Lapsiperheen Kerava vs. Helsinki/Espoo

tanja75

Hei lapsiperheet! Onko kokemusta asumisesta ja elämisestä Helsingissä tai Espoossa ja Keravalla? Olemme keravalainen lapsiperhe jonka lapset muutaman vuoden päästä aloittavat koulun, nyt vielä päivähoidossa. Pohdimme, olisiko järkevää muuttaa Helsinkiin tai Espooseen koulutietä aloittamaan. Onko siellä oikeasti paremmat koulut ja opettajat? Minkälaiset koulut ja opetuksen taso on Keravalla? Mikä pitelee Keravalla, kun työpaikatkin ovat Helsingissä? Harrastusmahdollisuudet täällä ovat hyvät ja kaikki on lähellä. Viihdytään täälläkin. Muutto olisi riski, mentäisiinkö ojasta allikkoon?

21

1981

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tanja75

      Jäi vielä kirjoittamatta, että asutaan nyt lapsiystävällisellä omakotialueella ja tarkoitus on jatkossakin asua pientaloalueella. Me vanhemmat olemme korkeakoulutettuja ja koulut on siksi tärkeitä lastenkin kannalta. Onko muilla tällaisia ajatuksia?

    • itsetunto korkealla

      En nyt tiedä itkeä vai nauraako tuota pohdintaa? Jos muutatte niin tehkää se ennen koulujen alkamista ja pysykää samassa paikassa koko peruskoulun ajan.

      Olen syntynyt Helsingissä ja asunut eri puolilla Suomea. Helsingissä jouduin matkustamaan jopa puoli tuntia, että pääsin tanssitunnille. Keravalla kävelen 10min ja olen perillä aika monessa harrastuksessa tanssista uintiin tai ratsastukseen ja ties mitä.
      Itse en kaipaa Helsinkiä, Vantaata tai Espoota asuinalueena vaan olen tyytyväinen kun pääsin pois. Ihan samoja häiriötekijöitä on joka koulussa. Joka koulussa on hyviä opettajia ja sitten sellaisia hihhuleja, jotka on lähinnä outoja.

      Käyn ainoastaan joskus Jumbossa, Itäkeskuksessa tai Sellossa vaatekaupoilla. Useammin taidan ostaa vaatteita ulkomailta. Muutoin en kaipaa Keravalta pois. Kaikki ei myöskään käy Helsingissä töissä mutta jos käy niin junalla pääsee suht kätevästi verrattuna Espoon suunta ruuhkineen.

      Kaikilla lapsillani on ollut hyvät opettajat Keravalla, tosin opettaja ei voi mitään sille, että monien lasten vanhemmat ei syystä tai toisesta auta lapsiaan läksyjen kanssa tai muuten eivät osallistu kasvatukseen murrosiässä.

      Lapseni pääsi korkeakouluun ihan Keravan kouluja käytyään. Ihan on lapsen omista kyvyistä ja haluista kiinni, että jatkaako opiskeluja vaikka käy mitä tahansa koulua. Kotoa sitten annetaan sitä kannustusta ja muuta taustatukea. Suomessa ei mielestäni ole mitään eliittiperuskoulua, josta on suora pääsy korkeakouluihin.

      Lukioon voi sitten pyrkiä Helsinkiin vaikka ressuun jos siltä tuntuu. Voi myös lähteä opiskelemaan ulkomaille niinkuin muutama tuttu on tehnyt.

      Kerava on mielestäni rauhallinen pikku kaupunki, jossa kaikki on lähellä. No verovirasto Järvenpäässä mutta kuinka usein sinne edes tarvitsee näinä päivinä mennä? Lentokenttäkin 20km päässä. Silti ei tarvitse ainakaan täällä lentomelusta kärsiä, en tiedä mikä tilanne Saviolla on.
      Kerava on hyvä paikka asua muinaisesta maineesta huolimatta.

      • sotapoliisi/karateka

        voi luoja mitkä naurut sain..hehehe. Tanja75 oikein hienostoperseen äiti. Kakaras ei stadissa ja espoossa kestäis. Mamut ryöstelis ja kakarat itkis.


      • Tanja75
        sotapoliisi/karateka kirjoitti:

        voi luoja mitkä naurut sain..hehehe. Tanja75 oikein hienostoperseen äiti. Kakaras ei stadissa ja espoossa kestäis. Mamut ryöstelis ja kakarat itkis.

        Hei vaan. Haluaisin kuulla ihan oikeita kommentteja asiasta, mutta tämä näyttää olevan väärä foorumi siihen. Ei, en ole mikään hienostoperseen äiti. Haluaisin vaan saada asuinpaikan ratkaistua ennen kuin lapset menevät kouluun. Naurakoon ken tahtoo.


    • kerava on ihan jees paikka,olen keravan kouluista päässyt tohtoriksi,ihmisestä se on kiinni,jos olen hyvä mitäs sitten

    • en tieteskään keravalla väitellyt tohtoriksi,vaan turussa

      • sälli45

        kyllähän kaikki Turuus


      • HELEI23
        sälli45 kirjoitti:

        kyllähän kaikki Turuus

        Älä JUMALAUTA muuta mihinkään noista!!!! Täysin asuinkelvotonta seutua kaikki....


      • khftgui
        HELEI23 kirjoitti:

        Älä JUMALAUTA muuta mihinkään noista!!!! Täysin asuinkelvotonta seutua kaikki....

        Kehä III sisäpuolella kaikki täyttä p....kaa!!! Eikä kyllä keravakaan yhtään parempi vaihtoehto!!!


    • Ei Espoolle

      En lähtisi asumaan Espooseen, vaikka maksettaisi!

    • eihä espoo ole edes oikea kaupunki,jos vielä muutan niin helsingin keskustaan,pitäs vissiin lotossa voittaa että sieltä saisi asunnon

    • Kärtsy=ihku

      Espoossa,Vantaalla ja Häslingissä on liikaa kiusaajia,joten Kerava on paras.
      Kuten myös kotoisin.

    • laita ne kersas englantiin sisäoppilaitokseen,oppivat ainakin homoiksi

      • RZ12s

        Ole sä hiljaa, deckface


    • TT

      Hei. Nyt on pitkälti kiinni siitä minkä koulun alueella asutte. Omakohtainen kokemukseni on Killan koulusta ja se on todella surkea!!!!! Rehtori kehuu kyllä ummet ja lammet, mutta toteutuspuoli on ihan muuta. Heidän koulukiusaamisen nollatoleranssinsakin on täyttä lööperiä. (oma kohtaista kokemusta)
      Meillä on myös ajatuksena vaihtaa maisemaan ja vain ja ainoastaan huonon koulun takia!! Ymmärrän Tanja huolesi.

      • Tanja75

        Kiitos asiallisesta kommentista TT. Olen kuullut vähän samanlaista puhetta Killan koulusta, mutta paha sanoa, kun ei ole omaa kokemusta. Tämä koulu olisi myös meidän tuleva koulumme. Olisi mukava kuulla lisää "oikeita" kokemuksia.


    • Hemppa

      Mun tarttee kans komppaa tota TT:ä. Siinä koulussa varsinkin poikien kohdalla paijataan päähän "pojat on poikia" meiningillä. Kotiin tullaan myös takki veressä ilman, että koulusta on tullut mitään erillistä ilmoitusta tapahtuneesta.
      Jep ja toi reksi tosiaan on kuin rautakangen syönnyt. Aivan mulkvisti.

    • Ade

      Itse Espoossa, Helsingissä ja Keravalla asuneena nostan näistä ehdottomasti Keravan ykköseksi. Espoossa on juntteja autoilijoita ja kaikkialle pitää mennä vain autolla. Keravalla kaikki on lähellä, on rauhallista ja infrastruktuuri toimiii loistavasti verrattuna Helsinkiin ja Espooseen.

    • exEspoolainen

      TKK valitettavasti oli aikanaan vain Espoossa joten sinne lähdin Aleksis Kiventien yhteiskoulun jälkeen pari tutkintoa suorittamaan. Juutuin sinne vähän muutenkin kunnes kolme vuotta sitten muutin takaisin.

      Liikenteellisesti Kerava on vähintäänkin täysin verrattavissa Espooseen. Jossa tosin viimeisin sijaintini oli kätevästi lähellä toiseksi viimeistä bussipysäkkiä ennen moottoritietä. Suuri osa menemisistäni on nyttemmin Pasilan kautta ja sinnehän juna vie 16 minuutissa

      Juna ei valitettavasti tai onneksi hae kotiportilta joten liikuntaakin saan :)

      • Ade

        Fillarointimahdollisuudet ja pyörätiet ovat kyllä Keravalla 100 kertaa paremmat. Lisäksi tiiviimmin rakennettu ja junat ovat nopeita joten ei Espoota ja Keravaa voi verrata.


    • Järvenpää

      No Espoohan on pelkkää korpea. Kaikki ihmiset on tungettu Tapiolaan ja Leppävaaraan. Helsingissä taas on hirveä melusaaste ja kalliit asunnot. No, ei kyllä Keravakaan mikään hääppönen paikka oo. Kannattaa muuttaa Järvenpäähän. Pysy metropolialueen sisällä ni palvelut on lähellä ;)
      Ps. Järvenpäässä on hyvät koulut

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1074
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      897
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe