Chihuahua pentu ei syö!

chihu^^

Elikkä 2-päivää sitten meille tuli 3kk ikäinen pentu kotiin ja todella nirso on ruuan suhteen. Ei syö melkein lainkaan. Välillä saattaa pienen murusen syödä. Lisäksi pentu ei pidä ääntä kun sen kanssa leikkii..ei murise lainkaan. :D Pitäisikö huolestua? Ruokaa on saatavilla 24/7 joten nälkään ei kupin eteen voi kuolla!

7

1001

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Chihu täälläkin

      Heippa!
      On täysin normaalia ettei pentu syö ensimmäisinä päivinään uudessa kodissa. Meidän chihupennulla auttoi säännölliset ruoka-ajat, neljä kertaa päivässä melko tarkoin kellonajoin. Esim 9-10, 13-14, 17-18 ja 21-22. (Noilla meillä mennään). Pentu ei tapa itseään nälkään vaikkei ruokaa ole aina tarjolla:) eikä muutoinkaan. Onhan teillä samaa ruokaa kuin edellisessä kodissa? Sekin tietenkin vaikuttaa. Säännölliset ruoka-ajat myös helpottaa sinua pysymään kärryillä siitä koska pentu on viimeksi syönyt ja kuinka paljon. Odottele rauhassa, pennun totuttua uuteen kotiin alkaa ruokahalukin lisääntyä:)

      Niin ja hei onnea uudelle chihun omistajalle!

    • chihu^^

      kiitos! :) Pentua olen syöttänyt välillä kädestä, mutta silti ei syö paljon mitään. Olen töissä päivät, joten pystyn ruokkimaan vain kolmesti päivässä. Siksi jätän sille aamulla reilummin ruokaa, jotta pärjää sen aikaa kun olen töissä. Leikkii ainakin kovasti, joten ei vaikuta nälkäiseltä, vikka kylkiluut tuntuvatkin. Ruokaa on ehkä liikaakin saatavilla, mutta tuskin kupin eteen kuolee. Samaa ruokaa annan, kuin edellisessä kodissakin annettiin.

    • hypoglykemia

      Pientä chihun pentua ei kyllä saa pitää kauan syömättä, se voi kyllä kuolla hypoglykemiaan, joka seuraa verensokerin laskusta. Eli pienen chihupennun kohdalla tuo "tuskin kupin eteen kuolee" ei valitettavasti pidä paikkaansa. Hypoglykemia on hengenvaarallinen tila.

    • chihusti

      Kyllä mutta jos ruokakupissa on ruokaa niin pentu menee syömään ennen kuin vastaavaa tilaa ehtii tulla. Kyllä hypoglykemia on vaarallinen kun se iskee, ja pienellä koiralla se tulee yllättävän helposti. Kuitenkin kun monet chihun (tai minkä tahansa muun koiranepennun) kotiin saatuaan ovat ihmeissään miksei pentu syö. Se on aivan tavallista- ei ihmistäkään nälätä jos jännittää ja stressaa. Jos pentu onkin monta päivää syömättä _mitään_ ja elää pelkällä vedellä niin silloin pelko hypoglykemiasta on aiheellinen.

    • hypoglykemia

      Luuletko siis, että hypoglykemian saaneiden chihupentujen omistajat eivät ole antaneet niille ruokaa? Ei pidä paikkaansa, mikähän mahtaa olla chihukokemuksesi. Hypoglykemian vaara on olemassa syömättömällä pennulla, vaikka ruokakuppi olisikin koko ajan edessä ja täynnä ruokaa.

    • ;)

      On ihan normaalia ettei pentu ekoina päivinä syö mitään. Onhan se sille kuitenkin iso muutos kun joutuu sisarusten ja vanhempien luota pois. Kun se tottuu nykyiseen perheeseensä, niin varmasti ruoka alkaa maistua. Kun leikit pennun kanssa, yritä kutsua sitä leikkiin mukaan enemmän. Ehkä ajan myötä suusta alkaa kuuluakin jotain :D Kun on ollut sinulla vasta pari päivää. Mitään huolestuttavaa ei pitäisi olla. :)

    • ;)

      Jatkoa...
      Unohdin mainita tästä "syönti-hommasta", että voisi auttaa, jos et antaisi ruoan olla esillä kokoajan, vaan antaisit sille ruokaa vain ruoka-aikoina. Oon joskus kuullu että tuommoinen voisi auttaa. Mutta ei se varmasti mitään vakavaa ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1432
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      977
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      229
      764
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe