Lohjan rakennusvalvonta, kokemuksia?

ex-lohjalainenko?

Hei!

Onko kellään kokemusta Lohjan rakennusvalvonnasta? Kävin siellä tänään ekaa kertaa ja toivottavasti myös viimeistä. Olisin kysellyt neuvoja korjausrakentamis- sekä rakennuslupa-asioissa. Sain aivan luokattoman epäasiallista ja surkeaa palvelua! Tuntui, kuin olisin siirtynyt suoraan 70-luvulle! Asenne oli "mitä sä tänne tuut, me ei vastata mistään eikä meillä oo resursseja mihinkään". Kiire ei tosiaankaan painanut! En oikeasti ymmärrä, eivätkö he siellä ymmärrä, että monesti rakennusvalvontaviranomainen on ensimmäinen kunnan virkamies, jonka esim. uusi asukas tapaa? Ja että me kunnan veronmaksajat maksetaan heidän palkat?

29

6521

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tavis.

      Tervetuloa vain todellisuuteen.

      Voin aivan vinkata, että ei tuo parempaan suuntaan muutu rakentamisen aikana.

    • ex-lohjalainenko?

      Haluatko täsmentää? Onko sulla kokemuksia Lohjalta tai muualta? Mietimme ihan oikeasti näin uusina asukkaina, kannattaako heidän kanssaan jäädä tappelemaan vai pitäisikö vaihtaa maisemaa kun vielä voi. Onko muualla samanlaista?

      • xxxx1

        Olen syvästi katunut LOHJALLE tuloani -SYVÄSTI !

        Onko muualla samanlaista, vastaan EI !

        Sieltä mistä tulin tänne: IHMISET sanoivat, että olet
        Aurinkoakin tarkempi. Kyselivät joukolla: oletko nyt
        tarkasti harkinnut, että muutat täältä pois.

        Täällä pärjää kyllä, jos ei osaa lukea, eikä kirjoittaa.

        Täällä en saa enää kirjeitä: HYVÄ VELI !


    • Rakennusvalvonnoissa ympäri Suomen työskentelee "vain" ihmisiä. Ja kun jossain virastossa on viisi "vain" ihmistä, joukkoon mahtuu keskimäärin yksi kusipää, kolme sekasikiötä ja yksi vähän parempaa palvelua tarjoava.

      Joskus joissain kunnissa käy silleen, että se "kusipää" sattuu viraston päälliköksi ja silloin on vaarana, että vuosien saatossa hänen alaisikseen valikoituu "kusipäitä" - kun kusipääesimiehen alaisena ei paremman palvelun tarjoaja viihdy, siirtyy hän toisaalle vähin äänin. Tuo saattaa myös toimia toisinpäin - siis hyvä pomo jalostaa alaisistaan todellisen palvelujoukkuuen, mutta näitä näkee aika harvoin.

      Lohjasta ei ole lainkaan omakohtaista kokemusta, mutta joku asiakas taannoin vähän varoitteli sellaisia hankkimastakaan - itse kun kaipaan mutkatonta virastoasiointia niin on tullut muutamiin kuntiin suunniteltua kaksi kohdetta yhdellä kertaa: ensimmäinen ja viimeinen ;)

      • Anonyymi

        Taitaa jäädä rakentamatta Lohjalle. Jos ei muuta niin keksivät ihan omia sääntöjä, ja lopulta mikään ei käy. Ollaan sentään haettu satoja lupia, muualle. Espookin on oikein mukava näihin verrattuna.


    • entinen lohjalainen

      Itselläni on pienen kesämökin (ei vettä ei viemäriä) pohjan ala 32m2 rakennuslupa anomus sisällä 9 viikko menossa eikä tietoakaan päätöksestä.
      On kuulemma menossa taistelu viraston johtajasta, täti tiukkapipo on vahvimmilla.

      • ex-lohjalainenko?

        Kiitos mielenkiintoisesta tiedosta! Arvelinkin, että jotain pienen piirin juttuja... Tosi kurjaa, että tappelevat keskenään vallasta, vaikka työnä olisi meidän kuntalaisten palvelu. Kertojan, kun saat lupasi. Ei kait tähän aikaan vuodesta pitäisi olla ruuhkaakaan? Hieman hirvittää, miten kauan meidän luvan kanssa menee, jos sinulla mennyt jo yhdeksän viikkoa!


      • entinen lohjalainen

        Elokuun lopussa paperit toimistoon, lupa myönnettiin marraskuun lopulla.


      • Kalle Kustaa Korkki
        entinen lohjalainen kirjoitti:

        Elokuun lopussa paperit toimistoon, lupa myönnettiin marraskuun lopulla.

        Marraskuussa 2012 paperit sisään, toukokuussa 2014 otettiin käsittelyyn !!
        Asia on niin sanotusti vielä PÖYDÄLLÄ.


      • Tyrmistynyt
        Kalle Kustaa Korkki kirjoitti:

        Marraskuussa 2012 paperit sisään, toukokuussa 2014 otettiin käsittelyyn !!
        Asia on niin sanotusti vielä PÖYDÄLLÄ.

        Kävimme Lohjan rakennusvalvonnassa 12.3.2013 tiedustelemassa rakennusoikeutta tontillemme Sammatissa. Meille kerrottiin siellä, että rakennusoikeutta on jäljellä 260 neliötä ja lupahakemus menee suoralla lupahakemuksella käsittelyyn. Lupahakemus sisälle 5.2.2014. Rakennusvalvonnasta pyydettiin selvityksiä maalis - huhtikuussa rakennuspiirustuksiin ja jätevesisuunnitelmiin liittyen, jotka toimitimme viivytyksettä. Myimme asuntomme Vantaalta huhtikuussa 2014.
        Toukokuun 2014 alussa rakennusviraston lupakäsittelijältä tuli sähköpostiviesti, jossa todettiin, että rakennusvalvonnassa on ollut rekisteröintivirhe ja raknnusoikeutta ei tontillamme ole jäljellä. Poikkeushakemus vireille rakennuslautakunnan käsittelyyn 9.6.2014, joka vedttiin sieltä pois koska ELY-keskus voi ehkä asiasta valittaa. Rakennusasiamme on vielä kesken. Pyynnöistämme huolimatta emme ole saaneet valituskelpoista päätöstä rakennuslupahakemukseemme. Tämän keskeneräisen asian takia elämämme on ollut painajaista. Kantelu Eduskunnan oikeusasiamiehelle lähtee meiltä 26.6.2014. Jos olisimme saaneet 12.3.2013 oikeaa tietoa Lohjan rakennusvirastolta, emme olisi ryhtyneet rakennushankkeeseen. TERVETULOA LOHJALLE!


    • Rakentaja naapurista

      Osta tontti Inkoosta, saat kovin paljon edullisemmin ja palvelu on loistavaa! Lupakäsittelyt ovat mutkattomia ja niissä toimii "maalaisjärki", eli ei mitään paskantärkeilyä... Tervetuloa.

    • simo

      Lohjalla oli ennen todella toimiva ja ihmistä ymmärtävä ja palveleva rakennuvirasto,toista on nykyään...koulunpenkiltä otettu byrokraatti joka inhoaa ihmisiä eikä ymmärrä käytännön asioista yhtään mitään ja kaiken lisäksi tämä nainen kyykyttää muuta virastoa mielin määrin.

      Oletteko siellä kaupungin talolla palveluammatissa?! Hyvä,sitten sitä palvelua KIITOS!!!

      Minun rakennus projekti on hylätty jokaisessa mahdollisessa vaiheessa mm. moottoritiehen vedoten.matkaa tontilta moottoritielle 2Km.
      Rakennuskuvia ei kelpuutettu vaikka talotehtaan tekemät.Kartta epätarkka vaikka pyysin sen kaupungin karttapalvelulta....Ei kannata Lohjalle muuttaa jos vähääkään mahdollista muualle.
      Niin ja tämä kaikkitietävä nainen ei edes suostu kertomaan mitä kuviin tulee muuttaa koska häntä ällöttää perus penat ja varsinkin maallikon kysymykset eli ei muuta kuin leuka rintaan ja kohti uusia haasteiteita.

    • uh

      Minun mielestä Lohjan rakennusvalvonta toimii todella hyvin ja oikein.

      Itse tulin Vantaalta elokuussa 2011 ja on kokemusta myös pääkaupunkiseudun rakennusvalvonnoista ja kun näitä vertaa Lohjaan niin olkaa tyytyväisiä Lohjalaiset.

      Vanha sanonta kuuluu " niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan".

    • asdfasf325325

      Lukekaa rivien välistä... älkää kysykö/maksako mitään lupia. Ei niitä kukaan tarkasta muutenkaan.

    • Hengittävä

      Lohjan kaupungin rakennusvalvonta ei kyllä nyt toimi. En ole rakennusalan ammattilainen, mutta väitän, että tarkastusorganisaation toiminnassa ei ole lineaarisuutta. Toiminta on retkahtanut yksittäisten viranhaltijoitten mielipiteitten
      varaan ja silloin se on erittäin vaikea hallita. Olen asioinut siellä useita kertoja - rakennusjärjestyksen perusteella hyvinkin yksinkertaista päätösprosessia vaativien asioiden kanssa - tuntui, että jokaiselta yksittäisellä valvojalla oli erilainen näkemys asiassa.
      Organisaation ja siellä olevien tulisi nyt kyllä ryhdistäytyä ja linjata toimintansa Lohjan alueen nykyrakentamisen ja myös vanhan rakennuskannan ylläpitämisen sujuvampaan toteutukseen. On erittäin tärkeää, että rakennusjärjestyksessä huomioidaan myös asunto-osakeyhtiöiden hallituksen lakiperusteinen vastuu kiinteistön ylläpidosta. Siihen on mahdollisuus uuden rakennusjärjestyksen myötä.

    • innocate

      Innocate helsingissä ja porvoossa se vasta huono rakennustarkastaja firma on. Tarkastavat kattoja.Purkaannuttavat tahallaan oikein tehtyjä kattoja. Sanovat ensin urakoitsijalle että hyvä samaan malliin vaan ja seuraavana päivänä purattavat. Eli tämä on heidän liikeidea. Saavat mahdollisiman monta käyntiä kohteessa. Todellisuudessa he eivät tiedä katoista mitään. Mikäli heiltä kysyy he luikkivat nopeasti pakoon. Ristiriitaiset ohjeet myös tarkastajien kesken. He myös vaihtavat sääntöjä ja taktiikoita kuinka vaikeuttaa rakennustyömaita saadakseen lisää palkkaa itse. Kuluttajaneuvontako vai mikä auttaisi näissä asioissa eteenpäin? Tällaiset täytyy saada pois markkinoilta

      • Anonyymi

        Kunnon huijari veljekset


    • tarkastajat

      Innocatteen omilla sivuilla näköjään tarkastajat istuvat ilman valjaita kerrostalon katolla. Huh huh.... no siinä ehtii liukumäessä katsoa kattoa ja vähän ikkunoit kun katuun mätkähtää

      • Anonyymi

        Idiootteja


      • Anonyymi

        Ei tuu isoa vahinkoa siinä!!


    • 15.2016

      25.07.2016 Olin puhelinyhteydessä ko.rakennusvirastoon. En ole aikoihin saanut niin asiakas ystävällistä vastausta ja perusteellista tietoa,kuin tänään sain.Asiani tuli hoidettua ilman käyntiä paikalla, ja jopa yli 80v sai kaikki rakentamiseen liittyvät toimenpiteet varmistettua !

      • 25.07.2016

        Unohdin mainita,että olen yli 80v mummeli,ja tuli kaikki selväksi. Vaikka unohdin kertoa,että olen se ns."parempi puolisko"


    • trlj

      Minulla on yli 35 vuoden kokemus lohjan rakennusvalvonnasta ja kunnan pyrokratiasta.
      En tunnista mitään tuollaista epäasiallisuutta joita edellä on kerrottu.Asiallista ja ystävällistä kohtelua-ja nopeaa palvelua olen saanut.
      mop

      • myösVVA

        Käyttötarkoituksen muutoslupahakemus on ollut käsittelyssä helmikuusta 1017, sitä ennen meni toista vuotta suunnittelutarveratkaisussa, jotahan ei enää edes tarvita ko.muutoshakemukseen.
        Mielestäni tämä ei ole kovinkaan nopeaa toimintaa.


    • Saunomaan

      No, minulla on tässä nyt kohta 2 vuotta vierähtänyt aikaa saadakseni luvan pienelle pihasaunalle,oli paperit jossain hukassa välillä jne..

    • Anonyymi

      Hei,

      Kohta vuosi haettu poikkeuslupaa, jotta voisi edes hakea rakennuslupaa. On niin sekaisin kynät penaalissa virkamiehillä. Ei osata perustella kielteistä eikä myönteistä päätöstä. Tai joo osataan, mutta kun pyytää johonkin muuhun kuin virkamiehen omaan mielipiteeseen perustuvia perusteluja, niin ei ole mitään sanottavaa. Asiakaspalvelu sanaa ei voi käyttää Lohjan kaavoituksen tai rakennusvalvonnan kanssa samassa lauseessa, sitä ei ole olemassakaan ko. laitoksessa.

      Mitä teetkin. Älä osta kiinteistöä Lohjalta, paina kaasua ja jätä Lohja nopeasti taaksesi.

      • Anonyymi

        Siellä on tämä yksi sotilasarvoa sukunimenään kantava rouva ja lesta pääjehu.. ne kun saisi pois niin helpottaisi kummasti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siellä on tämä yksi sotilasarvoa sukunimenään kantava rouva ja lesta pääjehu.. ne kun saisi pois niin helpottaisi kummasti

        samaa mieltä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        samaa mieltä

        Kyllä Espoo on pahempi paikka rakentaa kuin Lohja. Espoossa menee helposti vuosia luvan saamiseen. Lohjalla ei kannata kysellä mitään. Paperien ja toteutuksen eroa ei kukaan viitsi tulla katselmoimaan kunhan on sinnepäin.

        Espoossa nihisevät kummallisista yksityiskohdista. Pelkkää v#//uilua. "Ei sovi kaupunkikuvaan" on vakivastaus. Ja sitten,kun poliitikoille valittaa, niin saa luvan tehdä niinkuin haluaa. Yhteenkin kattorakenteen muutokseen sain Kokoomuksen luva. Ihan toimiva lupa, kukaan ei ole valittanut.

        Lohjalla ongelmana on ollut ammattitaidon puute. Entiset Nummi-Pusulan virkaihmiset sentään antoivat tehdä ja katsoivat sormien läpi; eivät kärjistäneet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4723
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      95
      4562
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      617
      4168
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3117
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2671
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2203
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      347
      2153
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      220
      2152
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1765
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1502
    Aihe