kypärän käyttö

kypärä_not

Oon jo kuudesluokkalaine, iskä pakottaa silti vielä käyttämään kypärää se on kuulema "halpa henkivakuutus"
Miten saisin iskän suostuteltua että ei tarvitsisi käyttää kypärää?

Kiitos jos autat

36

3662

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MUMMOJENTOUHUA

      Sanoppa sille, et kypärän pito on MUMMOJEN TOUHUA!

    • potari

      No kannattais sitä päätään ehkä suojella?

      Vaikkain aika ontolta se kuulostaa.

    • Auttaa

      Ite oon just saanu vanhemmat suostuteltua, etten sais arestia tai muitakaan rangaistuksia jos ilman kypärää pyöräilisin.

      Käyttin esim;
      - No ei mun kaveritkaan käytä !!
      - Ku joku kaveriporukka tulee vastaa, eikä kellää oo kypärää ni ne NAURAA MULLE !!
      - Mut et säkään käytä kypärää !
      - Ku mä oon jo nii vanha, eikä ala-asteellakaan käytetä kypärää !
      (jos sisaruksia, niin ' Ku ei sisaruskaan käytä')

      Tehos sitte muutaman vuoden jälkeen. Alotin jankkaamisen kutosella ja nyt oon kasilla.. Lupa kun tuli vähän myöhään.

      Toki pää olis hyvä suojata, mut silti....

    • ##KyPäRä##

      Mullaki käsketään käyttää kypärää, vaikka näytän hölmöltä siinä..Ärsyttää vaa, kun muutama kaveri ei käytä, eikä vanhemmatkaan käytä,mutt sitt vanhemmat käskee laittaa MUN kypärän..............Onhan se turvallisempaa ajaa kypärällä, kuin ilman ;)

    • kypärät päähän

      Kypärä on halpa henkivakuutus ja pelastaa hengen kaatuessa tai kolaroidessa. Kas kun asia on niin, että jos et itse törttöile niin joku muu voi törttöillä. Pyöräilijä häviää kolarin aina. Eli käyttäkä sitä kypärää näytti se miten pölöltä tahansa.

      Halkaisin itse kuukausi takaperin kypärän kaatuessani liukkaalla. Kypärä halkesi, pää ei. Ostin seuraavana päivänä uuden kypärän. Ei tulisi mieleenkään nousta pyörän selkään ilman kypärää.

      Se pitäisi olla reilu peli, eli jos et käytä kypärää ja kaadut, niin yhteiskunta ei maksa sairaskulujasi eikä työkyvyttömyyseläkettä. Sen lisäksi poliisin pitäisi ihan reilusti sakottaa kypärättömiä, vaikkapa 1300 päiväsakkoa ja pari vuotta koppihoitoa siitä, että ihminen on niin tyhmä ettei käytä kypärää.

      Totta kai pyöräilessä käytetään AINA kypärää.

      • 345345345345

        poliisilla tulisi kyllä aika homma sakottaa kaikkia kypärättömiä, käytännössähän niitä kypärillisiä liikenteessä on tajuttoman vähän. vankilatuomio kypärättömyydestä on nyt aika naurettavaa. mutta hei, jos ei ole munaa, niin ei useinkaan mene kypärä päähän): mitäs me munattomat kypärättömät.


    • heitä kypärä ojaan/riko se ? helppoa

      • 345345345345

        porukat laittas sut arestiin/ei viikkorahaa eikä teeveetä, konetta yms. ostas vaan uuden kypärän sun omilla rahoilla, ja uhkaa esim. jos tämänkin hajotat niin meidän musti lähtee piikille-tyyliin?

        huono idea, älä tee noin. huono vanhempi ois jos sanoisi vaan, no ei sitten, kyllä pärjäät ilmankin *taputtaa päätä*. sun porukat just tekee oikein kun sanoo että kypärä päähän EI TARKOITA ETTÄ OLISIN JOKU JOKA JÄKÄTTÄÄ KAIKILLE KYPÄRÄTTÖMILLE, kypärätön olen itekkin.

        tuntuu kyllä tavallan typerältä, pyöräillessähän se että lennät pää edellä jonnekkin on suhteessa normaalioloihin tosi todennäköinen, ja usko, kenekään refleksit ja ajotaidot eivät todellakaan voi täysin välttyä kaikelta vahingolta, joskus kaatumisen syy tulee ulkoapäin... yhteiskunnan ja frendien paineiden mukaan saattaa joutua sairaalakuntoon tai jopa hautaan asti (vaikka aika harvahan on)
        vaikka enhän minä tietenkään mieti pyöräillessäni että tyyliin APUA KOHTA MINÄ KUOLEN.

        tämä on nyt todella kaksinaismoralista, mutta totta kai suosittelen että kypärää käytettäisiin, vaikka en itsekkään kehtaa. minulla ei ole tarpeeksi pokkaa siihen, harvalla nykyajan ihmisellä on! ajatelkaa nyt miten paljon munaa ihan oikeasti voi vaatiakkin se että laittaa kypärän päähän?


      • Anonyymi

        Tyhmä neuvo halpa henkivakuutus


      • Anonyymi

        jooo, kallovamma yhdestä epäonnisesta kaatumisesta. Loppuelämä pilalla, kivat sulle hölmö.....


    • okolololocvjfmbgh

      m lopetin käytön 6lk eli sillo ku ite tuntu siltä :)

    • Aivot imupaperiin

      Parempi ne aivot on olla siellä kokonaisen pään sisällä kun pelastuslaitoksen pyyhkiä niitä aivonkappaleita siitä asfaltilta tai mikä tie nyt sattuu olemaan mihin ne aivot levähtää törmäys/kaatumistilanteessa.
      Arkussa ei tartte sitte enää käyttää kypärää.

    • Näilläkään

      äsken loukkaantuneella ja kuolleella tytöllä ei ollut kypärää, olisi saattanut pelastaa. En silti käyttäisi itsekään pyöräillessä, mutta lapsille parempi opettaa.

    • kopery

      On se jännää, miten kaksinaismoralistisia suurin osa vanhemmista oikein on. Lapset pakotetaan käyttämään, mutta itse ei käytetä. Saisivat näyttää itse mallia penskoilleen kypärän käytöstä..

      Pakko sanoa vielä, että miten jännä ilmiö tämä pyöräilykypärien käytöstä nuorten ja lasten keskuudessa toistensa pilkkaaminen on. En käsitä, mistä se on oikein saanut alkunsa. Mopokypäröistä ollaankin sitten todella ylpeitä, vaikka omasta mielestäni ovat mm. reilusti epämukavempia kuin pyöräilykypärät. Ymmärrän kyllä oikein hyvin sen tunteen, mikä tulee siitä kun muut eivät käytä, ja omat vanhemmat pakottavat käyttämään. Oikeastaan kamppailen itsekin vielä edelleenkin saman ongelman kanssa päivittäin, mutta silti pyrin käyttämään kypärää.

      t. 17-vuotias tyttö, joka käyttää kypärää lähes aina

    • Mikset?:O

      Minä olen seiskalla ja käytän omasta tahdosta kypärää lähes aina(kypäräni 'remmi' meni rikki, joten nyt en voi käyttää). Mikset voisi käyttää kypärää? "Koska kaveritkaan ei käytä". Kypärä voi pelastaa hengen, kun kaadut.

      • GoldX

        "kun kaadut"?-->JOS kaadut


      • Mikset?:O
        GoldX kirjoitti:

        "kun kaadut"?-->JOS kaadut

        Huomasin tuon itsekkin, mutta en jaksanut ruveta korjaamaan;D


      • 11211
        Mikset?:O kirjoitti:

        Huomasin tuon itsekkin, mutta en jaksanut ruveta korjaamaan;D

        No eipä tota tarvi korjata, kyllä jokainen joskus kaatuu. GoldX sen sijaan osoitti typeryytensä olettamalla, ettei ihminen voi kaatua pyörällä.


      • 11+16
        11211 kirjoitti:

        No eipä tota tarvi korjata, kyllä jokainen joskus kaatuu. GoldX sen sijaan osoitti typeryytensä olettamalla, ettei ihminen voi kaatua pyörällä.

        Jokainen pyöräilyn harrastaja on kaatunut. Tietenkin :) Eihän muuten ole ajanutkaan.


    • janonyym97

      oon ite kasilla ja käytän kyperää iha vapaasta tahdosta ja oon aina käyttäny ja hommaa joku hienomman näköne kypärä

    • lalalalalaa1

      En käyttäny ennen kypärää ennenku kaaduttii mun kaverin kans pyörällä ja löin pääni - kypäräähän ei ollu käytössä. Taju meni ja aivoihin tuli verenpurkaumia. Suosittelen käyttämään kypärää!!

    • kokemusta on

      Käyttänyt kypärään mutta kasilla taitaa jäädä käyttämättä. Turpaa tulee jos käyttää itellä ainakin vuoden vanhemmalta mutta hakkasimpa takaisin : D ja oli kivaa suosittelen. Jäi arpi tappelusta

    • aivokuollut1

      ite vedin fillarin tangon yli, mut kypärä pääs, ois henki menny ilman

      • 12345678910

        Ite en kehtaa käyttää kypärää ja syyni tulee tässä:

        Mulla oli ala-asteella niin urpon näkönen kypärä, etten kehdannut käyttää sitä sen ulkonäön takia. Sitten mulle ostettiin uusi kun se urpokypärä hajos ja olin siinä vaiheessa niin kauan ollut käyttämättä kypärää etten enää kehtaa laittaa sitä kun sit vähän ihmettelis kaverit et miks mulla on taas kypärä päässä.

        Tiedän että kuulostaa hölmöltä ja katson kyllä ylöspäin niitä jotka kehtaa käyttää.

        Ite vielä kamppailen kypärän käytöstä vanhempien kanssa ja tiedoksi nyt kaikille että olen huono esimerkki.

        Mutta yhtä asiaa en ymmärrä. Mun vanhemmilla ei ollu lapsena kypärää eikä nytkään oo, joten miks ne pakottaa mut käyttään. Tiiän et ne haluu suojella mut oon sillei fiksu kun pyöräilen ja tarkkailen aina ympäristön tapahtumia ja keskityn ajamiseen. Ja en ensimmäisenä kaatuessani oo pitämässä vaa pyörästä kiinni ja kaatumassa sen mukana.


    • JSAUASJZ

      ET VAIN LAITA SITÄ PÄÄHÄN JA HÄIPPÄSET:D

    • 14v tyttö

      Ei vittu.. Ei kypärät oo urpoille. Ite en käytä koska kypärää ei ole(muuten käyttäisin) Kaikki pelkää vaa oman ulkonäön puolesta, ettekö pelkää henkenne puolesta?!:D Jokkuhan kiusaa kypärän käytöstä mutta minusta se on nii että ne on nössöjä jokka ei käytä kypärää, ne jotka käyttää on paljon kovempia. Kypärä pelastaa monen hengen. Ja vielä siks että en käytä kypärä nii syynä ei oo että häpeäisin kun muutenkin asun jo piienessä kylässä jossa ei ole paljon ketään mutta ei kypärää vain ole. Keväällä kaaduin pyörällä kun oli liúkasta ja kypärää ei ollut mutta onneksi sain kädet ekana maahan ettei pää osunut, muuten jos olisi pä osunut jäiseen asfalttiin taju ois menny. Suosittelen kypärää, kypärä ei tee nössöksi.

    • kokemusta on

      yhä on kypärä pääs 8:sil. Ja ettei oo kypärää ei oo MUN MIELESTÄ mikään syy paljonko kypärä maksaa ja onko kova homma käydä ostamassa? ei

    • Moi Kypärä_not!

      Tiesitkö, että kypärän käyttö on nykyään lain mukaan pakollista. Jo senkin takia vanhemmillasi on velvollisuus käskeä sinua sitä käyttämään. Sen lisäksi täällä on myös kerrottu monta hyvää pointtia kypärän käytöstä. Ymmärrän kyllä, että se voi olla epämukava ja ruman näköinen, mutta on se myös äärimmäisen hyödyllinen. Vaikka auto törmäisi sinuun kävelyvauhtia tai vaikka joutuisit vaan tekemään äkkinäisen väistöliikkeen ja ajamaan ojaa, voit silti lyödä pääsi kuolettavan vakavasti. tuo sanonta "halpa henkivakuutus" on hyvin sanottu. Harva sitä jättää autossakaan turvavöitä enää nykyään käyttämättä, koska me kaikki tiedämme niiden merkityksen. Miksi siis jättää kypärä pois? Vaikka itse olisit kuinka taitava kuski tahansa, niin joku muu voi aiheuttaa vaaratilanteen. Voit muistuttaa myös vanhempiasi kypäränkäytön tärkeydestä.

      Sanna
      NettiSaapas
      Helsinki

    • pihlahilppa

      Heipsun,
      On tämä niin hankalaa selittää nuorelle ihmiselle, kaikki meistä on nuoria ollut ja käynyt samat asiat ja vaiheet läpi.
      Ei uskottu vanhempien ja muiden aikuisten ja viisaampien neuvoja. Nyt sitä itse aikuisena miettii, miten selittäisi asian ymmärrettävästi......
      Nuorena se on hankalaa ja todella noloa se kypärän käyttö. 9 kymmestä ei halua sitä käyttää. Aikuisena luku on toisinpäin, kun tietää kuinka paljon siitä on hyötyä. Itse aikuisena ei tulisi mieleenkään jättää kypärää. Kuka tahansa voi autolla tai pyörällä, rullaluistimilla, millä vaan tulla nopeasti takaa ja vain horjuttaa tasapainoa. Mieluummin näytän vaikka hölmöltä kun satutan itseni pahasti.

    • miten vaan

      Jos alkaa pelkäämään teoreettista mahdollisuutta, että joku voi tulla vaikkapa autolla takaa ja nepata sinut lähimpään lyhtypylvääseen, kannattaa pysyä kotona. Ja mitä enemmän me lisätään turvaa, sitä arempia ja pelokkaampia meistä niissä suhteissa tulee.

      On kuitenkin paljon hyviä syitä, miksi nimenomaan lapsen kannattaa käyttää kypärää; suhteessa painavampi pää, heikommat lihakset myös niskassa, hitaammat reaktiot, kapeampi näkösektori, heikompi arvostelukyky jne.

      Tahtoo sanoa, että kypärän käytön jossain vaiheessa teini-ikää pitäisi alkaa riippua nuoren omasta turvallisuuden tarpeesta - ja aika paljon siitä, miten hyvin tämä itse uskoo hallitsevansa pyörän ja itsensä fyysisesti.

      Ja sitä ennen vanhemmat arvioivat sen kyvyn.

    • Soija_on_läsnä

      Mä oon ite kasil ja käytän kypärää. Juttu on se, että mun pää hikoo sillä mulla on hirvee mäki matkalla ja kun joskus talutin sitä ihan sen takii ettei pää hikois (näyttää niin tyhmältä) yhet ysiluokkalaiset tuli haukkuu ja alko sit kiusaan mua koulus. Siitä huolimatta mä käytän kypärää. Vaikkakin on niitä hetkiä kun ei vaan haluis sitä päähän laittaa. Mut mä uskon et tuun katumaan aikuisiällä et en käyttänyt, joten yritän sinnitellä.

    • Anonyymi

      Itse en käytä kypärää ja se on ihan oma asiani. Ketään ei sais pakottaa käyttää kypärää, ja jos kerta vanhemmatkaan ei käytä niin mitäs siihen tulevat raivoamaan? :D

    • Anonyymi

      anna sille KYRPÄÄ!

    • Anonyymi

      Kypärä päähän iästä riippumatta

      • Anonyymi

        Riittääkö sulla lihakset käskemään? Vähän epäilen...


    • Anonyymi

      Kumpi on nolompaa?
      a) Pyöräillä nätti kypärä päässä
      b) Kuolla pyörällä kaatumiseen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      106
      1854
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1437
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1416
    4. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1379
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      145
      1334
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1270
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1267
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      647
      1202
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1078
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1077
    Aihe