Tenon nälkäiset lohimiehet (lohipoikaset)

lohen nuijinta

Tenon nälkäiset kalamiehet, liittyy sillä tavalla Inariinkin ett menevät kiireellä ohi.
Mikä ihmislaji se on että täytyy tulla Helsinkistä asti tappamaan sukupuuttoon kuolemassa olevaan Tenon lohta. Se on suuri hämmennys kun Kanadassa käydessäni siellä 90 prosenttia kaloista vapautettiin.
Miksi sinne mennään syödäkseen lohta. Tenolla ei kukaan vapauta ja päinvastoin kirotaan jos pääsee irti ja Postipekka ja Aslakki säestää plokeissaan ja tai soitetaan Lapin Kansan toimittaja tekemään reportaasia suuresta karkulohesta jonka musta selkä katosi virran pyörteisiin joskus elokuun lopulla.
Mielipiteeni on että nykyiset lohipoikaset on mitä sivistymättömintä porukkaa kuitenkin . Kuitenkin mukamas siellä Sok :n pääpomokin katoavan luonnonlohen tapossa. Ei ole lasten katseltavaa kun pesäpallomailoilla tapetaa n kala ja ohilynnistä menee vanerista läpi että vene uppoaaa.

15

377

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joopasen joo

      Jaa että Helsinkiläiset ne lalastaa Tenen lohen sukupuuttoon?
      Eiköhän se sukupuutto tule, jos on tullakseen lähinnä meijän omasta kalastamisesta.
      Lohen nousun tietää ensimmäisten joukossa roskaauski, kun asukkaat tyhjentää pakkasista vanhat kalat roskiin, uuden nousun alkaessa.

    • Pekka ja aslakki

      Tosi on Tenon kalastajat on melkoisia nuijamiehiä, hakataan kalaaa niin että vaarana hajottaa oma vene ja nyt kun tullaan kohti elokuuta niin kuvissa hakataan mustia lohia. Miksi tenonkalastus on sidoksissa kalaan ja sen vientiin etelään pakkasessa. Kyllä se kala loppuu ilman syöntiäkin. Tosiaan muutama Tenon paikallinen blokisti saisi lopettaa tämän iljettävän tappokulttuurin ihannoiniin tenojoki.fi ssa. Onneksi nykynuoret ymmärtää asiat mutta tämä vanha kaarti.

    • systeemin vika

      Vähemmän niitä etelään viedään, kyllä ne manttaalilohet on se joka joen kalasta tyhjentää.
      Paikallisten kalansaalis on melinkertainen verrattuna turistien kaloihin.
      Niillä hinnoilla mitä turisti kalastuksesta Tenolla maksaa, voi hyvinkin lohen viedä vaikka täytettäväksi.

    • Cätsh änd riliis

      Ekana maksetaan kallisti pensasta rylläämällä läpi maan ja majotuksesta sitten yritethän ottaa takaste syömällä lohta ja viemällä anopille joka maksaa räntyistä ylihinthaa jossa muutama ruoto joka vielä jää kurkhun ja sitte ryvithään.
      Kohtapikaa alkhaa ulla kuvvaa Lappariin ja hesariin mustasta lohesta kalan hakkaajan kera, mukamas jottain sankhareita?? Ei ole toiminta tätäpäivää.
      Kätsh änd riliis !!!

    • Kerjäläisille vinkki

      Se on yhensortin porukka joka nälkäänsä tappaa Tenon lohen, Nehän vois mennä romanijaan ja hakia ruokapiletin ja vastaavasti kerjäläiset lohenpyyntiin

      • Lankkukuksa

        Niin kävi taasen,että heinäkenkälänkisääri sai lohet ja joi vielä viinatkin.nunnukanunnunkalailailaa ens vuonna nähdään taas naimavuopio!


    • Kurapöksyinen mies

      Olen reilun parikymmentä vuotta joka kesä lähtenyt pohjoisen joille kalaan. Joka kerran olen saanut ainakin yhden lohen, suurin saaliini on ollut ehkä 5 lohta/reissu. Joskus olen vienyt 1-2 kalaa mukanani kotiin, mutta melkein aina lohet on syöty paikan päällä. Minulle lohen perhokalastus on mukava harrastus, ja ajan myötä kalan saamisen merkitys on vähentynyt.
      Monta vuotta olen yrittänyt itse oppia, mistä kalaa saa, paikalliset varmasti naureskelleet että onpa hölmö, tuo kurapöksymies. Eivät ymmärrä että on miehiä jotka haluavat itse oppia erehtymisen kautta jotain, etteivät tyydy valmiiseen.
      Jos joku ihmettelee, mikä saa ihmisen ajamaan 1300km lohen perässä, voisin siihen vastata että mikä saa ihmisen matkustaman monta tuhatta kilometriä että pääsee hiekkakasaan makaamaan. Sitä minä en ymmärrä. Mutta sen ymmärrän hyvin miksi kalamies suuntaa pohjoiseen joko Norjan lohijoille tai Tenoon, Näätämöön. Niitä luonnonmaisemia vaan ei ole muualla.
      En ymmärrä paikallisten "kotitarvekalastusta" jos sillä täytetään pakastimet uudella kalalla heittäen viimevuotiset pois. Enkä ymmärrä turistien "saaliin" yletöntä kantamista kotiin. Miltä se lohi maistuu oltuaan puoli vuotta pakastimessa. Ei siitä mitään hyvää joulukalaa ainakaan saa.
      Ymmärrän paikallisten perinnekalastuksen, mutta en perätuupparin kanssa ajoverkkokalastusta. Kuinka pitkät perinteet sillä on, joku joka tietää, niin kertoo.

    • tekopyhä olet

      tekopyhää höpinää kurapöksyltä, jos rapahousu olisi oikea urheilukalastaja, niin ei söisi vaan päästäisi takaisin. Taitaa olla Savosta, nehän ne pahimpia ovat.
      Tuollasia ei täällä tarvittaisi lainkaan, mokoma rapakinttu.

    • perhokalastajaäijä

      Kalojen takaisin laskeminen vasta tekopyhää onkin. Kuka on antanut meille ihmisille vallan rääkätä luontokappaleita vain meidän omaksi huviksemme. Suurten emokalojen takaisinlasku kuullostaa ihan järkevältä jos se parantaa lohikannan elinmahdollisuuksia, mutta kalastetaan siten että päästetään titit takaisin, ja kuvitellaan että ollaanpas sitä jaloja. En ymmärrä. Sama kuin metsästyksessä vaan haavoitettaisiin eläimiä , otettaisiin kuva ja sitten jätettäisiin metsään. Tätäkö sinä "tekopyhä olet" tarkoiti?

    • älä höperrä

      Äijä on jäänyt ajastaan jälkeen. Nimenomaan perhokalastusta harrastavat tietävät hyvin, kuinka ympäri maailmaa ne parhaat perhokalastusjoet ovat kaikki sellaisia, joista ei kaloja ylös oteta.

    • Kurahousuäijä

      Et vastannut että kuka antaa luvan kiusata eläimiä vain huvin vuoksi. Ja niin, olet oikeassa että parhaat perhokalastusjoet ovat "catch&release" jokia. Ne ovat jonkin firman bisnestä, siellä tienataan rahaa, kun joku ökyrikas äijä lennätetään helikopterilla huitsin nevadaan joen viereen hakemaan luksus elämyksiä joita ei saakaan kuin suurella rahalla. Normi-ihmisiltä kiellettyä huvia. Tätäkö sinä haluaisit. Taidat olla joku varakas ihminen joka haluaisi tavikset pois vaikkapa Tenon rannalta, jotta siellä kalastamisesta tehtäisiin vain varakkaiden huvia.

    • oikea perhomies

      Jos katsot että kalan vapaaksi päästäminen on sen kiusaamista, niin eipä se eroa mitenkään asista siinä tapauksessa, että kala seivästetään nostokoukulla ja katkaistaan kurkku puukolla. Ennemmän kärsimystä sille aiheutetaan ja tapetaan kaiken päälle.
      Jos mielestäsi se kalan syöminen kaiken päälle, sitten oikeuttaa tuon kohtelun, niin ei kestä lähempää tarkastelua, tuo filosofia.
      Norjan kassilohta saa vitosen kilo kaupasta, tappamisen on ammattilaiset hoitaneet.

      Väkäsettömillä koukuilla kalastaen catch and release kalastus aiheuttaa hyvin vähän vahinkoa kalalle. Sen nyt todistaa jo kalojen määrä sellaisissa joissa, joissa niitä ei saa ylös nostaa. Mikäli kyseinen kalastustapa olisi kaloille kovin tuskallista, niin kuolisivat ennenpitkää toistuviin traumoihin, mutta näin ei ole.

      Jos olet noin huolissasi kaloille aiheutuvasta kiusaamisesta, niin et silloin sallisi mitään kalastusmuotoa, koska tuo kalan tappaminen aiheuttaa enemmän tuskaa kalalle.
      Eli täysin tekopyhää höpinää kurahousuissa, on tuo mielipiteesi asiasta.

    • mrlohi

      pillua ei saa kuin vonkaamalla ja lohta pyytämällä, menkää toopet kalaan siitä rutisemasta.

    • Kalan yrittäjä

      Mr Lohi puhuu asiaa

    • Aslak.ankerias

      Diu diu diu.tänä kesänä on vähänlaisesti turisteja Tenolla kalastamassa.sampukat voi vaikka nuotalla kiskoa silakat joesta ja syöttää poroille.tulee pulskia poroja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe