VIROSSA EI POLIISILLE PULLIKOIDA

PAMPULLA PÄÄHÄN

Suomalaismiehet ja Viron poliisi ottivat rajusti yhteen Tallinnassa. Välikohtauksesta on kaksi hyvin erilaista versiota.
Sana vastaan sana Suomalaismiesten mukaan poliisi hyökkäsi heidän kimppuunsa Tallinnan satamassa. Viron poliisin mukaan miehet vastustivat kiinniottoa.
Sana vastaan sana Suomalaismiesten mukaan poliisi hyökkäsi heidän kimppuunsa Tallinnan satamassa. Viron poliisin mukaan miehet vastustivat kiinniottoa. (ZUMA PRESS)
Suomalaiskaksikko kertoo myöhästyneensä laivasta, minkä vuoksi he päätyivät satama-alueelle.
Suomalaiskaksikko kertoo myöhästyneensä laivasta, minkä vuoksi he päätyivät satama-alueelle. (ILPO LOKUS)
OTA KANTAA

Oletko joutunut virkavallan kanssa tekemisiin Virossa?

Kyllä Ei
20% 80%
Ääniä 3157

"Harvinaista"

Suomalaisten ja Viron poliisin yhteenotot eivät ole tavanomaisia, kertoo Suomen Tallinnan suurlähetystön konsuli Kari Lehtonen.

- Suomalaiset toki joutuvat poliisin kanssa tekemisiin, mutta tällaiset väittämät ovat tuiki harvinaisia, konsuli Lehtonen sanoo ja viittaa suomalaismiehen tekemään pahoinpitelyilmoitukseen.

Konsulin mukaan suomalaiskaksikko otti yhteyttä suurlähetystöön saadakseen apua rikosilmoituksen tekemisessä.

Muuta roolia lähetystöllä ei ole tällä hetkellä tapauksen selvittelyssä.

Kaksi parikymppistä suomalaismiestä otti yhteen Viron poliisin kanssa Tallinnan satamassa kesäkuisena viikonloppuna.

Iltalehden tietojen mukaan miehet myöhästyivät Suomeen palaamassa olleesta laivasta, minkä jälkeen he ajautuivat satama-alueelle.

- Meidät hakattiin henkihieveriin ihan mitättömästä syystä, toinen miehistä kertoo Iltalehdelle.

Miesten muistikuvat tapahtumista ovat hämärät: vartijat antoivat heidät poliisin huostaan. Tilanne ei sujunut, kuten olisi toivonut. Molemmat menettivät vuorotellen tajuntansa. Lisäksi he saivat kroppiinsa murtumia ja muita ruhjeita.

Henkinen hyvinvointi on ollut niin ikään koetuksella,

- Ystäväni on ollut ahdistunut. Onneksi saimme hoidettua asian suurlähetystön kautta, eikä meidän tarvitse lähteä enää takaisin Tallinnaan, pääkaupunkiseudulta tavoitettu mies kertoo.

Poliisi tutkii

Iltalehden tavoittamalla Viron poliisilla on hyvin erilainen näkemys viikonlopun tapahtumista.

Poliisin mukaan he saivat puoli kymmenen aikaan illalla tiedon, jonka mukaan satama-alueelle on tunkeuduttu. Järjestyksenvalvojat olivat ottaneet alueelta kiinni kaksi päihtynyttä suomalaismiestä.

Poliisi meni tapahtumapaikalle, mutta miehet eivät olleet yhteistyöhaluisia, Viron poliisin ja rajavartioston lehdistön yhteyshenkilö Aleksandra Solntsevan kertoo.

- He käyttäytyivät aggressiivisesti ja loukkasivat sanallisesti järjestyksenvalvojia ja poliiseja, Solntseva viestittää.

Hänen mukaansa toinen miehistä muun muassa sylki kohti poliisia ja yritti lyödä häntä lukuisia kertoja.

- Rikostutkinta on aloitettu, Solntseva sanoo.

Tutkintanimikkeinä ovat muun muassa laiton läpikulku ja virkavallan väkivaltainen vastustaminen.

"Faktat tarkistetaan"

Kaksikko myöntää nauttineensa Viron-reissun aikana alkoholia, mutta he kiistävät olleensa humalassa.

Nujakoinnin jälkeen poliisi kuljetti heidät putkaan.

Iltalehden tietojen mukaan miehet eivät saaneet välittömästi hoitoa vammoillensa. Miehet syyttävät poliisia pahoinpitelystä.

Viranomaisten väkivallantekoihin erikoistunut poliisin sisäinen tutkinta selvittää, onko syytöksissä perää.

- Faktat ja olosuhteet tullaan tarkistamaan, Viron poliisin Solntseva vakuuttaa.

Miehet ovat ottaneet talteen lääkärinlausunnot ja kuvanneet vammansa. Lisäksi he ovat palkanneet asianajan ajamaan oikeutta.

16

1323

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • CCCP / USSR

      Enemmän uskon suomalaismiehiä kuin virolaisia järjestyksenvalvojia ja poliiseja.

      Näkeehän sen kansalaisuuden jo Aleksandra Solntsevan nimestä.

      Sama Neuvostomeininki siellä vain jatkuu.

    • matkaaja61

      Minäkin olen suomalaismiesten version kannalla, uskon siis että puhuvat totta.Olen täällä Tallinnassa kuullut venäläisten ja virolaisten ystävieni kertomia tapahtumia ja kylläViron poliisi on väkivaltainen ja voi jopa varastaa putkaan joutuneiden rahatkin eikä uhri voi tehdä mitään asialle.


      Järkyttävää kertakaikkiaan, toivottavasti miesten asianajaja saa jotain aikaiseksi,sillä "Stalinin aikaiset menetelmät pitäisi jo tulla enemmän julkisuuteen jos Viro aikoo pysyä EU:ssa mukana

    • katmara

      Oikeastaan on ihan hyvä, että tällaiseenkin asiaan puututaan, tulee päivävaloon se mitä siellä oikeasti tapahtuu. Samalla voi tulla esille paljon muutakin. Viron suuntaa on aika paljon hyssytelty ja palluteltu tiedotusvälineissä. Säälitty vanhan neuvostotaustan takia ja ehkä hyvien seksisuhteidenkin takia. Olisikohan nyt aika nostaa kissa pöydälle.On ollut paljon turhaa glorisointia.

    • ruki verh

      Kymmenisen vuotta sitten baarista tullessani joku härhöporukka rupesi pummimaan tulta, tupakka ja lopulta rahaa. En tietenkään voinut antaa kun ei mitään ollut. Rupesivat lyömään mutta tinttasin takaisin ja kunnolla, pari putosi ja sitten sain selkääni. Kun heräsin noin kello neljä ja hoipertelin kioskille, minut huomasi tupakinostossa ollut virolaispoliisi. Veivät poliisiasemalle, kuulustelivat ja hakivat oikein vanhemman komisarion, suomenkielentaitoisen mukaan. Ihmettelivät vaan kun en halunnut mitään rikosilmoitusta tehdä, ilmoituksen vaan jos tulee myöhemmin jotain. Ja rahat ja passitkin oli hotellilla jonne mustamaija- transportterilla kyytsäsivät. Hyvin toimivat, ei moittimista. Taitaa kyllä usein olla itsessä vika jos ongelmia tulee. Näissä maissa kannattaa olla aikas kiltisti, kai sen jokainen tietää.

      • Tuumiskellen

        Minulla ei oikein ole henkilökohtaista kosketuspintaa kyseisenlaiseen "turismiin"
        190cm / 120kg olemukseni ja asiallisten terveellisten elämäntapojeni vuoksi.

        Täytyy kuitenkin sanoa, että kyseisessä parikymppisten kännisten kavereiden
        tapauksessa en yhtään ihmettele jos ovat käyttäytyneet kuten Solntseva sanoo.
        Lieneekö poliiseilla verikoetodisteet kundien humalatilasta - känniä en ihmettele yhtään. Entäs sun tapauksesi - oliko ihme jos poliisit ihmetteli haluttomuuttasi
        rikosilmoituksen tekoon?!


    • Virox

      Nationalismi nostaa päätään voimakkaasti Virossa ja näkeehän se jo SS sotilaiden palvonnassa! Viron kansalaisuuspolitiikka kuvastaa jo jyrkkää nationalisista käytöstä! ehkä voisi sanoa että virolaiset kannattavat natismia (Kansallissosialismi ). Onhan Viron asukkaista esim. eestin kielisiä vain 69% ja 25% venäjänkielisiä. Amnesty Internationalin raportti syyttää Viroa venäjänkielisen vähemmistön sortamisesta. Virolaisten röyhkeys ns. demokraattisessa Eu:ssa vitsi!
      Ehkä virolaisten kannattaa muistaa myös suomessa liikkuessaan noudattaa lakia

    • matkaaja61

      Nationalismi nostaa päätään voimakkaasti Virossa ja näkeehän se jo SS sotilaiden palvonnassa! Viron kansalaisuuspolitiikka kuvastaa jo jyrkkää nationalisista käytöstä! ehkä voisi sanoa että virolaiset kannattavat natismia (Kansallissosialismi ). Onhan Viron asukkaista esim. eestin kielisiä vain 69% ja 25% venäjänkielisiä. Amnesty Internationalin raportti syyttää Viroa venäjänkielisen vähemmistön sortamisesta. Virolaisten röyhkeys ns. demokraattisessa Eu:ssa vitsi!
      Ehkä virolaisten kannattaa muistaa myös suomessa liikkuessaan noudattaa lakia

      ------------------------------------

      Amnesty Internaitonalin raportin syytös on enemmän kuin oikeutettua.On aivan järkyttävää nähdä kuinka venäjänkielistä väestöä sorretaan tässä maassa.
      Nationalismin henki vaikuttaa jopa virolaisissa sosiaalityöntekijöissä siten, että venäjänkielisten yksinhuoltajien lapsia rekrytoidaan adoptiolapsiksi Usa:n, mikä on mielestäni sanoinkuvaamattoman sydämetöntä.
      Usa:ssa on lukematon määrä pedofiileja.Erään tuntemani venäjänkielisen äidin lapsia adoptoitiin julmasti äidin pystymättä vaikuttamaan asiaan.

    • viro____pas------??

      Jep, virolaiset on täynnä omaa itsenäisyyttään!!! Natseja ovat eiköhän kohta ole mustapaidat kadulla! Tosi törkeitä ovat kun ovat suomessa töissä tai turistina!!! Täysiä huijareita...

    • neuvosto-viro

      aivan samaa mieltä,kyllä virolaiset ovat nykyisin arogantteja ja koppavia.
      on se neuvostoaika pahasti jo unohtunut

      • Nuonh

        Voi hyvänen aika! Miten sitä pitäis sitten olla omassa maassaan? Mites teikäläinen täällä? Ei tuo sinun mielipiteesi kyllä nöyrän ja fiksun henkilön sanomisilta kuullosta. Kyllä kuule itsenäisyydestä saa ja pitää kiitollinen ollakkin. Ja ylpeä. Voi kasva ja kehity! Läheltä se meilläkin kävi, että kirjoittaisit kyrillisillä kirjaimilla viestejäsi.


    • matkaaja61

      Matkaaja61, ei vaivaudu vastaamaan tollosuomalaisten viesteihin.

    • joskus kans nuori

      Joo taitaa Virossa pamppu heilua herkästi? Perua Neuvosto ajalta
      kansan pitää olla kurissa!!!

      Kyllähän tollaset pari Suomalais poikaa saa kuriin pienemälläki mätkimisellä!
      Luita poikki taju kankaalle ja putkaan!!!
      Halus vissiin miliisit näyttää kuka on herra? "lievää" ylilyöntiä!

      Nuoret on nuoria oppirahat maksetaan kovalla hinalla.
      kantsii vissiin jatkossa matkustaa vaikka Ruotsiin ja jättää noi synkät sosialisti maat väliin.

    • Inna111

      Varokaa viron poliisia!! Mieheni joutui kaverinsa kanssa laitokselle setvimään asioita ja siksi myöhästyivät laivasta. Kun vihdoin pääsivät kyttikseltä pois, molempien lompakot tyhjennetty! Mies onneksi tajusi mitä tulee tapahtumaan ja piilotti sukkaan 100 euroa.

    • 198cm120kg

      Eikös Tallinnaan matkusta vuosittain miljoonia suomalaisia ja muita. Ei kai ole ihme, että siinä joukossa on rettelöitsijöitäkin, joiden elämiseen ja olemisiin pokiisi joutuu puuttumaan.
      Menisivät nuo häiriköt tosiaankin Ruotsiin, Tukholman Slussenin siltojen alle, jos luulevat siellä olevan helpompaa.

      Itse olen käynyt Baltiassa yli sata kertaa, enkä ole nähnyt tuollaisia tappeluita.

      • varmaansuomenennätys

        Minäpä olen käynyt Tallinnassa ¨4904 kertaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1255
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1195
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe