Kokemuksia European bartender schoolista

megaluihu

Kävin kyseisen koulun Phuketissa, loppuvuodesta 2011. Koulu sijaitsee Patong beachilla, vilkkaan "keskustan" läheisyydessä. Koulun hinta oli n.1600 e sisältäen opetuksen ja majoituksen koulussa (ilman majoitusta koulu oli n.100 e halvempi) Itse asuin koulussa. kursseja järjestetään ainakin Phuketissa suomen, ruotsin, engalnnin ja tanskan kielillä. Kurssi kestää n. 4 viikkoa ja sisältää opetusta 6h/päivä sisältäen 1h ruokailun. European bartender schoolilla eli EBS:llä on kouluja myös Kos:lla, Lontoossa, Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa.

Ajatus baarimikko koulusta lomakohteessa on sinänsä hyvä ja houkutteleva, mutta omasta mielestäni k.o. koulussa oli paljonkin puutteita. Jos aikoo käydä kyseisen koulun on syytä varata siihen hyvin rahaa, koska koulujen sivuilla luvatut asiat eivät mitä suuremmissa määrin pidä paikkaansa. Mielestäni itse koulu on melko hintava, ottaen huomioon kurssin lyhyeen keston ja sen mitä koulu sinulle "antaa". tervetuliais illallinen ja päättäjäis illallinen olivat kyllä ilmaisia, mutta taksimatkat molempiin täytyi maksaa itse. Partyboatista täytyi myös maksaa ja meksikolaisessa illassa (kuten kaikissa muissakin "tapahtumissa" juomat täytyi kustantaa itse. (Opettajat toki joivat ilmaiseksi baarista minkä kerkesivät) Ihmettelenkin mihin nämä rahat sitten menevät, koska niillä ei todellakaan satsata oppilaiden viihtyvyyten tai muuhun. Ja jos halusi esimerkiksi mennä "opiskelubaariin" vapaa aikana harjoittelemaan, siitäkin sai maksaa. (Kyseessä on siis harjoittelu baari, josta löytyy kaikki oikean baarin välineet ja pullot, jotka ovat täytetty värillisillä vesillä) En koe että sain rahoille vastinetta- edes opetuksen suhteen, joka oli kyllä intensiivistä, mutta erittäin tyhjänpäiväistä. Esimerkiksi kaksi ensimmäistä viikkoa harjoiteltiin ns. vapaa kaatoa(=kaadetaan vedellä täytetyistä kaatonokallisista pulloista vettä mittalaseihin) Se oli erittäin puuduttavaa, sen lisäksi se on myös mm. Suomessa laitonta baareissa. opetusmateriaalikin oli huonoa, suomenkielisessä kirjassa oli aivan naurettavan huonoa suomen kieltä; paikon jopa erittäin vaikeasti ymmärrettävää.

En myöskään koe opetuksen olleen "maailman parasta" (jota EBS niin kovin mainostaa netti sivuillaan). Opiskelu oli välillä jopa tuskallista. Tietenkin opimme ne 100 drinkkiä, jotka meille luvattiin opettaa, mutta niiden oppiminen tapahtui koulun jälkeen itse pänttäämällä mittoja, aineksia, tekotapoja ja koristeita. joka päivä oli harjoiteltava n. 5 drinkkiä joista oli kirjallinen koe seuraavana aamuna. Ainoa todella hyödyllinen opiskelu metodi oli harjoittelubaarissa oleminen. Tätä sai kuitenki tehdä vain n. tunnin päivässä.

(jJatkuu kommenteissa)

35

7459

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • megaluihu

      Opettajat olivat melko epämiellyttäviä, osa hyvinkin ylimielisiä ja jopa hieman vihamielisiä oppilaita kohtaan.

      Organisaaatio oli kokonaisuudessaan hyvinkin epäiyttävä, kellään opettajilla ei ollut melkeen koskaan hajuakaan miten asiat hoidetaan..Esimerkiksi loppumaksun maksamisesta saatiin hyvinkin erillaista tietoa opettjailta (miten maksetaan, kenelle ja milloin) Koulussa ei myöskään ollut minkään laisia turvakaappeja EIKÄ koulussa ollut hissiä (kerroksia oli 6 opetustilat sijaitsivat katolla ja alakerrassa, joten tätä väliä sai rampata päivittäin monta kertaa) Myös kouln huoneet olivat kaikkea muuta kuin viihtyisät. (meidän huoneessaa:rikkinäinen kerrossänky, oksennukselle haiseva matto, muurahaisia parveke täynnä-osalla ei eedes ollut parveketta)

      Loppukoe oli aivan käsittämätön- siihen sisältyi 3 osiota: baarikoe, jossa työskenneltiin harjoittelu baarissa, teoriakoe (hirveästi vuosilukujen ulkoa opettelemista) ja drinkkikoeta jossa täytyi osata n. 100 drinkkiä ulkoa (jos esim laittoi väärän koristeen, koko juoma meni samointein nollille. Jos koetta ei päässyt läpi olisi uusinnasta joutunut maksamaan 50e / yksi koe (tämä ei kuitenkaan tarkoita että jos teoriakoe ja drinkkikoe menivät huonosti, että saisit uusia molemmat 50 eurolla, vaan sitten sai maksaa 100 euroa.)

      Kaikenkaikkiaan en ikäväkyllä voi suositella k.o. koulua. Toki nautin ajastani siellä, sain uusia ystäviä ja hammasta purren opin drinkit, mutta jos koululla olisi tyytyväisyys takuu, olisin mielelläni sen käyttänyt. Toki muilla voi olla parempia kokemuksia ja saattaa olla että oma motivaationi ei ollut tarpeeksi korkealla, mutta halusin nyt jakaa tämän oman kokemukseni muille, koska ehkä olisin itsekkin miettiny kahdesti, jos olisin tiennyt mitä EBS todellisuudessa tarjoaa- ja ennenkaikkea mitä ei.

    • GeGe89

      Kiitos kokemuksestasi se sai kyllä uudelleen miettimään koko touhuun ryhtymistä... Sivuilta kun saa aivan erilaisen käsityksen ko. toiminnasta.

    • Peteaela

      Kiitos kun jaoit kokemuksesi. Oletko saanut töitä näillä papereilla?
      Kiinnostaisi tietää, kuinka paljon tällä koulutuksella on arvoa työelämässä, kannattaako käydä tämä n. 1 500€ maksava kurssi kun haluaa osaavaksi baarimikoksi eikä ole aikaisempaa kokemusta alasta, vai kannattaisiko blokkerista lähteä ja opetella itse?

    • Future bartender (?)

      Minua kiinnostaisi myös tietää että onko koulutus auttanut mitenkään työnhaussa/saannissa ja tunnetaanko edes koko koulua Suomen baareissa? Itse koulun sivuillahan sanotaan että koulu on tunnettu ja arvostettu ympäri maailman, mutta jostain olen lukenut ettei koulun todistukselle Suomessa kovin paljoa painoarvoa anneta. Itsekin olen ollut kiinnostunut tästä koulusta, tosin Kosille olisin menossa, mutta enpä haluaisi maksaa ihan turhaan noin isoja summia, jollei siitä oikeasti ole hyötyä..

    • Minä

      Kiitos kokemuksestasi. Monen muun lailla olen itsekin miettinyt kurssille menemistä, tosin helsinkiin, mutta tekstisi pisti miettimään.
      Kiinnostunut olisin minäkin työllistymisestäsi?

    • MOI!

      Oon käynyt saman kurssin vuoden 2011 puolella Phuketissa. Käsittääkseni et voi saada töitä baarimikkona pelkästään kurssin avulla, koska useimmat mestat vaativat vähintään 2vuoden työkokemusta ( hygienia- ja anniskelupassit).

      En ole saanut töitä noilla papereilla, sillä pohjakoulutuksena mulla on "vaan" lukio, ja työkokemusta muilta kuin kyseiseltä alalta. Itselleni toi koulu oli ehkä enemmänkin sellanen kokeilujuttu, mutta jos oikeesti haluaisin baarimikoksi niin helpommalla ja huomattavasti halvemmalla olisin päässyt jos olisin hakenut esim ravintola-alalle ja sitäkautta erikoistunut ja/tai hakenut ensin blokkarin duuneja..

    • Maijuinen

      Voih, oon jo ihan innoissani suunnitellut Kossille lähtöä hän vuoden elokuussa, mut pisti miettimään uudelleen :( opiskelen restonomiksi ja aattelin kesälomalla kävästä tommosen...

      • 1231234

        Moi! Ootko vielä ajatellut lähteä kossille baarikouluun elokuussa?:) oisitko menossa englannin vai Suomen kieliselle kurssille


    • ruuusa.

      Juu, tuosta työllistymisestä mullakin kokemuksia. Tai oikeastaan sen vähäisyydestä. Ton kurssin avulla pääsee töihin maksimissaan ulkomailla pieniin rantabaareihin, Suomessa kurssille ei anneta kauheasti painoarvoa ellei sulla ole edes työkokemusta. Kannattaa oikeesti miettiä kahteen kertaan jos on tonne menossa sen takia että sais paremmin duunia koska ite luulin näin :D Onhan toi kokemuksena ihan jees, mutta suht kallis, sellanen: 1500e ja lennot päälle!

    • 27

      Tähdätkäähän nuoret nyt hieman korkeammalle, kuin baarimikoksi. Tuolla summalla voi aloitta jo ihan oikeankin uran opiskelun, vaikka ulkomailla.

    • tekniikanammattilain

      Ja eikö tämä keskustelu kuuluisi jollekin malkailu- forumille.
      Rahaa keräävät kokemattomilta, seikkailunhaliúisilta haaveilijoilta.
      Kuten tuossa yllä sanotaan, sijoittakaa rahanne oikeaan opiskeluun;-)

    • toivoton

      Hei,

      itekkin oon miettiny lähtemistä phukettiin kouluun, mutta tää keskustelu jäi vähän vaivaamaan. Onko kellään kokemusta siitä että pärjääkö heikolla engalnnin kielen taidolla sen englannin kielisin kurssin? vai kannattaako mennä suomen kieliselle..

    • ummikkona kurssille

      Huhhuh hei,

      Itse nyt voisin kaikille epäilijöille kertoa aivan päinvastaisen tarinan EBS:stä.

      Itse kävin kurssin heinäkuussa 2011 Kosilla, suoraan lukiosta. Kurssi oli kovaa aikaa, biletystä ja koulua 4 viikkoa putkeen - itse olin ainakin yllättynyt siitä, kuinka tosissaan kaikki olivat kurssin kanssa ja kuinka iso juttu se osalle oli. Itse olin mukana lähinnä sattumalta, kiinnostuneena katsomassa, että olisiko tämä mun juttu. Paljon uusia naamoja tuli vastaan, vierailla kielillä piti olla koko ajan puhumassa ja laajenipa sitä vähän käsitys omasta itsestäkin.
      Suoriuduin kurssista hyvin, ja minulle tarjottiin duunia heti kurssin loputtua. Työskentelin koulun yhteistyöklubilla baarimikkona kauden loppuun, eli lähen 1,5 kuukautta. Siinä sai sitten huomata, kuinka se kova koulu kurssin aikana ei todellakaan mene hukkaan!

      Viime talven elelin Ranskan alpeilla Val d'Iseressa ja olin duunissa ranskalais-englantilaisessa ravintolabaarissa. Ei tuo EBS ollu lähes kellekään tuolloin tuttu, kun Ranskassa ja Briteissä se toistaiseksi melko tuntematon on, mutta vain 1kk komuksella sain kokeilupäivän baarista. Kyllähän omistaja sitten huomasi, että ei ole tyttö ensi kertaa baarin takana, ihan eri meininki oli kuin jos ei olisi koskaan mitään juomia sekoitellut. Tietysti joka baarilla on toisistaan eroavat reseptit ja tekotavat, mutta laaja tietämys on avuksi ja aika usein asiakkaat antaa vapaat kädet baarimikolle.

      Kesäksi palasin taas Kreikkaan, ei ollut duunia tiedossa kun sinne lähdin, mutta pari viikkoa saapumisen jälkeen oli jo ainakin 2 duunipaikkaa tarjolla. Suunniteltu kuukauden loma muuttui 3,5 kuukauden kesäduuniksi: rantabaarimikkona ja -tarjoilijana ja erään klubin tarjoilijana (halusin tehdä muutakin kuin olla sisällä baarissa).

      Moni työkaveri Kreikasta on käynyt saman kurssin, ja työskentelee Helsingin baareissa, mm. Kuubassa, ex-Seduiloissa, Kallessa, Namussa, Hard Rock Cafessa, etc. Ei muuta koulutusta kuin EBS.
      Suhteilla on tietysti merkitystä, itsellenikin oli avautunut baarimikon paikka Helsinkiläisbaarissa, mutta nyt suunnitelmissa on matka Thaimaan kautta Australiaan töihin - baarimikoksi edelleen. En kadu valintaani hetkeäkään ja rahat on tienattu jo ajat sitten takaisin.

    • epäilen

      tää viimesin viesti vaikuttais vähän joltain "mainoskikalta"

    • Pelkkää kusetusta

      Itse olen käynyt kurssin helsingissä ja ei ole kyllä oikeastaan mitään hyvää sanottavaa. Kaikki mitä nettisivut antaa ymmärtää on asiat aivan toisin, uusia kavereita kyllä tuli ja se onkin ainoa asia josta voi nauttia. Opettaja ei kerro selvästi juuri mitään esim. Loppukokeista (mitä kokeita tämä sisältää yms), päivää ennen loppukokeita kerrottiin että kaikki drinkit joita on opeteltu ja ne myös mitä ei olla opeteltu tulee osata 100% tai muuten drinkki on väärin. Opettaja näppäili kännykkää ja läppäriä kaikki koulupäivät, huomaamatta tekikö oppilas juomat esimeriksi oikein, saatika hymyä häneltä ei saanut kuin max. 1 kerran päivässä, jos teit jonkun ison virheen. RAHAT MENEVÄT HUKKAAN KUIN KAIVOON HEITTÄISI. Lähtekää samalla rahalla viettämään hauska rantaloma!!!

    • Baarimikko3

      Mitäs jos menisitte oikeasti ravintola alan perustutkintoa suorittamaan. (Ei muuten maksa) Unohtaisitte haaveet "lomailusta ja biletyksestä" koska oikea baarimikon/mestarin työtä ei todellakaan opi 4:ssä viikossa. saati sitten flairaamaan joka vaatii vuosien harjoittelua että sen on tehokasta samalla kun näyttävää. Itse olen ollut nyt 6 vuotta allalla ja jokapäivä vieläkin tulee opittavaa. Drinkkimaailma elää.
      Toinen vaihtoehto on lähltä ihan töihin vaikka blokkaamaan (extran kautta), ja sitä kautta haalia tietoutta ja pikku hiljaa jalkaa ovenväliin ja siitä tiskille. Jokainen on tietty yksilö mutta haluaisin oikeasti tavata baarimikon joka tuntee olevan täysin ammattitaitoinen 4 viikon koulutuksen jälkeen.

      • Baarimikko3

        Niin ja halusin vielä lisätä että kyllä ihan tavallisena baarimikkonakin suomessa pärjää. ei rikastu, kun niin niitä palkkoja mollaatte. mutte menkää tosiaan oikeaan kouluun, ei ryöstöfirmojen katteettomalle kurssille. t: 30 000 vuodessa


      • Faktattiskiin

        No huhhuh ! Älkää ottako tosissanne tommosta paskaa. Siis ehkä PASKIN idea IKINÄ olis mennä opiskelee KOLME vuotta ravintola-alaa. Tätä työtä ei todellakaan opi millään muulla tavalla ku käytännössä. Koulussa käydään ympäripyöreesti läpi jotain ihan perusjuttuja jonkun vanhan mummeli opettajan kanssa joka ei oo vittu päivääkään painanu kunnolla hommia. Eri asia jos haluatte kokiksi, mutta tarjoilijaksi tai baarimikoksi jos on tavotteet ni ÄLKÄÄ ny vittu missään nimessä menkö!! Kolmessa vuodessa henkilö joka on alottanu nollasta ni on 11110088 kertaa pätevämpi kaveri ku semmonen joka on käyttäny kolme vitun vuotta paskanjauhamiseen. Sitte esimerkiks noi EBS kurssit yms ni ÄLKÄÄ NY VITTU NIINKÄÄ TYHMIÄ OLKO!! HALOO!! KUKAAN, KUKAAN voi oppia kuukaudessa baarimikoksi, etenkää tommosissa hömpänpömppä koulutuksissa ja maksaaki lähemmäs pari tonnia xD ei vittu. Tää duuni tulee vereen ihan vaan painamalla hommia perkeleesti. Mitään muuta vaihtoehtoa tai oikotietä ei ole.
        Ja mitä vittua säki vitun urpo lässytät jotain flairauksesta ??? "Saatika sitte flairaamaa".. Flairaus ei todellakaan ole mikään edellytys tai ratkaiseva plussa 99% maailman baareista. Elo flairauksen voi ottaa mukaan työntekoon ihan vaan jos kiinnostaa. Toi EBS:n kuukauden baarimikkokoulutus on pakko olla yks vitsi! Jos mulla olis kuukaus aikaa antaa alottelijalle eväät baarimikoks ni mä EN VITTU TODELLAKAAN tuhlais kallista aikaa pullojen heittelyyn! Sitä voi harjotella-vapaa ajalla tai ottaa extra kursseja jos haluaa.

        Kuulkaas se nyt vaan on niin, että tällä alalla on ensin liattava kätensä ennen ku voit pärjätä vittu-yhtään-missään. Anteeks mut pakko viel lisätä pari äxdeetä XDDDSSDD siis ei vittu 1800e kuukauden "baarimikko" koulusta xD HALOOOO!!! TODELLAKIN kannattaa laittaa se raha vaikka omiin lentolippuihin ja käydä lomalla.

        Yks mitä suosittelen pk-seudulla asuville ni VIP Bartenders. Siellä saatanan päteviä kouluttajia, eikä mitää vitun ylimielisiä EBS mopojonneja, jotka itekki työskennelly hikisesti 5v alalla. JA VIPILLÄ KOULUTUS EI MAKSA MITÄÄN oiskoha nyt vittu viimeset 15 suomenmestaruutta flairissa sen firman nimissä.

        Mutta siis ei muuta ku imekää paskaa ja unohtakaa tommoset VITUN TURHAT, KALLIIT TÄYSIN VITUN HYÖDYTTÖMÄT HÖMPÄNPÖMPPÄKOULUT JONKA KAUTTA ETTE VITTU HYÖDY ETTE VITTU SIT VITTU YHTÄÄN MITÄÄN!!!!


      • OppilasEBSHelsinki
        Faktattiskiin kirjoitti:

        No huhhuh ! Älkää ottako tosissanne tommosta paskaa. Siis ehkä PASKIN idea IKINÄ olis mennä opiskelee KOLME vuotta ravintola-alaa. Tätä työtä ei todellakaan opi millään muulla tavalla ku käytännössä. Koulussa käydään ympäripyöreesti läpi jotain ihan perusjuttuja jonkun vanhan mummeli opettajan kanssa joka ei oo vittu päivääkään painanu kunnolla hommia. Eri asia jos haluatte kokiksi, mutta tarjoilijaksi tai baarimikoksi jos on tavotteet ni ÄLKÄÄ ny vittu missään nimessä menkö!! Kolmessa vuodessa henkilö joka on alottanu nollasta ni on 11110088 kertaa pätevämpi kaveri ku semmonen joka on käyttäny kolme vitun vuotta paskanjauhamiseen. Sitte esimerkiks noi EBS kurssit yms ni ÄLKÄÄ NY VITTU NIINKÄÄ TYHMIÄ OLKO!! HALOO!! KUKAAN, KUKAAN voi oppia kuukaudessa baarimikoksi, etenkää tommosissa hömpänpömppä koulutuksissa ja maksaaki lähemmäs pari tonnia xD ei vittu. Tää duuni tulee vereen ihan vaan painamalla hommia perkeleesti. Mitään muuta vaihtoehtoa tai oikotietä ei ole.
        Ja mitä vittua säki vitun urpo lässytät jotain flairauksesta ??? "Saatika sitte flairaamaa".. Flairaus ei todellakaan ole mikään edellytys tai ratkaiseva plussa 99% maailman baareista. Elo flairauksen voi ottaa mukaan työntekoon ihan vaan jos kiinnostaa. Toi EBS:n kuukauden baarimikkokoulutus on pakko olla yks vitsi! Jos mulla olis kuukaus aikaa antaa alottelijalle eväät baarimikoks ni mä EN VITTU TODELLAKAAN tuhlais kallista aikaa pullojen heittelyyn! Sitä voi harjotella-vapaa ajalla tai ottaa extra kursseja jos haluaa.

        Kuulkaas se nyt vaan on niin, että tällä alalla on ensin liattava kätensä ennen ku voit pärjätä vittu-yhtään-missään. Anteeks mut pakko viel lisätä pari äxdeetä XDDDSSDD siis ei vittu 1800e kuukauden "baarimikko" koulusta xD HALOOOO!!! TODELLAKIN kannattaa laittaa se raha vaikka omiin lentolippuihin ja käydä lomalla.

        Yks mitä suosittelen pk-seudulla asuville ni VIP Bartenders. Siellä saatanan päteviä kouluttajia, eikä mitää vitun ylimielisiä EBS mopojonneja, jotka itekki työskennelly hikisesti 5v alalla. JA VIPILLÄ KOULUTUS EI MAKSA MITÄÄN oiskoha nyt vittu viimeset 15 suomenmestaruutta flairissa sen firman nimissä.

        Mutta siis ei muuta ku imekää paskaa ja unohtakaa tommoset VITUN TURHAT, KALLIIT TÄYSIN VITUN HYÖDYTTÖMÄT HÖMPÄNPÖMPPÄKOULUT JONKA KAUTTA ETTE VITTU HYÖDY ETTE VITTU SIT VITTU YHTÄÄN MITÄÄN!!!!

        Moikka,

        Tässä kun nyt niin mollaat tuota EBS:n koulutusta ja ylistät VIP Bartendersiä, kai tiestit että EBS:n koulutus järjestetään juuri VIP Bartendersin tiloissa Lauttasaaressa. Koulut tekevät siis yhteyistyötä keskenään.

        Kannattaa tosiaan faktat tarkistaa ennen kun tulee tänne huutelemaan. Kiitos!


    • jarlanpera

      No jos ajattelee mitä lomat Thaimaassa maksavat niin siihen suhteutettuna kurssi on halpa. Ihmisillä on outoja käsityksiä siitä, että koulu opettaa kaiken, eikä itse tarvitse harjoitella tai päntätä. Työllistyminen on kiinni MYÖS omasta yritteliäisyydetä millä tahansa alalla. Itse ainankin hankkisin drinkki- ja ravintola-alan tietoutta ennen mitään koulutusta ja hommaisin Suomesta vähintäänkin tuon hygieniapassin. Jos todella alalle haluaa alale, niin kai se vaatii hieman enemmän kuin yhden kurssi. kyllähän sen nyt lapsikin tajuaa. Suomalaisilla on laiska tapa ajatella, että joku hakee töihin kotoa heti kun joku 2 vuoden amis tai vastaava on suoritettu. Kun niin ei käykään, niin sitten valitetaan, että paska koulu, en työllistynyt. Vähän omatoimisuutta hei! Lähes joka alalla täytyy edetä esim. työharjoittelun kautta.Ikävä tosiasia

    • talvisuomessa

      meinsin lähteä ens barcelonaan,mutta siitä paikasta ei ole edes yrityksen nettisivuilla halaistua sanaa.on kyllä kommentteja kosista ja thaikuista mutta ei yhden yhtäsanaa barcelonasta joten en taida uskaltaa mennä.olisin mennyt lähinnä omaksi ilokseni sinne,mutt epätietoisuus plus nämä viestit niinen taida mennä...

    • ebsphuket

      itse tulin phuketin kurssilta pari viikkoa sitten. olen kyllä tyytyväinen saamaani opetukseen ja olen ennen kurssiakin työskennellyt baarissa muutamia vuosia. suosittelen lämpimästi. pitää olla vain avoimin mielin ja valmis opiskelemaan toden teolla. kurssi on kaikkea muuta kuin helppo, joten pitää asennoitua oikein.

    • kiinostunut1

      Minkälaisia drinkkejä siellä opetetaan?

    • nykyinen baarimikko

      Mielenkiintoinen keskustelu lukea!

      Vastaukseksi kaikkeen haluan kertoa oman tarinani.

      Viime keväänä valmistuin lukiosta ja olin jo päättänyt lähteväni reissaamaan ympäri eurooppaa kolmeksi kuukaudeksi syksyllä. Reissu alkoi Lontoosta ja EBSstä elokuussa.

      Olen työskennellyt ravintola-alalla jonkin verran jo koko lukioajan ja sinäänsä kokemusta ja persoonaa alalle oli, mutta halusin laajentaa osaamistani ja opiskella baarimikoksi. EBS oli helppo vaihtoehto niinsanotusti. Menin kurssille kaverini kanssa, mutta hän lopetti kurssin jo ensimmäisen viikon jälkeen (Oli liian kova ikävä poikaystävää suomessa..) Tutustuin kuitenkin helposti kaikkiin kurrsikavereihini joten sillä ei varsinaisesti ollut merkitystä viihtymisen kannalta.

      Koulu oli intensiivinen ja opetus laadukasta, mutta RASKASTA. Opiskelu tapahtui niinkun missä tahansa muussakin normaalissa koulussa, käytännön opiskelu tapahtui päivisin koululla ja teoria opiskelu iltaisin hostellilla. Joka päivä vähintään 5 drinkkiä ja lisäksi teoriaa, plus jos halusi läpäistä flairtestin niin sitäkin piti treenata. Monet päivät koostuivat aamulla kouluun menosta, sitten palattiin hostellille ja syötiin/hengattiin tunti pari, sitten otettiin speksit mukaan ja mentiin kahvilaan istumaan ja pänttäämään ihan oikeiden muistiinpanovälineiden kanssa ja ihan oikeasti hommia tekemään. Aurinkoisempina päivinä usein menimme myös puistoihin piknikeille ja opettelemaan flairia.

      Illat ja viikonloput lähinnä biletettiin ja nautittiin lontoon mahtavasta kesästä. Ryhmässä oli loistava yhteishenki ja nämä biletysreissut oli aina ihan mahtavia. Käytiin myös maikkojen kanssa ulkona paljon viikonloppuisin.

      Kurssin lopussa oli loppukoe joka piti läpäistä että sai sertifikaatin. Itse läpäisin sen 98 prosentilla eli muutamaa pikkuvirhettä huomioimatta melkein täysin pistein. En ole koskaan ollut mikään paras koulussa, mutta kovalla työllä ja omistautumisella pärjää.

      Kurssilta sain ihan mahtavia uusia ystäviä ja kokemuksia ja ennen kaikkea PERUSTIEDOT baarissa työskentelystä. Mutta älkää nyt herranjumala luulko että pelkällä ebs todistuksella saa hienosta cocktailbaarista töitä. Se on aina eniten persoonasta kiinni ja huom BAARIMIKON TYÖ ON RASKASTA JA VAATIVAA ei mitään helppoa hauskanpitoa. Työ on aina työtä.

      Lontoon jälkeen tarkoitus oli suunnata pariisin ja ranskan kautta espanjaan ja jatkaa sieltä matkaa. Mutta kuinkas kävikään..
      Ebs oli kokemuksena niin mahtava ja sai mut rakastumaan Lontooseen korviani myöten. Joten tänne jäätiin. Muutettiin asumaan kolmen muun kurssikaverin kanssa kimppakämppään pohjoislontooseen ja haettiin baaritöitä itse kukin. Kolme meistä on nyt baarissa töissä, yksi työskentelee retaililla korukaupassa oxford streetillä.
      Itse aloin tehdä töitä tarjoilijana ja koska kokemusta ravintola alan eri puolista alkoi olla jo aika hyvin ja koska olen OMISTAUTUNUT alalle, nousin nopeasti vuoropääliköksi. Työpaikassani ei kuitenkaan kauheasti drinkkejä päässyt sekoittelemaan joten päätin lopettaa ja etsiä ihan cocktailbaarimikon töitä.

      Tällä hetkellä työskentelen cocktailbaarimikkona covent gardenissa erittäin tasokkaassa cocktailbaarissa turistilontoon keskustassa. Työ on haastavaa ja raskasta, mutta ihan mahtavaa. Tarkoitus oli lähteä takasin suomeen ensi kuussa mutta se nyt venyy ainakin elokuuhun, jolloin aion hakea opiskelemaan edinbourghiin lukemaan hospitality and human resources managementiä. Ehkä jään vielä vuodeksi Lontooseen tekemään baarihommia tai sitten muutan suoraan skotlantiin. Baaritöihin jokatapauksessa.

      Pähkinänkuoressa, Kurssi on kallis (tein itse kovasti töitä että sain kasaan "matkabudjettini" 5000 euroa jonka turvin maksoin kurssin ja pääsin alkuun täällä) mutta joke pennin arvoinen ainakin minulle ja kämppiksilleni. Mutta muista, että jos lähdet EBSsään älä odota pelkkää biletystä ja hauskanpitoa koska kyseessä on koulu ja koulussa opiskellaan, etenkin jos se kestää vain 4 viikkoa! Itse tekisin ebsn sata kertaa uudestaan enkä kadu hetkeäkään.

    • P2012

      Kurssi on turha ja täysin rahastusta ja varsinkin jos vain suomessa haluaa työskennellä! Käyttäkää ihmiset oikeesti rahanne johonki järkevämpään!!! Nettisivut antaa iha väärän kuvan.

    • nesstori

      Mun mielestä nettisivut antaa teidän kommenttien perusteella just oikean kuvan. Sivusto on niin epäilyttävän kuuloinen, että jo vähemmästäkin saa huonon kuvan kurssin laadusta. Korostaa liikaa omaa parasta laatuaan eikä tuo suomenkielikään tuolla ihan joka kohdassa kuulosta turhan hyvältä.

      Ite oon kans miettiny et jos en yliopistoihin pääse niin lähtisin seikkailemaan, mutta noi sivut ei nyt jotenkin vakuuttaneet...

      • Kauteechristina

        Miks olla noin skeptinen? Jos joku haluaa lähteä kokemaan jotain uutta ja erilaista toiselle puolelle maapalloa, niin menköön! Varmasti saa 4 viikossa enemmän hyviä muistoja ja kavereita kuin kukaan Suomessa hikisessä Yliopistossa 4 vuodessa!
        Ja kaikille niille jotka tän viestiketjun luettuaan alkaa epäröimään, niin muistakaa että harvemmin niistä hyvistä kokemuksista kirjotetaan keskustelupalstoille kuin huonoista. Jos joku on ollut EBS kurssilla eikä vain ole kokenut sitä omakseen eikä kurssi ole kyseistä henkilöä oikeesti hevonvi**uakaan kiinnostanut, niin totta kai se on ettinyt siitä kaikki mahdolliset negatiiviset asiat ja porannut niistä sitten tänne!
        Ite oon ainakin lähdössä Phukettiin syyskuussa EBS kurssille ja odotan sitä enemmän ku mitään muuta pitkään aikaan.


      • SP91
        Kauteechristina kirjoitti:

        Miks olla noin skeptinen? Jos joku haluaa lähteä kokemaan jotain uutta ja erilaista toiselle puolelle maapalloa, niin menköön! Varmasti saa 4 viikossa enemmän hyviä muistoja ja kavereita kuin kukaan Suomessa hikisessä Yliopistossa 4 vuodessa!
        Ja kaikille niille jotka tän viestiketjun luettuaan alkaa epäröimään, niin muistakaa että harvemmin niistä hyvistä kokemuksista kirjotetaan keskustelupalstoille kuin huonoista. Jos joku on ollut EBS kurssilla eikä vain ole kokenut sitä omakseen eikä kurssi ole kyseistä henkilöä oikeesti hevonvi**uakaan kiinnostanut, niin totta kai se on ettinyt siitä kaikki mahdolliset negatiiviset asiat ja porannut niistä sitten tänne!
        Ite oon ainakin lähdössä Phukettiin syyskuussa EBS kurssille ja odotan sitä enemmän ku mitään muuta pitkään aikaan.

        Mielenkiintosia kirjoituksia!

        Ihan nyt pieni väligallup: onko joku lukija lähdössä Kosin kurssille elokuussa?
        Olis siistiä, jos vois vähä etukätee tutustua ja vaikkapa yhessä sitte matkata kohti Kosi ;)


    • josemitsu

      Kyllä.. Allekirjoitan kaiken tämän paskan mitä tästä koulusta puhutaan, koska se on totta. Itse olen nyt Barcelonassa opiskelemassa kyseistä kurssia, ja täyttä paskaa tämä on. Vapaa aikaa ei todellakaan ole jos kurssin haluaa päästä läpi.
      Opetus on ammattitaidotonta ja huteraa. Negatiivista palautetta olisi todella pitkä lista jos vaan jaksaisin kirjottaa.

    • kayteechristina1

      Noniin, kerrompa nyt oman kokemukseni tästä koulusta kun tää keskustelu ainakin mun mielestä on aivan täyttä puppua.
      Kävin siis syyskuun kurssin Phuketissa, ja ne oli elämäni ikimuistoisimmat neljä viikkoa! Opin ihan hirveästi uutta, vaikkakin opiskelu OLI tosi rankkaa! Ei paljon käyty joka ilta baarissa, koska oli vaan PAKKO päntätä niitä drinkkejä ja teoriaa koko ajan. Mutta yhdessä uusien kavereiden kanssa se oli ihan hauskaakin. Tykkäsin siitä että kaikki asuttiin saman katon alla, huoneet oli viihtyisiä ja ilmastoituja. Tosin 5-kerroksisen talon rappusia edes takaisin juostessa meinasi pari kertaa taju lähteä (hissiä ei ollut). Opettajat ainakin mun kurssilla oli aivan huippuluokkaa! Huikeita tyyppejä, joista muuten yksi oli suomalainen Aleksi. Huumori lensi kaikilla oppitunneilla ja opettajat todellakin osasivat hommansa ja ottivat jokaisen oppilaan yksilönä ja opastivat meitä yksitellen mikäli meillä oli siihen tarvetta.
      Isona plussana tietysti kaikki aktiviteetit koulupäivien jälkeen, itse hyppäsin elämäni ensimmäisen benji-hypyn, ratsastin norsulla ja paijasin tiikereitä. Huippuviikonloppu oli ennen loppukokeita koko 50-henkisellä porukalla Phi Phi -saarilla.
      Vaikka en kurssista päässytkään läpi, niin oli toi kokemus niin huippu etten vaihtais sitä mihinkään. Kun on saanut upean kokemuksen ja niin paljon uusia kavereita ympäri maailmaa, niin 1600€ ei tunnu missään siinä vaiheessa .
      Suosittelen kurssia ihmisille jotka oikeesti panostaa siihen lukemiseen. Jos kuvittelee että siellä biletetään joka päivä eikä mitään tarvitse tehdä niin ei todellakaan kannata lähteä.

      • zvitutus

        Tällä hetkellä kurssilla ja sanon suoraan että älkää menkö.


    • MarkkinoininKavaluus

      itekkin mietin tätä joskus lukion vikalla luokalla tyyliin. mielikuva oli sellanen et aurinkoo, uusia kavereita ja hauskaa perusrantalomailua ja mediäseksikäs työ millä saa töitä mistäpäin maailmaa vaan tahtoo silmänräpäyksessä.
      noh, ajatus sitten kummiskin jäi ja nyt kolmen vuotta tästä kuluneena tulin tänne foorumille ja muistin että niin joo tonnekin oli joskus aikomus lähtee. menin kattoon noi nettisivut ja voi huhuh :D kyllä kaiken sillon usko...
      vaikka toi kuulostaakin alkuun siistiltä ja hauskalta ja uskomattoman halvalta, suosittelen miettiin sitä että tonkin rahan käyttää jo helposti ekaan yliopistovuoteen monessa paikassa eurooppaa, ja samalla saat itsellesi tutkinnon jolla sentään on jotain painoarvoa oikeasti. noista yliopistoista vielä sen verran että suomalainen on hakiessaan erityisen hyvässä asemassa kotimaan korkeen koulutuksen ja kielitaidon takia, vaikkei itestä välttämät heti tunnu siltä.

      mut joo, saahan tuola varmasti kavereita paljon, hieno kokemus muutenkin, opit tosta baarimikkohommasta noi perustaidot ja lapun vie käteen. suosittelisin silti vähän miettiin ja tunnusteleen :)

    • Voiristus

      Kukaan jolla on mitään hajua oikeasta maailmasta ei edes pieraisisi moiseen kurssiin päin :D Samalla rahalla saa mukavan loman, ja hyöty työmarkkinoilla yhtä suuri. Baarit perehdyttävät kyllä uudet työntekijänsä itse, ihan ilmaiseksi. Esimerkiksi kesäsesonkiin otetaan uusia työntekijöitä ilman kokemustakin. Kaiken olennaisen mitä kurssilla oppii voi itse googletella yhdessä illassa, hintaan nolla euroa.

      Tässä on vain keksitty hyvä keino rahastaa raflaavilla mielikuvilla kermaperse-teinejä, joilla älli ei riitä oikeaan kouluun.

      Palkkaisin tiskin taakse koska tahansa ennemmin vaikka 4 viikkoa plokkarina olleen kun moisella "kurssilla" käyneen "baarimikon".

      T. Ravintola-alan vuoropäällikkö

    • Cem

      Onko kukaan käynyt tuota kurssia USA:ssa? En tiedä miksi, mutta jotenkin tuo opiskelukulttuuri Thaimaassa epäilyttää. Niillä kaikki tuntuu olevan vähän niin tai näin.

    • Mimmmu90

      Moikka kaikille! Olen jo pitkään harkinnut kyseiseen koulutukseen osallistumista, mutta nyt vasta elämäntilanteeni ensimmäistä kertaa vuosiin sallisi osallistumisen. Olen näiden vuosien aikana seurannut tiiviisti yrityksen nettisivuja sekä Facebookista lukenut uusista tapahtumista. Ymmärtääkseni he ovat avanneet uusia kouluja joka vuosi, joten haluisinkin kuulla onko kellään yhtään tuoreampia kokemuksia kursseista? Onko kukaan esimerkiksi osallistunut koulutukseen Amerikassa, Sydneyssä tai St. Martinilla? Minua kiinnostaisi nimenomaan lähteä kurssia suorittamaan Euroopan ulkopuolelle :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      254
      2403
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1814
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      333
      1535
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      174
      1524
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1065
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      84
      949
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      795
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      177
      790
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      205
      741
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe