Kanakastike/broilerikastikkeen resepti?

odottaja88

Hei

Tarvitsen apuanne. Olen löytänyt hyviä reseptejä jauhelihakastikkeista, makkarakeittoihin eripuolilta netistä. Kuitenkin multa puuttuu olennaisesti hyvä broilerikastikkeen ohje. Ongelmanani on se, että vihaan currya, jota tuntuu olevan kaikessa kanaruoissa aina mukana. Lisäksi mulle ei vaan yksinkertaisesti mene alas noi hunajamarinoidut broilerifileet. Eli pitäis saada hyvänmaukuinen ja helppo broilerikastikkeen ohje ilman currya ja hunajamarinaadia.

Osaisko kukaan auttaa? Oon tosi tumpelo, että mielellään ihan peruskaman resepti olis paras!

18

7011

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siv106

      Parhaat kastikemausteet löytyy tietenkin www.iherb.com

      Tuhannet suomalaiset ovat tilanneet täällä luotettavasti. Postikulut vain 6$ Suomeen asti ja käyttämällä koodia (kohtaan referral code) SIV106 saat vielä ensiostajana 5$ alennuksen!! Näin postikulusi ovat käytännössä ilmaiset! :)

      Suosittelen ainakin tätä erittäin tulista Cayenne maustetta

      http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Ground-Cayenne-90-000-Heat-Units-16-oz-453-g/30688?at=0rcode=siv106

      Ja tätä erittäin hyvää Chili kastiketta

      http://www.iherb.com/Huy-Fong-Foods-Inc-Sriracha-Hot-Chili-Sauce-17-oz-482-g/33415?at=0rcode=siv106

      Kyllä maistuu ruoka hyvältä näiden jälkeen. :) Kokeile itse

    • pastan kanssa

      Osta ihan maustamatonta suikaletta. Kuullota pannulla hienonnettu sipuli ja lisää suikaleet ruskistumaan. Kun ne on saaneet vähän väriä, ripottele päälle venhäjauhoja ja pyörittele hetki pannulla. Lisää vettä vähitellen, koko ajan sekoittaeen ja kanaliemikuutio tai fondia, mustapippurirouhetta ja tarkista suola. Jos tykkäät tomaattisesta niin puoli purkkia pyreetä.
      Tässä on siis perus ohje.
      Halutessasi voit lisätä kastikkeeseen
      -anananaspajoja
      -säilöttyä paprikaa
      -oliivirenkaita
      -herkkusieniä
      -kermaa

    • NiiskuTäti

      Moikka, täällä on TOSI hyviä juttuja. En oikein osaa tehdä mitään mutta näillä olen saanut nami-namia aikaan!!

      http://reseptitaivas.fi/reseptit/pääraaka-aine/kana

    • Inkiväärin tai piparmintun kanssa kannattaa tehdä omia kokeiluja. Niitä vähän varotaan, mutta hyviä mausteita hillitysti käytettynä. Samoin hunajaa tulee itse lisättyä suolaisiin ruokiin. Hunaja sopii varsinkin kana- ja papuruokiin.

    • totemi

      Mulla on kovassa käytössä joskus kauan sitten Kotiliedestä napattu yksinkertainen ja hyvä broilerisoosin ohje. Mitat on ihan summittaisia ja maun mukaan voi jokainen aineksia laittaa.
      400 g maustamattomia broilerinsuikaleita
      1-2 sipulia
      2-3 valkosipulin kynttä
      voita paistamiseen
      ripsaus vehnäjauhoja
      vettä
      kuohukermaa
      1/2-1 kanaliemikuutiota
      suolaa, mustapippuria
      ruukku persiljaa

      Kuullota sipulit ja lisää broilerisuikalee ja paistele kypsiksi. Lisää jauhot ja vettä desi tai pari. Lisää kuohukerma ja mauseet. Keittele hetki ja lisää persilja silputtuna ja sitä siis pitää olla runsaasti. Hetki vielä pannulla ja sittenpä se alkaa olla valmista. Tulee todella nopeasti. Hyvää esin nauhapastan ja riisin kanssa.

    • Kokeileppa kerman sijaan kookkosmaitoa, itse en pidä kookkoksesta mutta kastikkeessa kookkosmaito on fantastista.

    • Soosi.

      Hyvä soosi. Siihen oranssiin marinaadiin vähän pippuria lisää, konjakkia, olutta ja ruurustaa maisenalla niin siinä se.

    • Ymmi H

      Onnistuu helposti myös uunissa, eilen tein tämmöistä

      3 kpl broiskun fileitä purkki säilykepersikoita
      Nopea ruskistus kuumalla pannulla oliiviöljy-voi seoksessa
      Nosta fileet ja persikat uunivuokaan
      Lorauta pannulle kermaa ja pilko sekaan mustapekka-juustoa, tuoretta basilikaa ja hieman suolaa
      Kaada kastike vuokaan, kypsennä n 40 min (ei liian kauan...) 225 asteessa

      Tulee hyvää ja voi tehdä myös suikaleista

    • köksäilemään

      Rosepippurimaustettu kermakastike

      • eimuutakuinduunaamaan

        Et kertonut minkä kanssa tarjoat kastiketta - riisin, pastan vaiko kenties perunan kanssa.

        Itse teen kastikkeeen yleensä riisin kanssa syötäväksi ja se menee jotakuinkin näin:

        Pilkon ensin vihannekset (porkkanaa, paprikaa, sipulia, valkosipulia, inkivääriä, chiliä, salkopapuja (yleensä pakkasesta), rouhin mausteet eli mustapippurin ja kuivatun chilin (jos tuoretta ei ole) jne... mitä kuivattuja mausteita sitten kaapista löytyy yhdeksi tasaiseksi jauhoksi.

        Paloittelen tsikkenin fileet sopiviksi paloiksi, kuumennan pannun, laitan vähän öljyä pannulle ja kun pannu on kuuma lisään tsikkenit ja ruskistan ne, lisään sipulit ja annan niiden kuullottua, lisään porkkanat, valkosipulin , inkiväärin, chilin ja kuivat mausteet ja annan niiden muhia keskilämmöllä kannen alla, Pavut käytän mikron kautta ja annan niiden höyrystyä viisi minuuttia, lisään ne samalla kuin paprikat, koko komeus saa muhia alhaisella lämmöllä kannen alla viitisen minuuttia, lisään vähän soijaa ja vettä ja kansi päälle. Samalla aikaa basmati-riisin vesi (hiukka suolaa veteen) on kiehahtanut ja lisään riisin veteen, keitän keskilämmöllä noin 10 minuuttia ja hautua kannen alla noin 5 minuuttia. Samalla tarkistan kastikkeen maun ja teen tarvittavat lisäykset (muista aina voi lisätä pois, mutta ei ottaa pois).

        Kun kastikkeen maut ovat okei ja riisi kypsää, tarjoilen ruoan etikkaisten kera eli maustekurkkua, punajuurta ja miksei kurpitsaakin ja nautin aterian hyvän ykkös-oluen kanssa.

        Pastan ja perunoiden kanssa on toinen juttu eli ne kaipaavat pehmeämpää makua eli joko kermaa tai kasviskermaa.

        Eli pastalle kermainen kanakastike ja ensin siis öljyä kuumalle pannulle, ruskista tsikkeni ensin, lisää hienonnetut sipulit, porkkanat, valkosipuli, vähän mustaapippuria sekaan, suolaa hivenen, kuivat mausteet kuten timjami, jos potkua haluat niin chiliä maun mukaan, kun tsikkeni on ruskistunut ja vihannekset pehmenneet lisää kerma ja anna muhia alhaisella lämmöllä kannen alla (tarkista toki maku ja lisää vaikka mitä tuoreita yrttejä, jos on saatavilla) samalla kun pasta kypsyy eli noin 10 minuuttia. Itse käytän sääntöjenvastaisesti aina öljyä suolattuun keitinveteen, sillä niin tulee parempi lopputulos - toki anna veden kiehua voimakkaasti, jotta öljy ja vesi sekoittuu hyvin keskenään. kun pasta on kypsää eikä tartu hampaisiisi, valuta vedet kattilasta ja lisää soossi pastakattilaan sekoittaen hyvin, tarjoile ja jos haluat ripottele päälle vaikka raastettua parmesaania ja nauti hyvän tuoresalaatin kera, joka voi olla niikin simppeliä kuin muutama domskun viipale punasipulin slaissien kera, päälle vähän balsamicoa ja hyvää oliiviöljyä.

        Parhaimmat pasta-kastikkeeni ovat hyvin simppeliä eli pannulla kuumennetaan öljy, sipuli, valkosipuli kuullottumaan, vähän chiliä, peppaa ja suolaa ja pastan kypsyttyä ja valutettuna öljyinen liemi pannulta pastan sekaan ja eiku nauttimaaan. Jos Tony Bourdain piti Rooma-jaksossa "pasta negroa" (linguiniia öljyn, mustapippurin keraja vähän pecoriinoa) herkkuna niin kelpais varmaan sullekin.

        Perunoiden kanssa tsikkenisoossi on vähän vaikeampi juttu - mielestäni tsikkeni ei sovi pottujen kanssa kuten ei myöskään pitsaan, mutta pidä homma simppelinä eli ruskista tsikkeni, lisää hienottu sipuli, vähän peppaa, timjamia ja suolaa, anna hautua (tarkista maku) perunoiden kypsyessä, potaatit lautaselle, soossia päälle ja ripottele jotain mieleistäsi tuoretta yrttiä päälle hienonnettuna, nauti hyvän ruisleivän ja juuston kera, ehkä lasi piimää tai maitoa oheen ja se on siinä.

        Moni varmaan laitttaisi soossiin savustettua siankylkeä tai sieniä mutta mielestäni ne vain peittäisivät muut maut alleen.


    • Anonyymi

      풀싸롱,오피,휴게텔,강남풀싸롱, https://kr10.opsarang1.com/ ,강남오피,강남휴게텔,강남건마,강남안마,강남출장,강남키스방,강남립카페

    • Anonyymi

      풀싸롱,오피,휴게텔,강남풀싸롱, https://오피사랑.com/ ,강남오피,강남휴게텔,강남건마,강남안마,강남출장,강남키스방,강남립카페

    • Anonyymi

      풀싸롱,오피,휴게텔,강남풀싸롱, https://opsarang.com/ ,강남오피,강남휴게텔,강남건마,강남안마,강남출장,강남키스방,강남립카페

    • Anonyymi

      Sienikastike menee aina hyvin broilerin kanssa. Tai jos ei halua kastiketta ja haluaa yksinkertaistaa ruoanlaittoa pelkkä kikkoman sushi/sashimi soijakastikekin tekee tehtävänsä. Jos siihen haluaa jotain ekstraa niin paseerattu tomaatti sopii sellaisenaan vähän kaikkeen kastikkeeksi.

    • Anonyymi

      Ilman Santa Marian cyrrya en ole minä ainakaan saanut aikaiseksi hyvää ruokaa broilerista. Santa Marian cyrrya kevyt ja maksu 4% flora ruokakermaan + mustapippuria ja merisiuolaa sinne sekaan sitten itse maustetut (mustapippuri ja santa Maria curry) paistetut broilerin suikaleet. Tämän herkun tarjoat jasmin riisin kanssa ja muistat vähän sitruunaakin lisätä kastikkeeseen niin parempaa herkkua saat etsiä sitä löytämättä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5770
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3657
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      224
      1875
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1762
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1212
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1167
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      284
      939
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      937
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      877
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe