Lapsen uskonnollinen aivopesu?

ateisti isä

Entinen vaimoni on helluntalainen ja aivopesee lapsiamme uskonnon asioilla. Mitkä ovat oikeuteni estää tälläinen. Meillä on yhteishuoltajuus ja lapset ovat kummankin luona yhtä pitkän ajan kuukaudesta.

MIkä siinä muuten on, että uskovaiset kuvittelevat aina tekevänsä oikein ja jättävät itsekkäästi kunnioittamasta muita ihmisiä ja heidän vakaamustaan. Laspsemme eivät edes välitä uskonnosta, mutta vanhinta kiusataan koulussa, koska hän käy helluntaiseurakunnan kokouksissa. Edes tämä ei ole äidille syy lopettaa lapsien aivopesemistä. Itse en tuputa lapsille omaa näkemystäni., mutta vaikea kuunnella vierestä kun lapsia aivopestään! Mielestäni lapsilta viedään oikeus päättää asioista itse kun jo pienenä opetetaan pelkäämään helvettiä yms. Pieni lapsi ei voi itse kriittisesti tarkastella ja miettiä asioita. Kerrotaan omaa uskoa totuutena ja kas, kohta on lapsen pää ihan sekaisin ja hän uskoo kaiken mitä sanotaan ja aikuisenakin on vaikea miettiä mikä on totta ja mikä ei! Lapsen ihmisoikeuksiin kuuluu, että hänen henkinentasonsa otetaan huomioon, kun häntä kasvatetaan. Uskoon kiihottaminen on mielestäni henkistä väkivaltaa. ja myös se, että kokouksissa lapset näkevät "kielillä puhumista" ynnä muuta ihme touhua. Kyllä siinä on pieni lapsi ihmeissään!!

18

1609

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lapset ensin

      Kyllä mielestäni kyseessä on juuri henkinen väkivalta.
      En tiedä muuta sanoa, kuin tässä asiassa itse ottaisin yhteyttä sossuun lastensuojeluun.
      Asia on vakava!

    • äiti ja poika.

      varmaan otat ensiksi yhteyttä neuvolaan ja kysy sieltä, mihin ottaa yhteyttä eteenpäin, jos ette äidin kanssa pääse yhteisymmärrykseen. äärikeinona varmaan huoltajuus sinulle (luulisi olevan helppo perustella kun on kyse lapsen mielenterveydestä ja henkisestä kehityksestä)?? lapsia ei tosiaan kuulu viedä mihinkään mainitsemiisi kokouksiin ja muutenkin tuo helluntailaisten uskonto on aika kauheaa pienelle lapselle joka ei mitenkään pysty ymmärtämään sitä, kun se on aikuisenkin mielestä sairasta ja pelottavaa... esim helvetistä puhuminen on kyllä puhtaasti henkistä väkivaltaa ja alistamista, josta varmasti seuramuksia tulee ennemmin tai myöhemmin lapselle, joten suosittelen tosiaan puuttumaan oman lapsen hyvinvoinnin tähden.

    • ateisti isä

      Kiitos vastauksista. En usko, että on mahdollista suoraan estää uskonnon tuputus. Äidille jää ainakin lasten tapaamisoikeus. Eikä uskonnon kieltäminen ole lain mukaan sallittua. Oikeuteen ollaan menossa. Jos saisi vain tietää, onko kysesistä asioista jo olemassa ennakkotapausta. Näissä asioissa isä vaan jää usein aina heikommalle, valitettavasti!

      Kyllä pistää välillä vihaksi, mutta kyllä lasten puolesta jaksaa taistella. En lapsia halua äidiltä viedä, saada vaan äidin ymmärtämään, jotta järkevämpää olisi antaa näiden lasten kasvaa vielä rauhassa. Maailmassa voi niin paljon muullakin tavoin opettaa turvallisuutta yms. -- Ateisti isä

      • Anonyymi

        Olet rakastava ja järkevä isä. Lapsesi varmaan aikanaan suodattuvat heille kullekin sopiviksi. Olen itsekin hengellisen väkivallan uhri, 71v. Kovasti kunnioittamani ja viisas jumalikko näkee kaikessa onnettomuudrssani uskon puutteen.


    • Tasapainossa eläen

      Ruvettuani lukemaan näitä Suomi24:n palstoja olen joutunut ottamaan uuden kannan uskontoon.
      Aikaisemmin ehkä hiukan kadehtien ajattelin, että uskovaiset elävät harmoniassa ja laupeuden äärellä uskonsa varassa. He alistuvat vaikeuksiensakin äärellä ja rukoilevat johdatusta kaiken aikaa.

      Nyt olen havainnut, että uskonto saattaakin olla kauhea ase ihmisten keskinäisissä suhteissa, sillä uskovahan on uskossaan aina oikeassa. Hän tietää, että juuri tämän uskon opetuslapset pääsevät ikuiseen autuuteen. Lapset varsinkin pitää kasvattaa oikeaan uskoon, sillä vanhemmathan siinä synnin tekevät, jos päästävät lapset harhautumaan pois uskosta.

      Kuinka paljon onkaan uskontoja! Kuinka paljon onkaan varmasti oikeassa olevia uskovaisia!

      Pitäisi päästä siihen, että lapsi on vapaa uskonnollisesta kasvatuksesta aikuisikäänsä asti. Siihen ei varmasti milloinkaan päästä.
      Aloittajalla on yhtä suuri oikeus omien mielipiteittensä esiin tuomiseen kuin äidilläkin. Joten eikö isä voi lapsille puhua siitä, että uskonto opettaa tätä ja tuota, mutta arkielämässämme on murheemme ja vaikeutemme, joista on selvittävä omin voimin.
      Ei ole tietenkään paha asia pyrkiä hyvään ja elää siten, ettei loukkaa muita sanoin eikä teoin.
      Siihen pyrkimisessä ei tarvita uskontoja.

    • pms21

      Uskonnot ovat aivopesua,ja nauttivat valtion erikois suojelua,
      uskovaiset mollaaat,esimerkksi homoja,mutta homoksi syn-
      nytään,ei uskovaiseksis.Kyllä ihmin jota ei ole aivopesty pit-
      äsi nauttia suurempaa oikeusturvaa,kuin sellainen joka kuu-
      luu johonkin lahkkoon mihin maksavat veroja tai muita pakko
      maksuja.Minulla on yksi lapsi jota en viennyt kirkkoon,kun
      hän oli koulussa ja tuli uskontotunti,häne ajetiin pihalle opet-
      tajan toimesta.se vahvistaa mun käsitettä,siitä,että uskon-
      not ovat rikoksia ihmisyyttä kohtaan.

      ,

    • ketkuli666

      Kyllähän ateistikin aivopesee lapsia omaan maailmannäkemykseensä joko aktiivisesti tai passiivisesti. Vanhempien tehtävä on opettaa lapsilleen oman näkemyksensä mukaisia tärkeitä asioita olivat ne sitten mitä vaan. Se ei ole yhteiskunnan asia puuttua asiaan. On se nyt kumma kun edes lapsiaan ei saa kasvattaa miten haluaa. Voisitte te ateistitkin edes yrittää kasvattaa lapsianne kohteliaiksi. Huomaatko että myös käytöstapojen opettaminen on aivopesua? Ne ovat vain meidän kulttuurissamme hyväksyttyjä käytösstandardeja.

      Vaikka miten yrittäisit, on lapsi aina kulttuurinsa näköinen.

      Itse kasvatan pojastani kunnon oikeistolaisen joka ei sosiaalipummeista perustu.

      • ....................

        Sananlaskut 22. luku, 6. jae: "Totuta poikanen tiensä suuntaan, niin hän ei vanhanakaan siitä poikkea."

        Jumalan silmissä äiti toimii oikein.


      • ....................
        .................... kirjoitti:

        Sananlaskut 22. luku, 6. jae: "Totuta poikanen tiensä suuntaan, niin hän ei vanhanakaan siitä poikkea."

        Jumalan silmissä äiti toimii oikein.

        Vaikuttaako esim. tämä huolestuttavalta?

        http://www.kotkanhelluntaisrk.fi/toiminta/lapset/


      • Monokkelimoona

        "Voisitte te ateistitkin edes yrittää kasvattaa lapsianne kohteliaiksi." Mitä tarkoitat? Onko joku ateistiksi tietämäsi joskus jättänyt tervehtimättä sinua? Suomessa on aika monta huonosti kasvatettua epäkohteliasta ihmistä. Suurin osa heistä kuuluu evankelisluterilaiseen kirkkoon. Tähän joukkoon mahtuu joitakin ateisteja, helluntailaisia, jehovantodistajia, muslimeja, kommunisteja, naturalisteja, partiolaisia, muusikoita, rakennusinsinöörejä, hammashoitajia...

        Sinun kirjoituksesi perusteella voisin väittää kaikkia oikeistolaisia hirveän tyhmiksi. En kuitenkaan tee niin.


      • Onnettomia
        .................... kirjoitti:

        Sananlaskut 22. luku, 6. jae: "Totuta poikanen tiensä suuntaan, niin hän ei vanhanakaan siitä poikkea."

        Jumalan silmissä äiti toimii oikein.

        Uskonto on huonoista tarpeista tehtyjen ihmisten tapa käsitellä maailmaa. Vaikka he itse ymmärtävät miten huonossa jamassa he ovat, niin siitä huolimatta he vetävät toisia siihen samaan pas kalilliin.

        Kenelläkään ei mene niin huonosti elämässä kuin näillä kaiken maailman lahkolaisilla, mutta kuitenkin he joka päivä kiittävät siitä ja jatkavat marinaansa läheisilleen.


      • Anonyymi

        Järkyttävää. Ole huoleti, seuraavassa elämässäsi olet puli. Hyi sinua! Karman laki pitää sinusta huolen.


    • ateisti:D

      asiaa puhut! pienet lapset uskoo kaiken tietenkin mitä isä ja äiti sanoo koska miksi epäillä samoja henkilöitä jotka ovat opetaneet sinut puhumaan ja kävelemään?

    • Jos sä tahdot niin

      No voithan helposti kyseenalaistaa äitikän puheet. Sen kun ihmettelet vain, että mistä äiti nuo kaikki asiat niin varmasti tietää. Mistä tietää että on Jumala? Mistä tietää että saarnaaja puhuu totta? Jne. Näihin kysymyksiin on aika vaikea keksiä vastausta.

    • samppa3

      Uskovaisilla ihmisillä käytös on arvaamatonta, ja siksi suotavaa ottaa heiltä lapset hyvissä ajoin huostaan. kaikki juutalaiset ja kristityt samaan nurkkaan. ja niskalaukaus ja räkänaurut

    • marko682

      Miten oikeudessa kävi?

    • kroz

      Paljon parempi on, että autat lapsiasi itsenäiseen ajatteluun. He ovat jo kriittisiä Helluntaisrk oppia kohtaan, mikä on hyvä asia. Lastensuojeluun ym. turvautuminen on paljon huonompi vaihtoehto kuin avoin keskustelu. Jos jotain lasta kiusataan koska hän käy helluntailaisissa, ongelma ei ole helluntailaisuus vaan kiusaaminen. Kyllä kiusaajat aina syyn keksivät ja aina syyt ovat vääriä. Ota yhteyttä kouluun.
      Jokaisella vanhemmalla on täysi oikeus kasvattaa lastaan siihen suuntaan, mitä pitää oikeana. Ja jokaisella lapsella on oikeus valita oma suuntansa, omat mielipiteensä ja oma maailmankuvansa. Siinä tutustuminen eri näkemyksin on vain hyväksi. Vanhemmilta vaaditaan siinä kykyä rohkaista lasta löytämään oma polkunsa.

      • koskassaankasvattaa

        lapsiani?; lapset vieraannutettu isästään, isovanhemmistaan ym. suvustaan Raision kaupungin perättömin "viranomais" lausumin, selvityksin tuomioistuimessa yhteistyössä lapsen äidin kanssa;
        ei huoltajuutta, ei tapaamisoikeutta, ei lapsen omaa nimeä, ei lapsen yhteys- ja koulutietoja valvovien viranomaisten- ja tuomioistuimen imeskellessä ainoastaan sormiansa kopioidessaan Raision kaupungin selvityksen sanasta sanaan tuomioistuimen omaksi ratkaisuksi ottamatta huomioon mitään muuta todistelua. Missä perustuslaki, lainsäädäntö, lapsen- ja ihmisoikeudet???


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      258
      800
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe