Kanariandoggi

kiinnostunut.

mitä mieltä ko.rodusta? Onko kuinka paljo suomessa näitä?
yritin koitakirjoista hakea tietoa mutta eipä oikein mitään löytynyt :/

27

4023

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • google tiätää

      Jos tietokoneesees on asennettu google, ni varmaan sielt löytyy tiatoo.

    • Sivusta seurannut

      Sinun kannattaa ihan ensimmäiseksi katsoa peiliin ja kysyä itseltäsi miksi Kanarian dogi ? Seuraava kysymys on kuinka paljon aikaa ja vaivaa olet valmis uhraamaan koiraan ei vain vuodeksi pariksi eteenpäin vaan kymmeneksi vuodeksi. Kanarian dogi ei ole helppo rotu luovuttaa toiseen perheeseen jos elämäntilanteesi muuttuu. Asutko kerrostalossa vai omakotitalossa,oletko hyväkuntoinen,siis todella hyväkuntoinen eli pystytkö pitelemään mahdollisessa ongelmatilanteessa min. 50-60 kiloista koiraa joka on täynnä räjähtävää voimaa aloillaan ? Minun näkemykseni mukaan Kanariandogi eroaa esim.rotweilerista ja mastiffista siinä että Kanariandogi on voiman lisäksi hyvin ketterä koira. Oletko valmis kantamaan vastuun koirastasi myös perheenjäsentesi kohdalla puhumattakaan kavereistasi ja mahdollisista naapureista ? Minusta sinun kannattaisi aloittaa jollakin toisella rodulla jonka rotujärjestöstä ja/tai kasvattajalta saat tietoa ja neuvoja.Muuten voit joutua todellisiin vaikeuksiin koirasi kanssa. Jos jotain ikävää tapahtuu koiran omistaja on aina vastuussa ja siinä ei selittelyt auta enää poliisille kun vahinko on tapahtunut.

      • järkyttynyt

        Olen samaa mieltä ja ihmettelenkin, miks joku ensimmäiseks koiraa havitteleva aina tarttuu noihin rotuihin missä tarvitaan osaamista, taitoa ja nöyryyttä koirankasvatukseen.
        Moni nuori ihminen tekee jo ensinnäkin sen virheen, ettei tunne haluamaansa rotua eikä ole lukenut tietoutta sen käyttäytymisestä, ei sen vaatimuksista eikä sen luonteesta vaan kuvittelee että kaikki pennut on söpöjä, ihania ja rakastettavia mutta vuoden jälkeen ne sitten muuttuukin tappajiksi, mahdottomiksi kuljettaa ulkona ja kaikkien muiden kauhuiksi.
        On aivan sama kun meikäläinen ottaisi suden ja koiran risteytyksen.
        Aivan alkuun se olisi niiiiiiiin lutunen, tuskin erään kasvattajan miniturbosta eroaisi, mutta siihen se hauskuus sitten loppuisikin.
        Mitä enemmän koira on alkukantainen, sitä vaikeampi se on kasvattaa ja kouluttaa.
        Siis alottajalle: älä hitossa hanki ferraria kun et osaa ees pikkufiatilla ajaa!!!!!!


      • kummaheppujalopun

        Mistä helvetistä sä voit tietää nettikirjoitusten perusteella, kuka minkäkin rodun kanssa pärjää tai ei???Maailmassa on paljon ihmisiä, jotka on ensimmäiseksi koiraksi ottanut vahvan ja voimkasluonteisen koiran, ja pärjännet sen kanssa ja tehneet siitä yhteiskuntakelpoisen.Totta että enemmän on niitä jotka ei ole pärjänneet, mutta sinä et ole mikään jumala joka sitä pelkän pulinapalstakirjoittelun perusteella pystyt tietämään!!


    • kiinnostunut.

      kuka sanoin että olen hommaamassa tai edes haluan ko. rotua itselleni.. kyselin vain mielipiteitä ja tietoa!! ihme porukkaa ku heti ruvetaan äyväämään!!

    • perro de las islas

      Kyseessä on erittäin vaativa ja haastava rotu joka vaatii täysipäisen ja kokeneen koiraihmisen omistajakseen.

      En tiedä paljonko niitä Suomessa on, ehkä kennelliiton sivuilta sekin asia selviäisi ja saisi lisäinfoa rodusta.

      Rotu on jakautunut kahtia eli alkuperäiseen presa canarioon ja raskaampaan dogo canarioon joka käsittääkseni on nykyisin yleisempi.

      Googleta rotunimellä ja löydät varmasti lisäinfoa sekä mahdollisten kasvattajien nimiä joiden kanssa sitten voit keskustella rodusta lisää.

      Itse en ole kotimaassa rotuun tutustunut, ainoastaan Kanarialla ja sielläkin tuohon presa-muotoon.

      • uusi jäsen

        Meidän perheeseen tulee uusi jäsen Joka sattuu olemaan tämän rotuinen. Haluan kyllä nähdä ihmisten ilmeet kun ennakko luulot alkavat karista, todella välittävästä,kiltisti koirasta. Sillä meinaamme kasvattaa siitä pitkäjänteisellä kasvatuksella rakastavan koiran joka luottaa meihin ja itseensä.
        Tiedän paljon koiria jotka on pieniä ja sulosia mutta en uskaltaisi päästä lastani välttämättä sen luokse yksin.


      • jär kyt tä vää
        uusi jäsen kirjoitti:

        Meidän perheeseen tulee uusi jäsen Joka sattuu olemaan tämän rotuinen. Haluan kyllä nähdä ihmisten ilmeet kun ennakko luulot alkavat karista, todella välittävästä,kiltisti koirasta. Sillä meinaamme kasvattaa siitä pitkäjänteisellä kasvatuksella rakastavan koiran joka luottaa meihin ja itseensä.
        Tiedän paljon koiria jotka on pieniä ja sulosia mutta en uskaltaisi päästä lastani välttämättä sen luokse yksin.

        HUH HUH ja onnea vaan :(


    • jep4

      "Koira hyökkäsi 8-vuotiaan kimppuun Vihdissä. .. Tyttö oli odottamassa muiden lasten kanssa koulutaksia Jokikunnan taajamassa, kun läheisestä talosta pääsi karkuun kanariandoggi-rotuinen koira."

      • Toivottavasti nyt

        olisi tuolla omistajalla vakuutukset kunnossa kun on saatu ennakkotapaus kunnon korvauksista Kontiolahdella jossa koira oli vielä kiinni kytkettynä asiallisesti. Siihen on nyt hyvä vedota tässä ja näissä vastaavissa tapauksissa jatkossa.

        Joten kaikki tappajakoirien, pittien ja rotikoiden sekä näiden erikoisuuksien omistajat, pistäkäähän vahinkovakuutukset kuntoon, tai koirat monttuun ja normikoiraa tilalle.


    • järkyttävää

      Vihdin tapaus aivan hirveä :( siinä ollut hengenlähtö lähellä.

      • luuvitosella lujaa

        Onneksi se taksikuski sai koiran irti tytöstä, vaikka joutui itsekkin purruksi.


      • Eikä kuulemma
        luuvitosella lujaa kirjoitti:

        Onneksi se taksikuski sai koiran irti tytöstä, vaikka joutui itsekkin purruksi.

        tullut vain yksi ainoa niitti, vaan useita kymmeniä.


    • tietotaito ja mutu
    • joopas11
    • piikkil

      Voisitteko tämän rodun ihailijat / omistajat kertoa miltä se tuntuu kun näkee oman luttanan roikkuvan hampaillaan pikkutytön naamassa. Herättääkö hoivavietin ? Kenties jotain herkkuja palkinnoksi kotona. Harmi ettei hyökkäys kohdistunut tällä kertaa omistajaan.
      Tuosta muuten ei nykylainsäädännöllä saa kuin korkeintaan sakkoja.

    • Eelin teelin jne
      • Kyllä se kai on

        pätevä siinä koiratanssissa, mutta kannattaa vain muistaa että yksi tanssitunti viikossa ei tuolle hypervilkkaalle koiralle riitä. Silloin käy juuri kuten linkkaamassasi jutussa britanniassa. Tänne meidän seutuville ilmestyi pari vuotta sitten useita bordereita ja omistajat oli ihan kusessa niiden kanssa. Pieni yllätys vissiin omistajille ettei koira ollutkaan niin helppo kuin oli lutuinen. Onneksi useimmat omistajat sitten ryhdistäytyi ja niiden käytös on alkanut pikkuhiljaa siistiytyä.


    • Ei kiitos hyperiä

      Kiitos vastauksesta! Täytyy vielä miettiä olisiko se sittenkään tuollainen bc, hurjalta rodulta vaikuttaa lukemani perusteella, ja sitten vielä tuollainen hypervilkkaus, hui. Mutta kiitos vielä sinulle kun vastasit kysymääni..

    • näitälöytyy

      rotu tunnettu agresiivisuudesta..

      Edes poliisi ei auttanut - mies joutui kuristamaan omaa koiraansa

      Poliisi soitti kuitenkin takaisin, ja sanoi, ettei tule apuun, koska kyseessä on oma koira.

      - Tyttäreni kertoi, että koira on purrut minua luuhun asti, mutta poliisi sanoi vain, että omien koirien kanssa pitäisi pärjätä.

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288575582081.html

    • lovegame2

      kanariandoggi on niin voimakas ja lujatahtoinen koira että suosittelen sellaista vain ihmiselle, joka saa oikeasti koiran koulutettua kunnolla ja pystyy näyttämään kuka se pomo on. ne voivat koulutettuinakin (kuten mikä tahansa koira) yrittää käydä ihmisten/eläinten kimppuun. en kenellekään ainakaan ensimmiseksi koiraksi tätä suosittelisi.

    • ingles

      käsittääkseni missään ei eds mainittu että tyyppi olisi ensimmäiseksi koiraksi hankkimassa, toisaalla taas joku rottweileri rinnastetaan johonkin "vaaralliseen" koiraan, no totta hemmetissä sekin voi olla vaarallinen jos sitä ei ole koulutettu, mutta yleensä kyllä ovat ihan fiksuja olioita ja lopultakin, kuinka paljon useammin on uutisissa juttua siitä kuinka joku ihminen on käynyt toisen kimppuun tai ajanut autolla lapsen tai aikuisen päälle? eli tällä logiikalla lapsia saa tehdä vaan asiantuntijat (koska niistä kasvaa hulluja aikuisia) eikä autoakaan saisi kai ostaa kun sillä voi ajaa jonkun päälle?

    • usa3

      Jos olet todella kiinostunut rodusta osta sellainen Amerikasta sieltä löytyy kasvattajia
      mutta rotu on hyvin kallis pennusta voidaan pyytä hyvinkin 2000 euroa eli kiskuri hinta rotu ei todellakaan ole sen arvoinen joten ole varovainen mitä suostut maksamaan koirasta suosittelen että maksat vain 1500 euroa ei enempää

    • Mieti tarkkaan!
    • HahHahHaa

      Kannatta katsoa tuosta keskeltä ja lähes alhaalta videota niin että aloittaa noin 7 minuutin kohdalta http://www.clubdogocanario.org penskathan noita esittelee näyttelyssä. :) Ja täällä pohjolassa aika ihmiset eivät pärjää noiden kanssa, onkohan tällä kansalla asenneongelma jo koirien kanssa. Koira ei ole "vauva", tuntuu vaan jotenkin niin säälittävältä kirjoitaa tälläista aika ihmisille. :)

    • Löytyykö vastuuta?

      Kanarian doggi saanut Vantaalla ennätys suuren pentueen, 15 kpl. Uutinen huomioitiin MTV3 iltauutisten kevennyksessä ja alueen lehdissä asiaa hehkutettiin myös. Suloisiahan koiranpennut ovat, sehän tiedetään. Miksi ei mainittu, minkälaisia k.o. rotukoirat ovat jo vuoden kuluttua? Saatikka että olisi mainittu, kuinka vaativa rotu on koiran pitäjälle.
      Onko Vihdin syksyinen lapsen raatelu jo unohtunut? Kyseessähän oli juuri e.m. rodun yksilö.
      Koira ei ole leikkikalu, sen hankkiminen ei saa tapahtua hetken mielijohteesta.

      • Anonyymi

        Oltiin kyllä Puoli seitsemän-ohjelmassa kahteen kertaan, mutta ei kymppiuutisten kevennyksessä kertaakaan ton ennätyspentueen kanssa.


    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe