Valikko
Etsi

Jämsä

Keskustele Jämsän kaupungin asioista.

ALOITA UUSI KESKUSTELU

Keskustelut

Tänään 20.18
Velvollisuus ja vastuu turvapaikanhakijoista
Paakkanen kirjoitti niin liikuttavan tekstin Jämsän Seutuun siitä, että miten meillä on velvollisuus ja vastuu ottaa vastaan kaikki turvapaikanhakijat. Vastuu mistä? Vastuuta voi olla vain sillä, jolla on kausaalinen syy-yhteys tapahtumiin. Suomalaiset eivät ole aiheuttaneet Lähi-idän takapihojen kurjuutta, joten meillä ei ole kyseisten maiden ideologisista sodista, uskonnollisista kiistoista, sorrosta eikä väkivallasta kerrassaan mitään vastuuta. Jos joitakin autamme, apu ei voisi perustua vastaanottamiseen eikä dollari- tai eurodiplomatiaan. Ainoa, mitä täältä voitaisiin viedä, on demokraattinen yhteiskuntajärjestelmä. Ihmisoikeudet kun eivät ole erillisoikeuksia, jotka tulisivat vaatimalla. Ne saadaan voimaan vain, jos koko yhteiskuntajärjestelmää muutetaan niin, että kehitysmaiden pahimmat painajaiset, eli islam ja sosialismi, saadaan kumotuiksi ja tilalle vapaa markkinatalous, demokratia ja valistusihanteisiin pohjautuva arvoperustus. Auttaminen on kaunis asia, mutta mikään moraali ei vaadi tukemaan vieraita kansakuntia omaksi velaksi. Se on hölmöä politiikkaa, josta on tehtävä loppu. Ongelmaa ei voida ratkaista vastaanottamalla, sillä tulijat eivät vastaanottamalla lopu, mutta Suomen valtion ja kuntien rahat ylläpitoon ja kotouttamiseen loppuvat – ovat loppuneet jo, ja narun pää on vetäjien kädessä. Paakkanen julistaa myös sitä, että valtio maksaa turvapaikanhakijoiden ylläpidon, joten kuntien maksettavaksi ei tule mitään. Kuinka tyhmäksi kansalaisia oikein luullaankaan? Maksajia olemme me ja kohta leikataan lisää ja kovalla kädellä!
3
 
Tänään 19.58
Todelliset maksumiehet ja -naiset
Turvapaikanhakija maksaa valtiolle vuodessa n. 20 000 €. Mahdollisen turvapaikan saatuaan pakolaisesta aiheutuu yhteiskunnalle n. 35 000 € vuotuiset kustannukset. Jos tai kun turvapaikan saanut saa myös perheensä Suomeen, niin silloin hänen aiheuttamansa kustannukset ovat moninkertaiset. Siis monta kertaa 35 000 €. Paljonko se tekee, niin sitä voitte itse laskeskella. Kahden viime viikon aikana on ollut ympäri Suomen "Rajat kiinni" -mielenosoituksia. Mielenosoitusten tarkoituksena on ollut lopettaa nykyinen, pääasiassa Irakista lähtöisin oleva, nuorten terveiden miesten Suomeen suuntautuva elintasoturismi. Useiden tiedotusvälineiden toimesta nämä mielenosoitukset on leimattu äärioikeiston mekkaloinniksi. Todellisuudessa mielenosoitukset ovat keränneet väkeä yli niin poliittisten kuin yhteiskunnallistenkin rajojen. Mielenosoittajat ovat ihmisiä, jotka ovat huolissaan nykyisestä tilanteesta ja sen vaikutuksista Suomeen nyt ja tulevaisuudessa. Suurta ihmetystä on aiheuttanut se, että mikseivät elintasoturismin todellisten maksumiesten edunvalvojat, eli Ay-liike, ole ottanut käytännössä millään tavoin näkyvää roolia tässä asiassa. Ei ainakaan siinä muodossa, että jäsenistön verotaakka ei kasvaisi nykyisestään. Paperiteollisuuspaikkakunnalla tämän kantaa ottamattomuuden jotenkin ymmärtäisi, jos elintasoturismi lisäisi paperinkulutusta ja siten parantaisi alan ammattiliiton jäsenten työtilannetta. Mutta kun näinkään ei tapahdu, koska arabit tunnetusti pyyhkivät sormellaan, niin miksi ei Paperiliitto tai eivät edes sen paikalliset ammattiosastot ota asiaan näkyvästi kantaa?
13
 
Eilen 15.22
Varokaa kerjäläisiä keskustassa
Tänään Jämsän keskustan alueella on ollut ainakin 3 eri ihmistä kerjäämässä rahaa "hoito- ja lääkekuluihin onnettomuudessa olleelle 17v veljelleen." Henkilökohtaisesti näin kahden miehen ja yhden naisen toteuttamassa tätä laitonta rahankeräystä. Minulta tuli eri ihmiset kahteen eri otteeseen kerjäämään rahaa "veljelleen". Näitä kerjäläisiä voi olla myös enemmän kuin kolme kappaletta. On sanomattakin selvää kaikille, ainakin muille kuin Tuula Peltoselle ja Arja Paakkaselle, että tätä "onnettomuudessa ollutta veljeä" ja hänen "hoito- ja lääkekuluja" ei ole olemassa vaan kyseessä on yritys vedota ja käyttää hyväksi tyhmien ihmisten empatiakykyä ja sinisilmäisyyttä, kartuttaen rikollisorganisaation kassaa näiden ihmisten lompakon kustannuksella. Jos siis noin 30-vuotiaan näköiset, epäilyttävän oloiset ihmiset lyövät sinulle kukan tai muuta ns. lahjaa käteen, odottaen rahaa lahjasta fiktiivisen maailman sairaalle sukulaiselleen, ethän ole niin tyhmä, että menet tähän aivan selvään kusetukseen. Jokainen kusetukseen langennut ihminen lisää tämän toiminnan organisoineen rikollisen tahon kiinnostusta ja harjoitusta tähän kusettamiseen. Ensi viikolla sairas veli onkin sitten jo sairas äiti tai muu sukulainen. Joten jos/kun tapaat tämän rikollisen ilmiön kaupungilla, kieltäydy tästä "ystävällisyyden osoituksesta" sinua kohti ja ilmoita poliisille hätänumeroon 112 välittömästi kerjäläisistä harjoittamassa laitonta rahankeruuta ja ihmisten ahdistelua. Ainoa tapa taistella tätä löysän länsirajan oiretta vastaan on kantaa oma osasi kekoon kieltäytymällä tästä vuorovaikutuksesta ja ilmoittamalla välittömästi poliisille ahdistelusta ja kertoa heille myös kerjääjien tuntomerkit. Pitäkää lapset myös tasalla siitä, että "lahjojen" ottamisesta autojen parkkipaikoilla norkoilevilta ihmisiltä tulee ehdottomasti kieltäytyä. Ei ole olemassa sellaisia ilmaisia lounaita joilla ei olisi jotain piiloitettua tarkoitusperää. Nämä kerjäläiset eivät anna sinulle kukka tai muuta lahjaa hyvää hyvyyttään vaan se on manipulointikeino sinun kukkarosi avaamisen helpottamiseksi, "olethan heille nyt jotain velkaa". Pidetään järjestäytynyt kerjäläisrikollisuus pois Jämsästä ja rauha kaduilla. Hyvää syksyä!
0
 

Sivu /232