anopin

miniä@

hautajaiset on sunniteltu 45-vuotis syntymäpäiväkseni.
Sopiiko järjestää kutsut samana päivänä, illalla?

128

4048

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joku

      Tuskin ainakaan "tanssiaisia" - mutta ehkä jotkut kahvikemut - jos haluu ;)

      • VASTAUS TULI

        VASTAUS ON YKSINKERTAINEN --- EI OLE SOPIVAA

        SYNTYMÄPÄIVÄSI 45 ON SIIS SINULLE TÄRKEÄMPI KUIN VÄLIT MIEHEEN JA ANOPPIIN


      • Omar10+19
        VASTAUS TULI kirjoitti:

        VASTAUS ON YKSINKERTAINEN --- EI OLE SOPIVAA

        SYNTYMÄPÄIVÄSI 45 ON SIIS SINULLE TÄRKEÄMPI KUIN VÄLIT MIEHEEN JA ANOPPIIN

        Järjestä ihmeessä pikku kemut! Sittenhän teillä on kahdet juhlat samana päivänä, ja sitten voitte yhdessä miettiä jotain muuta kuin hautajaisia.
        Eipä välttämättä olisi huono ajatus, tuskin päälimäisenä on surutunnelmat sen jälkeen. Tsemppiä!


      • Priima
        Omar10+19 kirjoitti:

        Järjestä ihmeessä pikku kemut! Sittenhän teillä on kahdet juhlat samana päivänä, ja sitten voitte yhdessä miettiä jotain muuta kuin hautajaisia.
        Eipä välttämättä olisi huono ajatus, tuskin päälimäisenä on surutunnelmat sen jälkeen. Tsemppiä!

        Joo, kahdet juhlat tosiaan.

        Mä lemppaisin saman tien akan, joka lähtis tanssimaan silloin, ku itse oisin surun murtamana äidin kuolemasta. Ei vois vähempää kiinnostaa muiden asioiden ajattelu tollasella hetkellä.

        Tän viestin on pakko olla provokaatiota, koska ei tollasta 45-vuotiasta itsekkyyden multihuipentumaa vaan voi olla olemassa! Ei noin vaan tehdä! Sun tehtäväsi on olla sun miehen tukena nyt kun hän sitä tarvitsee eikä TANSSIA, voi hyvänen aika sentään!

        Synttäreitä nyt ehkä ehtii pitää myöhemminkin. Sä voit vaikka siirtää niitä parila kuukaudella. Ei varmaan ole mikään kohtuuton vaatimus.

        Voisit kunnioittaa miehesi surua hieman.


      • tanssi anopin haudal

        Aloittajalla ei ehkä ole ihan kaikki kotona?
        Miksi edes kysyä tälläistä?


    • 0+0

      Järjestä vaan, mutta miehesi tuskin ilahtuu/osallistuu kutsuillesi.

      • jubileums

        jospa tää mies ei pahastukaan? ja siinä ne menee samoilla juhlavaatetuksella synttäritkin,vaihtaa vaan iloisen mielen naamaan niin kaikki hyvin.


      • huhhuh
        jubileums kirjoitti:

        jospa tää mies ei pahastukaan? ja siinä ne menee samoilla juhlavaatetuksella synttäritkin,vaihtaa vaan iloisen mielen naamaan niin kaikki hyvin.

        ai että ap:n mies tulee äitinsä hautajaisista vaimon synttäribileisiin? Oikeasti? Olen isäni haudannut ja voin kertoa, ettei olisi onnistunut minulta eikä mun veljeltä. Onneksi puolisoillamme on empatiakykyä eikä heille olisi tullu mieleenkään moisia järkkäillä, jos olis synttärit sattuneet samaan aikaan. Vaikka seuraavana vkloppuna sitten.


    • xf

      45 v. ei ole vähäteltävä merkkipaalu, mutta ei kuitenkaan etikettimielessä päivään sidottu. En itse järjestäisi syntymäpäiväjuhlia hautajaispäivälle, vaikka vieraatkin olisivat osin muita, kuin miehesi sukulaisia. Kunnioita edes puolisoasi sen verran, että siirrät päivää suosiolla eteenpäin. Nämä ovat tietysti makuasioita, mutta näin itse asian näen.

    • 441352523432
    • Leopardi Katse
    • .......

      En järjestäisi.
      Kutsuin meille vieraita tätini hautajaispäivänä, joka oli uudenvuoden aatto. Yksi serkuistani empi mutta sanoin että uusivuosi on uusivuosi ja olihan tätikin aina sitä juhlimassa meillä eläessään.

      Itse järjestän tod.näk omat (sitten joskus) tulevat 50-v päiväni muuna ajankohtaina kuin oikea syntymäpäivä, joska puolisoni täyttää hyvin lähellä omaa päivääni. Pidämme yhteiset juhlat jossakin siinä välissä, kaksia juhlia pienellä välillä ei viitsi järjestää. Kutsumme kuitenkin lähinnä ystäviä ja sukulaisia, työyhteisöistä vain läheisimpiä.

    • näin tekisin

      Eeehhh...en nyt kyllä hirveästi suosittelis. Vaikka onhan ne juhlat sullakin mutta kyllähän ne hautajaiset pitäsi tavallaan rauhottaa. Toisekseen, hyvässä lykyssä tulet vielä kuulemaan siitä jatkossa että sulla oli partyt samana iltana kun vainajalla viimeiset omansa.
      Jos vaan pysty niin siirrä ? Noita hautajaisia tulee vain kerran mutta synttäreitä vielä jatkossa ja niissä sitten -arvatenkin- muisteltasiin että miniäkin se vaan aikoinaan juhli vaikka anoppi oli kuollut.
      Kyllä uskon että synttärijuhlijat ymmärtää.

    • ........

      En tiedä kuinka tarkkoja ihmiset ovat, mutta kun mummoni kuoli ei äitini (sairaanhoitaja) saanut vaihdettua työvuoroaan eikä päässyt hautajaisiin. Kyllä sitä kyseltiin ja sain lähes jokaiselle kertoa että äidin oli pakko mennä töihin.

      Isäni täytti 60 v samana päivänä jolloin oli veljensä hautajaiset. Hänen mielessään ei käynyt missään vaiheessa järjestää juhlia, ainoastaan yksi hänen sisaruksistaan muisti illan mittaan että isälläni oli syntymäpäivä, ei mennyt onnittelemaan häntä vaan varmisti minulta että oliko muistanut oikein. Isä kielsi häntä ehdottomasti mainitsemasta asiasta kenellekään muulle.

      • Näin

        Työehtosopimuksissa on kyllä että lähisukulaisen hautajaispäivän saa vapaaksi halutessaan, kukaan työnantaja ei voi sitä kieltää.


      • Tyja

        Tälläinen ei tänä päivänä ole totta ja jo tessissäkin on pykälä esim.omaisen hautajaispäivän vapaasta....

        Kertoileepi nimimerkki:Työnantaja


      • mitenkäs
        Tyja kirjoitti:

        Tälläinen ei tänä päivänä ole totta ja jo tessissäkin on pykälä esim.omaisen hautajaispäivän vapaasta....

        Kertoileepi nimimerkki:Työnantaja

        kuinka lähiomainen lasketaan, jos tässä oli esim. oma äiti töissä ja isän äiti kuollut (nehän ei ole edes sukua keskenään)?


    • m

      En kyllä innostuisi kutsusta. Ehkä seuraavana viikonloppuna voisi olla eri asia.

    • Irvon

      Tuli vaan mieleen että olisi kiva kun anoppisi eläisi ja sinun hautajisten päälle viettäisi 63,3-vuotis synttäreitään rälläten. En ottaisi tuollaista akkaa tai tässä vaiheessa jättäisin. On sulla tärkeetä itsestäsi..

      • Samperi kun tollasia idiootteja mahtuu joka paikkaan!
        Kysymyksessähän on selvästi merkkipaalu, eikä pilkkujuhla!


    • orkkiddeaa

      älä juhli 45 v syntärit, juhli mitä tahansa mutta ei 45v, muiden uskontojen mukaan henki irottautuu loppulisesti ruumista juuri 45 pv ja se tuo erittäin huonoa onnea sinulle,.en tarkoita anoppisi...45:s päivä henki siis ei ole enää maassa vaan siellä muualla, voit jopa kuolla...ei kukaan uskovainen ei juhlisi 45v juuri ja vielä juuri silloin kun anoppisi hautajaiset..saat kuitata ehkä 2 kertainen epäonni. Minä vain annoin neuvoa, omapas asiasi, voit juhlia jopa viikon päästä ei ole pakko juhlia juuri silloin samana päivänä. Syntärien juhliminen ennen aikaa myös tuo huonoa onnea. numero 45 jopa raamatussa siis ei merkitse mitään onnea, vaan kuolema.

      • dgh

        Niin. Raamattuun ei vain ole viitsitty mainita asiasta mitään.


      • Biblia

        Uskomatonta. Mistä oikeasti olet tuollaista saanut päähäsi.. uhkaako jokin ikämerkkipaalu?


    • No voi sentään... :/

      Kyllä on huono asia juhlia hautajaisten jälkeen, aina voi juhlia seuraavana päivänä tai muuna paljon sopivampann ajankohtana. Mitä sinä haluat laittaa ohjeeksi testamentiisi juhlimisesta?

      • Tekopyhää hurskastel

        Huonosti olet valinnut anopin hautajaispäivän. Hautajaispäivän voi vaihtaa syntymäpäivää ei. Se pysyy samana, kuten kuolinpäiväkin.

        Jos siirrät syntymäpäiväjuhliasi, niin pidä hyvät bileet!


      • miniätaas

        Mies on tarkka raha-asioissa. Suunnittelimme, että saamme hautajaispöydästä lisätarjottavaa ja kukkia syntymäpäiville jos järjestämme samana päivänä.
        Näin myös perintövero aleni, kun osa synttärikuluista meni hautajaiskulujen piikkiin. Anoppi oli jo pitkään säästänyt kunnon hautajaisia varten.


      • vedättäjättärelle

        Et oo tosissas!


    • Itse en ole mikään etiketin orja mutta tuskin olisin juhlatuulella läheisen hautajaispäivänä, oli sitten mikä tahansa juhlapäivä muuten.

    • No,tiedätpä ainakin miksi tulee avioero.

      • %¤#"%¤!#&¤!#"/(/(/

        Höpönlöpön. Jossain (nimeltä mainitsemattomassa) kunnassa oli tapana ottaa (vaikka koko viikko) "hiukan" fiunaa hautajaisissa. Ei niin paljon itkettänyt ja väki on/oli hilpeällä tuulella. Kuntalaiset itte kyllä tietävät, mistä paikasta on kyse. Siihen kunnon kekkerit perään, eipä tainnut haitata menoa.


    • Blondi varmaankin

      Aloitus on provo, onhan.
      Ei kai kukaan voi olla noin pöljä ?

      • en kehtais kysyäkkää

        Europlondi,kas kun ei samaan aikaan molemmat.


    • 47.

      En kyllä juhlis synttäreitä samana päivänä enkä heti muutoinkaan, Pitää nyt sentään käyttää järkeään jos sitä on suotu edes sen verran, kyllä kerkeät juhlia synttäreitäs sit vaikka kun täytät 50v, jos saat elää niin vanhaksi, koskaan ei tiedä.
      tärkeys järjestys ennenkaikkea!!

    • 342324324342

      Kuka enää tuossa isässä niitä synttäreitä juhlii päivätarkkaan?

      Eikö sellainen ole enemmän lapsien juttu.

    • No voi sentään... :/

      Oletko tilannut palkkamurhaajan, kun sanot "on sunniteltu" ja lisäsit vielä kohteen kuvankin avaukseesi???

      Miten käy verottajalle, uskaltaako edes vitun paska-aivoinen kylähullu kommunisti tulla osingoille?

    • Ällistynyt nainen

      Eikös sulle tule mieleen että anoppisi on puolisosi äiti ja äidin kuolema on aikas monelle paha paikka...jopa niin että ihminen murtuu...mä en ole vielkää selvinny oman äidin poismenosta täysin...Tuleeks mieleen että puolisosi tarvitsee nyt sinun tukea ja lohtua...Ex-mieheni suree jo ennakkoon äidin tulevaa poismenoa ja sanoi ettei selviä siitä...jos siis näkemäs sen....ja joku 45v...mikä ikä se nyt on....oletko viellä henkisesti lapsi??

      • Omar 24+37

        Joissakin piireissä voi olla helpotus monella tavalla, että äiti pääsee pois tuskistaan, mutta kai yhtet hautajaispirskeet riittää siihen.


    • tökeröö

      Aika tökeröä olisi..Jos et edes mennyttä anoppiasi kunnioita, niin kunnioita edes miestäsi, jonka äiti on kuollut ja vietä ne synttärisi vaikka seuraavana viikonloppuna..

    • teko penis

      aloita bileet jo aamulla-kunnot pohjat ennen hautabileitä

      • jo........

        Kannattaa pitää hautajaisia edeltänä iltana parinvaihtokemut suvunkesken, kun on kaikki koolla.


    • oho?

      -66 miinusta avauksella? Näkeekö selaimeni oikein? Saatanallinen sattuma tuokin?

      • ja kohta siinä on -666


    • Nainen 55

      NOH!
      Anopin näkökulmasta katsottuna, siis niin ilot&surut, kuuluvat elämään, samaan Päivään osuvat 45 v, juhlat ehkä hieman "kornia"?
      Kysy puolisoltasi mitä hän pitää ajatuksesta? Ehkä kuitenkin, suru niin lähellä?
      ettei hyväksy? Ota myös hänen mileipiteensä huomioon!
      Jos kysymyksessä olisi 50 v päivä..asia sama juttu?
      ehkä myöhempään ajankohtaan, itse suruja sureneena, hautajaispäivänä ei ehkä minulla olisi voimiakaan pitää Ilojuhlia, ehkä sitten muutaman pvä:n kuluttua!
      Hautajaiset ovat "henkisesti aina raskaat"!
      Otan osaa!

    • äly älä jätä

      mietippä vähän miltä sun puolisosta tuntuu jos sun menojalkaa vipattaa ja toinen suree äitiään jonka on juuri menettänyt.. mietippä omalle kohalle että jos jompikumpi sun vanhemmista kuolee ja miehes päättää hautajais päivänä lähtee kavereitten kans vähä kupittaa sen kunniaks ku paikallinen palloseura voitti naapuri pitäjän 4-2

    • ei minkäänlaisia juhlia..kunnioitusta..
      omat 40v syttärit olis ollu 2pvä ennen isäni hautajaisia..
      siirsin juhlat vuodella ja juhlin 41v synttäreitä 4 pvä..

    • kunnioitusta

      järjestät tietenkin kunnon syntymäpäiväjuhlat heti hautajaisten jälkeen, jos et koe surua, etkä osaa ottaa huomioon puolisosi ja tuttaviesi tunteita, jotka surevat menetystä varmasti aidosti.
      sinulla on varmasti vielä elonpäiviä jäljellä, joten juhli oikeasti myöhemmin. olethan seuraavat 365 päivää saman ikäinen.

    • Kätevää!

      Sitten kun oma äitisi kuolee, niin miehesihän voi pitää oikein kunnon pämppäykset illalla kaveriensa kanssa.

    • Omalla tyylillä

      Järjestä jos haluat :) Elämä jatkuu!
      Me pidimme siskoni kanssa isälleni seuraana päivänä hautajaisista "peijaiset"
      Ja isämme varmasti taputti käsiään missä nyt sitten ikinä onkaan...

      • Tai tyylittömyydellä

        Mutta tässä oli kysen miehen vanhemmasta, ei omasta. Meinaat siis, että elävän läheisen surusta ei tarvii välittää. Tokka kai "elämä jatkuu", mutta tässä ei ole siitä kyse.


    • avarakatseinen joo

      Elämä jatkuu. Anopilla taivaassa (toivottavasti) ja sinulla täällä maanpäällä.

      Olen ollut joskus lavalla tanssimassa ja sinne on tullut yksi mies suoraan hautajaisista. Pidimme yhdessä hauskaa sinä iltana cha chaan ym. lattarien merkeissä.

      Kaihan se on henkilöstä itsestään kiinni miten hautajaiset kokee. Jos ei koskettanut paljoa, niin siitä vaan kemut pystyyn. Maanpäällä pitää iloita eikä surra. Täällä on ihan tarpeeksi jo masentuneita ilman sinuakin.

      Siksi pidä mieli korkealla ja iloitse elämästä. Anoppia voi samalla muistella hyvällä ... toivottavasti :)).

    • Älä ihmeessä

      Itse en pitäisi, vaan siirtäisin kutsuja. 45v on tietty ikä jota juhlitaan, mutta ajankohta on nyt huono. Sentään Sinun anopista kyse...kunnoitusta kehiin edes vähän:(

      Itse en juhli enää kuin täysiä kymppejä...vitoset on jäänyt väliin...seuraavaksi 40 kemut! Välivuosilla en pidä väliä :)

    • oletko tosiaan 45

      Älä pidä kutsuja. Pidä ne vaikka kuukauden kuluttua.

      Koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu juhlapäivänä. Kutsutut ovat jo lähes ovella. Nyt kuitenkin tiedät anoppisi kuolleen ja tiedät jopa siunauspäivän. Älä ihmeessä järjestä silloin juhlia. Sinun ja miehesi täytyy ihan rauhassa haudata vainaja. Hän on sentään miehesi äiti.

      Vaikka et anopistasi olisi ikinä tykännyt, niin kunnioita häntä miehesi takia.

    • Juhlafriikki

      Eikö tämä ole kiinni siitä, mitä miehesi asiasta tykkää ja sanoo, joten pitäisikö sun kysyä häneltä eikä täältä.

      Paljon juhlia nähneenä, käyneenä ja juhlineena sanoisin, että kaikkia ikämerkkipaaluja voi juhlia ihan milloinka vaan eikä välttämättä juuri sinä tiettynä päivämääränä. Tasavuosiakin voi juhlia viikkoa ennen tai jälkeen, pvm ei ole tärkeä juttu juhlassa, kaikki muu on. Varsinkin juhlan tunnelma, eikä se voi olla hyvä läheisen ihmisen hautajaispäivänä.

      Kaikki taaplaavat tyylillään mutta mieti; jos sinä kunnioitat ja välität anoppisi muistosta noin vähän, niin ehkä sinuakin kunnioitetaan ja sinusta välitetään samalla lailla.

    • Vainajan kunnioitus

      Jos yhtään kunnioitat anoppiasi, et juhli tuona päivänä syntymäpäiviäsi-.

      • Turhaa synkistelyä

        Anoppi ei varmasti pistäisi pahakseen - elämä jatkuu..


    • nolla-nolla

      eipä kuulosta kovin "tahdikkaalta" suunnitelmalta!

    • KZ

      Ihan hyvin voi järjestää, jos itse jaksaa surullisen päivän jälkeen. Toisaalta just voi olla parempi et ajatukset kääntyy iloisiin asioihin :)

    • tapoja

      On tosi tökeröä. Synttäreitä voi aina siirtää vaikka viikolla.

    • lapsettaako?

      Jumalauta, tossa iässä syntymäpäivä noin tärkeä... haloo et ole enää mikään lapsi tai teini!

    • lapsettaako?

      Jumalauta, tossa iässä syntymäpäivä noin tärkeä... haloo et ole enää mikään lapsi tai teini!

    • kaakkuakin voi jäädä

      "hautajaiset on suunniteltu 45 vuotis-synttäripäiväksi"
      No mitäs tuota kyselee kun on asia noin suunniteltu.
      Se on sun anoppi,entäs läheisemmät?
      Kysyppä niiltä,ehkä tietäis viisaamman vastauksen.
      Kaks piippunen juttu.
      Millä tavalla noita asioita kunnioittaa.
      Siitä se on kiinni,jos ei mitään tunteita ollu
      niin siitä vaan,ei kai mikään laki sitä kiellä.
      Sinäkös sen yksin päätät?

    • lapsettaako?

      Jumalauta, tossa iässä syntymäpäivä noin tärkeä... haloo et ole enää mikään lapsi tai teini!

      • kaikki kuollaan josk

        Hautajaiset ovat myöskin juhlat ja muistellaan vainajaa ja on kyllä ihan normaalia, että ihmiset kuolevat vanhana. Eikä vainaja suremisesta takaisin tule. Hautajaisissa on yleensä apea tunnelma siihen asti, kunnes vainaja on saatu hautaan, mutta kun saavutaan juhlataloon ja aloitetaan ruokailu, niin alkaa olla siinä vaiheessa jo ilon puolella. Elikkä surujuhlat ovat ohi ja voit hyvillä mielin muistella illan synttäreissäsi anoppiasi ja kumota lasillisen, jos toisenkin hänen muistolleen:)

        Täällä ollaan vielä niin takapajulassa ja tekopyhiä paskiaisia joka nurkassa..


    • En näe.

      Mitään estettä sille,etteikö voi juhlia omia synttäreitään hautajaispäivän iltana. Suomessa ollaan vaan niin ahdasmielisiä,jos verrataan esim.muiden maiden tapoihin. Vainaja ei sitä tiedä,sureeko sukulaiset,vai juhliiko ne. Pidä vaan hauskat juhlat,elämän on jatkuttava edelleen.

    • Kkf

      Entäs jos se oli surullinen ja se halus unohtaa sen niin sen takia se piti bileet

    • Masentajaxxxxx

      Ja täytät siis 45??

    • Synttärit ja 45?

      No jos hautajaisten jälkeen huvittaa juhlia niin tuskin vainaja oli erityisemmin rakas. Jos olisin miehesi niin lähtisin sitten kyllä bilettämään kun sinun vanhempiasi kuolisi, no niin mutsis on kuopassa lähetääs bilettään.

      Toisaalta oudostuttaa että tuon ikäiselle syntymäpäivä on vielä noin tärkeä... kuin jollekin tenavalle. Viiskymppisiä juhlitaan tavan vuoksi mutta miksi nelivitonen juhlisi? Minusta sinä vaikutat lapselliselta ihmiseltä.

    • juhlat pystyyn vaan

      aika turhaa touhuu on se poraaminen ei se sitä kuolluta tuo takasin vaikka kuin suree taphtunutta.aika teenskentelyä toi on aika pitkälle.ennemmin pitää kunnon juhlat on parempi vaihtoehto sille että synkistellään monta viikkoa.kylmä totuus on et kaikki me kuollaan joskus.loppujen lopuksi elämän pitää kuitenkin jatkua.

    • Valparaiso

      Pitäisin itse varmaan seuraavana viikonloppuna, tunnelmakin saattaa olla iloisempi kuin hautajaisten jäljiltä.

    • hee...

      Kaikkein parhainta itsekkyyttä olisi nyt ehdottomasti se, ettet mene hautajaisiin ollenkaan vaan ilmoitat rehvastellen, että pidät synttärit. Sanot ettet millään voi itsekkyytesi vuoksi siirtää niitä päivällä tai kahdella. Se antaisi ainakin minun mielestäni parhaimman itsekkyysvaikutelman.

    • ajattelematonta

      Kyllä olisi fiksuinta jättää juhlimatta kokonaan. Ensi vuonna voit pitää pienemmät kekkerit synttäreittesi kunniaksi, kaikki ymmärtävät syyn. Miehesi ja hänen läheisensä tuskin ovat juhlatuulella.

    • Äiti *

      No ei todellakaan ole sopivaa....paitsi tietysti jos se on miehesi mielestä ok, niin mikäs siinä sit. Pahahan siihen on sit kenenkään muun mitään sanoa :)

      • Eri päivä eri juhlat

        Meillä oli isäni tuhkauurnan lasku mieheni, lasteni, siskoni ja tätini kanssa. Kun lähdimme kotiinpäin, mieheni ehdotti, että menisimme panssarimuseoon, kun pojat ovat vähän allapäin. Yritin selittää, etten ole oikein sillä tuulella ja niinhän yleensä aina ollaan hautajaisten jälkeen. Hän tykkäsi, että 9- ja 6v. poikamme tarvitsevat jotain piristystä. Niinpä sitten haahuilin silmät itkettyneinä tunnin siellä yrittäen katsella maahan ja nyyhkien aina välillä. Eipä ollut paras paikka hautajaisten jälkeen.
        Eli ei tietenkään syntymäpäiviä samana päivänä hautajaisten kanssa. Eikä 45 ole mikään erityinen juhlimisvuosi. Kuinka juhlit vuosi sitten? 2 tai 3v. sitten? Minusta ei edes tarpeen kysyä miehen mielipidettä, johan hänkin hämmästyy moista kunnioituksen puutetta.


    • eipä muuta

      miksi 45v päivää pitää juhlia?,yleensä tasavuosina?

    • aweert

      Järjestä vaikka viikon etukäteen tai viikon jälkikäteen. Kätevää. Järkikin sanoo, ettei hautajaispäivänä ole sopivaa juhlia synttäreitä.

    • minä

      Heippa!

      Mulla oli lokakuussa isoäitini (äidin äidin) hautajaiset, samana päivänä oli tätini (isän siskon) häät. Itse halusin osallistua kumpiinkin, koska hautajaiset, mutta häätkin ovat minulle tärkeitä.
      Äitini ei kuitenkaan häihin osallistunut, vaan sanoi jäävänsä pois, koska ei nähnyt sopivaksi osallistua häihin enään.

      Minusta voit pitää, mutta en myöskään usko, että miehesi osallistuisi niihin. Mutta mikset voisi myös pitää syntymäpäiviäsi vaikka viikon myöhemmin?

    • Miniä 46 vee

      En oo ennen kuullu 45 erityisemmin juhlittavan, täytyy olla todella lapsellinen kirjoittaja ikäisekseen. Hautajaispäivää ei saa välttämättä vapaaksi vaikka omasta mielestä kyseesä olisikin lähisukulainen. Itse en saanut setäni enkä mummoni hautajasiiin, isäni kylläkin. Lähisukulaisella tarkoitetaan yleensä puolisoa tai vanhempia, omia lapsia.

    • fdsggdfsfg

      ON SOPIVAA! KAIVAKAA ANOPPI VIELÄ HAUDASTA JA OTTAKAA MUKAAN! SITTTEN VIETÄTTE RATKIRIEMUKKAAT RÄLLÄSYS HÄÄT JA ANOPIN RAATOKIN ROIKKUU MUKANA :::)))

    • etkö rakasta?

      Jos rakastaa miestänsä, pitää myös hänen äidistään, näin se on.

      • teh jyniör

        Nyt valehtelet.


      • 1357cc

        aivan pimee blondi (kai),aikaa muullonki nio pikku pippelo pi ää...


    • teh jyniör

      Kamaan! 45wee, odotat 5 vuotta ja riipaset sitten kunnolla.

    • iina

      Syntymäpäivien järjestäminen tuollaisessa tilanteessa on tosi tyhmää ja tökeröä. Eihän tuommoisia ajatuksia edes pitäisi tulla surun alkuaikana. Toki kahvit voit keittää ja jutustella tapahtuneesta.

    • Menninkäinen__

      Mielestäni pitäisi sen verran aikuisena ihmisena omata tunneälyä, ettei järjestä samana päivänä syntymäpäiviään kun on anopin hautajaiset..

    • ...

      Muista olla juhlimatta liikaa anopin hautajaisissa nii jää jotain omiinkin.

    • ole avoin

      kerro ainakin synttärivieraillesi, et anoppikin haudattiin tänään, varmaan siellä vieraissa on tunneälysiäkin mukana..

    • RFOSDFOSDOFKDFO

      ANTTI TUISKU

    • ???????

      Meinaatko aloittaja, että synttärit pitää juhlia just silloin kun ne on ? Entä jos olisi töissä ? Jäisitkö kotiin, viettämään synttäreitäsi ? Kannattaako edes kysyä onko tuo sopivaa ?

    • ppmmjj

      Ihmettelen niitä jotka sanovat lapsellisesksi sitä että haluaa pitää synttärit 45v kunniaksi. Eikö se ole ihan kiva juttu keksiä pienestäkin etapista juhlan aihe, että voi pitää läheisten ihmisten kanssa hauskaa ja nauttia hyvästä seurasta?
      Syntymäpäiväsi viettämisestä sinun kannattaiais ennemmin jutella miehesi kanssa mitä mieltä hän on. Itse siirtäisin toiseen viikonlopuun. Surisin rauhassa ja antaisin muidenkin surra rauhassa.

    • Kukin tavallaan

      Hälläväliä? Monissa kulttuureissa hautajaiset ovat ilon juhla. Riippuu nyt ehkä olosuhteista, joissa poismeno tapahtui... Kysy nyt kuitenkin siipaltasi, mitä mieltä hän on. Jos anoppi oli ikävä ihminen, mikäs siinä - yksi syy lisää iloita rauhallisin mielin.

      • minä

        Aivan! Poismeno voi olla ilon juhla, myös syy miksi hän poistuu keskuudestamme kannattaa ottaa huomioon..


      • Kuolemaa ei ole
        minä kirjoitti:

        Aivan! Poismeno voi olla ilon juhla, myös syy miksi hän poistuu keskuudestamme kannattaa ottaa huomioon..

        Ovat silti kaksi eri asiaa. Jossain se voi olla ilon juhla ja mitä suremista siinä nyt oikeasti onkaan, jos vanha ja elämänsä elänyt poistuu niin kuin kuuluukin. Silti ihmiset surevat, ikävöivät, muistelevat ... ja haluavat kunnioittaa vainajan muistoa ainakin hyvien tapojen verran.


    • rastabulous

      mä kans alottasin jo aamulla biletyksen, jos olisin sinä.
      bilemeikki ja minari päälle jo hautajaisiin, et ehtii juhlia.
      on se niin tärkeä luku,melkeen pyöreitä vuosiaki,niinku pikkulauantai.

    • Ei aikatauluja

      Kannattaa varmaan jäjestää tosiaankin vaikka seuraavana viikonloppuna eikä suinkaan samana päivänä

    • Jumala on rakkaus

      Anoppisi kuolema mitätöi syntymäsi kokonaan. Hänellä on täysi oikeus kontrolloida elämääsi vielä haudankin takaa. Anoppisi on tehnyt maailmaan ihmisen, miehesi, jonka Jumala on asettanut perheesi pääksi. Olisiko sinusta kivaa, jos miehesi pää irtoaisi ja Saatanan pää tulisi tilalle, sinun syntymäpäivänäsi?

    • siirrä viikolla

      Lähdin itse ystävättäreni kanssa tanssilavalle samana päivänä, kun äitini kuoli. Olin sopinut asiasta etukäteen, eikä äitini olisi herännyt, vaikka olisin jättänyt menemättä. Äitini oli sairastellut jo kauan ja lähtö oli helpotus. Huomasin, että minua ei silti kiinnostanut tanssiminen yhtään.

      Oliko anoppisi kuolema luonnollinen? Tunnelma voi olla vaisu, vaikka kukaan ei varsinaisesti surisikaan. Itse siirtäisin synttäreitäni viikolla.

      • pum-pum

        Tulipa mieleeni kysyä aloittajalta: kuka ampui anoppisi?


    • ei pilettäjää kannat

      ei sopivaa biletää.
      antaahan anopin suru mennä ensin kerran anoppi haudataan
      niitä ei voi sirtää syntymä päivä kemut voi siirtää tuonemma jos yleensä on pakko juhlia. en pystyis juhlimaan anopin hautajaisten jälkeen anoppi sen verran tärkeä ja rakas ihminen.

      • melli

        Meillä oli pojan 18-vuotissynttärit ja anopin hautajaiset samana päivänä. Oli kauhea helle ja olimme kaikki uupuneita, eikä kukaan edes ajatellut juhlia synttäreitä. Itse en juhlisi juuri sinä päivänä.


    • Dadadadadafafda

      Kuka Tom ikäinen edes viitsii enää juhlia synttäreitä..? Ainoat synttärit, jotka vois viettää, niin 18,50 ja 80 tai 90v. Juhlimisen aihetta nuo isot luvut ainakin :D Mutta alottajalle: Ootko ihan terve? En iki maailmassa voisi kuvitella suunnittelevani moista, jos oman mieheni äiti kuolisi. Eikö sulla tuntunu missään? Jos mä mäen kun rakas ihminen suree, niin tunnen kyllä myös surua ja myötätuntoa häntä kohtaan- ja haluaisin olla tiiviisti hänen tukenaan. Rakastatko aidosti miestäs tai ootko ollu sen kanssa yhdessä vaan pari viikkoa? Ei tää varmaan mikään tosijuttu olekaan, mutta silti..

    • 8+8+8

      Moinen huitukka opettaa lapsilleenkin aivan älyttömiä arvoja. Jos hän saa vaikka syövän, niin turha hänen on kuvitella että lapset viitsisi käydä häntä sairaalassa tapaamassa.

      Tärkeempää on nääs bailata vaan, niinhän äityliini opetti!

      Ja tuskin viitsivät tulla äityliinin hautajaisiinkaan, onhan tärkeempääkin tekemistä.

    • selvän teki

      No kyllä kai tuo käy. Jos anoppi ei pääse, niin sillehän ei voi sitten mitään.

    • Voivoikyynel

      Tottakai sopii bailata,en tajua mitä hyvää jotkut siitäkin saa kun apattisena pitää esittää surevaa.
      Ihmisiä kuolee,thats it.
      Ja kysyjänkin tapauksessa kuolema on ollut luultavasti luonnollinen.

      • Luonnollinen tai ei

        Aika sairas kommentti: "esittää surevaa". Ihmisen elämän suurimmat kriisit on läheisestä pakolla luopuminen kuten avioero, sairaus, kuolema tms. Taidat olla empatiakyvytön ja kylmä.


    • JK

      EI SOVI

    • -.-

      Joo no suosittelen että et biletä silloin. On meinaan "AIKA" mauton ajatuskin. Kunnioita nyt toisen muistoa edes vähän.

    • ..............

      Jos olet tosiaan tilannut palkkamurhaajan ja haluat juhlia rellestäen anoppisi hautajaisia niin siitä vaan bileet pystyyn.

      Yleensä tasavuosia juhlitaan alkaen 50v, ja siitä 60v, 70v, 80v, 90v, 100v.

    • JK

      -115 miinuspistettä, ja täysin vajakki ylläpito on valinnut tämän avauksen "suomen parhaaksi" tekisivät ylläpidon cp-vajakit joskus työtäkin!

    • Hauskaa!

      Hauskaa! Anoppisi on siis heittänyt veivinsä! Kyllä sellaista pitää juhlia! Ja oikein kunnolla - viinaa ämpäristä kauhalla napaan! Hauskaa!

    • Lahjojen kerjäystä?

      45-vuotissynttärit hautajaisten jälkeen??? Huom: 45-vuotis!!! Mistä lähtien aikuiset on viettäneet synttäreitään joka vuosi oikein juhlat järjestämällä? Kissanristiäiset sanon minä. Mutta jos haluaa juhlia, niin toisena päivänä ainakin. Jos vaikka viikon päästä tms.

    • symppis vai ei

      Anoppisi kuolema oli varmaan mukava tapahtuma, kun hautajaispäivänä ihan pirskeet on itselle järjestettävä. Sait lahjasi varmaan etukäteen.

    • Lapsellisuus huipuss

      Olet melkoisen lapsellinen ihminen, noin 45- vuotiaaksi.
      Ilmeisesti tämä kirjoitus oli jonkilainen provosointikirjoitus?
      Harva ihminen muuten välivuosia juhlii, tasakymmeniä kylläki.

    • kansalainenZ

      Mikä ettei, siunaustilaisuuden jälkeenhän lippu nostetaan suruliputusasennosta ylös sen merkiksi että elämä jatkuu...

    • jhkf

      varmasti anoppisi haluaisi että yrität pitää hauskaa. tai no, riippuu anopista. toinen asia taas on se, mitä mieltä miehesi on. on melko ajattelematonta miestäsi kohtaan lähteä rilluttelemaan jos tämä tarvitsee tukea suruunsa.

    • Ei kysymystäkään

      Mikset voi järjestää niitä juhlia vaikka viikkoa myöhemmin? Kuinka moni on juhlatuulella hautajaisten jälkeen, kyllä nyt yhdet kissanristiäiset viikossa riittää.

      • Ajattelin ensin todeta, että kun aina keski-ikäisiä mainitaan itsekkäiksi, niin taas tuli todistettua, että anopithan ne itsekkäitä ovat. Mennä nyt kuolemaan kysymättä jälkeläisensä puolisolta sopivaa ajankohtaa!

        Voiko 45-vuotias nainen olla niin tyhmä ja itsekäs kuin tämän keskustelun aloittaja?
        Tuoksahtaa kyllä vahvasti provokaatiolta.
        Jos aloitus on provo, se on vastausten lukumäärästä päätellen onnistunut.


      • Löytyykö empatiaa?
        Venlastiina kirjoitti:

        Ajattelin ensin todeta, että kun aina keski-ikäisiä mainitaan itsekkäiksi, niin taas tuli todistettua, että anopithan ne itsekkäitä ovat. Mennä nyt kuolemaan kysymättä jälkeläisensä puolisolta sopivaa ajankohtaa!

        Voiko 45-vuotias nainen olla niin tyhmä ja itsekäs kuin tämän keskustelun aloittaja?
        Tuoksahtaa kyllä vahvasti provokaatiolta.
        Jos aloitus on provo, se on vastausten lukumäärästä päätellen onnistunut.

        No ei.
        Mulla tuli mieleen, että avaajalla on asperger eli
        hän katsoo kalenteria ja huomaa - mulla on synttärit -> Pidän juhlat,
        vaikka pahus vie anoppi on juuri pistetty multiin,
        no ei voi mitään. :D


    • ??

      Mitä viettämistä on 45-vuotis päivässä?

      Toki kukin taaplaa tyylillään.

    • hyvää syntymäpäivää

      Mielestäni ei sovi, mutta kukin tyylillään.
      Oma isäni haudattiin syntymäpäivänäni muiden sukulaisten kiireiden ja lomamatkojen vuoksi. Jätin synttärit viettämättä, mutta ehkä seuraavat tasakymppiset?

      • hassua

        kyllä lomamatkojen takia niitä hautajaisia voidaan siirtää mutta syntymäpäiviä ei saa juhlistaa samana päivänä. noh, ovathan hautajaiset ainutkertainen juhla, kyllä niitä kymppisiä vielä tulee...


      • Tekopyhääää
        hassua kirjoitti:

        kyllä lomamatkojen takia niitä hautajaisia voidaan siirtää mutta syntymäpäiviä ei saa juhlistaa samana päivänä. noh, ovathan hautajaiset ainutkertainen juhla, kyllä niitä kymppisiä vielä tulee...

        "mutta syntymäpäiviä ei saa juhlistaa samana päivänä"
        Sinäkö olet näin päättänyt ?
        voi hyvä luoja teitä tekopyhiä !
        Ensin käy monttu pileissä ja sen jälkeen pitää omat pippalot illalla.
        Ja kuka nyt sukulaisia omiin pippaloihin kutsuu ?
        En ainakaan minä :)


    • ashöjsadasdada

      Siirrä synttärit jollekkin toiselle päivälle.

    • jotain tapoja sentää

      EI SOVI - SIIRRÄ OMIA JUHLIASI.

    • Aspergerkö vai?

      Ethän sinä tietenkään illalla edes jaksa juhlia synttäreitäsi, koska olet silmäsi punaiseksi itkenyt anoppisi hautajaisissa.

      45-synttärit eivät ole mikään tärkeä juttu. Voit aivan hyvin pitää bileet ensi synttäreilläsi vuoden kuluttua tai kutsu ystäväsi kesällä grillijuhliin. Vähän mielikuvitusta kehiin.

    • miniä@

      tarjotaan hautajaisista jääneitä ruokia
      tilattu suuri täytekakku perillisten laskuun

      • tällaistatäällä

        eiköhän ne hautauskulut ja muistotilaisuuden tarjoilut mene vainajan rahoista maksuun. Monissa hautajaisissa olleena oon huaman et tuppaavat järjestäjät hommaamaan aina reilunlaisesti tarjoiluja että aina on sitten niitä kotiinviemisiks asti, kummasti jokku niitä sitten kotiin vievät ja pitävät rääppiäisiä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe