Opiskelu työnohessa

ABC

Moi! Onko kellään kokemuksia yliopisto-opiskelusta työn ohessa??? Miten se onnistui vai käykö se ajan mittaan liian rankaksi?

4

908

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lilli

      Opiskelu työn ohessa on aika rankkaa, mutta täysin mahdollista. Kannattaa tehdä hyvä henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jonka mukaan etenee...eikä missään tapauksessa ahnehtia liikaa. Avointa ja kesäyliopistoa voi joissakin koulutusohjelmissa hyödyntää tosi paljon. Yleisopintoja ja kieliopintoja voi yleensä suorittaa siellä. Näin saa joustoa opintosuunnitelmaan. Loma-ajatkin voi näin hyödyntää, koska kesän koulutustarjonta on ihan hyvä.

      Itse suoritin koko tutkinnon = 160 ov työn ohessa kuudessa vuodessa. Tein kolmivuorotyötä, joka antoi mahdollisuuden joustoihin, koska sain suunnitella työvuoroni opiskelujeni mukaan. Opintoja aloittaessani minulla oli kolme alle kouluikäistä lasta, joten aika tavallahan sitä arkipäivää piti organisoida perheen sisällä.

      Näin jälkikäteen ajateltuna - ei se nyt niin kamalaa ollut. Lomiakin ehdin pitämään ja perheen kanssa olemaan. Itsekuria se tietysti vaati, eikä opiskelijaelämästä tietysti ollut tietoakaan. Erittäin tyytyväinen kuitenkin olen. Ei opintolainoja rasitteena ja tulipahan tehtyä hommat ajallaan. Minulta ei kyllä riitä ymmärtämystä päätoimisille opiskelijoille, jotka eivät saa tutkintoaan suoritettua määräajassa -silkkaa saamattomuutta.

      Yliopisto-opiskelu sopi minulle erittäin hyvin. Aikaisempi opistotason tutkinto oli irrallisten pikkuasioiden ulkoa pänttäämistä ja vie tosi paljon aikaa...ja oli lisäksi turhauttavaa. Laajojen kokonaisuuksien ymmärtäminen ja omaan oivaltamiseen perustuva oppiminen oli yliopisto-opintojen parasta antia. Tietysti näin aikuisena myös elämänkokemus vaikuttaa joillakin aloilla erittäin paljon.

      Tsemppiä sulle. Rankkaa tulee olemaan, mutta ei mahdotonta. Jos neuvoja pitäisi antaa...niitä olisi kaksi: 1. tee suunnitelma ja PIDÄ SIITÄ KIINNI, 2. kaikki muut opinnot ensin...ja sitten vasta gradun kimppuun.

      • Anni

        Itse olen työskennellyt koko ammattikorkeassa opiskelemani ajan ja mieheni työskenteli osa-aikaisesti pari ensimmäistä vuotta opiskellessaan lääketiedettä


    • ----

      jos haluat selvitä ilman stressiä, ja saavuttaa yli keskitason arvosanoja.

      Minä kävin kaksi ekaa vuotta töissä noin 3-4 pvää viikossa (iltaa) opiskelun ohessa. Kesät töissä täysipäiväisesti ilman lomaa, ja molempiin kesätenttihin menin. Mitä sain: kamalan sressin mikä vaikutti melkein kaikkiin elämänalueisiin, huonon omatunnon jollen lukenut, keskinkertaisia arvosanoja, liian vähän vapaa-aikaa, vittuuntuneen olotilan 24h vuorokaudessa.

      Ehkä jotkut pystyy, mutta minä en. En kuitenkaan ollut yhtään sen enempää töissä kuin joku toinen opiskelija. Vielä kun opiskelen hum.tdk:ssa, niin voi kuvitella kuinka järkkyjä kirjapinoja sieltä tulee tentteihin, esseitä, kaiken maailman töitä...lopetin lopulta töissä käynnin ja heti alkoi helpottaa, aloin nauttia opiskelusta. Onneksi mieheni suhtautui hyvin siihen että minä en nyt tuo rahaa kotiin. Olen huomannut, että ne pärjäsivät parhaiten kenellä ei ollut rahaongelmia...pappa betalar..mutta ehkä he taas pääsevät liian helpolla. Ihanteellista se kyllä olisi, että opiskelijan ei tarvitsisi tehdä töitä kuin ehkä kesällä. Kyllä opiskelijakin tarvitsee lomaa.

    • weu

      Minä opiskelin pari vuotta yliopistolla siten, että olin päätoimisesti töissä. Minun onneni oli joustava työpaikka, jossa pystyin itse määrittelemään työaikani. Tein viikossa yleensä kolme tai neljä pitkää työpäivää (yht. 37,5 h/vk), jolloin pystyin muina päivinä keskittymään opiskeluun. Asuntoni, opiskelu- ja työpaikkani sijaitsivat myös lähellä toisiaan, joten matkustamiseen ei mennyt aikaa.

      Opintojen ja työn yhteensovittaminen onnistui ihan hyvin, mutta luonnollisesti opiskelutahti oli vähän muita hitaampi. Liian rankaksi en tuota kokenut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      62
      5992
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3774
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      232
      2076
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1830
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1269
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe