Voiko joku nähdä netissä selatut asiani?

gsdfsdgsdfsgsdfd

Tässä pohdiskelin, että kun olen koko elämäni käyttänyt samaa sähköpostiosoitetta, käyttänyt sitä myös sellaisiin paikkoihin joita en haluaisi tuttujen tietävän, kuten esim.treffipalstat, youtubessa seksipainotteisten videoiden katselu jne. Olen jo nämä kaikki "nolot" jutut poistanut ja asentanut uudet nimimerkit, poistanut selaushistorian varmuuden vuoksi jne., mutta pelottaa voisiko jostain silti löytyä jotain tietoa mitä en haluaisi muiden näkevän? Tein äsken testin ja laitoin googleen nimeni ja sähköpostini, eikä kyllä tullut onneksi mitään liikaa näkyviin. Lisäksi huomasin että sähköpostini oli sillä listalla, jossa kerrottiin salasanojen leviäneen. Tämän jälkeen kyllä vaihdoin salasanani.

En vaan jaksaisi ottaa täysin pois käytöstä tätä sähköpostia, koska se on esim.facebookissa (miten siellä edes vaihdetaan sähköposti, kun siellä ei ole kohtaa "vaihda sähköpostiosoite", vaan ainoastaan "lisää toinen sähköpostiosoite"????) ja monissa muissa palvelimissa kuten youtubessa, googlessa, spotifyssa...

Onko siis varma ettei esim.selailuni youtubessa käy missään ilmi?

14

7798

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Peilimies

      Kukaan tuttusi ei saa tietää selailujasi jos putsaat selaushistorian, etkä päästä uteliaita tuttuja tutkimaan konettasi. Eri palvelut keräävät tietoja käyttäjistä, mutta se ei ole toistaiseksi mitään eksaktia tiedettä. Toki kun palveluun kirjautuneena selailee nettiä, niin tietoja kerääntyy ns. profiilikohtaisesti, mutta tiedot ovat pakattuna hyvässä tallessa tavallisten pulliaisten tavoittamattomissa.

      Maailmassa on miljardeja internetin käyttäjiä. Ketään ei kiinnosta tavallisen ihmisen surffailut, oli ne kuinka "noloja" tahansa. Harvoja kiinnostaa hallitusten päämiestenkään surffailut.

      Surffaile huoleti ja jos mahdollista, koita käyttää eri sähköpostiosoitteita eri palveluissa - ihan vain noin yleisen tietoturvan vuoksi. Muista nauttia elämästä.

    • AnnaPerkele

      Facebookin sähköpostin voit vaihtaa ensin lisäämällä uuden s-postin, sitten vaihat oletussähköpostiksi tämän äsken luomasi s-postin. Nyt voit poistaa vanhan sähköpostiosoitteesi facebookista ja kirjautua sisään tällä uudella.

    • fffdfdf

      Google ja mahdolliseti Facebook tietävät missä olet surffannut, ja tiedot ovat heillä täältä ikuisuuteen. Tietenkin myös internetoperaattorisi tietää.

    • ykstoinenh

      Olen löytänyt itseni tällaiselta sivulta ja en ymmärrä miksi. Tuo sivu ikäänkuin indexoi kaiken mitä teen youtubessa ja vaikka poistaiskin kaiken ja piilottais poistais tms niin tuolla ne on vain ja pysyy kun googletan nimeani siis.
      http://www.yasni.com/

      Toinen vastaava sivu oli joku boardreader

    • nettimiesmies

      Lataa itsellesi ohjelma Easy Cleaner. Helppo ja nopea jäyttää.

      Poistaa kaiken historian koneeltasi, kaikki muutkin kuin vain netin temp tiedostot.

      Suosittelen lämpimästi,...

    • uusi maailmanjärjäst

      Ei oman koneen putsaaminen ole mikään ongelma, mutta operaattorien ym tyrkyttäjien palvelimilla ne ovat tosiaan ikuisesti.

    • G. Orwell

      Voi nähdä. Rajoita kyttäämistäsi:
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10147216
      Facebook ja Google ovat suuria saatanoita jotka kyttäävät sinua.
      Ihmiset ovat vaan naivin välinpitämättömiä siitä. Heräävät ehkä vasta sitten kun on liian myöhäistä esim. poliittisen tai yhteiskunnallisen ilmapiirin muututtua.

    • manipuloi liikaa

      Kyselen, miten saan Facebook etusivultani näkyvistä kaverini, joka minusta hän on ollut liian kauan melkein pari kolme kuukautta yhteen menoon häiritsevänä paikalla etusivun vasemmassa alalaidassa, jossa on tieto, kuka on tällä hetkellä paikalla. En halua häntä pois kaverilistaltani vaan piilottaa hänet näkyvistä vähäksi aikaa.

    • Orwell numero 2

      Tuosta tietoturvasta voisi kyllä ihan oikeasti aloittaa laajemmankin keskustelun.
      Tämä homma on lähdössä lapasista ja lujaa.

      Valtaosa meistä kantaa mukaanaan mobiilaitetta , jossa jo ihan laillisillakin asetuksilla annetaan osoitekirja kaikenmaailman applikaatioiden käyttöön. Eli ihmisten verkostot ovat sitten muualtakin kuin facebookista. Kun panet facebookin, googlen, bonuskortit, luottokorttiteidot ja sähköpostiliikenteen ja osoitekirja, ja vielä navigaattoria käyttäen seuraat missä ihmiset liikkuvat niin saahan tuota dataa keräyttyä ihan kivasti.

      Piccasan kasvontunnistus on myös ihan kiva... mut...mut...

      Ohjelmistot kykynevät jo tällä hetkellä analysoimaan ja tunnistamaan myös puhetta eri kiellillä, ja teknologiaa hyödynnetään jo. Eli miljoonista digitaalisista puheluista on jo mahdollista esistä tietyttyä asiaa käsitteviä asiaoita.

      Eikä nyt vielä tarvitse mennä edes siihen, että teknisesti lähes kaikki mobiililaitteet ovat käytännössä kauko-ohjattava mikrofoneja... Laitteisiin softaa voidaan asentaa niihin lisää googlen ja operaattorin toimesta ja hoplaa...

      Jenkkien lainsäädäntö pakottaa yrityksen luovuttamaan tiedot pyydettäessä tiedystelupalvelujen käyttöön. Tilastollisiin ja kaupallisiin tarkoituksiinhan tuota tietoa kerätään, mutta mutta kyllä sieltä voidaan yksittäiset ihmiset tunnistaa, ja eliminoida heidät - esim. avainhenkilöille uusia työpaikkoja, etsiä heikkouksia heidän elämästään (ulkosuhteet ynms), järjestää heille hankaluuksia (esim. assangen raiskausoikeudenkäynti), tai ihan vaan vanhanaikaisesti murhata.

      Eikä asiaa auta se, että yrität vättää käyttämästä noita palveluja - Ne yksittäiset käyttäjät, jotka salaavat liikenteensä tai sähköpostinsa ovat tietysti heti mielenkiinnon kohteita. Fokusoimalla tiedustelutyö julkisen verkoston ulkopuolelle saadaan kuitenkin rajattua kohderyhmä,hommaa helpottaa suunnattomasti se, että 95 % väestöstä käyttää palveluita.


      Ja vaikka orwell skenariot eivät toteusikaan, niin silti haluaisi jättää lapsilleni maailmaa, jossa töihin eikä treffeille pääse, jos facebook profiili ei ole kunnossa.

      Eli, on se joo, kivaa kun facebook ja google on ilmaisia... mutta trendi näyttää kyllä oelvan se, että kukaan hallitse tätä, eikä mitään ajatustakaan mistään kansallisesta turvallisuus strategiasta ole. Ja nyt kun Nokia taitaa kuolla tuohon MS suudelmaan, niin eipä taida kyllä olla suomessa resurssejakaa vastaavien turvallisten palveluiden kehittämiseen. Ehkä suomi24 :-).

    • Anonyymi

      penisrooz

    • Anonyymi

      Periaatteessa hakujasi tehostetaan nykyään käyttämällä algoritmeja. Esim. aiemman selailuhistoriasi perusteella tehdään päätöksiä, mistä olet kiinnostunut. Jos siis kirjoitat jonkin kohtuullisen yleisen termin vaikka "ruoka" - ja olet aiemmin ollut kiinnostunut pizzasta - voit saada hakusi alkuun pizza-linkkejä. Yleensä tämä on varsin hienovaraista ja käytännössä helpottaa, kun hakuja ei tarvitse muotoilla niin tarkasti.
      Käyttöjärjestelmän uudelleenasennuksen jälkeen - tai pelkän selaimen - tästä voi kuitenkin olla hiukan myös haittaa: Esimerkiksi jos olet tottunut kirjoittamaan 'kesäbiisi' hakuusi ja saanut suosikkikappaleesi tällä tavalla näkyville - voi olla, että jatkossa näin ei käy ja olet hukannut em. biisin lopullisesti jos et sen nimeä ulkoa muista. Algoritmit on resetoituneet ja ne pitää kouluttaa uudestaan..
      Ei varmaankaan tarvitse kovin paljoa miettiä, kun huomaa, että tällainen hakujen "auttaminen" voi aiheuttaa helposti ihmisissä dementiaa? Ei enää tarvitse olla kartalla siitä, mitä on hakemassa edes..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe