Matkalla Florida Orlandoon...

kiitän etukäteen

Eli varattu ensi vuodelle reissu, puolitoista viikkoa Orlandoon.
Kysymyksiä viisaammille:
Lennot ja hotska varattu, siltä osin ok.
Mutta mites auton vuokraus, suositteletteko? Aika selkeä on suunnitelmamme, eli haluamme käydä Universalilla, Disney Worldissa, Space Centerissä. Lisäksi ajattelimme yhtenä päivänä käydä jossain piitsillä. Lähimmät taitaa sijaita tunnin tai puolentoista automatkan päässä. Sitten yksi päivä kulutetaan kaupoissa ostoksilla.
Hotellimme sijaitsee suht lähellä Disney Worldia.
Ensin ajattelin ettei vuokrata autoa. Nyt olen miettinyt, josko sittenkin...
Me kumpikin olemme mieheni kanssa kokeneita ajajia, se ei ongelma, eikä se ajaminen taida Usassa kovin vaikeaa olla muutenkaan.
Mukaamme tulee lapsemme, 6v.
Auton vuokraus näyttää olevan halvimmillaan koko puolentoista vkon ajalta noin 180 euroa. Ei kovin paha...
GPS on tosi kallis jos ottaa siihen päälle, joten ajattelimme ostaa sellaisen Usasta, esim. Walmartissa on niitä naurettavan halvalla.
Ja kun ovat vielä 24 h vrk auki, voi käydä ostoksilla heti samantien kun ottaisi lentokentältä vuokra-auton...
Oletteko ottaneet autoihin ylimääräisiä vakuutuksia joita kaupitellaan? Kuitenkin esim. ihan matkavakuutuksemme kattavat kaikki sairauskulut. Nehän ovat lähinnä meidän suojaksi, ylimääräiset vakuutukset.
Minkä hintaista bensa on Usassa?
Katselin että sekä Disneyn että Universalin liput ovat turkasen kalliita... onko vinkkejä miten voisi niissä säästää, sivusto jossa alekuponkeja tai muuta...?
Space Centerin liput eivät niin kalliita.
Mitä mieltä, 6v poika, taitaa nauttia noista kyseisistä huvipuistoista?
Ollaan paljon matkusteltu Euroopassa, Aasiassa ja jonkin verran Afrikassakin mutta ei koskaan Usassa.
Ihan mitä vaan vinkkejä olisi, olen todella kiitollinen.
Ällötti kun tuntui että jokaisen hotellin arvosteluissa oli aina kommentteja torakoista ja hämähäkeistä. Satun olemaan aivan paniikissa kyseisistä elikoista. Ollaan säästytty uskom attoman hyvin, esim. kun oltiin keväällä Thaimaassa, ei mitään öttiäisiä tullut vastaan. Ainoat torakat olen nähnyt Kanarialla ja Bulgariassa aikoinaan.

16

848

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • besaa suonissa

      Bensa maksoi lokak. halvimmillaan 3,38 gallona n. 3.8 l.

    • - Auton vuokraus kannattaa ehdottomasti, ilman voi tulla toimeen mutta kaikinpuolin paljon hankalampaa. Suosittelen myös tekemään vuokrauksen suomesta esim. Ebookersin kautta, hinnat parempia ja selkeämmin ilmaistu mitä hintaan kuuluu; voucher kattaa kaiken olennaisen eikä tiskillä tarvitse miettiä erikseen mitä tarvitsee.
      - Auton lisävakuutuksilla ei tee mitään, kuten ei GPS:n vuokrauksellakaan. Nokialaisissa älypuhelimissa on riittävän hyvä GPS jos sellainen sattuu olemaan. Tarvittavat lisävarusteet teidän tapauksessa olisivat 1) lastenistuin (jos ette aio matkalta ostaa) 2) lisäkuljettaja sekä 3) mahdollisesti sunpass/tietullikortti.
      - Bensa on selvästi halvempaa kuin suomessa, se riittänee tiedoksi. Konkurssiin ei niillä hinnoilla mene vaikka paikalliset niitä kauhistelevatkin.
      - Disneyn lipuissa on vaikea säästää, mutta "säästöä" tulee jos on jo ennakkoon päättänyt viettää useamman päivän teemapuistoissa ja on siten valmis ostamaan useamman päivän paketin:

      http://themeparks.about.com/od/waltdisneyworld/ss/Disney-World-Tickets.htm

      - Hotelleista en tiedä mitä luokkaa olette katsoneet, mutta ei niissä ole sen kummemmin ötököitä kuin muuallakaan... motelleissa niitä ehkä on. Florida on ilmastoltaan varsin suotuisa erilaisille hyönteisille joten ei niiltä voi suoranaisesti välttyä. Jos on korkea hotellirakennus niin hyvä arvaus on, ettei hämähäkkejä tai koppakuoriaisia ole ylemmissä kerroksissa siten kuin vaikkapa maaterassihuoneissa.

    • alkuperäinen kirj.

      Kiitos paljon vinkeistänne! :)
      Ihanat ihmiset.
      Ihan neljän tähden hotelliin menossa, keskiarvo noin 1000 arvostelusta oli 4, kun paras on 5. Eli ei mielestäni ihan huono hotska. MUTTA sielläkin oli joitakin nega-arvosteluja, joissa kerrottiin, että huoneesta löytyi hämähäkki, torakoita tms... uhhhhhhhh....
      Olen aivan säikky ja aina paniikissa ötököille, pahimpia kaikista torakat ja hämähäkit...
      Thaimaassa vaan emme törmänneet minkäänlaisiin öttiäisiin vaikka luulisi että siellä jos jossain niitä olisi. Hotellissamme on viisi kerrosta, pyysin saada huoneen viidennestä eli ylimmästä, koska omakin arvaukseni on, ylemmissä ei olisi niiiiin helposti torakoita, mutta tiedä sitten...
      Niin jos jollakulla vielä tietoa, mites lähellä lentokenttää olisi lähin Walmartti Orlandossa, kiitos valmiiksi tiedosta.

      • järki käteen...

        Google sanoo, että lähin Wallmart supercenter on 10 km pohjoiseen kentästä. Helpoiten sinne osaa tietysti navigaattorilla. Eikö nyt olisi järkevintä ostaa se navi Suomesta ja opetella käyttö valmiiksi. Jos seikkailette sinne "marttiin" jo valmiiksi väsyneenä ja ärtyneenä ja rupeatte haeskelemaan mieleistänne ja halpaa navia, niin ei hyvältä näytä. Siinä parkkipaikallako sitten rupeatte opettelemaan sen käyttöä ja kun matka on ohi, siitä ei ole paljoakaan hyötyä Suomessa. Täytyy hankkia kartat, takuut eivät ole voimassa jne. Eivät ne navit täälläkään kalliita ole, eivätkä käyttökelpoiset USAssakaan ilmaisia.


    • Tässä hakuvinkki:

      - Avaa googlemaps; http://maps.google.com/
      - Hae "Orlando International"
      - Kun hakutulos on tullut sivulle ja lentokenttä näkyy keskellä karttaa, kirjoita hakukentään "Walmart" ja hae

      Myös Targetin valikoimaan voi tutustua netissä, jos jostain syystä Walmartista ei löydykään sitä mitä haluaisi.

      Ilman GPS-laitettakin selviää kun ottaa vuokraamosta kartan ja tulostaa esim. ajo-ohjeet lentokentältä hotellille ennen matkaa. Parempia karttoja myydään sitten melkein kaikissa hyvinvarustelluissa kaupoissa.

    • Jonnadoora

      Itse olen lähdössä 13-vuotiaan tyttäreni kanssa Orlandoon viikon päästä, käymme myös Miamissa. Varasin auton mutta nyt huomasin että mukaan ei tulisi minkäänlaista vakuutusta (pitäisi ostaa erikseen n. 23$/pv) ja tuosta vakuutuksesta tulisi melkein kaksinkertainen summa tuohon itse auton vuokraan nähden. Uskaltaako jättää ottamatta kokonaan vai pitäskö etsiä toinen vuokraamo (tuo oli advantage)? Itse otin lainaan navigaattorin johon tilasin/päivitin tomtomin sivuilta usan kartan, hinnaksi jäi 20e kirjautumisalennuksen jälkeen... Nyt minua mietityttää tuo ajokortti, sain ennakkoon tietoa että ei tarvitsisi kansainvälistä ajokorttia mutta nettitekstejä kun selailin niin on tietoa kumpaankin suuntaan! Kokemuksia kenelläkään? No sitä kansainvälistä ajokorttia en kerkee enää saamaan mutta sen usaliitteen varmaan saisin, riittäisikö se?

      • sk

        Pärjäät ihan hyvin Eu kortilla,Usaliitettä turha ottaa. Autoliiton rahastama käännös kortistasi


      • Taitaa juuri ehtiä tämä vastaus aiheesta ennen lähtöäsi. Kirjoitin näin blogissani viime syksyltä (26.9.11) aiheesta:

        "Käytin tilaisuuden hyväkseni ja aamukahvin aikana pihalla kävin kysymässä virkavallan mielipiteen tähän suomalaisilla keskustelupalstoilla ikuisuusaiheena vellovaan kysymykseen kansainvälisen ajokortin tarpeellisuudesta, jos tulee pysäytetyksi tien päällä USAssa. Poliisit katsoivat ajokorttiani (luottokorttikokoinen eurokortti) ja kehuivat ymmärtävänsä kortin sisällön ja tarkoituksen. He eivät mitään käännöksiä tämän kortin kanssa kysele. Heille riittää itse asiassa kortin numero, jonka he syöttävät tietojärjestelmiinsä ja saavat sieltä tarvitsemansa tiedot. Passin he myös katsovat ratsiatilanteessa varmistaakseen henkilöllisyyden. Tehköön tästä nyt sitten jokainen omat johtopäätöksensä ja ne jotka haluavat sen kansainvälisen kortin, niin eihän mikään estä sitä hankkimasta. Se hyöty siitä on, että useissa motelleissa saa Autoklubin jäsenkortilla 5-10 % alennuksen automaattisesti, mutta saa sen kauniisti puhumallakin".


      • ajomies,
        sk kirjoitti:

        Pärjäät ihan hyvin Eu kortilla,Usaliitettä turha ottaa. Autoliiton rahastama käännös kortistasi

        Mutta jos ei ole tuota EU korttia? Sitä kun on noita muunkinlaisia ajokortteja olemassa.
        Tuo autoliiton käännöshän on tarkoitettukin juurikin näille suomalaisille ajokorteille joista ei näe millaista ajoneuvoa kortti oikeuttaa ajamaan, ei siis tuolle EU kortille mihin on merkitty kuvin millaista kulkuneuvoa kortinhaltija on oikeutettu ajamaan.


    • 2t23t2t32

      Advantage on minulle ainakin vieraampi, eikä ole tullut kertaakaan vastaan suomalaisten vuokra-autovälittäjien hinnastoissa. Sen verran tiedän että mitkään suuremmista ketjuista (Budget, Alamo, Dollar, Avis, Hertz jne) ei vaadi kansainvälistä korttia eikä usa-liitettä, mutta tämän Advantagen kohdalla pitäisi soittaa etukäteen ja varmistaa.

      Ongelma lähes kaikissa jenkkien erilaisissa palveluissa on se, että kokonaishintaa on vaikea selvittää -- mainostetaan vaikkapa $20/vrk autonvuokraa joka yhtäkkiä onkin lähemmäksi satasta kun otat mukaan vakuutuksia, lisäkuskeja ja muita pakollisia menoja. Sama voi päteä myös hotelleihin, joissa pitää olla tarkkana maksaako esim autopaikka ja kuinka paljon hintaan lisätään veroja sekä mahdolliset resort fee:t.

      Suosittelen siis peruuttamaan tuon Advantagen varauksen jos se onnistuu helposti ja ottamaan suomesta voucherin matkaan. Uskon että jos vertaat lopullisia hintoja niin voucher on joko halvempi tai samanhintainen kuin jos itse yrität varata vuokraamon sivuilta auton.

    • JonnaDoora

      Kiitos vastauksestasi!

      Kallistuin itsekin tuon perumisen kannalle, tietojen mukaan maksua menee vain 3$ joka on itseasiassa otettu jo tililtä varauksen yhteydessä jokin Nonrefundable Service Fee- maksu.

      Olen huomannut tämän ongelman myös, otatpa selvää asioista miten hyvin tahansa aina on jotain ylläreitä edessä...

      Toivottavasti itse reissu menee paremmin:)

    • Sinne myös

      Sama suunta meidän perheellä maaliskuussa. Auton otin Hertziltä suoraan jollain alennuskortilla. Lasten käytetyt istuinkorokkeet vien täältä ja heitän siellä matkan päätyttyä roskiin. Tuntuu melko hölmöltä maksaa istuinvuokraa yli 100$/kpl, kun uuden istuimen voi ostaa paljon halvemmalla. Ainoa vaan, että vuokraamosta ei välttämättä pääse ajamaan pois, jos lapsille ei ole istuinta.

      Navigaattorin ostan iPhoneen, 23€

      Kohteena Gatorland vaikuttaa mielenkiintoiselta, meidän olisi ainakin tarkoitus käydä.

      • 10

        Orlandon tienoilla oli viime yona pakkasta. Meinas appelsiinit jaatya.


    • hj kang

      Auto kannattaa varata jo Suomesta vakuutukset on silloin mukana esim AVIS,EBOOKERS,EAYTERRA MM.
      E-autovukraamoo kehoitan välttämään, joko pelaa tai ei ekä kukaan ota mtään vastuuta.

    • Lähdössä mekin

      Ilman autoa ei käytännöllisesti katsottuna pääse mihinkään! Eli ehdottomasti auto alle! Autonvuokraus ei yleensä ole kovin kallista, mutta kaikki lisät maksavat. Esimerkiksi lastenistuimista ja navigaattorista rokotetaan kunnolla. Lisävakuutukset olemme aina ottaneet. Usassa on helppo ajaa ja tiet ovat hyviä, mutta viime Floridan matkalla huomasimme, kuinka verraton apu navigaattori on. Eli kyllä sen avulla kohteet löytyvät helpommin. Perusnavigaattorit ovat siellä aika halpoja, joten voi ostaa omaksikin.
      Huvipuistoliput voi ostaa etukäteen netistä. Säästyy lippukassajonotukselta ja säästää hieman. Kalliitahan ne ovat, mutta jos kerran Floridaan menee lapsen kanssa, se on kyllä must! Ja jenkit osaavat viihdyttämisen, aikuisillakaan ei ole tylsää. Jos tarkoitus on viettää useampi päivä esim. Disneyssä, kannattaa ottaa usemman päivän lippupaketti. Puistot ovat niin suuria, että koko päivä menee yhdessäkin, joten miestäni "park-hopper"-lipussa (jolla voi vaihtaa teemapuistoa kesken päivän) ei ole järkeä, varsinkaan kun sen hinta on muistaakseni selvästi korkeampi. Muistaakseni vesipuistolippu on ostettava erikseen. Disneyn fast-passeja (lyhyempi jono) kannattaa hyödyntää, niitä saa vain tietyin aikavälein. Universalilla on express-passi, joka maksaa ekstraa (aika paljon=30-40 dollaria sisäänpääsylipun päälle). Disneyn kaikki puistot on koluttu, nyt olisi tarkoitus katsastaa Universalit, etenkin Harry Potter-maa kiinnostaa.
      Hotelleja ja motelleja on laidasta laitaan. Huoneessa en ole koskaan onneksi torakkaa nähnyt, mutta pakko myöntää, että suurimman näkemäni torakan olen Jenkeissä nähnyt...

      • Disneyn lippuja

        saa Kissemmeestä halvemmalla sellaisesta kaupasta, jota näkyvällä kyltillä päkadulla mainostetaan. Homman juju on siinä, että he ostavat käytettyjä lippuja, joissa on vielä vaikka 1 pv jäljellä, ja myyvät ne eteenpäin. Ostaja saa liput halvemmalla ja he saavat provikkansa. Tietenkään tämä ei ole Disneyn sääntöjen mukaan sallitttua, mutta näin vain tapahtuu. Pikkasen tietenkin sydän tykytti, kun emntiin sisälle, että onko varmasti nyt vielä aikaa jäljellä mutta ei ollut mitään ongelmia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1655
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      17
      1517
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      68
      1429
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      40
      1384
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1323
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1258
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1126
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1102
    Aihe