AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Amk/insinööri ja lopputyö

Amk/insinööri ja lopputyö

11 Vastausta 362 Lukukertaa
Kertokaa mulle että jos lopputyö/-näyttö on tekemäti ja piti valmistua nyt alkukesästä niin saiko todistuksen ja oli päättäjäiset (valmistujaiset) ?
Näin väittää miesystäväni pojastaan. kuulemma joku lopputyö tekemäti, mutta juhlat oli. ja todistuskin hyvä.
Kusettiko mies mua ja juhlia ei ollutkaan ,'häveten' sitä että poika ei valmistunut kuten piti, nyt keväällä, tai sitten mies oli omilla teillään ja sanoi olevansa poikansa juhlissa???
Ja piti vielä mainita että muksun nimeä ei ole ollut muiden valmistuneiden joukossa, ei lehdessä eikä netissä, ei missään.
En tiedä amk:sta, mutta ammattikoulusta on joskus joku saanut juhlissa muiden mukana todistuksen suoritetuista opinnoista - ei siis tutkintotodistusta. Puuttuvan osion on sitten suorittanut heti elokuussa.

Näin esim. jos opiskelijalta on puuttunut yksi suoritus (koe tai näyttö), joka on luullut saavansa suoritetuksi. juhlat on suunniteltu jne. Ei ole halunnut perua juhliaan. Tässä huijaa vain omaisiaan. Eihän koulu kiellä valmistujaisiin osallsitumista ja kotona juhlimista, vaikka opiskelija saakaan tutkintotodistusta.
Entäs jos joku osio jää kokonaan puuttumaan, valmistuuko siltikin sitten (esim insinööriksi)?
Mitä järkeä on juhlia 'valmistunutta' jos ei olekaan valmistunut??
Valmistua voi ainoastaan siinä tapauksessa, että kaikki opintosuunnitelmassa olevat kurssit ja harjoitettelut ovat hyväksytysti suoritettu.

Itsellä aikoinaan jäi tutkintotodistus saamatta, koska en ollut suorittanut kahta kurssia. Sain kyllä todistuksen, jossa oli kaikki suoritetut kurssit arvosanoineen, mutta en esim. työtä hakiessani voinut laittaa koulutuksekseni merkonomia koska en ollut suorittanut tutkintoa ja valmistunut.

Asia tuli vastaan myös nyt vuosia myöhemmin, kun hain uudestaan opiskelemaan ja jouduin hakemaan kouluun yliopistotutkinnon papereilla. Onneksi pääsykoe meni hyvin ja työkokemusta kertynyt niin paljon, että niistä saaduilla pisteillä sain opiskelupaikan. Nyt sitten vanhempana ja viisaampana koulu hoidetaan niin, että tutkintotodistuskin kolahtaa postiluukusta.
Korjaus edelliseen viestiin. Piti sanomani ylioppilastutkinnon perusteella eikä yliopiston papereilla.
Yksi kaverini pitää ylioppilaslakkia vappuna, vaikka reppasi kirjoitukset, yhdestä kielestä. En pidä hatu pitoa suurena syntinä, sillä hän istui lukion läpi, niinkuin me muutkin teimme. Pieni epäonnistuminen kirjoituksissa ei pidä pilata loppuelämää. Teknisesti kaverini ei siis ole ylioppilas, mutta kaikesta ei pidä nipottaa.
Mitäs, nimerkki pakko tietää!, jos vetäisit sen v*tun päähäsi ja pakenisit kauas vuorille, sillä sinua näyttää ihan ilmiselvästi ajavan vain silkka naapurikateus ja pahansuovuus.

Yleisemmäällä tasolla olisin valmis sanomaan, että tuollaisten v*tun juoruämmien ei ole pakko, tarpeelllista tai edes suotavaa tietää yhtään mitään toisten asioista.
ehkä sun miesystäväsi on niin sinisilmäinen, että uskoo kaiken mitä lapsensa sanoo... Esim. lukionhan voi olla suorittanut, kun on kurssit suoritettu, vaikkei kävisi tai läpäisisi kaikkia yo-tutkinnon aineita. Silloin vain ei ole ylioppilas, on vain lukion päästötodistuksen saanut.
Nykyäänhän lukio ja yo on oikeastaan ihan eri asioita. Myös ammattikoulussa voi suorittaa yo. Kaikki oppilaitokset jakaa todistuksia suoitetuista opinnoista, mikäli jää jotain suorittamatta eikä saa tutkintotodistusta. Tuskin tässä on kummastakaan kysymys. Uskoisin, että kaveri nyt piti juhlat vaikka tutkinto on vähän kesken. Tällaisia pyöristyksiä tässä maailmassa näkee. Itse kuulin kun ratikassa takanani pari pimua jutteli jostain kundista ja toinen sanoi, että se on DI. Toinen kysyi tähän, että onko se opiskelija vai valmistunut. Mun mielestä kanssa toisten elämän kyylääminen ei ole kivaa. Jos joku haluaa juhlia valmistumistaan niin senkuin juhlii, en mene kysymään että oletko jo valmistunut.
Nuo pyöristykset on muuten opiskelijoilla aika yleisiä. Opiskelijapiireissähän kaikki on opiskelijoita, joten usein puhutaan vain kemisteistä, fyysikoista ym eikä kemianopiskelijoista ja fysiikanopiskelijoista. Tämä puhetyyli tuottaa sitten ongelmia "oikeassa" maailmassa ja silloin kun ollaan lähellä valmistumista (eli juuri tuo, että onko se DI valmistunut vai ei). :D
Tutkintotodistuksen saamisen ja valmistumisjuhliin osallistumisen edellytys on kaikkien vaadittavien tutkinnon osien suorittaminen. Tähän asti suoritetuista opintosuorituksista voi saada listauksen, mutta sitä ei jaeta valmistumisjuhlissa.

Useimmissa ammattikorkeakouluissa on valmistumispäiviä eli todistuksenjakopäiviä useita vuodessa. Eli henkilö voi valmistua hiukan eri aikaan, kuin se suuri joukko.
 /   /  /  / Amk/insinööri ja lopputyö

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta