Miksi kellareita ei enää rakenneta?

En ymmärrä

Kellariin saisi kotiteatterin, kuntosalin, saunan, teineille bändin treenikämpän jne. Siellä saisivat möykätä, ei kuuluisi yläkertaan missä vanhemmat voisivat rauhassa olla. Kummallista ettei nykyään tehdä kellareita!

16

5332

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siksi kun ja...

      Jääkaappi on vienyt kellarit muodista.

      Kaikenlisäksi maan alle rakentaminen on kallista.
      Maan päälle kaksi kerrosta on edullisempaa.

    • fikfkfjksjfkls

      Miten niin ei tehdä? Aina tehdään, jos tontti sen salliin ainakin PK-seudulla, jossa tontit on pieniä ja kalliita. Kalleudesta voidaan olla montaa mieltä, mutta kun rakennusneliö alkaa maksamaan yli tonnin neliöltä niin alkaa kellarikin kiinnostamaan.

    • kjbäkjbäj äjb 0+iio

      Hinta.

      Net nuot rakennussäädökset asttaa kellarille vaatimuksia. Kovia sellaisia. Vanhoissa rakennuksissa tehtiin aina jokin kellari, sekun oli halpaa maata, kun ostettiin neliöitä, ei kuutioita maata. Nyt rakennusmaa on kallista, rahat menee tontttiin, rakentamiseen ei jää fyrkkaa.

      On niitä kellareita uusissakin taloissa. Ne vaan ei ole persaukisten rakentamia taloja. On autotalleja, viinikellareita, kotiteattereita, on niitä.

      Mutta ne maksaa helevetisti rahaa. Ja kandee hokata, kun talo on tehty, sen rakentaminen ja laajentaminen alaspäin on äärettömän kallista, mahdotontakin.

      Rinnetalo. Se toimii, ei ole niin paljon ongelmia vesien, routien jne kanssa. Mutta kehnoon maahan kellarin rakentaminen yksinkertaisesti on vaativa projekti. Eikä sopivia tontteja tai rakennuspaikkoja ole kaikkialla.

      Joku selitti tuossa tsadin kellarirakentamisesta. Joopa, tontit on typerissä hinnoissa. Ja just sen takia ihmiset joutuu rakentamaan kehnoihinkin paikkoihin kellareita. Kandee muuten hokata, ne kellarit on aina matalia. Rakennusoikeus on neliömääriltä aina sama. Eli sulla tontti ja tietty neliömäärä. Se ja sama, onko ne neliöt maan päällä vaikko maan alla.

      Kellari on kallis veronkiertämiskeino. Mulla yhdellä kaverilla rivariasunto. Kolme kerrosta, paljon neliöitä. Juu kolmasosa neliöistä on kellarissa, huonekorkeus alle pari metriä. Mutta se on asumiskäytössä, vaikka ei lasketakkaan asumisneliöihin papereilla. OK. ei kiinteistövero valtava ole verrattuna muihin asumiskuluihin, mutta se on se lauseke "myytävänä 5- huoneen asunto, 180 neiötä, talonkirjojen mukaan kolmio 120 neliötä.

      Erittäin harvoin on kellareita, joissa lakimääräinen huonekorkeus.

      Espanjassa on muistaakseni muuten laki, että kun talon katolla törröttää petonirautoja, talo on kerrostalo ja keskeneräinen. Niissä voi kuitenkin pitää hotellia, vaikka keskeneräisestä talosta ei tarvitsekkaan maksaa kiinteistöveroja :DDD

    • Jo oli ohjeita

      Väärin meni taas sun ohjeet. "kellarit on aina matalia"... no ei varmasti ole vaan ihan normaalia asuintilaa, kun 50%:a siitä on maanalaista. Ja sekin noin keskimäärin. Joissain rintamiestaloissa oli matalia kellareita, mutta kyllä ne nykyään ovat aivan normaalia tilaa, mutta ikkunat ovat pitkät ja kapeat

      Ja se ei ole sama onko neliöt maan päällä tai alla. Sehän juuri kellarirakentamisen idea on eli niitä kellarineliöitä EI LASKETA RAKENNUSOIKEUSNELIÖIHIN.

      Mutta "kellarineliöistä" maksat rakennusluvassa ja kiinteistöverokin määräytyy arvon perusteella, joissa neliöt näyttää jonkinlaista osaa

      Ja ihmettelen, jos rivitalossa ei papereihin ole kirjattu neliöitä tarkemmin, koska yleensä esim. rivarissa on niiden neliöiden vastike esim 2/3-osaa "normaalineliön" hinnasta. Sehän on ostajasta kiinni kuinka arvokkaiksi ko. neliöt arvostaa.

      Ohjeesi on kyllä aika syvältä ja ei oikein edusta lainkaan tätäpäivää. Tontit ovat kalliita ja harvassa PK-seudulla, joten laajenemissuunta alaspäin on aika suosittu, koska ei niille postimerkkitonteille saa muuten rakennettua isoa taloa ja saunat, varastot, pesuhuoneet, tekniset tilat yms. sopii vallan mainiosti alakertaan.

      • Kellarifani

        Jos kellaria ei lasketa asuinneliöihin niin ainakin Helsingissä sellainen kannattaa rakentaa? Tietysti mahdollisimman suuri.


    • Näinkin

      Jossain jenkeissä oli joskus vuosia sitten juttua tönöstä,joka oli vain n. 80 m2 maan päällä,mutta kellari,jos nyt sitä voi siksi kutsua uima-altaineen yms., n. 300 m2 .

    • Saattaa.......

      Kaippa niitä tehtäisiin jos ihmiset olisivat valmiita maksamaan. Ei ola halpaa rakentaa maan alle.

    • jjupe

      Briteissä kun on tuo Planning Permissionin eli rakennusluvan saaminen erittäin hankalaa, niin siellä rakennetaan erittäin paljon maan alle useammastakin syystä, esim. tontti niin pieni, tai vaatimus että talo täsmälleen saman näköinen kuin muutkin kadulla, tai olemassaolevan rakennuksen muuttaminen asumiskäyttöön (siis raunion, ladon, makasiinin tms.) tai jopa se, että esim. asunto ei saa näkyä tietttyyn suuntaan (rinteessä).

      Esim. Grand Designsia kun kattoo, niin näkee kyllä huikeita viritelmiä.

    • Näin on.

      Kellari kalleinta mahdollista kerrosneliömetriä rakentaa. Eikä rakennusoikeus ole kiinnostunut siitä, onko ne neliöt maan alla vai päällä. Huonekorkeus asuinhuoneissa ratkaisee, muita tiloja, autokatoksia, kellareita, liitereitä, ne eri asia. Mutta huonekorkeuksinen kellari lasketaan aina asunnon huoneneliöihin. Tätä kierretään tekemällä kellari jonkin sentin rakennusoikeuteen oikeuttavan huoneneliön matalammaksi. Mutta ne ei oikeat huonetilat on aina talon kalleimmat neliöt.

      Paljon halvemmaksi tulisi ostaa tarpeeksi iso tontti ja rakentaa maan päälle.

    • Näin se vain on

      PK-seudullakin tulee halvemmaksi ostaa iso tontti kuin rakentaa kellari? Vaikka tulisi kalliimmaksi elämisen laatu nousee kun saa metelöivät teinit kellariin möykkäämään!

    • niin se on---------

      Moni vaan ei ole valmis maksamaan laadusta extraa :-)

    • jlkjfklsdklsdjflk

      Siis kellarineliöitä ei lasketa edelleenkään rakennusoikeusneliöhin ja edelleen nimimerkkin "näin on" antaa väärää tietoa. Ajattele nyt edes kerran loppuun saakka. Jos ne laskettaisiin rakennuoikeusneliöihin niin miksi joku haluaisi rakentaa kellarin?

      Voit rakentaa täyskorkean tilan kellariin, mutta seinäpinnasta puolet pitää olla olla maanalla ts. vaikka 1,25 metriä voi olla maanpäällä ja siihen tilaan sinun pitää saada ikkunat aikaiseksi. Sen vuoksi ikkunat ovat yleensä matalat ja kapeat. Periaatteessa tila on siis aivan samanlaista tilaa kuin normaalikerros ikkunoita lukuunottamatta. Miksi sen siis pitäisi olla edullisempaa? Helppoon maaperään kellari on suhteellisen helppo rakentaa eli miksi et sitä rakentaisi?

      Se huonekorkeus sääntö koskee esim. yläkerran tiloja, joista alle 1600 mm:ä korkeita tiloja ei lasketa rakennusoikeusneliöihin.

    • PIleväjärvi

      Itse pidän vaimoani kellarissa. Siellä kiltisti katselee volvoani. Jos hän aikoo ylös niin tönäisen hänet aina rappusia alas, että pysyisi siellä. Ja kellarin tulee olla tarpeeksi syvällä, jotta rappuset ovat tarpeeksi pitkät.ô

      • Kauhistunutnaapurinmummo

        Miten voi olla, että pidät vaimoasi, naista joka on lapsiasi kantanut. Tuota elämäsi kulmakiveä jossain helvetin kellarissa vahtimassa autonrotiskoa?!?! Menee ihan usko ihmiskuntaan! Sinut jos jossain kadulla näkisin, niin kyllä olisi hankala silmiin katsoa tuollaista ihmishirviötä. Asia vaikuttaa täysin käsittämättömältä minun ajatusmaailmassani! ps. minkä vuosimallin volvo on kyseessä ja paljonko syö satasella?


      • PIleväjärvi
        Kauhistunutnaapurinmummo kirjoitti:

        Miten voi olla, että pidät vaimoasi, naista joka on lapsiasi kantanut. Tuota elämäsi kulmakiveä jossain helvetin kellarissa vahtimassa autonrotiskoa?!?! Menee ihan usko ihmiskuntaan! Sinut jos jossain kadulla näkisin, niin kyllä olisi hankala silmiin katsoa tuollaista ihmishirviötä. Asia vaikuttaa täysin käsittämättömältä minun ajatusmaailmassani! ps. minkä vuosimallin volvo on kyseessä ja paljonko syö satasella?

        Kellariin sinut sietäisi. Vuosimallin 69 volvo v80 ja syö noin 5 litraa nitroa satasella. Takapyörät sutii vaikka on takaveto. Ihan kiva hyrskytinkin siinä on.


    • PInurmesjärvenperämaa

      On mielyttävää nähdä muitakin volvoharrastajia täällä suomi kaksi neljässä! tuosta kelarista en niinkään tiedä, vaimon kanssa rakenetiin iso ulkoautohalli ja samalla sinne pieni lämitetty koppi juoksevalla vedellä vaimolle, kun huomattiin yhdesä että vaimokin jaksaa paremmin valvoa volvoa kun ei jäädy enää vanhassa perunakellarissa yötä päivää! Minulla tuo volvo 241 etuvedolla, se on punainen värinen ja helmiäsväri lasten kanssa suihkutettiin pinnalle! Pidetään me perheenisät tässä hommassa yhtä. Volvot kiiltää ja vaimot valvoo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      310
      3513
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1659
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1415
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1280
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      49
      1202
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      177
      1129
    Aihe