Hyvää viinaa/lantrinkia viikonlopuksi?

juojajuo

Noniin ensi viikonloppuna olen menossa bileisiin ja aattelin ostaa viinaa mutta en tiedä mitä viinaa ja mihinkä sitä lantraisin ja kuinka paljon? Eli tarvisin nyt tietoa hyvistä viinoista/lantringeista niitten kanssa. Kaverini suosittelivat koskenkorva peachia ja omena juissia mutta mitä te sanotte mitä pitäisi ostaa? ihan vaan suomi viinaa ja jotai mehua? vai mitä? Ja hinta saisi olla 5€-15€ ja alkoholia se 5-20 promillea

8

13140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • **Puistokemisti**

      Osta halvinta kirkasta viinaa, jota alkosta löydät. Känniä haet kuitenkin ja landattuna sillä ei todellakaan ole mitään väliä miten kallista se viina on. Ne kalliimmat maistuu ihan samalla tavalla liuottimilta. Viinojen maussa on kyllä eroja, mutta kallis ei ole automaattisesti paremman makuista. Itse tykkään Tapio-viinasta (halpa) mutta monen muun mielestä siinä on kitkerä maku. Sama se mitä ostat, mutta turha ostaa kallista teinikännejä varten...

      Sitten lantringiksi tonic-vettä. Rainbow ym. halvemmat merkit toimii yhtä hyvin kuin Schweppes. Sekoitussuhde maun mukaan, mutta hyvä lähtökohta on 3-4 osaa toniccia ja 1 osa viinaa. Esim. 0,5 dl 40% viinaa ja 1,5 dl tonic-vettä olisi n. 10 tilavuusprosentin vahvuista (promillet on eri asia). Saattaa kyllä olla parempi aluksi aloittaa vielä kevyemmällä sekoituksella, esim. 5 osaa toniccia yhteen osaan viinaa, jos et ole tottunut juomaan. Tonicin ja kirkkaan sekoitus kulkee perinteisesti nimellä vodka-tonic (kyllä, vaikka siinä kirkkaassa lukisikin viina eikä vodka) ja on erittäin klassinen drinkki. Tonic-vesi on loistava lantrinki koska se peittää viinan maun erittäin tehokkaasti.

      Toinen vaihtoehto on lantrata viinaa appelsiinimehulla. Appelsiinimehun ja viinan sekoitus kulkee nimellä screwdriver. Se on myös hyvä drinkki, vaikkei appelsiinimehu peitäkään viinan makua yhtä tehokkaasti. Toisaalta mehua voi aina laittaa enemmän ja siinä on sekin etu, että drinkit eivät ole niin vahvoja. Juodessa on aina hyvä muistaa, että bileet kestävät yleensä useamman tunnin ja jo puoli litraa kirkasta tuo todella kovan kännin. Ei siis ole mitään järkeä tintata kovin vahvoja paukkuja kun sen viinan on tarkoitus kestää monta tuntia.

      Jos olet menossa kaverisi luo/tunnet bileiden järjestäjän niin pyydä tätä laittamaan jäitä pakkaseen mikäli ollenkaan mahdollista. Drinkit maistuvat aina paremmalta kylmänä ja jääpalojen helisyttely lasissa on hauskaa. Vie paketti jääpalapusseja mennessäsi.

      0,5 litran pullo 32% viinaa maksaa alkossa n. 10 euroa, saman kokoinen pullo 37% Perinteistä pöytäviinaa on 11,71 €. Schweppesin Indian Tonic Water on n. 3,60€ 1,5 litran pullo. Mä luulen, että 32% viinan kanssa se 3 osaa toniccia yhteen osaan viinaa on ihan hyvä suhde, eli 1,5 l tonicia ja 0,5 l viinaa menisi just yks-yhteen ja hintaa tulisi silloin piirun alle 14€.

      Muista juoda varovasti, jos et tosiaan ole paljoa juonut. Kirkas viina on ihan eri asia kuin kalja vaikka sitä laimentaakin ja sitä tulee melkein aina kokemattomana juotua liikaa (tai liian nopeasti, joka on sama asia). Liian kännissä ei ole läheskaan yhtä hauskaa kuin sopivasti kännissä.

    • SpamomanChibi

      Täysin samaa mieltä. Appelsiinimehua kannattaa kokeilla jos ei vielä ole kokeillut, menee hyvin kirkkaan kaverina. Tonic-sekotusta en ole vielä itse kokeillut :O pitääpä ens viikonloppuna testata. Ja kylla, kuten Puistokemisti sanoo, jos ei ole paljon juomataustaa, ei kannata ihan urakalla sitä viinaa litkittää. Tulee vaan paha olo ja aamulla kyrsii.

      • tietäjä92

        Viina on siinä mielessä loistava valinta kokemattomalle juojalle, että se krapulan määrä kyllä opettaa miettimään jatkossa juomisiaan... Kaikkea voi maistella, jotta voi vanhana muistella hurjia nuoruusaikojaan.


    • e2cef

      leijonaa tai kossua raakana

    • omnommm

      vergiä, ja schweppesiä ! toimiii

    • 3425234123sa

      Vedin vappuna ekat kännit, oon 15v ja tosiaan tuli siinä kaverin kansa vedettyä kossupullo,gin ja glögiä ja htiusen likööriä, kossupullo puolivälis ei tuntuni miltää ja juotii loppuu ja sit se humala iski yhtäkkiä ja siinä sitte naurettii ku tuntu oudolta ja lähettii ulos örveltää.. Hukkasin siin sit samal mopoavaimet ja ny pitää vaihtaavirtalukko ja sit se SEURAAVA PÄIVÄ , siinä oli kyllä rangaistusta :D oksensin joku 9 kertaa 3 tunnissa... Kamalaa :D! JUO kohtuudella!:)
      ei liian nopeasti! hyviä ryybby hetkiä sulle!:P

    • muukalainen69

      oksensin 145688 kertaa en tuntenut enään kehoani oon tosiaan 33v ekat kännit tossa viime vkloppuna, aamu oli parasta

    • tarmo12

      vais nii

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5730
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      215
      1804
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1732
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1192
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      263
      910
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe