että ompa ne rumia noi nykykirkot vanhasta ajasta jäljellä vain kaunis kiviaita.

      Monissakin maaseudun taajamissa alkaa olla sitä 70-80 luvun rakennusta joka aikansa elänyt ja uuden aika.Vaalikaa vanhaa korjatkaa jos niitä oikein oikein vanhoja jäljellä ,jos mahdollista ??

      mutta tuskin noita betonirakennuksia kenellekkään ikävä tulee ne saa purkaa .Muistatteko rumasuomi ohjelman?? naapureidenkin taajamia arvosteltiin.

    • jero222

      Onhan siellä T Ilvonen kannattaa käydä!

      • ostanut

        on ilvonen ja rässit vinossa.


    • ryhmärämä

      Silloin kun siellä kasvoin ja vartuin, Kylällä oli vielä eloa, Iso-Tauno tappeli kerran viikkoon Leenan baarissa jne..hhmm..eläneeköhän vielä Jolli,Kirkonpolttaja,Huhhuh Kaija, se pikku juoppo pauli..? ja mitä näitä kuuluisuuksia nyt olikaan siellä..Ihan kiva paikka se oli asua joo.

      • ryhmärämä*

        nii ja Elsahan oli kylänmiesten ilo ;)


      • kiinnosta

        entä R......................................


    • kyselee

      Mitä Rautavaaralle, tänään torstaina 27.10.2011, kuuluu?

      • ukkomiehiä vielä....

        minäkin olisin kiinnostunut............................................


    • Sonkajärvinen!

      Oliskohan Rautavaaralaistenkin pitänyt lähtee siihen puukartelli asiaan, omiaan pois pyytämään?

    • miten on

      Savon Sanomat keskiviikkona 16.11.2011 kertoo sivulla 24 mm. seuraavaa:

      "... vuosikatteeksi on laskettu 700 200 euroa. Verotuloja kunta kerää viisi miljoonaa ja toimintakulut ovat 14,7 miljoonaa euroa.

      Nettoinvestoinnit ovat 1,5 miljoonaa euroa. Veroprosentti pysyy Rautavaaralla 20:ssä."

      Sinänsä selkeästi esitetyt asiat jäivät mielestäni kaipaamaan hieman lisäselvityksiä. Oman laskuoppini mukaan tulopuolella jää jotakin puuttumaan:

      tulot 5,0 miljoonaa euroa

      ? ? miljoonaa euroa

      - toimintamenot 14,7 miljoonaa euroa
      ___________________________________
      = toimintakate 0,7 miljoonaa euroa

      Ensinnäkin, lasketaanko näitä asioita edellä mainitulla tavalla? Toiseksi, jos lasketaan, niin kunnalla täytyy olla muitakin tuloja, mitä? Siellä on aukkoa noin 10 miljoonaa euroa vai onko?

      Kolmanneksi, rahaahan tietenkin menee enemmän, kun investoinnitkin täytyy maksaa. Mistä raha tulee kaikkien maksujen maksamiseen?

      • llllllllllllllllllll

        Munahaukat tilitävät kymmenyksetkunale...............................


      • Pecunia non olet

        Tietennii rahnoo tulloo venesataman vuokrista ja Jokisuunniemen tonttien myynnistä . Saappaanheittäjien pääsylipputulot tulloo kunnalle.


    • Jatkakaa!

      Tutkimustulosten mukaan, on muuttunut erittäin vahvaksi Perus-Suomalaisten alueeksi. Hyvä näin. On kaikki suorat yhteydet Helsinkiin.

      • Utelijasssssss

        Nii että mitenkä ol? Kerrokko tok tarkemmin nuista suorista yhteyksistä Helsinkiin, ko en meinaa oo tätä hokassu...


    • Raimo Rousku

      Kuuleppas evp,näkisit kuinka tämä on kehittynyt kylä nykyään. Tieto kulkee 100M nopeudella ja kylä senkuin kehittyy parempaan suuntaa.
      Metsikkö joka oli koulujen länsipuolella on hakattu pois, ja tilalle istutetaan Sybresseja ja Pinja-mäntyjä. Tulee tekolampi jossa valkoposkihanhet ja ankat uiskentelevat. Katsos kuten tiedätkin ,että kunta möi sen opettajien kerrostalon venäläisille. Tulee kuulemma kuuluis hieromalaitos siihen kiinteistöön. Hierojat vaihtuvat perjantaisin suoraan Pietarista. Arvaa millainen suhina sitten niillä kulmilla on, ainakin akat ovat vihaisia kun ukot kulkevat hieromas ei kun hierottavana. Tuleppas käymaan ja ihmettelemään, huomaat sen ettei ainakaan tälläkylällä rahasta pulaa tunneta. Muuten nuoriso on ok ja änkyrät johtaa kuntaa.

      • Anonyymi

        Rousku rouskuttaa ja visioi.


    • näinkö on

      Pitäjäläinen kirjoittaa maanantaina 5. joulukuuta 2011 sivulla 8:"Rautavaaralle ylijäämäinen talousarvio".

      Yritän sitä näin maallikkona tutkailla ja selvittää itselleni, saanko siitä selkoa. Paljonhan siinä oli asioita kerrottu ja jotakin selkoa mielestäni sain, mutta joihinkin olisi mukava saada vähän lisäselvitystä.

      Ensinnäkin, mitä ovat nuo toimintatulot? Se on kuitenkin aika suuri tuloerä. Toiseksi, mitä kuuluisi toimintakulujen kohtaan "Muut". Nimittäin palvelujen ostot ovat 6.9 milj. Eur ja henkilöstökulut 5.9 milj Eur eli yhteensä 12.8 milj. Eur. Tuosta 14.7 miljoonan euron toimintakuluerästä jää uupumaan 1.9 miljoonaa euroa. Mitähän kuluja nämä ovat?

      Näin tavalliselle tienkuluttajalle riittäisi, kun saisi tietää muutaman luvun ja selvitykset niille eli:

      - toimintatulot
      - verotuotot
      - valtionavut
      - lisälainamäärä
      - kokonaislainamäärä
      - toimintakulut
      - poistot
      - investoinnit
      - sijoitukset
      - asukasmäärä

      ja / tai vaikkapa laskelma:

      tulot

      - toimintakulut

      = kate

      - korot

      - poistot

      = yli- tai alijäämä

      - investoinnit

      - lisälainat

      - lainamäärä / asukas

      Lehtijutussa kyllä suurinosa näistä on, mutta sen lukeminen ja lukujen "yhteenvetäminen" ei ole kovin ymmärrettävää ja saattaa aiheuttaa väärinkäsityksiä.

      Sana "vuosikate" ei juuri kerro mitään, koska kunnan varsinaiset tulot eli verotulot ja toimintatulot eivät kuitenkaan kata toimintakuluja. Se on luku jota kuitenkin ihmiset pitävät eräänlaisena mittarina, kun mittaillaan kunnan taloudellista tilaa. Sitähän se ei kuitenkaan tosiasiassa ole.

    • Kirkonkylälle

      ... niin, mutta missä se meidän kirkonkylämme seuraavaksi on, Iisalmessa vai Kuopiossa?

      • Heikki Hissu

        Valtimolla !!


    • kate pillari

      Kylä ajetaan maansiirto Caterbillarilla tasaise´ksi ensi kesänä niin ei tartte tehdä mitään lisätalousarvioita eikä muitakaan suunnitelmia , kirkkotapuli voidaan jättää pystyyn muistutukseksi tuleville nykypolville!!
      Munahaukkojen korpivaellus päättyy tähän talveen kun ensi talvena ei ole mahdollisuutta jään yli kulkea tahkolle tienaamaan.
      Suurella ruplarahalla voidaan se yks kerrostalo jättää hieroma laitokseksi jotta laitakylien aikamies pojatkin saavat kerran elämässäämn piparia ennen eläköitymistään!

    • puutteenperä

      onko siel vapaita naisia tai ainaskii sen tapaisia,voisin muuttaa sinne jos löytyisi

      • osaatko lukea

        katso yllä


    • etu asukkaille

      Uusi kuntajako. Rautavaaran kunta liitetään Kuopion kaupunkiin. Hyvä!!!

      Loppuu tuo pikkunahinointi turhanpäiväisillä asioilla. Samalla jää turhanpäiväinen puoluepolitikointi historiaan. Syntyy Rautavaara-puolue, joka ajaa rautavaaralaisten asioita uudessa kuntaorganisaatiossa paremmin kuin nykyinen organisaatio. Kuppikuntapelleily loppuu tai ainakin vähenee eikä sukulaisuus pääse kovin vaikuttamaan valintoihin.

      Kunta katoaa, mutta ei Rautavaara.

    • Reijo Röntynen

      Kuopio ei siipeilijöitä kaipaa !!

    • tuuli

      rautavaara liitetän kuopioon,saadaan lisää metsästysmaita sekä marjastus paikkoja,kaikki on tyytyväisiä ratkaisuun.täältä löytyymyös halpoja asuntoja mielin määrin ostettavaksi.................

    • mihin

      Joko rautavaaralaiset ovat päättäneet, mihin kuntaan haluavat kuntansa liitettävän?

      • Topi torlta

        Ei meitä kukaan huoli elätiksi


      • huolittava
        Topi torlta kirjoitti:

        Ei meitä kukaan huoli elätiksi

        Sehän voi olla niinkin, mutta sitten herra Valtio käskee jonkun ottamaan.


      • Decisis pennis
        huolittava kirjoitti:

        Sehän voi olla niinkin, mutta sitten herra Valtio käskee jonkun ottamaan.

        Kyllä Rautavaara kelpaa naapurelle,kunhan Beator oy saa valmiiksi sen eräkeskuksen sinne Kiparille !


      • Anonyymi
        Decisis pennis kirjoitti:

        Kyllä Rautavaara kelpaa naapurelle,kunhan Beator oy saa valmiiksi sen eräkeskuksen sinne Kiparille !

        Milloin?


      • Anonyymi
        Decisis pennis kirjoitti:

        Kyllä Rautavaara kelpaa naapurelle,kunhan Beator oy saa valmiiksi sen eräkeskuksen sinne Kiparille !

        Joko se on valmis? Lehdissä oli aikoinaan tästä näyttävästi juttua. Vieläkö on vapaita mökkejä jouluksi?


    • liitetty jo johonkin

      Onko Rautavaaraa enää olemassakaan, kun ei kuulu juuri pihaustakaan.

      • Jussi Juonio

        Kyllä täällä olemassa ollaan,valmistellaan viimeisiä Rautavaarapäiviä,koska seuraavista päättävät jotkut toiset tahot.


    • rautavaaralaisuutta

      Minkätakia viimeisiä. Sittenhän vasta Rautavaara-päivät nousevat arvoonsa arvaamattomaan, kun kunta lakkaa olemasta. Rautavaara kuitenkin jää jäljelle ja päivien juhlinta korostaa vain enemmän rautavaaralaisuutta.

      Tämän suuren kuntaliitoksen jälkeen entisten kuntien tai kuntalaisten identiteettin säilyttämistarve vain kasvaa.

    • Harri2965

      Onhan täällä ihan kivannäkösiä naikkosia, varsinkin kesällä ;)

    • tiältäsuapkaikki

      Liittykee Nurmekseen! Minähii asun jo tiällä...

    • Kuopioon

      Ei kun Kuopioon!

    • hiljaisuus

      Mitä Rautavaaralla tänään?

      • Veka vaaralta

        Kiitos kysymästa,hyvää kuuluu pian on puolet väestöstä venäläisä.ja loput työttämiä. Akat heittää saapasta ja saavat sillä toimeentulonsa.
        Ukot istuu huoltiksella ja juoruaa, että sellaista täällä nykyään.


    • Kiitos!

      Tulipa harvinaisen täydellinen vastaus.

      • Anonyymi

        Älytöntä touhua.


    • vai sillä tavalla

      Siis mitä! Onko Raiutavaarasta tullut venäläisten kylä? Enpä sitten muutakkaan Helsingistä Rautavaaralle vaan Kupioon.

    • vai sillä tavalla

      Tarkoitin siis Kuopioon! Heh!

      • Veka vaaralta

        Lueppas kunnanhallitusen pöytäkirjat niin sieltä näkyy miten venäläiset tontteja ostavat. Lienee turhaa rutista kasarmien lakkauttamisista ja armeijan määrärahoista kun ythteiskunnan päättäjät myyvät isänmaatamme itänaapurille .


      • jori33
        Veka vaaralta kirjoitti:

        Lueppas kunnanhallitusen pöytäkirjat niin sieltä näkyy miten venäläiset tontteja ostavat. Lienee turhaa rutista kasarmien lakkauttamisista ja armeijan määrärahoista kun ythteiskunnan päättäjät myyvät isänmaatamme itänaapurille .

        Mitäs T Ilvoseen kuuluu?


    • narsistinenkannibaal

      Myykee koko paska kunta venäläisille! Ei siellä mitään oo mitä normaali ihminen tarvitsee

    • evpkapt.

      Ei mutta kokeneita nussijoita on. Kokoomuksen johdossa on J-kylässä kova nussija kotoisin Rautavaaralta.

      • Anonyymi

        Nimi?


    • myönteistä

      Näköjään on rautavaaralaissyntyinen kaveri Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Hienoa!

      Hän on ollut näköjään monessa mukana.

      Rautavaaraltahan on lähtenyt merkkihenkilöitä kautta aikain: Armas Maasalo jne.

      • vosu kiuruveeltä

        ONko häntäheikki hyvä meriitti? No vosujen mielestä kyllä


      • etsin tietoa
        vosu kiuruveeltä kirjoitti:

        ONko häntäheikki hyvä meriitti? No vosujen mielestä kyllä

        Kerrotko, mitä vosu tarkoittaa?


      • idioteistavapaakunta
        etsin tietoa kirjoitti:

        Kerrotko, mitä vosu tarkoittaa?

        loistava paikka, kun täällä ei ole VAPAA JUANKOSKI idiootit pilaamassa meidän kuntaa,


    • entinen raatavuarala

      Mitä rautavaaralle kuuluu näin maaliskuun puolessa välissä 2014? Vieläkö kylälnraitilla riittää liikennettä? Entäpä onko paikallisessa ravintolassa kovat pippalot viikonloppuisin?

    • Sutki

      Jollikin sit kuoli männä viikolla Virosta tuotuun viinaan RIP

      • Buaaahhhh!

        Rautavaara on kaamea paikka....vaikka en ole ikinä siellä käynytkään !!!!


      • Ustik

        Siitä sen näkköö, Viron viina on epäterveellistä. Oes ottanna vuan kotjmaesta.


    • eikö vaan

      T A S A - A R V O A, R E H E L L I S Y Y T T Ä

      JA O I K E U D E N M U K A I S U U T T A !

      • Onko näin?

        Edelleenkin

        T A S A - A R V O A, R E H E L L I S Y Y T T Ä

        JA O I K E U D E N M U K A I S U U T T A !


    • Organisaatio paisuus

      Rautavaaralla väki vähenee, mutta kunnan organisaatiota vahvistetaan.

      Nyt ollaan perustamassa siivouspäällikön virkaa. Muualla vastaavassa tilanteessa tehtäisiin päinvastoin eli yhdistettäisiin tehtävät muihin tehtäviin. Niinhän Rautavaaralla on nytkin eli on ruokapalvelu- ja siivouspäällikkö.

      Uskon, että nykyiset siivoojat ovat kokeineita ja asiansa osaavia ja pystyvät hoitamaan tehtävänsä. Ammattiin kuin ammaattiin tulee aina uusia asioita ja tietoja, joten lisäkoulutuksella ne voidaan hoitaa.

      Tämä on vain merkki siitä, että kunnalla menee hyvin. Vai meneekö?

      • Antti Puuhaara

        Hyvin täällä menee , 36% väestöstä on venäläisiä,joten toinen kotimainen on venäjänkieli.
        Putinin rautavaaralainen lähipiiri rakentaa Jokisuunniemeen
        hotellia ja tarvittavia rakennuksia. Tänne rakennettiin erittäin nykyaikainen puisto ( ilman puustoa ). Tori uusittiin joten sopii siellä venäläisten ja paikallisten kommareiden vappua juhlia.Tervetuloa tutustumaan tähän ihmeelliseen pitäjään ja varsinkin pitäjän cityyn.


    • Keskuspuisto

      Kyllä se puisto hienolta näyttää näin pimeän aikaan, kun se on valaistu. Kesällä vain ei tahtonut aina nurmi leikkaantua. Nimittäin tuollainen puisto vaatii hyvää hoitoa, jos aikoo pitää sen siistinä. Aikanaan, kun päätettiin rakentaa tuo puisto, ei ehkä ajateltu loppuun saakka, paljonko vaatii työtä ja rahaa sen kunnollinen, huom! kunnollinen kunnossapito.

      • Ute Lias

        Siis, hei! Onko Putinin porukka tosiaan ostanut ne Jokisuun tontit?
        Mitä ne sinne rakentavat? Huoratalojako?


    • rixraxpox

      Tuskin ne muutamat kylän ukot pystyy taloa pitämään pystyssä ja muualta on liian pitkä matka moisen asian takia sinne ajella. Rakennusluvanhan voi kunta evätä vetoamalla siihen ja siihen pykälään niinkuin muillekin meille suomalaisille tehdään.

    • rauhallista muuten

      Hyvähän Rautavaaralla, mutta nuo hooret ajelee linjakkata kohti.Nurmeksesta.

    • Tiukur

      Mitäpä t ilvoseen kuuluu vieläkö on paikka auki?

      • On se

        Mikäs Ilvosen lopettaisi?


    • muualta muuttanut

      Rautavaaralla on todella mukava asua. Ihmiset välittömiä ja kaikki palvelut lähellä, jos kirkonkylää ajattelee. Niin kauniita maisemia kuin Rautavaaralla on, saa kyllä hakea.
      Täällä otetaan uudet tulokkaat hyvin vastaan. Nuo kielteiset kommentit heijastavat kirjoittajasta itsestään.
      Rautavaara on paras asuinpaikka maailmassa.

    • häh onko mitä häh

      Joku sano että Kuopiossa on kerrostalo jossa asuu saman verran ihmisiä kun Rautavaaran kunnassa on asukkaita. Pitäneekö paikkaansa..

      Toinen sano että Rautavaaralla syntyy yksi lapsi vuodessa. Iso koulu varmaan teillä. 6 oppilasta :D

    • perse2

      Tule asumaan utelias tänne niin näät ainakin 2vuotta olet utsinut kyllästyttää moinen mulkku.

      • uteliasaatu

        Vieläkö munahaukka on voimissaan ????


      • kot,kot
        uteliasaatu kirjoitti:

        Vieläkö munahaukka on voimissaan ????

        Et sinä tiijä edes minun nimeä etkä missä asun.


      • hähä
        kot,kot kirjoitti:

        Et sinä tiijä edes minun nimeä etkä missä asun.

        tiiämpäs


      • julius3
        hähä kirjoitti:

        tiiämpäs

        missä muka


    • liitoskunta

      Rautavaara on kunta, joka pitää liittää johonkin suurempaan ja nopeasti. Tämänpäiväiset YLE:n uutiset jo kertovat paljon.

      Muutenkin tämänkokoiset kunnat tulee päätöksenteon kannalta lakkauttaa. Päättäjät ovat niin sidonnaisia toisiinsa ja päätettäviin asioihin, että jääviys kärsii todella. Sukulaissuhteet, työpaikkasuhteet, taloudelliset suhteet jne. tulevat esille liian paljon päätöksenteossa. Isossa yhteisössä on paljon reilumpaa tehdä päätöksiä, kun ei ole edellä mainittuja ongelmia - ainakin paljon vähemmän.

      Hoetaan, että demokratia kärsii. Olipa demokratiaa tai ei, mutta päätöksiin vaikuttaa useimmiten raha. Sitä ei Rautavaaralla itsellään ole. Sitä osoittaa tämänpäiväinen uutisointi.

    • Valtimolainen

      Oottako muuten käyny Valtimolla? Seiskasta saa Suomen parhaimmat pitsat. On tosi. Italialaiset vieraatkin kehu!

      Ja Nurmekselaiset kehu P-K:n yleisellä palstalla, että antavia naisia riittää Valtimolla, mitä kyllä vähän epäilen. Tuskin niitä on enempää kuin teilläkään.
      Samanlainen pikkukylähän tämäkin on, paitsi meillä ei ole velkaa.

      Koettakaa pärjätä!

    • edelleen ykkönen

      Rautavaara on edelleen ykkönen. On ollut niin kauan kuin muistan.

      Sen tuntuvat myös muut tietävän ja muistavan tässä maassa - nimittäin, että Rautavaara on Suomen köyhin kunta.

      Rikasta Rautavaara kuitenkin leikkii. Virkoja perustetaan, uusia rakennuksia rakennetaan jne.

      Onkohan tässäkin takana se, että järjestetään mahdollisimman monelle kunnan työpaikka, jotta sitten kun kunta on liitetty johonkin muuhun, viiteen vuoteen ei sanota yhtään henkilöä kunnasta irti. Ei siitäkään huolimatta irti sanota, olipa heille järkevää työtä tai ei.

      Investoinnit aiheuttavat lisävelkaantumista, mutta kuntaliitoksen jälkeen velanmaksajia on paljon, paljon enemmän eli rautavaaralaiset pärjäävät tässäkin.

      Oikeastaan aika viisasta politiikkaa.

    • mukavaa on

      Rautavaaralla on tosi kiva asua! Asian sisäistäneet eivät muuttaisi koskaan niin mukavalta paikkakunnalta!

      • eimuuttanut

        En voi asua. En ole käynyt Rautavaara-kurssia. Missähän sellainen järjestetään? Olen kuullut, että kaikille, jotka muuttavat Rautavaaralle, pitää järjestää kotouttamiskurssi, jotta osaa asua ja elää Rautavaaralla. Muuten tulee vaikeuksia, jos ei osaa Rautavaara-kulttuuria. Se poikkeaa kuulemma niin paljon muun Suomen kulttuurista. Näin on kerrottu.


      • Anonyymi
        eimuuttanut kirjoitti:

        En voi asua. En ole käynyt Rautavaara-kurssia. Missähän sellainen järjestetään? Olen kuullut, että kaikille, jotka muuttavat Rautavaaralle, pitää järjestää kotouttamiskurssi, jotta osaa asua ja elää Rautavaaralla. Muuten tulee vaikeuksia, jos ei osaa Rautavaara-kulttuuria. Se poikkeaa kuulemma niin paljon muun Suomen kulttuurista. Näin on kerrottu.

        Kuka järjestää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka järjestää?

        Mikä on kunnan tulevaisuus? Unohtua ja kadota myös kartalta?
        Rautavaaralta pääsee Iisalmeen, Ylä-Savoon. Mistä kirjailija Eino Säisä sai kirjasarjansa nimen? Uuno Kailaan runosta Suomalainen rukous. Löytyy myös virsikirjasta virtenä Siunaa ja varjele meitä.

        Päätämme nämä katoavaisuuden seurat katoavilta seuduilta sen säkeistöön:
        “Herra, valista meihin kasvosi laupiaat, kunnes armosi alla, kukkivat roudan maat!”


    • tykkäänväreistä
    • siltarumpujalisää

      On varmaan hyvä paikka asua, kun pitää anoa tilan siirto Kuopiosta Rautavaaralle. Valtioneuvosto jopa hyväksyi asian. Savon Sanomissa olleen kartan mukaan tuntuu kyllä juttu aivan mielettömältä, suikale Kuopion sisässä olevaa aluetta.

      Tämä on seurausta nykyisten vallanpitäjien politiikasta, vaikka pitäisi pyrkiä suurempiin, taloudellisempiin kokonaisuuksiin. Siitähän oli hyvä esimerkki tuo sotealueiden suuri määrä ja tuleva maakuntahallinto. Byrokratiaa lisää ja tietenkin kustannuksia. Kuka maksaa? ME

      Täytyypä muistaa ensi eduskuntavaaleissa.

    • HermanniYkkönen

      Velkaa on Rautavaaran kunnalla hulpeat 8.300 euroa/asukas.
      Taipi olla Savon ykkönen

      • kepunylivalta

        Taitaapi olla koko Suomen ykkönen.

        Koskahan tälle menolle tekevät muun Suomen veronmaksajat lopun.

        VASTAUS: Kepun valta vähenee .


      • Anonyymi

        Yes.


    • Palvelu1900

      Rautavaaralla palvelut pelaavat!

      • Anonyymi

        Ja sukurutsa rulettaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja sukurutsa rulettaa.

        Kerro faktoja. Vai tiedätkö ne itse, vain kokemuksesta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja sukurutsa rulettaa.

        Tarkoitatko sitä K-linjasiitosta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitatko sitä K-linjasiitosta?

        Kappas vaan, kauna ja katkeruusko ne täällä taas huutelee?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kappas vaan, kauna ja katkeruusko ne täällä taas huutelee?

        Olisiko " hölmölän porukka".


      • Anonyymi

        Sanopa nimellä kun olevinasi tiedät, etkai itse omiin kommenttiisiisi vastaile.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanopa nimellä kun olevinasi tiedät, etkai itse omiin kommenttiisiisi vastaile.

        Puppeli pöksyyn meni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kappas vaan, kauna ja katkeruusko ne täällä taas huutelee?

        Kyllähän se kodikasta on,mutta se jälki ,mikä siitä jää...


    • Anonyymi

      Takahikiä missä jauhetaan Pa.. vuokrattiin pilvissä vaikka ei edes kunnon palveluita

      • Anonyymi

        *Köyhälle kallis, rikkaalle halpa. Kaikille sama hinta."


    • Anonyymi

      Itsensä kehumia aina olleet mm,yksi metsäkoululainen koohake muisti kyllä kehua että taas tulla pämähti kiitettävä . Kusipäitä ....

      • Anonyymi

        Liekö sama josta myöhemmin tuli kunnanjohtaja? Ei ollut kyllä Rautavaaralta kotoisin, muutti sinne vasta aikuisena mutta muut tuntomerkit täsmää.


      • Anonyymi

        Etkö ite oikein pärjänny koulussa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö ite oikein pärjänny koulussa?

        Oikein hyvin pärjäsin. En vain ollut edes silloin "kusipää".


    • Anonyymi

      Miten on joku juttu on tullut että Rautavaaralla olisi kirjoiĺla henkilöitä jotka ei tosiasiassa asu muuta kuin kirjoilla.Eikö todellinen asuinpaikka ole se missä on eikä vaan nimellisesti.Miten kauan voi jatkua. Lisääkö jotkut vain asukasmäärää.

      • Anonyymi

        On jollain taas iso ongelma. Mene ja kysy suoraan ihmisiltä itseltään.


    • Anonyymi

      Jokainen joka on kirjoilla Rautavaaralla kuuluu myös asua. Onko oikeus vauvarahaan jos on kirjoilla yksin mutta ei asu. Käytetäänkö etua hyväksi,mitämieltä vaaliehdokkaat.Netistä tieto oma kertoma.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1821
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1734
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1642
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1541
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1518
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      20
      1409
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe