Kiinni jääneiden vl:ien määrä juuri nyt?

Moppi heiluu...

Onko kukaan laskenut montako pedo-vl:ää on jäänyt kiinni?

38

773

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tilastoharha2

      Tämä pedo-vl:ien metsästys tuntuu tosi koomiselta, jollei olisi niin vakava asia. Se, että vanhoillislestadiolaisissa vaikuttaisi olevan keskimääräistä enemmän pedofiilejä on tilastollinen harha. Harha johtuu siitä, että vanhoillislestadiolaisten ja muiden uskovien tekemiä pedoiluja nostetaan lehtien otsikoihin, kun taas jos pedofiili olisi satanisti tai ateisti, niiin hänen "uskonnollisesta" suuntautumisesta ei puhuttaisi mitään.

      Tämä on samaa asenteellisuutta kun mitä mersu-ja audikuskit saavat osakseen toimittajien käsittelyssä. Jos joku autoilija jollain muulla automerkillä kohdeltaa metsään tai ajaa kolarin niin toimittaja mainitsee lehtijutussa vain, että auto ajoi metsään tai auto kolaroi. Mutta annapas olla kun kyseessä on audi- tai mersukuski! Varmasti asia muistetaan jutussa mainita. Että oikein mersu ajoi päin liikenteenjakajaa jne...

      En ole vanhoillislestadiolainen, enkä tosiaankaan ole heidän oppinsa kannalla, mutta eivät he sentään tavallisesta poikkeavammin ole pedoja.

      • VL Peräposiolta

        Olen samaa mieltä. Itse asiassa koko vl-pedofilia on sanomalehti Kalevan keksintöä. Kalevan painostuksesta SRK myönsi vl-pedofilian, mutta on nyttemmin kyllä perunut jo kaiken. Nämä uhrit ovat keksineet kaiken rahastaakseen isiään. Ja kaiken lisäksi häpäisseet isänsä, kuten puheenjohtajamme ansiokkaasti asiaa kuvasi. Mieti, kuinka mehukas juttu olisi Kalevaan tullutkaan jos vl-pedofiili-isä olisi ollut Audi-mies? Itse en ole vl-uskovainen, mutta vl-pedofiliaa ei oikeasti ole olemassa.


      • Ai että ihan tilastollinen harha. Ei vältämättä. Jos otetaan perhe jossa yhtä tai kahta lasta käytetään hyväksi ja lapsia kaiken kaikiaan kymenkunta niin joka ikinen tuossa perheessä kärsii hyväksiköytön mukanaan tuomista tarumoista.

        Ja sitten kun näitä nyt on tullut ja tuomioitakin on jaettu niin kuinka moni lapsi (ja aikuinen) traumatisoituu hyväksikäytön välillisten vaikutusten takia. Ja tämän kautta seksaualinen hyväksikäyttö tulee suuremmaksi ongelmaksi vl yhteisöllisten rakenteitten kautta.

        Ja sitten se etä tilastollinen fakta on se että eniten hyväksikäyttöä on vl kaltiasissa suljetuissa ja tiiiissa ja ahdasmielisissä uskonnollisissa yhteisöissä. Joten pidän moraalisesti arveluttavana kaikea tätä komentointia joiden taroitus on mitätöidä ja vähetellä hyväksikäytön uhreja ja seurakusia.


    • SRK:n johto vaihtoon

      Olen kauhulla seurannut vl-johdon asennetta vl-pedofiliaskandaaliin. Koska tunnen läheisesti useita vl-pedofilian uhreja ja olen heidän kanssaan elämääni elänyt, SRK:n johdon kannanotot ja suoranainen valehtelu ongelman vähättelemiseksi järkyttävät minua syvästi:
      - OV: "Tytär häpäisee isänsä." Hän tarkoitti siis, että vl-tytär häpäisee uskovaisen isänsä tekemällä tästä rikosilmoituksen!
      - OV: "Tiedän vain YHDEN vl-pedofiliatapauksen 30-vuotisen SRK-urani ajalta." Täyttä valhetta. OV on itsekin ollut mukana kahden Oulun seudun suuren vl-pedofiliavyyhdin selvittämisessä ja tuntee myös tapaus "minnan".
      - OV: "Meillä on 2-4 kertaa vähemmän pedofiliaa kuin epäuskoisilla." Täyttä paskaa ja uhrien ivaamista!
      - OV: "Tulisihan tapauksia ilmi jos tehtäisiin samanlainen kampanja vaikka aviorikoksista." OV vähätteli kirkon 50:tä vl-pedofiliatapausta...

      Kaikista järkyttävin on kuitenkin Tuomas Hännisen SRK:n terveiset Lahden kodin iltaan 2009: "Lapsen törkeä hyväksikäyttö ei ole yhtään sen pahempi synti kuin se, mihin me jokainen olemme sydämessämme valmit."

      Hännisen toinen asiantunteva lausunto: "En uskalla enää halata tyttäriäni, koska joku tekee rikosilmoituksen pedofiliasta."

      • "srk johto vaihtoon "
        -
        se minkä OV: teki silloin oli että hän poistatti 100 eri tapausta
        VL:n listoilta n.2011 tai vähän sen jälkeen .
        -
        Ussia tapauksia oli jo 2013 ,, 39 kpl. kirjoitan vain niistä jotka
        on tilastoitu ,, nyt on hiljentynyt n. 4 tapausta vuodessa tulee ilmi
        joten uusia sen 100 poiston jälkeen on n. 50 ,,.
        -
        kyllä se on totta , että VL:ssä sitä on eniten , tästä puuttuu sitten
        ne jotka on piiloisesti vielä olemassa, n. toiset 150-199, kpl eli
        yht. 350 kpl. Tämä oli yksi syy johdon vaihtoon ..
        -


      • ReisjävenReiska

        Olavilla on kuumat hiilet pöksyissä ja menee näköjään mieluummin iankaikkiseen vaivaan kun tekee Raamatullisen parannuksen.
        Turha on samanlaisten kumppaneitten kanssa mantroja höpötellä. Mitähän kaikkea piilotteleekaan.


    • veli Srk:sta

      tilastokirjansa myötä kirjoitti koskettavasti, tässä ymmärryksessä on helppo taivaltaa.

    • velireeeti

      Me lestarilaiset toisista pahaapuhumme näin helpotamme omaa tilaamme.

    • tilastonikkari

      17 saarnaajaa rivimiehet. Rivimiesten määrä ei ole tiedossa, hankala laskea koska voineet olla tekohetkellä rauhanyhdistyksen jäseniä ja eronneet myöhemmin. Mutta arviolta 200-300 henkilöä jotka jollakin tasolla ovat osallistuneet rauhanyhdistyksen toimintaan.

    • Oikeaa_tietoa

      Hyvin harvoja vanhoillislestadiolaisia miehiä on jäänyt kiinni pedofiliasta, koska vanhoillislestadiolaisen teologian keskeinen tukijalka on pedofiilien suojeleminen. Kaikki vanhoillislestadiolaiset suojelevat kynsin hampain pedofiilejä.

      Valtaosa vl-pedofiileista on siis vapaalla jalalla. Osa toimii vl-puhujaveljinä.

      http://www.hs.fi/sunnuntai/a1388813055746

      • Vilpillistä

        "Valtaosa vl-pedofiileista on siis vapaalla jalalla. Osa toimii vl-puhujaveljinä."

        Ei ole ihme jos väki lähtee - luottamuspula.


    • faktaa_

      34 tuomittua 50 vuodessa, samaan aikaan 18700 tuomittua 30 vuodessa valtaväestön piirissä.

      • tuhansiaOnoo

        Ei kuvia palstalle. Kaunis on kyllä ja ihana, mutta vain rikollisten kuvia voi pistää.

        Onko esim. Kesitaksen kuvaa??

        Kesitas 24.11.2015 17:38
        Kepulainen Pääministeri on kaiken pahan alkuunpania ja Valtuustossa lestadiolais- keput ajoivat tilojen vuokraamista, pystyssä taputtaen, sopulit olivat jo omaksuneet asian ja heillehän raiskaus on arkipäivää.

        Kesitas 10.3.2016 6:44
        Miten pitäisi kirjoittaa esimerkiksi pedofiliasta, että siihen sisältyisi ihannointia sekä hyväksyntää? Tämä omien lasten nainti, sekä treenaukset mm. Ranualla oli -70- 80 luvulla hyvin leimallista ja tapauksia oli tuhansia.

        Kesitas 27.9.2014 10:31
        "Jo otetaan esim Oulun alue, muualla sitä ei esiinnyt, kun teillä ja tapahtumia on satoja, ellei jo tuhatkin." (hänen mukaan muualla /(voi ymmärtää myös "muilla ihmisillä"/) ei esiinny pedofiliaa)
        "Kukaan muu tähän ei pysty, kun te, asia joka oli minun nuoruudessa jotenkin itsestään selvyys." (muut ei pysty vastaavaan pf, ja hänen nuoruudessa pf oli itsestäänselvyys)
        "Mutta kun et ole VL, et ehkä ole joutunut raiskatuksi" (arvio vastakirjoittajasta)

        Kesitas 17.9.2014 20:22
        "Täältä löytyy VESTADIOLISEN OIKUS Oulussa.. Veikko Vihelä raiskasi ja hyväksikäytti 14 lasta? Mitkä oikeus Hänellä on Suomen Oikeudessa, 70 pv ehtoollista?" (Kesitas Henna Oikariselle).**
        Näinhän se VL mafia toimii? eikö vaan. He pelastivat omansa?
        Muualla jo neljän lapsen jutusta tulee ”penaltia” useampi vuosi. Näin toimii SRK kristillisyys. Eihän siinä tule kun 5 pv yhtä kohti. Halpaa se on jatkaa Vihelän hippalointia

        Kesitas kirjoitti toukokuussa 2013:
        ""Kaikesta näkee, että mielesi on saastainen. Näet kaikessa vain seksuaalisuutta.
        Sairastat ilmeisesti samaa addiktiota, kun valtaosa koko VL liikkeen isistä, jotka raiskaavat kesäisesti pukeutuneita ala- ikäisiä lapsiaan

        Kesitas 23.10.2014 19:15
        Vai vähättelet pedofiliaa? Mikään "uskonnollinen" järjestö ei vedä teille mitään vertaa, niin järjestelmällistä menetelmänne lasten nainneissa oli ja on osin vieläkin Pohjois- Suomessa

        Kesitas 13.1.2015 23:14
        Hieman katsantoa, kuka valehtelee?
        Jäi vielä mainitsematta, että onko asiantuntia ehkä SRK;n pedofilia salaaja?? Sopisi kuvioihin. Siellä niitä on muutamia? Jos useampia nimeä, teillä kuitenkin -60 luvulta lähtien tuhansia....Muhonen saattaa kirjoittaa niin, kuten sanoit, mutta ongelmana on olettamus, Hänen näkemys ja vailla yhtään nimeä. Esillä oli kolme, joista yksi todettiin syyttömäksi....Ei taida riittää pesemään teidän pesäänne. Täällä Oulun alueella on mm. Vihelöitä ja Myllymäkejä tuomiolla joka kuukausi.

        Kesitas 17.9.2014 20:22
        Minun älykkyyttäni on palstalla ehkä eniten, Melperiä lukuun ottamatta ja olen vakuuttunut, että sen tekee huomattavasta heikoimmilla varustetut lestat.

        Kesitas 29.1.2015 17:03 Voidaan myös kysyä; Suosiko Hän näitä R- ritareita. Hänelle riitti se, että Isän ohje oli ottaa heidät hengiltä.

        Kesitas 3.7.2015 15:10
        Jos minulta kysyt , olen Uudestisyntynyt Jeesuksen opetuslapsi ja kunnioitan Isän määräyksiä.

        Kesitas 14.7.2015 20:22
        Olen toiminut 6 vuotta työssä, jossa potilas on ilkosillaan, mutta tein vain työni, en kuten VL, raiskannut..


      • Karu_totuus

        Arvostettu seksuaalisen väkivallan tutkija yhteiskuntatieteiden tohtori Johanna Hurtig kirjoittaa pedofiliasta vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen piirissä:

        "Yksittäistapauksista ei kuitenkaan voida puhua enää siinä vaiheessa, kun uhreja on satoja, todennäköisesti tuhansia, tapaukset sijoittuvat koko maahan, kymmenille eri paikkakunnille, toisistaan erillisiin sukuihin, ja kun kokemuksista ja ratkaisuyrityksistä voi tavoittaa useitayhteisöön ja sen edustamaan uskoon liittyviä pulmakohtia." (s. 110-111)

        (Johanna Hurtig: Taivaan taimet, Uskonnollinen yhteisöllisyys ja väkivalta, Hansaprint Oy, Vantaa 2013)

        https://tuhat.halvi.helsinki.fi/portal/fi/persons/johanna-hurtig(542af37e-33ca-4267-851a-f4beb2ea319a).html


      • " Faktaa "
        -
        Sinun 34 lukusi oli ainakin 134... 50 vuodessa. voi olla enemmänkin.
        -


      • valtaväestö oli = 5,000,000/1850 = tekijää = n. 33 ei pelastujaa 1/33. tulos siitä n. 303 tekijää kun pelastuksen pääse 1/33. tämä on aina vakio.
        Lasketaan miten vain.
        -


      • teuta01 kirjoitti:

        " Faktaa "
        -
        Sinun 34 lukusi oli ainakin 134... 50 vuodessa. voi olla enemmänkin.
        -

        Tuosta luvusta poistatti, OV: 100 tapausta muka vanhentuneina.
        Pedofilia ei vanhene koskaan, Synnin voi saada anteeksi ,
        mutta se ei poista tilastoja. . .
        -
        Luku linee nyt noin 166. tuomittua tapausta piiloiset päälle.
        -


    • sittätiettää

      Joka kymmenes perhe on pedofiiliperhe.
      -
      Tavallisten ihmisiin nähden suhde on 1/30 LESTA voittaa.
      -
      Eli hirvittävä määrä on pedofiileja, jokainen lesta tuntee monta.
      -
      Ja kaikki kuplassa salaamiskultturipinssi rinnassa.

      • Nyt ehkä lestadiolaiset ovat päässeet ”valtaväestön” vauhtiin, jossa tapahtuma on kieronkasvaneiden opetusten ja rehvastelun yhteissumma.

        Miksi usea ei puhu siitä, voisi kysyä, puhuisitko Sinä? Tunnustaisit Isäsi Tulimereen meneväksi ihmiseksi.

        Nöyryys voittaa, jolla ylipäätään pidetään koko lahko kasassa, mutta se on totuuden nimiin sanottava, VL pedofilia oli -60- 90 luvun alun enemmän tapa, mitä poikkeus.

        Olen sattunut miespiiriin -70 luvulla jossa usea Isä ikään kuin kunnioitti heitä (lestadiolaisia), jotka näin menettelivät.

        Se oli samaa, kun saarnaajan yöpyminen Isännän paikalla sängyssä, ja Isäntä saunakamarissa.

        Suurimpia rehvastelijoita oli oulunsalolaisen ”huippupuhujan” lyhytkasvuinen veli; - jälkikasvuja tulee olla joka kylässä?

        Se on kaiketi nyt pienentyynyt kuten kirjoitin, mutta anteeksipyyntöön nämä yli- ihmiset eivät alennu, mutta valehteluun kyllä.


    • lastatakakauttako

      ""Lapsen törkeä hyväksikäyttö ei ole yhtään sen pahempi synti kuin se, mihin me jokainen olemme sydämessämme valmit."
      -
      Letkajenkkaa lapsen kanssa, ISÄT...............
      -
      Yörauhaa............................

      • Kukajamistä

        Kuka on se Maija -kirjan naapuripaikkakunnalla johtokunnan puheenjohtajana toiminut mies, jota Maija yritti puhuttaa ja hän vain olkiaan kohauttaen kommentoi, että samaan taivaaseenhan olemme menossa. Missä paikkakunnalla ollut puheenjohtajana?


      • Tahtootietää
        Kukajamistä kirjoitti:

        Kuka on se Maija -kirjan naapuripaikkakunnalla johtokunnan puheenjohtajana toiminut mies, jota Maija yritti puhuttaa ja hän vain olkiaan kohauttaen kommentoi, että samaan taivaaseenhan olemme menossa. Missä paikkakunnalla ollut puheenjohtajana?

        Onko tämä - Maija -kirjan naapuripaikkakunnalla johtokunnan puheenjohtajana toiminut mieshenkilö - tällä hetkellä puhujana?


    • piilottelua

      On se niin sairasta, yhteinen salauksen kohde. Ei siinä paljon uhreja ajatella.
      Jokaisella joka on henkilökohtaisesti näistä tietoinen ja salaa sen ulkopuolisilta, on varmasti taivaan portit suljettu ikiajoiksi. Tulimeri odottaa!!!!

      • lisä-tietoa

        Omakohtaisen kokemukseni mukaisesti helluntailaiset suhtautuvat äärimmäisen nuivasti, lähnnä vihamielisesti, sukupuolivähemmistöihin. Olen miettinyt syytä että miksi.

        Helluntailaiset perustelevat tätä vihaa Raamatulla ja Roomalaiskirjeellä, ja vedotaan kahteen kohtaan, joiden alkukielinen merkitys on hämärtynyt. Kohtia voidaan toki käyttää homovihaan, mutta niitä voidaan aivan yhtä perustellusti käyttää tuomitsemaan rituaalista irstailua epäjumalapalveluksessa sekä tuomitsemaan alaikäisten seksuaalista hyväksikäyttöä. Kuitenkaan näin ei tehdä. Miksi? Asian ei pitäisi koskea minua, sillä en ole homo enkä lesbo, vaan olen transseksuaali ja uuden sukupuoleni mukaisesti hetero. Eppu Normaalin laulun sanojen mukaan kuitenkin "pioneereille olen faskisti ja faskisteille pioneeri", ja näitä samoja raamatunkohtia käytetään myös transseksuaalivihan polttoaineena. Miksi?

        Ratkaisua on lähdettävä hakemaan autoritaarisen lahkon käsitteen pohjalta. Helluntailaisuus ei ole totalitaarinen kultti siinä missä asia ymmärretään Uskontojen Uhrit ry:n sivuilla, mutta se on hyvin autoritaarinen lahko ja heidän raamatuntulkintansa on hyvin fundamentalistinen. Lahko vaatii paljon tiukemman asialle omistautumisen kuin valtiokirkko ja vaikka helluntailaisuudessa ei ole diktaattorimaista, totalitaarista johtajaa tai gurua, toverikuri on hyvin tiukka. Opinkappaleet ovat olemassa, ja toverikuri pitää huolen niiden noudattamisesta - hengelliselle johtajalle tai gurulle ei ole tarvetta. Autoritaarinen lahko ei ole yhtä destruktiivinen kuin totalitaarinen kultti, mutta se on hyvin ikävä kohdalle osuessaan (kuten minulle kävi). Siinä, missä totalitaarisessa kultissa maailma on ikäänkuin sotatilassa me vastaan ne, autoritaarinen lahko elää kyräilyasemassa ja tekee selkeän pesäeron meihin ja niihin. On olemassa pelastuneiden piiri ja toisaalta maailman lapset. Siinä, missä totalitaariselle kultille "ne" ovat vihollisia, autoritaariselle lahkolle "ne" ovat potentiaalisia käännynnäisiä.

        Helluntailaiset eivät oman kokemukseni mukaan saarnaa väkivaltaa eivätkä vihaa, ja useimmat helluntailaismiehet valitsevat siviilipalveluksen, kuten lankoni. Mutta kieltäytyminen fyysisestä väkivallasta ei valitettavasti sulje pois henkistä ja sosiaalista väkivaltaa. Se vain kanavoituu uusiin muotoihin.

        Nyt tässä tulee kolme tärkeää pointtia esiin:

        1) Helluntailaisilla on tiukka toverikuri ja hyvin voimakas yhteenkuuluvuuden tunne. Tämä on tunnusomaista autoritaarisille lahkoille. Se toisaalta luo turvallisuutta, mutta toisaalta antaa hyvin vähän sijaa itsenäiselle ajattelulle.

        2) Helluntailaiset tuomitsevat fyysisen väkivallan, mutta eivät muita väkivallan muotoja. Autoritarismi ja henkinen väkivalta käyvät usein käsi kädessä.

        3) Helluntailaisten raamatuntulkinta on hyvin fundamentalistinen ja kirjaimellinen. Jopa niin, että jos maasto ja kartta ovat ristiriidassa, niin tällöin kartta on oikeassa.

        Helluntailaisten vihollisia luonnollisesti ovat ne, jotka eivät sovi heidän ajatuskaavaansa. Vihollisia vastaan tietysti yritetään taistella. Luonnollinen taistelemisen tapa on väkivalta, yleensä fyysinen. Mutta helluntailaisetpa tuomitsevat fyysisen väkivallan! Kuitenkin vihollisia on olemassa. Mihin tämä kanavoituu?

        Omakohtaisen kokemukseni mukaan helluntailaiset suhtautuvat sukupuolisiin poikkeavuuksiin paljon voimakkaammin kuin vaikkapa seksuaalirikollisiin, lasten hyväksikäyttäjiin tai väkivaltarikollisiin. Tämä kummastuttaa, mutta tässä on hyvin tärkeä pointti:

        Sukupuoliset poikkeavuudet ovat harmittomia ja heidän tekonsa kohdistuvat heihin itseensä, mutta seksuaali- ja väkivaltarikolliset ovat vaarallisia ja heidän teoillaan on selkeä uhri, toinen ihminen.

        Koska helluntailaisuus tuomitsee fyysisen väkivallan, merkitsee se heikkoutta ja puolustuskyvyttömyyttä fyysisen väkivallan sekä väkivalta- ja seksuaalirikollisuuden edessä. Sille ikäänkuin annetaan periksi ja sitä siedetään. Ihmisiin, jotka ovat aidosti vaarallisia ympäristölleen, kuten pedofiileihin, suhtaudutaan hyvinkin ymmärtävästi ja heidän pahat tekonsa pyritään lakaisemaan maton alle. Ei pidä ärsyttää oikeasti pahoja ihmisiä.

        Mutta entäpä sitten ns. harmittomat sukupuoliset poikkeavuudet, kuten homoseksualismi? Koska he ovat harmittomia, he eivät ole vaarallisia fyysisen väkivallan osalta. Homot harvemmin ryhtyvät väkivaltaisiksi ja transseksuaalit vielä harvemmin. He ovat heikkoja vihollisia. Niinpä he ovat mitä otollisin kohde henkiselle väkivallalle.

        Autoritaarisessa lahkossa lahkon vihollisiin kohdistuva henkinen väkivalta pyrkii etsimään kohteensa - mielellään niin, että kohde on mahdollisimman harmiton ja mielellään puolustuskyvytön. Homot ovat harmittomia. Niinpä he ovat otollinen kohde vihalle. Helluntailaisten henkinen väkivalta kohdistuu juuri heihin.

        Ja tämä on asia, mitä helluntailaiset itsekään eivät yleensä huomaa. Koska autoritaarinen lahko ei anna sijaa omaehtoiselle ajattelulle, Raamatun sanaan nojataan sokeasti ja seurataan toverikuria, lyödään Raamatulla.


      • pysytäänaiheessa
        lisä-tietoa kirjoitti:

        Omakohtaisen kokemukseni mukaisesti helluntailaiset suhtautuvat äärimmäisen nuivasti, lähnnä vihamielisesti, sukupuolivähemmistöihin. Olen miettinyt syytä että miksi.

        Helluntailaiset perustelevat tätä vihaa Raamatulla ja Roomalaiskirjeellä, ja vedotaan kahteen kohtaan, joiden alkukielinen merkitys on hämärtynyt. Kohtia voidaan toki käyttää homovihaan, mutta niitä voidaan aivan yhtä perustellusti käyttää tuomitsemaan rituaalista irstailua epäjumalapalveluksessa sekä tuomitsemaan alaikäisten seksuaalista hyväksikäyttöä. Kuitenkaan näin ei tehdä. Miksi? Asian ei pitäisi koskea minua, sillä en ole homo enkä lesbo, vaan olen transseksuaali ja uuden sukupuoleni mukaisesti hetero. Eppu Normaalin laulun sanojen mukaan kuitenkin "pioneereille olen faskisti ja faskisteille pioneeri", ja näitä samoja raamatunkohtia käytetään myös transseksuaalivihan polttoaineena. Miksi?

        Ratkaisua on lähdettävä hakemaan autoritaarisen lahkon käsitteen pohjalta. Helluntailaisuus ei ole totalitaarinen kultti siinä missä asia ymmärretään Uskontojen Uhrit ry:n sivuilla, mutta se on hyvin autoritaarinen lahko ja heidän raamatuntulkintansa on hyvin fundamentalistinen. Lahko vaatii paljon tiukemman asialle omistautumisen kuin valtiokirkko ja vaikka helluntailaisuudessa ei ole diktaattorimaista, totalitaarista johtajaa tai gurua, toverikuri on hyvin tiukka. Opinkappaleet ovat olemassa, ja toverikuri pitää huolen niiden noudattamisesta - hengelliselle johtajalle tai gurulle ei ole tarvetta. Autoritaarinen lahko ei ole yhtä destruktiivinen kuin totalitaarinen kultti, mutta se on hyvin ikävä kohdalle osuessaan (kuten minulle kävi). Siinä, missä totalitaarisessa kultissa maailma on ikäänkuin sotatilassa me vastaan ne, autoritaarinen lahko elää kyräilyasemassa ja tekee selkeän pesäeron meihin ja niihin. On olemassa pelastuneiden piiri ja toisaalta maailman lapset. Siinä, missä totalitaariselle kultille "ne" ovat vihollisia, autoritaariselle lahkolle "ne" ovat potentiaalisia käännynnäisiä.

        Helluntailaiset eivät oman kokemukseni mukaan saarnaa väkivaltaa eivätkä vihaa, ja useimmat helluntailaismiehet valitsevat siviilipalveluksen, kuten lankoni. Mutta kieltäytyminen fyysisestä väkivallasta ei valitettavasti sulje pois henkistä ja sosiaalista väkivaltaa. Se vain kanavoituu uusiin muotoihin.

        Nyt tässä tulee kolme tärkeää pointtia esiin:

        1) Helluntailaisilla on tiukka toverikuri ja hyvin voimakas yhteenkuuluvuuden tunne. Tämä on tunnusomaista autoritaarisille lahkoille. Se toisaalta luo turvallisuutta, mutta toisaalta antaa hyvin vähän sijaa itsenäiselle ajattelulle.

        2) Helluntailaiset tuomitsevat fyysisen väkivallan, mutta eivät muita väkivallan muotoja. Autoritarismi ja henkinen väkivalta käyvät usein käsi kädessä.

        3) Helluntailaisten raamatuntulkinta on hyvin fundamentalistinen ja kirjaimellinen. Jopa niin, että jos maasto ja kartta ovat ristiriidassa, niin tällöin kartta on oikeassa.

        Helluntailaisten vihollisia luonnollisesti ovat ne, jotka eivät sovi heidän ajatuskaavaansa. Vihollisia vastaan tietysti yritetään taistella. Luonnollinen taistelemisen tapa on väkivalta, yleensä fyysinen. Mutta helluntailaisetpa tuomitsevat fyysisen väkivallan! Kuitenkin vihollisia on olemassa. Mihin tämä kanavoituu?

        Omakohtaisen kokemukseni mukaan helluntailaiset suhtautuvat sukupuolisiin poikkeavuuksiin paljon voimakkaammin kuin vaikkapa seksuaalirikollisiin, lasten hyväksikäyttäjiin tai väkivaltarikollisiin. Tämä kummastuttaa, mutta tässä on hyvin tärkeä pointti:

        Sukupuoliset poikkeavuudet ovat harmittomia ja heidän tekonsa kohdistuvat heihin itseensä, mutta seksuaali- ja väkivaltarikolliset ovat vaarallisia ja heidän teoillaan on selkeä uhri, toinen ihminen.

        Koska helluntailaisuus tuomitsee fyysisen väkivallan, merkitsee se heikkoutta ja puolustuskyvyttömyyttä fyysisen väkivallan sekä väkivalta- ja seksuaalirikollisuuden edessä. Sille ikäänkuin annetaan periksi ja sitä siedetään. Ihmisiin, jotka ovat aidosti vaarallisia ympäristölleen, kuten pedofiileihin, suhtaudutaan hyvinkin ymmärtävästi ja heidän pahat tekonsa pyritään lakaisemaan maton alle. Ei pidä ärsyttää oikeasti pahoja ihmisiä.

        Mutta entäpä sitten ns. harmittomat sukupuoliset poikkeavuudet, kuten homoseksualismi? Koska he ovat harmittomia, he eivät ole vaarallisia fyysisen väkivallan osalta. Homot harvemmin ryhtyvät väkivaltaisiksi ja transseksuaalit vielä harvemmin. He ovat heikkoja vihollisia. Niinpä he ovat mitä otollisin kohde henkiselle väkivallalle.

        Autoritaarisessa lahkossa lahkon vihollisiin kohdistuva henkinen väkivalta pyrkii etsimään kohteensa - mielellään niin, että kohde on mahdollisimman harmiton ja mielellään puolustuskyvytön. Homot ovat harmittomia. Niinpä he ovat otollinen kohde vihalle. Helluntailaisten henkinen väkivalta kohdistuu juuri heihin.

        Ja tämä on asia, mitä helluntailaiset itsekään eivät yleensä huomaa. Koska autoritaarinen lahko ei anna sijaa omaehtoiselle ajattelulle, Raamatun sanaan nojataan sokeasti ja seurataan toverikuria, lyödään Raamatulla.

        Äläpä lesta muuta puheenaihetta. Aiheena lestat ja pedot


    • hyikauhiaaa

      "Takaapäin pientä lasta"................
      -
      On se hirveää--
      -
      ja:
      "joka on henkilökohtaisesti näistä tietoinen ja salaa sen ulkopuolisilta, on varmasti taivaan portit suljettu ikiajoiksi. Tulimeri odottaa!!!! "
      -
      Kuka on SALAAJA.
      Ettei vaan natsaha omalle kohdalle????????????. saalaaminen tahi teko?????

      • gluigilug

        KALAHTIKO KALIKKA, KU ÄLÄHIT.


    • ajatollah

      Sipilä ja Voittonen varmistaneet 'veljien' selustan.

    • suursyntisiä

      Sattuu paha kömmähdys vl maineelle.
      -
      Löytyi pitkäaikainen ja umpisalattu yleinen pedofiilisuus.
      -
      Peitellä yritettiin kaikin keinoin, saarnamiehet etunenässä.
      -
      Voi tätä pimmeyttä, voi julmuutta "esimerkilliset eläjät"

    • metsänpeikkomenninkäinen

      Liikkeen sisällä niin paljon salattuja ja "anteeksiannettuja syntejä", että kovinkaan monelle ei taivaspaikka aukea.

      Oksennus_

      • reinikk

        Eisemitään. Annetaan rikokset ja pahatteot anteeksi näille koijareille. Pöytä on katettu olkaa hyvät ja lloitkaa aloitakaa alusta kaikkianteeksi?


      • Ei_se_taivaspaikka

        aukea kenellekään, jos sitä omaalla hyvyydellään pitäisi tavoitella. Oletko kuullut Jumalan armosta? Olertko kuullut Kristuksen sovitustyöstä.

        Tämän vanhan ketjun nostaminen on tietenkin tennismailalla varustetun heinolalaisen sielunvihollisen työtä. Sen tuntee jo hajusta.


      • EvankeliumiEiAuta

        Kyllä täällä on muitakin, kuin heinolalainen, jotka ovat huolissaan lapsista. On totta, se on tutkimuksissakin todistettu, että vl-liikkeessä on paljon pedofiliaa.
        Pedofiilit ovat sairaita, ei evankeliumi voi heitä parantaa. He pyytävät anteeksi ja jatkavat sen jälkeen tekojaan, aina uudestaan ja uudestaan. He tuntevat seksuaalista vetovoimaa lapsia kohtaan, eivätkä pysty lopettamaan tekojaan, vaikka haluaisivatkin.


      • VoittonenPuolusti

        Yksi esimerkki Vihelän tapaus, jossa pedofiili hyväksikäytti lapsia monessa sukupolvessa.
        Pedofiili ei parannu.


      • pedofiilien_suojelua
        EvankeliumiEiAuta kirjoitti:

        Kyllä täällä on muitakin, kuin heinolalainen, jotka ovat huolissaan lapsista. On totta, se on tutkimuksissakin todistettu, että vl-liikkeessä on paljon pedofiliaa.
        Pedofiilit ovat sairaita, ei evankeliumi voi heitä parantaa. He pyytävät anteeksi ja jatkavat sen jälkeen tekojaan, aina uudestaan ja uudestaan. He tuntevat seksuaalista vetovoimaa lapsia kohtaan, eivätkä pysty lopettamaan tekojaan, vaikka haluaisivatkin.

        Pahinta tuossa asiassa on se, että vanhoillislestadiolaiset pyrkivät suojelemaan vl-pedofiilejä parhaan kykynsä mukaan.
        Tämä estää tähän törkeään rikokseen syyllistyneitä joutumasta poliisin haaviin, lakitupaan ja vankilaan.

        Vl-johtajat näyttävät esimerkkiä.

        http://www.hs.fi/sunnuntai/a1388813055746


    • Ex-keittiökauppias

      Jos näihin pedoiluihin lisätään aikusiin kohdistuneet seksuaalirikokset niin VL:lläiset johtaa suhteessa muuhun väestöön. Aikusiin naisin kohdistuneita raiskauksia viedään vielä vähemmän käräjille ja liikkeen sisällä niitä muutenkin salaillaan. Näin ne asiat Suomessa on totuttu hoitamaan ja niin ne hoidetaan jatkossakin, ihan sama ketkä puolueet lakeja säätelee.
      Hattua nostan niille henkilöille jotka ovat uskaltaneet muurahaispesää sohaista, vaikka he ovat itse joutuneet kärsimään. Valitettavasti VL lobbareiden lonkerot on liian syvällä valtion hallinnossa ja oikeuslaitoksessa.

    • reppujavlpanoiksi

      Pedofiilejä vl yhteisössä on paljon.
      -
      Luku määräytyy 1/30 osaa vl puoleen.
      -
      On se kumma, että vl perheelliset miehet sekoavat omiin tyttöihin niin usein.
      -
      Ongelmaksi koituu, että vaimot tietävät sen, eivätkä tee rikosilmoitusta.

    • 777777777777777

      Järkyttää. Miten lapsiin tai lähiomaisiinsa sekoavat voivat itseään pitää uskovina, kun teoillaan pilkkaavat Jumalaa?!!! Siitä on usko kaukana. Muotomenot eivät pelasta, eikä kuuluminen johonkin tiettyyn lahkoon. Vain sydämen uskolla ja suun tunnustuksella pelastutaan. Uskon kohde on kolmiyhteinen Jumala, Isä, Poika ja Pyhä Henki. Uskova on uudestisyntynyt Hengestä. Silloin haluaa noudattaa Jumalan tahtoa ja se on ilmoitettu Raamatussa.
      Moniko ns. lesta lukee Raamattua? Jos ei sitä tutki, miten voisi tietää Herran tahdon.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2501
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1958
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1766
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe