Tolpasta sakot mplle?

välkky motoristi

Peltipoliisi tai mikä nimi lieneekään niin saako mp siitä sakot vai ei ? rekisteriä ei ole joten siitä ei saa selvää mutta entä kun on kaksikaistainen niin "näkeekö" se myös kaistan ylitse kun ajaa tolpan ohitse ja takakilpihän on silloin sivusta näkyvissä ?

10

4803

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älä aja ylinopeutta

      Ei siitä sakkoja saa. Ei edes autolla. Ajan päivittäin peltipoliisin ohi useita kertoja, enkä vielä koskaan ole sakkoja saanut.
      Eri asia on, jos ajaa ylinopeutta. Autolla välähdys kertoo, että sakkot tuli.
      Mp:llä välähdys kertoo, että ylinopeutta oli.

    • mika2

      No yleensä ottaen ei saa, mutta se ei anna oikeutta rikkoa sääntöjä. Periaatteessa poliisilla on muitakin esitutkinta keinoja kuin se kuva siitä tolpasta kuten vaikkapa silminnäkijät ja muut mahdolliset valvontakamerat (esim. nopeusvalvontakameran läheisyydessä oleva tielaitoksen kamera saattaa saada kuvaa toisestakin kulmasta, mutta en tiedä tallentavatko ne), mutta ainakin kaupunkiympäristö on täynnänsä kaikenlaista kameravalvontaa ja jos poliisit voivat saada pankkirosvon kiinni sellaisten avulla niin kaipa ne voivat jahdata liikennerikollistakin jos oikein tahtovat, mutta kai se vähän riippuu kuinka törkeästi sitä ylinopeutta ajaa että yrittääkö ne ihan tosissaan. Minä olen käsittänyt ettei poliisin nykyresurssit oikein riitä edes automaattisen nopeuskameroiden kuvien katselemiseen (pitäisi olla automaattinen sakotuskin).

      Jos moottoripyörien ylinopeudet herättävät riittävästi älämölöä, niin voihan jatkossa tulla käyttöön kamerat jotka kuvaavat poistuvaa ajoneuvoa tai sitten perisuomalaiseen tapaan pakotetaan moottoripyöriin rekisterikilpi siihen eteenkin. Toisaalta eihän autossakaan tarvitse olla kuin yksi rekisterikilpi, niin miksi sitten moottoripyörään pitäisi niitä enemmän laittaa?

      Prätkällähän on kyllä helppo ohittaa ne tiehen upotetut valvontakameran anturit jolloin ei kamera räpsähdä. Tämä herkku kylläkin varmaan vähenee ja noita kiinteitä kameratolppia varmaan ei tulevaisuudessa rakenneta niin paljon vaan siirrytään käyttämään liikuteltavia ja liikkuvia valvontayksiköitä.

      Minä olen sitä mieltä, että liikennevalvonnan lisääntyminen olisi moottoripyöräilijän etu. Ainakin helsingissä ja varsinkin espoossa liikennekuri on niin olematonta, että sillä on hengenvaarassa kaikenaikaa autoilijoiden piittaamattomuuden takia.

      • mika 3

        vai että ihan silminnäkijän ilmoituksen mukaan voi lähettää sakon -ja höpön höpön


      • k
        mika 3 kirjoitti:

        vai että ihan silminnäkijän ilmoituksen mukaan voi lähettää sakon -ja höpön höpön

        Tehkää parannus mammonan kumartamisesta ja huorintekemisestä syntiset!


    • Gooklaajakin

      Missä sanotaan, että autoon riittää yski kilpi? koska tämä laki on muka kumottu? : Rekisterikilpien kiinnitys ja käyttö
      1. Rekisterikilvet on kiinnitettävä autossa eteen ja taakse, traktorissa ja moottorityökoneessa eteen tai taakse, moottorikelkassa molemmille sivuille ja muussa ajoneuvossa taakse kilville varattuihin paikkoihin ajoneuvon poikkisuuntaan, pystyasentoon tai enintään 30° alareunasta ulospäin kallistettuna ja siten, ettei mikään ajoneuvon osa tai varuste osittainkaan peitä sitä. Rekisterikilpi tulee tarvittaessa pohjustaa tai kehystää siten, ettei se ajoneuvoa käytettäessä vahingoitu. Rekisterikilpeä ei saa taittaa, leikata tai peittää, eikä siihen saa kiinnittää tarraa, merkkiä tai kilpeä.

      • zoom ja whoom....

        Taisi olla puhe mopoauton rekisterikilvestä.

        Mopoautollakin tosiaan voi ajaa peltipoliisin ohi sakkoja saamatta. Eikä siis pel-kästään siksi, että sen suurin nopeus on kuulemma 45 km/h.
        Vaan siksi, että siinäkään ei ole eturekkaria.

        Mikähän mahtaa olla mopoauton valvontakameranopeuden ennätys? Itse ajelin mopoauton perässä mennäsuvena ja autoni mittari näytti yli 80 km/h nopeutta.


      • mika2

        EI missään sanota vaan Pasilan poliisiaseman päivystäjä sanoi mulle, että autossa vaaditaan vähintään yksi rekisterikilpi, kun asiaa siltä kysyin tehdessäni rikosilmoitusta kun multa oli pöllitty takakilpi autosta.

        Mun mielestä takaa kuvaavat kamerat ratkaisisivat koko ongelman eikä kenenkään tarvitsisi pahoitta mieltään, että joku pääsisi livahtamaan valvonnalta. Kuten totesin edellisessä viestissä, niin kiinteiden kameroiden anturit on aika helppo ohittaa moottoripyörällä joten prätkälle ei ole väliä kuvaako kamera edestä vai takaa kun sen voi kuitenkin ohittaa. Ainoa tehokas ja ohittamaton valvonta on liikkuva kamera, jossa on tutka. Kyllähän myös poliisipartio voi tehdä automaattista kameravalvontaa ja kuvata vaikkapa autosta lakien rikkojaa ja lähettää sakko jälkikäteen kotiin.

        Minä kannatan valvonnan lisäämistä kyllä. Liikennekuri on pääkaupnkiseudulla niin järkyttävän huono, että siellä on oikeasti hengenvaarallista liikkua moottoripyörällä tai jalkaisin tai muulla kevyellä välineellä.


      • ajoneuvo

        Totta, takaa kuva myös, jos nopeus ylittyy. Teknisesti helppo toteuttaa samaan eli yhteen tolppaan.


    • tolppa-opplot

      parkissa olevat valvonta autot ottavat kuvat molempiin suuntiin, tulee se pyöränkin kilpi selville. en minä lisää valvontaa halua, mutta nykyään näkee melkoisia nopeuksia taajama alueellakin. ehtiikö lapset ja mummot pois autojen alta???

      törkeisiin ylinopeuksiin pitäisi puuttua kovemmalla kädellä, jos neljänkympin alueellla ajetaan sataa, niin kyllä silloin voisi valtio takavarikoida ajopelin ja kortin.

    • AutoilevaMotoristi

      Juu, onhan tuo tainnu muutaman kerran moottoripyörillessä välähtää. Eli hieman ylinopeutta oli, ei paljon - ei ole tapana. Ei ole ainakaan tähän mennessä mitään perästä kuulunut.
      Yleensä puhutaan kuin motoristi olisi joku oma lajinsa. Ainakin minä olen myös autoilija. Ja kilometrejä autonkin mittariin kertyy n. 30 tuhatta vuositasolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1575
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1305
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1186
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe