Kokemuksia Amwaysta

Ex-markkinoija

Kerronpa tässä vähän omia kokemuksia kun lähdin mukaan hölmoilyyn nimeltä Amway. Värväystilanteessa en oikein voinut kieltäytyäkään kun appiukko sitä niin hehkutti.

Värväystilaisuudessa ymmärsin tai minun annettiin ymmärää että sitä tyypillistä verkostomarkkinoinnin hurmosta ei kyseisessä firmassa ole. Olinpa väärässä. Matra alkoi ajan kanssa paljastua se oli tämä: sun täytyy olla tuota että voit olla tämä.

Oli melkein pakko liittyä tähän cep:en eli continue educational program. Tuo koulutus oli kyllä surkuhupaisaa. Maksoit 39 egee 3-4 cd-levystä jolle oli nauhoitettu joitain seminaarien puheen pitäjien puheita. Tosi kiva yrittää saada niistä jotain tolkkua kun visuaalista esitystä ei niissä ollut yhtään. Pelkkää ääntä ja sekin oli laadultaan tosi surkeaa. Akka vaan änkyttää siellä jotain tyyliin: I I I really think so....so so..... vielä ärsyttävämpää oli sitä kuunnella

Sitten ne Open tilaisuudet joissa oli käytävä kerta toisensa jälkeen. Tällä tavalla kuulemma osoitit ylälinjalle että olet tosissasi tämän asian suhteen. Lienee sanomattakin selvää että noihin tilaisuuksiin oli sisäänpääsymaksu. Joka viikko oli raahattava itsens ja mieluiten pari uutta uhria mukaan katsomaan mitä tämä on. Ja aina oli se sama esitelmä mutta eri ihmisen jonkun kokeneen amwaylaisen kertomana.

Kaikkein huippu oli sitten se kun alettiin vaatia tai vihjailla että pitäis tehdä enemmän ja sitten että jos jättäisit päivätyön ja tekisit tätä et saisit enemmän volyymiä.

Ikinä en saanut anwayltä mitään takaisin koska palkkiot kuulemma maksetaan vain firmoille. en ehtinyt perustamaan omaa toiminimeä kun poltin päreeni tuohon touhuun. viimeisin pisara oli se kun appiukolleni sanottiin että hänen pitää päättää kumpi on tärkeämpää yhteinen aika perheen kanssa vai Amwayn palkkapussin kasvattaminen.

sitten mitä niihin tuotteisiin tulee niin osa oli ihan laadukkaita ja hyviä tuotteita, ei siinä mitään. Mutta mitä niihin pyykinpesuaineisiin tulee ja niiden lupauksiin niin voi helvetti. Olen itse tekstiilihuoltaja ja ne väiteet joita noista pesuaineista annettiin niin...no huh huh....

Kokonaisuudessaan päätin jättää tuon ja sain sanoa moneen otteeseen ylälinjalle että en lähde enää mukaan. viimein piti oikein suuttua että viesti menee perille. en ole enää edes tilannut tuotteita eikä niitä enää nurkissakaan taida lojua. :)

No rahaa tuli tuhlattua mutta empä siitä konkurssiin joutunut. toisin kuin eräs kollega. Hän oli työtön ja sai päivärahaa. Lähti mukaan Amwayhin ja pisti toiminimen pystyy heti lähtöön. Viranomaiset katsoivat hänen olevan yrittäjä ja lopettivat päivärahan maksun. kiva tilanne. Senttiäkään et saa mistään kun toiminta niin alussa ja sinut katsotaan yrittäjäksi.

Eniten ärsytti Amwayn toiminnassa se että mitä luvattiin ja hehkutettiin niin totuus olikin juuri päinvastoin. Henkilöpalvontaa ei pitänyt olla mutta muistan kerrankin että pistettii pystyyn kilpailu siitä kuka tekee parasta tulosta. Palkkiona oli sitten kutsu juhannuksena jonkun ylälinjalaisen huvilalle lentopalloa pelaamaan. Matkakustannukset maksettava omasta pussista. Ja sitten tuota ylälinja jargonia sai kuulla ihan tarpeeksi. Kun ylälinja sitä ja ylälinja tätä.... Itse et ollut mitään kun ylälinja tiesi asiat parhaiten.

Ja sitten se lomakkeiden jatkuva muuttelu. tilasit uusille ILH:lle tarkoitettuja aloituspakkauksia. Ja yllätys yllätys, ei mennyt kuin muutama kuukausi kun tuo lomake uusittiin ja ilmoitettiin että vanha ei enää kelpaa. ja taas sama rumba parin kuukauden päästä. Eli olit ostanut nuo aloituspakkaukset ja sitten ne jäi nurkkiin lojumaan. Lomakkeissa oli täsmälleen samat tiedot eri paikoissa vaan. Kuulostako rahastukselta?

No tulipahan kokeiltua verkostomarkkinointia ja otettua opiksi siitä. Vahinkoa ei Amwayn hölmöilyni kaveripiirissä saaneet paljoakaan aikaan. Lähinnä nyt naureskellaan että miten sitä ihminen voi olla niin hölmö että antaa itsensä ylipuhua tuollaiseen. No saahan sitä mokailla jos siitä ottaa opikseen. Itse tein niin enkä ole sen jälkeen ollut missään tekemisissä Amwayn kanssa, en edes asiakkaana. En tartte jenkkiläisiä mukamas maailman parhaita pesuaineita koska kaupan hyllyllä löytyy kotimaisiakin tuotteita.

94

23705

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokeilemalla oppii

      Tässäpä hyvää luettavaa alalle aikoville.

      Olisi myös mukavaa kuulla asiasta jonkun kokeneen Amway-henkilön näkemys.

    • kokemusta omaava 11

      joo, jos kuuntelee kaikkia tässä maailmassa niin ei voi tehdä yhtään mitään vain odottaa kuolemaa.
      Mä taas tunnen monta konkurssin tehnyttä yrittäjää, yrittäminen siis pyllystä.
      Työnteko taas on olla kuin maksullinen nainen myydä aikaansa pilkkahintaan, siis pyllystä koko toiminta.
      Eli "kokoeilemalla oppii" mä teen VM:ää jo toistakymmentä vuotta ja nastaa on eli kokeilemalla opin.

    • värvää vieläkin

      Tiedoksi teille, jotka olette Amway-firman aloituspakkauksen ostaneet, mutta tulleet toisiin ajatuksiin: Teillä on 90 vuorokautta aikaa palauttaa aloituspakkaus ja saada rahanne takaisin!

      Minua on yritetty värvätä kahdesti. Ekalla kerralla muutamia vuosia sitten olin heidän tilaisuudessakin, josta jäi mieleen salailu ja katteettomat lupaukset. Toisella kertaa myös painostus. En ryhtynyt mukaan, sillä en arvosta toimintaa, jossa tarvitsee käyttää tuollaisia rekrytointikeinoja.

      Verotiedot ovat julkisia. Tutustukaa joidenkin pitkään Amway-liikkeessä mukana olleiden verotietoihin. Ainakin näiden "timanttien" tulisi olla jo miljonäärejä, kun onhan liike ollut Suomessa jo vuodesta 1999. http://www.amwaywiki.com/Amway_Finland

      Kuinka moni on?

      Olisi todellakin mielenkiintoista kuulla lisää kokemuksia Amwaysta! Saa niitä menestystarinoitakin kertoa ;)

    • trötöröö

      Näissä kritiikeissä unohdetaan mun mielestä liian helposti se, että myös se ylälinja maksaa seminaareista ja pitää esittelyjä sun muita tilaisuuksia ja käyttää aikaa ja laittaa itsensä likoon koko ajan homman eteen. Että niinkun ajatellaan se homma mieluummin niin, että ne kaikki ylälinjan värväämät tyypit on tipahtaneet suunnilleen taivaasta tekemään rahaa ylälinjalle. Ja sitten on kamalan epäreilua, että kaikki hyötyy hommasta. Ihan epäeettistä kertoa, että itse on innostunut ko. tavasta yrittää hankkia rahaa ja kokee, että muilla on yhtäläiset mahdollisuudet yrittää.

      Mulla on lähipiirissä yksi pariskunta, joka on tehnyt tätä juttua useamman vuoden ja toimivat myös ulkomailla ja yhteistyössä yhden suomalaistimantin kanssa. En mitenkään koe heidän toimintaansa häikäilemättömäksi, vaikka ovat mullekin useempaan otteeseen melko painokkaasti sanoneet, että homma sopisi mulle kuin nenä päähän ja pärjäisin varmasti. Ylälinjallekaan ei ole juuri mitään hyötyä passiivisesta tai alalle sopimattomasta tiimiläisestä.

      Jos ite tekisin hommaa, käyttäisin paljon aikaa sen pohtimiseen, mistä löytäisin juuri oikeanlaiset tyypit, enkä tekisi mitään soittolistoja alkaen sukulaisista kavereiden kautta kavereiden sukulaisiin ja työkavereista niiden sukulaisiin jne randomisti.

      Mitä tulee järkyttävästä työmäärästä marisemiseen, niin toisille tosiaan sopii verkostomarkkinointi paremmin ja toisille huonommin. Toiset tykkää tehdä hommia tarkasti rajatussa kontekstissa ja tarkasti rajatun ajan, kun taas toisille sopii vapaammat, erikoisemmat ja luovemmat ratkaisut. Toisille tällainen toiminta on luontaista ja vaivatonta, toiset joutuvat käyttämään aikaa, rahaa ja vaivaa kouluttautumiseen ja pärjäävät sitä kautta ja toiset ei koskaan pääse jyvälle vaikka miten yrittäis. Sama pätee mielestäni kaikilla aloilla ja elämänalueilla.

      Itse en siis todellakaan ole mukana tässä kuviossa, vaikka kiinnostunut olenkin, enkä pidä mitenkään siis mahdollisena, että olisin aivopesun uhri, kun mitään pesua ei ole tapahtunut. Ymmärtäisin mielelläni myös verkostomarkkinointikuvioihin negatiivisesti suhtautuvien pointin, mutta tähän mennessä en ole siinä onnistunut.

    • Dildis

      Itse jo lähes 10 vuotta läheltä kaverin touhuja seuranneena huomaan kyllä hänen käytöksessään raa'asti sanottuna jopa näitä aivopesun piirteitä. Sitä, miten esim. Amwaysta puhuessaan hänellä tulee silmiin lasittunut katse.

      Äskettäin vasta keskustellessamme tästä amylaisten hehkuttamasta "taloudellisesta riippumattomuudesta", kaveri jaksoi mainostaa sen olevan edessään viiden vuoden päästä. Näin hän on toitottanut jo viimeiset 8 vuotta koko Amwayssa mukanaolon ajan!

      Amwaylaisilla taloudellinen riippumattomuus siis häämöttää aina viiden vuoden päässä, maailman tappiin saakka?

    • AMWAY4EVÖ

      Kävi tossa vuosituhannen alussa sama homma. Ihan sairasta touhua. Hyvä kertomus. Paras kohta appiukon valinta ja juhannuksen lentopalloturnaus. Tsemppiä

    • Ei toimi...

      Tehokasta makkinointia on kyllä.. 46 vuotiaaksi asti eläneenä en ole kuullut koko firmasta mitään muuta kuin ex akkaa yritettiin houkutellla mukaan touhuun. Mitähän edes mahtavat myydä?

      • ALH

        Amway teki juuri ison sopimuksen HIFKn kanssa. Joten jostakin humpuukista ei ole kyse. Jos sinua oikeasti kiinnostaa mitä tuotteitta amwaylla on voit mennä osoitteeseen http://www.amway.fi/ katsomaan :)


      • Kullervo Kammola
        ALH kirjoitti:

        Amway teki juuri ison sopimuksen HIFKn kanssa. Joten jostakin humpuukista ei ole kyse. Jos sinua oikeasti kiinnostaa mitä tuotteitta amwaylla on voit mennä osoitteeseen http://www.amway.fi/ katsomaan :)

        Mikä laadun ja asiallisuuden tae se sitten on?


      • stupidoa
        ALH kirjoitti:

        Amway teki juuri ison sopimuksen HIFKn kanssa. Joten jostakin humpuukista ei ole kyse. Jos sinua oikeasti kiinnostaa mitä tuotteitta amwaylla on voit mennä osoitteeseen http://www.amway.fi/ katsomaan :)

        Saatanan vaikeeta hommaa: Amwayn tuotteita voi ostaa vain Amwayn Liikkeenharjoittajalta, valitse linkki saadaksesi lisätietoja. Miten voin ostaa
        Lähettääksesi tilauksen:
        Rekisteröidy tai kirjaudu sisään

        Hintojakaan ei näkyvillä, ei varmaan uskalleta laittaa...


      • Just sayin
        stupidoa kirjoitti:

        Saatanan vaikeeta hommaa: Amwayn tuotteita voi ostaa vain Amwayn Liikkeenharjoittajalta, valitse linkki saadaksesi lisätietoja. Miten voin ostaa
        Lähettääksesi tilauksen:
        Rekisteröidy tai kirjaudu sisään

        Hintojakaan ei näkyvillä, ei varmaan uskalleta laittaa...

        Hinnat tulee näkyviin kun kirjaudut sisään. Niitä ei näytetä muulloin koska muuten tommoiset vähä-tietoiset kritiikot rupeaisivat valittamaan kaikesta mitä keksii.


      • alh jäsen
        ALH kirjoitti:

        Amway teki juuri ison sopimuksen HIFKn kanssa. Joten jostakin humpuukista ei ole kyse. Jos sinua oikeasti kiinnostaa mitä tuotteitta amwaylla on voit mennä osoitteeseen http://www.amway.fi/ katsomaan :)

        kyllä se on tottaa,HIFKIN kansa humpuuki ei menis läpi.


      • Anonyymi
        ALH kirjoitti:

        Amway teki juuri ison sopimuksen HIFKn kanssa. Joten jostakin humpuukista ei ole kyse. Jos sinua oikeasti kiinnostaa mitä tuotteitta amwaylla on voit mennä osoitteeseen http://www.amway.fi/ katsomaan :)

        Just ok eli humpuukilsta ei tietysti ole kysymys vaan yli 60 v yrityksestä mutta ai kun Hifk tekee sopimuksen amwayn kanssa niin sit se on ok kuule fakta on et Amway on 80 eri markkina alueella ja sen konsernilla on kymmeniä miljoonia asiakkaita joten vaikka koko Suomi olisi tai ei olisi asiakkaina ei ratkaisevasti muuta mitään...kiihkoton fakta on et Vm yrityksiä on kuten muitakin paljon erilaisia mutta tää yritys ei ole koskaan sulkenut avaamassa markkinaa. Laajenee eritavalla nää maksaa kasvun itsenäisille liikkeen harjoittajille. Tarjoamalla kaikille mahdollisuuden mutta miten tässä onnistuu riippuu niinkuin elämässä yleensä monesta asiasta miten ja hieman onnesta mutta kannattaa etsiä ammattilainen ja ennenkaikkea miettiä omat tavoitteet! Luotto tappioita ei tule koska kaikki maksettu etukäteen tilaukset!


      • Anonyymi

        Eli et tiedä mitään!ota selvää niillä on ihan hyvä valikoima paljon fyrkkaa kehittää hyviä tuotteita ravlisät luomua ja ravlisät toimii hyvin! Sam rehnborg kehitti Kiinan vallankumouksen aikaan ensimmäisen ravlisän ...tää on pikkasen ennenkun kukaan hiffas mitään Ravintolisistä!


      • Anonyymi
        stupidoa kirjoitti:

        Saatanan vaikeeta hommaa: Amwayn tuotteita voi ostaa vain Amwayn Liikkeenharjoittajalta, valitse linkki saadaksesi lisätietoja. Miten voin ostaa
        Lähettääksesi tilauksen:
        Rekisteröidy tai kirjaudu sisään

        Hintojakaan ei näkyvillä, ei varmaan uskalleta laittaa...

        V tätä epäilyksen mitä pelkäämistä tossa tuotteilla 100% tyytyväisyystakuu tossa nyt ei oo mitään ihmeellistä ku ei uskalleta erottua joukosta vaan mennään markettiin ostamaan massa tuotettuja laadukkaita Suomi tuotteita! Joita markkinoidaan ja lobbataan urakalla! Ja hyvä niin sitä saa mitä tilaa mutta siinähän EMitte ei ketään kiinnosta!


    • ALH

      Juuri tuolta minustakin tuntui parin vuoden aikana. En ollut sponsoroinut mukaan muita kuin äitini joka osti vähän tuotteita silloin tällöin. Päätin lopettaa koko homman.

      Ylälinjani sai minut kuitenkin mukaan "raahattua" isoon viikonloppuseminaariin jossa näin nuoren jätkän (alle 30) joka oli pätevöitynyt timantiksi. Niinpä päätin että aloitan nyt kovalla vauhdilla näyttämään Amwayn liiketoiminta ideaa (joka oikeastaan on toisenlainen yrittämis muoto). Kun tuli EI vastaus siirryin seuraavaan ja seuraavaan kunnes tuli KYLLÄ. Kas sitten seuraavassa viikonloppu seminaarissa olin itsekin "ylälinja" ja pääsin mukaan seminaarin johtajuus osioon.

      Täytyy vain olla tarpeeksi iso syy miksi tätä rakentaa. Se ei todellakaan ole helppoa, varsinkaan alussa. MUTTA, kun kerron on tehnyt työn kunnolla sitä ei tarvitse enään tehdä uudestaan.

      • Miettikää hetken

        Aivan! Amway ei ole tehty kaikille. Ihan vain tiedoksi kaikille ketkä lukevat semmosta että "amway ei toimi" jne. Niin ne jotka ovat kirjoittaneet noi jutut niin he eivät ole niin ovat itse epäonnistuneet ja luulee että niin käy kaikille. Ihan turha on niiden valittaa koko hommasta. Voisi mielummin sanoa vaikkapa että he eivät tajunneet hommaa.


      • Veka-58

        " Se ei todellakaan ole helppoa, varsinkaan alussa. MUTTA, kun kerron on tehnyt työn kunnolla sitä ei tarvitse enään tehdä uudestaan. "

        Kaikista yleisin harha, mitä AmWay:ssä toistetaan. Tosiasiassa linjat romahtavat jatkuvasti, kun siellä alimpana olevat lopettavat. Suomen kokoisessa maassa ei ole mitään mahdollisuutta jäädä elelemään niillä kuuluisilla passiivisilla tuloilla.


      • (mai)way
        Veka-58 kirjoitti:

        " Se ei todellakaan ole helppoa, varsinkaan alussa. MUTTA, kun kerron on tehnyt työn kunnolla sitä ei tarvitse enään tehdä uudestaan. "

        Kaikista yleisin harha, mitä AmWay:ssä toistetaan. Tosiasiassa linjat romahtavat jatkuvasti, kun siellä alimpana olevat lopettavat. Suomen kokoisessa maassa ei ole mitään mahdollisuutta jäädä elelemään niillä kuuluisilla passiivisilla tuloilla.

        Juuri näin. Olin hiljattain kaverin järjestämässä esittelytilaisuudessa, jossa tyyppi käytti juuri noita sanoja :) Oli kyllä irtaantunut arkitodellisuudesta jo ajat sitten. Kun mainitsin pyramidimallin, kuumeni ja alkoi väittämään kivenkovaan, että tämä on jotain ihan muuta, ei perinteistä verkostomarkkinointia jne, heheh :)

        Säälittävintä oli, että ihminen ei ollut tajunnut esiintymisen vaativan myös ulkoista tsemppaamista ja satsaamista, eihän sellaisen resupekan jutut oikein uskottavilta voi vaikuttaa...


      • Anonyymi
        (mai)way kirjoitti:

        Juuri näin. Olin hiljattain kaverin järjestämässä esittelytilaisuudessa, jossa tyyppi käytti juuri noita sanoja :) Oli kyllä irtaantunut arkitodellisuudesta jo ajat sitten. Kun mainitsin pyramidimallin, kuumeni ja alkoi väittämään kivenkovaan, että tämä on jotain ihan muuta, ei perinteistä verkostomarkkinointia jne, heheh :)

        Säälittävintä oli, että ihminen ei ollut tajunnut esiintymisen vaativan myös ulkoista tsemppaamista ja satsaamista, eihän sellaisen resupekan jutut oikein uskottavilta voi vaikuttaa...

        Ei ole pyramidi https://www.asml.fi/asml-yhteiso/jasenyritykset/ kuuluu tuonne amway
        Ja tässä tuon pelisäännöt https://www.asml.fi/pelisaannot/


    • Kuulostaa tutulta

      Itsekkin sekoilin tuossa hommassa aikani ja tuo ensimmäisen viestin tarina on kuin toisinto omastani. Se on totta että tuolla joku jopa suomessakin elää. Kuuluu pyramidipelin henkeen että menestyjiä tarvitaa esimerkiksi.

      • alh jäsen

        tee oma pyramidi,älä hauku ,se on helpo.


    • Entinen 1

      Hommalla voi todella tienata mutta vaatii pirusti töitä, helpon rahan taoivossa turha kuvitella.

      Alla blogi joka kertoo poikkeuksellisen selkeästi sen mistä hommassa on kyse ja kirjoittaja tuntuu perehtyneen aiheeseen tarkemmin kuin Amway jäsen. Älä anna nimen hämätä, juttu on kirjoitettu kiihkottomasti.

      http://kakkahatalasku.blogspot.fi/2010/11/ala-yrita-amway.html

      Olen ollut mukana joten jotain aiheesta tiedän

    • Jantteri691

      Miten niin ei ole pyramidi? Miksi ihmeessä tähän pitää itse liittyä, jos myyjiä on pilvin pimein jo valmiiksi alueellasi? Tai jos ei ole vielä muita myyjiä alueellasi, miksi tämä yksi myyjä haluaa antaa osan markkinastaan sinulle? Miksi en voi ostaa tuotteita esim., nyt olemassaolevalta myyjältä?

      No, tähän sitten vastataan että jos liityt itse (maksua vastaan) voit itse tilata nettikaupasta tuotteita ja saat heti 30% alennusta! Miksi Amway-myyjä haluaa sinun mieluummin liittyvän uudeksi myyjäksi ja sinun itse
      tilaavan tuotteet nettikaupasta, kuin että tämä myyjä myisi sinulle tuotteita? No siksi, että tuotteita myymällä et tienaa yhtään mitään.

      Bonuksia kertyy sinulle muiden ostoista, ja ne muut ostot ovat sinun värväämien uusien myyjiksi liittyineiden aloituspaketit. Miten tässä ei kukaan ymmärrä, että ostamalla aloituspaketin, et säästä tai saa rahaa mistään. Ostit juuri läjän tuotteita itsellesi, joilla et tee itse mitään ja joita kukaan ei varsinkaan osta sinulta, koska "liittymällä itse myyjäksi saat heti 30% alennusta ostamalla itse verkkokaupasta".

      Tässä voi ainoastaan menettää rahaa. Ainoat ostot, mitä tulet tekemään on itsellesi. Ostat tavaroita itsellesi omaan käyttöön. Miten tällä kuviolla voit ansaita rahaa? Vastaus, ei mitenkään.

      Tekemistäsi ostoksista maksetaan pyramidin yläpuolelle bonuksia. Tässä vaiheessa joku Amywayläinen älähtää että "bonuksia maksetaan aina ensin viimeiseksi liittyneille ja sen jälkeen vasta yläpuolella oleville". No mitä se "bonus" on mitä sinulle "maksetaan"? Se on etu nettikauppaan, joka pitää käyttää seuraavan kuun aikana. WAU!

      Saatu bonus on juuri sen verran että se kattaa toimituskulut, mutta että saisit bonuksia seuraavalle kuulle, tulee ostosi olla 200€/kk. Katsokaa tätä rahan määrää joka valuu tilillesi!

      Hetkinen, siis maksat ja tilaat tuotteita joita et tarvitse 200€:lla/kk sen vuoksi, että et joudu maksamaan seuraavan kuun 200€ tilauksesta toimituskuluja? Sillä välin pyramidin yläpäässä naureskellaan ja samalla toitotetaan kuinka vielä olemalla mukana muutaman kuukauden olet lähempänä "taloudellista omavaraisuutta, passiivista tuloa ja oman elämänsä täydellistä herruutta tekemällä yhtään mitään!".

      Ainoa tapa tienata on värvätä uusia myyjiä alapuolellesi, joiden aloituspaketista saat bonusta ja sen jälkeen uskotella "tiimillesi", että olemalla mukana vielä muutaman kuukauden ja tilaamalla 200€:lla kuukaudessa tuotteita, olet lähempänä taloudellista omavaraisuutta". Älä unohda värvätä lisää uusia hölmöjä tiimiisi, sillä tiimisi jäseniltä loppuu varat jossain vaiheessa ja he joutuvat lopettamaan.

      Älä unohda matematiikka kun rakennat näitä pilvilinnoja kaverillesi jota yrität värvätä. Jos alapuolellasi on 10 myyjää ja uskottelet heille samanlaisia tuloja, mitä kuvittelet itsekin joskus saavasi (totuushan on että et vieläkään tienaa yhtään mitään), niin tämä tarkoittaa että tulisi löytyä 109 (110hlö miinus 1 kaverisi jota olet värväämässä jo) henkilöä, jotka haluavat liittyä mukaan myyjäksi. Jos näistä 110 henkilöstä se pyramidin alimman rivin jokainen myyjä haluaa samalla tasolle kanssasi, se tarkoittaa jo 10000 henkilöä jotka liittyy myyjäksi. Suomessa taitaa olla tällä hetkellä n. 17000 aktiivista Amway-myyjää. Laskekaa siitä kuinka monelle näistä myyjistä riittää 10 henkilöä tiimiin. Miettikää nyt montako myyjää allasi tulisi olla että pääset normaalin päivätyön tuomaan kk-ansioon pelkästään bonuksilla. Suomessa ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi ihmisiä ja 95% niistä jotka liittyy Amway-myyjäksi, häviää rahaa. 99.99% ei koskaan pääse timantti-tasolle. Tämä on tilastollinen fakta joka löytyy helposti googlettamalla.

      Ai niin, jos haluat saada bonuksesi oikeana rahana, tulee sinun ryhtyä yksityiseksi elinkeinonharjoittajaksi, eli hankkia Y-tunnus. Muista ilmoittaa saamasi bonukset verottajalle.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Kerroppas samalla että miksi esimerkiksi isot tunnetut brändit Philips, goodyear (renkaat), Acer, fiskars ym ym ym sotkee kätensä tällaiseen "paskaan" jos se kerta on pyramidihuijaus ynnä muuta? Eikö se tuo negatiivista kuvaa näille brändeille tä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerroppas samalla että miksi esimerkiksi isot tunnetut brändit Philips, goodyear (renkaat), Acer, fiskars ym ym ym sotkee kätensä tällaiseen "paskaan" jos se kerta on pyramidihuijaus ynnä muuta? Eikö se tuo negatiivista kuvaa näille brändeille tä?

        Ovatko he oikeasti mukana tässä, vai myyttekö vain heidän tuotteita? Teistä kun ei koskaan tiedä, kun te valehtelette niin paljon.


    • Esittelyssä kävin

      Kävin esittelyssä viime viikolla. Ei voi kun nauraa:) sopii jollekkin hölmölle tosiaan joka ei ymmärrä että tolleen et tule ikinä saamaan rahaa vaan teet rahaa amwayn omistajille. Sua pidetään vaan pelinappulana. En voi uskoa et oli totta et joku kehtaa esitellä tollasta verkostotouhua oikeesti tosissaan. Onneks on itsellä hyvät pisnekset eikä tartte pitkällä tikullakaan lähteä näihin juttuihin mukaan.

      • Anonyymi

        Toivottavasti vielä koronan ja sodan jälkeen pisniksesi pyörii samallai heheheheheheee


    • hulinamulina

      Tässä pikaisesti kerätyt faktat:
      Amway on yli 50 vuotta vanha yritys jonka liikevaihto 11,8 miljardia Yhdysvaltain dollaria (v. 2013) ja toimii yli sadalla markkinalueella maailmanlaajuisesti. Se on viime vuoden myyvin suoramyyntiyhtiö ( http://directsellingnews.com/index.php/view/the_2013_dsn_global_100_list?popup=yes#.UtmJxqPkvJt )
      Suomessa ollut toiminnassa n. 15 vuotta.
      Tuotteita yli 450, ja patentteja 1000. Monet Amwayn tuotemerkit ovat maailman johtavimpia, esim Artistry ja Nutriway (lähde: Euromonitor International) Nutriway/Nutrilite on myös HIFK:in ja AC Milanin virallinen sponsori.

      Ei Amway ehkä kaikille sovikkaan, mutta kyllä se firma näyttää siitä huolimatta hyvin pyörivän. Jokainen muodostakoon siitä mielipiteensä.

      • Pikadataa

        Tässä pikaisesti Amway:n keräämät faktat:

        http://www.amway.co.uk/_fileserver/item/10938/EDS2013.pdf

        Pasga systeemi, josta ei elantoa kerry juuri kenellekään. Aktiivijäsenten keskimääräinen kuukausiansio on luokkaa 52 - 135 euroa.

        Tämä on jopa surkeampaa kuin säälittävää. Britannian noin 44 000 aktiiviamwayläisestä vain 81 pääsee edes jonkinlaisile tuloille (keskimäärin 2200 € per kk).

        Ei vaikuta kovinkaan kiinnostavalta, varsinkin kun ko. firma on Suomen markkinoilla saavuttanut jo aikoja sitten saturaatiopisteensä.

        Eli ei muuta kuin uuttaa eventtiä putkeen! Ja äläpäs unohda maksullisia hengennostatustilaisuuksia ja runsasta, luonnollisesti maksullista, motivaatiopropagandamateriaalia - täytyyhän ylälinjan jostakin kynsiä elantonsa, koska varsinaisten tuotteiden myynnillähän se ei onnistu.


      • Anonyymi
        Pikadataa kirjoitti:

        Tässä pikaisesti Amway:n keräämät faktat:

        http://www.amway.co.uk/_fileserver/item/10938/EDS2013.pdf

        Pasga systeemi, josta ei elantoa kerry juuri kenellekään. Aktiivijäsenten keskimääräinen kuukausiansio on luokkaa 52 - 135 euroa.

        Tämä on jopa surkeampaa kuin säälittävää. Britannian noin 44 000 aktiiviamwayläisestä vain 81 pääsee edes jonkinlaisile tuloille (keskimäärin 2200 € per kk).

        Ei vaikuta kovinkaan kiinnostavalta, varsinkin kun ko. firma on Suomen markkinoilla saavuttanut jo aikoja sitten saturaatiopisteensä.

        Eli ei muuta kuin uuttaa eventtiä putkeen! Ja äläpäs unohda maksullisia hengennostatustilaisuuksia ja runsasta, luonnollisesti maksullista, motivaatiopropagandamateriaalia - täytyyhän ylälinjan jostakin kynsiä elantonsa, koska varsinaisten tuotteiden myynnillähän se ei onnistu.

        Kenenkään ei tartte myyä mittään vaan ostaa kotio sen mitä tarvii. Kysehän on nimenomaan mahdollisuudesta päästä irti oravanpyörästä. Jos tuotteita alkaa myymällä myymään niin siinähän tulee toinen työ itelle ja se ei oo tarkotus


    • Terve vaan!

      Sanompa vaan, että olen samaa kokeillut ja tyhjän saa pyytämättäkin. Ensinnäkin täytyy olla valtavan suuri tuttavapiiri ja bisnesintoisia, että saa porukkaa mukaan. Joka kk po myyntiä 1200 pisteen edestä, elikkä jokaisen alalinjalaisen pitäisi ostaa tuotteita n 100 pa:lla, elikkä 200 eurolla. Kuka sellaista tekee???? Tuotteet nyt olivat pääasiassa ok, mut se hinta. Siinä onkin kivasti laskettu bonusrahoja, kuljetuskustannuksia yms kuluja tuotteen todellisen hinnan päälle. Suomessa nämä tuotteet ovat sikakalliita. Lisäksi nyt Amway on poistanut tuotevalikoimastaan kaikkein edullisimman shampoot, litran hoitoaineen, elikkä juuri ne mihin taviksella olisi varaa. Ärsyttävää tuossa systeemissä on juuri näissä openeissa viikottainen juokseminen, siihen lisäksi BDS ja WESS tapahtumat! Kaikki nämä maksavat ja ne maksaa jäsen omasta pussistaan, Open 5 e, BDS 15 e, WESS 135 e. Näihin lipunhintoihin v ielä matkakustannukset päälle. Tavallisella palkansaajalla ei riitä palkkarahat tähän bisnekseen, olen sietä mieltä, eikä myöskään aika!

      • Anonyymi

        Ei noissa tilaisuuksissa tartte kenenkään käydä, jos joku niihin painostaa niin tekee kyllä väärin. Mutta...esimerkiksi wes kannattaa ainakin kertaalleen käydä tsekkaan, nämä tilaisuudethan on lähinnä motivointia varten ja innokkuuden ylläpitämiseen.
        Samoten mitään pakollista rajaa kuukausittaiselle tilaukselle ei oo. Ihan sama asia jos joku käskis kaupasta ostaa jollain tietyllä summalla :D
        Minä kyllä jos tykästyn johonkin tuotteeseen niin mielelläni maksan siittä vähä enempi. Jos vaikka tarvin spaghettia tai kahvia niin tilaan sitä ensisijaisesti amwaylta, ja vain pelkästään mitä kotiin tarvin. Sama asia jos joku tarvii kahvia niin se menee kauppaan ostamaan sitä! Eikä hae sieltä mitään monensadan ostoksia! Haloo!


    • tiituuu

      Täytyy tunnustaa, haksahdin mukaan tähän hommaan. Nyt kun olen asiaa tutkinut, ei koko homma tunnu enää hyvältä. Kertokaas miten irtisanominen käytännössä onnistuu?

    • Jantteri691
      • Anonyymi

        Sanoisinko että on täyttä tyhmyyttä laittaa samantien Y-tunnus kun liittyy amwayhyn....sittenhän se vasta kannattaa laittaa jos/kun tulot sieltä kasvaa "sopivan" kokoiseksi


    • etrhrthjryj

      kannattaa mennä kokoomuksen vuosikokoukseen markkinoimaan.

      • Jep 2

        AM way on voitto tekevä yritys jonka liike idea on myydä tavaraa jäsenilleen vai mistä luulette liikevaihdon muodostuvan. Jos kyseessä olisi /- nolla tavoite liikevoitossa, tilanne olisi toinen.

        No vanha bisnesmiesten sanontahan kuuluu "on moraalisesti väärin antaa hölmön pitää rahansa"


    • Soluttautuja
    • Tuolta löytyy

      Sopimus ehdot

      Googlaa AMWAY KAUPALLISET PERIAATTEET

    • Kivitettynä

      Amwaysta ei pahaa sanaa sinänsä, tuotteet varmasti hyviä ja paljon positiivista energiaa. Mutta... Se mitä tälläinen verkosto voi tehdä ystävyyssuhteille / tuttavuussuhteille on pelottavaa enkä näe siinä toiminnassa mitään inhimillisyyttä. Jos tietyllä tavalla irrottauduit kuin uskonnollisesta järjestöstä, sinulle kyllä senkin jälkeen väkinäisesti hymyillään, mutta aina tunnet olevasi hylkiö. Niin kauan kaikki ihmiselämän positiivisuuteen kasvattavat opit loistavat läsnäolollaan, kun olet kiinni siinä ryhmässä -jos otat askeleen pois, sinut kivitetään henkisesti. Amwyssa on kuitenkin kyse siitä, että kaikki haluavat rahaa. Vain sillä on merkitystä. Itse ajauduin tähän mukaan hyvin väsyneessä ja taloudellisesti raskaassa tilassa, jota näppärä ihminen osasi käyttää säälimättä hyväkseen. (Järkevintä olisi ollut laittaa itsensä vain yksinkertaisesti etusijalle ja kuntoon) Kun sitten irrotin itseni voimaantuessani ja tajutessani, että olen lähtenyt minulle väärälle tielle, sain tuntea olevani pelkkä luuseri. Hyvästä kaveruudesta olikin tullut kauppatavaraa. Olen jaksanut nostaa itseni asian yläpuolelle, koska minun arvoni ovat erilaiset ja niitä seuraten olen onnellinen. Kyseinen tie ei vain ollut Minun tie. Onnea heille jotka sen valitsevat ja onnistuvat. Tälläisenä introverttina on hyvin herkkä liian koville arvoille, jotka ikävä kyllä Amwaynkin taustalla jyllää -tai no, ainakin joidenkin alaisuudessa näissä "alimmissa" kerroksissa. Kaikilla meillä on kuitenkin se oma oikea tie eikä sitä voi kukaan toinen meille määritellä eikä valintojamme arvostella.

    • FAKTAAA!!!

      "No tulipahan kokeiltua verkostomarkkinointia ja otettua opiksi siitä"

      KORJAUS!!!

      Kokeilit siis Amwaytä - älä hölmöläinen yleistä. Et kai tosissaan väitä/luule, että yksi yhtiö määrittää jonkin toimialan...?

      "Tunnen autoalan yrittäjän, jonka toimet eivät kestä päivänvaloa, suorastaan huijari - autoala on siis läpimätä"

      Yhtä vähän tuossa on mitään logiikkaa.

    • Liian kiltti tyttö

      Mulle sanottiin, ettei tässä mitään häviä, kannattaa kokeilla onko oma juttu vai ei. No, ajattelin etten ole kiinnostunut, mutta kun niin mukava puolituttu oli nähnyt tapaamisen takia niin paljon vaivaa, ajanut liki 100km kotiini kertomaan asiasta, niin tunsin että se on liki velvollisuus nyt rekisteröityä. Ajattelin että siten saan olla rauhassa. Mutta mitä vielä, heti seuraavana päivänä tuli soitto että mitäs ensi viikonloppuna jos hän ajaisi taas meille ja laitetaan asiat pyörimään, kun pitää miettiä aloituspakettia ja laatia nimilistaa kenelle tätä ilosanomaa haluan kertoa.. En saanut sanottua etten oikeastaan ajatellut puhua tästä kenellekään ellei tule nyt aihealue muuten puheeksi, ajattelin itse vain kokeilla muutamia tuotteita.

      Olen saanut siirrettyä tapaamista pari viikkoa hätävalheilla, mutta APUA! Miten ihminen joka kärsii kiltin työtön syndroomasta saisi sanottua, että jos tämä onkin tällaista, niin en haluakaan olla tässä mukana? Voiko niin enää edes sanoa kun on allekirjoittanut paperit?

    • amwaykusetus

      Pysy lujana ja pidä mielessä että et ole mitenkään velvollinen tälle puolitutullesi, joka ajoi 100km vain kusettaakseen juuri sinua. Sanot, että olet harkinnut asiaa etkä halua olla mukana.

    • Liian kiltti tyttö

      Kunpa olisin edes sanonut että haritsen vielä, mutta kun se sujautti ne paperitkin niin itsestään selvyytenä mun eteen "laitetaampa homma heti pyörimään"-sanoilla, heti kun olin sanonut jotain et voishan tuota harkita. Nolottaa etten sanonut mitään ja kiltisti allekirjoitin paperin jonka vain pikaisesti silmäilin läpi. Nolottaa sekin etten lukenut edes tarkkaan, tunnen itseni niin tyhmäksi. Nyt olen rekisteröitynyt ja nyt sitten haluaisin erota. Kuinka tyhmäksi sitä ihminen voi tulla. Pahinta on just se, että niillä on niin ne kaikki vastaukset tankattuina selkäyritimiin. Niin ja jo saamassani ohjekirjasessakin on kappale nimeltään "Kuinka voitan asiakkaan viimeisen "ei":n tai jotain sinnepäin. Toi ei tosiaan ole mitään mihin haluan ryhtyä. En mä halua manipuloida ketään.

      Plääh...

    • amwaykusetus

      No, sen jäsenmaksun (oikeastaan tämä on nettikaupan käyttäjätunnus) verran tulet sitten menettämään (tietääkseni muutamia kymppejä/vuosi), mutta sen jälkeen voit passivoitua ja olla tilaamatta mitään eli et tilaa sieltä nettikaupasta sitä sun "aloituspakettia". Pysy tässäkin lujana ja torju kaikki kusettajan avustukset. Hän nimittäin tarjoutuu tilaamaan jotain itselleen sinun kautta että saisit aloituspaketin rahasumman täyteen (n. 200€). Vuoden päästä jätät vain vuosimaksun maksamatta eli et uusi jäsenyyttäsi. Nimesi paperissa ei tarkoita tilauspakkoa, vaikka kusettaja niin antaisikin ymmärtää. Eli jos vetoaa sopimukseen ja alkaa uhkailemaan sopimusrikolla tms. etkä itse uskalla puhua tuota rekisteröitymisesi mitätöimistä, niin nielet sen muutaman kympin tappion ja otat opiksesi.

    • Pyrämidipeli

      Hyvä kirjoitus Jantteri691:ltä.

      Lukekaapa läpi http://fi.wikipedia.org/wiki/Verkostomarkkinointi. Hyviä viittauksia Amwayn oikeudenkäynteihin ja syitä miksi tämä on mahdollista.

      Lukekaa myös tämä http://fi.wikipedia.org/wiki/Pyramidihuijaus. Selkeetä matematiikkaa ja karu fakta, että suurin osa pelissä häviää.

      Yleisesti muistakaa se, että miksi ette alkaisi itse myymään suoraan jotain kuin myisitte jonkun alla ja se vetää teidän mynnistä rahat itselleen? Suomi antaa vielä starttirahat kun taas Amway:lle pitää maksaa. Lisäksi saatte voitot suoraan itse, jos tulee. Tai jos lähdette mukaan verkostomarkkinointiin niin miksi menette jonkun alle kun voisitte alkaa huipulta?

      Itse aikoinaan olen käynyt kanssa kaverin kautta juttelemassa ja olin köyhä opiskelija ja olin niin lähellä, että en lähtenyt mukaan. Siinäkään en kaikkea ymmärtänyt, mutta hyvä myyjä osaa hommansa. Minut kuitenkin kasvatettu niin, että nimeä ei pidä laittaa mihinkään, jos et sisältöä ymmärrä. Silloin ei ollut tietoa näin laajasti saatavilla. Minulla kävi kuitenkin onni kun tuttavapiiristä joku selitti minulle vähän matematiikkaa ja tajusin, että tuossa pilaa vain ihmissuhteet ja kaikki ei voi tuossa tienata. Vain ne ylemmän tason kaverit ja matemaattisesti kaikille ei riitä asiakkaita (kusetettavia) vaikka olisit kuinka hyvä myyjä.

      Muistan vieläkin elävästi kun sukulaiset kauppasivat Tuppervaaraa ja kun ei ostanut niin riitahan siitä melkein tuli ja katsottiin pahalla. Vaikka ihan hyviä tuotteitahan ne on, mutta se tyrkytys otti aivoon.

    • Jantteri691

      Pyrämidipeli; viittaat kirjoituksessasi Tupperwaraan puhuessasi pyramidipeleistä. En laittaisi kuitenkaan ko. brändiä pyramideihin. Sen verran mitä olen Tupperwaraa seurannut niin siinähän nimenomaan tämän esittelijän tehtävä on myydä tuotteita, ei värvätä uusia myyjiä. Tupperwaran esittelijät eivät yritä värvätä uusia myyjiä. Toki siinäkin on ihmissuhteet koetuksella jos jokin ystävä tai sukulainen päättää alkaa näitä kippoja myymään koska ensimmäisenähän sitä myyntiä yritetään tutuille, mutta tulos tehdään nimenomaan myynnillä, ei sillä että yrität saada uusia myyjiä kanssasi samoille markkinoille. Se olisi ns. omiin muroihin kusemista.

    • Pyrämidipeli

      Nojoo Tupperwara kieltämättä eroaa tuossa mielessä ja ei voida yhdistää pyramidiin. Jäi vain ne myyntitilanteet niin mieleen, että tuli sitäkin sekoitettua. Tupperwara eroaa siinäkin mielessä, että olen muistaakseni nähnyt niitä ihan marketin hyllyilläkin joten kunnia heille :)

    • Jullepoitsu

      Omakohtainen kokemus on tuosta että suoraan perhetuttu sanoi ettei hällä oo meidän kanssa mitään yhteistä juteltavaa ja tekemistä jos ei mennä siihen Amwayhin mukaan. Sosiaalisella eristämisellä uhkailua. Sitä se on koska tuo akka on sattumoisin tällä muutenkin pienellä kylällä saanut samalla reseptillä heikompia mukaan ja sukulaiset ja tuttavat kehuttua mukaan kuin Amway muka pelastanut avioliittonsa...huhhuh millasta shaibaa.

      Päihittää kyllä monet uskonnolliset hihhuloinnit joita olen eläissäni sivusta seurannut. En tarkenna pelkästään sen takia ettei kohdennu henkilöihin.

      • Anonyymi

        Jos tämä väitteesi pitää paikkaansa niin mainitsemasi henkilö on kyllä outo ihminen. Kiristämisen tai painostamisen ei pitäisi kuulua tähän touhuun laisinkaan. Tässä(kään) tapauksessa vika ei ole kaupassa vaan kyseisessä henkilössä


    • närhenmunat

      Palautin erään tuotteen Amwaylle ja vieläkään hyvitystä en ole saanut. Sitten kun tilaan niin tulee vääriä tuottteita ja kaiken kukkuraksi sanoivat että tämä olisi vastapainoa minun omalle työlleni, siiis mitä?, ensinnäkin minä itse päätän että mikä on vastapainoa minulle, ei todellakaan Amway.

    • mukaan houkuteltu

      Minua ja lapsiani on houkuteltu tähän ihmeelliseen rikastumiskeinoon syksyllä Kun sanoin, etä en ala mihinkään pyramidihommaan, niin kovasti vakuutettiin, että ei ole pyramidi. Ikää minulla on niin paljon, että kyllä tunnistan pyramidin, vaikka se olisikin esitetty vaakatasossa. Siis kaatunut pyramidi jo houkutuksena. En tiedä kuinka paljon houkuttelijapariskunta on jo rikastunut, enkä halua tietääkään. Yhdet kutsut ovat pitäneet ja olleet Helsingissä "koulutuksessa". Surku tulee nuoria ihmisiä. Elävät lähes sosiaalitukien varassa.

      • Anonyymi

        Kannattaisi varmaan ensin tutkia millainen se pyramidimalli on ennenkuin sitä nimitystä käyttää :D
        Käsittääkseni pyramidihommat on laittomia, miksi sitten amway vaan porskuttaa ja kasvaa kokoajan? Hmmmm.....


    • kummitäti77

      Lähdin melkein mukaan kun kummipoika "värväsi", ajattelin jeesata kaveria samalla koko ajan toitottaen ettei minulla ole PIENINTÄKÄÄN aikomusta alkaa mitään kaupustelemaan. Se jargoni ja ulkoa opittu "motivoiminen" vaan jatkui... Lopulta totesin että nyt jos et ala kanssani muusta puhumaan kuin tämän tuotteiston myymisestä tai soita kun kyselläksesi onko kauppa käynyt tms niin ei tarvitse olla yhteydessä ollenkaan. Ensi pariin otteeseen totesin ystävällisesti, sitten parin tapaamisen/puhelun yhteydessä jo tiukemmin jopa suuttuen mutta ei mennyt jakeluun ei sitten niin millään. No, itsepähän valitsi, puheluihinsakaan en enää viitsi vastata.

    • KIITOS_Amway_EI_Kiitos

      Niinpä siinä kävi, että tyttöystävä innostui AMWAY - "kaupan" pitämisestä. Vaikka asiasta mainitsin monesti niin mikään ei vain ollut tärkeämpää kuin AMWAY ja siihen liittyvät asiat. Kaikki lomat mitä irtosi meni AMWAYn seminaarimatkoihin kotimaahan ja ulkomaille. Kerran ehdotin että jos matkustettaisiin viikonlopuksi Tallinnaan, vastaus oli vain että ei... oli ilmeisesti kaikki lomat käytetty ja taisi olla vain seuraava seminaarimatka tärkeämpi. Harvoin näkyi tyttöystävää kotona, viikonloput pyhitettiin AMWAYlle ja kun hän harvoin oli kotona, niin AMWAY oli tärkeämpi kuin minä. Tietokoneella AMWAYn sivuilla, jos ei koneella niin kännykällä jatkuvasti AMWAY - ystävien kanssa naputtelua. Varmaan tsemppasivat toisiaan koko ajan.

      Minä olin negatiivinen kun en ollut innostunut AMWAYstä, lopputulemana oli että lämpö ja läheisyys vaihtui suhteessa AWAYksi, romantiikka hävisi. Taisi tyttöystävä rakastaa AMWAYtä enemmän kuin minua. Seksi väheni ja muuttui totaalisesti viimeisen vuoden aikana. Ei ollut emäntä ”henkisesti” mukana, niin paikat oli kuivana ja asennon kanssa sai olla tarkkana. Eipä itseäkään huvittanut kun emäntä mökötti niiden ”suositeltujen” kirjojen kanssa sängyssä. Ite tienaan hyvin töissä, mutta minun olisi pitänyt vähentää työntekoa ja liittyä AMWAYhin, koska tulevaisuudessa saa passiivista tuloa.

      Seminaarimatkoista en tarkoituksella kysellyt mitään ja ensinnäkään mistään AMWAY toiminnasta kun kaikki aika menee vain AMWAYhyn, siitähän sitten tyttöystävä olisi halunnut vain jutella. Unelmista ja haaveista mitä AMWAYn avulla saa täytettyä.

      Kävin kahdessa seminaarissa kun tyttöystävä "pyysi", molemmat seminaarit olivat aika aivopesun makua, milloin oli mitäkin ex pankinjohtajaa kertomassa kuinka heillä on NYT aikaa perheelle. Toisella kertaa oli n.60v naismenestyjä Briteistä kertomassa montako autoa hänellä on ollut ja kuinka lentelee lentokoneella lomamatkoille tai tytärtään tapaamaan Espanjaan, hän nauttii nyt ajasta. Muutamassa helevetin tylsässä Openissa olen kans käynyt kuuntelemassa samat jorinat. Ja ne saata**n CD levyt… niitä olisi pitänyt kuunnella kun yhdessä ajoimme autolla.

      Kun tuohon "harrastukseen" lähtee, niin kaikki muu häipyy pois, niin häivyin minäkin vaikka viimeiseen asti yritin, pakit tuli. 2,5 vuotta seurusteltiin, josta ajasta MWAY meni kaiken muun edelle n. 2vuotta ja sairaaksi se muuttui viimeisen vuoden aikana. Kiitos AMWAY-tyttöystävä ihanasta ajasta, ja etenkin siitä viimeisestä ikimuistoisesta vuodesta saman katon alla.

    • RIP_ystävyyssuhde

      Tutustuin tosi ihanaan ihmiseen aikoinaan, joka vaikutti vilpittömältä ja aidolta. Me ystävystyimmekin. Hän oli niin vetovoimainen, että halusin viettää hänen kanssaan aikaa. Mutta vastentahtoisesti lähdin tutustumaan amwayn toimintaan. Liityin mukaankin ja ehkä puolisen vuotta tutustuin toimintaan. Tuli käytyä niissä openeissa ja jopa yhdessä WESS:issä, jonne sain raahattua myös ystäväpariskunnan. Onneksi he olivat pitkäaikaisia ystäviä ja suhtautuivat skeptisesti. Ennen heitä en ollut kuullut tai ottanut selvää mistään näkemyksistä amwayta vastaan, ainoastaan aivopesuhehkutusta. Lopulta kuitenkin kupla puhkesi ja tulin tulokseen, että amway on elämäntapa, jota en halua valita. Kun itse jäin pois toiminnasta, alkoi ystävyyssuhteeni tähän amwayn esittelijään hiipua. Hän kyllä sanoi, ettei se vaikuttaisi, mutta valitettavasti vaikutti. Amwaysta eroamiseni jälkeen hän ei enää pystynyt olemaan yhtä avoin elämänsä asioista, niin paljon pyöri amwayn ympärillä. Hän jaksoi aina hehkuttaa kuinka hienoja ihmisiä siellä on mukana jne. Ainoa syy miksi olisin jäänyt toimintaan oli, että kaipaan ystävääni, mutta onneksi minulla on oma elämä ja loppujen lopuksi jokaisen pitää tehdä omat valintansa. Enää ei ystäväni soita, emmekä koskaan näe.

      En usko, että ne uhraukset mitä amwayn eteen täytyy tehdä ovat sen arvoisia, jos saa muutaman satasen kuussa lisää ja menettää muun elämänsä. Itse en myöskään ole ollenkaan liiketoimintaihminen tai halua käyttää vapaa-aikaani tyrkyttämällä verkostomarkkinointia muille. Olin kyllä vapaa lähtemään ja kokemukseni mukaan tuotteet olivat ihan hyviä. Itselleni vaan ongelma on, että kun on vähän aikaa toiminnassa mukana ja sinua yritetään opettaa myymään tuotetta muille, niin tajuat millä kikoilla itsesi on saatu siihen nalkkiin. "Taloudellinen riippumattomuus" ja "enemmän vapaa-aikaa" oli näitä valheita. Käytännöasä menetät vähänkin vapaa-aikasi ja rahasi menevät hukkaan toiminnassa.

    • 6plus7

      Muutama vuosi sitten erehdyin tapaamaan tällaisen verkostoveijarin, vieläpä kotonani. Vaimoni oli tutustunut hyypiön naisystävään jossain vauvajumpassa ja tottahan heti piti iskeä kiinni uuteen tuttavuuteen! Eli ihan kahvit piti juoda mutta eikö tämä tuleva miljonääri ryhtynyt samantien värväämään.

      Jäppinen aloitti mahtipontisesti kysymällä mitä tekisin jos olisin taloudellisesti riippumaton. Vähän erikoinen heitto kahvipöytäkeskusteluun muttei toki mahdoton. Hivenen hölmistyneenä totesin että varmaan vähän aikaa voisi ottaa rennommin mutta tuskinpa elämä isosti muuttuisi. "Joo joo mut jos oisit taloudellisesti riippumaton niin et varmaan töitä tekisi" jäppinen tivasi. Sattuu olemaan niin että tykkään hommistani, eli tuskin kokonaan lopettaisin vaikka rahaa olisi miten paljon.

      Jäppinen jatkoi jankkaamista kunnes alkoi kupletin juoni selvitä. "Jos alkaisit tällaiseen bisnekseen niin.." Kohteliaasti kerroin, että varmasti hienoa hommaa, mutta ei ole mun juttu, kiitos vaan. Pari kierrosta tätä jankuttamista ja kun en lämmennyt, hattara hermostui ja alkoi tivaamaan että "mikä vikaa tällaisessa toiminnassa muka on?? Miksi et edes kokeilisi? Etkö uskalla tavoitella parempaa?" Vittu mikä idari.. sitten olikin pakko muuttaa äänensävyä todeta yksipuolisesti palaveri päättyneeksi. Ja missään vaiheessa ämpäri ei edes yrittänyt tuotteitaan kaupata, myymään vaan olisi pitänyt ryhtyä.

      Varmasti verkostomarkkointi joissain projekteissa toimii, mutta iso ongelma ko. liiketoimintamallissa yleisesti ottaen ovat tapaani kaltaiset pösilöt, jotka ryssivät homman alkuunsa ja pyrkivät hyvin epämiellyttävällä tavalla hyödyntämään kaikki mahdolliset ihmiskontaktinsa "bisneksensä" hyväksi.

      • Maukkilerpake

        Kallis harrastus!Tulette huomaamaan aikanaan piste.


      • hefwiueibcdjn

        Olin alkusyksystä tunkitus tilaisuudessa, ja riitauduin heti näiden "ylälinjalaisten" kanssa.
        Kertoivat tietävänsä kaiken, ja että vain heidän mukaansa saa toimintaa harjoittaa, heidän määräämällään tavalla.

        Totesin että olen näissä "verkostokoulutuksissa" toimintaa seuraillut jo alkaen Golden Products ajoilta vuodesta 1992. Että tiedän kyllä kuinka itse asiakkaitani lähestyn.

        Ei kelvannut ylälinjalaisille, jotka vaativat että asiakkaan luokse pitää mennä, ja painostaa asiakaskokelasta henkilökohtaisin käynnein mukaan liittymiseen.

        Totesin että tällainen toiminta ei ole minun nykyaikaani, joten "ylälinja tunkki" totesi, että minun kaltaisiani "tottelemattomia" ihmisiä ei edes haluta mukaan toimintaan, eikä varsinkaan hänen ryhmäänsä.

        Pitää siis olla henkilö, joka suostuu ja alistuu käyttäytymään ja toimimaan "ylälinjan" päällikön käskemällä tavalla. (Kiristys, uhkailu, ja painostaminen) uusien myyjien hankkimiseksi.

        Lisäksi pitää olla alistuva asenne, ja ottaa kaikki käskyt sellaisenaan vastaan, ja toteuttaa "ylälinjan" tahtoa kyseenalaistamatta.


      • Täähän oli hauska kirjoitus. Oli jäänyt huomaamatta.

        Kuvaavaa että rivitunkki on säännöllisesti yksinkertainen "one-track mind" ja sosiaaliset taidot hakusessa. Sielunelämän sisällön paljastaa tässäkin lause "et enää tekisi töitä". Nämä jäppiset kun eivät näe työn tekemisessäkään muuta sisältöä kuin siitä saatavan korvauksen. (no joo, jos/kun rivitunkin koulunkäyntikin rajoittuu pakolliseen peruskouluun ja hengenlahjat on mitä on, niin eihän niillä pelikorteilla juuri muuta saakaan kuin suorittavaa työtä ... syy ja seuraus ...)

        Tunkit, ottaako koskaan pattiin kun teitä aina pidetään niin typerinä?

        MUAHAHAMUAHAHAMUAHAHAHAAA

        Poijjaat!! Taasen!


    • plänittäjä

      Ylälinja määrää kaikesta. Istumajärjestys seminaareissa, hyttijako ruotsin reissuilla jne. Kädestä pitäen määrätään kaikki. Omin korvin olen kuullut ylälinjan omistamalla mökillä kun sovittiin että jos vaikka ambulanssi joudutaan soittamaan sen soittaa se jolla "kovin" pinssi! Oma ylälinjan mies ehdotteli vaimolleni ja yritti tirkistellä tätä saunassa kun oli sanut puhuttua kaikki yhtäaikaa saunaan. Kutsui vaimoni yksin käymään hänen kotonaan juttelemassa liiketoiminnan kehittämisestä. Oli halaillut ja kosketellut joka kerta. Lopetimme sitten tuon liiketoiminnan vuoden jälkeen. Aloituspakkauksen pesuaineita riittää vieläkin.

      • Jepulis, saippuakauppiaan osa on raskas ja kova. Ja sama pätee kaikkiin verkostokoijauksiin. Ei siinä tilille pääse muuten kuin värväämällä porukkaa verkostoon, ja silloinkin kyseessä on aina suolarahat. Oikeasti tiliä tekee vain pyramidin huippu. Mutta tätähän uskovaiset eivät suostu näkemään.


      • Kurpan_törppö

        Ja jää se vene sekä Corona kakkonen hankkimatta.


      • Huono_kokiksikin
        Kurpan_törppö kirjoitti:

        Ja jää se vene sekä Corona kakkonen hankkimatta.

        Po. Carina kakkonen.


    • pläänittäjä

      Joo, uskontovertaus on hyvin sanottu. Lieneekö tämä porukka sitä samaa ainesta jotka hurahtaa kaikkiin näihin pienempiin uskontokuntiinkin.

    • jymäytetty

      Olen ollut pitkään Amwayssa, ensiksi vain tutustumalla tuotteisiin, sitten kokeilin liiketoimintaa ja nyt olen vain tuoteiden tilaajana mukana.

      Liiketoiminta osuudessa en pitänyt siitä että kun oli ystävieni värväystilanteita, missä ylälinja oli paikalla selostamassa juonen ja itse olin paikalla "oppimassa". Viimeisessä värväyksessä minua jäi harmittamaan kun ylälinja kertoi että voi saada näin ja näin paljon bonuksia siitä ja tästä, mutta sitä ei kerrottu miten se saadaan. Jälkeenpäin tapasin hänet ja kerroin hänelle että sinulle ei kerrottu että miten bonukset saa; täytyy kirjautua ennakopidätysrekisteriin josta saa y-tunnuksen. Y-tunnus täytyy antaa Amway toimistolle, lisäksi liiketoiminnasta tulee tehdä veroilmoitus joka vuosi. Tämä henkilö piti prosessia liian vaivalloisena eikä halunnutkaan liittyä vaikka oli jo aikaisemmin suostunut. Sitten kun menin ylälinjan selän takana kertomaan tämän ennen värväystä, niin olin petturi. Mutta onko tämä oikeasti kestävä toimintatapa?

      Itse olen jäänyt jo monta vuotta sitten ennakonpidätysrekisteristä pois eli en ole saanut bonuksia pitkiin aikoihin, ylälinja saa kyllä tilauksistani bonukset, kivat heille. En osaa tehdä liiketoiminnan veroilmoitusta. Lähetin parina vuonna tyhjän ja allekirjoitetun veroilmoituksen, kun ei ollut harmainta aavistusta mihin ne bonukset kirjataan ja mihin kulut kirjataan. Ylälinja kertoi tositteiden tallentamisesta ja mistä saa vähennyksiä, mutta en tajunnut niistä mitään.

      Aina kun koitan jäädä toiminnasta pois, niin sponsorini (lähin ylälinjaa) ei jätä minua rauhaan ennen kuin olen uusinut maksuni. Tämän vuoden alussa hän laittoi minut maksamaan korotetun vuosimaksun tammikuussa, kun hän teki minulle tilauksen omassa nettikaupassa. Luulin ensin että hän tilaa vain tuotteita minulle ja minä maksan niistä hänelle, mutta mukana oli yli 40 euron korotettu vuosimaksu! Että sillee.

    • nouvankoin

      Vähän sama homma kuin olisit ollut vuosikausia jonkun lehden kestotilaajana. Heti kun olet katkaisemassa tilaustasi, niin sitten soitellaan perään, lähetetään mainoksia ja sähköpostia 50% jatkotarjouksista (AmWay tosin päinvastoin näköjään nostaa hintaa!). Opettele lyömään luuria korvaan tai olemaan välittämättä noiden bulvaanien maanitteluista. Koet ihmeellisen vapauden tunteen jatkossa.

    • hölmöilyä

      Olen täysin saamaa mieltä hölmöilystä. Ensimmäisellä kerralla hehkutettiin ympäripyöreästi pesuaineista ja hammastahnasta ,joka ei sisällä aftoja lisäävää ainetta.Satun olemaan farmasian alalla ja minulle näytettiin hammastahna. No, siinähän oli suurin kirjaimin NATRIUMLAURYYLISULFAATTI .
      , joka saattaa aiheuttaa rakkuloita suuhun.Totesin tämän , mutta edustajanainen vain hehkutti ettei heidän tutteessaan ole sitä. Olisi edes tarkistanut, mutta ei, toisella kertaa meitä olisi yritetty hankkimaan kattilasarja. Ostan kuitenkin mieluummin kotomaista terästä.
      Hieman höpö höpö touhua.

      • Nim.kokemusta.omaava

        "...hammastahnasta ,joka ei sisällä aftoja lisäävää ainetta"

        Wikipedia kirjoittaa että:
        «Aftojen aiheuttajaa ei tiedetä, ja suurimmassa osassa tapauksia afta kehittyy täysin terveelle ihmisille tuntemattomasta syystä. »

        Minulle lääkäri sanoi että Chronin taudilla ja aftoilla on yhteys, toinen kun esiintyy ruuansulatuskanavan alkupäässä ja toinen lopussa.


    • exystävä

      Vuosia sitten paras ystäväni alkoi Amway myyjäksi ja yritti värvätä minuakin mukaan. En ollut kiinostunut. Ostin häneltä vain joitain tuotteita. Olivat ihan hyviä, mutta kovin kalliita.
      Kerran, kun olimme kahdestaan kaupunkilomalla, hän houkutteli minut johonkin toimistolle tapaamaan tuttuansa. Luulin, että vain piipahdamme hoitamassa jonkin asian, mutta jouduinkin tämän hänen tuttunsa voimakkaasti hiillostamaksi. Varovaisena ja ei myyntihenkisenä ihmisena pidin pintani, enkä lupautunut touhuun mukaan. Tilaisuuden jälkeen olin aika lailla pois tolaltani, niin voimakasta painostus oli ollut ja pahoilla mielin, että miten ystäväni saattoi tehdä noin.

    • Tutk

      Edesvastuutonta touhua.Jokaisen on saatava puolueetonta tietoa tuotteista etukäteen ja oman mielikuvan mukaan tehtävä päätös .Ei aivopesua ja painostusta oman edun tavottamisella.

    • Oppijaksi

      Tää onkin hyvä ketju aiheesta. Mulla on aiemmin ollut yksi kaveri mukana Amwayssa ja itse olen joskus 18-vuotiaana hetken ollut Oriflamen "myyjänä". Kumpikaan meistä ei enää ole mukana em. touhuissa.
      Nyt eräs ystäväpariskunta yrittää houkutella minua mukaan Ameayhin. Ei mitenkään painokkaasti vaan enemmänkin aihetta sivuten, kun olen jotain pesuaineita heiltä itse tilannut.

      Olen alusta asti haistanut touhussa ns. pyramidihuijauksen, mutta siltikin huomaan välillä harkitsevani asiaa. Harkintaa on tainnut lisätä se, että jäin hiljattain työttömäksi. Missään vaiheessa emme ole käyneet oikeastaan syvällistä keskustelua asiasta. Yhdessä esittelytilaisuudessa olen ollut, mutta esimerkiksi vaadittu y-tunnus selvisi minulle vasta tätä viestiketjua lukiessani. Itse haluaisin tietää pelin säännöt mahdollisimman tarkkaan ennen kuin teen päätökseni ja arvostankin avoimuutta enemmän kuin mahdollisia bonuksia ja matkoja.

    • Anonyymi

      Mukana Amway tilaisuuksissa ja vieläkin on yritetty värvätä.
      Olipahan luettavaa. Puolesta ja vastaan... no joo.. kannattaa ottaa järki käteen. Itse sanoin heti ensimmäisessä tilaisuudessa (2016) että, pyramiidihuijausta. No siitähän alkoi kova keskustelu ja Amwayn puolustelu. Keskustelu päättyi siihen kun sanoin että: Olen yhdessä huijariporukassa ollut mukana (pyramiidi pohjainen toiminta) ja tiedän mikä heidän tavoite on. He saavat uskotella itselleen mitä haluavat ja pitää mielipiteensä. Minulla on oma mielipide heidän toiminnastaan ( kun olin nähnyt kaaviokuvat toiminnasta) ja aijon pitää sen myös. Sanoin tämän kaiken ääneen ko. tilaisuudessa, että jokainen saa miettiä mihin on lähdössä. Tietysti kommenttini tuli yllätyksenä, koska kutsuja ei voinut tietää taustoistani ja kommentoin vasta tilaisuuden lopussa. Vaalean punaiset unelmat rikastumisesta ja isosta yhteenkuuluvuuden tunteesta, liian hyvää ollakseen totta ja jokainenhan maksaa omat oppirahansa.

      • Hyvä kommentti. Noinhan se kuvio menee


    • Anonyymi

      Mukava lukea, että on kuitenkin paljon ihmisiä jotka myös näkevät homman läpi. Minunkin paras ystäväni yritti saada minua mukaan. Kun paras ystävä pyytää, häntä yrittää auttaa. En kuitenkaan halunnut mukaan. Aikani pyristelin, ja lopulta ilmoitin että en halua ystävyytemme kaatuvan tähän. Onneksi olemme edelleen ystäviä, mutta en kertakaikkiaan halua tietää hänen amway-kuvioistaan mitään. Jos joskus eroaa, niin siitä voin keskustella.

      Mietin muuten, että olenkohan Suomen ainoa ihminen joka on tosiasiallisesti palauttanut käyttämättömän aloituspakkauksen 90 päivän sisällä ja oikeasti saanut siitä rahat takaisin? Sen verran työlästä se palautuskin oli, että ehkä ihmiset vain kertakaikkiaan jättävät sen tekemättä.

    • Anonyymi

      Vanha tuttu Facessa laittoi viestiä. Ilahduin, kun hän vielä minut muisti. Alun ”mitä kuuluujen” ja perhepäivitysten jälkeen tuleekin kysymys haluanko tienata ja saada uusia kavereita. Arvasin heti, että eipä minun kuulumiset kiinnosta vaan pitäisi alkaa jotain myymään. Ilmoitin, etten halua lähteä myymään Oriflamea, enkä herbalifea enkä mitään muutakaan. Puolivuotta puhelinmyyntifirmassa riitti sitä laatua.

      ”Ei! Ei! Ei ole myyntipakkoa”. No suostuin kuuntelemaan sen värväyspuheen ja pyramidihuijaus paistoi pitkälle ja uskonlahko tuli heti mieleen. Esittelivät niitäkin kirjoja itsensä parantamisesta sun muusta. Ja olishan minun pitänyt alkaa myymään sitä jäsenyyttä ja pitämään kutsuja missä hehkutan Amwaytä.

      Olisihan minun pitänyt nähdä vanhana puhelinmyyjänä sen läpi heti ja kieltäytyä siitä esittelystäkin. Kiltteyttäni suostuin tilaamaan jotain tuotteita sieltä, mutta oikeasti taitaa sekin tilaus jäädä tekemättä.

      • Anonyymi

        Kas, vieläkö se Amway on hengissä? Aika huonosti taitaa näillä nykyään mennä kun aika on ajanut ohi. Mutta näillehän todellakin riittää uusien jäsenten värvääminen. Tuotteiden myynnillä ei ole niin väliä (eikä ne kaupaksi käykään, vaikka olisivat hyvälaatuisiakin. Hinta on niin posketon)


    • Anonyymi

      Jos ostaa Amwayn yleispesuaineen ja laimentaa. Suihkepullo täyteen vettä ja vähän tiivistettä sekaan, sitten suihkuta ja pyyhi kaikkea mikä kestää vettä. Helppoa ja edullista. Tuoksu puhdas ja raikas. Ja kun myyt näitä kavereille ostat tukkuhintaan ja myyt ovh hintaan, mikä sitä kusetusta on tässä touhussa? Ei sun tarvi värvätä uusia myyjiä. Myyt itse ja tienaat- Mutta jos Amway bonuksia haluat paljon niin sitten on oltava paljon ryhmäläisiä jotka käyttää tuotteita niin tulee volyymia.

      • Anonyymi

        Olen kuullut että sitä voi käyttää myös hampaiden pesuun. Auton pesussa se on aivan ehdoton sillä kaikki öljy- yms. roiskeet häviävät ja pinta kiiltää kuin vahattu.

        Vauvojen ihottumaan se on aivan lyömätön. Laimenna suhteessa 1:10.

        Yskänlääkkeeksi ovat myös suositelleet mutta en ole kokeillut.

        Yleispesuaine on lisäksi keskeinen ainesosa koronarokotteessa! Tautia ei tarvitse pelätä jos on rokotettu tällä!


    • Anonyymi

      Ekkönä peseydu ollenkaa?

    • Anonyymi

      Eikö appiukkos käsittäny sanoa sulle että kannattais edes peseytyä kerran päivässä vaikka osuuskaupan samppolla joa anway ei sun hiuksia pese? Olekko niin sakia ettet tunne ihmisiä jokka peseytyy?? Kannattais vähä enenpi kuunnella appivaarias joka varmaan käsittää että shamppolla pestään pää ja jolku muukin peseytyy tällähetkellä k tai s kaupan tuotteella. Näitä Urpoja valittajia löytyy joka nurkasta jokka ei tuon taivaallista tajua yksinkertaista asiaa mutta itkua ja valitusta löytyy

    • Anonyymi

      Tunnen vieläkin valtavaa häpeää, kun silloisen tyttöystäväni painostuksesta pyysin kaverini mukaan "openiin".

      Kaverisuhde kuoli, häpeä jäi. Penniäkään tästä ei tienaa. Ex on nyt 15v yrittänyt tätä, eikä homma etene. Se on puolet hänen työurasta.

      Mitä muuta olisi voinut saada aikaan?

    • Anonyymi

      Veljeni vaimo oli tuossa mukana ja antoi näytteeksi savesta tehtyä hammastahnaa, maistui aivan savelta, vai oliko sontaa ?

      En käyttänyt loppuun. Joten se siitä.

      🤮

      • Anonyymi

        Minä sen sijaan käytän edelleen hammastahnaa joka on tehty viemärien pinnoilta kaavitusta töhnästä. Aivan loistavaa! Hampaiden kiillekin lähti heti ensi kosketuksesta. Ihanaa!


    • Anonyymi

      Vieläkö eventtejä tai muita esitelmiä järjestetään? Kiinnostas käydä katsomassa.

    • Anonyymi

      Minä olen mukana amwayssa ja avaampa tätä hieman omalta kohdalta.
      Käytettyäni näitä luomu/laatutuotteita, jopa näin miehenäkin huomaan todella ison eron verrattuna "normikaupan" tuotteisiin. Sama homma mun emännällä. Itse bisneksen rakentaminen ei kiinnosta pätkän vertaa enkä aio sitä tehdäkkään, oon täysin tyytyväinen että pystyn vain tilaamaan amwayn tuotteita ja käyttään niitä :) lisäksi amwayn arvot kohtaa omien arvojeni kanssa :
      1. Luomutuotteet,biohajoavat eivätkä kuormita luontoa. Itse olen myös huolissani maapallon saastumisesta. Amway on saanut YK:n ympäristöpalkinnon, vihreä maapallo palkintoja ja ties mitä.
      2. Lapset. Minulle lapset ovat tärkeitä, kuten varmasti monille muille. Amway on tehnyt paljon yhteistyötä unicefin kanssa maailman lapsia auttaakseen.

      Kiitos!

      • Anonyymi

        Ainiin ja yksi tärkeä asia jäi mainitsematta:
        NO ANIMAL TESTING <3


      • Anonyymi

        Minulle tärkeintä on pienet kulut. Pyykinpesuun menee noin 1 euro kuukaudessa, käytän Salesta ostettua Rainbow pyykinpesuainetta. Tärkeintä mulle pyykinpesussa ei ole bisneksen teko vaan puhdas pyykki. Suosittelen !


      • Anonyymi

        Voi jeesus,

        Palkinnot, pystit, hihamerkit ja muut mainokset todellakin kertoo enemmän firmasta enemmän kuin luvut. Ja tosiaan, puulaaki taitaa olla ainoa joka tukee unicefia.

        Mahtaa olla myytävät saippuat laatutavaraa, kun imagoakin koitetaan pestä sillä, puhumattakaan terveestä järjestä.

        On kyllä surullista touhua


    • Anonyymi

      Mutta onpassive testataan OIKEILLA eläimillä: helmannilla!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2161
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe