Tapaus Breivik ja psykiatrian uskottavuus tieteenä

höröloogi

Norjan joukkosurmaaja Breivik todettiin mielentilatutkimuksissa psykoottiseksi ja ei-psykoottiseksi tekoja tehdessään. Oikeuden päätettäväksi jää päättää miten oli.

Miten oikeudessa voi todistuslausuntona olla TIETEELLISENÄ ARGUMENTAATIONA kaksi toisensa poissulkevaa vaihtoehtoa. Sama kuin kaksi kvanttifyysikkoa TODISTAISIVAT TIETEELLISESTI Breivikin sekä olleen että ei-olleen paikalla tekohetkellä - ja tuota käytettäisiin vakavissaan oikeudessa päätettäessä tuomiosta.

Noh, ero kvanttifysiikkaan psykiatrian osalla on se, ettei psykiatri ole eksakti tiede. Miksi se sitten on osa lääketiedettä? Miksi se ei ole täysin lääketieteestä irrallaan oleva oppi mielestä? Hieman samaan tapaan kuin teologia on jumaluusoppia.

Selittäkää tyhmälle miksi noin pätemättömiä kuin mielentilatutkimuksia voidaan pitää modernissa maailmassa oikeudessa pätevinä asiakirjoina? Miksi psykiatriaa pidetään tieteenä (science), eikä oppina (art) tai jopa uskomuksena, eräänlaisena mieliuskontona?

9

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olet oikeassa.

      Psykiatria on vale-tiede, se on lähinnä poliittisista mielipiteistä koottu lääketieteeksi naamioitu oppi

      • Järkyttävää ammattit

        Olen tullut siihen tulokseen, että lääketiede on joko mystiikkaa, tai ainakin lääkärit (eivät kaikki) toiminnassaan käyttäytyvät kuin ennustaja-akat. Jotkut lääkärit ovat niin pelottavia, että sairauden lisäksi saa vielä fobian. Yhtä kaikki sairas saa pitää lähes satavarmasti vaivansa lääkäreistä huolimatta. Potilaalle jää vain lasku ja ihmettely,tälläiseen toimintaanko on veroja maksanut. . Ainakin julkisella puolella on sama lopettaa kaikki lääkärien virat, ehkäpä sitten, kun lääkärit joutuisivat kilpailemaan potilaista voisi työtehokin parantua ja samalla ammatiosaaminen.


    • Jeps.
    • http://en.wikipedia.org/wiki/Anders_Behring_Breivik

      >>Breivik was diagnosed with paranoid schizophrenia by the court-appointed psychiatrists. According to their report, Breivik acted compulsively based on a delusional thought universe. Among other things, he alluded to himself as a future regent of Norway pending a takeover by a Templar-like organization. Imagining himself as regent, his ideas included organizing Norwegians in reservations and using them in breeding projects.[12] Other psychiatrists disagree that he is psychotic or schizophrenic,[13] and on 13 January 2012, after much public pressure, the Oslo district court ordered a second expert panel to evaluate Breivik's mental state.[14] On 10 April 2012 the the second psychiatric evaluation was published with the conclusion that Breivik was not psychotic during the attacks and he was not psychotic during their evaluation.[15]

      • tiedettä-

        Oikeassa tieteessä ei tuollaista vastakkain asettelua voi tulla. Ei esimerkiksi fyysikot kinastele siitää mhin suuntaan painovoima vaikuttaa, tai kemistit siitä montako protonia rauta-atomilla on. Koska psykiatria ei ole tiede, voi kuka tahansa psykiatri heittää hatusta väitteen että tuo on sairas, ja väittää sitä tieteelliseksi totuudeksi

        Psykiatria on pseudo-tiede


      • amen!
        tiedettä- kirjoitti:

        Oikeassa tieteessä ei tuollaista vastakkain asettelua voi tulla. Ei esimerkiksi fyysikot kinastele siitää mhin suuntaan painovoima vaikuttaa, tai kemistit siitä montako protonia rauta-atomilla on. Koska psykiatria ei ole tiede, voi kuka tahansa psykiatri heittää hatusta väitteen että tuo on sairas, ja väittää sitä tieteelliseksi totuudeksi

        Psykiatria on pseudo-tiede

        Eikä noita lausuntoja pitäisi käyttää oikeudessa! Tai jos käytetään, niin annetaan niille yhtä suuri painoarvo kuin lausunnolle, jonka tekisi astrologi, joka todistaa teon tapahtuneen sen vuoksi, että tähdet olivat hänen kartassaan syntymähetkellä tietyllä tavalla...


    • tästäonkyse.

      Suomessa näissä kaikissa tapauksissa (Kauhajoki, Jokela, Hyvinkää) tekojen tekijä on ennen surmatöitään saanut mieliala-lääkitystä. Todennnäköistä on että psykiatrit ovat lääkkeillään pistäneet miesten nupit sekaisin ja vaikuttaneet jollakin tavalla impulssinhallintakykyyn, ja jälki on sitten sitä mitä on.

      http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2012/05/1557844/il-hyvinkaan-ampujalla-mielenterveysongelmia

      "Maanantaina vangittu Eero Hiltunen on lehden tietojen mukaan hakenut aiemmin apua ongelmiinsa. Hänelle on tiettävästi myös määrätty ainakin mielialalääkkeitä. "

      http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/koulusurmaajan-laakitysta-ei-suositella-nuorille-yhdysvalloissa/1046937

      "Kauhajoen koulusurmaaja Matti Saari söi masennukseen SSRI-lääkettä, jota ei suositella Yhdysvalloissa alle 18-vuotiaiden käyttöön.
      - Tutkimusten mukaan valvomaton SSRI-lääkkeiden käyttö voi lisätä aggressiivisuutta ja itsetuhoisia yllykkeitä."


      http://www.iltalehti.fi/jokelantragedia/200711086822502_jt.shtml

      "Jokelan ampuja saattoi käyttää SSRI-lääkkeitä, joilla lievennetään masennuksen oireita. Jokelan tappaja: Lääkitys tekee minut aggressiiviseksi Pekka-Eric Auvinen on nettikeskusteluissa viitannut käyttäneensä SSRI-lääkeryhmään kuuluvaa, yhtä tai useampaa masennuslääkettä."



      Ilman psykiatrista puoskarointia, maailma olisi turvallisempi ja parempi paikka.

      • hmm.

      • niiniin
        hmm. kirjoitti:

        http://www.sastamalankaupunki.fi/keskustelu/showthread.tmpl?sivu_id=3347;m=8357

        "Oriveden ampuja oli juuri päässyt psyk.hoidosta. Hänen masennus/neuroleptilääkitystään oli luultavasti jollain tavoin muutettu, seuraukset tiedämme kaikki. Muutkin aikaisemmat kouluampujat ovat käyttäneet masennuslääkkeitä, sehän on yleisesti tiedossa oleva asia."

        http://yle.fi/uutiset/psykiatri_masennuslaakkeilla_voi_olla_vaarallisia_sivuvaikutuksia/6173100

        Hänen mukaansa mielialalääkkeiden syönnin sivuvaikutuksena itsemurhakäyttäytyminen voi lisääntyä, samoin aggressiivisuus. Potilaalla voi myös ilmetä uppiniskaista ja vastahakoista käytöstä.

        - Sivuvaikutus on silloin vaarallinen, jos nuori on jo aluksi raivon partaalla ja tulee lääkityksen vuoksi ehkä vielä vihaisemmaksi. Mikäli hän ottaa siihen vielä alkoholia tai jotain huumetta, ja jos hän vielä saa sopivasti ampuma-aseen käsiinsä, voi tulla tosi surullisia tapahtumia, toteaa Sipilä.


        Viime vuosina saatujen yllättävien tutkimustulosten mukaan masennuslääkkeet eivät edes parantaneet potilaita. Lääkintöneuvos Tapani Sipilän mukaan lääkkeiden haitat säilyvät silloinkin.

        - Sivuvaikutuksia näillä masennuslääkkeillä on ehdottomasti aina, mutta eivät ne aina paranna, hän muistuttaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2201
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1700
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe