Hampurilaisen syvin olemus?

Terve,

Miten tehdä oikein hyvä (liha)hampurilainen, kun lupauduin sellaista tekemään. Miten pihvi paistetaan? Entä itse tehty majo? Kuoret?

Auttakaahan, oi ammattilaiset n00bia? Olen vaarassa menettää kasvoni, jos en onnistu:)
Ilmianna
Jaa

32 Vastausta



Tee sämpylät vehnätaikinaan, saa olla aika isoja, ja kuohkeita sisältä. Pinnalle voit halutessa ripotella seesaminsiemeniä. Tai kasta sämpylä vesiastiassa ja sitten pyöräytä siemenissä.
Sämpylätaikinan ohjeet saat googlettamalla.

Pihvit naudan paistijauhelihasta.
400g jauhelihaa
kananmuna
1/2dl korppujauhoja
1 tl suolaa, mustapippuria

Tässä on tärkeintä etä vaivaat pihvitaikinan mahdollisimman kiinteäksi, siis ihan käsin. Paista ne pannulla voissa. Lettupannu on
aika kätevä. Pihvin paksuus semmoinen 2-3 cm.
Laita pihvit 50 asteiseen uuniin niin pysyvät lämpiminä.

Majoneesia en tekis itse... muutaman kerran mennyt metsään ja
se on herkkä pilaantumaan.
Kaupasta saa hyviä hampurilaiskastikkeita tuubissa, niitä voi käyttää myöhemminkin. Pelkkä majo on vähän turhan tuhtia tavaraa.

Kun alat kasaamaan, halkaise sämpylät ja käytä sisäpuolet vielä kuumalla pannulla voissa niin että saavat rapsakan pinnan.
Sitten vaan kasaamaan, naudanlihapihville käy tosi hyvin cheddar
sulatejuusto siivu. Semmonen mikä on aamupalajuusto tyyppisessä paketissa.
Jos käytät juustoa, laita majoneesi/kastike alimmaksi, sitten pihvi, sitten juusto.

Ja eikun syömään !
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Entäs sipuli,salaatti,kurkku,tomaatti,ketsuppi,sinappi,ym...???
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Oikeaoppiseen hapurilaispihviin ei tule mitään muuta kuin naudan jauhelihaa. Kanamunalla ja korppujauhoilla voi toki parantaa sen koostumusta, mutta eivät periaatteessa siis kuulu siihen.

Hyvät kastikkeet saat sekoittamalla kaupan majoneesiin esimerkiksi pestokastiketta, tai punaista chilikastiketta. Molemmissa tapauksissa oikea sekoitussuhde selviää maistamalla.

Sämpylä tulee paahtaa, ja pihvin sekä majoneesin(-ien) lisäksi väliin ainakin salaattia, tomaattia (puna)sipulia ja sinappia.
Ilmianna
Jaa
>SYYTÄ KUULE IHAN ITSEÄSI NYT VAAN

Elämässä on kiva ottaa riskejä. Ja älä tuu tänne huutamaan turhia, jossei ole muuta asiaa.
Ilmianna
Jaa
>majoneesin(-ien) lisäksi väliin
>ainakin salaattia, tomaattia (puna)sipulia ja
>sinappia.

Miten jos laittaa sinapin majon joukkoon? Toimiiko samalla tavalla? Dijonia vai tavista?
Ilmianna
Jaa
Osta kaupasta valmiit sämpylät, käytä niitä vain pannulla ennen täyttöä. Pihviin nautaa, tai mikäli saat vain käsiisi hirveä, josta olen itse huomannut tulevan parhaat pihvit. Osta kaupasta hampurilaiskastike, sinappia, ketsuppia, ananasta, kananmunaa (paista ne), kurkkusalaattia ja halutessasi tomaattia ja/tai vihreää salaattia. Voilá!
Ilmianna
Jaa
Älä sotke pihviin kananmunaa, kyseessä ei ole lihapulla. Äläkä myöskään korppujauhoja yms. Suolaa ja pippuria ja jos haluat vähän tulisempaa makua, niin pari tippaa tabascoa.
Ilmianna
Jaa
Saanks mä kans tulla syömään sun hampurilaisia? Toivottavasti ne onnistuu, kun et polta pihviä tai sämpylää.
Ilmianna
Jaa
kyllä se on ehottamasti,ilmainen hamppis
Ilmianna
Jaa
Hampurilaispihviin ei tule mitään jauhoja, ei kananmunia, ei sipulia. Pelkkää jauhelihaa ja pihvin pintaan suolaa ja maun mukaan jotain pippuria.
Ilmianna
Jaa
Makin ruuat on herkullisia. Makin Aamupala on kaikkein paras yo vuoron jalkeen... Ja sitten menna nukkumaan paivaksi himaan.
Ilmianna
Jaa
Ostat kulmapaistin palan (siinä on hieman rasvaa) ja jauhat lihan. Hieman muotoilet pihvin muotoon. Pintaan öljyä ja sitten vaan paistamaan. Paista kummaltakin puolelta ja jätä mediumiksi (jos siis tykkäätte mediumista) - kypsäksi asti ei kannata paistaa koska menee kuivaksi. Lopulta suola ja pippuri pintaa. Mitääs munia ja jauhoja ei kannata pihviin laittaa missään nimessä. Majoneesi kannattaa tehdä ilman muuta itse sekä sämpylät. Googlettamalla löydät varmaan hyvät ohjeet kumpaankin
Ilmianna
Jaa
Mitä ihmettä jengi hölisee täällä kananmunista ja ananaksista ja kastikkeista?

Hampurilaiseen tarvitaan:
1) hyvä sämpylä
2) laadukasta lihaa
3) suolaa ja pippuria
4) sinappia

Siinä se. Jos nuo ainekset on kunnossa ja osaa paistaa pihvin, saa hyvän hampurilaisen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jep ja sun ohje olikin tosi seikkaperäinen.
määrittele hyvä sämpylä ja laadukas liha.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Siskon tekemä sikamähöläskimättöburger:
130g naudan jauhelihapihvi - pannulla väri ja uuniin pekonisiivu ympärille ja cheddar-siivu päälle
maailman paras majoneesi - normaali kaupan majo, sipulia, valkosipulia, vähän etikkaa ja suolakurkkua
pannulla paistetut hampurilaissämpylät
salaattia

Lähtee nälkä!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Käykää Tuen-grillillä Lappeenrannassa niin tiedätte mitä on hyvät hampurilaiset.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
>Saanks mä kans tulla syömään sun hampurilaisia?

Voisin vaikka laittaa ensivuonna popup- hamppari-baarin pystyyn päiväksi, jos onnistun:)

Kiitoksia muuten hyvistä ideoista. Itse taidan kallistua tuohon lähes maustamattomaan pihviin ilman munaa. Oli nimittäin aika hyvän makuinen - päälle lopuksi hieman smoked sea saltia ja pippuria ja sitten vetäytymään hetkeksi. Nam!
Ilmianna
Jaa
Mita naudan liha on? Hyvaa extra rasvatonta jauhelihaa , Knorr sipulikeitto jauhetta mukaan ja anna seista tunnin kylmassa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hampurilaispihveihin ei kannata käyttää vähärasvaista naudanlihaa, ettei pihveistä tulisi kuivia. Myös hyvään majoneesiin ja raikkaisiin kasviksiin kannattaa panostaa. Pekoni on mukava lisä. Jos juustoa tahtoo, niin cheddar lienee se ainoa oikea :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hae MCDonaldsista hampparit
Ilmianna
Jaa
*MCDonaldsista

Kokeilin tätä vaihtoehtoa, ja huonoa oli. Ostin jonkun kampanjapurilaisen - oli mauton ja kuiva. Ei näin.
Ilmianna
Jaa
Hampurilainen valmistuu,kun ruisleivän väliin laitetaan suolattua,tai paistettua lohta ja sekaan tilliä ja sipulirenkaita. Eli ei naurettavaa valkoisesta jauhosta tehtyä höttöpullaa ja väliin jauhelihapihviä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hampurilaisesta oli puhe, toi sun on leipien välis kalaa. Ihan eri ruoka.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Amerikal. tv-kokki Rachel Ray tekee hampurilaiset ilman munaa, korppujauhoja. Eräässä ohjelmassa tällai: 900 gr naudan jauhelihaa, ripaus suolaa, pippuria, sitten käsin vaivasi hetken seosta, ja siitä tuli 4 pihviä.
No Amerikassahan kaikki on suurta, mutta itse saan 4 pihviä kun jauhelihaa on n. puoli kiloa.Ovat mun mielestä silti aika suuria. Ei saa paistaa liikaa, etteivät kuivu.
Kastikkeita en viitsi itse sekotella, valmisjuttuja tuunaan sillä mitä kaapista löytyy.

Ammattilainen en ole, mutta saa kai silti vastata.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Aivan, ei missään nimessä jauhoja tai munaa lihan sekaan. En ymmärrä ihmisiä jotka mättävän jauhelihan sekaan desikaupalla korppujauhoja ja munia, ne tekevät mössöstä mautonta ja koostumuksesta epämiellyttävää höttöä. Ehtaa lihaa sen pitää olla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kanadan Chuckin hampurilaispihvit ovat mainioita. Hyvä naudanjauheliha levitetään tasaiseksi levyksi, maustetaan itsekunkin maun mukaan mutta vähintään suolalla, pippurilla ja levitetään sinappia pinnalle. Lisätään juustoraastetta (mitä juustoa sitten kukin haluaakin käyttää) ja käännetään liha päällekkäin niin, että mausteet ja juusto jäävät sen sisään. Muokataan lihasta kiinteä pihvi, jota paistetaan 3-4 minuuttia per puoli. Kun kumpikin puoli on saanut kauniin ruskean värin se on valmis. Mausteina voi käyttää mitä sitten kukin haluaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pahoittelen, en tiedä paistamisesta tai mistään, mutta kuitenkin maustamisesta... Jos tahtoo tehdä mehevän ja hyvän.

1. Ketsuppia & majoneeesia, mistä nyt tykkääkään.
2. Pippuria
3. Tomaattia
4. Juustoa

Jos ottaa kaupasta valmishampparin, mikroon minuutksi,
mutta jos on ite paistanut yms., niin vaan syömään! :)

VAROITUS! Jos pistit mikroon, niin tomaatti on sit ihan helevetin kuuma!
Ilmianna
Jaa
Say no for Micros!!!
Ilmianna
Jaa
---> niin tomaatti on sit ihan helevetin kuuma!

Kuka nyt tomaattia pistäisi mikroon:) Tai kurkkuja ja salaattia yms.
Ilmianna
Jaa
Ei missään nimessä mitään mikroilua. Mikro on tarkoitettu veden kuumentamiseen ja marjojen/einesten tms pika- sulattamiseen. Oikeaan ruoanlaittoon se ei kelpaa.
Ilmianna
Jaa
ei se mikro edes kelpaa veden kuumennukseen, koostumus muuttuu.
Ilmianna
Jaa
Perinteinen hampurilainen

*Ainekset ja esivalmistelut*

400 gr paistijauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl mustapippuria
1 tl Tabascoa
1/2 punasipuli

Vedä punasipuli hakkeeksi ja kuullota pannussa. Anna jäähtyä hetki. Sekoita ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.

Täytteet
-pihvitomaattia
-jääsalaattia
-marinoitua punasipulia
-suolakurkkua
-Cheddar-juustoa
-ketsuppia, sinappia, majoneesia

Hampurilaissämpylä (mielestäni paras Suomessa on Lidlin "jalkapallosämpylä")

*Rakentaminen*

Taputtele jauhelihataikinasta 4 pihviä. Paina keskelle kuoppa niin eivät palloudu paistettaessa.

Paista pihvit pannussa tai grillissä. Loppuvaiheessa voit laittaa viipaleet Cheddaria pihvien päälle sulamaan. Paahda sämpylä kevyesti leivänpaahtimessa/ pannussa/grillissä.

Laita pohjalle ketsuppia ja päälle tomaattia. Sitten pihvi. Sipaus sinappia ja suolakurkut. Sitten marinoitu punasipuli ja jääsalaatin lehti. Majoneesia. Sitten kansi päälle ja syömään!

PS

Väliin voi laittaa myös tavallista keltasipulia sokerissa paistettuna (1 sipuli, voita, sokeria). Paista sipulit pannussa runsaassa voissa ja ruokalusikallisessa sokeria kullankeltaiseksi.

PPS

Helppo ja nopea tapa marinoida punasipulia:

2 pientä punasipulia
1/2 dl punaviinietikkää
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl rypsyöljyä
mustapippuria myllystä

Kuori ja suikaloi punasipuli. Etikka, sokeri ja suola kulhoon ja sekoitetaan hyvin. Sipulit joukkoon ja annetaan maustua kymmenisen minuuttia. Lopuksi öljy ja pippuri.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Hampurilaisen syvin olemus?

Terve,

Miten tehdä oikein hyvä (liha)hampurilainen, kun lupauduin sellaista tekemään. Miten pihvi paistetaan? Entä itse tehty majo? Kuoret?

Auttakaahan, oi ammattilaiset n00bia? Olen vaarassa menettää kasvoni, jos en onnistu:)

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta