Ideoita kylpyhuoneen ulkoasun uudistamiseen?

alliumaporrum

Kaipailisin ideoita kylpyhuoneen ulkoasun pieneen "upgreidiin". Kyseessä on n. 15 vuotta vanha kylppäri, joka tuntuu olevan teknisesti vielä ihan hyvässä kunnossa eli kosteusvaurioita ei ole havaittu ja kopolaattoja ei ole löytynyt. Silikonit pitää toki kohta uusia. Ja tuohon on myös alunperin tehty vesieristeet jollain vaaleahkon sinisellä massalla.

Tämän hetkinen tilanne ei salli kokonaan uusiksi laittamista, eikä sille siis vielä mitään akuuttia tarvetta näytä olevankaan. Voi olla että joskus 3-5 vuoden päästä tehdään sitten isompikin uusiminen myös kylppärille, tiedä häntä. Sitä odottaessa, olisi kuitenkin mukava saada kylppärin ulkoasua hieman uudistettua, sillä nykyinen laatoitus on käytännössä kokonaan valkeaa sekä seinissä että lattioissa, saumat vihreää, ja katossa on perus puunvärinen paneeli. Melko kalsealta näyttää, siis.

Eli; olisiko kellään ajatuksia kuinka tuohon voisi saada hieman uudempaa ulkoasua suht edullisesti, vaihtamatta kokonaan laattoja ja sitä kautta koko vesieristystä?? Kaakelimaaleista olen kuullut juttuja, mutta hieman epäilyttää niiden toimiminen esim. suihkuseinällä. Myöskään vanhan päälle laatoittamista ei käsittääkseni suositella edes seinille, miten lie..? Mitä muita vaihtoehtoja olisi siihen että tilaan saisi hieman väriä, kontrastia ja uutta ilmettä edes joillekin seinille, nykyisen kokovalkoisen tilalle?

7

311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei ilmaiseksi saa

      Mene kauppaan, ei täällä kukaan pysty neuvoo. Ainakaan näistä ei kannata ottaa neuvoa. Metsään menee.

    • Ei tässä oikeastaan mitään neuvoja haettu, vaan ihan vaan ideoita erilaisista ajatuksista mitä olisi mahdollista tehdä.

      Kaupassa yrittävät tottakai kaupata juuri sitä mitä heillä on myytävänä ja muusta ei tietenkään kerrota mitään, eli sieltä harvemmin saa isompia uusia ajatuksia.

    • qwer1234q

      Kyllä se päälle laatoittaminen ihan hyvä vaihtoehto on jos ei halua/ole tarpeen tehdä koko hommaa alusta asti. Jos eristeet on alla kunnossa niin ei siitä mitään haittaa ole. Lasitus rikki timantilla, saneerauslaastista kynnet ja uutta päälle.

    • pienellä rahalla

      Maalaa se lattia kaakelimaalilla eriväriseksi ja katto valkeaksi kosteustiloihin tarkoitetulla maalilla.
      Voishan niihin kuivemassa tilassa olevien seinäkaakeleiden päälle sprayata jonkin schabloonin tai laitta muuta koristetta, kun askartelukaupoissa on nykyään vaikka mitä pientä mukavaa joissa liima takana.
      Kattoon vaikka kristallikruunu roikkumaan.

    • Itse en kaakelimaalia käyttänyt juurikin huonon maineen vuoksi. Tosin mun tuunauksen käyttöaika on n 2v. Otepohjamaalia ja futura 40 mieleiselläni sävyllä. Kaakeleihin jää maalipintaan röpö tai juovat (tela tai sivellin) ainakin tälläisellä omatoimituunaajalla.
      En uskaltaisi isoa seinää lähteä sutimaan, mutta kuivemmalla seinustalla väripaneeli muutaman laatan levyisenä voisi toimia. Vihreistä saumoista visioin mahdolliseksi isoa kukkatarraa, johon lakka päälle. Tai sitten itse maalattuna. Sabloni-ideakaan ei ole pöhkömpi. Katon maalamalla valkoiseksi toisaalta saat valoisuutta, mutta myös lisää tylsää valkoista = makuasia.

    • Ok, kiitokset kommenteista tähän asti! Onkos tuon kaakelimaalin ja päälle laatoituksen lisäksi muita järkeviä vaihtoehtoja? Voiko laattojen päälle esim. rapata tai muuten saada uutta pintaa?

      Noiden saumojen suhteen paras vaihtoehto lienee raapia hieman vanhaa laastia pois ja pistää uutta saumausainetta päälle. Vai tekeekö niillä värjäyskynillä mitään..?

      • pienellä rahalla

        Olen käyttänyt saumavärjäyskynää ikivanhassa keittiössä, olisi täytynyt tehdä perusteellisempi puhdistus ja ehkä rapata hieman saumapintaa ensin. Tökäsin vain sen vanhan päälle, eikä jälki tullut mielestäni tarpeeksi hyvä.
        Mutta itseäni syytän kun en tehnyt alustavaa työtä paremmin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1874
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe