Kokemuksia Suomen Rakennustarkastus Oy:stä

Jo kerran rahastettu

Onko foorumin kävijöillä kokemuksia kyseisestä firmasta? Positiivista/negatiivista? Luotettavaa kuntotarkastajaa on ollut erittäin vaikeaa löytää.

44

10452

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • o

      Harmi ettei tähän ole tullut yhtään vastausta.. Itsekin mietin kyseisen firman käyttöä ostamani asunnon koskeusmittauksen tekoon.. Aikamoisia ylistyssanoja ja ammattimaisuuden painotusta olivat nuo sivut, se hieman kävi epäilyttämään.

    • Enmennyt Halpaan

      Hyvä tapa selvittää millaisesta yrityksestä ja tutkijasta on kysymys, on selvittää tutkijan koulutus ja maine tutkijana = referenssikohteet ko. kohteen tilaajan yhteystiedoin. Muutamalle aikaisemmalle asiakkaalle on hyvä soittaa.

      Pyytämällä malliraportti jostakin aikaisemmasta vastaavasta kohteesa saatte käsityksen, mistä olette maksamassa ja mitä olette saamassa.

      • Konsultaattori

        Toisen kohteen raportit ovat tietosuojalain mukaan suojattuja ja niiden jakaminen on laissa kielletty. Samoin toisten yhteystietojen jakaminen ilman kirjallista lupaa on laissa kielletty. Jokaiselle jaettavalle tiedolle täytyy olla oma lupa.
        Mitä itse ajattelisit jos sinulle soitettaisiin ja alettaisiin kyselemään kotisi asioita ja siellä tehtyjä tarkastuksia täysin tuntemattoman ihmisen taholta.


    • .

      jep jep, herättää aina epäiystä jos kotisivuilla kehutaan itseään ja toimintaansa liiaksi, pätemisen tarve? Totta on sekin että vaikka kuinka kehutaan niin voi olla ihan paska toimija.Mitäpä näistä tietää.

      • Empäs mennyt h...

        Minä pyysin etukäteen nähtäväksi malliraportit. Se kyllä paljasti paljon, miten toimitaan. Osalla oli pelkkiä kopsattuja juttuja sivukaupalla ja kylmä laboratoriolausunto ilman mitään selityksiä ja ohjeita ongelman poistamiseksi.

        Toki otin selvää, minkälainen kuolutus alalle ja maine tutkijalla oli kentällä.


    • TitelinKipiä

      Joopas joo esimerkiksi kuntotarkastajan=kuntoarvaaja viikon mittaisessa koulutuksessa on rakennusfysiikkaa 4h mikrobiologiaa eli rakennusten homeista ym 3-4h ja kuntotutkimuksista n 5h, noillako määrillä tulee hyviä tarkastajia ja tutkijoita? Sitten retostellaan jollain merkityksettömällä AKK tittelillä.Ei helvata.......

      Toinen pointti on se että kosteus ja homealalle ei ole ollut oikein koulutusta, ammattikorkeissa asioita ei opeteta, eli se inssin tai dippi inssin koulutus ei takaa yhtään mitään kosteus ja homealalle eli paljolti oppi kantapään kautta ja itseopiskelemalla, tietoa on kyllä kirjahylly kilometreittäin. Kokemus opettaa ei pelkät viikon mittaisilla kursseilla saadut tittelit.

      • Konsultaattori

        Kyllä se niin on monessa asiassa että kahden päivän lyhytkurssit tuovat pätevyyden joka on korvaavineen 30 vuoden työkokemuksen ja kuuden vuoden koulutuksen. Moni tittelillä varustettu kuntotarkastaja ei ole ollut rakentamassa ensimmäistäkään omakotitaloa ja tutkii muiden taloja parin päivän kurssipätevyyksin. Rahalla näitä pätevyyksiä ostetaan ja myös myönnetään.
        Kuntotarkastajalta pitää vaatia vähintään viisi tai paremminkin kymmenen vuoden kokemus omakotitaloista jos tarkastuskohde omakotitalo. Filosofian maisterin tutkinto ei ehkä ole oikea tutkinto.


    • villit markkinat

      juu on, meille lähettiin mies joka ei tiennyt miksi tuli ja ei oikein tiennyt mitä teki. luotettiin että tietäisi, puhe oli että saadaan kartoitus jo kerran pintapuolisesti tarkastetusta talosta, josta remontin yhteydessä löytyi kosteutta. Tarkastuksen ja raportin piti olla sellainen, mistä selviää vika ja tarkka korjaussuunnitelma, jonka mukaan lähdetään hakemaan kustannusarviota. No tuli suunnitelma, jossa vuosiluvut väärin ( heitto 10 v) ja lisäksi ei erotettu lisäkoolausta runkotolpasta. Lisäksi osa taloa jäi tutkimatta. Lasku tuli 2 päivän kuluttua. Mitään näytteitä ei otettu, nyt ilmoittaa ettei sellaisesta kuulemma edes sovittu. Paska fiilis jäi ja iso lasku tuli. Nyt tilataan toista firmaa ja herää kysymys kuka tietää ja mitä tietää. Hermot menee jo muutenkin koko talon suhteen ja sitten vielä tämä. Lisäksi eivät vastaa soittopyyntöihin. Että sellainen kokemus.

    • villit markkinat

      vielä lisäys äskeiseen.. niin siis vika ei selvinnyt ja kaksi kustannusarviota tekevää firmaa on nyt sitten ihmetellyt mistä tekevät kustannusarvion, koska ei vielä tietoa mistä vesi tulee.. vai mitä oikeen talossa tapahtuu!!! hinta tästä oli 1250 e ja ei paljon naurata.

    • JN

      Suosittelen Anssi Haapasta, talokki oy.

    • Enpä osaa muuta sanoa, että meille tarkastus anto selkeän kuvan talosta, jota olimme ostamassa. Ostamatta jäi.

    • EiNäin

      Huono kokemus. Tutkivat talon epäiltyä kosteusongelmaa ja tulkitsivat tuloksia melko omintakeisesti. Ostimme talon, koska rakenteen piti olla kunnossa, mutta homesaneeraushan siitä tuli. Ammattilaisiksi luulimme, ja pieleen meni. Tutkimuksen jälkeen jouduimme kinaamaan laskutuksesta, eikä siitä toiminnasta muutenkaan minkään alan ammattitaito paistanut.

      Talokki Oy:n Anssi Haapanen saa äänet täältäkin.

      Kyselkää, kuunnelkaa ja ajatelkaa.

      • Anssi K. Haapanen

        Hyvä minä eli Anssi Haapanen...näin sitä itseään mainostetaan!!!!


      • päteviäkin löytyy

        Haapasella näyttäisi olevan paras mahdollinen pätevyys. On sekä sertifioitu rakennusterveysasiantuntija että kauppakamarin hyväksymä tavarantarkastaja. Omaa myös kuntotarkastajan pätevyyden ja on myös RKL-raadin hyväksymä rakennusasiantuntija.

        Erityisesti tuo kauppakamarin hyväksymä tavarantarkastaja on kova sana, jos joutuu oikeuteen.


      • Anonyymi
        päteviäkin löytyy kirjoitti:

        Haapasella näyttäisi olevan paras mahdollinen pätevyys. On sekä sertifioitu rakennusterveysasiantuntija että kauppakamarin hyväksymä tavarantarkastaja. Omaa myös kuntotarkastajan pätevyyden ja on myös RKL-raadin hyväksymä rakennusasiantuntija.

        Erityisesti tuo kauppakamarin hyväksymä tavarantarkastaja on kova sana, jos joutuu oikeuteen.

        Rakssystemsin HTT oli kyllä ihan osaamaton kaveri. Eli ei se HTT tutkinto mitään takaa. Valitin Kauppakamarille. Vihjasi et Raks tekee diileja kiinteistövälittäjien kanssa ja tarkastuksesta ei voi valittaa. Se siitä HTT:stä. HTT tittelin saa, jos maksaa Kauppakamarille ja on jokin rakennusalan titteli vaikka lautoja kantanyt työmailla. Anssista olen kuullut että on osaava mut kallis. Savora huippu, mut asutaan liian kaukana. Pätevyydet roskaa, pitää olla omaa asiantuntemista.


    • Tuo yritys...

      on mielenkiintoinen ihan lukuina. Kovasti tuontuu olevan toimipaikkoja ja sitä kautta kait pitäis olla väkeäkin. Liikevaihto yritystelen mukaan on ollut parina viime vuonna 450 000 luokkaa eli ei mitenkään suuri "kaikkialla suomessa - siellä missä sinäkin" -firmalla. Joko porukkaa (ja toimipaikkoja) ei oikeasti ole tai sitten siellä maksetaan surkeeta palkkaa, sillä tuolla liikevaihdolla ei paljon kuluja peitetä (palkat, verot, työkalut, matkat, vuokrat...).

    • Paljon nähnyt

      Sutta ja sekundaa!
      alan kurssit käyty, eli muutama tunti opetusta ja sitten ollaan asiantuntijoita.
      Olen joutunut lukemaaan näiden puoskareiden raportteja. En suosittele.

    • Kalle Kuntotutkija

      Melko kova vaihtuvuus työntekijöillä tuossa firmassa. Kertonee jotain firmasta.

      Itse tavallaan alalla olen ja olen AKK kurssit käynyt ja pitää sanoa, ei siitä kurssista ole mitään muuta hyötyä kun että saa ne 3 kirjainta käyntikorttiin ja asiakkaat tykkää kun on "ammattilainen". Olen oppinut enemmän viikossa tekemällä töitä kun siellä kursseilla aikoinani istuessani.

      Osaltaan myös ihmettelen miten nuo kaikki pienet firmat pysyy pystyssä. Useita heidän tekemiään töitä/raportteja olen nähnyt niin ei hyvää päivää mitä menoa... Markalla saa markan tuotteen tässäkin.

    • Et ole ainoa

      "Luotettavaa kuntotarkastajaa on ollut erittäin vaikeaa löytää".

    • Uskon asia

      Kuntotutkimuksen sekä arvion voi suorittaa kuka vain. Oikeiden tutkimustulosten saaminen on todella harvinaista.
      Taitamaton tutkii ja tietämätön arvioi mitä tuli rahalla saatua.

    • Huu haata

      Kaikki ovat omasta mielestään luotettavia kuntotarkastajia.
      Luulo tiedoilla ja taidoilla suoritetaan kiinteistöjen yleiset kuntoarviot.
      Kaikista kiinteistöön liittyvistä asioista, ei kykene yksikään kuntoarvioitsija antamaan luotettavaa lausuntoa.

      • Allu, taas

        Tärkein asuntojen kunnon ja arvon mittari on homeettmuus tai homevaurioiden merkittävyys. Ja kuntotarkastushan ei ole mikään homemittaus vaan nimen omaan pyritään varomaan, ettei van löydy homevaurioita. Homevauriot kun vaikeuttavat asuntokauppaa.

        Pitää tettää hometutkimus(mikrobitutkimus), jos halutaan tietää, onko syynä sairasteluun homevaurio tai asuntokauppatilanteessa, kuinka homeettomasta asunnosta on kysymys.


    • Todistaja5

      Jätä vaan harkintaan!
      Olen nähnyt raportteja ja niitä ei millään voi pitää hyvinä tai asiallisina.

    • Yrittäjä

      En voi suositella. Itselle jäi tosi hämärä kuva kyseisestä firmasta ja yrittäjästä. Selvittelyn myötä huomasin ettei toimipaikkojakaan ole oikeasti kuin yksi. Itse en käytä enää heidän palveluksiaan.

    • jjkklll
      • tarkkailija "FBI"

        "Suomen Rakennustarkastus Oy jo yli 10 v!

        http://www.rakennustarkastus.fi/

        Tuskin kovin huonoja tarkastajia ovat jos jo yli 10 vuotta on homma pyörinyt."

        Heh hee, on tainnu firman oma porukka kirjoittanut tuon heikkona yrityksenä nostaa tämä ketju suosta...


      • Kyseenalaista

        Kun taitamaton suorittaa, tietämättömälle kuntoarviotarkastuksen.
        Kuka niitä silloin voi ehdollistaa?
        Tämä mahdollistaa jopa vuosikymmenien tarkastustoimet.


      • Että näin
        tarkkailija "FBI" kirjoitti:

        "Suomen Rakennustarkastus Oy jo yli 10 v!

        http://www.rakennustarkastus.fi/

        Tuskin kovin huonoja tarkastajia ovat jos jo yli 10 vuotta on homma pyörinyt."

        Heh hee, on tainnu firman oma porukka kirjoittanut tuon heikkona yrityksenä nostaa tämä ketju suosta...

        Suomen Rakennustarkastuksen tekemä asuntokaupan kuntokartoitus ei täyttänyt vaatimuksia. Kaikkea ei tehty mitä listaus piti sisällään siis yleinen ohje kuntokartoituksesta. Enemmän tarkastajaa kiinnosti tupakointi ja esimerkiks tarkasta ei tarkastanut yläpohjaa, kun ei ollut niin pitkiä tikkaita. Etää näinkin se menee


    • Luulee tietävänsä

      Yleispätevää tai osaavaa kuntoarvioitsijaa ei ole olemassakaan.
      Kiinteistön eri osa-alueiden pätevistä tarkastajistakin on huutava puute.
      Vain täsmäalojen asiantuntijan kuntotutkimukset sekä kuntoarviot saattavat olla kiinteistön sekä tilaajan tai maksajan edun mukaisia.

      "Yleispätevä" kuntoarvioitsija luulee osaavansa kuntoarvion tekemisen.
      Tilaajaa uskoo "pätevän" kuntoarvioitsijan lausuntoihin ja luulotietoihin.

    • Jo kerran rakastettu

      Menee vielä jonkin aikaa, mutta päteviä ja koulutettuja tutkijoita alkaa marssia piakkoin uunista ulos lainsäädännön avulla. Muilla ei sitten olekkaan enää asiaa markkinoille ;)

      Terkuin. miss.007

    • miss.007:n Kaver

      Eihän vaan samasta uunista perässä astu ulos ne korkealle koulutetut hyväpalkkaiset "Valevalvojatkin".

    • Pelle Miljoonia

      Eipä taida veilä olla yleisessä tiedossa, että ainakin osa näistä rakennusterveysasiantuntijoista on tehnyt ne kaikkein surkeimmat, mutta samalla kalleimmat, ns. kokonaisvaltaiset sisäilmatutkimukset (siis. kaiken kukkuraksi juuri SISÄILMATUTKIMUKSET, joilla ei voi edes osoittaa tilojen homeettomuutta eikä myöskään terveyshaittaa vauriokohdasta puhumattakaan). Eli voidaan vain todeta, että rahat män ja mitään ei jäänyt käteen, eikä rahaa ole enää teettää kunnollista tutkimusta, jolla selvitetään, missä se korjaamista odottava homevaurio oikeasti on.

    • No jos vaadittu koulutuspohja ja kokemus tulee olemaan vastaisuudessa puutteellinen näiltä pätijöiltä niin sitten on oikeasti asiat huonosti.

    • SKa

      Omien kokemuksien pohjalta voin suositella Talokki Oy:tä. Muitakin kokeiltu omasta ja tuttujen toimesta. Haapasten toiminta on ammattimaista ja asiantuntevaa. Mikä tärkeintä, myös raportointi tehdään ammattitaidolla ja kattavasti. Mitään ei jää arvailun varaan. Meidän kohteessamme kävi kaksi muutakin toimijaa ja esimerkkinä mainittakoon talokin 45-sivuinen raportti, joka muilla jäi maksimissaan 10-sivuiseksi ja osittain toiselta kopioiduksi. Talokki ei ole halvin, mutta halvalla ei hyvää saa. Eli suosittelen!

    • tiedustelen vaan..

      Onko tällä tai jollain muulla yrityksellä Oulussa ketään pätevää tarkastajaa? Pitää pyytää tarjous muutamasta firmasta.

    • Forssalainen

      Hyvin hoitivat tarkastuksen ja kertoivat vanhan talonrakenteista yms.
      Siis se on tärkeintä kun myydään tai ostetaan vanhaa taloa on, et täytyy ymmärtää
      et ostaa vanhaa. Hauska tää kosteus yms jupakka, jos edeltävä on asunu talossa esim 10 vuotta, ni tuskimpa se iha mätä on. Ja oikeesti vanhassa esim 30v talossa on satavarmasti jossain nurkassa hometta tai kuivanutta kosteus jälkiä.

    • homeelementeissäasuva

      Yhtä epäluotettava kuin kovabetoni oy!

    • betonimieskin

      Juu, Kovabetonin elementit ovat aina olleet kieroja ja märkiä, ei ihme jos home kasvaa.

    • Tyytyväinen

      Voin suositella Nokialta P. Kilpi -nimistä mittaaja ja kartoittajaa, ei ole parin viikon pikakurssin käynyt keltanokka. Tarkastanut meillä kaksi kohdetta. Asiallinen henkilö, vastaa puhelimeen ja hyvin tavoitettavissa.

      • Anonyymi

        Kyllä olen sortunut, ja hyvin asiantuntevasti homma toimi.


    • Anonyymi

      Onko tuoreita kokemuksia? Keneltähän saisi luotettavan arvion Satakunnan tai Varsinais-Suomen alueelta?

    • Anonyymi

      Vuosia kestänyt hometaloepisodi koettu kiitos kyseisen lafkan surkean ja vastuuttoman toiminnan vuoksi. Ovat kovasti kiinteistönvälittäjien suosiossa, sillä yrityksen toimintatapoihin kuuluu peitellä ja vähätellä potentiaalisesti terveyttä uhkaavatkin puutteet ja vauriot. Kauppa käy ja kassakone laulaa ihmisten terveyden ja talouden kustannuksella.

    • Anonyymi

      Oma kokemukseni Suomen Rakennustarkastus oy.n toiminnasta on myönteinen.
      Tarkastutimme omakotitalon huhtikuussa 2022 ja nyt sitten talviasuttava hirsihuvilan.
      Mielestäni tarkastukset tehtiin riittävän tarkasti. Esille tulleet riskit kerrottiin avoimesti ja kirjattiin myös raportteihin.
      Melestäni on hyvä että, kohteet joissa on riskejä, osoitetaan ja kirjataan, koska se on sekä ostajan että myyjän kannalta selvempää. Tarkastuksen hintatasoon en osaa ottaa kantaa.
      Tietenkin riskikohteiden löytyminen aiheuttaa hinta neuvotteluja ostajan ja myyjän välillä, mutta parempi siinä vaiheessa kuin sitten myöhemmin kaupanteon jälkeen
      Voin todeta että asiallista ja ammattitaitoista työtä.
      Uskallan suositella kyllä kyseisen firman palvelua. Siksipä laitan nimenikin tähän, ettei tule epäilyjä palautteen antajasta, siis Reijo R Pesonen Kuusamosta.

    • Anonyymi

      Reijo R Pesonen taitaa olla firman perustajan kaveri, hänkin Kuusamosta 🙂

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      71
      3249
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      552
      3063
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      38
      2426
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2012
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      310
      1832
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1825
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1652
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      109
      1332
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1228
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1215
    Aihe