Ensimmäinen kerta

Perhonen

Olen lähdössä mieheni kanssa Pohjois-Goalle 16.2 ja tämä matka Intiaan on meidän ensimmäinen. Antakaa vinkkejä mitä voisimme tehdä siellä? Retkiä, ostosksia jne.Olemme urheilullinen, kävelyä rakastava pariskunta. Hotellimme on Baga Marina, jos jollain ois siitä jotain tietoa, niin ois tosi mukavaa. Kiitos vastauksista jo etukäteen :)

12

361

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Presidentinvaalien

      hengessä.
      Sikäli kun olette poikapari, ottakaa runsaasti rasvaa matkaan.,,,,,,,,,,,,,,,,, Ei, ei, kun sen takia ettei nahka pala Goan auringossa. Hyvää matkaa.

      • perhonen

        Joo poikapari me ei olla kiitos :(


      • nainen-50

        olipahan asiaton viesti, just tommosia Urpoja netti pullollaan =((


    • Intiassa matkannut

      Eka kerta kannattaa vaan ihmetellä sitä menoa siellä (en ole tosin ollut juuri Goalla), ajelette moporiksalla ja ihan vaan jalkaisin lenkkejä. Kyllä siellä sitten perillä keksii kummasti kaikenlaista. Kauppoja on varmaan Goallakin ja toreilla on oma tunnelmansa myös.
      Tuo aurinkovoide juttu sitten, kannattaa ottaa aika hyvällä kertoimella olevaa voidetta mukaan, jos ei aiempaa kokemusta Intian auringosta, uiminen T-paita päällä ei ole lainkaan huono juttu.
      Jos rohkeutta riittää, kannattaa vuokrata moottoripyörä ja ajella sillä, pääsee pidemmillekin retkille, polttoaine meikäläisittäin halpaa ja pyörän vuokrat myös. KV-ajokortti pitää olla ja kypärä, kypärän voi ostaa vaikka sieltä, maksaa n. 20-30€ ja jättää vaikka jollekin paikalliselle lahjaksi sitten loman jälkeen. Polkupyöräilyä en suuremmin suosittele, mutta mikä ettei, jos rohkeutta riittää, en Goan liikennettä tunne, mutta muualla Intiassa voi kyllä polkupyörälläkin maaseudulla liikkua.

      • perhonen

        Kiitos paljon vastauksesta. Eiköhän me siellä jotain mukavaa keksitä. Nyt vaan matkaa odottelemaan


    • sea-54

      Kiva tapa viettää päivä on ottaa aamulla taksi koko päiväksi ja pyytää viemään johonkin mukavalle rannalle. Siellä voi viettää päivän uimalla, ottamalla aurinkoa, kävelemällä pitkin rantaa ja syömällä shackissa. Ottavat yleensä pari euroa
      aurinkopedeistä. Taksi odottaa koko päivän eikä maksa muistaakseni kuin n. 20 euroa. Mapsan markkinat ovat myös nähtävä paikka. Sinnekin menemme taksilla koska yleensä paluumatkalla on ostoksia sen verran että liikkuminen on helpompaa kun taksi odottaa valmiina. Taksia käytettäessä kannattaa aina sopia hinta valmiiksi! Calangutessa on myös yksi markkinapäivä viikossa (olisikohan ollut lauantai). Iltaisin on mukava istuskella kadun vieri kuppiloissa ja katsella ihmisvilinää/lehmien taaperrusta autojen ja moottoripyörien seassa. Ostettavaakin löytyy . Esim. Calanguten pääkadulla on pelkästään crocseja myyvä kauppa ja tietenkin sareja ym. Markkinoilta löytää ihania pienten lasten vaatteita (tinkiä täytyy todella joskus paljon. Laukku josta minulta esnsin pyydettiin 1000 rupiaa lähti 200 rupialla. Täytyy vain kehdata tinkiä. Tässä jotain itse kokemia juttuja.

    • Zimi

      Kylläpä "sea-54" ajele kalliilla takseilla....
      Olin viime kerralla pohjoisessa, joka on kalliimpi ku etelä, enkä koskaa tarvinnu maksaa 20€ taksista, vaikka oli päivän käytössä.

      Nyt eteläs maksaa vielä vähemmän ja muutenkin elämä on rennompaa ja jengiä on vähemmän. Pohjoinen on täynnä, kuin nyrkillä lyöty nykyään.

      Tietty jokainen saa maksaa mitä haluaa, mutta kyllä täällä halvemmalla pärjää, ja saa samat palvelut...

      Hyvää pakkas talven jatkoa sinne Suomeen, vielä on pari kuukautta jäljellä....

    • Tervetuloa!!!

      Kyllä täällä tekemistä ja aurinkoa piisaa. Baga Marina on varsinkin ensikertalaiselle oikein hyvällä paikalla. Kaikki palvelut ovat lähellä, ihan kävelyetäisyydellä. Rannallekin on lyhyt matka ja varsinkin laskuveden aikaan teille kävelyä rakastavalle parille, on helposti käveltävää rantaviivaa 7km.
      Kuten tuossa aikaisemminkin jo sanottiin, suosittelen omatoimiretkeä Mapusan markkinoille. Sinne pääsette mukavasti ihan siitä läheltä Baga roadilta paikallisbussilla, joka menee suoraan torin viereen ja bussilippu maksaa huikeat 10rps (n.15snt). Siinä pääsee jo tunnelmaan ja matka on n.10km. Takaisin sitten voi tinkiä taksin 200-250rps. Tai rikshan.

      Pohjoisen rannoillekaan ei ole pitkä matka. Ja kun kävelystä tykkäätte, niin seuraava ranta pohjoiseen on Anjuna ja sinne pääsette kävellen. Polku lähtee rannan päästä Baga joen luota. Paikalliset kyllä neuvoo.

      Ostoksia voitte sitten Mapusan lisäksi tehdä keskiviikkoisin Anjunan hippimarkkinoilla (aamusta auringonlaskuun), pitkin kadunvarsia, lauantaisin yömarkkinoilla (Bagassa ja Arporassa). Ja miksei vaikka bussiretki pääkaupunki Panjimiin.

      Kyllä täällä tekemistä riittää. Tässä vaan muutama vinkki.
      Tervetuloa aurinkoiseen Goaan!!!

    • *kuu*

      Hyvä hotelli! Kopioin tähän jo aiemmin kyseisestä hotellista kirjoittamani tekstin:

      "Tuttu hotelli vuodelta 2010. Moniin muihin nähden erittäin siisti ja hyvätasoinen. Mukava henkilökunta, kuten kaikkialla muuallakin. Kiva allas allasbaareineen. Pyyhkeitä saa uima-altaalta. Aamiainen oli hyvä ja monipuolinen. Siivous ym. toimi hyvin. Huoneessa oli kunnollinen safety-box. Nämä meidän kokemukset vuodelta 2010, mutta viime keväänä kun olimme toisessa hotellissa, kuulimme, kun ainakin yksi suomalaispariskunta vaihtoi Baga Marinasta pois, koska sen katolle oli rakennettu yökerho, joka aiheutti häiriötä. "

      Hyvää matkaa! Me lähdemme maaliskuussa Goalle jo kolmannen kerran. Ihana paikka, ihanat ihmiset! Varmasti keksitte tekemistä. Rannalla paikallisilta kannattaa kysellä veneretkiä; ovat edullisia ja mukava tapa viettää päivää (uintia, onkimista, grillailua jne). Jos jaksaa pari tuntia istua edes takaisin taksissa niin vesiputouksilla (ks. googlesta dudhsagar) on kaunista. Siellä näkee myös apinoita ja pääsee uimaan ja virkistäytymään vesiputouksen alle. Ja kuten joku jo kirjoitti, kauniita rantoja on lukuisia, joten ottakaa taksi alle ja lähtekää pois siitä ruuhkaiselta Baga/Galangute-alueelta. Vesi on muilla rannoilla puhtaampaa ja rannat ovat erittäin siistejä ja rauhallisia.

      Muita vinkkejä: Käsidesiä on hyvä pakata mukaan, jos haluaa yrittää vatsataudilta välttyä. Jos sen kuitenkin saa, kannattaa heti tilata lääkäri hotelliin tai mennä paikalliseen apteekkiin kysymään vatsatautiin lääkettä. Suomalaisilla lääkkeillä ei ole tehoa niihin bakteereihin siellä. Kaupasta kannattaa hyttysten karkottamiseksi ostaa paikallista tehokasta hyttysmyrkkyä Odomosta. Halvalla saa myös pistorasiaan kiinnitettävän karkottimen. Jos aurinko sattuu polttamaan, löytyy kaupoista myös viilentävää ja rauhoittavaa aloe verta geeliä (vihreää). Taskulamppu on myös hyvä ottaa: sähkökatkoja on aika usein ja niiden aikana on pilkkopimeää.

    • perhonen

      Kiitos ihan miljoonasti näin mahtavista vastauksista!!!!

    • intia mielessäin

      Ja jos ajatuksena kiinnostaa, niin kiva on vuokrata joltain rannalta maja ja yöpyä siellä aaltojen kohinassa. Me ollaan oltu Aswemilla ja Palolemilla useaankin otteeseen. Nyt kiinnostaa Patnem.

    • 123accee

      itse kävelin ranta viivaa pitkin helppo kävellä kovaa hiekkarantaa pitkin ja tuulee mukavasti ....ranta viivaa noin 7 km monet juoksee myös ranta viivalla.
      ohjelmana on monia markkinoita esim. anjulan hippimarkkinat ke aamuisin ja margon markkinat muistaakseeni yö markkinat ja paljon muita markkinoita ....näkemisen arvoinen tapahtuma , näet monenlaisia ihmisiä.
      taksilla tai bussilla on helppo lähteä mapusaan sekä panjmiin siellä hienoja temppeleitä.
      vesiputous ei mielestäni hyvä, mutta palolam ranta kaunis ranta ja matkalla näkee hyvin muutakin gooaa. paljon muitakin kivoja rantoja ...taksi kuskit tietää ja oppaissa myös kerrotaan näissä.
      matkanjärjestäjän retket mausteplantaasilla sekä retki vanhaan gooaan on ihan kivoja.
      kannattaa käydä kaikissa kohteissa baka,galangute,candolimn.
      hyviä ravintoloita after seven sekä bagassa subwaytä vastapäätä rantaan päin ravintola vasemmalla missä kokeilla korkeat valk hatut ( hyvät sisäfile pihvit näissä)
      elefantti farmi myös jos haluaa elefantteja nähdä/ ratsastaa - candolimessa on myös pari mainos elefanttia.
      tarkiste ensin kaupasta hintoja , on helppo arvioida silloin todellisia hintoja ...ranta kaupustelijat niiden kanssa neuvoteltava hinta samoin markkinoilla.
      rannalla saa aurinkoa ottaessa samalla hyvät pedigyyrit, manigyyrit sekä hierontaa. manigyyrit hinta noin 200-400 riippuen minkälainen tehdään.isompi töinen kalliimpi hinta.
      jos tulette sairaaksi soittakaa heti matkan järjestäjään ja tilatkaa lääkäri - loma päiviä ei kannata tuhlata- paikalliset lääkkeet hyviä lääkäriltä saatuna - olet jo seuraavana päivänä kunossa. ripuli lääkkeitä ei saa ottaa kun saatte lääkärin lääkkeet hidastaa paranemista.
      itse olen käynyt muutaman kerran goalla ja kerran tulin vatsa tautiin , mutta paikalliset läkkeet heti tehosi ja päivän lepo riitti. ilman paikallisia lääkkeitä pahimmassa tapauksessa koko loma pilalle samaten jos odottelette jos tauti menisi ohi silloin tauti yleensä vain pahenee eli en suosittele sitä odottelua.
      rantapaikalla kannatta jutella paikallisien kanssa silloin palvelu vain paranee.
      olin yksin ja paikalliset vahti laukkani kun kävin uimassa ... mitään ei kadonnut.
      suurin osa ihmisistä rehellisiä ja tosi auttavaisia, mutta perus huolellisuus paikallaan ja tarkista aina saamasi vaihtorahat ja ota safty boxi- goassa yli 2 milj ihmistä turisit joten luonnollisesti joukkoon mahtuu niitä yrittäjiäkin.
      itseäni ei yritetty huijata missään, mutta kuulin muutamia yritys tapauksia. jokunen oli onnistunutkin. hauska ja hyvä matka tiedossa...edullinen hinta taso.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3505
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      83
      1640
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe