Hautaus

Muistotilaisuus

Millaiset hautaustavat jt:llä on? Onko hautaan siunaus ja hengellinen tilaisuus, vai ainoastaan arkun lasku?
Hoidetaanko haudat ja asetetaanko hautakivet? Ainkaan kuolinilmoituksia ei ole lehdissä.

28

5926

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minkä takia

      Minkähän takia kuolinilmoituksia ei ole lehdissä?

    • JiiTee

      Ei kai eläviä haudata?
      JT:t jää tänne maapalle samalla kun 99.9% muusta väestöstä haudataan.

    • kunnioittava hautaus

      Joissakin osissa maailmaa perheen lisäksi
      muut sukulaiset ja heimon vanhimmat ovat yleensä mukana päättämässä kuolleen hautaamisesta.
      Uskollisen kristityn täytyy siksi tehdä selväksi, että tällä kertaa hautajaisten järjestämisestä vastaavat Jehovan todistajat ja ne toteutetaan Raamatun periaatteiden mukaisesti (2. Kor. 6:14–16).
      Kristillisissä hautajaisissa ei pitäisi tapahtua mitään, mikä loukkaa toisten uskovien omaatuntoa tai kompastuttaa muita, jotka tietävät, mitä uskomme ja opetamme kuolemasta.
      Kun kristillisen seurakunnan edustajaa pyydetään pitämään hautajaispuhe, nimitetyt vanhimmat voivat esittää hyödyllisiä ehdotuksia ja antaa hengellistä tukea, niin että kaikki järjestelyt olisivat sopusoinnussa Raamatun periaatteiden kanssa.
      Jos jotkut, jotka eivät ole Jehovan todistajia, haluavat tilaisuudessa noudatettavan epäpuhtaita tapoja, on tärkeää olla luja ja selittää kristillinen kantamme rohkeasti mutta ystävällisesti ja kunnioittavasti (1. Piet. 3:15).

      Mutta entä jos ei-uskovat sukulaiset silti vaativat, että epäpuhtaita riittejä on noudatettava? Tällöin uskova perhe päättää ehkä jäädä pois hautajaisista. (1. Kor. 10:20.)
      Kun näin käy, paikallisessa valtakunnansalissa tai jossakin muussa sopivassa paikassa saatetaan pitää yksinkertainen muistotilaisuus,
      jotta kuollutta kaipaamaan jääneille omaisille ja ystäville voidaan antaa ”Raamatun kirjoitusten lohdutusta” (Room. 15:4).

      Vaikka paikalla ei ole vainajan ruumista, tällainen tilaisuus olisi arvokas ja täysin hyväksyttävä (5. Moos. 34:5, 6, 8).
      Ei-uskovien tahditon puuttuminen järjestelyihin saattaa lisätä painetta ja surua, jota tunnemme. Voimme kuitenkin saada lohtua sen tietämisestä, että Jumala panee merkille vakaan päätöksemme toimia oikein ja voi antaa meille ”voimaa, joka ylittää tavanomaisen” (2. Kor. 4:7).

      Laadi kirjallinen tahdonilmaus
      Neuvottelu ei-uskovien sukulaisten kanssa on paljon helpompaa,
      mikäli ihminen on laatinut kirjalliset ohjeet hautajaistensa järjestämisestä, sillä todennäköisesti sukulaiset kunnioittavat vainajan toiveita.

      Ohjeista on hyvä ilmetä, miten hautaus tulee toimittaa, missä hautajaiset pidetään ja kenellä ainoastaan on valtuudet järjestää ne. (1. Moos. 50:5.)

      Asiapaperi on pätevin silloin,
      kun se on allekirjoitettu ja allekirjoitus todistettu oikeaksi.
      Raamatun periaatteiden valistamat kaukonäköiset ihmiset tietävät,
      ettei heidän tarvitse odottaa, kunnes he ovat hyvin iäkkäitä tai parantumattomasti sairaita, ennen kuin he harkitsevat tällaisen paperin kirjoittamista (Sananl. 22:3; Saarn. 9:12).
      "Kristilliset hautajaiset – arvokas, hillitty ja Jumalaa miellyttävä tilaisuus"
      w09 15/2 s.29
      Kyllä olen nähnyt paikallislehdissä jt.n kuolinilmoituksiakin.
      Ehkäpä vainaj on eläessään kertonut ettei sellaista tahdo?

      Hesarissa olen myös nähnyt kuolinilmoituksia,
      joista ainakin jt osaa päätellä että vainaja oli jt.

      Hautakivi on ja haudat hoidetaan, eipä ole sen epäsiistimpiä kuin naapurihaudatkaan :)
      Muistotilaisuus Valtakunnansalilla on vahvasti henegellinen tilaisuus.

      • kristillisethautajaiset

        Ja nuoret miehet nousivat ja korjasivat hänet ja kantoivat hänet pois ja hautasivat.


    • w84 1/2

      VARTIOTORNISSA 1.12.1983 olleessa kirjoituksessa ”Eteenpäin Jumalan järjestön kanssa” kerrottiin Jehovan valtakunnan puolesta taistelleen urhoollisen soturin Grant Suiterin elämäkerta.
      Artikkelin lopussa kerrottiin, että veli Suiter oli saanut kriittisen vaurion selkärankaansa. Se tapahtui toukokuun 30. päivänä. Vaikka veli Suiter halvaantui lähes täysin, hän taisteli elämästään lähes puoli vuotta.

      Siitä huolimatta, että hän oli pahoin vammautunut ja puhekyvytön, hän oli jatkuvasti hyvin kiinnostunut Jehovan maanpäällisen järjestön edistymisestä. Hän palveli tuon järjestön sihteerinä ja rahastonhoitajana 36 vuotta.

      Hänen maallinen elämänsä päättyi kuitenkin marraskuun 22. päivän aamuna, ja siitä ilmoitettiin Brooklynissa ja Vartiotornin maatiloilla työskentelevälle Beetel-perheelle seuraavan aamun palvontatilaisuuden ja aamiaisen jälkeen.

      Brooklynin Beetelin valtakunnansalissa pidettiin keskiviikkoiltana 23. marraskuuta muistotilaisuus, joka välitettiin sisäisen televisioverkoston kautta ruokasaleihin ja puhelinyhteyden välityksellä Vartiotornin maatiloille.

      Siten useimmat Beetel-perheen 3123 jäsenestä ja Gileadin oppilaasta sekä monet vieraat saattoivat kuulla useiden perheeseen kuuluvien veljien pitämät puheet.
      Ne eivät olleet vain kiitospuheita. Sen sijaan niissä kannustettiin kaikkia läsnäolevia oppimaan veli Suiterin uskollisesta elämästä.
      Hän osoittautui todella ”vanhurskauden tammeksi” ja voittajaksi taistellessaan Valtakunnan etujen puolesta. (Jesaja 61:3; Ilmestys 14:13)

      Arvostuksen sanoja esitettiin myös siitä uskollisesta tuesta, jota hänen vaimonsa Edith antoi miehelleen tämän antaumuksellisen maallisen palveluksen viimeisinä aikoina.

      • harhaoppi

        "Sen sijaan niissä kannustettiin kaikkia läsnäolevia oppimaan veli Suiterin uskollisesta elämästä."
        Kuulostaa ihan kiinalaisten ohjeelta.Toveri se ja se olet hyvin palvellut kommuuniamme..

        "Raamatun periaatteiden mukaisesti (2. Kor. 6:14–16)."
        Noinkohan ? Teillähän on oma uudenmaailman kirjanne. Ja taivaaseenkin mahtuu vain
        144 000, että täyttä on jo.


    • säälittävääsakkii

      kaverini kertoi kuinka oli ollut hautajaisissa jossa oli jehovan todistajista eronnut vainaja. kirkossa oli ollut mukana joukko jehovan todistajia. nämä todistajat toimivat hyvin epäkunnioittavasti eivätkä nousseet edes seisomaan kirkossa. hitto mitä sakkia todistajat kuvittelevat olevansa. aivopestyjä säälittäviä ylimielisiä kun käyttäytyvät tuollaisella tavalla

      • trollallaa taas...

        "Mutta entä jos ei-uskovat sukulaiset silti vaativat,
        että epäpuhtaita riittejä on noudatettava?
        Tällöin uskova perhe päättää ehkä jäädä pois hautajaisista. (1. Kor. 10:20.) "
        Harva todistaja menee todistajista eronneen hautajaisiin?

        Jos karttavat eläviä eronneita,
        mix ihmeessä menisi
        KIRKKOON , luopion hautajaisiin?

        Aika epäuskottava trolli-sepustus......


    • tottahan se

      Kaverini kaverin kummin kissan kaiman siskon
      veljentyttären isoäidin siskopuoli kertoi ihan samaa :D

    • SelvätSävelet55

      Onneksi pidin pääni ja järjestin hautajaiset rakkaimpani tahdon mukaisesti, kyselemättä jt-sukulaisilta jotka yrittivät viimeiseen asti häiritä, painostaa, ahdistella sairastunutta ex-jt:tä. Enkä ole mikään trolli. Kyllä se on niin tosi asia, että jehovan todistajat osaavat painostamisen jalon taidon !

      • äitykkä

        Onkohan se lähimmäisen rakkautta?


    • Surujuhla

      Valtakunnansalissa on muistotilaisuus, jossa puhe, laulut ja rukoukset. Hautausmaalla tai krematoriossa puhutaan ja lauletaa lyhyestu ennen hautaamista tai tuhkaamista. Ns. siunausta ei ole, koska esim. luterilaisten siunaustapa ei perustu Raamattuun. He lausuvat siunatessaan sanat, joilla Jumala kirosi Aadamin.
      Lopuksi usein kokoonnutaan johonkin pitopaikkaan kahville tai aterialle muistelemaan vainajaa, lohduttamaan toinen toistaan ja laulamaan.

      • Lailastoopi

        Lahkohautajaisissa on usein mukana sellaista sukulaisväkeä, jotka eivät ole lahkon jäseniä.
        Ja tilaisuudessa sitten puhutaankin kauniisti kaunistellen mitä todistajat uskovat, tialisuudesta tulee siis myös värväystilaisuus.
        En tiedä, onko hautajaisissa se lahjalaatikko, johon lapset saisivat tipauttaa jäätelörahansa.


      • asiatontahan

        Ilmeisesti sinun lahkosi hautajaisissakin on sellaisia, jotka eivät ole samaa mieltä kanssasi.
        Puheet sisältävät opetusta siitä mitä Raamattu sanoo kuolemasta ja lohdutuksen sanoja surijoille. Kyllä siinä on värväys kaukana, kun rakasta ollaan hautaamassa. Älytöntä kirjoittelua lahjalaatikoista ja jäätelörahoista.

        Kerätäänkö lahkosi hautajaistilaisuudessa kolehtia ja puhutaanko siellä lasten jäätelörahoista. Mautonta kirjoittelua vakavan asian yhteydessä.


    • luusereitakokosakki

      Minun äitini( Jehovan todistaja) jäi ilman hautajaisia. Tuhkatkin vedettiin vessanpöntöstä alas.
      Minä ex jt yritin jotain järjestellä, mutta eihän se tullut kuuloonkaan jt sukulaisilleni.

      Yritin myös käydä katsomassa kuolevaa äitiäni sairaalassa, mutta jt-sukulaiseni pitivät vartiota etten sinne pääse. Uhkasivat vetää turpaan jos menen. Menin kuitenkin, salaa.

      Olivat jt sukulaiseni juuri syömässä, ruokatunnilla vartiostaan, sillä välin menin minä.

      Kun sitten lähdin sairaalasta pois tulivat jt "kytät" vastaan. EIVÄT vetäneet turpiin, vellihousuja kun ovat. Ja olisittepa nähneet heidän naamansa. Minä' nauroin itsekseni. "siitäs saitte".

    • Mosiitto

      Vartiotorniin on kirjoitettu ohjeet mennä kaupittelemaan vartiotorneja hautausmaiden ja hautajaissaattueiden liepeille.
      Mutta ei kai tarkoita että todistaja menisi todistajan hautajaisiin lehtinipusta tekemään erikoistarjousta, vaan kristittyjen hautajaisia.
      Jos todistajan maahanpanijaisissa on sukulaisväkeä, joka on pysyttäytynyt lahkon ulkopuolella, niin silloin tosiaan hautajaispuhe on suunnattu heille värväykseksi, mutta he eivät sitä tiedä.

      Kun tällä foorumilla on mainittu että vartiotornin opit muuttuvat, niin mainittakoon tältä kannalta, että ennen oli hautajaisissa itkeminen kielletty.
      Meikäläiselle ei oikein syy ole selvinnyt.
      Mutta sitten tuli tähän muutos. Vartiotorniseuran johto kirjoitti löytäneensä Raamatusta jakeet, että Jeesuskin itki Lasarusta, ja jatkoi että saatte siten tekin, todistajat, itkeä hautajaisissa.
      Näin siis lahkon johtoelin, joka kirjoittaa olevansa Jehovakanava, mutta kirjoittavat henkilöt eivät ilkeä laittaa nimeään kirjoituksensa alle.

      • adriann

        Olet kirjoittanut tämän saman arvottoman tekstin aikaisemminkin ja nimim. luusereitakokosakki samoin täysin järjetön kirjoitus. Kenenkään tuhkia ei vedetä vessanpytystä alas ja turpiinantaminen on täysin tuulesta ja käsittämätön väite. Miksi kirjoitella tuollaista vakavan asian ollessa kysymyksessä?


      • luusereitakokosakki
        adriann kirjoitti:

        Olet kirjoittanut tämän saman arvottoman tekstin aikaisemminkin ja nimim. luusereitakokosakki samoin täysin järjetön kirjoitus. Kenenkään tuhkia ei vedetä vessanpytystä alas ja turpiinantaminen on täysin tuulesta ja käsittämätön väite. Miksi kirjoitella tuollaista vakavan asian ollessa kysymyksessä?

        Ei mene jakeluun.
        Miten ihmeessä joku voi kirjoittaa uudelleen järjettömän jutun vuosien päästä.Täytyy olla norsun muisti.
        Kyllä siinä täytyy olla totta ainakin toinen puoli.
        Asia on tietenkin vakava ja vielä vakavammaksi sen tekee se, että tuollaista tapahtuu n.s."ainoassa oikeassa uskonnossa.".


      • balaalblaablaa
        luusereitakokosakki kirjoitti:

        Ei mene jakeluun.
        Miten ihmeessä joku voi kirjoittaa uudelleen järjettömän jutun vuosien päästä.Täytyy olla norsun muisti.
        Kyllä siinä täytyy olla totta ainakin toinen puoli.
        Asia on tietenkin vakava ja vielä vakavammaksi sen tekee se, että tuollaista tapahtuu n.s."ainoassa oikeassa uskonnossa.".

        Raamatullinen esimerkki hautajaistilaisuudesta on IHAN erilainen mitä Jehovan todistajilla on.
        Jehovan todistajilla se on pelletilaisuus.
        Minua kutsuttiin tässä taannoin Jt-sukulaistätini hautajaisiin. Kerroin viestillä: "pitäkää pelletilaisuutenne".

        Ja mitä tulee tähän teidän ikuisiin "vaikuttimien tietämiseenne", se on kuin katsoisitte kristallipalloa.
        Beetelin "isokenkäiset" eivät tiedä yhtään mitään mitä "kentällä "tapahtuu. Luulevat vain tietävänsä.


    • Ilmeeksimeni

      adriann 8.12.2017 17:50

      "Olet kirjoittanut tämän saman arvottoman tekstin aikaisemminkin "

      -Pidät siis vartiotorneja arvottomana ?
      Itse muistan lukeneeni tuosta itkukiellosta hautajaisissa myös entisten todistajain, uskonnon uhrien haastattelututkimuksesta, jossa haastateltu kertoi että perheenjäsenensä hautajaisissa hän ei saanut mötätuntoa, vaan ankaraa tuomitsevuutta, koska itkeminen oli kiellettyä (onhan vartiotornikaupustelussa vastaavasti kielletty muu kuin hymyily ?).

      Onko teillä muuten nyt kun on joulu tuloillaan, niissä oppitilaisuuksissanne, joissa kertaatte tietojanne muinaisista pakajumalista ja niiden tärkeydestä vartiotorniuskonnolle, myös kiinnitetty huomiota värvääjien ilmetarjontaan kun nämä asiat sitten värvättävälle puhutaan ?

      • Jostu

        Mimiikkakäytöntöön on meikäläinenkin kiinnittänyt huomiota.
        Mimiikkakurssin käyneitä sen puheenpitokurssin lisäksi ?


    • Jolunnikko

      w84 1/2 24.11.2011 17:55

      "VARTIOTORNISSA 1.12.1983 Suiter oli saanut kriittisen vaurion selkärankaansa.
      Hänen maallinen elämänsä päättyi kuitenkin marraskuun 22. päivän aamuna, ja siitä ilmoitettiin Brooklynissa ja Vartiotornin maatiloilla työskentelevälle Beetel-perheelle seuraavan aamun palvontatilaisuuden ja aamiaisen jälkeen."
      -Siinä on taas tuo "pavontatilaisuus".
      Kuka kertoisi minkälainen rituaali se on, perustellaanko sitä jollakin Raamatunkin jakeella, vai pelkästään vartiotornin pääkirjhoituksella, millaisella sitten ?
      Näin ulkopuolisena on kuullut että lahkossa tehdään päin vastoin kuin Jeesus on neuvonut, esim. viiniä ei juoda. Jos kuitenkin joku juo, niin ei raamatullisen merkityksen vuoksi, vaan koska on kirjauttanut itsensä vartiotorniseuran pitämään taivaaseen menevien kortistoon.
      Siis minkälainen on tuo lahkon palvontarituaali ?

      "Brooklynin Beetelin valtakunnansalissa pidettiin keskiviikkoiltana 23. marraskuuta muistotilaisuus ... kannustettiin kaikkia läsnäolevia oppimaan veli Suiterin uskollisesta elämästä"
      -Jassoo. Niin. Kristityillä on Jeesus, Raamatussa annettuna. Mutta olen kuullut, että vartiotorni sanoo Jeesusta Mikaeliksi. Kai sitten vartiotorni on katsonut Suiterin lyövän Mikaelin laudalta ? Silloin jos asia edes tulee puheeksi.

    • Myönteisyyttäajankohtana

      Eikös lahkossa näin joulun aikaan kaiveta haudasta muinaisen Rooman jumalat, ja puhuta niistä ?

      Jouluhan sijoitettiin allakkaan, jotta se nopeuttaisi vanhan pakanajuhlan unohtamista.
      Ja tässä onnistuttiin.

      Mutta vartiotorniseura haluaa ylläpitää perinteitä ja niin todistajat lukevat ja opettelevat niitä jumalien nimiä sekä niille kuuluvia palvontamenoja ja varmasti sellaistakin, mitä emme osaa sanoa, ja sitten leuhkivat sillä että tietävät siitä kertoa. Näin siis vartiotorniuskonnossa.

      Jouluevankeliumissa, Luuk. 2:10 "mutta enkeli sanoi heille: "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle"

      Ja Luuk. 15: 23 "Tuokaa syöttövasikka ja teurastakaa se. Nyt syödään ja vietetään ilojuhlaa! "

      Näin siis Raamattu kertoo tämän psykologian, meidän tulee ilojuhlalla myönteisesti vahvistaa itsellemme ilmoitus Jeesuksen syntymästä.

      • Otiksis

        Miksei todistajat selosta lahkonsa puolesta ?

        Lahkon emolahkon perustaja Russell suositteli vielä omien kirjojensa ostamista joululahjaksi antamista varten.

        Sitten vartiotorni on kirjoittanut, että Jeesus kävi vartiotorniseurassa moittimassa joulunviettotapoja vuonna 1918.
        Ja lahkohistoriikin kirja "jehovantoditajat - jumalan valtakunnan julistajia" sisältää kuvan vartiotorniseurn joulunvietosta vuonna 1926 (valokuvan ottoa varten oli joulupöytään laitettu se vuosiluku ?)

        Nyt ainakin rivitodisitajat on laitettu lahkon puolesta propagoimaan joulua vastaan.
        Mutta kuinka te todistajat joulun vietätte ? Kertokaa


      • haluanollarauhassa
        Otiksis kirjoitti:

        Miksei todistajat selosta lahkonsa puolesta ?

        Lahkon emolahkon perustaja Russell suositteli vielä omien kirjojensa ostamista joululahjaksi antamista varten.

        Sitten vartiotorni on kirjoittanut, että Jeesus kävi vartiotorniseurassa moittimassa joulunviettotapoja vuonna 1918.
        Ja lahkohistoriikin kirja "jehovantoditajat - jumalan valtakunnan julistajia" sisältää kuvan vartiotorniseurn joulunvietosta vuonna 1926 (valokuvan ottoa varten oli joulupöytään laitettu se vuosiluku ?)

        Nyt ainakin rivitodisitajat on laitettu lahkon puolesta propagoimaan joulua vastaan.
        Mutta kuinka te todistajat joulun vietätte ? Kertokaa

        Minä olen taas jouluni ihan yksin, niin kuin ennenkin.

        Ei ole siis mitään pelkoa että kukaan tulee jouluaattona (sunnuntai) eikä joulupäivänäkään. Kokoukseen en tietenkään mene tuona päivänä. Olen n.s. "reissussa".

        Minä siis menen naapurikaupunkiin Espooseen ostoksille. Ostan kinkut, lanttulaatikot, sillit, rosollit ja joulutorttuja ison kasan. Riisipuuron ja sekametelisopan teen itse.
        Sitten käyn samassa ostoskeskuksessa Alkossa ja ostan hyvää Ruotsalaista glögiä pari pulloa.(3?).

        Samasta ostoskeskuksesta ostin muutama vuosi pienen ikijoulukuusen ja sen tietenkin laitan pöydälle.
        Sitä ennen olen laittanut kaihtimet alas, ettei mahdollinen vanhintenpartio näe että minulla on kuusi.
        N.s. jouluvaloja tietenkin minulla on ja muuta rekvisiittaa.
        Joulumusiikkiakin on. Kaivan ne esiin kaappini perukoilta.

        Joten ihan tavallinen joulu. Sillä erolla vain että olen yksin.
        Ai niin. Otin itselleni joululahjankin. Vuoden 2018 ajastaika. Kun ei sitä vuosiraporttia ja vuosikirjaa enää tule, niin onpahan jotain nimityksellä: 2018.
        Ai, niin, vielä. Ovikellon otan pois päältä. Väliovi tiukasti kiinni.


      • Anonyymi
        Otiksis kirjoitti:

        Miksei todistajat selosta lahkonsa puolesta ?

        Lahkon emolahkon perustaja Russell suositteli vielä omien kirjojensa ostamista joululahjaksi antamista varten.

        Sitten vartiotorni on kirjoittanut, että Jeesus kävi vartiotorniseurassa moittimassa joulunviettotapoja vuonna 1918.
        Ja lahkohistoriikin kirja "jehovantoditajat - jumalan valtakunnan julistajia" sisältää kuvan vartiotorniseurn joulunvietosta vuonna 1926 (valokuvan ottoa varten oli joulupöytään laitettu se vuosiluku ?)

        Nyt ainakin rivitodisitajat on laitettu lahkon puolesta propagoimaan joulua vastaan.
        Mutta kuinka te todistajat joulun vietätte ? Kertokaa

        ei mitenkä,en sietä joulu hössötystä.Onko Jesus pyytänyt vietä joulua,lukekaa ihmeset Raamattu !


    • Anonyymi

      Suosittelen hakemaan tietoa ennen kuin rupeatte pilkkaamaan että "JT:teet lyövät palleille jos itket tilaisuudessa." Pelkkiä ennakkoluuloja ja pilkkaavia huhuja. Kattokaa vaikka Jehovan Todistajien sivuilta mielummin kuin tälläisestä trolli pesästä.

      • Anonyymi

        Kovasti sinuakin kiinnostaa tämä palsta. Tervetuloa ihan ILMAISEKSI.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2387
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1938
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe