Mitenkäs riparilla on yleensä tuo yksityisyys? Ja sellaset?

moorriirir

Millaiset peseytymistilat ja nukkumistilat tuolla yleensä on? Ja mikä on peseytymis käytäntö että käsketäänkö siitä joka kolmas tunti vai saako peseytyä milloin haluaa? Olisi mahtavaa jos joku olisi vielä käynyt riparinsa tömäjärvellä niin tietäisin että mitä itse tulen kohtaamaan koska riparini pidetään siellä.

15

4490

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jaakko S

      No tuohan vaihtelee paikkojen mukaan. Yhteistä kaikkialla on se, että omaa huonetta ja suihkua ei ole. Mutta kuitenkin puhtaudesta pidetään huolta ja tavallisesti saunotaan ainakin joka toinen päivä. Joka kolmas tunti ei kuitenkaan komenneta yhtään mihinkään, eikä komentelua muutenkaan harjoiteta, ei ainaskaan meidän riparilla.

      • moorriirir

        Juu tuo on aika paljon mitä minäkin olen kuullut. Joka päivä on sauna eikä mökkeihin tule edes vesi ja silleen, mutta entäs sitten yksityisyys? Siis että esim. onko suihkutilat niinkuin koulussa eli kaikki ruoppaavat itseänsä siellä samassa tilassa? Minä olen tavallaan "häveliäs" varsinkin kaveriseurassa ja varsinkin tässä iässä.


      • ripariope

        Yhteistä kaikilla ???
        Ei ole, vaihtelua on aina omista suihkuista ja vessoista tytöille ja pojille - huonekohtaisista wc ja pesutiloista. Vaihtelee seurakunnittain.

        Että sellaista.


    • Tohmajärvi2011

      Itse kävin rippikouluni juuri samaisessa paikassa. Meillä peseytymiseen oli varattu illasta yksi tunti. Suihkuja oli peseytymistiloissa kaksi tai kolme. Suihkuaikojen ulkopuolella oli tilojen ovet lukossa ja suihkuaikoina olivat isoiset valvomassa että peseytyminen tapahtuu siveellisesti (ettei tule kiusausta kosketella itseään epäsovinnaisesti). No vessassa sentään sai käydä yksin.

    • huhhhhhoooojoiuqöprf

      saa hei mennä suihkuu koska itte haluu:DD
      ja nukkuminen.. öö no. 4 henge huoneet oli meil, ja 23:00 mentii / saimennä vast nukkuu, ja herätys 8:00 ja meil oli yhteissuihkut mut onneks sai luvan kaa mennä yksi D::

    • Näin se meni

      Satuin hieman vanhempana keskusteluun.Meillä oli armeijameiniki kämpissä 2 rautahetekkaa 2 kerroksista 4 henk huoneessa.Pesetymistilat olivat hieman karumpia kuin uimahalleissa joukkuesuihkut yms.Opiskelutunteja päivässä oli aika paljon illat oli vapaat milloin yleensä suihkussa, saunassa käytiin.

    • Uunoduuno

      Omalla riparilla oli yksi suihku ja siellä oli poikien vuoro ja tyttöjen vuoro. Nukkumis tilat olivat 8 hengen huoneita. Viimisenä yönä joka iikka oli samassa kirkossa nukkumassa.

    • Oikeutus

      Otteita lapsen oikeuksien yleissopimuksesta: (Jokainen alle 18-vuotias on lapsi)
      (Nämä oikeudet ovat lainvoimaisia)

      Artikla 12: Lapsella on oikeus ilmaista omat mielipiteensä kaikissa itseään koskevissa asioissa ja ne ON OTETTAVA HUOMIOON lapsen iän ja kehitystason mukaisesti. Ne on myöskin toteutettava, jos kyseessä on lainmukainen oikeus.

      Artikla 16: Lapsella on OIKEUS YKSITYISYYTEEN, kotirauhaan ja kirjesalaisuuteen. Hänen kunniaansa tai mainettaan ei saa halventaa.
      (Tämä ei sisällä kaikkia yksityiskohtia)

      Tässä kuitenkin joitakin yksityiskohtia:
      OIKEUS YKSITYISYYTEEN: Jokaisella on tarvittaessa oltavaa omaa rauhaa ja yksityisyyttä erityisesti omaa kehoa koskevissa asioissa. Ketään ei voi pakottaa riisuuntumaan tai esiintymään vastentahtoisesti muiden läsnä ollessa.
      Jokaisella on oikeus olla halutessaan yksin, peseytyä itsenäisesti ja nukkua omassa sängyssä.

      Alastomuus siis kuuluu myös yksityisyyden suojan piiriin, joten ketään EI SAA PAKOTTAA riisuuntumaan alasti MUIDEN NÄHDEN edes koulujen tai uimahallien puku- ja suihkuhuoneissa.

      Jokaiselle halukkaalle on järjestettävä mahdollisuus käydä suihkussa yksin.

      Jos näin ei tehdä, pitää riittää sellainen kevyempi puhdistautuminen, jossa ei tarvitse olla alastomana toisten nähden.

      Mikään voimassa oleva lakipykälä ei oikeuta kouluja/liikunnanopettajia vaatimaan oppilaita riisuuntumaan alasti toisten oppilaiden ja/tai opettajan nähden, vaikka sukupuoli olisikin sama.

      Poikkeuksen tekee vain pakkokeinolaissa määritetyt eritystilanteet, kuten esim. huumekätkentäepäily. Silloinkin vain määrätyn viranomaisen tai lääkärin toimesta.

      TÄMÄ SAMA PÄTEE MYÖS LEIREILLÄ!

    • aamusuihkut kunniaan

      ää eikö suihkussa saanu käyä aamusin ?

    • 19+6

      Meillä oli Marttisissa 6 hlön huoneet, jokasessa oma suihku ja vessa. Sauna oli 2 kertaa viikon aikana. Suihkuaikaa oli aika niukasti, iltaohjelman ja iltahartauden välissä n. 30 min, ja iltaohjelman jälkeen n. 15 min. Siinä ehti 3 tyttöä käymään suihkussa. Aamulla herätys 7.45 ja aamuhartaus 8.15, joten jos aamulla halusi suihkuun, piti herätä aikas aikaisin. Itse kävin aina illalla suihkussa.

    • Balatoniin

      Jos yksityisyyttä kaipaat mene unkarin riparille lahteen. Siellä oli huoneet 3-4 henkilölle ja jos 4 hengen huone, niin siellä oli 2 petii alhaalla ja rappuset ylös nii 2 petii siellä parvella. Siis huoneessa 2 kerrosta! Huoneessa oli vessa, jossa on suihku. Olin kaverin kanssa 4 hengen huoneessa ja nukuttiin ylhäällä ja alakerta.oli "roskis". Aamulla mä kävin eka suihkussa ja sitte kaveri kävi ja klo 8.15 aamupalalle. Illalla klo 22 (23 suomen aikaa) oli ilta-hartaus. Jos halus illalla suihkuun, niin ennen tai jälkeen iltahartauden. Todella mykava pakkka ja HAUSKA ripari.

    • Åpoiuytr

      Tulin viime keskiviikkona riparilta ja odotin jotain ryhmäsuihkuja ja yhteisiä pukutiloja. Toisin kävi, jokaisessa mökissä oli yksi suihku/wc-tila jossa jokainen sai peseytyä yksin. Oli siinä nyt tietty aikaraja eli suihkussa ei saanut lillua puolta tuntia kerralla toisten paukuttaessa ovea. Vaatteiden vaihtokin onnistui aika yksityisesti, yövatteet pystyi ottamaan mukaan sinne suihkun ulkopuolelle. Aamulla kukaan ei kuitenkaan vaivautunut menemään vessaan pukemaan, ainakaan meidän mökistä. Se sujui niissä kahden hengen huoneissa ilman mitään ongelmaa.
      Saunassa käytiin yleensä uimisen yhteydessä, ja uikkarit pystyi vaihtamaan joko huoneessa tai rannan pukukopissa. Jos joku ei tullut uimaan niin ei ketään kiinnostanut, se oli jokaisen oma asia.

    • tfrfr5

      Juokko toimintaa se aivopesu juttu on mutta ehtoollisella, kun teette Jeesuksesta ulostetta on yksilöllinen tarjoilu.
      Eikä sitä nk herran ehtollista Jeesus ole asettanut vaan lapsia ja nuoria eksyttävä seurakuntalaisia ja heidän lapsia ja nuoria tappanut, tapattanut, raiskannut rikollisuuden aivopesu ammattilainen.

      http://katekismus.fi/sakramentit/38.html

      "Ehtoollisessa muistamme Jeesuksen ristinkuolemaa. Golgatan ristillä Jumalan ainoa Poika, Jumalan Karitsa, vuodatti verensä ja kuoli koko maailman puolesta. Kristuksen ruumiin ja veren sakramentissa ristillä uhrattu Kristus lahjoittaa itsensä meille.'
      VALE!
      1.Mooseksen kirja:
      6:2 huomasivat Jumalan pojat ihmisten tyttäret ihaniksi ja ottivat vaimoikseen kaikki, jotka he parhaiksi katsoivat.
      6:4 Siihen aikaan eli maan päällä jättiläisiä, ja myöhemminkin, kun Jumalan pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia; nämä olivat noita muinaisajan kuuluisia sankareita.

      Ehtoollisen lahja, syntien anteeksisaaminen, annetaan meille niissä sanoissa, jotka meille sakramentin saadessamme lausutaan: ”sinun puolestasi annettu”. Kun uskomme nämä sanat ja otamme vastaan leivän ja viinin, nautimme hengellisen aterian, joka uudistaa elämämme ja lisää meissä rakkautta lähimmäisiimme. Ehtoollinen yhdistää meidät Kristukseen ja toisiimme. Sitä vietetään yhdessä taivaan joukon ja kaikkien pyhien kanssa.
      VALE!
      Ei edes rikollisuudelle väärennettyssä raamatussa, kristittyjen käsikijassa ole noin opetettu Jeesuksen evankeliumeissa.

      "Ehtoollista nauttimalla pysymme Kristuksessa ja hän pysyy meissä. Kristuksen ruumis, elämän leipä, ruokkii ja vahvistaa kasteessa alkanutta hengellistä elämää. Kristuksen veri, kuolemattomuuden lääke, parantaa meitä ja lahjoittaa meille iankaikkisen elämän. Ehtoollinen ennakoi taivaallista juhla-ateriaa, jolle Kristus kerran kokoaa kaikki omansa."
      VALE!
      Uskontunnustuksessa olette Jumalasta, Jeesuksesta ja Pyhästä Hengestä luopuneet!!!
      Heidän Nimeen valehteleminen on rikollisuutta.....
      Jeesuksen evankeliumia Johanneksen mukaan:
      10:30 "Minä ja Isä olemme yhtä."
      Ilman Pyhää Isää ja ilman Pyhää Poikaa ei ole Pyhää Henkeä!
      Luopumalla HEISTÄ yhdestä, luopuu HEISTÄ!
      HUOM!
      Pilkkaamalla HEISTÄ yhtä, PILKKAA HEITÄ:
      Jeesuksen evankeliumia Markuksen mukaa;
      3:29 mutta joka pilkkaa Pyhää Henkeä, se ei saa ikinä anteeksi, vaan on vikapää iankaikkiseen syntiin."

      "Hän kärsi rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha, hänen haavojensa hinnalla me olemme parantuneet. (Jes. 53:5)
      Kun Jeesus sitten aterioi heidän kanssaan, hän otti leivän, kiitti Jumalaa, mursi leivän ja antoi sen heille. Silloin heidän silmänsä aukenivat ja he tunsivat hänet. (Luuk. 24:30–31)
      Jeesus sanoi: ”Minä olen elämän leipä. Joka tulee minun luokseni, ei koskaan ole nälissään, ja joka uskoo minuun, ei enää koskaan ole janoissaan.” (Joh. 6:35)"
      VALE!
      Jeesus vahvisti Jumalan Moosekselle antamat Lait joten varokaa rikollisuuden eksytystä!
      Syntiset/rikolliset eivät pääse tuomiota pakoon....
      Jeesuksen evankeliumia Matteuksen mukaan:
      23:33 Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te pääsisitte helvetin tuomiota pakoon?

      Suomen valtion kirkonkin palveluksessa on saatanan enkeleitä ollut mm tapattamassa seurakuntalaisia ja heidän lapsia mm noitaroviolla....
      Jeesuksen evankeliumia Matteuksen mukaan:
      25:41 "Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on varattu Saatanalle ja hänen enkeleilleen."

      Lainattua tekstiä:
      "Lars Leevi Lestadio oli ruotsalaisen luterilaisen kirkon lähettämä saarnamies joka pakkokäänsi "pakanalliset suomalaiset sivistykseen ja kristinuskoon". Sen opin tulos ja summa näkyy tänään kun satoja, mahdollisesti tuhansia lapsia on raiskattu henkisesti ja/tai ruumiillisesti. Lasten raiskaaminen ruumiillisesti ja/tai henkisesti ei ole koskaan ollut eikä ole suomalaista kansanperinnettä. Moni on tehnyt ruumiillisen ja/tai psyykkisen väkivallaan jälkeen itsemurhan, eli, kyseessä ei ole itsemurha vaan psyykkisen trauman joka johti itsemurhaan on aiheuttanut uhrin pahoinpitelijä. Puhumme siis lapsi/ihmisvihasta ja joukomurhasta. " (IL)

      Jeesus on kieltänyt uskomasta joten sen kiellon rikkojille on tuomio edessä...
      Jeesuksen evankeliumia Matteuksen mukaan:
      24:23 Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko.
      24:24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.
      24:25 Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut.
      24:26 Sentähden, jos teille sanotaan: 'Katso, hän on erämaassa', niin älkää menkö sinne, tahi: 'Katso, hän on kammiossa', niin älkää uskoko."

      • fcrcrrcri

        Papit ovat ilmeisesti ihmisyydestään luopuneina järjettömiksi aivopestyjä valehtelijoita jotka uskontunnustuksen kaltaisina eivät ymmärrä eksyttäjinä ja aivopesu ammattilaisina sitä, että ovat tuomittuja jo:
        Jeesuksen evankeliumia Luukkaan mukaan:
        Jeesuksen evankeliumia Luukkaan mukaan:
        20:45 Ja kaiken kansan kuullen hän sanoi opetuslapsillensa:
        46 "Kavahtakaa kirjanoppineita, jotka mielellään käyskelevät pitkissä vaipoissa ja haluavat tervehdyksiä toreilla ja etumaisia istuimia synagoogissa ja ensimmäisiä sijoja pidoissa,
        47 noita, jotka syövät leskien huoneet ja näön vuoksi pitävät pitkiä rukouksia; he saavat sitä kovemman tuomion".


    • Kahvimaito123

      Meillä oli käytävällä kaksi vessankopin kaltaista suihkukoppia. Siellä oli mukava käydä suihkussa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1449
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe