Omituisten maakauppojen jäljillä

Dilbert Tuiske

Omituisten maakauppojen jäljillä
Date: Tuesday, 18 May 2010 11:13

Venäläisten into ostaa maata varuskuntien, sotilaslentokenttien ja asevarikkojen lähellä on sattuman sanelema juttu. Näin vakuuttelevat tiedotusvastuussa olevat viranomaiset.

Samaan aikaan sekä suojelupoliisin, keskusrikospoliisin että puolustusvoimien asiantuntijat ovat taustakeskusteluissa kehuneet, että 45 minuuttia -ohjelma on oikealla asialla tutkiessaan omituisia maakauppoja. Aihe on poliittisesti niin arka, että uutisia varten haastattelemamme kenraalit ovat jutuissa esiintyneet nimettöminä.

Virallinen taho sanoo uskovansa sattumiin. Niitä onkin kasautunut varsin paljon. Kuin sattumalta vierekkäisissä kortteleissa Vantaalla pyörii kiinteistöfirmoja, joista yksi ostaa maata merivoimien asevarikon vierestä. Naapuriosoitteesta tehdään maakaupat Upinniemen varuskunnan tuntumasta, Venäjän suurlähetystön huvilan naapurista.

Saarijärvellä äskettäin kariutuneessa suuressa maakaupassa venäläisellä ostajalla oli kytkös Leonid Reimanin valtapiiriin. Reiman on toiminut Venäjän viestintäministerinä Putinin presidenttikaudella ja sittemmin presidentti Medvedevin neuvonantajana.

Maata myyneen yhtiön omistaa puolestaan Salussäätiö, jonka yksi perustajista ja omistajista on taiteilija Teemu Kassila, ulkoministeriön pitkän linjan huippudiplomaatin ja tasavallan presidentin tulevan neuvonantajan Ann-Marie Nyroosin mies.

Ostajan lonkerot ulottuvat yritysrakennelmien kautta Venäjän presidentin neuvonantajaan. Myyjän puoliso kuuluu Suomen presidentin lähipiiriin. Sattumaa, sanovat viranomaiset.

Joka tapauksessa presidentin uuden ulkopoliittisen neuvonantajan miehen bisnekset valaisevat sitä, miksi maakauppakeskustelu ei Suomessa ole sopivaa.

Maakauppaverkostot kietoutuvat hämähäkinseitin tavoin yhteiskuntamme ylimmälle huipulle asti. Pelaajina on poliittisen eliitin lähipiiriä. Tonttikaupoista saadut miljoonat taas kasautuvat maakuntien vaikutusvaltaisille maanomistajille. Iso naapurimaa on tärkeä liikekumppani.

Monella on syy olla hiljaa.
Author: "Jussi - 45min" Tags: "45 minuutin tekemisestä"


http://sd-10807.dedibox.fr/show_items-feed=7175da71cf016a95f35128cf748f518f?page=1

36

2616

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei myy ei

      Tässä sitä on ulkoministeriölle, oikeusministeriölle ja presidentin linnalle tutkimista, miksei Venäjä Suomen nootista huolimatta suostu myymään maitaan ulkomaalaisille.

      Tämä on sen entisen ulkoministerin Stubbin lupauksia suomen kansalle ennen vaaleja.

      UM: Venäjä ei näytä luopuvan maanmyyntikiellosta
      16:25 (Päivitetty 17:25) STT

      Venäjä ei näytä luopuvan kiellostaan myydä raja-alueidensa maata ulkomaalaisille. Asiasta kertoo Suomen ulkoministeriö.

      Ministeriön mukaan Venäjä vastasi muutama päivä sitten Suomen kieltoa koskevaan selvityspyyntöön. Suomi lähetti Venäjälle nootin asiasta tammikuussa. Venäjää pyydettiin tuolloin täsmentämään, mitä myyntikielto merkitsee niille suomalaisille, jotka nyt omistavat maata rajavyöhykkeellä tai hiukan sen ulkopuolella. Myös selvitystä kiellon merkityksestä tulevaisuuden maakaupoille pyydettiin.

      Ulkoministeriö aikoo nyt tutkia Venäjän vastausta yhdessä oikeusministeriön ja mahdollisesti muidenkin viranomaisten kanssa.

      - Vastauksen merkitys maakaupoille vaatii vielä tarkempaa analysointia, kommentoi ulkoministeriön oikeuspalveluiden oikeuspäällikkö Päivi Kaukoranta STT:lle.


      Keskustelua aiheesta Huuxi
      20.7.2011 18:27:28

      Suomessa onkin munattomammat päättäjät ja venäjällä viisaat kun maitaan ei myy.
      Luuleeko suomen lahopää edustajat että venäjä joka mitä ilmeisemmin on ostamassa suomea pala palalta mitä eriskummallisemmista paikoista, möisi omia maitaan sitten suomelle.. ei, ei.. näin se ei mene.

      Vastauksia: 1 | Osallistu keskusteluun

      http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/um-venäjä-ei-näytä-luopuvan-maanmyyntikiellosta/688484

      • reijo7

        Sumessa onkin munattomat päättäjät ja venäjällä viisaat kun maitaan ei myy.

        Olenkin ihmetyellyt miksi yleensä ostetaan Venäjältä tontteja tai maaalueitä, jo siksikin, että alue on venäjän aluetta ja niin tontti tai maaalue on periaatteessa Venäjää ja kuuluu sen hallinto alueeseen. Venäjä ei suostu myymään raja vyöhykkeeltä ja sen lähi tuntumasta maitaan, siksi, että jos kansain välinen tilanne kiristyy ja alueella olisi aseellisen konfiktin mahdollisuus, Venäjä muutaisi rajojensa alueet sotatoimi alueeksi ja sieltä olisi lähdettävä, niittenkin jotka olisivat ostaneet maata, rajavyöhykkeeltä tai sen lähi tuntumasta. Venäjän pidättäytyminen maakaupoista esm Suomen ja Suomalaisten kanssa, on puolustuksellinen. Hen koht pitäisin venäjän ratkaisua oikeana, Suomalaisten sekä, Venäläisten kannata katsottuna. Suomen kannalta katsottuna on tonttikauppa myöskin riskialtista suomalaisille. Kehoittaisi Suomalaisia pidättäytymään tontti ja maakaupoista Venäläisten kanssa. Et loppujen lopuksi omista kokonaan tonttiasi tai maa aluettasi ja hallitse kaikissa tilanteissa sen käyttöoikeutta. Suomen pitäisi myöski rajoittaa maa alueittensa myyntiä ulkomaalaisile. Venäjän valtiolla on varmaan myös muita syitä siihen tonttien halttuun ottoon ulkomaalaisilta. Sekä lunastaa niitä takaisin ja haluaamaansa hintaan niin halutessaan.


    • Tennisvar lakohvi

      Miljoonahalli ja peltirullia 1000 tonnia?
      Muta miten tämä liikeidea saa katteensa, siinäpä miettimistä. Ettei vaan aivan tavallista h¤¤me kauppaa ja peitetoimintana peltikauppa. Kaksi tuliterää Volvon rekkaa seisoo hallissa tyhjän panttina. Ei valkene tällainen bisnes.
      Stavaritsin toimisto on Karstulan virastotiellä Alohassa.

      http://www.mtv3.fi/uutiset/45min/jaksot.shtml?833893

    • sergei nikolajevits

      Suommipoika tyhmä, mjyykää maanne meille meillä rahaa, vallataan sjuomi ilman taisteluita, venäjän poika hjyvin viisas, hjyvin visas.

      • Mitteä varten

        Höh, mitä nämä ovat?

        Lainaukset kahdesta plogista

        Niin kauan kuin minä muistan, Leiriharjulla on toiminut vain Keskustapuolueen nuorisojärjestö Vesaisten Leirikeskus, joka lopetti toimintansa joskus 1990 luvun puolivälissä. En ole ikänä nähnyt moista hoivakotia ta hotellia sen jälkeen tyjillään olevissa tiloissa ikinä.

        Tietääköhan Keskisuomalainen lehti asiasta, kun viitataan sen artikkeliin?


        Lainaus: Impulsiivinen maalainen
        26.1.2004

        "Tänään tuleekin tavaraa

        Luin Keskisuomalaisesta artikkelin, joka kertoi että Salus-säätiön hoitokoti Saarijärvellä on nyt käynnissä. Se lähtee kaupalliselta pohjalta. Entinen keskustan omistama hotelli, missä Paavo Väyrynen on tanhunnut, on kunnostettu rahalla tosi hienoksi. Oli jo toista vuotta sitten, kun siellä kävimme. Se on aivan muuta kuin nämä nuhjuiset entiset vanhainkodit ja muut laitokset.

        Vanhan, viisaan ja särmikkään naisen, Ulla Tiilikaisen johdolla laitos on saanut yhteiskunnallista arvoa, kun se on hyväksytty yhteiskunnan tuella hoitoa antavaksi paikaksi. Hänellä on nimeä ja kokemusta Miina Sillanpään säätiön ja Siuntion kylpylän vetämisestä.

        Sympaattinen (ja hajamielinen) Teemu Kassila on ikäänkuin paikan keulakuva. Hän herättää varmaan äidillisiä vaistoja lukemattomissa naisissa. Teemu ei sano kärsineensä siitä, että häntä on aina verrattu kuuluisampaan kaksoisveljeen Taaviin, puhumattakaan Matti-isään, joka näihin aikoihin on Keuruulla usein mainittu nimi.

        Teemu on ollut Four Winds -tapahtuman järjestäjä ja hänkin varmaan gurun asemassa vaihtoehtopiireissä. Hän ei ole millään tavoin höyrähtänyt, vaikka onkin puuhaillut "henkisten" asioiden parissa varmaan ikänsä.

        Kovaa tulee yrittäjän elämä kuitenkin olemaan, jos kaiken aikaa tulee olla vähintään 15 maksavaa asiakasta. Laitos vie paljon öljyä ja palkkoja pitää maksaa. Toivon menestystä paikalle, josta voi olla iloa myös meille paljon vaatimattomimmille yrittäjille kulttuurin ja muunkin yhteistyön merkeissä. Tällä paikalla on aivan toinen mahdollisuus kuin Viitasaaren enkeliasemalla, joka päätyi konkurssiin.

        Menestystä myös Ullalle, joka niin lahjakkaasti pompotti meitä yhteen aikaan!

        Lähettänyt maalainen klo 26.1.2004

        http://maalainen.blogspot.com/2004/01/tnn-tuleekin-tavaraa.html





        Lainaus: Positiivarit.fi - Asiakaspalvelu

        "2.12.2006 Ulla Tiilikainen, Saluskeskus, Saarijärvi

        Kävimme kaverini kanssa Saarijärvellä Saluskeskuksella kuultuamme paikan palveluista. Ja mitä meitä odottikaan? Meitä oli vastassa todella positiivinen henkilökunta. Meille esiteltiin paikat ja tarjottiin terveellistä ruokaa. Paikka sijaitsi upealla paikalla keskellä luontoa. Olimme otettuja paikasta ja olimmekin lähdössä hymyssä suin pois, jolloin meille tuli esittäytymään paikan johtaja, yli 80 vuotias Ulla Tiilikainen, joka sitten saikin meidät kirjoittamaan teille. Sellaista elämänmyönteisyyttä ja positiivisuutta emme olleet ennen kokeneet. Jos haluatte positiivista palvelua ja tietoa terveellisestä ruuasta käykää Saluskeskuksella Saarijärvellä."

        - Samu Olkkonen

        http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:TwgBQTkt6aUJ:www.positiivarit.fi/Archive.aspx?88d846c7-4781-42a8-b2ad-c0dc102716f4_369 "Ulla Tiilikainen"&cd=97&hl=fi&ct=clnk&gl=fi&client=firefox-a&source=www.google.fi


    • ?........

      Oikeassa olet, ei siellä mitään venäläisten salusharjuja ole ollutkaan, kaikki on keksitty ja lavastettu. Hyvä kun oikaisit asiat. Ja ne maakauppajärjestelyt olivat utuista unta vain.........

      • Hölköttäjä

        Tapahtuu siellä ainakin vähäsen. Tasan kaksi viikkoa sitten alkuviikosta kaksi mummua istuskeli tuoleissa pihalla pääoven edustalla iltapäivän auringossa ja henklöauto oli parkissa. Joku mieshenkilökin näytti olevan. Olisiko ollut mummujen hovimestari.


      • radion kuuntelija
        Hölköttäjä kirjoitti:

        Tapahtuu siellä ainakin vähäsen. Tasan kaksi viikkoa sitten alkuviikosta kaksi mummua istuskeli tuoleissa pihalla pääoven edustalla iltapäivän auringossa ja henklöauto oli parkissa. Joku mieshenkilökin näytti olevan. Olisiko ollut mummujen hovimestari.

        Aikamoinen kannanotto.


        Professori Erkki Laatikainen: Rahanpesu ja talousrikollisuus Suomenkin riesana
        julkaistu tänään klo 09:17, päivitetty tänään klo 09:32

        Kuva: YLE Keski-Suomi

        Kansainvälisyys tarjoaa professori Erkki Laatikaisen mukaan rikollisille uusia mahdollisuuksia. Hän toteaa, että suomalaisten olisi hyvä luopua sinisilmäisyydestä muun muassa maakaupoissa. Maanantaikolumnissaan Laatikainen muistuttaa myös hallintoministeriä kunnallisen itsehallinnon periaatteesta ja muistaa viikonvaihteessa edesmennyttä valtioneuvos Harri Holkeria.

        Keskusrikospoliisi tutkii, liittyykö venäläisten suuriin maakauppoihin Suomessa rahanpesua tai muuta rikollisuutta. MTV3:n 45-minuuttia ohjelma on ansiokkaasti kiinnittänyt asiaan huomiota. Keskusrikospoliisi toteaa Helsingin Sanomissa järjestäytyneen rikollisuuden hallitsevan maassamme satoja yrityksiä. Nämä pimeät puuhastelijat ovat puolestaan enimmäkseen suomalaisia.

        Ulkomaisten, lähinnä venäläisten aktiivisuudesta hankkia Suomesta jymyrahalla kiinteistöjä on puhuttu vuosia. Tapahtumaa ei ole tunnustettu ongelmaksi, koska venäläiset sijoittajat ovat tuoneet myönteistä aktiivisuutta monille seuduille. Liikkeellä on kosolti rehellisiä yrittäjähenkisiä osaajia. Mutta löytyy kiusallinen määrä tapauksia, joissa suurisuuntaiset lomakylä- ja hotellilupaukset ovat silkkoja humpuukipuheita. Kunnat ovat suhtautuneet näihinkin häärijöihin myötäsukaisesti, kun uusien työpaikkojen tarve on mittava samalla kun väestökato riivaa ja talous painii ahdingossa.

        Sinisilmäisyys sietää karistaa. Kiinteistö- ja yrityskauppojen selvittämiseen ovat perusteet, olivatpa työskentelijöinä suomalaiset, venäläiset tai muunmaalaiset. Valtioiden rajojen madaltuminen ja tietoliikenteen edistyminen ovat avanneet avarat ulapat hyville ja huonoille yrittäjille ja hankkeille. Monissa valtioissa mafia ja korruptio ovat arkieloa. Tätä ikävyyttä ei totisesti kaivata Suomeen.

        Venäjä seuraa tarkkaan alueensa maakauppoja. Ulkomaisilla toimijoilla ei ole edes lupa saada omistukseensa mitä ja mistä vain. Viranomaiset ottavat käytänteissä huomioon valtion yleisen edun.

        Suomessa tarvitaan lainsäädännöllisiä täsmennyksiä seurannan helpottamiseksi. Kansainvälinen ja kotoinen talousrikollisuus on yhä kekseliäämpää, joten viranomaisilla on oltava riittävät menetelmät laillisuuden ja hyvien tapojen valvomiseksi. Kansainvälisyys ei oikeuta hölmöilyyn, oman maan ja kunnan etujen mahdolliseen vaurioittamiseen. Kansainvälisyydestä, aivan niin kuin kaikista muista asioista, on hyödynnettävä suotuisat piirteet ja on estettävä rikollinen kolttostelu.

        Keskusrikospoliisin sarka on mutkikas. Kaikkea ei kyetä perkaamaan, mutta ilmiöön paneutuminen tuonee ajallaan töitä tasavallan hallitukselle, eduskunnalle, valtion ja kuntien hallinnolle.

        http://yle.fi/alueet/keski-suomi/2011/08/professori_erkki_laatikainen_rahanpesu_ja_talousrikollisuus_suomenkin_riesana_2774627.html


      • Vinkeetä
        Hölköttäjä kirjoitti:

        Tapahtuu siellä ainakin vähäsen. Tasan kaksi viikkoa sitten alkuviikosta kaksi mummua istuskeli tuoleissa pihalla pääoven edustalla iltapäivän auringossa ja henklöauto oli parkissa. Joku mieshenkilökin näytti olevan. Olisiko ollut mummujen hovimestari.

        Minäkin kiinnitin huomiota Menninkäisen hotellirakennuksen edustalla aurinkoa paistatteleviin rouviin. Oli joskus heinäkuussa 4. - 6. päivä.

        Toinen oli jotenkin julkisuudesta tutun näköinen. Mielestäni hän voisi olla oheisen liitetidoston kuvaama, edellinen Kroatian Suomen suurlähettiläs, Ann-Marie Nyroos, nykyisin presidentin kabinetin jäsen.

        http://www.cd-croatia.eu/strengthening-political-and-cultural-ties/

        http://www.tpk.fi/Public/default.aspx?contentid=192800

        Jos näin oli, mieshenkilö olisi ollut mitä ilmeisemmin hänen puoliso, Teemu Kassila, paikan omistaja.


      • Top information
        Vinkeetä kirjoitti:

        Minäkin kiinnitin huomiota Menninkäisen hotellirakennuksen edustalla aurinkoa paistatteleviin rouviin. Oli joskus heinäkuussa 4. - 6. päivä.

        Toinen oli jotenkin julkisuudesta tutun näköinen. Mielestäni hän voisi olla oheisen liitetidoston kuvaama, edellinen Kroatian Suomen suurlähettiläs, Ann-Marie Nyroos, nykyisin presidentin kabinetin jäsen.

        http://www.cd-croatia.eu/strengthening-political-and-cultural-ties/

        http://www.tpk.fi/Public/default.aspx?contentid=192800

        Jos näin oli, mieshenkilö olisi ollut mitä ilmeisemmin hänen puoliso, Teemu Kassila, paikan omistaja.

        kauppalehden keskustelupalstalta 13.5.2010

        http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?messageID=3940701&tstart=0

        13.5.2010 10:01 vastaus nimimerkille: laputtaja


        Presidentinlinna ja oudot maakaupat | 45 minuuttia (12.5.) 10-05-12
        45 min jatkaa outojen maakauppojen selvittämistä. Millainen kytkös on valtion huippuvirkamiehen puolison ja rahanpesukuvioihin kytkeytyneen venäläisyhtiön välillä?


        Venäläiset jatkavat maakauppojaan strategisten sotilasalueiden sisältä. Aluksi merivoimat eivät halunneet myydä Kemiöstä maata venäläisille koska katsoivat kauppojen olevan turvalliuuusuhka, mutta valitus SDP:läisille presidentille Haloselle toi venäläisille haluamansa maa-alueet sotilasalueelta, johon tarvitaan kulkuluvat.

        Turva-alueet eivät olleetkaan enää turva-alueita kun presidentti ylipäällikkönä määräsi, että Ukranalaisyhtiölle JG Houselle on myytävä maat strategisilta alueilta.

        JG House yhtiön johtaja asuu Vantaan kaupungin omistamassa vuokraasunnossa, varmaankin ilmaiseksi. Rahaa on ostaa miljoonilla maata, mutta asuminen on vaatimatonta... Itsasiassa kyseisessä talossa asuu enemmänkin venäläisiä maanostajia. Tämä ilmeisesti Vantaan kaupungin tuella.

        Puolustuministeriön turvallisuusjohtaja Iivosella ei ole tietoa maakauppojen lukumäärästä, tietää kuitenkin kertomansa mukaan että maakaupat on rekisteröity.

        Venäläisten bulvaanina maakaupoissa toiminut Teemu Kassila Salusharju Oy:n toimijana, ei halunnut vastata kysymyksiin. SDP:n Tarja Halonen nimitti luottonaisekseen äskettäin Teemu Kassilan vaimon Ann-Marie Nyroosin. Hän toimii henkilökohtaisena avustajana. Salusharju Oy kytkettiin aiemmin Venäjän presidentin lähimiehen Reimanin läheisyhtiöksi.

        Yhdessä nämä ovat venäläisten lukuun ostaneet strategisilta paikoilta Suomen puolustuksen kannalta maa-alueita kymmenillä miljoonilla euroilla.

        Miksi SDP:n Tarja Halonen käyttää valtaansa tasoittaakseen tietä venäläisten tunkeutumiselle puolustuksen kannalta strategisille alueille?

        Tämä tapaus vain vahvistaa, mitä SDP on puuhastelemassa. Kaikki viittaa siihen että SDP on täydellisessä käsiohjauksessa, koska venäläisillä on täysi valta paljastaa se mitä Suomen turvallisuusviranomaiset salaavat viimeiseen asti. Tätäkö se Suomen puolustaminen on, että suomalaiset suojelevat kylmänsodan vakoojia, ja antavat Venäjän tiedustelupalvelulle täyden vallan kiristää mahdollisia korkeimman tason päättäjiä Suomessa?


        Viestiä on muokannut: laputtaja 13.5.2010 10:01
        laputtaja 13.5.2010 11:50 vastaus nimimerkille: laputtaja


        Lisää taustaa SDP:n preidentti Halosen poliittisesta neuvonantajasta. Kuinka syvällä Suomi ui, koska kansaa ei kiinnosta SDP:n kiistattoman keulan puuhastelut venäläisten kanssa. Sen jälkeen kuin Haloselle oli valitettu siitä, että merivoimat eivät myy venäläisille turva-alueitaan strategiselle varastolleen, niin turva-alueet poistettiin ja myytiin ne Ukrainalaiselle bulvaanille. Siis alueet, joilla sakotettiin marjanpoimijoita, jos sinne eksyivät?? Yhtäkkiä, odottamatta, turva-aluetta ei tarvita, kun on sopiva venäläisen bulvaani ottamassa alueen haltuunsa. Ylipäälliköllä näemmä valta puolustusvoimien ja merivoimien johdon asiantuntemuksen mitätöintiin?

        Tietysti korkeat upseerit korkeiden virkojen perässä myyvät maansa, vai onko todella niin, että ylipäälliköllä on valta linjata, mikä on sopiva turva-alue strategisille varastoille. Näin näemmä on. SDP on asetettu suomessa paljon vartijaksi.

        "Presidentin uuden neuvonantajan puoliso maakaupoilla venäläisten kanssa
        Kansainvälisiin rahanpesukuvioihin kytkeytyvän venäläisyhtiön kanssa kauppaa käyneen Salusharju Oy:n omistaa Saarijärvelle rekisteröity Salussäätiö. Vuonna 2004 rekisteröidyn säätiön perustaja ja omistaja on taiteilija Teemu Kassila. Kassilan puoliso Ann-Marie Nyroos on juuri nimitetty presidentti Tarja Halosen ulkopoliittiseksi neuvonantajaksi. (Lehtikuva)


    • keskelle Suomea

      Vieraskynä
      Puolustuksen tärkeimmät osat on turvattava
      16.1.2012 0:01 | 31 |
      A A
      Jan Klenberg Kirjoittaja on amiraali (evp) ja entinen Puolustusvoimain komentaja.

      Puolustusvoimiamme odottavat poikkeuksellisen mittavat säästöt. Niiden kohdentamisesta on esitetty julkisuudessa monenlaisia näkemyksiä. Hämmästyttävän vähän on näkynyt arvioita siitä, millaiset sotilaalliset konfliktit olisivat tulevina vuosina Euroopassa mahdollisia.

      Ydinaseita ei ole mainittu juuri missään, vaikka pelko tavanomaisen konfliktin eskaloitumisesta suurydinsodaksi on jo 65 vuoden ajan pitänyt yllä yleistä rauhaa Euroopassa. Se tulee edelleenkin rajoittamaan asevoimien käyttöä Euroopassa.

      Ydinsodan estämisestä on ajan mittaan tullut suurvaltojen politiikan ylivoimaisesti tärkein tavoite, joka tarvittaessa ylittää kaikki muut tavoitteet. Syynä on se, että suurydinsota merkitsisi täysin järjetöntä tappamista, tuhoa ja sekasortoa, josta kukaan ei nousisi voittajana.

      Suurvallat ylläpitävät silti suurin kustannuksin hyvässä valmiudessa olevia, liian suuria ydinasevarastoja syistä, jotka lienee luokiteltava valtapeliksi. Ne joutuvat uskottelemaan muille osapuolille, että niillä on todella valmius käyttää ydinaseita.

      Ydinsodan syttyminen on erittäin epätodennäköistä, eikä siihen kukaan voi edes järjellisesti valmistautua. Myöskään laajat ja pitkät sodat tavanomaisin asein eivät ole Euroopassa enää todennäköisiä. Sen sijaan asevoimien yllättävä ja nopea käyttö pientä liittoutumatonta valtiota vastaan on otettava huomioon.

      Euroopan ulkopuolella ydinaseita on joutunut ja joutumassa sellaisille tahoille, ettei aseiden käyttöä alueellisissa konflikteissa tai terroritarkoituksiin voida sulkea pois. Tämä lienee nykyisin suurin ydinaseisiin liittyvä riski.

      Ydinaseiden luoma pattitilanne on otettava huomioon myös Suomen sotilaallisessa uhka-arviossa. Nyt vakaan rauhantilan vallitessa maahamme ei kohdistu minkään valtion taholta hyökkäyksen tarvetta tai uhkaa.

      Emme kuitenkaan voi tuntea tulevaisuutta. Suuretkin poliittiset muutokset voivat tapahtua odottamatta, lyhyessä ajassa. Muistakaamme, ettei kukaan ennustanut etukäteen Euroopan suurta mullistusta 20 vuotta sitten Neuvostoliiton ja Varsovan liiton romahdettua. Sillä kertaa äkkimuutos oli myönteinen.

      Sotilaallisen puolustuskyvyn rakentaminen kestää aina vähintään kymmenkunta vuotta, yleensä paljon enemmän. Nyt on syytä vakavasti varoa lyhytnäköisiä puolustuskyvyn heikennyksiä.

      Keskeisin uhkakuva Suomessa on jo jonkin aikaa ollut maatamme vastaan suunnattu, rajoitetuin voimin toteutettava, yllättäen alkava ja nopeasti loppuun vietävä hyökkäys. Yllättäminen vaatii, että hyökkääjä käyttää lähinnä rauhanaikaisia maa-, meri- ja ilmavoimien joukkojaan. Tällaisessa tilanteessa erityisen uhan muodostavat ilmavoimat, koska niitä voidaan keskittää alueelle nopeasti ja näkymättömästi.

      Hyökkäykseen kuuluisivat luontevasti myös erikoisjoukkojen käyttö yhteiskunnan arkoja kohteita vastaan, kybersodankäynti sekä vahva poliittinen ja henkinen painostus. Siihen kuuluisi ilmeisesti myös maahanlaskuja ilmasta keskelle Suomea sekä tunkeutumisia suoraan rannikoillemme ja satamiin.

      Olennaista on, paljonko aikaa hyökkääjä voi laskea olevan käytettävissä ennen kuin kansainvälinen yhteisö reagoi hyökkäykseen. Vastaus on paljolti arvauksen varassa, mutta olettaisin, että joitakin päiviä, ehkä viikko tai pari. Tällainen tilanne on hyökkääjälle itselleen suuri riski.

      Uusi erityinen huolenaihe ovat lähialueillemme sijoitetut taktiset ohjukset, joiden kantama on useita satoja kilometrejä. Niiden rooli liittyy varsinaisesti ydinpelotteeseen, mutta niillä ammutaan myös usean sadan kilon painoisia tavanomaisia kärkiä esimerkiksi vastustajan puolustustahdon murtamiseksi. Pienellä maalla ei ole mitään mahdollisuuksia torjua tällaisia aseita. Tässä olisi asevalvonnalle hyvä paikka taktisten ydinohjusten kieltämiseksi.




      http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Puolustuksen tärkeimmät osat on turvattava/a1305553431002

      • Zdalin

        Venäläiset Suomeen ja Suomalaiset Siperiaan. Halonen vastavuoroisuus kaupoilla Putinin luona.

        HALONEN LUPASI OSTAA KIINTEISTÖN VENÄJÄLTÄ
        Julkaistu: 17.01.2012 17:32

        Venäjän pääministeri Vladimir Putin yllätti Tarja Halosen täysin ehdottamalla, että tämä voisi näyttää muille suomalaisille esimerkkiä ja ostaa kiinteistön Venäjältä.
        - Dogovorilis, Halonen vastasi hetkeäkään epäröimättä, eli suomeksi "sovittu".

        Epäselväksi kuitenkin jäi, oliko kyse kevyestä huulenheitosta molemmin puolin vai aikooko Halonen ryhtyä kaupoille, ja aikooko Putin kentis antaa suomalaisille jotain helpotuksia maakaupoissa.

        Halonen oli sitä ennen itse ottanut tervehdyssanoissaan esille sen kuinka venäläiset ostavat paljon Suomesta kesämökkejä, ja suomalaisetkin varmaan tekisivät niin Venäjältä, jos se olisi helpompaa.

        Putin ei vastauksessaan ottanut suoraan mitään kantaa Venäjän Karjalan ostokieltoalueisiin tai niiden mahdolliseen helpottamiseen.

        Suomalaiset voivat nytkin ostaa kiinteistöjä Venäjältä, kunhan kauppoja ei tehdä rajan läheisyydessä olevalla erittäin laajalla kieltoalueella, joka ei ole ulkomaalaisille sallittu.

        Arja Paananen, Moskova

        http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/halonen-lupasi-ostaa-kiinteiston-venajalta/art-1288442837474.html

        PUTIN: ILOITKAA VENÄLÄISTEN MAAKAUPOISTA
        28.05.2010 11:55


        Venäjän pääministeri Vladimir Putin pitää venäläisten maakauppoja Suomessa hyvänä, iloitsemisen arvoisena asiana. Putin otti asiaan kantaa vieraillessaan eilen Lappeenrannassa.

        - Jos ulkomaalaiset ostavat kiinteistöjä missä maassa tahansa, tämän maan pitäisi olla iloinen siitä. Tämä ylläpitää kiinteistöjen markkinointia ja luo hyvät olosuhteet yleensäkin investoinneille, Putin sanoi tiedotustilaisuudessa.

        - Millä valtiolla tahansa on oikeus säännöstellä näitä kauppoja siten, miten se katsoo sen tarpeelliseksi, Putin jatkoi.

        Venäjä säännöstelee itse maan myyntiä ulkomaalaisille tiukasti. Esimerkiksi suomalaisille maakaupat ovat käytännössä hyvin vaikeita.

        Venäläisten Suomessa tekemät suuret maakaupat ovat herättäneet Suomessa kohua viime aikoina. Tällä viikolla eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäsenet vaativat venäläisten maakauppoja tiukempaan seurantaan muun muassa rahanpesuepäilyjen takia.

        Venäläisten maakaupoista vaaditaan nyt täsmällisempiä tietoja

        http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2010/05/1133495


      • Arpojen myyjä
        Zdalin kirjoitti:

        Venäläiset Suomeen ja Suomalaiset Siperiaan. Halonen vastavuoroisuus kaupoilla Putinin luona.

        HALONEN LUPASI OSTAA KIINTEISTÖN VENÄJÄLTÄ
        Julkaistu: 17.01.2012 17:32

        Venäjän pääministeri Vladimir Putin yllätti Tarja Halosen täysin ehdottamalla, että tämä voisi näyttää muille suomalaisille esimerkkiä ja ostaa kiinteistön Venäjältä.
        - Dogovorilis, Halonen vastasi hetkeäkään epäröimättä, eli suomeksi "sovittu".

        Epäselväksi kuitenkin jäi, oliko kyse kevyestä huulenheitosta molemmin puolin vai aikooko Halonen ryhtyä kaupoille, ja aikooko Putin kentis antaa suomalaisille jotain helpotuksia maakaupoissa.

        Halonen oli sitä ennen itse ottanut tervehdyssanoissaan esille sen kuinka venäläiset ostavat paljon Suomesta kesämökkejä, ja suomalaisetkin varmaan tekisivät niin Venäjältä, jos se olisi helpompaa.

        Putin ei vastauksessaan ottanut suoraan mitään kantaa Venäjän Karjalan ostokieltoalueisiin tai niiden mahdolliseen helpottamiseen.

        Suomalaiset voivat nytkin ostaa kiinteistöjä Venäjältä, kunhan kauppoja ei tehdä rajan läheisyydessä olevalla erittäin laajalla kieltoalueella, joka ei ole ulkomaalaisille sallittu.

        Arja Paananen, Moskova

        http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/halonen-lupasi-ostaa-kiinteiston-venajalta/art-1288442837474.html

        PUTIN: ILOITKAA VENÄLÄISTEN MAAKAUPOISTA
        28.05.2010 11:55


        Venäjän pääministeri Vladimir Putin pitää venäläisten maakauppoja Suomessa hyvänä, iloitsemisen arvoisena asiana. Putin otti asiaan kantaa vieraillessaan eilen Lappeenrannassa.

        - Jos ulkomaalaiset ostavat kiinteistöjä missä maassa tahansa, tämän maan pitäisi olla iloinen siitä. Tämä ylläpitää kiinteistöjen markkinointia ja luo hyvät olosuhteet yleensäkin investoinneille, Putin sanoi tiedotustilaisuudessa.

        - Millä valtiolla tahansa on oikeus säännöstellä näitä kauppoja siten, miten se katsoo sen tarpeelliseksi, Putin jatkoi.

        Venäjä säännöstelee itse maan myyntiä ulkomaalaisille tiukasti. Esimerkiksi suomalaisille maakaupat ovat käytännössä hyvin vaikeita.

        Venäläisten Suomessa tekemät suuret maakaupat ovat herättäneet Suomessa kohua viime aikoina. Tällä viikolla eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäsenet vaativat venäläisten maakauppoja tiukempaan seurantaan muun muassa rahanpesuepäilyjen takia.

        Venäläisten maakaupoista vaaditaan nyt täsmällisempiä tietoja

        http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2010/05/1133495

        Venäläistä alkuperää olevan rahan pesu on ollut Suomessa käytössä laajalti jo 1960 luvulta lähtien jopa valtiollisen piilopolitiikan välineenä suomalasine peiteyrityksineen ja veroparatiisi yhtiöineen. Suomen viranomaiset olivat kykenemättömiä ja haluttomia(?) puuttumaan rahanpesuun.

        Samat menetelmät, peiteyritykset ja veroparatiisit ovat vai nyt viime vuosina uudelleen aktivoituneet nyt järjestäytyneen rikollisuuden työkaluna. Valtiovalta taitaa olla edelleen haluton puuttmaan asiaan huolimatta nykyhallituksen pontevista puheista harmaan talouden kitkemisestä.

        Kuntien virkamiehet ja hallinto jopa hakevat ja etsii näitä " venäläisiä liikekontakteja ja -toimia"

        161/2642 Tsaudi64 22.10.2009 14:32
        Nipsu : Sen jälkeen kun Neuvostoliitossakin oli alkanut hieman vapautuneempi keskustelu Neuvostoliiton todellisesta tilasta 1980-luvulla, suomalainenkin lehdistö uskalsi uutisoida rahaliikenteestä Neuvostoliiton suurlähetystöstä vasemmistopuolueille. Tällöin nousivat julkisuuteen tarinat niistä valtavista rahasummista, joita eräät avainvasemmistolaiset kantoivat muovikasseissa ulos Tehtaankadun suurlähetystöstä...

        Näin brutaalilla tavalla saatu raha "pestiin" niissä arapajaisprojekteissa ja keräystuloina, jota nämä puolueet tuolloin muka harjoittivat. Väitetyt keräystuotot (tilaisuuksissa joissa oli vain muutama ihminen) nousivat joskus muka useisiin satoihin tuhansiin, jolloin tarkkailijan oli helppoa päätellä, että raha oli todellisuudessa tullut jostain muualta. Näistä rahanpesutavoista kerrotaan mm. SUPO:n vanhemmassa historiikissa "Isänmaan Puolesta".

        Kokonaan oma taloudellinen toimintasiipensä olivat ne lukuisat peiteyritykset, joita oli rekisteröity kaupparekisteriimme, SKP:n luotettaviksi puolueenjäseniksi miellettyjen bulvaanien nimiin. Nämä keräsivät idänkauppaa käyviltä suomalaisilta yrityksiltä välitysprosentteja, kuten kirjassa "Ratakatu 12" kuvaillaan esim. Fexima Oy:n toiminnan suhteen.

        Mutta, KGB:llä oli rahavirtansa myös SKP:n ohitse. Kirjoissa "Sokea Peili" ja Gordijevskin muistelmissa "KGB", kuvaillaan kuinka KGB:n veroparatiiseihin rekisteröimät yritykset lähettelivät "konsultti- ja asiainhoitolaskuja" niille suomalaisille yrityksille, jotka halusivat viedä tuotteitaan tai palveluitaan Neuvostoliittoon tai itäryhmän maihin ylipäätään. -Nämä rahat jäivät todennäköisesti NKP:n puolue-eliitin käyttöön, heidän oman (varsin korkean) elintasonsa ylläpitämiseksi.

        Yhteiskuntamme uskottavuuden kannalta, olisi perusteltua kaivaa nämä vanhat rahavirrat esiin, ja paljastaa suomalaiset avainpelurit. Vaikuttavatko he yhä päivän politiikassamme ? Ovatko nämä menettelytavat ja ihmiset yhä käytössä ja toiminnassa, uhkaamassa yhteiskuntaamme sisältä käsin ?

        http://keskustelut.iltasanomat.fi/thread.jspa?messageID=1288883


    • ryssätpoissuomesta

      Nyt on tapetilla juttu että täytyisi venäjän kanssa neuvotella asiasta ja tehdä sopimus että myös venäjältä suomalaiset saisivat hankkia maata omistukseensa kuten venäläiset ostaa suomesta.

      Eikö olisi parempi suoraan tehdä laki jolla estetään venäläisten maanosto suomesta, jos mennään sille tielle että on mahdollisuus ostaa venjältä maata niin aivan varmasti käy niin että edelleen venakot ostaa suomea mutta kukaan ei myy venäjältä suomalaisille yhtään mitään.

      Laittakaas listaa tai linkkiä mistä löytää venäläisten ostamat maat keskisuomen alueelta tai ylipäätään koko suomesta, sellainen lista olisi hyvä jossa näkee tarkkaan paikkakunnittain ostetut maa-alueet ja kiinteistöt.

      • Suomeni maa on meidä

        MAASEUDUN TULEVAISUUS

        Luetuimmat -
        Venäläisten into ostaa maata Suomesta elpyi
        [Kuva: Ari Nakari]

        Venäläisten into maan ja kiinteistöjen ostoon Suomesta on kasvanut parin hiljaisemman vuoden jälkeen.

        Viime vuonna venäläisten haltuun siirtyi lähes 500 tonttia tai rakennettua kiinteistöä, mikä on neljännes edellisvuotta enemmän.

        Kuntaliiton maankäyttöinsinööri Matti Holopainen haluaisi ulkomaalaisten maanostot nykyistä tarkempaan seurantaan.

        ”Hyvä kysymys on, kenelle seuranta ja poliittisen vastuun kantaminen kuuluisi – sisäministeriölle tai ehkä työ- ja elinkeinoministeriölle.”

        Huonoja kokemuksia ulkomaalaisomistuksesta on saatu itärajalla. Omakotitonteiksi ajateltu maa on päätynyt venäläisten lomakäyttöön, eikä kuntiin ole saatu hyviä veronmaksajia, kuten toivottiin.

        Holopaisen mukaan olisi parempi varautua ostoryntäykseen ennen sen käynnistymistä muun muassa maanoston rajoituksin tai luvanvaraisuudella.

        Venäläisten maanosto voi jäädä pieneksi siihen verrattuna, että Kiinassa innostuttaisiin hankkimaan maata Suomesta.

        ”Resurssit ovat niin suuria, että Suomen maat olisi hetkessä ostettu”, Holopainen sanoo.

        Joitakin suomalaiskiinteistöjä on jo siirtynyt kiinalaisomistukseen, mutta esimerkiksi Afrikassa kiinalaiset ovat hankkineet suuria alueita viljelysmaata. Islannissa heidän maanostoaikeensa torjuttiin viime vuonna.

        http://m.mt1.fi/Luetuimmat/http:__www.maaseuduntulevaisuus.fivenäläisten-into-ostaa-maata-suomesta-elpyi-1.10376?localLinksEnabled=false


      • Uusi Sointula?
        Suomeni maa on meidä kirjoitti:

        MAASEUDUN TULEVAISUUS

        Luetuimmat -
        Venäläisten into ostaa maata Suomesta elpyi
        [Kuva: Ari Nakari]

        Venäläisten into maan ja kiinteistöjen ostoon Suomesta on kasvanut parin hiljaisemman vuoden jälkeen.

        Viime vuonna venäläisten haltuun siirtyi lähes 500 tonttia tai rakennettua kiinteistöä, mikä on neljännes edellisvuotta enemmän.

        Kuntaliiton maankäyttöinsinööri Matti Holopainen haluaisi ulkomaalaisten maanostot nykyistä tarkempaan seurantaan.

        ”Hyvä kysymys on, kenelle seuranta ja poliittisen vastuun kantaminen kuuluisi – sisäministeriölle tai ehkä työ- ja elinkeinoministeriölle.”

        Huonoja kokemuksia ulkomaalaisomistuksesta on saatu itärajalla. Omakotitonteiksi ajateltu maa on päätynyt venäläisten lomakäyttöön, eikä kuntiin ole saatu hyviä veronmaksajia, kuten toivottiin.

        Holopaisen mukaan olisi parempi varautua ostoryntäykseen ennen sen käynnistymistä muun muassa maanoston rajoituksin tai luvanvaraisuudella.

        Venäläisten maanosto voi jäädä pieneksi siihen verrattuna, että Kiinassa innostuttaisiin hankkimaan maata Suomesta.

        ”Resurssit ovat niin suuria, että Suomen maat olisi hetkessä ostettu”, Holopainen sanoo.

        Joitakin suomalaiskiinteistöjä on jo siirtynyt kiinalaisomistukseen, mutta esimerkiksi Afrikassa kiinalaiset ovat hankkineet suuria alueita viljelysmaata. Islannissa heidän maanostoaikeensa torjuttiin viime vuonna.

        http://m.mt1.fi/Luetuimmat/http:__www.maaseuduntulevaisuus.fivenäläisten-into-ostaa-maata-suomesta-elpyi-1.10376?localLinksEnabled=false

        Tätä menoa suomalaiset oma-aloitteisesti venäjällä (= Siperiassa) ja venäläiset Suomessa.

        Onnenmaa.


        Savolaiskansanedustaja joutui venäläisten hampaisiin

        23.2.2012 14:00 Savon Sanomat

        lainaus

        -------------------------------

        "Halonen toi esille tapaamisessaan pääministeri Vladimir Putinin kanssa, että suomalaisten mielestä heillä olisi oltava oikeus ostaa vastavuoroisesti tontteja Venäjältä ja erityisesti Karjalasta. Putin löi asian leikiksi ehdottamalla Haloselle, että tämä voisi näyttää ensimmäisenä esimerkkiä.

        Kommersant-lehdessä uskotaan, että maakauppoihin joudutaan vielä palaamaan myös Suomen presidentin vaihtuessa. Lehti epäilee, että Venäjän johto ei voi keskustella asioista Sauli Niinistön kanssa enää yhtä leikkisään sävyyn kuin nyt Halosen kaudella.

        ---------------------------

        Yksityisten ja yhtiöitten lisäksi venäläisille myy tontteja myös Suomen valtio Metsähallituksen nimissä."

        http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/savolaiskansanedustaja-joutui-venäläisten-hampaisiin/737001


    • Yäk, sixpackia

      Kreikkaan pitää kreikkalaisille riittää Suomesta tukirahaa.

      Pääministeri Katainen (kok) ja maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen (kok) myyvät Suomen kiihtyvää vauhtia venäläisille oligarkeille.

      Valtion omaisuuden omistusministeri ja korruptioministeri Heidi Hautala (vih) myy Finnairin ja muut luontoa "pilaavat Suomen Valtion yhtiöt" ulkomaille rahan kokoamiseksi.

      Ja sitten talousministeri Jutta Rupilainen (sdp) toimittaa rahat Kreikan tukiaisiin.


      Valtionmaiden myynti närkästyttää oppositiota
      A A
      23.2.2012 17:33 STT

      Keskustaoppositiossa ei hyväksytä Metsähallituksen maaomaisuuden realisointia budjetin katteeksi.

      Keskustan Simo Rundgren puuttui eduskunnan kyselytunnilla maa- ja metsätalousministeri Jari Koskisen (kok.) ilmoitukseen siitä, että Metsähallituksen maiden myyntiin laitetaan lisää vauhtia.

      Rundgren piti hanketta kansallisomaisuuden tuhoamisena. Hän kehotti hallitusta sen sijaan luomaan rahaston luonnonvaroille Norjan öljyrahaston tapaan. Näin tulevatkin sukupolvet voisivat hyötyä luonnonvarojen tuotosta.

      Koskinen sanoi, että maiden myynti on välttämätöntä valtion velkaantumisen hillitsemiseksi. Hän muistutti, että Metsähallitus on viime vuodet ostanut lisää maata. Nyt ei enää osteta, ja tonttien myyntiä jatketaan. Tuloutustavoitetta on nostettu 20 miljoonalla eurolla.

      Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) vakuutti uskovansa luonnonvaratalouteen. Hän muistutti kuitenkin valtion lisätulojen ja säästöjen tarpeista.

      http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/valtionmaiden-myynti-närkästyttää-oppositiota/737031

    • Rotta arestissa
    • Löijerin Patu
    • Löijerin Patu

      Kyllä poijaat osaavat.

      "Denis Fokinin Silta Solutions Oy:llä on hankkeet Suomessa, Vammalassa ja Saarijärvellä. 'Pietarin ryhmän' lähde vahvisti, että hanke toteutetaan suomalaisella rahalla. Tämä suunnitelma perustuu siihen tutkittuun tietoon, että maan ostaminen Suomessa on halpaa. Sitten lupaamalla virkamiehille käyttää rakentamisessa paikallisia rakentajia kaupunki rakentaa infrastruktuurin alueelle omalla kustannuksellaan. Tämän seurauksena maa-alue kallistuu jyrkästi ja se on sitten edelleen myytävissä"

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9046850

      • Konkurssi

        Tämän Cubion Commonications Oy/ Cubio Mobile Oy kautta Denis Fokin ja Konstantin Sukhin tulivat 2002 Suomeen ja edelleen Saarijärvelle 2008 Salusharjuun esittelemään saarijärveläisille Pietarissa omistamaansa rekisteröityä rahaa 100 miljoonaa euroa.

        Yllättävä lopetustekstari päivän varoajalla: ”Siirtykää pikaisesti toiselle operaattorille”

        Uusi Suomi Luotu: 22.4.2014 12:29 Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi

        Suomalaisoperaattori kehottaa asiakkaitaan vaihtamaan toiselle operaattorille.
        Palveluoperaattori Cubio Mobilen liittymäasiakas yllättyi tiistaina saatuaan yhtiöltä tekstiviestin, jossa kerrottiin mobiililiittymien toiminnan päättymisestä.
        Maksuvaikeuksiin syksyllä ajautunut yhtiö julkaisi myös verkkosivuillaan tiedotteen asiasta. Liittymien toiminta päättyy vain päivän varoitusajalla.
        – Elisa lopettaa mobiilipalvelujen tuottamisen Cubio Mobilelle keskiviikkona 23.04.2014 klo 16.00. Pyydämme teitä siirtämään pikaisesti liittymänne toiselle operaatorille ennen tätä päivämäärää. Kiitämme yhteistyöstä. Cubio Mobile, kuuluu yhtiön viesti.
        Cubio Mobile ei omista verkkoa, vaan on vuokrannut verkonkäyttöoikeutta suuremmilta operaattoreilta. Vahvaan hintakilpailuun toimintansa perustanut palveluoperaattori Cubio perustettiin vuonna 1999.
        Muun muassa Ilta-Sanomat ja Mobiili.fi-sivusto on kertoneet Cubion maksuvaikeuksista.


        http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/68451-yllattava-lopetustekstari-paivan-varoajalla-siirtykaa-pikaisesti-toiselle


    • tuli äkkinäinen

      Niks ja Naks


      Yllättävä viesti asiakkaille - vaihda liittymäsi heti

      Tiistai 22.4.2014 klo 13.36 (päivitetty klo 14.32)

      Telekommunikaatioyritys Cubio Mobile Oy lopettaa toimintansa. Yritys ilmoitti asiasta maanantaina ja toiminta päättyy jo tiistaina.


      Cubio ilmoitti verkkosivuillaan, että Elisa Oyj lopettaa mobiili-palvelujen tuottamisen Cubio Mobilelle keskiviikkona 23.4.2014 klo 16.00.

      - Pyydämme teitä siirtämään pikaisesti liittymänne toiselle operaattorille ennen tätä päivämäärää. Kiitämme yhteistyöstä, kertoo Cubio Mobile verkkosivuillaan.

      Ilta-Sanomat uutisoi syksyllä 2013 Cubion olevan pahoissa talousvaikeuksissa.


      Nykyisin Cubiona tunnetun operaattorin palveluista vastaa Cubio Mobile Oy, joka osti aiemmin toimineen ja talousvaikeuksissa painineen Oy Cubio Communications Ltd:n liittymäsopimukset huhtikuussa 2014 tehdyllä kaupalla. Molempien yritysten taustalla ovat Mobiili.fi -sivuston mukaan samat henkilöt.

      Elisa Oyj:n Risto Kauhanen kertoo, että Elisa tiedotti Cubiota yhteistyön päättymisestä jo paljon aiemmin, mutta Cubio itse kertoi asiasta asiakkailleen vasta tiistaina.

      Kauhanen ei voi kommentoida, miksi yhteistyö päättyy, mutta Elisalle yhteistyön päättyminen ei ole mieleinen.

      - Pyrimme aina jatkamaan asiakassuhteitamme, mutta nyt se ei onnistu.

      Kauhanen täsmentää, että Elisa ja Cubio tulevat tekemään yhdessä kaikkensa, etteivät asiakkaiden puhelinyhteydet katkeaisi.

      Iltalehti ei saanut tiistaina päivällä Cubiota kommentoimaan asiaa.

      Cubio on perustettu vuonna 1999 ja se on ensimmäinen yritys, joka alkoi tarjota Suomessa kiinteähintaisia matkapuhelinliittymiä.

      IIDA KEKÄLE
      [email protected]

      http://www.iltalehti.fi/digi/2014042218231819_du.shtml

    • Oligarkkipussi

      Mitä sillä on väliä,jos rahalla maksavat,vaikka maata täältä ostavatkin ei ne sitä täältä fyysisesti voi pois kuitenkaan viedä?Onneksi sentään maksavat vielä jotakin,ottavat ilmankin jossain päin maailmaa.

      • Jori Georg

        On sillä väliä, että eivät osta enää. Ei sitten ole Putinin armeijalla tarvetta tulla suojelemaan venäläistä omaisuutta.

        Saarijärvellä on ollut venäläisiä sotajoukkoja 1690 lähtien aina 50 - 60 vuoden välein. Viimeiksi oli 1916 - 1918 juoksuhautoja kaivamassa ja varustuksia tekemässä. Jättivät väliin 1940 luvulla, vaikka oli vakaa aikomus taas tulla ottamaan ilmaista maata.


      • Finlandisierung
        Jori Georg kirjoitti:

        On sillä väliä, että eivät osta enää. Ei sitten ole Putinin armeijalla tarvetta tulla suojelemaan venäläistä omaisuutta.

        Saarijärvellä on ollut venäläisiä sotajoukkoja 1690 lähtien aina 50 - 60 vuoden välein. Viimeiksi oli 1916 - 1918 juoksuhautoja kaivamassa ja varustuksia tekemässä. Jättivät väliin 1940 luvulla, vaikka oli vakaa aikomus taas tulla ottamaan ilmaista maata.

        No niin. Onkohan tätä Airiston "hybridiä" suunniteltu 11 vuotta Venäjällä, niin kuin oli Krimin ja Ukrainan "hybridiä". Putinin Venäjä nyt toteuttaa pastaikaa "hybridisotaa" Krimillä ja Ukrainassa

        Suomessa "hybridin" suunnittelu ja valmiuksien luominen on helppoa, kun suomalaiset haluavat myydä maansa ystävällisille venäläisille ja Suomi ei kuulema ole ollenkaan "suomettunut"

        Tämä Turun saariston "Arghipelago" suunnitelma löytyy Biszkon suunnitelmista vuosilta 2005 - 2007

        "Mistä se raha löytyy?"
        - IS: Tappiollinen venäläisfirma ostaa saaria Suomen huoltovarmuusreitiltä

        Talouselämä 22.9.2014, 09:54päivitetty 09:57

        Turun edustalla useita saaria omistava venäläistaustainen yritys huolettaa demarikansanedustaja Sanna Kymäläistä, kertoo Ilta-Sanomat.

        Lehden mukaan venäläistaustainien Airisto Helmi - niminen matkailuyritys on ostanut useita saaria tärkeän kauppamerenkulun pääväylän lähistöltä.

        "Se on ainoa siinä saaristossa oleva syväväyläreitti, joten se on huoltovarmuusreitti", Kymäläinen sanoo IS:ssä. Väylää pitkin kulkee muun muassa raakaöljyä Naantalin Neste Oilin jalostamoon.

        Yritys on vuodesta 2008 tehnyt tuntuvia tappioita, mutta se on silti jatkanut saarien ja ranta-alueiden ostoa. Yhtiön toimitusjohtaja ja hallituksen jäsenet ovat Venäjän kansalaisia.
        Uutiskirjeestä saat muutkin uutiset päivittäin.
        Tilaa uutiskirje

        "Tehdään vuosia tappiota ja pystytään siitä huolimatta hankkimaan mittavia omistuksia. Mistä se raha löytyy?" Kymäläinen ihmettelee lehdessä.

        IS kertoo yrittäneensä soittaa yhtiön numeroihin, mutta niihin ei ole vastattu.

        http://www.talouselama.fi/uutiset/mista se raha loytyy is tappiollinen venalaisfirma ostaa saaria suomen huoltovarmuusreitilta/a2267072


      • Salus, Ahvenlampi???
        Finlandisierung kirjoitti:

        No niin. Onkohan tätä Airiston "hybridiä" suunniteltu 11 vuotta Venäjällä, niin kuin oli Krimin ja Ukrainan "hybridiä". Putinin Venäjä nyt toteuttaa pastaikaa "hybridisotaa" Krimillä ja Ukrainassa

        Suomessa "hybridin" suunnittelu ja valmiuksien luominen on helppoa, kun suomalaiset haluavat myydä maansa ystävällisille venäläisille ja Suomi ei kuulema ole ollenkaan "suomettunut"

        Tämä Turun saariston "Arghipelago" suunnitelma löytyy Biszkon suunnitelmista vuosilta 2005 - 2007

        "Mistä se raha löytyy?"
        - IS: Tappiollinen venäläisfirma ostaa saaria Suomen huoltovarmuusreitiltä

        Talouselämä 22.9.2014, 09:54päivitetty 09:57

        Turun edustalla useita saaria omistava venäläistaustainen yritys huolettaa demarikansanedustaja Sanna Kymäläistä, kertoo Ilta-Sanomat.

        Lehden mukaan venäläistaustainien Airisto Helmi - niminen matkailuyritys on ostanut useita saaria tärkeän kauppamerenkulun pääväylän lähistöltä.

        "Se on ainoa siinä saaristossa oleva syväväyläreitti, joten se on huoltovarmuusreitti", Kymäläinen sanoo IS:ssä. Väylää pitkin kulkee muun muassa raakaöljyä Naantalin Neste Oilin jalostamoon.

        Yritys on vuodesta 2008 tehnyt tuntuvia tappioita, mutta se on silti jatkanut saarien ja ranta-alueiden ostoa. Yhtiön toimitusjohtaja ja hallituksen jäsenet ovat Venäjän kansalaisia.
        Uutiskirjeestä saat muutkin uutiset päivittäin.
        Tilaa uutiskirje

        "Tehdään vuosia tappiota ja pystytään siitä huolimatta hankkimaan mittavia omistuksia. Mistä se raha löytyy?" Kymäläinen ihmettelee lehdessä.

        IS kertoo yrittäneensä soittaa yhtiön numeroihin, mutta niihin ei ole vastattu.

        http://www.talouselama.fi/uutiset/mista se raha loytyy is tappiollinen venalaisfirma ostaa saaria suomen huoltovarmuusreitilta/a2267072

        Myös Suomi on väylä anastettujen ruplien vaihtamisessa euroiksi

        Kotimaa 18.9.2014 klo 12:09

        Suomeen virtaa ruplia lumelaskujen ja kuittikaupan kautta. Viranomaiset tehostavat idänkaupan valvontaa.

        Erikoinen ruplien vaihtojärjestelmä tuo satojen miljoonien arvosta harmaata rahaa Venäjältä Suomen ja Baltian maiden kautta verokeitaisiin. Osa rahasta jää Suomen yritystoimintaan, mm. matkailuhankkeisiin Itä-Suomeen.
        Suomen viranomaisten ns. “Itäprojekti” on ollut tietoinen ruplien vaihtojärjestelmän vuodoista ja menetelmistä. Projektiluonteinen työ muutetaan lähiaikoina operatiiviseksi ryhmäksi. Asiasta kerrotaan torstain Silminnäkijän jaksossa Ruplakeitto.
        - Verottaja, tulli, poliisi ja ulosotto haluavat idänkaupan valvontaa lisää tehokkuutta, vahvistaa Suomen verohallinnosta ylitarkastaja Jorma Moilanen.
        Lumelaskuja ja kuittikauppaa
        Ruplat siirtyvät Euroopan Unioniin lumelaskujen ja valtavan kuittikaupan avulla. Yhtiön tilille voi tupsahtaa viisi miljoonaa euroa, vaikka saatavia oli kolme miljoonaa. Toimintaan tarvitaan runsaasti erilaisia yrityksiä, joista osa toimii myös Suomessa.
        Äsken paljastuneen moldovalais-latvialaisen päähaaran kautta siirtyi muutamassa vuodessa 400 miljoonan euron arvosta jäljittämättömiä ruplia ulos Venäjältä. Toinen päähaara kulkee tallinnalaisen pankkijärjestelmän kautta.
        Venäläinen harmaa raha on vaivihkaa uinut suomalaiseen liiketoimintaan, erityisesti Etelä- ja Itä-Suomessa. Usein välikätenä on käytetty Viroon rekisteröityjä yrityksiä. Venäläisen rahan jäljille on päästy yritysten verontarkastuksissa ja konkursseja perkaamalla.

        Erikoislaatuinen ruplien vaihtojärjestelmä työntää venäläistä rahaa myös suomalaiseen yritystoimintaan. Kuva: Yle
        Suuri osa pestyistä euroista siirtyy maasta toiseen pankkijärjestelmien kautta, mutta merkittävä osa kuljetetaan myös käteisenä yli rajojen. Käteisen kuljettamista Suomen ja Viron välillä ei valvota lainkaan.
        - Liikepankit ovat tarkassa valvonnassa, ja on huomattu miten venäläinen raha liikkuu yhä suuremmissa määrissä vähemmän valvottujen rahaliikenteeseen erikoistuneiden yhtiöiden välityksellä. Palkkiot ovat korkeammat, kun alkuperää ei tarvitse selitellä, arvioi neljännesvuosisadan Venäjän rahaliikennettä seurannut Moilanen.
        Hotellinraatoja ja tyhjiä lomakyliä
        Osa Suomeen siirretystä venäläisestä rahasta on sijoitettu turvaan rakennushankkeisiin, mm kylpylä- ja lomarakentamiseen. Tarvittaessa ja ajan myötä investoinnit myydään eteenpäin, ja rahaa kotiutuu joko takaisin Venäjälle tai offshore-yhtiöihin, huolellisesti pestynä. Sitä ennen kohteet voivat seistä pitkäänkin puolivalmiina.
        Suomen veronmaksajat ovat mukana ruplakeiton keittämisessä, sillä rakennuttajat hyödyntävät samalla Suomen investointitukia ja arvonlisän palautusjärjestelmää. Konkurssien yhteydessä verovelat jäävät myös maksamatta. Rahanpesun jäljille on vaikea päästä, koska rikosta ei ole välttämättä tapahtunut Suomen puolella.

        Matts Dumell
        Hannele Valkeeniemi
        Silminnäkijä

        http://yle.fi/uutiset/myos_suomi_on_vayla_anastettujen_ruplien_vaihtamisessa_euroiksi/7478254


    • Karkkiko Oligo

      Putin myönsi kunniamerkin EK:n Kokkilalle

      Kunniamerkki myönnetään yhteistyön ja ystävyyden lujittamisesta.
      24.11.2014 16:39
      Taloussanomat
      Kommentteja 60 kpl


      Venäjän presidentti Vladimir Putin on myöntänyt Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen puheenjohtajalle Ilpo Kokkilalle Ystävyyden kunniamerkin. Asiasta kertoo Venäjän Suomen-suurlähetystö Facebook-sivuillaan.

      Ystävyyden kunniamerkki on korkein venäläinen kunniamerkki, joka voidaan myöntää ulkomaalaiselle. Kunniamerkki myönnetään yhteistyön ja ystävyyden lujittamisesta Venäjän kanssa.
      Lue myös nämä:


      Kunniamerkin on saanut aiemmin muun muassa entinen suurlähettiläs Heikki Talvitie, professori Timo Vihavainen, professori Matti Klinge sekä VR:n toimitusjohtaja Mikael Aro ja matkustajaliikennedivisioonan johtaja Antti Jaatinen.

      Länsimaiden ja Venäjän välit ovat kiristyneet tänä vuonna äärimmilleen Krimin ja Itä-Ukrainan tapahtumien vuoksi. Länsimaiden Venäjälle asettamat pakotteet ja Venäjän vastapakotteet ovat iskeneet rajusti myös taloussuhteisiin.

      http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2014/11/24/putin-myonsi-kunniamerkin-ekn-kokkilalle/201416271/12

    • Suomea ei saa myydä

      Suomi myy rahapulassaan metsiään eniten tarjoavalle
      24.11.2014 19:15 riitta kuismanen

      Keväällä metsähallitus vannoi, että suunniteltu metsähallituksen metsätaloustoimintojen yhtiöittäminen ei missään tapauksessa johtaisi metsiemme myyntiin ulkomaille. Soitin asiaa valmistelevalle virkamiehelle ja näin minulle kerrottiin.

      Keväällä 2014 oltiin kiireellä yhtiöittämässä Metsähallituksen toimintoja omaksi yhtiökseen. Yhtiöittämiseen johtavaa lakia oli valmisteltu poliittisten intohimojen eikä asiaperustelujen pohjalta. Valmistelu oli tehty salassa, asiantuntijat sivuutettu ja sidosryhmät suljettu ulkopuolelle (Suomen kuvalehti 13/2014). Metsähallitusta seitsemän vuotta johtanut Jyrki Kangas oli tiukin asiaperustein vastustanut yhtiöittämistä. Hän erosi päivänä, jolloin metsäpoliittinen selonteko tuli eduskuntaan. Vielä mielenkiintoisemmaksi asetelman tekee se, että selonteosta puuttui eräs oleellinen osa, juuri tuo yhtiöittämishanke.

      Silloisen ministeri Koskisen mukaan yhtiöittäminen ei ole oleellinen osa selontekoa. Kuitenkin yhtiöittäminen osoittautui miltei itsetarkoitukseksi muutoksessa.

      Metsähallitus on tehnyt viime vuosina ennätystuloksia ja tuloutukset valtiolle ovat kasvaneet. Vain Veikkaus ja Fortum tekevät enemmän tulosta kuin Metsähallitus (Suomen kuvalehti 13/2014). Eli kysymys ei ollut siitä, että metsähallitus tarvitsisi tukea toimintansa kehittämiseen.

      Metsähallitus omistaa kolmasosan Suomen pinta-alasta, joten ei ole yhdentekevää kuka niitä hallinnoi ja omistaa. Mielestäni on oltava hyvin varovaisella tiellä, joka johtaa kasvottomien yhtiöiden pääsyn valtiomme omaisuuden hallinnoimiseen.

      Jos Metsähallitus olisi yhtiöitetty, niin ehkä se olisi jonain päivänä myyty rahapulassa eniten tarjoavalle, esimerkiksi Amerikkalaiselle eläkesäätiölle? Koska yhtiöittämishanke meni jäihin, ollaan nyt metsiämme myymässä suoraan yksityisille sijoittajille. Pienet ja keskisuuret maanomistajat eivät olisi kyenneet ostamaan alun perin suunniteltuja tuhannen hehtaarin aloja.
      Monikansalliset yhtiöt tai rahastot tuskin metsiämme hoitavat sen jälkeen, kun ovat ne hakanneet. Ne häipyvät ennen kuin istutusvelvollisuus iskee.

      Yhtiöittämistä perusteltiin EU- lainsäädännöllä, mutta EU ei ole vaatinut Metsähallituksen yhtiöittämistä.

      Metsistä saataisiin tuloja valtion kassaan jatkossakin, mutta nyt ne myydään eniten tarjoavalle. Kyse on myös turvallisuuspolitiikasta.
      Myydä voi vain kerran.

      http://riittakuismanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180735-suomi-myy-rahapulassaan-metsiaan-eniten-tarjoavalle

    • Pelottavaa

      "Separatisteja" ja "separatistien valmius rakennelmia alkaa olemaan toimitakykyisinä jo Turun saaristossakin Sen vapauttamiseksi, kuten Itä-ukrainassakin

      Suomen vesiväylät "motissa" - venäläisfirma osti maat

      Maanantai 19.1.2015 klo 05.58

      Asiantuntijan mukaan maakaupoilla on selvä strateginen päämäärä: Suomen valvonta.

      Venäläistaustainen, Suomeen rekisteröity Airiston Helmi Oy on hankkinut järjestelmällisesti merenranta- ja saarikiinteistöjä Turun saaristosta vajaan kymmenen viime vuoden aikana.

      Hankintojen seurauksena venäläistaustainen yritys on saattanut valvontaansa Turun ja Naantalin satamiin johtavat syvävesiväylät. Kyseessä on viisi Suomen puolustuksen ja huoltovarmuuden kannalta keskeistä saaristomeren väylää.

      Kaakosta maata on hankittu Hangosta Turkuun johtavan Pensarin väylän varrelta. Etelästä Utön syväväylän varrelta ja Ahvenanmaan suuntaan Kihdin Väylän varrelta. Rahtiliikenteen käyttämä Uudenkaupungin väylä ja Högön kiertoväylä ovat olleet niin ikään maanhankinnan kohteina.

      Asemansa vuoksi nimettömänä pysyttelevän sotilaslähteen mukaan kartoilta paljastuva maanhankinta on kiistatta strategista. Järjestelmälliset hankinnat ovat motittaneet Turun ja Naantalin satamat.

      - Tavoitteena on ollut kaikkien merkittävien syvävesiväylien visuaalinen valvonta ja tarpeen tullen myös sulkeminen.

      Asiantuntijan mukaan kyse on venäläisen etupiiriajattelun mukaisesta kohdemaan varaamisesta ja haltuun ottamisesta. Rauhan aikana varaudutaan tulevaan ja rakennetaan tukikohtia.

      Lue kattava raportti oudoista maakaupoista päivän Iltalehdestä.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015011919044524_uu.shtml

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12586415

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015011919044524_uu.shtml

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014101318738651_uu.shtml?utm_source=leiki&utm_medium=iltalehti&utm_campaign=kontekstuaalinen

    • patti ja motti

      "Maanhankinta on kiistatta strategista" - IL: Venäläistaustainen firma "motittanut" Suomen vesiväyliä ja satamia
      Talouselämä
      11:41


      Suomen vesiväylät ovat "motissa", kun venäläisfirma osti maat, kertoo Iltalehti. Asiantuntijan mukaan maakaupoilla on selvä strateginen päämäärä: Suomen valvonta.


      Venäläistaustainen, Suomeen rekisteröity Airiston Helmi Oy on hankkinut järjestelmällisesti merenranta- ja saarikiinteistöjä Turun saaristosta vajaan kymmenen viime vuoden aikana. Yritys on saattanut valvontaansa mun muassa Turun ja Naantalin satamiin johtavat syvävesiväylät.

      Asemansa vuoksi nimettömänä pysyttelevän sotilaslähteen mukaan kartoilta paljastuva maanhankinta on kiistatta strategista, kertoo Iltalehti.

      http://www.talouselama.fi/uutiset/maanhankinta on kiistatta strategista il venalaistaustainen firma motittanut suomen vesivaylia ja satamia/a2287772

    • Turku Aviisi

      Airiston Helmi Oy:n omistukseen on Iltalehden mukaan päätynyt alueita sekä Turun että Naantalin syväväylien varrelta. Kuva: Suomen Ilmakuva Oy

      IL: Venäläisyhtiö kahmi maata Saaristomeren väyliltä - kohteet strategisia
      Lähialue 19.1.2015 22:08

      Il­ta­leh­den ni­met­tö­mä­nä haas­tat­te­le­man so­ti­las­läh­teen mukaan ve­nä­läi­so­mis­tuk­ses­sa oleva yhtiö on hank­ki­nut Var­si­nais-Suomessa jär­jes­tel­mäl­li­ses­ti maa-alueita st­ra­te­gis­ten lai­va­väy­lien varrelta.

      Airiston Helmi Oy:n omis­tuk­seen on lehden mukaan päätynyt alueita sekä Turun että Naan­ta­lin sy­vä­väy­lien varrelta.

      Se on ostanut maata myös Hangosta Turkuun johtavan Pensarin väylän, Utön sy­vä­väy­län sekä Kihdin väylän varrelta.

      – Ta­voit­tee­na on ollut kaikkien mer­kit­tä­vien sy­vä­ve­si­väy­lien vi­su­aa­li­nen valvonta ja tarpeen tullen myös sul­ke­mi­nen, arvioi so­ti­las­läh­de.

      Maa­han­kin­to­jen lä­his­töl­lä on myös me­ri­voi­mien mii­na­va­ras­to sekä ra­ken­teil­la oleva me­ri­kaa­pe­li.

      Airiston Helmi ei ole suos­tu­nut kom­men­toi­maan asiaa.

      Vuonna 2007 pe­rus­tet­tu yhtiö on Il­ta­leh­den mukaan tuot­ta­nut 2008-2013 joka vuosi tappiota ja vel­kaan­tu­nut pahoin. 2013 vierasta pääomaa oli yli 13 mil­joo­naa euroa. Maa­han­kin­nat on hoidettu koko ajan lai­na­va­roin.

      Mat­kai­lu­pal­ve­lui­ta tarjoava Airiston Helmi on Il­ta­leh­den mukaan hank­ki­nut omis­tuk­seen­sa myös useita me­ri­voi­mien käytöstä pois­ta­mia aluksia.

      Vas­taa­van­lai­sia epäilyjä on esitetty jo vuosia sisämaan st­ra­te­gis­ten koh­tei­den lähelle si­joit­tu­vis­ta ve­nä­läis­ten maa­kau­pois­ta.

      TS

      http://m.ts.fi/i/724890

    • SRV/Rotenberg

      Täälläkin Kokkila menossa mukana.

      Mielenkiinto Porkkalaa kohtaan on lisääntynyt viime vuosina. Presidentti Vladimir Putinin ystävä Boris Rotenberg aloitti matkailubisneksen Kirkkonummen Tanskarlassa muutama vuosi sitten. Edesmenneen Kansallis-Osake-Pankin entinen koulutuskeskus myytiin Rotenbergien omistamalle sijoitusyhtiölle vuonna 2005. Kirkkonummen lisäksi Rotenbergit ovat hankkineet maaomaisuutta ainakin Hangosta ja Pyhätunturilta. Rotenbergit omistavat myös Hartwall-areenan.

      Elinkeinoelämän väistyvä puheenjohtaja, rakennusyhtiö SRV:n pääomistaja, vuorineuvos Ilpo Kokkila omistaa Porkkalanniemen Rysshamnenissa lähes sata hehtaaria maata. Mittava maa-alue on pääosin rakentamaton. Alueella sijaitsee Kemiran henkilöstön käytössä olleita loma-asuntoja sekä yhtiön edustushuvila.

      Venäjällä useita rakennushankkeita SRV:n kautta urakoiva Kokkila haki Porkkalan keskiössä sijaitseville mailleen kaavamuutosta, joka olisi sallinut 500 neliön suuruisen omakotitalon sekä seitsemän 300 neliön luksushuvilan rakentamisen. Kirkkonummen kaupunginvaltuusto hyväksyi kaavamuutoksen toukokuussa 2012. Päätöksestä valitettiin Helsingin hallinto-oikeuteen. Oikeus kumosi kaavan runsas vuosi sitten.

      Sotilastukikohta

      Kirkkonummen Porkkalalla on mielenkiintoinen lähihistoria. Neuvostoliitto hankki Porkkalan Suomelta sotilastukikohdakseen vuonna 1944. Neuvostotukikohta istutettiin Suomeen Moskovan rauhansopimuksessa. Vuokra-ajaksi määriteltiin 50 vuotta.

      Porkkala puhdistettiin suomalaisista kymmenessä päivässä. Eristetylle alueelle siirrettiin neuvostosotilaita ja siviilejä silloisen Leningradin alueelta. Suljettuun sotilastukikohtaan rakennettiin kasarmeja, bunkkereita, satama ja lentokenttä. Siellä oli myös oma sairaala, kouluja ja päiväkoteja. Neuvostoliiton tukikohdassa asui enimmillään noin 30 000 ihmistä, pääosin sotilaita.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014111118820548_uu.shtml

    • Historius

      Lukekaapas Remeksen viime- ja tämänvuotinen kirja...

    • DilbertTuiskeessa

      Nyt tämä on valtakunnan virallinen totuus.
      Ei ollutkaan sattuman sanelema juttu.


      Supo epäilee: Venäjä ostanut Suomesta kiinteistöjä sotilailleen
      Tiistai 1.11.2016

      Suojelupoliisi epäilee, että ulkomaalaisten Suomesta ostamia kiinteistöjä saatetaan käyttää tunnuksettomien joukkojen majapaikkoina.
      • Supo on toimittanut eduskunnan hallintovaliokunnalle lausunnon, jossa todetaan, että jatkuvasti havaitaan toimenpiteitä, joilla valmistaudutaan kriisitilanteessa vaikuttamiseen.
      • Käytännössä tarkoitetaan Venäjän Suomessa tekemiä maakauppoja.
      • Rakennuksia voidaan Supon mukaan käyttää myös kriisitilanteessa liikenneväylien sulkemisessa.

      Supo epäilee, että Suomesta ostettuja kiinteistöjä saatetaan käyttää venäläisten tunnuksettomien joukkojen majapaikkoina.

      Vastaavia joukkoja, "vihreitä miehiä" nähtiin Ukrainan kriisin aikaan Krimillä, kun Venäjä otti alueen haltuunsa. (AP)

      "Toimenpiteitä, joissa saattaa olla kyse valmistautumisesta tulevaan vaikuttamiseen kriisitilanteessa, havaitaan jatkuvasti. Tällaisesta voi olla kyse maakaupoissa, joissa ei näyttäisi olevan liiketaloudellista tai kiinteistön tavanomaiseen käyttöarvoon liittyvää logiikkaa. Vieraan valtion lukuun toimiva maanomistaja voi kuitenkin rakentaa kiinteistölleen rakennelmia, joita vieras valtio voisi kriisitilanteessa hyödyntää esimerkiksi liikenneväylien sulkemisessa tai tunnuksettomien joukkojen majoittamisessa", Supo sanoo eduskunnan hallintovaliokunnalle toimittamassaan lausunnossa.
      Lausunnon asiayhteydestä selviää, että Supo tarkoittaa Venäjän Suomessa tekemiä maakauppoja.

      "Tunnustuksettomat joukot" olivat venäläisiä sotilaita, niin kutsuttuja vihreitä miehiä, jotka valtasivat Krimin niemimaan Ukrainalta.
      Supo ei ole aiemmin lausunut julkisesti Venäjän suomalaisista maakaupoista yhtä voimakkaasti. Lausunnon on allekirjoittanut Supon päällikkö Antti Pelttari.

      Paljon agentteja

      Suomessa on paljon ulkomaisia agentteja.
      Supon mukaan väkilukuun suhteutettuna Suomeen pysyvästi sijoitettujen tiedustelu-upseereiden määrä on "yksi suurimmista länsimaissa".
      Venäjän ja Suomen kaksoiskansalaisten juridinen asema Venäjän lainsäädännössä arveluttaa Supoa.
      "Esimerkiksi kaikki Venäjän kansalaiset ovat kaksoiskansalaisuudesta riippumatta Venäjän lakien mukaan velvoitettuja auttamaan Venäjän turvallisuusviranomaisia", Supo sanoo.

      Trollaus ei toimi

      Supo tyynnyttelee pelkoja trollauksesta. Trollaus on informaatiovaikuttamista, jossa esimerkiksi Venäjän lukuun toimivat ihmiset yrittävät muokata mieliä nettikeskusteluissa.
      Supon mukaan trollauksen vaikutus Suomen kaltaisessa korkean koulutustason maassa on pienempi kuin ilmiön saama huomioarvo. Huomattavasti vakavampi uhka on Supon mukaan suora henkilövaikuttaminen päättäjiin.

      OLLI AINOLA
      [email protected]

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016103122546706_uu.shtml

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016110222557192_uu.shtml

      LUE MYÖS
      Sipilä maakaupoista: Ei pidä olla sinisilmäinen
      Näiltä alueilta Venäjä on hankkinut maita järjestelmällisesti
      Puolustusministeri Niinistö Venäjän maakaupoista: "Jaamme Supon esittämän huolen"

    • Eiollutkaansattumaa

      Suojelupoliisi
      LAUSUNTO 1(4)
      Skyddspolisen
      27.09.2016, Dnro 343/2016

      Eduskunta
      Hallintovaliokunta
      [email protected]

      Viite: Hallintovaliokunnan lausuntopyyntö VNS 6/2016
      ja VNS 5/2016

      Hallintovaliokunta on pyytänyt Suojelupoliisin asiantuntija lausuntoa ulko-ja turvallisuuspoliittiseen sekä sisäisen turvallisuuden selontekoihin liittyen.

      Valiokunta on pyytänyt lausuntoa ulko- ja turvallisuuspoliittista merkitystä sisältävistä sisäisen turvallisuuden alueista.

      Pyydettynä lausuntonaan Suojelupoliisi toteaa kunnioittavasti seuraavaa:


      4. Hybridivaikuttaminen
      Hybridiuhassa on kiteytettynä kyse vieraan valtion vihamielisestä vaikuttamisesta toisen valtion päätöksentekijöiden toimintaan laajalla keinovalikoimalla. Hybridiuhille on ominaista tietty hienovireisyys. Vieras valtio pyrkii yleensä toteuttamaan toimenpiteen siten, ettei kohdevaltio voi olla aivan varma onko kyseessä vieraan valtion ohjaama tietoinen operaatio vai ei.

      Hybridiuhka tuli sotilaallisena terminä käyttöön Ukrainan kriisin yhteydessä, jossa Venäjän epäillään toteuttaneen aluevaltauksen. Perinteisen sotilaallisen operaation sijaan Venäjän epäillään toteuttaneen Krimin valtauksen vaikuttamalla väestöön sekä päätöksentekijöihin. Keinovalikoima oli ennennäkemättömän laaja: aina tunnuksettomista joukoista ja Ukrainan sähkönjakeluverkon toimintaa haitanneesta kyberhyökkäyksestä paikallisväestöön vaikuttamiseen.

      Itse ilmiö ei kuitenkaan ole uusi. Vaikuttaminen on kuulunut imperiumien keinovalikoimaan aina. Vaikuttamisen torjunta on siten myös ollut turvallisuus- ja tiedustelupalveluiden keskeinen tehtävä vakoilun torjunnan lisäksi. Vihamielisyyden aste on kuitenkin aina vaihdellut maailmanpoliittisen tilanteen mukaan.

      Suomessa on havaittavissa sekä ilmiöitä, joissa voi olla kyse valmistautumisesta tulevaan vaikuttamiseen että suoranaisesta vaikuttamisesta. Toimenpiteitä, joissa saattaa olla kyse valmistautumisesta tulevaan vaikuttamiseen kriisitilanteessa, havaitaan jatkuvasti. Tällaisesta voi olla kyse maakaupoissa, joissa ei näyttäisi olevan liiketaloudellista tai kiinteistön tavanomaiseen käyttöarvoon liittyvää logiikkaa. Vieraan valtion lukuun toimiva maanomistaja voi kuitenkin rakentaa kiinteistölleen rakennelmia, joita vieras valtio voisi kriisitilanteessa hyödyntää esimerkiksi liikenneväylien sulkemisessa tai tunnuksettomien joukkojen majoittamisessa.

      https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/JulkaisuMetatieto/Documents/EDK-2016-AK-75745.pdf

    • Anonyymi

      MAAKAUPAT, Youtubessa KAIKKI MTV45 min OHJELMAT
      34 videota 2 957 katselukertaa Viimeksi päivitetty 28.9.2018

      Venäläisten maa- ja kiinteistöhankintoja Suomessa Putinin valtakaudella, 2000 -luvulla. Strategista hankintaa on Suomen huoltovarmuuden ja puolustuksen kannalta keskeisistä kohteista. On puolustusvoimien asevarikoiden ja harjoitusalueiden tuntumassa, liikenteen solmukohdista, energianjakelun kantaverkkojen, laitosten ja johtokeskusten lähialueilta, tietoliikennemastojen tuntumasta. Kauppoja yhtiöillä, omistusten piilottelua, suomalaisia bulvaaneja, rahanpesua. Ilmiö, joka on haluttu poliittisista syistä ohittaa keskiluokkaisten venäläisten hyväntahtoisina kesämökkikauppoina Itä-Suomessa.

      https://www.youtube.com/playlist?list=PLob4AkHJnRqPmMjC-V3VKhrnZLYxAhed-

      PUTININ PIHAPIIRISSÄ, Venäjän suurvaltaoperaatiot Suomessa
      Tuula Malin Julkaistu 3.6.2020 uusi kirja

      Tuula Malin, MTV haastattelu 3.6.2020

      https://www.mtv.fi/sarja/uutisaamu-33001003008/nain-venajan-suurvaltaoperaatiot-ulottuvat-suomeen-1264649

      YLE/MOT: BIZKON - Bisnesunelmia Pietarista
      •7.2.2015
      https://www.youtube.com/watch?v=ptwClKumFMw

      YLE: Trevoc kalasteli tietoja julkisin varoin
      •16.2.2015
      https://www.youtube.com/watch?v=UUqIpL7-OTo

      MTV3: Venäläispankin edustusto uinuu Kotkassa
      •24.3.2015

      22.9.2010 MTV3/45 minuuttia Toimittaja: Tuula Malin Kotkalaisessa liikekiinteistössä on uinunut lähes kymmenen vuoden ajan venäläisen pankin edustusto ilman minkäänlaista ulospäin näkyvää toimintaa. Venäjällä 90-luvulla perustetun Bankirsky Domin edustusto avattiin Kotkaan kaikessa hiljaisuudessa vuonna 2001, vain vuosi ennen Suomen siirtymistä eurovaluuttaan. Bankirsky Dom on ainoa ETA-alueen ulkopuolisen valtion pankki, joka on tuonut markkinointiosastonsa eli edustustonsa Suomeen. Pankin edustusto pitää Suomessa mahdollisimman vähän ääntä itsestään, mutta Venäjällä rahalaitos kertoo omistuksensa siirtyneen Suomeen, suomalaiseen kiinteistöalalla toimivaan yhtiöön vuonna 2006. Lisäksi pankki sanoo olevansa euroalueella toimivan pankkijätin, Nordean yhteistyökumppani. http://www.mtv.fi/uutiset/talous/arti...

      https://www.youtube.com/watch?v=fN8eJFFV1WE&list=PLob4AkHJnRqPmMjC-V3VKhrnZLYxAhed-&index=30&t=0s

      AIRISTON HELMI
      IL-TV: Venäläissaaria armeijan suoja-alueella
      •3.9.2015

      Kaikki venäläistaustaisen Airiston Helmen saaret sijaitsevat Suomen puolustuksen ja huoltovarmuuden kannalta keskeisten syvävesiväylien varrella Turun ja Naantalin edustalla. Venäläisyhtiön saarihankinnat sijoittuvat merialueelle, jolla sijaitsee Puolustusvoimien käytössä olleiden tai yhä olevien linnakesaarten tihentymä. Airiston Helmen omistus on Suomen rannikkopuolustukselle tärkeiden saaristotukikohtien seassa ja selustassa

      https://www.youtube.com/watch?v=j7Ihx2Ci7P4&list=PLob4AkHJnRqPmMjC-V3VKhrnZLYxAhed-&index=2&t=0s

      Varlakovin halli Saarijärvellä
      MTV3: Venäläispoliitikko maakaupoilla armeijan tietoliikennemaston juurella
      •3.2.2015

      11.3.2009 MTV3/45 minuuttia: Vierailu venäläishallissa Saarijärvellä. Toimittaja: Tuula Malin Toimittaja Tuula Malin vieraili Suomen puolustusvoimille tärkeän tietoliikennemaston juurelle ilmestyneessä venäläishallissa. Duumassa edustajan avustajana työskentelevä Dennis Varlakov lensi Moskovasta Tikkakoskelle avatakseen Saarijärvellä sijaitsevan hallinsa ovet MTV:n kuvausryhmälle.

      https://www.youtube.com/watch?v=pPusI-L3Bmg&list=PLob4AkHJnRqPmMjC-V3VKhrnZLYxAhed-&index=2

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe