Välttäkää Druzhbaa Viipurissa

LprM25

Viipurissa on tullut kokeiltua useampaakin majoituspaikkaa. Tällä kertaa päädyin kuitenkin legendaariseen Druzhba-hotelliin.

Saavuin paikalle noin kello 23.50 paikallista aikaa. Parkkipaikasta haluttiin 150 rub joten jätin auton ns. kadulle. Venäjällä kohtuuton hinta pysäköinnistä.

Marssin respaan ja kysyin onko vapaita huoneita. Sanoivat että tule 10 min. päästä uudestaan. Tulinkin. Eri mies respassa sanoi että 1h majoitus maksaa tv:llä 1300 rub ja ilman tv:tä 1100 rub. Valitsin jälkimmäisen. Suoritin maksun ja jätin passin respaan. Aamulla kävin aamiaisella ja tein lähtöä kello 11 jälkeen. Menin respaan luovuttamaan avaimen. Minulle lyötiinkin eteen passi ja yöllä maksamani 1100 rub ja sanottiin että EI RIITÄ. Alkoivat puhumaan että yörespa ei ole tiennyt oikeaa hintaa ja vielä pitäisi antaa 120 rub eli yhteensä 1220 rub. No eihän se ole kun kolmisen euroa enemmän mutta periaatteesta ilmoitin maksavani sen hinnan mikä yöllä sanottiin. Tässä vaiheessa respan työntekijä koitti viedä passin kädestäni minkä kuitenkin estin. Tämä huusi portsarille että "tilaa vartijat". No ei siinä auttanut kuin maksaa. Varmasti en toista kertaa ko. paikan palveluja käytä ja sieltä kerran pitää "maksaa itsensä ulos".

Takana on 11 vuotta matkailua idässä.

Druzhba on kumman suosittu suomalaisten keskuudessa. Huoneethan ovat jo aika kulahtaneita, alkuperäisessä asussaan ja hintataso vastaa melkein Suomen hintoja.

44

6986

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ???

      Eiköhän suurin osa suomalaisista käytä Druzhbaa vain niiden oheispalveluiden vuoksi..?

      • sacha

        Tarkotat varmmaan nukkumista huoneessa


      • dybenko benz kirj
        sacha kirjoitti:

        Tarkotat varmmaan nukkumista huoneessa

        Ei vaan sitä palvelua josta saa tuliaiset kotiin kaupan päälle jos oikein onnistaa.


    • Nuuka mies?

      "Eri mies respassa sanoi että 1h majoitus maksaa tv:llä 1300 rub "

      Vai 1h eli yhden tunnin majoitusta olit vailla.

      Eikö se homma olis hoitunut halvemmalla jossain puskassa tai rautatieaseman vessassa?

      Ettet vaan ollut Laihialta kotoisin?
      Sen maksullisen parkkipaikan hintakin on kohtuullinen. Hinnat sielläkin koko ajan nouseet. Sen huomaa parturi- parkki- ym maksuissa.
      Tosin Viipurin huligaanit ovat nykyisin posessa. Kadun varressakin tavallinen auto säilyy, jos ei ole tavallista houkuttelevampi arvokas auto. Enkä ole pariin vuoteen viitsinyt maksullista parkkipaikkaa käyttää.

      • santa simplika

        1h = yhdenhengenhuone...!!


      • joh_no

      • timonäsä

        Se on muuten äo eikä äö. Eikö riittäny? ;)


    • Tehotankkaaja

      Milloinkohan Viipurissa huligaanit keksivät tuottoisan bisneksen alkaa kähveltämään suomalaisista autoista rekisterikilpiä? Venäjällä tämän vuoden alussa tulleiden uusien lakien mukaan ilman rekisterikilpiä ajamisesta ja siitä liikennepoliisille kiinni jäämisestä seuraa automaattisesti ajokortin menetys. Moskovassa rikolliset ovat kehittäneet jo tuottoisan bisneksen erityisesti ulkomaalaisten autojen rekisterikilpien varastamisesta. Rikolliset ovat jättäneet sitten tuulilasiiin yhteystiedot. Jos auton omistaja on halunnut kilpensä takaisin on numeroon pitänyt soittaa ja vastaanottaa ohjeet lunnasrahojen maksamiseksi. Sen jälkeen kilvet on voinut noutaa ohjeiden mukaisesta paikasta. Eli jos joku pöllii Venäjällä kilvet, niin sitten sitä on kusessa, oli auto sitten uusi tai vanha.

      • bpordwalk stel pac

        Ei hitto. Maatuskoja pitää siis kytätä stadissa ja Tallinnassa kun seuraavana keksivät kuravaltiossa varmaan housut varastaa.


    • Kukkahattu

      Täällä kirjoittavat näemmä pojat ja tytöt. MIehet ovat muualla sillä miehet eivät roiku keskustelupalstoilla. Olen asunut nyt Venäjällä vuosia ja voin todeta ettei täälllä ole kusessa jos kilvet on kerätty pois huligaanien toimesta. Ne haetaan tietty takas oikeilla suhteilla. Samaan syssyyn paikallinen läääkäri saa laskutettavaa.

      Älkää pelätkö Venäjää ja vetäkää niska suorana ja tiukalla asenteella omaa linjaanne täällä. Venäläinen on arka eläin. Se säikähtää kun sille sanoo *pöö*.

      • bikr dit kirja jusl

        Sinua säiky muut kuin maatuskat hotellihuoneessa.


    • Mauliman matkaaja

      Pysy kotona nihilisti. Maassa maan tavalla!!
      Jos oot matkalla säästämnässä niin kannattas pysyä kotona!

    • Igor-viikinki

      120 ruplaa vaikuttaa ulkomaalaisen rekisteröintitaksalta. Kenties yörespa ei ole muistanut/tiennyt mainita asiasta. Useissa hotelleissa tuota ei veloiteta asiakkaalta erikseen, vaan se sisältyy huonehintaan, mutta Viipurissa tuon tuppaavat perimään. Ärsyttävää sinänsä.

      • Hotellirekisteröinti

        Suora lainaus Suomen Pietarin pääkonsulaatin Markustustiedotteesta 19.4.2012:

        "Venäjän uuden migraatiolainsäädännön mukaan yli seitsemän (7) arkipäivää Venäjällä oleskeleva ulkomaalainen on rekisteröitävä Venäjän maahanmuuttoviranomaisille, Federalnaja migratsionnaja sluzhballe.

        Hotellit rekisteröivät asiakkaansa matkan kestosta riippumatta".

        Siinä se. Ja toiset hotellit sisällyttävät rekisteröintimaksun huonehinnan kustannusrakenteeseen, toiset perivät sen erikseen.


    • Viktoria

      Joo,

      Edellinen kirjoittaja on oikeassa; se oli ulkomaalaisen rekisteröintimaksu 120 ruplaa.

      Harmittaa varmasti, kun tällaista pyydetään jälkikäteen.
      Tiukassa paikassa kannattaa kuitenkin muistaa mittasuhteet ja suhteuttaa asian isompiin kokoluokkiin.

      Esimerkiksi siihen, että maailmakaikkeudessa tapahtuu jatkuvasti isompia ja pienempiä juttuja. Tähtiä syntyy ja sammuu, valtavia ydinreaktioita tapahtuu auringoissa, komeetat kiitävät taivaankannen halki, jne.

      • druzhba

        Olin Druzhbassa tiistaina öyn maksoi 2045rub,se rekisteröinti maksu jota ei pitäisi periä oli ennen alle 3 vrk,mut sehän on muuttunut jokin aika sitten olikohan 5 vrk jolloin ei tarvi rekisteröityä,kysyn respasta miksi tarvii rekisteröityä,vastaus oli kyllä tarvii, kai se on rahastamista,minun laskussa sitä ei oltu eritelty,huom! laskun alaosassa on alennus seuraavalta yöpymiseltä -5% meillä oli huone ilman tv;tä mut kaikkea tarjolla olevia palveluita sinne voi viedä.


    • RAHAT MENI

      Voi itku jouduit maksaa 120 rub eli 3 e rekisteröinti maksua. on vara matkustaa venäjälle mutta ei....
      mikä meitä suomalaisia vaivaa pitäskö kaiken olla ilmaista!!!!!
      jos sulla tuli konkurssi 3 e takia laita tili numerosi ni maksan sulle sen 3 ekee!!!!!!!!!!

    • Druzhba, Ystävyys

      Jokainen ymmärtää, ettei tämä ollut alkuunkaan rahakysymys.

      Kyllä jokaiselta löytyvät nuo vähäiset pikkusummat milloin vaan.

      Elämänkokemuksen perusteella tästä voinee todeta, että kyse oli hotellin virheestä, jota yritettiin paikata asiakkaan kustannuksella kömpelöllä tavalla.

      Näin käyttäjäkokemuksesta tuli negatiivinen, ja "paha kello kauas kaikaa".

      Vaikuttaa siltä, että vuoronvaihdossa virkailijoiden välinen tiedonsiirto tai jokin muu unohdus vaikutti siihen, että oikeaa hintaa ei huomattu kertoa eikä periä. Hotellin väelle erehdys paljastui vasta aamuyön tunteina.

      Tällaisella hetkellä punnitaan asiakaspalvelun taso ja kypsyys.
      On virhellinen ratkaisu tinkaamalla, uhkaamalla ja "raskas ratsuväki paikalle kutsumalla" patistaa asiakasta maksamaan tuo summa, koska nimenomaan oli kyse hotellin tekemästä laskutusvirheestä.

      Suomessa tällaisiin tilanteisiin varaudutaan koulutuksella ja harjoittelulla.

      Tämän mukaisesti hotellivirkailuijan olisi pitänyt aamulla korostaa maksamisen vapaaehtoisuutta ja pahoitella omalta puoleltaan väärinkäsitystä.

      Keskustelu olisi voinut mennä näinkin:

      Virkailija aamulla: " Anteeksi! Meille on tapahtunut iso virhe. Koska meillä vuoro juuri vaihtui, unohdimme pyytää teiltä rekisteröimismaksun 120 ruplaa. Tämä virhe johtuu kokonaan meistä. Näytän maksun tältä listalta, tuossa se on (..näyttää hotellin virallista maksulistaa..). Toivoisin Teidän maksavan tämän vähäisen pikkusumman. Vielä kerran pahoitteluni tästä sekannuksesta, anteeksi!"

      Jos asiakas ei olisi halukas maksamaan, sitten pitää virkailijan luovia eteenpäin jotenkin näin:

      "No olkoon, ei se mitään! Meidän pitää olla huolellisempia ja parantaa toimintamme tasoa. Vielä pahoitteluni asian johdosta. Toivon, että viihdyitte ja tulette pian uudelleen! Hyvää matkaa!"

      Jos asiakas maksaisi (ehkä pitkin hampain, aamuäreästi), siinäkin tilanteessa tarvitaan psykologista pelisilmää virkailijalta. Keskustelun täytyy jatkua ystävällisenä ja toiveikkaana.

      Kun maksu on sitten hoidettu, virkailija voisi antaa pienen "vastalahjan vapaaehtoisesta yhteistoiminnasta" asiakkaalle, ilahduttajan. Tällainen vastalahja voisi olla -- esimerkiksi -- pieni parin euron votkapullo näillä virkailijan saatesanoilla:

      "Suuret kiitokset Teille! Pahoittelen vielä kerran sekaannusta ja aiheutunutta harmia. Saatte tästä ystävyyden kunniaksi mukaanne hyvänmakuista vettä. Kiitos kun kävitte, toivottavasti näemme pian uudelleen! Hyvää matkaa!"

      Tämä on tietenkin helpommin kirjoitettu kuin toteutuva arkipäivän vuorovaikutustilanteessa, mutta jotenkin näin asiat tulisi hoitaa.

      Venäjällä palvelusektori kuitenkin kehittyy jatkuvasti ja hotelliväkeä koulutetaan.

      Uudet, Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen syntyneet sukupolvet ovat tarttumassa palvelualan työtehtäviin.

      • Taso nousee

        Olet täysin oikeassa, veli veikkonen!

        Palvelusektorilla toimintakulttuuri on vielä hakemassa muotojaan. Joissain paikoissa on toimijoita, joilla pitkän neuvostoajan rasitteet ovat ohjaamassa tämän päivän toimintaa.

        Kuitenkin, suurimmaksi osaksi lähialueiden hotellit toimivat asiakaspalvelun suhteen täysin moitteettomasti.


    • Kehitystä on kyllä

      Kokemukseni perusteella suurin osa hotellien henkilökunnan väestä osaa jo toimia tuolla ystävällisellä tavalla, kuten viestissä 16.4.2012 klo 10:34 on kerrottu.

      Palvelukulttuurissa on tapahtunut valtava kehitys viimeisen 20 vuoden aikana neuvostoliittolaisesta nyreydestä kohti oma-aloitteisuutta ja asioiden sujuvaa hoitamista hotellien vastaanotoissa.

      Pääpiirtein asiat sujuvat nykyään Venäjän hotelleissa erinomaisen hyvin.

      Tulevaisuudessa varmasti vieläkin paremmin.

    • Kehitys kehittyy

      Petroskoissa ja Aunuksen kannaksella sitä joskus oikein yllättyy, kun hotellien vastaanotoissa puhutaankin selvää suomea!

      Petroskoissa viime kesänä menin kysymään huonetta hotelli Nevskajasta, ja oli mukava asioida, kun vastaanoton nuori naishenkilö vaihtoi nopeasti suomeksi ja asiat saatiin nopsasti kuntoon.

      Monet venäläiset nuoret opiskelevat Suomen ammattikorkeakouluissa ja hoitavat pakollisen työharjoittelunkin suomalaisissa hotelleissa. Siinä samalla kielitaitoa karttuu ja nykyaikainen palvelukulttuuri tulee omaksuttua.

    • Menneisyyden kahleet

      Totta, palvelu on ollut vähän vaihtelevaa tasoltaan.
      Välillä saa mahdottoman hyvää palvelua ja välillä – tosin yhä harvemmin - tolkuttoman huonoa.

      Yleisesti ottaen, viimeisen 10-15 vuoden aikana palvelukulttuuri on kuronut kiinni kuilua asiakkaan odotusten ja toteutuvan käyttäytymisen välillä.
      Nykyään erittäin harvoin palvelutilanteen onnistuminen riippuu siitä, millä tuulella henkilökunta sattuu olemaan.

      Venäläiset ovat alkaneet oivaltaa bisneksen ja asiakkaiden vaatimuksia: ystävällinen ja asiallinen käytös ja reippaus tuo asiakkaan takaisin, yrmeys ja hitaus eivät tuo.

      Venäjällä englantia osaa puhua vain kuusi prosenttia ihmisistä.
      He ovat yleensä nuorempaa väkeä.

    • Töttöröö

      Jätkä jäpittää niska limasena jostain "periaatteesta". Kyllä sen infarktin ja aivoverenvuodon saa pikkusen löysemmälläkin elämänasenteella, ei tartte ihan noin nuppi punasena yrittää...

      • ööröttöt

        Ja sunka ei kannattais vastailla vuoden vanhaa puheluun!!

        Kyl periaate on aina periaate ..


      • Töttölöö
        ööröttöt kirjoitti:

        Ja sunka ei kannattais vastailla vuoden vanhaa puheluun!!

        Kyl periaate on aina periaate ..

        Kylpä. Peliaate on peliaate siel sydänletkuissa maatessaki. Vaik voipha olla, ett siel tulee ennemmi mieleen äitee kun Viipuli-hotellin 3 eulonen... HAHAHAHAH. Mutt nuppi punasena eteeeenpäin kohti seulaavia velitulppia! HAHHAHHHAHAHAH!


    • laske okein

      Euro - Rub = Käytetty kurssi: 44,1
      Pieniä on poikasten murheet

    • venäjä kehittyy!

      Rekisterikilvillä kiristäminen tulee olemaan tulevaisuuden bisnes. Joku vuosi sitten toimi samantapainen bisnes Viipurin torilla. Turisti huomas yhtäkkiä että passi oli varastettu. Siinä sitä hälistiin, joillekin muille oli käynyt samoin. Sitten joku hoksas että torin laidalla on poliisin teltta. No sieltähän ne passit saattoi lunastaa käypään hintaan!

      Suomalaiset järjestivät asiasta boikotin. Kohtalaisen ajan kuluttua venäläiset siivosivatkin sekä poliisin että asiamiehet. Nyt siellä passi säilyy.

    • opau

      Juu,tästä heräsi kysymys.Miten turvallista on yleensä jättää auto yöksi kadun varteen Viipurissa.Olen ajatellut matkustaa Pietariin.Jättää auto kahdeksi yöksi Viipuriin,mennä junalla Pietariin.
      Osaako kukaan neuvoa.

      • Pietarinmatkaaja

        Itsellä on auto säilynyt hyvin yön yli hieman laitakaupungimmalla, ei ihan keskustan tuntumassa.. Harvoin kuitenkaan ollut useampaa päivää samalla sijallaan, joten en osaa sanoa että rupeaako siinä vaiheessa sitten kiinnostamaan ketä..?
        Druzhban pihalla ainakin on maksullinen parkki jossa luulisi säilyvän, eikä ole kaukana rautatieasemasta! En ole vuosiin parkkeerannut siinä, joten en tiedä mitä hinta on nykyisellään - mutta ei se kuitenkaan mitenkään kallista ole Suomeen verraten.


      • Kokemus

        Olisihan autolla ajeleminen Pietarissa oma kokemuksensa. Kyllä siellä auto säilyy pysäköintipaikassa samalla tavalla kuin Viipurissakin, hotelleilla on omia parkkialueitaan.
        Pietarin keskustassa ei autoa tarvitse, voi hyvin liikkua metrolla, ratikalla tai bussilla, mutta jos on matka jonnekin kauemmaksi esikaupunkialueelle, niin auto on hyvä väline. Saa vietyä koko porukan ja matkatavarat myös.
        Viipurissa olen pitänyt autoa hotellin pihassa, vaikka siinä ei ole vartiointia. Pietarissa olen pitänyt autoa kerrostalon edustalla kadun varrella. Ei ole koskaan hävinnyt mitään, eikä ilkivaltaakaan ole tapahtunut.
        Vakuutukseen saa myös kaskon, joka on voimassa Venäjällä.


    • vuosikymmenten kokem

      Ainahan se on ollut niin että reuhaamalla venäjällä asiat ei korjaannu vaan menevät entistäkin huonompaan suuntaan.
      Jos pikkusummista pitää kinata parasta on pysyä suomessa
      peiton alla. Kun matkustaa venäjälle niin rahaa pitää käyttää reilusti
      ja jos sinne usein matkustaa niin opetelkaa venäjää se on paras käyntikortti venäjällä.

    • mattin ja liisan mat

      Kun juntit matkustaa venäjälle niin on siinä montakertaa ollut naurussa piteleminen . Pää menee sekaisin jo euron ja ruplan vaitokurssita ja vodkalla vielä enemmän. Juntti menee venäjälle ja muuallekkin ulkomaille säästämään. Annetaan ihan tippiä muutama naurettava rupla ja kuvitellaan että ollaan suuriakin hyväntekijöitä tullaanhan "rikkaasta" lännestä. Kun nämä
      ensikertalaiset ja muutenkin harvoin venäjällä käyvät ylittää rajan niin silloin rysähtää ,alkaa toinen maailmansota taas kerran osa 2013, välillä junttia ihan hirvittää. Monet ovat omissa eväissä ,heitä kun hirvittää venäläinen ruoka senhän
      ovat venäläiset voineet vaikka myrkyttää. Tingitään naurettavista toriostoksistakin huh huh jne Monet naurut on näiden pöhköjunttien matkassa saanut nauraa.

    • opau

      Ajelinkin sitten Pietariin asti autolla;koivusaareen.
      Navigaaattori oli kaverilta lainassa,mutta vanhoilla päivityksillä,eikä näyttänyt viimeistä moottoritie pätkää.
      En löydä tätä uutta tietä kyllä mistään kartoista.
      Helpottaa kyllä ajoa huomattavasti,luulisin.Paluun tulin vanhaa tietä ja tuntui paljon vaivallisemmalta.

      • Mitä mieltä???

        Miten meni liikenteessä?
        Kesällä ajelin Pietarissa ja tuntui, että liikenne on parantunut paljon menneistä ajoista. Kaistaa pystyi hyvin vaihtamaan ruuhkassakin.
        Ajoin vahingossa pois tullessa liian aikaisin KAD:ilta vanhan tien liittymäään, mutta en kehdannut enää kääntyä, vaan ajoin vanhan Viipurin tien kautta pätkän.
        Liikennettä on melkoisesti, mutta kyllä se sujuu kohtalaisen hyvin.
        Navigaattorit eivät välttämättä löydä uudempia teitä, karttoja ei kai ole sitten päivitetty.
        Muuten navigaattorista on kyllä hyötyä Pietarissakin.


    • vähänonikävä

      Druzbasta hienot kosteat ja jäykät muistot vuosien takaa!

      • ymmärränhyvin

        Siel kylpylä ja sauna? Paree ollakin vähän jäykkä, että tulee porukan kanssa toimeen.


    • viipuriin

      Juuri tulin kys.hotellista, yhden yön matka. rekisteröimismaksu on nykyisin 200 ruplaa per ihminen eli siihen meni ylimääräistä 400 ruplaa,pysäköinti maksoi 200. Järkky kulahtanut paikka ja aamiainen surkea. Viking on parempi mutta edullisempi,suosittelen.

      • Salmilainen

        Ens viikolla yhdeksi yöksi hot. Viipuriin. Nettihinta 27€. Rekisteröinti 150 rub. Aamiainen samaa tasoa kuin Druzhbassa. Se parkkipaikka on yksityisen bisnes ei Druzhban.


    • vakioasiakas

      Northern Crown "Severnaja Korona" Patterinmäen itäreunalla on siisti ja edullinen hotelli Druzhbaan, Vyborgiin ja muihin keskustan hotelleihin verrattuna.

      • Limonka

        Siis, entinen Limonka, Gerkon jne. Eipä näytä hinnat olevan alle esim. Vyborgin. Aamiainen ei kuulu hintaan. On sen verran kaukana keskustasta, että autottomalta menee muutama ruupeli taksimaksuihin eli kokonaishinta on ilman aamiastakin korkiampi kuin keskustassa. Muuten, joko hotelliin tulee nykyään lämmintä vettä?


      • voivoi

        Kuulostaa ettet ole 15 vuoteen käynyt paikassa kun nuhjuista Vyborgia kehut ja jos taxi maksaa 2 euroo niin se on sinulle liikaa.


    Ketjusta on poistettu 31 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1809
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      76
      1592
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe