Turun vierasvenesatama (aurajoki)

reissu melkeen pilal

Kokeumuksesta voin kertoa, että tämän vierasvenesataman palvelu on tosi alhaista. Omistaja (lienee varmaan, oli aina paikalla) on töykeä ja kohtelee varsinkin nuoria aikuisia todella halveksivasti.

59

6241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 31

      Kokemuksesta voin kertoa myös minä, että palvelu on tosi törkeää.

    • hävettää vähän

      turkulaisena ihmettelen, miksi siinä vierassatamassa on usein samoja (isoja) veneitä viikkotolkulla. Pitkäaikaissopimus? Niistä tulee varmasti paremmin hilloa kuin yhden yön kävijöistä, jotka kaiken lisäksi rasittavat kyselyillään ja vaatimuksillaan.

      Jos haluaa olla yötä Turussa, vaihtoehdot ovat kyllä vähissä... Ruissalossa on pari paikkaa, joista pääsee bussilla/fillarilla keskustaan. Raisionlahdella on myös vieraspaikkoja. Kaikissa näissä on mm. ravintolat

    • ihan_ok

      Meillä on taas ihan päinvastaisia kokemuksia! Kaveri on ihan asiallinen ja hoitaa hommansa ja jaksaa jutellakin muidenkin asiakkaiden kanssa. Olimme viimeksi siellä runsas viikko sitten.

      • 25

        Hyviä kokemuksia meilläkin ja olimme vielä aloittajan mainitsema nuori pariskunta. Tosin silloin ei ollut kesän kiireisin aika, niin lieneekö sillä vaikutusta asiaan, että oli aikaa jutella enemmän yms...


    • Meille avuliaita

      Oma kokemukseni Turun satamasta ja satamakapteenista on kyllä hyvä. Palvelu oli ystävällistä, tietoa ja ohjeita saatiin tarpeen mukaan. Pulmatilanteessa apua oli tarjolla ja vielä jälkeenpäin kysyttiin menikö kaikki hyvin.
      Liikkeellä olimme kaikkein vilkkaimpaan aikaa heinäkuun alkupäivinä joten satama oli lähes täynnä.

    • Septitankin kyljetki

      Oma kokemukseni on syvältä hanurista. kaveri on tosi törkeä. Myy vieraspaikkoina septitankin kyljetkin.
      Turkulaisena minu hävettää todella syvältä

    • 2Marjaa

      Hesalla on JakomäkensäTurulla Aurajoen "vierassatama".
      Ovat kuin kaksi marjaa.

      • ei vaan

        Turun Maisaari ja Vepsä


    • m

      Ruissalossa kuuluu kylpylän käyttö vierasvenesataman palveluu ?

    • K IITOS

      Kiitos kommenteista ! Meidän seuramme 2700 jäsentä on tehnyt kollektiivisen periaatepäätöksen ja karttamme tästä lähin Aurajoen häpeäpilkkua.

      • Epäuskoinen

        Jaaha. No mikäs seura onkaan kyseessä? Kun en oikein usko tällaiseen että mikään seura tekisi keskellä kesää mitään päätöksiä (ihmisethän ovat veneilemässä, kokoukset ovat myöhemmin syksyllä) ja varsinkaan tällaisia boikottipäätöksiä vain yhden venekunnan mielipiteen perusteella.


      • Hienoa,KIITOS!

        Sehän onkin hyvä,että "OLVI-seuranne" pysyy poissa. Me normaali veneilijät saadaan vihdoikin nauttia veneilystä ja lomista ilman teidän älytöntä hairiköintiänne.


    • käytiin siellä mekin

      No onpa pirun iso veneseura!!! Siis tää 2700 jäsenen!

      Oliskohan Turussa niin että metsä (=Aurajoen vierassatama) vastaa kuten sinne huudetaan? Että siis jos kysyy ylimielisesti tai öykkäröiden tai tai tai, niin saa samanhenkisen vastauksen?

      Me on käyty Aurajoen vierassatamassa tänä kesänä kahdesti (Ruotsiin mennessä ja sieltä tullessa, oli molemmilla kerroilla pakko käväistä päiväsiltään stadissa ja sit jatkaa purjehdusta). Molemmilla kerroilla kohtelu on ollut ainakin asiallinen ellei sitten suorastaan ole yllytty ystävällisiksi. Satamakonttorin tiskin takana on ollut sellaisia kypsään ikään ehtineitä lupsakoita ukkeleita.

      Sillä, että satama on kutakuinkin keskellä kaupunkia, on puolensa ja puolensa. Me käytiin vilkaisemassa muutama kulttuuripääkaupungin tapahtuma, mutta sieltä tultua sitten manailtiin kun ei kattoluukkua voinut pitää helleyönä auki; turkulaisnuorison iltapiknikit Aurajoen rannoilla venähti ainakin muutamina iltoina aika pitkiksi.

      Niiltä isoilta jättibotskeilta ei tietenkään Turussakaan välty. Kuten ei myöskään Maarianhaminassa eikä Hangossa eikä Tammisaaressa eikä oikeastaan missään. Paitsi tietenkin kun menee luonnonsatamiin, joita paljon käytämme. Tai pikkuisiin kyläsatamiin (esim. Iniö, Keistiö, Bromarv etc) jotka on yleensä ihan kivoja.

      • Lainelauta

        Me vanhat vakioasukkaat totesimme samoin, mutta tuntuu, että jostakin on mennyt viestiä perille, sillä nyt, kesäkuussa 2018, on aivan hiljaista. Silti paatteja on paikalla! Saimme myös hyvän kaupan Förin itärannalle. TERVETULOA TURKUUN!


    • uytggvjhvghjh

      Aurajoen vierasvenesataman (missä on siis ne tolppapaikat) vastarannalla on myös laituritilaa isommille (yli 40 ft) veneille. Sitä pitää käsittääkseni eri yrittäjä.

      Aurajoen lisäksi vieraspaikkoja löytyy esim. yllämainitusta Ruissalon kylpylästä, Turun Pursiseurasta (Ruissalossa myös) ja varmaan ASS:nkin satamasta (Hirvensalon puolelta). Eli vaihtoehtojakin on.

      Itse en ole yöpynyt Aurajoen vierasvenesatamassa, mutta usein tullut muuten käytyä siinä eikä ainakaan itsellä ole valittamista palvelusta - päinvastoin.

    • venehessu

      Turussa vain yksi yrittäjä, vierasvenesatamassa. Muu osa joesta kaupungin tai sataman hallinnoimaa.

      TPS:n satamaan rakenteilla uusi rakennus palvelemaan myös vieraita.

    • Että näin :P

      Täynnä se on ollu koko kesän, pääkaupunkiseutu kun ei kiinnosta ketään...

      • olen hautausmaa

        No ei ihme, että täynnä... kahviorakennuksen hinnastossa lukee "pidempiaikaispaikat sopimuksen mukaan". Näitä sopimusasiakkaita näyttää riittävän, esim. "Extreme Life" -niminen iso flaikkaripaatti (kotipaikka Kaarina) joka lojuu siinä aina kun menen fillarilla ohi... Jep, tosi Extremeä !


    • stefan af

      ei pelkästään nuoria - kaikkia yhtälailla

      • Pahinta

        Pahinta on se, että tuo heppu myy ahneuksissaan myös septitankin kyljet !


    • Isopurkki

      Itärannalla, vierassatamaa vastapäätä on kylkikiinnityslaituri, jota pitää eri firma. Säköt ja vedet löytyy suihkut jne. kuntokeskus Elixirissä. Asiallinen jamppa käy keräämässä maksut, minimi tosin 40 €/vrk ja isommat 1 €/ jalka.
      Eipä ainakaan veneen kyljet värjäänny sinisiksi perätolpista.

    • T

      Me oltiin pari yötä Aurajoessa elokuussa. Oli se meistä ihan asiallinen paikka. Totta on että omistaja on vähän ronski kaveri mutta emme me sitä epäystävällisenä pitäneet.

    • AIKANSA KUTAKIN

      -YRITTÄJÄ ON KO. PAIKSSA VAIHTUNUT, ONNEKSI. EDELLISEN YRITTÄJÄN POIKA VAIKUTTAA ASUALLISEMMALATA, JA VÄLTTÄÄ EXTREEMEJÄ LAUSUNTOJA. VOIHAN SIVISTYS SIIRTYÄ SUVUSSA YHDEN SUKUPOLVEN YLITSE, VAI MITÄ?

    • Ei koskaan

      Kokemukseni´Aurajoen vierasve´nesatamasta on tosi negatiivinen.
      Sinne en enää mene koskaan, Satamakapteeni oli suustaan törkeä!!

      • Tyytyväinen

        Turussa saimme huippu palvelua ! Pyysin käyttää nettiä, että löydän paikan missä saa 5 kg komposiittipulloja. Kun löysin Shellin, niin pyysin soittamaan taksin. Omistja lähti heittämään minut shellille ja matkalla vielä apteekkiin. Tarjosin 20 € bensarahoja / vaivanpalkkaa, mutta hän ei suostunut ottamaan mitään. Missään ei ole ollut vastaavaa palvelua !


      • Honhhkjgcouvbh

        Satakapteeni oli suustaan törkeä? Ei olla ikinä nähty henkilöä ja käyty joka kesä. Mitä se sitten sanoi? ”Taasko sä olet täällä sillä vanhalla paskalla joka vuotaa dieseliä mereen? Onko leveäperseinen lehmä mukana? Satamamaksua ei voi maksaa tyhjillä cherry vodka pulloilla...” Häh?


    • eikä ikinä enää!

      Kävin turussa kesällä 2011 ja vieläkin vituttaa! Ihme uhoilua.

    • Kaarnalaiva1

      Perus turkulainen runkkari:Dhyvä terassi ja palvelu.

    • Molkero

      Tämä uusi satamakapteeni on kuulemma ok, mutta hänen edeltäjänsä, elikkä hänen isänsä oli täysi M*LKVISTI

    • Tykkäsimme

      Pakko esittää oma näkemykseni, kun on niin negatiivista juttua täällä.

      Vietimme viime kesänä neljä yötä Aurajoen vierassatamassa ja olimme erittäin tyytyväisiä saamaamme palveluun.

      Ajankohta oli elokuu, satamassa hyvin tilaa purjeveneellemme. Satamakonttori-kahvilasta löytyi mukavia työntekijöitä ja ystävällistä kohtelua, ensimmäisenä iltana saimme jopa päivän lehdet mukaan veneelle luettavaksi.

      Kaikki veneilijän tarvitsemat palvelut ovat käytettävissä. Suihku ja sauna löytyvät viereisen kerrostalon alakerrasta ovikoodin avulla, siistit tilat ja sauna lämmin joka ilta. Ainoa toive olisi pienet lukolliset lokerot lompakolle ja avaimille (sama toive moneen muuhunkin vierassatamaan). Polttoainetta saa suoraan laiturille toimitettuna läheiseltä bensikseltä ilman lisäkustannuksia. Sijainti on ihan mahtava, koko kaupunki kävelyn päässä ja paljon nähtävää.

      Viimeisenä iltana saimme satamakonttorilta lahjaksi liput Turunlinnan pihalla olevaan konserttiin (joo varmaan yrittäjille jaettuja käyttämättä jääviä lippuja, mutta meille kiva yllätys).

      Varmasti menemme toistekin, jos reitille osuu.

      • asiakaskyselijä

        Satamakonttorissa olleen naisen outo mukavuus johtunee Tamperelaisuudestaan.


    • Viime kesänä

      Ruissalon kylpylän vastarannalla on Turun moottorivenekrhon satama, jossa myös vieravenepaikkoja ja septi. Kannattaa jäädä siihen, eikä mennä kylpylään asti.
      www.tmvk.com

    • turkuun muuttanut

      Eiköhän toi töykeys ole turkulaisilla ihan veressä. Eli turha yhtä yrittäjää lähteä lynkkaamaan!

      • muuttosi syy

        Lasketko sen silloin normiksi?


    • Junan tuomana Turkuu

      Voi hyvänen aika mitä marinaa purjehtijoilta;(

      Miksi ihmeessä purjehditte Aurajoen varteen, keskelle Turkua, jos ette siedä muiden elämää rannoilla??
      Aurajoki on virkistys-ja rentoutumispaikka niin kaupunkilaisille kuin turisteillekkin. On terasseja, jokilaivoja, erilaisia musiikkitapahtumia.

      Jos haluaa viettää rauhallista lomaa, niin eiköhän ole parasta pysyä merellä ja/tai saaristossa luonnon äärellä!

    • Aurajuustossa

      Olin Laiturifestareilla Aurajoen vierassatamassa. Palvelu oli hyvää. Terassiraflat lähellä. Porukalla hyvä meininki.

    • Hangosta

      Mikäs nykyisin meininki?

    • 25äö

      Ihan OK palvelu ja meininki. Tosin vesirajan saa pestä lähdettyään.

    • En suosittele

      Rehellisesti sanottuna Turun vierasvenesatamasta jäi tosi huono mieli. Palvelu oli epäystävällistä ja ammattitaidotonta, eikä asiakapalvelutaitoja henkilökunnalla ollut nimeksikään. Meitä nuoria asiakkaita katsotaan nenänvartta pitkin ja kohdellaan kuin toisen luokan kansalaisia. Jos työntekijä mokasi, ei osattu edes pahoitella. Ja tuli kyllä heti selväksi, oliko työntekijällä hyvä vai huono päivä. En suosittele Turun vierasvenesatamaa kenelläkään, oli kyllä ensimmäinen ja viimeinen kesä, kun sinne eksyin.

    • paikka_kuntalainen

      Ihan jees paikka. Veneillessä palvelu on suhteellista. Täytyy ymmärtää, että kun lähtee vesille, se jo yksistään edellyttää jonkinasteista oma-alotteisuutta. Kädestä autettavien kannattaa valita joku muu ajanviettomuoto. Vai meinaatteko, että aloitettaisiin joku tyyliin: "Jyrki Sukula: Vierassatamat kuntoon!" ? Jos TE olette habitukseltanne sellainen nykykokoomustyyppinen nuoripari, eli etsiskelemässä jotain viiden tähden palvelu- ja huomioonottamiskokemusta, niin vierassatama ja meriympäristö ylipäätään, voi olla siihen väärä biotooppi. Ainakin ruuhkaisimpaan sesonkiaikaan. Muistakaa, että vierassatama ei ole kultakaivos: Koko vuoden liikevaihto pitää tahkota alle 2 kuukaudessa. Ja se teidän kolmekymppiänne (vai mitä se vuorokausi maksoikaan) on vain yksi kolmekymppinen muiden joukossa. Te ette ole mikään viikon veneilijäpari, jota kieli pitkällä odotettaisiin. Ihan normaalisti tervetullut venekunta muiden joukossa.

      • Kuikka_pantalainen

        "...teidän kolmekymppiänne (vai mitä se vuorokausi maksoikaan) on vain yksi kolmekymppinen muiden joukossa. Te ette ole mikään viikon veneilijäpari, jota kieli pitkällä odotettaisiin"

        Ihan normaali palveluasenne, valitettavasti :-/ Kolmekymppistä ootellaan mutta valitettavasti siihen tulee joku asiakas palveltavaksi.

        Ettei kirjoittaja vaan olisi vierassatamayrittäjä?


    • paikka_kuntalainen

      Siis kun olen ollut missä tahansa vierassatamassa (myös Turun, vaikka asun kaupungissa), niin omalla kohdallani homma menee aina samoin: Marssin kassalle, ja sanon: Satamamaksu (ja iso kolmonen, siellä missä sitä myydään, kuten Turussa)! Sähkön otan lisäksi niissä paikoissa, joissa se on erikseen hinnoiteltu. No, kassa sanoo hinnan, kysyy: "onks paikka tuttu?", lyö kouraan lapun, jossa on pesutilojen koodi, kertoo mihin aikaan sauna on lämmin ja thats it. Mitä ihmeen syleilyä ja suukottelua tuossa vielä kaivattaisiin? Itse ainakin olen ihan tuolla palvelulla tullut toimeen.

    • En suosittele

      Ei sillä että sieltä mitään viiden tähden palvelua odottaisikaan, mutta olisi ihan kohtuullista, jos edes perusasiakaspalvelutaidot olisivat hallussa. Oli kuinka "yhden tähden" paikka tahansa, ei mielestäni ole asiallista tiuskia asiakkaalle. Asiakaspalvelutöitä itsekin joskus tehneenä tiedän sen. Ja en todellakaan voi sanoa tunteneeni oloani millään tasolla tervetulleeksi.

    • eimikäänjamppa

      Voi voi näitä kommentteja, häpeäksi Turulle.

      • turuuuuuuus

        Noo, ei liene Turun suurin ongelma. Turku on jotenkin sössitty ihan totaalisen rappeuman tilaan. Ennen aktiivinen torielämä on täysin poissa, ihmiset kadonneet jonnekin. Telakan varassa pyörivä suhdanneherkkä talous, ihmiset pakenee kehyskuntiin, kutistuva akateeminen miljöö, likainen joki ja kaikin tavoin sisäänpäin kääntynyt elämäntapa. Eikä edes mietitä raitiovaunujen tuhoamista tai Myllysiltaa.

        Tässä valossa ihme että on edes vierasvenesatama. Turussa vain turkulainen saa hyvän palvelun, siihen johtaa jo nuoruudessa eletty sisäpiirielo muiden höröttävien turkulaisnuorten kanssa.

        Tajusin nämä vasta kun muutin pois Turusta 30v jälkeen. Ei paluuta, ei sitten niinkuin mitenkään. Kesäkohde muiden joukossa.


    • Syytä.välttää

      Turku on niin korruptoitunut ja rikollisten käsissä, ettei ole mitään syytä sinne mennä. Tukehtukoot omaan rikollis-politikkojensa ahneuteen ja kähmintään.
      Ehdottomasti Suomen kamalain kaupunki kaikella toiminnallaan mitattuna.

      • Neuvodonna

        Minkäs sitä nyt sitten menään kun Naantaliinkaan ei tämän sivuston mukaan voi mennä?


      • SeaRays
        Neuvodonna kirjoitti:

        Minkäs sitä nyt sitten menään kun Naantaliinkaan ei tämän sivuston mukaan voi mennä?

        Koetappas piruuttasi, Naantalissa homma pelittää, ainakin viime kesänä olivat todellakin ystävällisiä ja avuliaita. Juhannukseksi varasin juuri paikan pariksi yöksi ;D ja kuukauden päästä varataan Unikeon päiville pari yötä.


      • UrpojenUrpo

        Samaa mieltä, kamalain on. Ja vielä kaikella toiminnallaan mitattuna.


      • Metelino
        Neuvodonna kirjoitti:

        Minkäs sitä nyt sitten menään kun Naantaliinkaan ei tämän sivuston mukaan voi mennä?

        Näitä kun lukee niin parasta pysyä kotona ja jättää vene halliin. Niin paljon on mieliä pahoitettu eri satamissa.

        Mutta ihan aikuisten oikeasti: mikä mättää? Itse olen veneillyt saaristomerellä (ja Ruotsissa) kohta 20 vuotta ja aina olen viihtynyt. Veneily on kivaa ja rentouttavaa ja kaikki on ihan omasta asenteesta kiinni. Yksittäisiä kertoja on joku naapuriveneilijä tullut besserwisseröimään ja niistäkin selviää hyvin helposti korrektilla käytöksellä ja huumorilla. Jos palvelu jossain satamassa tuntuu tökkivän niin ei sitten mennä enää uudestaan. Näin se vaan on kaikilla elämänaloilla, itse kärsii eniten kun niin mielensä pahoittaa.

        Turku ja Naantali ovat upeita satamia niin kuin todella monet muutkin pitkin rannikkoa. Go for it!


      • Tervetuloa
        UrpojenUrpo kirjoitti:

        Samaa mieltä, kamalain on. Ja vielä kaikella toiminnallaan mitattuna.

        Olen purjehtinut pitkin ja poikin, rantautunut moniin satamiin, enkä ikinä olettanut pokkurointia ja kuninkaallista palvelua. Joskus rantauduimme jonnekin yksinäiselle Itämeren saarelle myrskyä pakoon rättiväsyneinä ja märkinä alusvaatteitamme myöten. Kukaan ei tullut palvelemaan, lämmittämään saunaa, laittamaan ruokaa jne. Jos on ryhtynyt purjehtimaan, siten on opittava toimimaan itse. Ei satamiin voi joka hetkistä palvelua vaatia. Harva satama sijaitsee keskellä kaupungin palveluja. Samat palvelut ovat Turun satamassa sekä veneilijöille että vakituisille asukkaille! Förillä itärannalle ja vastassa iso K-kauppa. Bussilla pääsee ydinkeskustaan, 5 min!


    • Vaatimaton_seilori

      Uusi ravintola vienyt kaiken huomion vierassataman pidosta. Tarjoilija rahasti satamamaksun 29€ ja ilmoitti, että tällä rahalla saa käyttöön suihkun, wessan ja saunan. Vierassataman tiloja ei vaivautunut edes opastamaan. Onneksi en ollut ensimmäistä kertaa, joten tiesin, mistä tilat löytyvät. Saunan aukioloajan kertominen olisi ollut liikaa vaadittu. 29 eurolla ei muuten saa edes vettä laiturille.

      • AsiallinenPalvelu

        Kyllä siinä laiturilla oli ainakin viime kesänä vesiletku ilman eri maksua käytössä.


    • perhepurjehtija

      sataman pitäjästä kaikki on kiinni, kun ei ole käsitystä yrittämisestä eikä palveluista niin kaikki on pielessä .

    • Saippua

      Sama saippuan säästäjä heppu kuulemma pitää nyt Nauvon vierasvenesatamaa ( heinäkuusta 2018 )

    • Kdlfksj

      Ihme urputusta, viimeiset kymmenen kesää on käyty ilman mitään ongelmaa. En tosin hengaile missään paikassa henkilökunnan kanssa enempää kuin maksun ja koodit. Kaikki on ollut siistiä ja siellä Nooassa on ihan hyvä safka.

    • Len-Setä

      Aurajoki on kyllä niin paskainen kuraoja että ei juuri tule siellä käytyä venettä sotkemassa. Satamalle se ja sama. Ihmettelen suuresti muutenkin että mitä siellä veneilijälle on sellaista mitä ei autolla pääse kokemaan?

      • Aurajoki

        Älä nyt viitsi tuollaisia kirjoitella. Aurajoki kerää vetensä savimailta ja se on siksi ruskeaa. Saastunutta tai paskaista se ei ole.
        Turku on vanhin kaupunkimme ja siksi käymisen arvoinen. Airistolta tuova laivareitti on myös näkemisen arvoinen.
        Jos liikkuu moottoriveneellä, niin siellä on monia mahdollisuuksia katsella vanhoja kulttuurimaisemia.
        Jos olemme veneilijöitä, niin miksi emme kulkisi sillä pitkin rannikkoa ja poikkeaisi mielenkiintoisiin paikkoihin. Ajellaan autolla sitten kauden ulkopuolella sellaisiin paikkoihin mihin veneellä ei pääse.
        Minä olen siinä Förin naapurissa käynyt jo useamman kerran ja saanut asiallista palvelua sataman hoitajilta.
        Suosittelen kaikille siellä käyntiä, sillä siitä on lyhyt matka torille. Jos ei jaksa kävellä, niin Linnankatua pitkin kulkee jatkuvasti busseja keskustaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5339
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3447
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      193
      1484
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1003
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe