Valikko

Onko inventaario pakollinen työntekijälle?

Meillä on käytössä lakisääteinen tessi ja työsopparin mukaan töitä olisi 5 päivää viikossa (37h/vko). Inventaariot meillä tapahtuu lauantaisin. Olemme nyt puhuneet töissä siitä, että onko tälläinen lauantaina tapahtuva inventaario meille pakollinen? Siitä tietysti maksetaan, mutta jos ei haluaisi mennä niin velvoittaako jokin minua kuitenkin menemään sinne lauantaina?

Olisi kiva nähdä tietoa tästä ihan mustaa valkoisella. :)

Tämä keskustelu on suljettu
Ilmianna
Jaa

9 VastaustaJos siitä ei ole mustaa valkoisella, että lauantainakin tehdään töitä, niin ei voi velvoittaa.

Ilmianna
Jaa

Mitä sinne allekirjoittamaasi työsopimukseen on kirjattu, jos siellä on mainittuna yhtenä työnantajan määräämänä työnäinventaarion teko, niin silloin sitä tehdään työnantajan määrämänä aajankohtana.

Ilmianna
Jaa

Sopparissa lukee vain 37 h /vko, ei muuta. Siksi ihmettelenkin asiaa, koska töissä sanotaan "se on pakollinen kaikille" vaikka sopimuksessa tai muualla siitä ei lue mitään.

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

No kaupoissa nyt tehdään inventaarioita. Lähes poikkeuksetta se on urakkapäivä kaikkile työntekijöille ja usein palkataan vielä extra työntekijöitä avuksi. Olen aika varma, ettei kenenkään työsopimuksessa lue inventaariosta mitään, eikä varmasti muistakaan poikkeuksellisimmista työtehtävistä. Enkä toisaalta usko, että inventaarion tekeminen on kenenkään vakituisen työntekijän lempipuuhaa. Mutta kun kaupoissa inventaariot on vain tehtävä ja luonnollisesti sen parheiten pystyvät tekemään kaupan työntekijät.

Ilmianna
Jaa

Kyse ei ole kaupasta, vaan varastosta. Tällähän ei nyt periaatteessa ole merkitystä tämän asian kanssa, koska inventaariot on tehtävä tavalla tai toisella.

Tässä asiassahan oli kyse "pakosta" mennä tekemään inventaariota, ei siis siitä onko se lempipuuhaa vai ei. Käsittääkseni mikään ei minua pakota menemään inventaarioon koska säännöllinen työaikani on 5 pv viikossa.

Ilmianna
Jaa


Viesti on poistettu sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Pitääkö sun sitten olla joka lauantai inventaariossa.

Niin ja kuka ne kamat sieltä varastosta laskee jos ei työntekijä. Pomoko yksin. Vai onko olemassa inventaarioammattikunta, joka kiertää lauantaisin firmoissa laskemassa varastoja?

Ilmianna
Jaa

ONKO SULLA VAPAAPÄIVÄÄ SILLÄ VIIKOLLA? SIIS JOS TYÖAIKA ON 5PV/VKO, NIIN KYLLÄ TYÖNTANTAJALLA ON OIKEUS TEETTÄÄ SULLA LAUANTAINAKIN TÖITÄ, MUTTA SILLÄ EDELLYTYKSELLÄ ETTÄ SULLAON KAKSI VAPAAPÄIVÄÄ SILLÄ VIIKOLLA. VAPAAPÄIVÄTHÄN EI TARVI OLLA AINA PERÄKKÄIN....

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

Niin mutta jos sopparissa lukee että työt on ma-pe, niin silloin ei velvoitetta mennä. Ja jos menet, niin jos se on tuntiperustainen päivä palkan suhteen, muistakaa pitää tauot yms. Ne yleensä inventoinnissa unohtuu...

Ilmianna
Jaa

Alkuperäiseen kysymyseen vastaten, ei ole pakko jos työsopimukseen on kirjattu että työaika on arkisin (ma-pe) eikä työsopikuksessa ole raksia kohdassa missä työntekijä suostuu tekemään viikonloppuisin työsuoritteita.

Jos kuitenkin alkuperäisen kysymyksen 5pv/vko työsopimus ei määrittele viikonpäiviä niin silloin saattaa napsahtaa myös lauantai työpäiväksi, oli inventaario tai ei.

Kuitenkin näin työnantajana sanoisin, että jos tällä hetkellä olet töissä ja haluat töitä tehdä niin suosittelen neuvottelemaan asiasta oman esimiehesi kanssa jotta pääset haluamaasi ratkaisuun. Ainakaan allakirjoittanut ei pakota yhtäkään työntekijää tekemään mitään, ajatuksella työnteko on vapaaehtoinen valinta.

Nimimerkillä, 23vuotta työllistänyt, ei koskaan riitoja työntekijöiden kanssa mistä ei puhumalla olisi selvitty :-)

Ilmianna
Jaa

Tämä keskustelu on suljettu

Voit yhä lukea viestiketjua, tykätä kommenteista ja ilmiantaa asiattomuuksia. Halutessasi voit aloittaa uuden keskustelun samasta aiheesta.

Aloita uusi keskustelu