Perhehoitokumppanit Suomessa OY

hyi hyi hyi

Ymmärtääkseni Britanniasta Suomeen rantautunut Perhehoitkumppanit Suomessa kelpuuttaa "lapsilleen" jopa kaikkein huonolaatuisimmat sijaisperheet. Saattaa olla, että joku kunta ei enää lapsiaan taloon laita, mutta Perhehoitkumppanit lähettää vaikka 500 kilometrin päästä lapsia ja nuoria surman suuhun.

Ei paljoa kiinnosta lasten ja nuorten hyvinvointi, kunhan kauppa käy ja raha ´juoksee. Ja perhehoitliiton Hakkarainen mainostaa lehdessään näitä huonolaatuisia sijaisperheitä taivaisiin, vaikka niissä olisi lapsi kuollut ja yksi mennyt talvella metsään nukkumaan. Perhehoitoliitolla ja Perhehoitkumppanit Suomessa OY:llä erittäin epäeettistä - rahan mahdilla toimivaa - toimintaa.

Hävetkää Hakkaraiset ja kumppanit Suomessa OY:

23

3309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • virtaviivaisuuuuuuus

      Onko muilla kokemuksia puljusta?

      • amaliasijari

        Ei ole mitään kokemusta/tietoa, muuta kuin mitä aslkuun siitä kerrottiin.
        Eli lupasivat pitää sij.perheistä hyvää huolta ja tarjota apua lasten ongelmissa, muistaakseni myös lupasivat kouluttaa ym.ym. ja palkkiot paremmat, kuin kunnilla.
        Kuitenkin kunnathan nekin sijoitukset maksavat, joten tämä firma vetää välistä hyvät rahat. Outo järjestely mun mielestä. En tosin asiaan ole paremmin perehtynyt, joten tämä on vain mutu-pohjalta sanottua.
        Mietin nyt, et voisiko tuossa olla jotain perääkin, ettei perheitä kovin tarkkaan syynätä, et rima päästä sijariksi ton puljun kautta on huomattavasti matalampi. Tämä siksi, et olen usein ihmetellyt noissa eri sarjoissa englantilaisissa, tai amerikkalaisissa, miten negatiivisesti niissä aina puhutaan sij.kodeista. Kuinka lapset ovat kulkeneet kymmenissä perheissä ja kokeneet ties mitä. Vaikka ne onkin vain fiktiivisiä sarjoja, niin luulis, että joku siellä taustalla silti saattais olla tottakin. Aina sij.kodissa asuneilla näyttää menevän tosi huonosti jne. Elikkäs jos siellä myös tällaiset puljut toimintaa pyörittää, niin oishan se toki mahdollista. Korostan edelleen, et tämä on vain mun mietiskelyä, ei perustu mihinkään todelliseen tietoon, joten pyydän ottamaan tämän huomioon tekstiä lukiessasi, Oman mielikuvitukseni tuotetta. En halua ns. antaa väärää todistusta mistään, kunhan pohdiskelen.


    • Solanam

      Tarkennatko hieman mitä tarkoitat tuolla "surman suuhun"? Mikäli tarkoitat, että siellä on tosiaan lapselta henki lähtenyt, niin rikosilmoitusta kehiin. Mutta jos näin ei ole, niin kannattaa ehkä hieman miettiä, että miten noita asioita ilmaisee?

    • mallikaspa hyvinkin.

      Lyllä viranomaisten pitää puuttua asioihin ilman, että asiakas on koko ajan valittamassa tai tekemässä rikosilmoituksia. Lastensuojeluviranomaisllakin on tietääkseni vastuunsa.

      Surman suu tarkoittaa sitä, että henkinen välkivalta lapsia ja sukulaisia kohtaan on jatkuvaa, lapsille on sattunut paljon pahaa ja onpa yksi kuollutkin.

      Olen kyllä soittanut Perhehoitkumppaneihin, mutta ei paljon kiinnostanut. Heidän mielestään paikka on oikein mallikas. Oikein Mikko Mallikas.

      • Solanam

        Se, että lapsi on kuollut, ei vielä tarkoita, että lasta olisi kaltoinkohdeltu - etpä kuolinsyytä tässä kuitenkaan mainitse? Sairauden tai onnettomuuden aiheuttama kuolema on täysin mahdollista bioperheessäkin, taitaapa olla itse asiassa aika reilusti yleisempää bioperheissä kuin sijaisperheissä???

        "Lapsille on sattunut paljon pahaa" - tarkenna?

        "Henkinen väkivalta" - tarkenna?

        Helppo kirjoittaa tällaista ilman tarkkoja perusteluita - mitä tapahtui? milloin? kenen toimesta? kuinka sinä tiedät asiasta näin tarkkaan jos et ole itse ollut asiassa osallisena? miksi et ole lapsen surmaamisesta ilmoittanut poliisille?

        Ja kyllä minusta on aiheellista tehdä rikosilmoitus, jos lapsi on "surmattu", kuten asian esitit? Jos olemassa on kerran näin kamala sijaisperhe, niin kyllähän asia on tutkittava ja perheeltä vietävä oikeudet toimia sijaisperheenä, ja tämä taitaa onnistua ainoastaan rikosilmoituksen kautta, mikäli lastensuojelu ei kerran asialle mitään tee? Taidatpa itsekin syyllistyä tietojen pimittämiseen jos kerran TIEDÄT lapsensurmasta, etkä kerro tietojasi poliisille?


    • Kolmen enkelin täti.

      Minkähän takia näiden lasten vanhemmat eivät ole tulleet julkisuuteen omalla nimellään ja kasvoillaan ja kertoneet tätä kammottavaa kokemustaan tästä paikasta lehdille? Jos lastensuojelu ja poliisi eivät suostu asialle mitään tekemään, niin itse tuossa tilanteessa ottaisin yhteyttä median edustajiin, ja hakisin lapselleni oikeutta sen kautta. Mediajulkisuus nopeuttaa asian käsittelyä kummasti, kuten esim. koulukiusatun Elisan tapauksessa.

      Varmasti olisi tällaiselle jutulle monta ottajaa niin seiskassa, hymyssä, iltapäivälehdissä kuin sanomalehdissäkin! Seiska jopa maksaisi aiheutuneesta kivusta ja särystä jos se rahasta on kiinni (toivottavasti tämän lapsen kuolemalla kukaan ei sentään ala rahastaa...).

      Ja varmasti joku kirjailija olisi valmis kirjoittamaan aiheesta vaikka kirjankin, onhan esim. koulukiusatun, itsemurhan tehneen Elisankin tapauksesta kirjoitettu kirja, miksei siis tästä. Varmasti ihmisiä kiinnostaisi tapaus, jossa pieni lapsi on saanut surmansa epäselvissä olosuhteissa. Johtaisi aika suurella varmuudella jatkotoimenpiteisiin, sillä mediajulkisuus on se, mikä tässä maassa saa rattaat pyörimään, ei mikään joutavanpäiväinen nettikirjoittelu.

      Jos siis todella ajat tuon lapsen ja hänen vanhempiensa, sekä muiden tuossa sijaisperheessä asuvien lasten oikeuksia, tee asialle jotakin konkreettista. Keskustele vaikka lapsen vanhempien kanssa aiheesta ja ehdota heille, että yhdessä haette heidän lapselleen oikeutta median kautta, jos lastensuojelu ei kerran tee asialle mitään.

      Jos jatkat tämän asian puimista keskustelupalstalla, se osoittaa vain sen, ettet oikeasti uskalla tehdä asialle mitään ja että tarinasi on hyvin suurella todennäköisyydellä keksitty tai kuulopuhetta, jossa totuutta on vain nimeksi. Voihan se olla että lapsi on esimerkiksi kuollut tapaturmaisesti (ja tämä on nyt siis vain spekulaatiota, en syytä ketään mistään), mutta skandaalinkipeä puskaradio on paisutellut asiasta lapsenmurhan? Hmm. Niin.

      Se, että lapsen vanhemmat ajaisivat lapsensa oikeuksia julkisesti, voisi olla ehkä hieman uskottavampaa kuin se, että joku (jonka suhde lapseen ja sijaishoitopaikkaan on yhä hieman epäselvä näiden nettikirjoitteluiden perusteella?) kertoilee tätä tarinaa internetin keskustelupalstoilla?

      Jos et ole lapsen vanhempi (mitä siis luultavasti et ole, koska et missään vaiheessa ole väittänyt olevasi), niin toivottavasti kertoilet tätä tarinaa lapsen vanhempien luvalla - olisi aika surullista, jos lapsen äiti sattuisi törmäämään näihin teksteihin, jos hän itse ei ole halunnut tuoda lapsensa kuolemaa ja siihen johtaneita tapahtumia julki.

      Minua kiinnostaisi myös tietää, mikä suhteesi lapseen/lapsen vanhempiin/sijaisperheeseen on, ja että mistä olet saanut tietosi siitä, että juuri sijaisperhe on aiheuttanut lapsen kuoleman? Lapsen vanhemmilta? Lapsen siskonkumminkaimalta? Sijaisperheeltä? Olet itse ollut todistajana? Olet itse ollut osallisena? Olet kuullut puskaradiosta? Kerro tarkemmin, nyt kun aloit tätä tarinaa kerran kertomaan!

      Ja kuten joku jo tuossa kirjoittikin, niin jos kertomus lapsen kuoleman aiheuttamisesta on tosi, niin rikosilmoitus PITÄÄ tehdä. Ei huonoa sijaishuoltopaikkaa millään nettikirjoituksilla kaadeta. Ei ne päättäjät näitä kirjoituksia lue.

      Lapsen vanhemmille haluan esittää surunvalitteluni ja osanottoni. On aina surullista, kun lapsi kuolee. Tiedän sen, koska lähipiirissäni näin on käynyt kolmesti, vieläpä kahdessa eri perheessä. Meillä tosin kyseessä on periytyvä sairaus, joka vie lapsen aivan vauvaikäisenä, jos on viedäkseen. En voi edes kuvitella, miltä oman lapsen menettäminen tuntuu, saati se, että joku surmaisi lapseni.

      Minusta tuntuu kamalalta, että joku käyttää teidän tragediaanne hyväkseen päästäkseen osoittamaan halveksuntaansa jotakuta ihmistä kohtaan. Minusta lähinnä tuntuu, että tällä kirjoittajalla on jokin oma henkilökohtainen kauna, jonka takia hän nyt mustamaalaa tätä sijaisperhettä hyväksikäyttäen teidän perhettänne kohdannutta surua.

      Jos kertomus lapsen kuoleman olosuhteista on totta, olen vahvasti sitä mieltä, että teidän tulisi hakea lapsellenne oikeutta. Jos taas näin ei ole, on kamalaa, että joku kehtaa käyttää tragediaanne tällaiseen häiriköintiin.

      Voimia teille, ja kaikille lapsensa menettäneille vanhemmille.

    • amaliasijari

      Tässä nyt näyttäis olevan asialla joku kateellinen naapuri, kun näkee pihalle ja usein mainitsee ne ylpeät tyttäret. Mistä nyt oikeesti mahtaa olla kyse?
      Se on ainakin satavarmaa, että kuolee sitten vanhus, tai ihan kuka tahansa epämääräisissä olosuhteissa, esim kotonaan, tai muualla kuin sairaalassa, niin se on aina poliisiasia. Ei tässä maassa voi tutkimatta ja ilman kuolintodistusta ketään haudata. Kuolintodistusta taas ei voi kirjoittaa, ennen kuin kuoleman syy on tutkittu.
      Aina pois suljetaan rikoksen mahdollisuus. Jos taas on tullut ilmi jotain rikokseen viittaavaakaan, esim. heitteille jättöä tai muuta laiminlyöntiä, niin ei mitkään viranomaiset voi rikosta tyhjäksi saada, vaan hekin istuisivat syytettyjen penkillä ja media olisi asiasta jo kirjoittanut ja tiedottanut moneen kertaan ja jutulla rahastanut.
      Sitä, miten ko. paikassa muita lapsia hoidetaan tai siellä muuta touhutaan ei tiedä, kuin he jotka siellä talossa asuvat. Jos siellä kerran on isompiakin lapsia jo murrosikäisiäkin, niin luulis, että ainakin he osaisivat jo kertoa ja valittaa paikasta. Kaikki ei nyt näissä kirjoituksissa ihan täsmää. Osa saattaa olla tottakin, mutta näytöt on aika heppaset. Kirjoituksista tulee liian usein esiin kirjoittajan kaunaisuus niin perheen äitä kohtaan, kuin niitä ylpeitä tyttäriäkin. Se lasten asema taitaa olla lopulta pienempi huoli kirjoittajalla.

    • tässä sinulle Amalia

      Niinpä niin. Niinhän se on että tuo paikka on oikein erinomainen kaikille lapsille. Kukaan ei ole kuollut lainkaan, eikä kukaan ole mennyt talvella 8- eikä 10 -vuotiaana yöksi metsään nukkumaan. Kyläläiset eivät ole osallistuneet suuretsintöihin. Kukaan ei ole koskaan ihmetellyt tuon rouvan outoa käytöstä, eihän se outoa oikeasti olekaan. Ja niin. Nuo tyttäret ovat ihan vilpittömästi hienoja ja pohjimmiltaan aidosti hyviä ihmisä. Eivät auta koskaan äiteetä kuljettamaan lasta piiloon kellareihin koulujen kevätjuhlissa. Ajattelevat asioita ihan nin kuin taiteilijoiden kuuluukin.

      Ei tuon hienon paikan lapsimäärää koskaan ylitetä, eikä lapsia kuljeteta paloautolla. paikan talo ei ole koskaan palanut, eikä heistä ole sen takia tullut niin hienoja ihmisiä. He oittavat lapsia vain sen verran, että jokaiselle lapselle varmistetaan hyvä olo. Raha ei ole heille yhtään tärkeää. Ukko on omistautunut lapsille, hän ei ole remontoin ut koko aikaa taloa suuremmaksi. Kun lapsia aloitettiin sijoittamaan, tolossa oli jo saunakin. Lapsilla on aina puhtaat ja ehjät vaatteet yllä ja lapset saavat monipuolista ja terveellistä ruokaa.

      Lasten sukulaisia rakastetaan ja hediät toivotetaan tervetulleksi kaikki. Kukaan ei ole koskaan karannut uosta hiemnosta paikasta. Kukaan kyläläinen ei ole ollut huolissaan ko. paikan lapsista.

      Sopisiko Amalialle tällainen setti?

      • suurego haiseeee

        Olenko sinulle jotenkin näyttövelvollinen? Laitapa sähköpostiosoitteesi, niin otan yhteyttä ja saat tietää, kuka on tämä SUUREGOROUVA..... Ettet vaan olisi sinä Amalia armas.


      • amaliasijari
        suurego haiseeee kirjoitti:

        Olenko sinulle jotenkin näyttövelvollinen? Laitapa sähköpostiosoitteesi, niin otan yhteyttä ja saat tietää, kuka on tämä SUUREGOROUVA..... Ettet vaan olisi sinä Amalia armas.

        Ai rupeet nyt sitte minustakin sitä hienoa rouvaa tekemään.
        Sun harmiksesi pitää sanoa, etten tosiaankaan ole.
        Olen jo sijarihommista eläkkeellä ja kädet on kyynärpäitä myöten ristis, ku vihdoin sain
        lapset kasvatettua aikuisiksi ja elämään itsenäistä elämää. Ei enää tarvii huolehtia muusta, ku itestään. 20 v. sitä hommaa tein ja nyt olen ansainnut vapauteni.


      • amaliasijari

        Ei nyt ole kysymys siitä, että pitäis ongelmia vähätellä, tai piilotella.
        Sun kirjoitukset ovat vaan niin usein kohdistuneet niiden ylpeiden tyttärien ja mielestäsi ällön sij.äidin ulkoisen olemuksen arvosteluun ja siihen rahan tekemiseen, että olet eksynyt ja eksyttänyt meidät muutkin usein itse aiheesta, eli niistä lapsista ja heidän hyvinvoinnistaan, mikä kait on ollut alkup. tarkoituksesi.
        Millanen kylä se oikein on, jos koko kylä puhuu ja tietää sen tilanteen ja siellä ollaan aidosti huolissaan lapsista, niin miksi tyydytte vain nettikirjoitteluun? Ottakaa yhteyttä, vaikka ministeriöön, tai kirjottakaa koko porukalla pressalle. Minä en ainakaan jättäisi asiaa pelkän juoruilun tasolle, jos lapsilla oikeesti on siellä hätä.
        Selvisikö muuten, miksi joku lapsi oli mennyt yöllä metsään, muka nukkumaan?
        Aina ei välttämättä syy olekaan niissä vanhemmissa, vaikka siltä saattaisi näyttää.
        Voi olla lasten keskinäisiä riitoja, tai lapsi on halunnut protestoida rajoja vastaan ym.ym.
        Meilläkin yksi lapsi lavasti tilanteen, missä oli muka pakko karata ikkunasta syyspimeällä, vesisateeseen vähissä vaatteissa. Olimme muiden lasten kanssa
        alakerrassa juttelemassa ja tämä poika oli huoneessaan lukemassa enkun sanoja, tai jotain. Yläkerrassa on oma sisäänkäynti ja hän olisi voinut vain kävellä ovesta ulos ja ottaa päälleen asianmukaisen vaatetuksenkin, eikä kukaan olisi tiennyt, mutta hänen mielestään mun määräys läksyjen lukuun oli niiiin karmeaa, et piti lavastaa karkaaminen ikkunasta. Kun hänet sitten haettiin kotiin ja kysyin syytä karkaamiseen, ilmoitti hän, että piti karata, kun hän näki mitä ruokaa meillä oli, eikä kuulemma siitä pitänyt. Aikasemmin ei ollut koskaan ko. ruoasta valittanut ja kotiin palattua kummasti se ruoka vielä maistui. Siis ei mitään syytä, mut tooosi vilkas mielikuvitus. En siltikään sano, etteikö olisi mahdollista, et lapsi on ihan jostain todellisesta syystä karannut. Jos tuollaista tekee, täytyy olla melko ahdistavaa.


    • amaliasijari

      Siis, sinun oma lapsesi on tuossa paikassa sijoitettuna?
      Minkä ikäinen lapsesi on? Ainakin jo koulussa vai?
      Järjestä sossun luo tapaaminen, missä lapsesi on paikalla, ilman sijaria.
      Sitten pyydätte lasta omin sanoin kertomaan millasta elämä siellä on ja mitä on itse
      kokenut ja nähnyt.
      Ei auta lastasi nettikirjoittelu. Jotain konkreettista täytyy tehdä, jos huolesi on aiheellinen. Miten he perustelivat lapsen piilottamista sukulaisilta?
      Miten se ylipäätään oli mahdollista? Eikös opettajan kuulu pitää luokka kasassa, ei sieltä voida kesken kaiken lapsia mennä erottelemaan.
      Meidän sijareiden on todella vaikeaa tehdä mitään tuollaiselle asialle, koska emme tunne ko. tapausta, eikä paikkaa. Olemme kaikki niin eri puolilta Suomea, ettei edes juorut kantaudu korviimme. Emme voi muuta, kuin päivitellä tapauksia.
      Viranomaiset on ainoa taho, joka voi asiaan vaikuttaa ja kuten sanoin, jos ei esim. kunnan sos.lautakunta, tai johtava sossu tee asialle mitään, niin sitten yhteyksiä ministeriöön ja ties mihin, kunnes jotain tapahtuu. Ellet ole edes ainoa, joka sitä touhua ihmettelee, niin kerää porukka tueksesi.

    • Sojonen auttaa

      Tuossa yksityiskoulussa tuo rouva pitää asioita hanskassa. On johtokunnassa ja oli aiemmin sen puheenjohtaja. Vei lapsen kellariin piiloon. Osaa kieroilla milin kielin joka suuntaan. siis todella vastenmielinen tyyppi.

      Tuo muija pyörittää yksityiskoulun opettajia, sossuja, sijaishuoltoyksikön johtjaa (puolustaa aina tuota muijaa).

      Järjestää omille lapsilleen häitä yms. paikallisen kulttuurimesenaatin (Sorjosen) varoilla, tuntee Tuula Peltosen yms.

      Todella vastenmielinen tyyppi. Monet tietää kuvion, mutta kukaan ei tee mitään. Ymmärrätkö, että on tällaisia SUURUUKSIA?

      • amaliasijari

        No, on niitä isompiakin "suuruuksia" ja heidän kumppaneitaan käräytetty ja ovat joutuneet tilille teoistaan. Siinä kaatuu sitten sen muijan myötä koko kunnan systeemi, ku homma paljastuu. Siis ilmoituksia tekemään.


    • sivusta seurannut..

      perseestä koko perhehoitokumppanit..jotain pimeetä koko touhussa.

    • sherppa

      Nyt vähän asiallisempa kieltä käyttöön, hipoo jo herjauksen rajaa...

      T. tämän palstan luotsi

      • sherppa

        Muutaman törkeimmän viestin jo poistinkin.


    • voi,voi..

      sulle sherppa..taidat olla joku itse perhehoitokumppaneista.totuus kirpaisee vai.vai että herjauksen rajaa hipoo.tietäisit vain millasta palvelua saati kohtelua jotkut on saanut tältä puljulta.niin ja täällähän voi kuka tahansa osallistua keskusteluun ja kannattaakin jos omakohtaisia kokemuksia tai kuultuja sellaisia on.

    • ellinkellin

      Itse PKS sijaisvanhempana voin todeta että seula ihan pride koulutuksesta sijaisvanhemmaksi valikoitumiseen asti on todella tiukka ja sijoituksen tapahduttuakin sijaisperhettä "valvoo" niin kunnan lastensuojelutoimi kuin PKS:n omatkin sosiaalityöntekijät viikottaisilla yhteydenotoilla ja käynneillä. Enemmän olisin huolissani pelkästä kunnallisesta puolesta missä vastaavaa kontrollointia ei ole. Ja pitää muistaa ettei PKS ei itse ota lapsia huostaan vaan sille tarjotaan yleensä kunnista niitä ns vaikeimpia tapauksia.

      • huonohomma

        Järkyttävää. Jos tuon firman perheitä muka valvotaan tarkemmin, muilla ei ole sitten valvontaa lainkaan. kaltoinkohtelua oli eräässä, jossa sekä' että lapsia. Firma piti vielä kauemmin lapsia kaltoin kohdeltavina, kuin kunta.


      • folkjh

        Siis pks (tai muutkaan yksityiset toimijat) ei ota ketään huostaan eikä päätä sijoitusten kestosta,sen tekevät aina kunnat.


    • eimekunnemuut

      No eipä vakuuta puljun valvonta, kun sillä ei tunnu olevan mitään päätösvaltaa edes kaltoinkohtelu tilanteessa. Jos välinpitämätön kunta haluaa pitää lasta paikassa, mistä toinen kunta on jo ottanut ajat sitten lapset pois, pulju ei voi tehdä mitään. katsoo vaan tyytyväisenä vieressä, kun lasta kaltoin kohdellaan. Turha sitten kehuskella valvonnalla, tai oikeastaan yhtään millään muullakaan.

    • Anonyymi

      Saman valmennuksen "PRIDE" käyvät myös PKS perheet. Ja kaikki valmennettavat eivät todellakaan saa sijoitusta ainakaan Perhehoitokumppaneilta. Jos he eivät täytä niitä vaatimuksia joita edellytetään perhehoitajilta. Niitä voi olla puutteelliset asuinolot, tai puutteeliset ihmissuhdetaidot ja ohjaustaidot. Ja yleinen turvallinen ympäristö ja omat ihmissuhteet täytyy olla kunnossa.

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1585
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1315
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1198
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe