Opiskelu työnohessa

ABC

Moi! Onko kellään kokemuksia yliopisto-opiskelusta työn ohessa??? Miten se onnistui vai käykö se ajan mittaan liian rankaksi?

4

909

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lilli

      Opiskelu työn ohessa on aika rankkaa, mutta täysin mahdollista. Kannattaa tehdä hyvä henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jonka mukaan etenee...eikä missään tapauksessa ahnehtia liikaa. Avointa ja kesäyliopistoa voi joissakin koulutusohjelmissa hyödyntää tosi paljon. Yleisopintoja ja kieliopintoja voi yleensä suorittaa siellä. Näin saa joustoa opintosuunnitelmaan. Loma-ajatkin voi näin hyödyntää, koska kesän koulutustarjonta on ihan hyvä.

      Itse suoritin koko tutkinnon = 160 ov työn ohessa kuudessa vuodessa. Tein kolmivuorotyötä, joka antoi mahdollisuuden joustoihin, koska sain suunnitella työvuoroni opiskelujeni mukaan. Opintoja aloittaessani minulla oli kolme alle kouluikäistä lasta, joten aika tavallahan sitä arkipäivää piti organisoida perheen sisällä.

      Näin jälkikäteen ajateltuna - ei se nyt niin kamalaa ollut. Lomiakin ehdin pitämään ja perheen kanssa olemaan. Itsekuria se tietysti vaati, eikä opiskelijaelämästä tietysti ollut tietoakaan. Erittäin tyytyväinen kuitenkin olen. Ei opintolainoja rasitteena ja tulipahan tehtyä hommat ajallaan. Minulta ei kyllä riitä ymmärtämystä päätoimisille opiskelijoille, jotka eivät saa tutkintoaan suoritettua määräajassa -silkkaa saamattomuutta.

      Yliopisto-opiskelu sopi minulle erittäin hyvin. Aikaisempi opistotason tutkinto oli irrallisten pikkuasioiden ulkoa pänttäämistä ja vie tosi paljon aikaa...ja oli lisäksi turhauttavaa. Laajojen kokonaisuuksien ymmärtäminen ja omaan oivaltamiseen perustuva oppiminen oli yliopisto-opintojen parasta antia. Tietysti näin aikuisena myös elämänkokemus vaikuttaa joillakin aloilla erittäin paljon.

      Tsemppiä sulle. Rankkaa tulee olemaan, mutta ei mahdotonta. Jos neuvoja pitäisi antaa...niitä olisi kaksi: 1. tee suunnitelma ja PIDÄ SIITÄ KIINNI, 2. kaikki muut opinnot ensin...ja sitten vasta gradun kimppuun.

      • Anni

        Itse olen työskennellyt koko ammattikorkeassa opiskelemani ajan ja mieheni työskenteli osa-aikaisesti pari ensimmäistä vuotta opiskellessaan lääketiedettä


    • ----

      jos haluat selvitä ilman stressiä, ja saavuttaa yli keskitason arvosanoja.

      Minä kävin kaksi ekaa vuotta töissä noin 3-4 pvää viikossa (iltaa) opiskelun ohessa. Kesät töissä täysipäiväisesti ilman lomaa, ja molempiin kesätenttihin menin. Mitä sain: kamalan sressin mikä vaikutti melkein kaikkiin elämänalueisiin, huonon omatunnon jollen lukenut, keskinkertaisia arvosanoja, liian vähän vapaa-aikaa, vittuuntuneen olotilan 24h vuorokaudessa.

      Ehkä jotkut pystyy, mutta minä en. En kuitenkaan ollut yhtään sen enempää töissä kuin joku toinen opiskelija. Vielä kun opiskelen hum.tdk:ssa, niin voi kuvitella kuinka järkkyjä kirjapinoja sieltä tulee tentteihin, esseitä, kaiken maailman töitä...lopetin lopulta töissä käynnin ja heti alkoi helpottaa, aloin nauttia opiskelusta. Onneksi mieheni suhtautui hyvin siihen että minä en nyt tuo rahaa kotiin. Olen huomannut, että ne pärjäsivät parhaiten kenellä ei ollut rahaongelmia...pappa betalar..mutta ehkä he taas pääsevät liian helpolla. Ihanteellista se kyllä olisi, että opiskelijan ei tarvitsisi tehdä töitä kuin ehkä kesällä. Kyllä opiskelijakin tarvitsee lomaa.

    • weu

      Minä opiskelin pari vuotta yliopistolla siten, että olin päätoimisesti töissä. Minun onneni oli joustava työpaikka, jossa pystyin itse määrittelemään työaikani. Tein viikossa yleensä kolme tai neljä pitkää työpäivää (yht. 37,5 h/vk), jolloin pystyin muina päivinä keskittymään opiskeluun. Asuntoni, opiskelu- ja työpaikkani sijaitsivat myös lähellä toisiaan, joten matkustamiseen ei mennyt aikaa.

      Opintojen ja työn yhteensovittaminen onnistui ihan hyvin, mutta luonnollisesti opiskelutahti oli vähän muita hitaampi. Liian rankaksi en tuota kokenut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1495
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe