korvausrahat loppu

Sudet monttuun vaan

Suurpetovahonkojen korvaus ei viimevuodelta tule täysimääräisenä, koska rahat ei riitä. susista johtuva porohävikki on kasvanut huomattavasti, korvattavaa olisi melkein 6 miljoonan euron edestä, joten budjetti jää 20% vajaaksi.
Se merkitsee ensikaudelle susien lisä vähentämistä poronhoito alueilta, koska petokorvauksiin ei nykytilanteessa ole odotettavissa suuria lisäyksiä.
kuluttajille se merkitsee myös 20% nostoa poron lihan hintaan.

Kalliiksi tulee tuo susien hyysääminen, tosin rahanpuutteen vuoksi, niitä ei juuri hyysäillä poronhoitoalueilla.

11

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • järkeä käteen

      Kuka muka poroa syö? Jos terveenä hakuaa pysyä, on poronliha kierrettävä kaukaa. Lapissa ja muualla poronhoitoalueilla on tsernobylin jäljiltä edelleen huimat radioaktiiviset laskeumat. Jostain kumman syystä tätä asiaa hyssytellään.

      En ymmärrä, miksi näitä poro-aslakkeja pitää hyysätä. Samanlaisia pummeja kuin turistikerjäläiset ja muu rupusakki.

    • L. Rendulic

      Kyllä se on poropaimenten hyysääminen joka tulee kalliiksi veronmaksajille! Syrjäseutujen tukeminen veromarkoista pitäisi pikkuhiljaa ajaa alas samoin kuin keinotekoisten elinkeinojen ylläpitäminen, kuten tuo aslakkien 'porotalous'. Mitä järkeä on ylläpitää moista loiselämää? Lappiin lahjoitetuilla veromarkoilla olisi järkevämpääkin käyttöä kuten vuokrakämppien, päiväkotien rakentaminen pääkaupunkiseudulle. Täällä kun on näille käyttöä. Toisin kuin siellä peräpohjolassa.

    • näin se menee

      Eu on kyllä suojellut nuo alkuperäiskansojen oikeudet, ne menevät yli suden suojelun.
      Ei poronhoitoalueella ole susilla kovin lokaoisat olot, ne mitä jää luvallisten neutralointien ulkopuolelle, niiden yli vetäsee aslakin kelkalla, niin että luihun niskassa lukee telan jäljillä lynxs. Tavallaa peto pedon niskassa, heh heh.

      Norjalaiset syö poroa niin että napa natisee, poro on norskin herkkua. Sinne se poron liha myydään, persaukiset suomalaiset ei asiakkaina ole kerjäläisiä kummempia.

      • ant1aslak

        Melkoisia parasiitteja ja kriminaaleja nuo p*.*aiset poropaimenet. Ei voi ymmärtää tuota 'alkuperäiskansa' statusta. Kuinka alkuperäiskansan kulttuuriin voi kuulua moottorilekalla kännissä ajelu ja salametsästys/eläinrääkkäys?


    • Jostain pois

      Ehkä tuosta koirasusien pannoituksesta voitaisiin säästää, ja käyttää ne rahat kotieläinvahinkojen maksuun.
      Mikäli tuo poron kasvatus loppuu, niin nämä "älykkäät" etelän tyypit itkee sitten sitä kun lappiin joudutaan maksamaan työttömyyskorvauksia enemmän, jolloin heidänkin työttömyyskorvauksia joudutaan pienentämään... (tai näitten 40 vuotiaitten opintotukia leikkaamaan)

      • Masa L

        Aivan. Nuo valittajat, omasta mielestä viisaat tietäjät, kateilijat, ja toisten haukkujat ovat säälittävintä porukkaa, mitä tiedän. Arvostan enemmän jopa rantojen miehiä.


    • upea paraati

      Hauska oli se suojelijoiden susien puolesta mielenosoitus. Olivat antaneet nimen jollekin sudelle ja se oli kohdannut matkansa pään. Seppele oli väsättyy ja suden kuva siinä seppeleessä, olivat saaneet marsille mukaan ihna toistakymmentä hörhöä. Saksalainen näyttelijä oli nokkamiehenä kantamassa seppelettä ja huhuile sitä suden nimeä mennessään, itkuakin taisi siinä tihertää. Oli muutama, mukamas sudeksi laittautunut puberteetti-ikäinen tyttö, joilla karvarannekeet ja naamakin taisi olla maalattu, mukamas susimaiseksi. Noh, nämä koikkelehtivat sen porukan liepeillä ja nostelivat käsiään taivasta kohti, Poliisiauto ajoi tämän porukan perässä, nähtävästi taatakseen heidän turvallisuuden, menivät Aleksanterin katua ja tavalliset kulkijat pudistelivat päitään epäuskoisina. Kyllähän se touhu näytti siltä kuin, jonkun laitoksen suljetun osaston potilaat olisivat pääseet vähän tuulettumaan.
      Jos sillä oli tarkoitus suojella susia, niin metsään meni ja komeesti, näyttivät vain korostetusti kuinka tuo suojelijaporukka on pössytellyt itsensä täysin pehmeäpäisiksi hörhöiksi. Ei ainakaan uskottavuus lisääntynyt, päinvastoin.

    • asian ytimeen

      Hieno kirjoitus tuo upea paraati, juuri tuollaiselta se näytti. Luultavasti myös tämän palstan hölmö analalikko on ollut yksi noista muutamsta hurahtaneesta.

      • Niinpä, ehkä se

        analysti tarvitsee nähtäväkseen karvaisen naaman tai sitten suden perseen ennen kuin sillä ottaa eteen.


    • järkeä

      kuka tutkii poron että onko sen peto tappanut

      • Silläsiisti

        "kuka tutkii poron että onko sen peto tappanut".
        Siitä on tarkat säännöt, ilmoitus poliisille, mikäli poromies huomaa petojen aiheuttaman kuolinsyyn, ja jos poliisia ei kiinnosta, niin peto pois.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe