Poni-haka??

velli174

Millainen on Hakunilan Poni-Haan jatkokurssi?? Onko jollain kokemusta?? Entä hoito toiminta? Mitä tarvitsee?? Ja millä tunnilla voi oppia hyppimään esteitä(Jos ei osaa vielä mitään)

58

9889

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • *

      Ei kannata mennä :/

      • toiseen talliin pian

        Laitostalli. Kaikki inhimillisyys kaukana, rahatpois-meninki. Kamalan vaikea saada korvaavia tunteja, jos joutuu matkan tai sairastumisen takia olemaan poissa. Valitellaan vaan, että harmi vaan kun et mahdu mihinkään, emme voi auttaa. Kallis talli, joten aika epäreilua sakottaa sairastamisesta yms. Organisoitunut hyvin, siitä se tehdasvaikutelma tuleekin. Pienryhmäksi, ja siis kalliimmaksi, kutsutaan ryhmää, jossa on 6-7 ratsukkoa, hahaaa!


      • ponihaassaratsastava1

        Meillä ainakin korvaustunnin hakkiminessa ei ole ongelmaa.


      • ratsastajah

        Rästin saannissa ei ole mulla koskaan ollut ongelmia Poni-Haassa. Ja kun talliväkeen tutustuu, huomaa miten mukavaa ja ystävällistä väkeä oikeasti on. Vaikka ratsastuskoulussa on paljon hevosia, se ei tee siitä "laitosta".


    • SANTTU

      Paras ja siistein talli, jolla olen käynyt! Hyvin johdettu, selkeät säännöt, joita noudatetaan turvallisuus priorisoituna. Meillä ei ollut mitään ongelmia korvaustuntien kanssa, parin viikon päähän saatu viimeistään, usein jopa ennen korvattavaa tuntia, jos etukäteen poissaolot tiedetty. Pääkaupunkiseudulla todellakin 6-7 oppilasta on pienryhmä eli esim. estetunnilla treeniä paljon enemmän eikä seisoskella, kuten 10-12 hengen ryhmissä. TYKKÄÄN JA ISOT PEUKUT!

    • ridaaja

      Olen ratstastanut ponihaassa jo n. 9 vuotta ja ei ole mitään moittimista! Talli on siisti, hyvät opettajat, opettavaiset tunnit, kiltit hevoset, mutta ei mitään automaatteja!

    • tiedonjyvänen

      En tiedä paljoa ponihaasta, mutta jokaisella hieman suuremmalla ratsastuskoululla helsingin lähistöllä on kyllä nämä max. 8 henkilön tunnit. Sillä pienryhmät nimikkeellä yritetään vaan myydä.
      Ponihaassa on aika tarkat säännöt, esim. tavaroiden säilytyksestä ym. Saattaa kyllä tulla huutia jos viet romut väärään paikkaan, tai seisot maneesin katsomossa. :D

      • Anonyymi

        Pienet virheet sallitaan ja yleensä vähän isommistakin lähinnä ilmoitetaan nätisti. Ja tavaroiden säilytys on ihan turvallisuus juttu esim. jos jätät harjakassin keskelle käytävää


    • Parempaakin nähty on

      Isomman tytön tunnilla opettaja ei ole kovinkaan kummoinen, sosiaaliset taidot eivät ole parhaasta päästä,töykeä.

      Nuoremman tytön tunnilla oikein mukava opettaja,joka osaa olla lasten kanssa,joka vaikuttaa myös siihen,että oppimista ei tarvitse jännittää toisin kuin yllä mainitulla.
      Talli vaihtoon ainakin toisen osalta.

    • Huono paikka

      Hirveän tehdasmainen paikka. Opetus on toki hyvää, mutta jatkokurssilla ratsastetaan vain siinä puoliikkaassa maneesissa, jossa tuskin mahtuu laukkaamaan. Kaikki hevoset käyttäytyvät melkein samalla tavalla. Itse olin siellä alkeis- ja jatkokurssin ja en oppinut mitään. En suosittele. Parempiakin talleja löytyy halvemmalla.

    • Heppatyttöjen äippä

      Suositelkaa hyvää tallia (lapsille) Espoo-Kirkkonummi-Siuntio-Lohja-Karkkila-Vihti-Nurmijärvi akselilta

      • Heppalaakso

        Hevoslaakson talli on todella mahtava ja idyllinen:) osaavat opettajat kiltit ponit mukavia ihmisiä ei hirveitä sääntöjä ja mukavan halpakin:)ja tallilla pystyy kehittymään pitkällekkin siaitsee vihdin ja karkkilan rajalla


      • Anonyymi

        ratsutila wikner kirkkonummella!! tosi paljon heppoja, upeet, monipuoliset siistit tilat, monipuolista tuntitekemista mm. leikkiä, koulua, esteitä, ponifudista ja pääsee jopa kokeilemaan polocrossea!


    • ponihaassaratsastava

      Paras talli siistit tilat. Super kivat ja hyvät opet. hypätään säännöllisin välein. Ihanat hevoset ja ponit. suosittelen alottamista.

    • Rakastanhevosia12

      Maksaako kokeilukerta hakuilan poni haassa?

      • TOLKKIONPARASSS

        Tottakai:))


    • TOLKKIONPARASSS

      Ite suosittelen enemmän tolkkia. Tolkinkylän ratsastuskoulu on n 25 hevosen pieni kotitalli. Tolkissa ei ole hoitsuja ja porukka on mukavaa! Auttavat heti jos tarvitsee apua ja ovat muitenkin avuliaita. Eivät tee puolesta vaan opettavat!

      • MayaPapukaya

        Totta!!! :)


    • Ainakin nykyään P-H ei sovellu kookkaille senioreille, paitsi jos tyytyy pariin isoon, laiskaan hevoseen. Ja kukaties tuosta painorajasta (joka on näköjään jokin salailtava juttu) johtuen on vaikeata saada rästitunteja, asia on varmaankin toinen junioreille ja kevyille aikuisille. Lieneekö P-H:lla finanssikriisi koska ei näytä olevan varaa hankkia enemmän sopivia hevosia`!

      • aurinkoinenn

        En ole koskaan käynyt kyseisellä tallilla, mutta ymmärtääkseni Poni-Haassa asuu kumminkin melkein 50 hevosta. Sellaista määrää ei kyllä finanssikriisissä kamalan pitkään ylläpidetä.

        Ratsastuskouluhevosten täytyy olla luonteeltaan sopivia ja tällaisella tallilla myös kilparadoilla rutinoituneita, ja tallilla onkin paljon laadukkauta poneja ja hevosia, jotka soveltuvat tehtävään loistavasti. Vertaa, menisitkö kouluradan mielummin puoliverisellä vai shirenhevosella. Isot, ties kuinka painavia aikuisia kantavat hevoset ovat usein raskasrakenteisempia, ja sen takia jo rakenteensa puolesta eivät pysty samaan kuin kevyet puoliveriset: ne ovat edestä raskaita ja sen takia "laiskoja". On varmasti myös ratsastajasta kiinni, että millainen sellainen iso hevonen on ratsastaa, taitava ratsastaja saa sellaiseenkin varmasti eloa. On liiketoiminnalle parempi, että tallilla on enemmän kevyitä puoliverisiä, koska suurin osa ratsastajista on kuitenkin luultavasti junioreita ja pystyvät ratsastamaan useimmilla tallin ratsuista, ja kevyemmät puoliveriset ovat usein reippaampia, eloisampia, taipuvat vaikeampiin koululiikkeisiin ja hyppäävät korkeampia esteitä. Hienoa on mielestäni, että kookkaillekin aikuisille on silti hevosia tallilla edes muutama, meidän tallilla on vain poneja.

        Painorajat on pakko olla olemassa isoillakin ratsuilla, muutenhan hevosten selät menevät ihan pilalle ja ne kokevat kipua turhaan. Toki olisi ihanaa, että kaiken kokoiset olisivat tervetulleita tallille, ja niinhän he ovatkin, mutta se fakta täytyy hyväksyä, että hevosten terveyttä ei vaaranneta liiketoiminnan vuoksi. Voi olla, että joku suivaantuisi, kun kerrotaan että olet liian painava ja sen takia nämä rajat ovat vähän sellaisia puhumattomia, ratsastusta kun kuitenkin markkinoidaan Poni-Haassakin koko perheen harrastuksena. Pakollisia ne ovat kuitenkin.


      • Eioototta

        Yksikään hevonen ei ole laiska ellei ratsastaja anna hevosen olla laiska. Sitten taas läskinä olo on ihan oma valinta ja jos olet niin läski ettet saa kuin parilla hevosella mennä, kannattaa katsoa peiliin, laihduttaa, niin pääset menemään isommalla kirjolla hevosia. Yhdenkään hevosen ei tarvitsisi kärsiä hyllyvästä lihasäkistä niiden selässä, valitettavasti nykyään vaan pyritään tarjoamaan hevonen kaikenkokoisille ja ratsastajilla on minäminä asenne. Hälläväliä hevosista.


      • Nunnunennu

        Myös ratsastajan taso varmaan vaikuttaa tässä. Suurikokoinen alkeisratsastaja vaatii suurikokoisen alkeisratsun. Jos tallilla onkin sopivan kokoisia hevosia enemmän, mutta asiakkaan taidot eivät riitä niin kaaventaahan se mahdollisuuksia. Onhan noita isoja täti-ihmisiä nähty hevosen kuin hevosen selässä, että jos painoraja olisi ainoa selitys niin sitten pitää olla jo ihan sairaanoloisessa kunnossa. Ratsastus on kaikesta huolimatta urheilulaji josta saa eniten irti kun on fyysisesti kunnossa.


      • Anonyymi
        Eioototta kirjoitti:

        Yksikään hevonen ei ole laiska ellei ratsastaja anna hevosen olla laiska. Sitten taas läskinä olo on ihan oma valinta ja jos olet niin läski ettet saa kuin parilla hevosella mennä, kannattaa katsoa peiliin, laihduttaa, niin pääset menemään isommalla kirjolla hevosia. Yhdenkään hevosen ei tarvitsisi kärsiä hyllyvästä lihasäkistä niiden selässä, valitettavasti nykyään vaan pyritään tarjoamaan hevonen kaikenkokoisille ja ratsastajilla on minäminä asenne. Hälläväliä hevosista.

        Yksikään hevonen ei ole laiska???
        On olemassa laiskoja hevosia niinkuin ihmisiäkin! Toiset ovat syntymästään asti laiskoja eikä sille voi mitään. Tietenkin on päiviä jolloin hevoset ovat innokkaampina menossa töihin. Sitäpaitsi ihmiset ovat rakenteeltaan eri kokoisia ja esimerkiksi lyhyt ihminen kerää helpommin rasvaa vyötärölle kuin pitkä ihminen, vaikka painaisivat ihan yhtä paljon. Painoa ei kannata sekoittaa ulkonäköön tai rakenteeseen.


      • Anonyymi
        aurinkoinenn kirjoitti:

        En ole koskaan käynyt kyseisellä tallilla, mutta ymmärtääkseni Poni-Haassa asuu kumminkin melkein 50 hevosta. Sellaista määrää ei kyllä finanssikriisissä kamalan pitkään ylläpidetä.

        Ratsastuskouluhevosten täytyy olla luonteeltaan sopivia ja tällaisella tallilla myös kilparadoilla rutinoituneita, ja tallilla onkin paljon laadukkauta poneja ja hevosia, jotka soveltuvat tehtävään loistavasti. Vertaa, menisitkö kouluradan mielummin puoliverisellä vai shirenhevosella. Isot, ties kuinka painavia aikuisia kantavat hevoset ovat usein raskasrakenteisempia, ja sen takia jo rakenteensa puolesta eivät pysty samaan kuin kevyet puoliveriset: ne ovat edestä raskaita ja sen takia "laiskoja". On varmasti myös ratsastajasta kiinni, että millainen sellainen iso hevonen on ratsastaa, taitava ratsastaja saa sellaiseenkin varmasti eloa. On liiketoiminnalle parempi, että tallilla on enemmän kevyitä puoliverisiä, koska suurin osa ratsastajista on kuitenkin luultavasti junioreita ja pystyvät ratsastamaan useimmilla tallin ratsuista, ja kevyemmät puoliveriset ovat usein reippaampia, eloisampia, taipuvat vaikeampiin koululiikkeisiin ja hyppäävät korkeampia esteitä. Hienoa on mielestäni, että kookkaillekin aikuisille on silti hevosia tallilla edes muutama, meidän tallilla on vain poneja.

        Painorajat on pakko olla olemassa isoillakin ratsuilla, muutenhan hevosten selät menevät ihan pilalle ja ne kokevat kipua turhaan. Toki olisi ihanaa, että kaiken kokoiset olisivat tervetulleita tallille, ja niinhän he ovatkin, mutta se fakta täytyy hyväksyä, että hevosten terveyttä ei vaaranneta liiketoiminnan vuoksi. Voi olla, että joku suivaantuisi, kun kerrotaan että olet liian painava ja sen takia nämä rajat ovat vähän sellaisia puhumattomia, ratsastusta kun kuitenkin markkinoidaan Poni-Haassakin koko perheen harrastuksena. Pakollisia ne ovat kuitenkin.

        50!? Luulin jo et joku20 on paljon


      • Anonyymi
        aurinkoinenn kirjoitti:

        En ole koskaan käynyt kyseisellä tallilla, mutta ymmärtääkseni Poni-Haassa asuu kumminkin melkein 50 hevosta. Sellaista määrää ei kyllä finanssikriisissä kamalan pitkään ylläpidetä.

        Ratsastuskouluhevosten täytyy olla luonteeltaan sopivia ja tällaisella tallilla myös kilparadoilla rutinoituneita, ja tallilla onkin paljon laadukkauta poneja ja hevosia, jotka soveltuvat tehtävään loistavasti. Vertaa, menisitkö kouluradan mielummin puoliverisellä vai shirenhevosella. Isot, ties kuinka painavia aikuisia kantavat hevoset ovat usein raskasrakenteisempia, ja sen takia jo rakenteensa puolesta eivät pysty samaan kuin kevyet puoliveriset: ne ovat edestä raskaita ja sen takia "laiskoja". On varmasti myös ratsastajasta kiinni, että millainen sellainen iso hevonen on ratsastaa, taitava ratsastaja saa sellaiseenkin varmasti eloa. On liiketoiminnalle parempi, että tallilla on enemmän kevyitä puoliverisiä, koska suurin osa ratsastajista on kuitenkin luultavasti junioreita ja pystyvät ratsastamaan useimmilla tallin ratsuista, ja kevyemmät puoliveriset ovat usein reippaampia, eloisampia, taipuvat vaikeampiin koululiikkeisiin ja hyppäävät korkeampia esteitä. Hienoa on mielestäni, että kookkaillekin aikuisille on silti hevosia tallilla edes muutama, meidän tallilla on vain poneja.

        Painorajat on pakko olla olemassa isoillakin ratsuilla, muutenhan hevosten selät menevät ihan pilalle ja ne kokevat kipua turhaan. Toki olisi ihanaa, että kaiken kokoiset olisivat tervetulleita tallille, ja niinhän he ovatkin, mutta se fakta täytyy hyväksyä, että hevosten terveyttä ei vaaranneta liiketoiminnan vuoksi. Voi olla, että joku suivaantuisi, kun kerrotaan että olet liian painava ja sen takia nämä rajat ovat vähän sellaisia puhumattomia, ratsastusta kun kuitenkin markkinoidaan Poni-Haassakin koko perheen harrastuksena. Pakollisia ne ovat kuitenkin.

        Joo tiedän tytön, joka savustettiin pellolle tallilta, kun on ylipainoinen. Törkeetä ja epäammattimaista. Voisi ilmottaa SRY:lle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo tiedän tytön, joka savustettiin pellolle tallilta, kun on ylipainoinen. Törkeetä ja epäammattimaista. Voisi ilmottaa SRY:lle

        Tää ei ole ponihakassa tapahtunut


    • MånsasCity

      Tolkki on muuten OK, paitsi jos eksyy samalle tunnille erään vanhan eukon (siis tuntiratsastaja) kanssa. Hänellä on tapana ottaa joku silmätikukseen ja v****illä hänelle. Hänellä on tapana tulla tallille 5-10 minuuttia ennen tunnin alkua ja alkaen ladella typeriä tekosyitä "piti viedä koira ulos"... toivottavasti em. henkilö on jo kuollut tai muuten häppynyt Tolkista.

    • Tätiratsastaja

      Ponihaalla mennee nykkyään tosi huonosti. Itte siellä ratsasttan ja voin sannoo et hepat on nykkyään huono kuntosemppii kuin 10 vuotta sitten.

    • Anonyymi

      Ponihaka on paras talli ja siellä on ihania hevosia ja poneja suosittelen tallia🙂

      • Anonyymi

        Hei, muistaako joku Halifax, Hali, nimistä haflingin hevosta Poni-Haasta? Minne lähti sieltä ja about millon?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei, muistaako joku Halifax, Hali, nimistä haflingin hevosta Poni-Haasta? Minne lähti sieltä ja about millon?

        En muista mutta kuvia oon nähnyt. En tiedä minne lähtenyt ja milloin


    • Anonyymi

      Poni-Haassa oli viime vuonna monet hevoset todella paljon sairaita, siis oli jalkaa, selkää, niveliä, nikamaa huonossa kunnossa. Ja muutama heppa ihan loppuun ajettu. Tänä vuonna siellä onkin laitettu joko autuaammille laitumille tai myyty ulos jo ties kuinka monta heppaa: Aune, Lempi, Nalan, Simo ja Pulla. Suoraan sanottuna en ihmettelisi vaikka vielä lähtisi 2-3 heppaa vaihtoon. Selkä- ja jalkaongelmaiset ja vaihtuvista kokemattomista ratsastajista stressaavat hevoset voisi kaikki myydä yksityiskäyttöön. Myös osaavia esteheppoja Poni-Haka kaipaisi lisää.

      Sinänsä tallilla on kaikki kunnossa ja siellä on omistautuneet aikuiset hoitajat. Opettajatkin on useimmat hyviä. Paremmasta päästä pk-seudun talleja.

      • Anonyymi

        Moni ponikin on ajettu ihan loppuun saakka.. ponit ovat suosiossa ja niitä saadaan helpommin näköjään myytyä ihan rikkinäisinäkin, hevosia pidetään enemmän kun vain otuksina ja lopetellaan aika härskisti omassa tallissaan. Kun ei tila riitä uusille vihreille 5 vuotisille jotka eivät sovellu käyttöön niin simppelisti ”yrittävät myydä” hevosta mutta ne lopetetaankin etupihalla kuulalla. Ponihaasta in tullut kamala bussines talli missä kaupotellaan hevosia ja yliratsastetaan.. en suosittele.


      • Anonyymi

        Samaa mieltä tästä. Tilanne on mielestäni mennyt melkein vaan huonommaksi. Hevosten käyttö on todella epätasapainossa ja huomaa selkeästi ketkä on niitä "parempia" hevosia, joita säästellään ja pidetään viemässä karsinapaikkaa kunnon opetushevoselta. Tuntuu ihan käsittämättömältä myös, että varmaan puolet tallin hevosista ei sovellu perus B-tason tädille estehevoseksi ja ne jotka sopisi, ei kestä estekäyttöä. Tuntuu, että yritetään jotenkin väkisin tehdä "valmennustallia", mutta totuus on se, että ne tädit tuo varmasti enemmän rahaa tallille ja ratsuksi riittäisi vähemmän koulutetut ja kiltit hevoset. Itse olen nyt kovasti harkinnut tallin vaihtoa, sillä tallissa ei vaan riitä kivoja isoja tätihevosia. Muistan, että sillon aiemmin sopimattomat hevoset lähti heti jatkamaan matkaa, jos ne eivät olleet lupaavia. Nyt hevoset saattavat olla vuositolkulla saikulla tai pelkästään valkkuryhmien käytössä ja sillä aikaa tuntilaiset saa mennä loppuun ajetuilla ja kipeillä vanhuksilla, joita ei kukaan opettaja edes läpiratsasta. Kauas on tultu niistä päivistä kun hevosilla oli aina vähintään yksi vapaapäivä viikossa...


      • Anonyymi

        jep ja tällä hetkelläkin pepillä taitaa olla ähky


    • Anonyymi

      Ponihaka on hyvä talli. Suosittelen kaikille

      • Anonyymi

        Samaa mieltää! Ponihaassa on todella hyvää opetusta ja hoitajat ovat todella kilttejä.


    • Anonyymi

      En suosittele paikkaa! Olin itse irto tunnilla ja opettaja oli laittanut minut alkeis tason tunnille vaikka olin edistynyt hopotissa näkyi taito tasoni. Ja ratsastettiin vaan 30min ja hoidettiin 30min ja meillä oli käytössä vain puolet maneesista ja maneesissa oli yhteensä 16 ratsukkoa kummallakin puolella 8. Ja kun ratsastettiin niin meillä oli enintään 3metrin väli muihin välillä oli vain 1,5 väli eikä etäisyyksiä voinut muuttaa. Ja jotkut ratsastajat antoivat niin suuria pohkeita kun jalustimista riittää ja repivät samalla ohjista ja opettaja ei edes huomauttanut niistä pohkeista!

    • Anonyymi

      Itse oon kuullu että ainakin yhdellä ponilla olisi häntäremmi joka sattuu ponia selkään koska kun remmi menee hännän takaa ja siitä satulaan ja ihminen on satulassa jolloin satulan ka ihmisen paino vetää selkää köyrylle. Siellä näkyy paljon sitä kuinka liian pitkiä ihmisiä laitetaan liian pienille poneille laukkaamaan ja hyppäämään. Hevosia ja poneja on liikaa yhdellä tunnilla, mutta itse en siellä ole käynyt joten omakohtaista kokemusta ei ole. Tunnit ovat todella kalliita ja jos tahdot apua hevos valmiiksi laittamiseen tai toisin päin maksaa sekin aika paljon vaikka sen pitäisi kuulua normaaliin opetukseen ja tulla tunnin/kausikortin mukana. En siis ole 100 varma mutta kannattaa varmaan kokeilla j asitten miettiä

      • Anonyymi

        Jos haluut apua kuntoonlaitossa niin siitä ei tule ylimääräisiä kuluja.


    • Anonyymi

      En todellakaan suosittele! Tehdasmainen. Pää asiana raha. Monilla poneilla käytössä häntä remmi. Kipeitä hevosia.

      • Anonyymi

        Peppi on ainut kellä on häntäremmi


    • Anonyymi

      Muki näykkii ja Peppi on laiska, ja Terttu ja Säde menee siihen kentän keskelle pyörimään mut Morri sentään on kunnon poni ja Davykin ihan kiva vaikka pomputtava ravi mut ei olla ollenkaan menty kouluu vaan pelkkiä esteitä ja se on vähän outoo? Ja pieniä poneja on tosi vähän, Kamu ja Ferrari, joista jälkimmäinen on ikivanha. Mut Morri möpö mopo on maailman ihanin ja söpöin poni ja mä rakastan möpöö möpö on mun grrr

      • Anonyymi

        ensimmäinen talli jossa tutustuin lajiin!


      • Anonyymi

        Omasta mielestä erittäin kiva talli. Ystävällisiä hoitajia ja kivoja ratsastajia. Ponit ja hepat aivan mahtavia, niin monta erilaista että ihan varmasti jokainen löytää itselle sopivan. Itsekin olen rakastunut Morriin ja nyt jo ensimmäinen viikko upean pienen ponin hoitajana takana. Pakko myöntää ettei kaikki opettajat oo ystävällisimmästä päästä mutta osa on tosi ystävällisiä ja mukavia. Puolikkaassa maneesissa esim. radan hyppääminen vähän hankalaa mutta oppiihan siinäkin tekemään tiukkoja käännöksiä radalla. Toki muutamia hankalia poneja löytyy eikä ykskään poni oo täydellinen. Tässä pieni lista ponien "vioista":
        Ariel: näykkii, draamakuningatar
        Barbi: hankala suitsimisessa
        Bumba: - (en tunne vielä hyvin)
        Grim: pukittelee
        Hero: yrittää karata kuntoonlaitossa
        Iines: äksy, haastava ratsastaa
        Kamu: tuhmis(hoitajat laittaa valmiiks)
        Karma: liian reipas
        Martti: säikky
        Morri: ei halua lähteä tarhasta
        Omppu: tuhmis
        Peppi: laiska
        Qira: äksy
        Rico: tuhmis
        Risto: liian reipas
        Simba: - (en tunne vielä)
        Säde: vähän äksy kuntoonlaitossa
        Terttu: äksy, jää keskelle pyörii

        Tässä oli kaikki ponit "vikoineen". Käsi ylös kenen tallilla kaikki ponit on täydellisiä. Ja tossa oli siis vaan ponit koska oon ponituntilainen enkä tunne kunnolla kaikkia heppoja. Tässä vielä poneista parhaat puolet:
        Ariel: kiva ratsastaa
        Barbi: ei kiukuttele vyön takia
        Bumba: -
        Grim: kiltti
        Hero: kiva ratsastaa
        Iines: reipas
        Kamu: pieni ja söpö
        Karma: super söpö
        Martti: hyvä taivutuksissa
        Morri: kiltti ja reipas
        Omppu: kiva ilman satulaa
        Peppi: mahtava yksisarvinen
        Qira: kiva ilman satulaa
        Rico: Reipas esteillä
        Risto: kiltti
        Simba: -
        Säde: ihana esteillä
        Terttu: ihana laukka


    • Anonyymi

      Poni-Haassa on viime vuosien aikana lähtenyt hurjasti hevosia ja poneja, Jennykin oli ihan vähän aikaa. Lara lopetettiin koska ähky. Antti meni eläkkeelle. Kaapo oli kyllästynyt, Lotto traumtisoitunut ja ne lähetettiin pois. Tara kintere rikkinäisenä taivaaseen. Ponien keskuudessa pyöri virus. Gogiksen leuka murtui potkussa ja joutui hevossairaalaan selvisi hengisä. Jack lähetettiin pois koska hermoili tunteja. Villen hengitysvaikeudet ja kompurointi. Vilppu kuoli with koliikki. Viki eläkkeelle.Ihan itkettää kun niin paljon rakkaita karvaopeleita on joutunut kärsimän honsta hoidosta ja väliinpitämättömäti valituista tahakavereista. Tehdasmainen paikka vain puoli maneesia käyrössä älä tue ponirääkkäystä.

      • Anonyymi

        Haluaisin muistuttaa, että hevoset ovat pakoeläimiä ja jotkut ovat säikympiä kuin toiset ja saattavat vahingossa potkaista. Vanhojen hevosten pitää päästä jossain vaiheessa eläkkeelle niinkuin vanhojen ihmistenkin sille vain ei voi mitään. Kaikki hevoset eivät vain sovellu ratsastuskouluun ja onhan parempi idea myydä semmoinen hevonen pois kun vain pitää se ja samalla kiusata sitä. Ja jotkut hevoset kuten ihmisetkin saattavat sairastua ja välillä vaikka kuinka paljon yrittää siitä ei voi parantua. Vaikka se saattaakin kuulostaa rääkkäykseltä hevosia on myyty ja jouduttu lopettamaan hyvistä syistä. Tiedän, että jokaisen hevosen kohdalla tallityöntekijät ja hoitajat ovatyrittäneet parhaansa, mutta joskus paras päätös on hevosesta luopuminen ja tiedän, että ne tehdään aina hevosen hyvinvointia ajatellen. Jos itselläni olisi hevonen joka olisi todella sairas eikä sitä pystyisi lääkkeillä hoitamaan tulisin varmasti lopettamaan sen vaikka se tuntuisikin itsestäni pahalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haluaisin muistuttaa, että hevoset ovat pakoeläimiä ja jotkut ovat säikympiä kuin toiset ja saattavat vahingossa potkaista. Vanhojen hevosten pitää päästä jossain vaiheessa eläkkeelle niinkuin vanhojen ihmistenkin sille vain ei voi mitään. Kaikki hevoset eivät vain sovellu ratsastuskouluun ja onhan parempi idea myydä semmoinen hevonen pois kun vain pitää se ja samalla kiusata sitä. Ja jotkut hevoset kuten ihmisetkin saattavat sairastua ja välillä vaikka kuinka paljon yrittää siitä ei voi parantua. Vaikka se saattaakin kuulostaa rääkkäykseltä hevosia on myyty ja jouduttu lopettamaan hyvistä syistä. Tiedän, että jokaisen hevosen kohdalla tallityöntekijät ja hoitajat ovatyrittäneet parhaansa, mutta joskus paras päätös on hevosesta luopuminen ja tiedän, että ne tehdään aina hevosen hyvinvointia ajatellen. Jos itselläni olisi hevonen joka olisi todella sairas eikä sitä pystyisi lääkkeillä hoitamaan tulisin varmasti lopettamaan sen vaikka se tuntuisikin itsestäni pahalta.

        Huomautan, että kaikki tuo tapahtui aivan liian lyhyen ajan sisällä. Hevosia ja poneja lopetetaan/lähetetään pois melkeinpä säännöllisesti. Todella tehdasmainen talli, jossa on pääasiana raha. Tilastohevosia ja risteytyksiä jopa enemmän kuin puhdasrotuisia. Harmittaa, kun vanhemmat eivät valitse jälkikasvunsa harrastepaikkaa huolella ja tarkasti, sillä monia Poni-Hakaa laadukkaampia ja halvempia talleja kyllä löytyy. Poni-Haassa on erittäin siistiä ja järjestelmällistä joka on tietysti hyvä asia, mutta ratsuja ylikuormitetaan eikä niiden lajinmukaisista tarpeista huolehdita riittävän hyvin. Hevosten ja ponien laidunloma on lyhyt, sillä melkein koko kesä on buukattu täyteen leirejä, kursseja ja irtotunteja. Poneja ja hevosia on aktiivisessa tuntikäytössä lähemmäs 50, mikä on aivan järkyttävän suuri määrä. Opetus on kyllä laadukasta, ainakin esteiden suhteen. Oma siskontytär ratsasti Poni-Haassa muutama vuosi sitten, tavoitteena menestyä ihan vain ratsastajana. Hänen tunneillaan ei menty kertaakaan kouluratsastusta, suurin osasta ajasta hypättiin vain esteitä. Kouluratsastus on kuitenkin koko ratsastuksen perusta, joten tulee väkisinkin mieleen että onko siellä yhtään oikeasti pätevää opettajaa joka osaa muutankin kuin jumputella esteitä päivästä toiseen? Olen kuullut ja nähnyt, että meininki on mennyt siellä vain pahempaan suuntaan. Maneesissa pidetään kahta tuntia samaan aikaan, kahdeksan ratsukkoa molemmilla puolilla. Pienryhmä-nimikkeellä yritetään vain myydä. Ensin hevosia ja poneja kaltoinkohdellaan, sitten ihmetellään miksi tästä niin ylen kiltistä Morrista tuli yhtäkkiä kiukkuinen ja äksy? Ja miksi reippaasta Ristosta tuli yhtäkkiä laiska ja vetelä? Miksi rauhallisesta Pepistä tuli äkkiä ylienerginen ja arvaamaton? Älkää tukeko Poni-Hakaa, se on laitostalli vailla kunnioitusta ja rakkautta hevosia kohtaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomautan, että kaikki tuo tapahtui aivan liian lyhyen ajan sisällä. Hevosia ja poneja lopetetaan/lähetetään pois melkeinpä säännöllisesti. Todella tehdasmainen talli, jossa on pääasiana raha. Tilastohevosia ja risteytyksiä jopa enemmän kuin puhdasrotuisia. Harmittaa, kun vanhemmat eivät valitse jälkikasvunsa harrastepaikkaa huolella ja tarkasti, sillä monia Poni-Hakaa laadukkaampia ja halvempia talleja kyllä löytyy. Poni-Haassa on erittäin siistiä ja järjestelmällistä joka on tietysti hyvä asia, mutta ratsuja ylikuormitetaan eikä niiden lajinmukaisista tarpeista huolehdita riittävän hyvin. Hevosten ja ponien laidunloma on lyhyt, sillä melkein koko kesä on buukattu täyteen leirejä, kursseja ja irtotunteja. Poneja ja hevosia on aktiivisessa tuntikäytössä lähemmäs 50, mikä on aivan järkyttävän suuri määrä. Opetus on kyllä laadukasta, ainakin esteiden suhteen. Oma siskontytär ratsasti Poni-Haassa muutama vuosi sitten, tavoitteena menestyä ihan vain ratsastajana. Hänen tunneillaan ei menty kertaakaan kouluratsastusta, suurin osasta ajasta hypättiin vain esteitä. Kouluratsastus on kuitenkin koko ratsastuksen perusta, joten tulee väkisinkin mieleen että onko siellä yhtään oikeasti pätevää opettajaa joka osaa muutankin kuin jumputella esteitä päivästä toiseen? Olen kuullut ja nähnyt, että meininki on mennyt siellä vain pahempaan suuntaan. Maneesissa pidetään kahta tuntia samaan aikaan, kahdeksan ratsukkoa molemmilla puolilla. Pienryhmä-nimikkeellä yritetään vain myydä. Ensin hevosia ja poneja kaltoinkohdellaan, sitten ihmetellään miksi tästä niin ylen kiltistä Morrista tuli yhtäkkiä kiukkuinen ja äksy? Ja miksi reippaasta Ristosta tuli yhtäkkiä laiska ja vetelä? Miksi rauhallisesta Pepistä tuli äkkiä ylienerginen ja arvaamaton? Älkää tukeko Poni-Hakaa, se on laitostalli vailla kunnioitusta ja rakkautta hevosia kohtaan!

        miten morrista tullut kiukkunen ja äksy, miten niin risto laiska ja vetelä ja miten niin pepistä ylienerginen ja arvaamaton. et selvästikkään tiedä tallista mitään. tule testaamaan ja katsomaan ja mieti sitten mitä kirjotat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomautan, että kaikki tuo tapahtui aivan liian lyhyen ajan sisällä. Hevosia ja poneja lopetetaan/lähetetään pois melkeinpä säännöllisesti. Todella tehdasmainen talli, jossa on pääasiana raha. Tilastohevosia ja risteytyksiä jopa enemmän kuin puhdasrotuisia. Harmittaa, kun vanhemmat eivät valitse jälkikasvunsa harrastepaikkaa huolella ja tarkasti, sillä monia Poni-Hakaa laadukkaampia ja halvempia talleja kyllä löytyy. Poni-Haassa on erittäin siistiä ja järjestelmällistä joka on tietysti hyvä asia, mutta ratsuja ylikuormitetaan eikä niiden lajinmukaisista tarpeista huolehdita riittävän hyvin. Hevosten ja ponien laidunloma on lyhyt, sillä melkein koko kesä on buukattu täyteen leirejä, kursseja ja irtotunteja. Poneja ja hevosia on aktiivisessa tuntikäytössä lähemmäs 50, mikä on aivan järkyttävän suuri määrä. Opetus on kyllä laadukasta, ainakin esteiden suhteen. Oma siskontytär ratsasti Poni-Haassa muutama vuosi sitten, tavoitteena menestyä ihan vain ratsastajana. Hänen tunneillaan ei menty kertaakaan kouluratsastusta, suurin osasta ajasta hypättiin vain esteitä. Kouluratsastus on kuitenkin koko ratsastuksen perusta, joten tulee väkisinkin mieleen että onko siellä yhtään oikeasti pätevää opettajaa joka osaa muutankin kuin jumputella esteitä päivästä toiseen? Olen kuullut ja nähnyt, että meininki on mennyt siellä vain pahempaan suuntaan. Maneesissa pidetään kahta tuntia samaan aikaan, kahdeksan ratsukkoa molemmilla puolilla. Pienryhmä-nimikkeellä yritetään vain myydä. Ensin hevosia ja poneja kaltoinkohdellaan, sitten ihmetellään miksi tästä niin ylen kiltistä Morrista tuli yhtäkkiä kiukkuinen ja äksy? Ja miksi reippaasta Ristosta tuli yhtäkkiä laiska ja vetelä? Miksi rauhallisesta Pepistä tuli äkkiä ylienerginen ja arvaamaton? Älkää tukeko Poni-Hakaa, se on laitostalli vailla kunnioitusta ja rakkautta hevosia kohtaan!

        Morri ei todellakaan ole äksy, Ristolla oli pari huonompaa päivää ja peppiä vaan osattiin ratsastaa kunnolla eteenpäin niin että poni innostui tunnista eikä vetänyt liinoja kiinni potkimisen ja lyömisen takia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Morri ei todellakaan ole äksy, Ristolla oli pari huonompaa päivää ja peppiä vaan osattiin ratsastaa kunnolla eteenpäin niin että poni innostui tunnista eikä vetänyt liinoja kiinni potkimisen ja lyömisen takia

        Veikkaan että oli vertauskuva.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomautan, että kaikki tuo tapahtui aivan liian lyhyen ajan sisällä. Hevosia ja poneja lopetetaan/lähetetään pois melkeinpä säännöllisesti. Todella tehdasmainen talli, jossa on pääasiana raha. Tilastohevosia ja risteytyksiä jopa enemmän kuin puhdasrotuisia. Harmittaa, kun vanhemmat eivät valitse jälkikasvunsa harrastepaikkaa huolella ja tarkasti, sillä monia Poni-Hakaa laadukkaampia ja halvempia talleja kyllä löytyy. Poni-Haassa on erittäin siistiä ja järjestelmällistä joka on tietysti hyvä asia, mutta ratsuja ylikuormitetaan eikä niiden lajinmukaisista tarpeista huolehdita riittävän hyvin. Hevosten ja ponien laidunloma on lyhyt, sillä melkein koko kesä on buukattu täyteen leirejä, kursseja ja irtotunteja. Poneja ja hevosia on aktiivisessa tuntikäytössä lähemmäs 50, mikä on aivan järkyttävän suuri määrä. Opetus on kyllä laadukasta, ainakin esteiden suhteen. Oma siskontytär ratsasti Poni-Haassa muutama vuosi sitten, tavoitteena menestyä ihan vain ratsastajana. Hänen tunneillaan ei menty kertaakaan kouluratsastusta, suurin osasta ajasta hypättiin vain esteitä. Kouluratsastus on kuitenkin koko ratsastuksen perusta, joten tulee väkisinkin mieleen että onko siellä yhtään oikeasti pätevää opettajaa joka osaa muutankin kuin jumputella esteitä päivästä toiseen? Olen kuullut ja nähnyt, että meininki on mennyt siellä vain pahempaan suuntaan. Maneesissa pidetään kahta tuntia samaan aikaan, kahdeksan ratsukkoa molemmilla puolilla. Pienryhmä-nimikkeellä yritetään vain myydä. Ensin hevosia ja poneja kaltoinkohdellaan, sitten ihmetellään miksi tästä niin ylen kiltistä Morrista tuli yhtäkkiä kiukkuinen ja äksy? Ja miksi reippaasta Ristosta tuli yhtäkkiä laiska ja vetelä? Miksi rauhallisesta Pepistä tuli äkkiä ylienerginen ja arvaamaton? Älkää tukeko Poni-Hakaa, se on laitostalli vailla kunnioitusta ja rakkautta hevosia kohtaan!

        Se että kaikki tapahtuu niin lyhyen ajan sisällä johtuu hevosten määrästä. Kun on lähemmäs 50 eri ikästä ja muutenkin erilaista heppaa niin kylhän siinä useemmin käy jotain kun sillon kun ois vaikka vaan kaks heppaa.


    • Anonyymi

      lilla fa oli söpön näköinen poni. muistaakseni syntynyt 1991. mikä on rääkkäystå?

      • Anonyymi

        Se oli kyl söpö <3 Harmi et se kuoli jo 2013 ni en ehtiny livenä näkee (oon 011) kuvissa näytti kyllä ihanalta<3


    • Anonyymi

      no kuinka luonnollista koko ratsastus on?!

      • Anonyymi

        ensimmäinen talli jolla kävin. silloin Ilf (ilpo) ei vielä ollut täällä.eikö Ilpo ole jo kuollut? ratsastin siis jollain shettiksellä. nimi vaan unohtunut. olen lukenut tallista kertovia kirjoja. sarja olisi saanut jatkua nykypäivään saakka. ilpo oli hieno hevonen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ensimmäinen talli jolla kävin. silloin Ilf (ilpo) ei vielä ollut täällä.eikö Ilpo ole jo kuollut? ratsastin siis jollain shettiksellä. nimi vaan unohtunut. olen lukenut tallista kertovia kirjoja. sarja olisi saanut jatkua nykypäivään saakka. ilpo oli hieno hevonen.

        Ilpo kuoli 2011 ähkyyn :(


    • Anonyymi

      Poni haka on hyvä talli

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      361
      4214
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1789
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      1539
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1360
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1331
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      52
      1329
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      202
      1318
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1205
    Aihe