Kiintolevyn alustus + Windows 7:n asennus

olebb

Yritän siis alustaa koko kiintolevyä ja sen jälkeen asentaa windows 7:n uudelleen. Eli haluan koneen täysin tyhjäksi ja aloittaa ihan alusta koko roskan. Olen yrittänyt löytää ohjetta aiemmista keskusteluista mutta ei ole onnistunut löytämilläni ohjeilla. Pelkkä win7 asennuslevyn käyttäminen ei onnistu, koska se ei alusta kovalevyä vaan sieltä löytyy asennuksen jälkeen kaikki vanha materiaali (ei ohjelmia) vaikken ole tehnyt niistä varmuuskopiota. Kokeilin myös jossain neuvottua "mukautettua" asennusta mutta se antaa vaihtoehdoksi kaksi asemaa joille windowsin voi asentaa ja toinen suljetaan pois koska siihen se ei mahdu. Ko aseman nimi on "järjestelmän varaama". viittaako se siihen että sieltä löytyy aiemmin ladattu järjestelmä.

Ongelma ei siis ole windowsin asennus (se onnistuu kyllä levyltä) vaan koneen formatointi. C-asemaa en pysty formatoimaan normaalin "alusta" painikkeen kautta koska "asema sisältää käyttöjärjestelmän". Ja minulla siis oli aiemminkin käytössä win7 joten samaa järjestelmää tähän asentelen. Ja selvennyksenä: tietokone tulee pysymään minulla, joten en tarvitse mitään über-tarkkaa tiedostojen hävittämistä. Kunhan vaan kovo tyhjenee.

Kiitos vastauksista!

16

10432

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos sinulla ei kerran ole Windowsin omaa asennuslevyä, vaan laitetoimittajan palautuslevy, on varmaankin helpointa osioida ja alustaa kiintolevy jollain Live Linuxilla. Tuohon suosittelen Knoppixia, jossa on kaikki valmiina, käytännössä GPartedilla osioit ja alustat kiintolevysi halutuksi.

      Tuon imuroit levylle ja poltat levykuvana CD-levylle vaikka Nerolla tai ISOBurnerilla.

      http://lame.lut.fi/linux/Knoppix/KNOPPIX_V6.7.1CD-2011-09-14-EN.iso

      • mieluumminnäin

        Paskat!
        HiresBoot se oikea levy, jolla voi ylikirjoitaa levyn.

        Ensin poista osiot
        sitten ylikirjoita
        ja formatoi

        sammuta ja vaihda levy ja asenna windows

        Knopixitä puuttuu ylikirjoitin ja Kali taas hankala käyttää.


      • alustaminen?

        "DBAN will automatically and completely delete the contents of any hard disk that it can detect, which makes it an appropriate utility for bulk or emergency data destruction."


    • kimir

      "C-asemaa en pysty formatoimaan normaalin "alusta" painikkeen kautta koska "asema sisältää käyttöjärjestelmän"
      C: asemaa ei voi alustaa jos olet käynistänyt normaalisti windows7 sehän on silloin käytössä.
      Käynnistä tietokone windows dvd levy sisällä ja paina alussa vaikka välilyönti näppäintä niin asennus alkaa ja voit formatoida c: aseman ja muutkin asemat.
      Jos ei asennus ala niin bios asetus pitää muuttaa että dvd on ensinmäisenä boot järjestyksessä.

    • vili vili veikkonen

      siinä mukautetussa asennuksessa siinä kohti missä näkyy juuri tuossa kohti missä se antaa vaihto ehdoksi kaksi asemaa löytyy siitä alhaalta valikot millä voit alustaa halutun levyn/osion tai luoda uusia osioita.
      ja se järjestelmän varaama on ainoastaan se mihin se asennus levy on purkanut tiedostonsa,sitä EI pidä alustaa,se poistuu kun win7 on asennettu.
      win7 asennus ohjeet löytyy täältä-> http://keskustelu.afterdawn.com/t.cfm/f-61/windows_7_n_asennus-804865/
      eli ohjeissa kohta 4, kohdassa valitset sen mukautettu asennus ja kohta 5. ekassa ikkunassa painat sitä "asema asetukset" aukeaa valikko missä voit suorittaa alustuksen.

      • SD.

        Jep. kyllä sen sillä asennuslevyllä voi alustaa, menee vaan ajatuksen kanssa ne kohdat läpi.
        Tietty voi noitten aikaisempienkin ohjeiden mukaan tehdä, jos haluaa vaikeimman kautta säheltää.


    • xdetg55

      Joo, tätä kohtaa ei välttämättä ole helppo huomata, "asema asetukset", on avain levyn täydelliseen hallintaan. Sen nimi pitäisi olla "Levyn alustus ja osiointi hallinta", niin se huomattaisiin paremmin.

    • olebb

      kiitos vastauksista. ongelma on se etten saa levyä käynnistettyä ennen järjestelmän käynnistystä. vaihtoehdoiksi tulee vain normaali käynnistys ja F8:lla saa lisää vaihtoehtoja. löysin ohjeen jossa neuvotaan valitsemaan "korjaa tietokone" ja sieltä "komentokehote" mutta mitä sitten? http://keskustelu.afterdawn.com/t.cfm/f-61/windows_7_n_asennus-804865

      onko muuta tapaa saada asennus käyntiin ennen järjestelmän käynnistymist`ä?

      (en siis saa näkymään tuota "asema asetus"-kohtaa ilmeisesti siksi että windows on käynnissä kun yritän aloitta asennuksen(?)

    • vili vili veikkonen

      menet biossiin ja laitat sen DVD-aseman boottaavaksi,tallennat F10 ja kun kone käynnistyy niin se pyytää painamaan jotain näppäintä jos haluat käynnistää DVD-asemalta,painat jotain näppäintä niin asennus alkaa.

      • Toinen kyselijä

        Sama ongelma. Mitä minun pitää tarkalleenottaen tehdä/kirjoittaa(?) biossiin sinne päästyäni että kone käynnistää levyltä eikä käynnistä ensin Windowsia? Olen yrittänyt etsiä googlen kautta vastausta, mutten löydä mitään. (En ole kauhean kokenut tietokoneiden kanssa, mutta samaa yritän kuin AP)


    • olebb

      Kiitos vastauksista! Sain lopulta homman rullaamaan. Oli vielä pientä hakemista lopussakin, kun koitin tajuta miten tuolla biossissa se järjestys vaihtuu. tätä se on tää nykynuorison uusavuttomuus. ei osata edes tietokoneita käyttää. :P

      • oldiew

        Eipä se sun vikasi ole. DOS-aikoihin kaikki osasi tehdä rutiinijuttuja, mutta nykyään ne rutiinijutut on piilotettu graafisten kilkkeiden taakse ja yritetään estää ihmisiä mokailemasta.


      • oleitebb

        No älä yleistä, normaaliälyiselle nämä on ihan iisejä juttuja. Kaikki tieto on jo ennestään löydettävissä joten et ole edes omillasi.


    • Windows on vaikea

      On tuo Windowsin kanssa säheltäminen sellaista rakettitiedettä että täytyisi olla atk-insinööri. Miten uudelleen asentaminenkin voi olla noin saatanan hankalaa?

    • Windows 7 alkaa olla vanha. MS:n sivuilta saa ladattua myös asennusmedian. Lisenssi pitää olla. W10 asentuu ilman sitä jos ollut koneessa aikaisemmin. Ainakin kaverini yrityksessä on Windows 7 vielä käytössä eikä aikomusta päivittää kun toimii vakaasti. Asennusmediat osaavat aina alustaa levyn ja asentaa systeemin lataajan. Useimmissa koneissa esim. F8 antaa käynnistysvalikon josta voi valita levyn miltä käynnistää. DVD-levyt epävarmoja. Itse suosin tikkua. Nopeampi ja ei pelkoa naarmuista. Valmistajan medialla asennus on helppo - MS:n mediaa käytettäessä kannattaa ajurit ladata valmiiksi tikulle. Muutenkin ehkä kannattaa en uusimmat ajurit hakea. Windows tykkää käynnistyä joka ajurin jälkeen uudestaan. Säästyy aikaa ja käynnistymisiä jos päivityksiä valmiina tikulla.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe