koiranpentu puree käsiä ärhentelee!!

apua, meidän 9vkon ikäinen koiranpentu puree käsiä, murisee ja haukkuu meille! mitä voimme tehdä??
välillä aivan ihana pentu, mutta sitten illasta siitä tulee aivan mahdoton! Ei osaa käydä sisällä vielä pissuilla/kakoilla sanomalehdelle, pihalla käydään vasta pari kertaa päivässä... on vielä niin pieni.-
Ilmianna
Jaa

11 Vastausta


Vinkaise kunnolla kun puree. silleen kuin koiratkin älähtää uih! Niin että lopettaa. noin se emokin tekee. tottakai koiranpentu puree ja murisee. Anna sille vaan leluja nenän eteen kun vimma alkaa. Haloo, se on sen leikkiä.
Ilmianna
Jaa
Siis tämän on pakko olla provo "pihalla käydään vasta pari kertaa päivässä... on vielä niin pieni."

Miksi olet ottanut koiran, jos et käytä sitä pihalla kuin vain tuon pari kertaa päivä? Kyllä pientäkin pitää käyttää ulkona useammin, jää nuo sisävahingotkin vähemmälle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
pennulla oli ripuli, sai sen kun söi pihalla kaikkea mahdollista.. nyt ollaan alettu käymään taas useammin pihalla, mutta ei vieläkään osaa sisällä pisua/kakkia lehdille, onneksi pihalla osaa tehdä tarpeensa.

Ei auta vinkaisu, aluksi auttoi, nyt vain jatkaa... testattiin sitä jo viikkositten. eipä ole ikinä tämä pentu nähnyt emoansa..:(
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Niin ja tuosta syystähän että koira syö pihalla kaikkea mahdollista ja vetämisen ehkäisemiseksihän koiranpentua pidetään lyhyellä hihnalla.. Ihan vain että siitä on helpompi nopeasti nykäistä koira lähelle ja ottaa suusta jokin sinne kuulumaton pois ja koira oppii niin myös nätisti kävelemään vierellä. Huhhuh..
Ja jos koirasi puree vaikka "vinkaiset" niin opeta sille selkeästi ei-sanan merkitys, ja sano ei! Kun se aloittaa puremisen. Mikäli ei rauhoitu, paina kaulasta maahan (koira alistuu) ja pidä siinä niin kauan että rauhoittuu. Mutta muistatko leikkiä edes koirasi kanssa? Pentu saattaa tulla puremaan käsiä ja reihumaan jos sen kanssa ei leikitä eikä se saa huomiota. Mikäli pentusi tekee tässä yhteydessä myös tämän leikkiinkutsu asennon (etupäämaassa ja takapuoli ilmassa) niin tästä on luultavammin kyse. Ja nämä asiat tosiaan löytyisivät mistä tahansa koirankoulutuskirjasta jos edes hiukan vaivautuisi katsomaan.
Ilmianna
Jaa
Monesti pennulle pahin rankaisu on eristäminen "laumasta".Voi vaikka laittaa joksikin aikaa toiseen huoneeseen oven taakse.. päästää pois sitten kun on rauhoittunut.. jos aloittaa uudestaan takaisin "koppiin".. voi myös kokeilla jättää koiran HUOMIOIMATTA! kun oletettavasti käyttäytymisellä hakee huomiota tai purkaa energisyyttään..
Ilmianna
Jaa
hei haloo, ootko miten vanha?? kannattaisi ottaa vähän selvää asioista ennen kuin ottaa koiran. tottakai pieni pentu näykkii ja murisee!!!!!!!!!!!!!! sun tehtävä on kouluttaa se kunhan se siitä kasvaa se oppii !!!!!!!

huhhu mitä idiootteja täällä pyörii!
Ilmianna
Jaa
Voi herran jestas aloittaja, miksi sinulla ylipäätään on koira, jos et tiedä että yhdeksänviikkoinen pentu on todella leikkisä, puree kaikkea ja on illalla riehakkaimmillaan?! Myös väsynyt pentu herkästi murisee ja haukkuu, kun haluaa nukkua, ja sitten purkaa tuota väsymystään kiukutteluna ja riehumisena. Niinhän pikkulapsikin lempo soikoon tekee!

Jos tuo pureminen ja murina yms. johtuu riehakkuudesta, niin anna riehua, se on koiranpennun tavaramerkki, koiranomistaja äly hoi. Jos pureminen menee liian rajuksi tai häiritsee, niin vie vaikka toiseen huoneeseen rauhottumaan!

Ja koiranpentua käytetään ulkona enemmän kuin aikuista, eli aina heräämisen ja syömisen jälkeen, pennusta riippuen noin 4-8 kertaa päivässä, kun aikuista taas noin 3-4 kertaa päivässä.
Ilmianna
Jaa
Ei, HELEVEttI, palauta pentu kasvattajalle, tai kysy sieltä lisää neuvoja. Ethän sä ole ollenkaan valmis pennun omistajaksi, kun jo alkeissa, ekalla viikolla tulee nuin pahat ongelmat.

Palauta koira ja hanki pentu vsta sitten, kun itse olet kasvanut aikuisemmaksi.
Ilmianna
Jaa
Meillä on penulla (8vko) selkeät ruoka-ajat 4 kertaa päivässä ja pihalla käy usein. Pennun päivä on rutiinien täyttämä, joten nyt on 2 yötä ollut tekemättä sisällä tarpeitaan. Tässä esimerkki normaalipäivästä.

klo 7. aikaan pentu herää ja viedään suoraan pihalle tarpeilleen. Sitten tullan takaisin sisälle, pentu puuhastelee lelujen kanssa kun laittan sille ruokaa.

klo. 7.30 pentu syö ja taas mennään pihalle tarpeille ja tepastelemaan noin muutenkin.

klo 8 aikaan pentu taas nukkuu.

klo 9 herää, taas pissille pihalle vähän leikkimistä ja taas unille.

Tätä sitten toistuu aika tasaisin väliajoin

klo 13 pennulla on taas nälkä ja se syö. Mennään pihalle tarpeille ja leikkimään ja sitten taas pihalle pissalle. Taasen on torkkujen aika.

klo 17 syödään jälleen, mennään pihalle ja leikitään. Taas nukutaan vähän.

Iltasella pentu nukkuu vähemmän mutta leikkiä riittää ja energiaa. Kun on touhunnut reippaammin, niin aina viedään pihalle pissalle.

klo 21 on iltaruoka, pihalla käynti ja leikkiä. Sitten jaksaakin uinua jo aamuun asti.

Koiran pentu siis oikeasti nukkuu, syö, pissii, kakkaa ja leikkii siinä ohessa. Pentu oppii sisäsiistiksi juuri niin nopeasti kuin en ihmiset sen opettaa. Pitää ennakkoida koiran tarpeet eli pihalle tai paperille aina leikin, ruuan ja nukkumisen jälkeen. Asioista ei pidä neuvotella. Meillä eikoilla kerroilla valitti että haluaa sisälle ulkoa, mutta kun hetki odotettiin niin teki kiltisti kakan ulos. Liekkö tässä se oivallus hetki sisäsiistiksi opettelussa, milloin ei saa antaa periksi vinkumiselle.
Ilmianna
Jaa
Se jäi vielä mainitsematta, että leluja pitää olla mitä purra, samoin puruluita. Jos puree käsiä tms. niin kielto ja lelu suuhun, sitten kehuja. Muistakaa aina kehua kun tekee oikein, kehuminen toimii paremmin kuin kieltäminen. Pentu on ollut meillä vasta 5pv mutta oppi jo että ennen ruokaa pitää istua ja sitten tulee kuppi eteen :) Pennut on niin hyvässä kuin pahassakin nopeita oppimaan. Tuo murina ja haukkuminen on normaalia, mutta pitää itse tajuta miten siihen reagoidaan. Meillä on pennulla oma alue koiraporttien takana ja siellä se välillä kerjää huomiota, mutta mennään vasta sitten kun haukku ja kiukuttelu on loppu. Tosin tuo pyrkii ulos urahtelemalla, että silloin pitää kyllä mennä :) Omaa pentua pitää opetella lukemaan.
Ilmianna
Jaa
Kaikki pennut purevat käsiä yleensä lopettavat kun maitohampaat vaihtuvat. se on niille leikkiä, ja jos murinassa ei näytä hampaitaan ja katse vihainen on tällöin murina leikki murinaa.vihaisesta murinasta pitää kieltää ja vaikka pistää vessaan miettimään tekojaan. olet vartmaan nähnyt koirien leikkivät ja kyllä ne leikkivät hampaillaan. niille hampaat ovat kun niiden kädet. purevat leikillään toisten niskaa kuonoa yms. pennun hampaat ovat kuin nastat eikä pentu osaa käyttää puruvoimaansa vielä oikein eikä ymmärrä sitä että ihmiset eivät leiki koirien kanssa käsillään. napakka kielto aina kun puree käsiä, laitat kädet ristiin ja kä'velet pois(et huomioi). taikka kun pentu puree käsiä kiellät vedät kädet pois otat jonkun lelun ja vaihdat sen käsien puremisen leluun. näin koira yhdistää että käsiä ei purra vaan leluja/luuta. kyllä ne ajallaan oppivat miten leikkiä mutta nehän ovat vasta pentuja. ja sisäsistiksi pentu tulee viimeistään vasta PUOLEN VUODEN iässä. tällöin vasta pennun rakko on kehittynyt pidättämään pissaa. pentua ei kannata opettaa ensiksi paperille sitten vasta ulos,koska tämä hämmentää pentua "ennen sain pissata sisällä paperille ja nyt pitäisi pissatakkin ulos??" nopeammin pentu oppii ulos kun et laita papereita. kun pentu pissaa sisälle samantien peset pissan pois etkä huomioi pentua. kun pentu pissaa ulos kehut "hyvä" ! näin pentu tajuaa että ulos pissaaminen on hyvä mutta sisälle pissaaminen ei . älä koskaan kiellä pentua kun pissaa sisälle, muuten se saattaa alkaa pissaamaan salaa, sängyn alle yms.koska luulee että kiellät sitä sen takia että se pissaa sinun nähtesi. koiran ajatusmaailma on niin erilainen. suosittelen ostamaan pentukoulutus kirjan. ja ps. pentujen maitohampaat vaihtuvat siinä 4kk iässä joten voi olla että käsiäsi jyrsitään vielä siihen asti :)
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

koiranpentu puree käsiä ärhentelee!!

apua, meidän 9vkon ikäinen koiranpentu puree käsiä, murisee ja haukkuu meille! mitä voimme tehdä??
välillä aivan ihana pentu, mutta sitten illasta siitä tulee aivan mahdoton! Ei osaa käydä sisällä vielä pissuilla/kakoilla sanomalehdelle, pihalla käydään vasta pari kertaa päivässä... on vielä niin pieni.-

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta