Autoviihteen omien soittimien laatu?

eioorahaa

7

1312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä vaan

      Ei vakuuta kyllä nuo laitteet. Itse tuohon budjettiin lähtisin katsomaan käytettyä merkki soitinta. Tuohon hintaan ei saada hirveän laadukasta laitetta aikaiseksi vaikka kuinka yritetään.

    • Rocky

      Mulla on kyseinen soitin (ilman BT) ja olen kyllä ihan tyytyväinen. Halvallakin saa ihan toimivan paketin.

      Rocky

    • eioorahaa

      Joo, ostin tuon Ai695BT-soittimen tuossa kuukausi sitten, muuten ihan hyvä, mutta

      1. aikamoinen taustakohina kuuluu kaiuttimista, jos nostaa taajuuskorjaimesta diskantin voimakkuutta. Kohinaa ei kuulu, jos ei kuuntele mitään, koska soitin ilmeisesti ainakin minulla katkaisee virrat kaiuttimilta äänettömissä kohdissa, mutta ennen kuin se sen tekee, kuuluu kohinaa. Kohinaa en kuule enää ajaessa, kun muu melu peittää sen, mutta auto sammuksissa se kuuluu. Tosin tämä kohinahan voi riippua kaiuttimista.

      2. USB:ltä kun kuuntelee musiikkia, niin silloin tällöin (joskus matkan aikana pari kertaa, välillä ei ollenkaan) soitin jumiutuu n. 15 sekunniksi, jolloin musiikin toisto katkeaa, ja näyttö ei reagoi mitenkään kosketukseen. Jumiutuminen lähtee sitten itsekseen, ja musiikin toisto jatkuu siitä mihin jäätiin. Myös tikun irroittaminen lopettaa jumiutumisen. En tiedä, vaikuttaako tikku tähän, kun olen kokeillut kuin vain yhdellä tikulla.

      3. Radion diskantin toisto aaltoilee. En tiedä johtuuko tämä vaan (varmaan johtuukin) signaalin laadun vaihtelusta, mutta välillä diskantin toisto heikkenee, ja taas kohta ne kuuluvat kirkkaasti.

      4. Radion AF-toiminto heittää välillä esimerkiksi Iskelmää kuunneltaessa taajuuden Voicen taajuudelle, ja kohta se voi vaihtaa sen taas Iskelmälle. Tämänhän saa pois kyllä kytkemällä AF:n pois päältä, mutta pitkiä matkoja ajaessa se ei ole hyvä. Tuohan toki voi johtua radiosignaalin mukana tulevista tiedosta, jos niissä on jotain häikkää, en tiedä.

      5. Jos kallistan soittimen etupaneelia, niin kun sammutan virran soittimesta, etupaneeli menee takaisin soittimeen kiinni, ja taas käynnistettäessä palaa kallistukseen. En tiedä kuinka kauan tuo näytön kallistuksen moottori tuollaista kestää, talvisinkin, niin en viitsi jättää kallistusta näyttöön, vaan se on aina soittimessa kiinni, vaikka näytön kuvan värit vähäsen vääristyykin. Mielestäni parempi olisi jos näyttö pysyisi kallistuksessaan sammutettaessakin, tai ainakin, että sellaisen vaihtoehdon voisi valita asetuksista.

      6. Ei irrotettavaa etupaneelia

      7. Ainakin USB-tikulta jos kuuntelee kappaleita sekoitetulla toistolla, ja soittimen sammuttaa, ja taas käynnistää, niin sekoitus ei ole enää päällä, vaan soitin alkaa soittaa kappaleita taas järjestyksessä, ja sekoitus pitää pistää uudestaan päälle.

      8. USB-tikun kappaleet näkyvät kummallisissa järjestyksissä soittimessa: jos pistän tikulle esimerkiksi kappaleet
      Anna Annala - Viehkeä valssi.mp3
      Esko Eskola - Hilpeä humppa.mp3
      Matti Mattila - Totinen tango.mp3
      Taina Tainala - Järkevä jenkka.mp3

      niin kappaleet näkyvät soittimessa saman järjestyksen mukaisesti.

      Jos sen jälkeen, kun tikkua on soitettu soittimessa, poistan tietokoneella tuon Esko Eskolan kappaleen, ja pistän tikulle sen jälkeen kappaleet
      Teppo Teppola - Pirteä polkka.mp3
      Asko Askola - Roteva rock.mp3
      niin kappaleet menevät seuraavaanlaiseen järjestykseen soittimen käyttöliittymässä, kun tikku siihen taas kytketään:

      Anna Annala - Viehkeä valssi.mp3
      Teppo Teppola - Pirteä polkka.mp3
      Matti Mattila - Totinen tango.mp3
      Taina Tainala - Järkevä jenkka.mp3
      Asko Askola - Roteva rock.mp3

      eli uudet kappaleet menevät poistettujen tilalle, jonka jälkeen ne menevät vanhojen perään. Tämä on minusta tylsä ominaisuus, olisi parempi, jos kappaleet menisivät aakkosjärjestykseen. Soittimen kappalevalikko näyttää kappaleet tiedostonimillä, eikä Id3-tagien tiedoilla, joka olisi parempi. Nyt joutuu muistelemaan aina, minkä niminen tiedosto oli, ja selaamaan listan läpi, jos se onkin mennyt johonkin toiseen kohtaan, kuin loppuun. Id3-tagien tietojen mukainen aakkosjärjestys olisi parempi.

      • eioorahaa

        Tuohon viimeiseen kohtaan vielä, että kun soitin näyttää kappaleet kappalevalikossa tiedostonimillä, niin nimet eivät näy kokonaan, vaan esim. Asko Askola - Rot.mp3 tai Matti Mattil.mp3 tai jotain tuon tapaista.

        9. kohta vielä. Kappaletta toistettaessa soitin toki näyttää kappaleen esittäjän, albumin ja nimen id3-tietojen mukaisesti, mutta soitin ei tue ääkkösiä. Soitin näyttää toistettaessa esimerkiksi Yrjö Yrjölän esittämän kappaleen "Kesäinen kesä", joka on albumilta "Lauluja" tiedot näin:
        Yrj* Yrj*l*
        Lauluja
        Kes*inen kes*

        Jos esittäjän, albumin tai kappaleen nimi on pitempi kuin 12 merkkiä (muistaakseni noin suunnilleen), niin soitin rullaa nimet, jotta ne näkee kokonaan. Rullaus on vähän tökkivän näköistä, koska ne eivät rullaa pehmeästi, vaan välillä pari kirjainta kerrallaan.


      • Kyyrä

        Ei morjes mikä autisti :D


    • Ai695Bt

      kyllä

    • autoviihde

      kyllä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      313
      3566
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1669
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1425
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1290
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1250
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      49
      1212
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      182
      1161
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1147
    Aihe